Pelarasan tingkap plastik – 314167.info

Pelarasan tingkap plastik

Contents

Meluruskan tetingkap plastik dengan tangan anda sendiri

Kami digunakan untuk tingkap plastik. Mereka yang memasangnya di antara yang pertama, tahu berapa banyak kerosakan kecil yang boleh berlaku. Cari dan panggil orang tuan Rusia atas pelbagai sebab tidak selalu suka, dengan bijak memikirkan mekanisme apa pun secara bebas. Sebagai tambahan kepada pembaikan kecil tingkap plastik, pada waktu tertentu mungkin perlu menyesuaikan tali pinggang agar lebih cergas. Perkara utama ialah memahami prinsip operasi nod utama untuk menubuhkan tingkap plastik dan mengetahui di mana mereka berada. Penyesuaian tingkap plastik dengan tangan mereka sendiri agak mudah, kami akan memberitahu anda apa dan di mana hendak memutar.

Apa yang perlu disediakan untuk pembaikan yang berjaya?

Pada dasarnya, untuk pembaikan kecil, anda tidak perlu lebih daripada setengah jam, tetapi lebih kerap proses berjalan lebih cepat. Dan tentunya, dengan mengatakan "dengan tangan anda sendiri," semua orang memahami bahawa tanpa beberapa alat yang anda tidak boleh lakukan. Stokkan dengan sepana hex 4 mm (biasanya ia datang dalam kit pembaikan basikal), pemutar skru Phillips, lampiran berbentuk bintang dan tang. Selain peralatan, anda mungkin memerlukan aerosol WD-40. Seperti set kecil akan membolehkan anda melaraskan tingkap plastik dengan tangan anda sendiri, termasuk menyesuaikan tingkap untuk musim ini.

Pada apakah titik penyesuaian yang mungkin berlaku?

Jika anda membayangkan tetingkap terbuka, maka anda boleh menetapkan setiap sudut dalaman sayap (yang bersebelahan dengan bingkai) dan luaran. Menggunakan notasi sedemikian, adalah mungkin untuk menentukan mata pelarasan yang diketahui untuk tingkap plastik.

Daun diselaraskan secara melintang di kawasan sudut atas, dan juga dalam mekanisme sudut dalaman yang lebih rendah. Di atas titik pelarasan yang lebih rendah (5-7 cm di atas) adalah titik penjajaran menegak daun.

Pengapitan satu daun dapat diperkuat / lemah pada node yang terletak di sepanjang pinggir luar: tepat di atas sudut bawah dan bahkan sedikit di atas pegangan jendela.

Artikel ini membincangkan aspek umum membaiki mekanisme tingkap plastik pengeluar mana-mana. Penyelarasan kepada musim sejuk atau musim panas, kerosakan kecil - masalah sedemikian diselesaikan dalam semua reka bentuk kira-kira sama. Tingkap-tingkap syarikat yang berbeza berbeza dalam nuansa kecil - dalam kes sedemikian arahan pengilang pengeluar akan membantu.

Bagaimanakah saya boleh memperbaiki tingkap plastik?

Dengan tahun-tahun operasi, pemegang balkoni, tingkap, pintu kehilangan kekuatan, melonggarkan. Selalunya anda boleh mendengar aduan yang tiba-tiba menjejaskan pemegang tingkap plastik atau pintu. Masalah ini tidak boleh dianggap sangat serius, anda perlu mempelajari untuk mengetatkan atau menukar lampiran itu sendiri. Ini adalah operasi yang mudah.

Pemegang itu sendiri bersebelahan dengan lapisan, dengan perlahan mengalihkannya, kita mendapat akses kepada simpulan penyesuaian. Lapisan harus sedikit ditarik balik dan kemudian diputar dengan tegak lurus. Di dalamnya, anda akan melihat dua bolt yang dibuat dengan pemutar skru Phillips. Ia mungkin pad hiasan tidak akan dikeluarkan dengan serta-merta. Cuba lagi dengan kemas, objek tajam tidak boleh digunakan untuk mengelakkan merosakkan plastik lembut.

Mengapa memasang pemegang dengan kunci?

Kunci kanak-kanak istimewa di tingkap plastik dicipta untuk keselamatan anak-anak. Mengendalikan, dilengkapi dengan kunci, kanak-kanak itu tidak akan membukanya sendiri. Walaupun ia tidak berlebihan untuk mengingatkan bahawa kanak-kanak tidak mempunyai tempat di windowsills sama sekali. Untuk menukar pemegang, yang lama perlu dikeluarkan dengan cara yang sama seperti yang dinyatakan di atas, iaitu, perlu bermula dengan penutup hiasan. Kemudian skru kedua-dua baut, dan mengendalikan, sedikit berayun, dipindahkan dengan berhati-hati. Pemegang baru dimasukkan dalam kedudukan yang sama dan dipasang dengan bolt. Operasi akan mengambil masa 2-3 minit.

Kenapa kadang kala pen, tidak mencapai maksimum?

Terdapat beberapa sebab mengapa pemegang tingkap plastik tidak menutup, atau sebaliknya, ia berhenti membuka. Pertama, dari masa ke masa, persimpangan mekanikal boleh menjadi tercemar dengan habuk. Jadi, sudah tiba masanya untuk membersihkannya dan melincirkannya. Anda sudah tahu cara mengeluarkan pen. Ia perlu untuk mengosongkan semua mekanisme pemegang dan lubang pelekap. Kemudian, minyak untuk mesin jahit dilincirkan oleh bahagian yang bergerak. Jika ternyata karat telah muncul, rawatan aerosol WD 40 akan membantu.

Menutup pemegang dengan kesukaran - satu alasan untuk mencuba untuk mengepam pengapit risalah. Dan aturan utama: jengkol pemegang - anda tidak boleh bertindak dengan ganas, jika tidak mekanisme itu tidak akan dipulihkan. Ternyata, mekanisme kunci, yang beroperasi dalam keadaan terbuka, tidak berfungsi pada waktu yang tepat. Tuas penghalang mesti dilaraskan dengan tangan. Umumnya, tuil kunci pada tetingkap anda boleh terdiri daripada dua jenis: tab logam yang membuka pada sudut ke tetingkap, atau klip yang terdapat di bawah meterai.

Sekiranya tingkap plastik tidak menutup fros, ia bermakna bahawa penghalang telah menurun dalam saiz dari sejuk dan tidak mencapai cawangannya sendiri. Outputnya adalah untuk membetulkannya dalam posisi yang dikehendaki (pita Scotch, jika tidak ada masa, akan sesuai) dan menutup tetingkap. Kemudian, anda perlu meletakkan sesuatu di bawah penolakan itu, tanpa membongkarnya, atau di bawah tuil itu sendiri. Masalahnya hilang.

Penyesuaian musim sejuk dan musim panas tingkap plastik dengan tangan mereka sendiri

Bingkai tingkap disusun supaya pintu bersesuaian. Ia mudah untuk memeriksa tekanan dengan sekeping kertas. Jika kertas dilipat diseret tanpa kesukaran, ini adalah tekanan yang tidak dapat diterima. Laraskan pada titik yang ditunjukkan di atas. Penyesuaian kepak adalah betul jika helaian koyak atau ia boleh diseret dengan kesukaran.

Oleh kerana perubahan suhu bermusim, band getah kehilangan jumlah dan ketumpatan. Proses ini tidak berlaku dengan cepat. Ia tidak semestinya perlu untuk menukar getah selepas ini, sudah cukup untuk menyesuaikan pintu dengan cukup. Untuk tujuan ini, memutarkan mekanisme khas untuk menyesuaikan tetingkap plastik.

Jika anda tinggal di rantau ini dengan turun naik suhu biasa, sangat penting untuk menyesuaikan tingkap dengan betul pada musim sejuk dan musim panas. Ini mengurangkan beban yang tidak perlu pada keseluruhan struktur tingkap plastik, pada kelengkapan, dan juga meningkatkan kehidupan meterai.

Sesuaikan pengapit dengan memutarkan trunnions (eccentrics) - silinder bujur pada akhir daun. Di bingkai tingkap, anda dapat melihat alur di mana cangkuk jatuh apabila anda menghidupkan tingkap. Mengubah kedudukan cangkuk, kita melaraskan pengapit. Sekiranya bujur itu terletak secara menegak (pilihan - sebelah rata bulatan ke kiri), pengapit agak lemah. Sekiranya anda melihat bujur melintang (lingkaran dihidupkan rata ke sebelah kanan) - pengapit kuat. Kedudukan piawai pin adalah bujur pada sudut 45 darjah (atau sisi rata bulatan pivot I.S.). Kelengkapan dihidupkan dengan tangan atau tang. Zapfi dalam bentuk bulatan dengan satu sisi rata di sekitar paksinya tidak berputar, tetapi hanya berfungsi putaran.

Sesetengah orang dibantu menonton video menyesuaikan tingkap plastik, jadi lebih mudah untuk memahami proses dan menilai kekuatan anda. Sekiranya anda tidak dapat menyahpasang eksentrik, anda perlu memutarkan sepana heksagon dengan pengait pengait yang terletak pada bingkai. Keluar akan dan menaikkan sedikit cabang, meletakkan kertas atau plat di bawahnya.

Selepas penyesuaian tekanan tetingkap plastik yang diingini, kami teruskan untuk menubuhkan gudang. Tanggalkan dahulu dari plag plastik kanopi. Di bawahnya - dua bolt di bawah segi enam dan bolt lain - tersembunyi. Penjepit diselaraskan dengan bolt berserenjang ke tingkap. Gerak arah jam berputar untuk mengukuhkan pengapit, berlawanan arah arah jam untuk melemahkan. Adalah lebih baik untuk melaksanakan operasi ini apabila tetingkap ditutup.

Bahagian atas bingkai itu diperbaiki dengan bantuan mekanisme "gunting". Buka tetingkap, kemudian tekan kunci spring pada akhir daun. Selepas menghidupkan tombol dalam mod ventilasi. Jadi daun itu dikeluarkan dari gelung atas dan mula berpegang kepada "gunting" dan kanopi dari bawah. Anda akan melihat kepala, menyesuaikan yang, kita boleh mendapatkan tahap penjepit yang dikehendaki.

Ujian pintu boleh menyentuh bingkai, dan kemudian tingkap plastik tidak ditutup

Mungkin mereka tidak menutup tetingkap untuk masa yang lama, atau mereka bertepuk tangan dengan ganas, dan mekanisme pengekangan melonggarkan. Sekiranya tidak ada ubah bentuk yang serius terhadap komponen, ia akan membantu apabila menarik engsel tetingkap plastik.

Hexagon perlu diselaraskan baut pada kanopi bawah dan pada "gunting" di bahagian atas. Selepas mengeluarkan topi pelindung dari gelung bawah, kita lihat di bahagian atas enam aspek bolt. Anda boleh menurunkan daun dengan memutar bolt ke arah lawan arah jam. Tindakan terbalik mengangkat daun.

Kadang-kadang mereka memerintahkan pembinaan logam-plastik yang agak besar: tingkap besar, pintu dengan penutup tambahan. Matlamat mereka adalah untuk meningkatkan keseluruhan sistem sebelum menutup tetingkap plastik sepenuhnya. Mekanisme ini juga diselaraskan.

Sekiranya tiba-tiba daun melekat pada bingkai dari sisi, mekanisme lain digunakan untuk menyesuaikan tingkap plastik. Ini adalah bolt di bahagian bawah kanopi, terletak sejajar dengan tingkap. Dia mempunyai dua output dengan kepala utama. Iaitu, akses kepadanya terbuka dari sisi cerun dan dari sisi daun. Satu-satunya masalah capaian ialah cerun mungkin terlalu dekat. Untuk ini, terdapat cara kedua untuk mengakses pelarasan. Bolt berputar mengikut arah jam - sayap berpindah ke kanan, berlawanan arah jam - dipindahkan ke kiri.

Satu lagi cara untuk menyesuaikan kedudukan dari bahagian atas. Buka tingkap sepenuhnya, dan pada mekanisme dari sisi mencari kepala bolt yang sedikit tersembunyi. Mengubah kedudukannya, menyesuaikan kedudukan daun di bahagian atas.

Oleh itu, jika tingkap plastik tidak dibuka, mengikat pemegangnya, kita melihat pemasangan tidak sempurna daun, ada cara mudah untuk menyesuaikan mekanisme yang dilonggarkan dengan tangan kita sendiri.

Semuanya sangat jelas dan mudah difahami. Banyak terima kasih. Dan bagaimana untuk memperbaiki mekanisme penyekat itu, sama ada perlu mengeluarkan tetingkap berlapis dua.

Saya setuju, artikel itu hanya kelas, terima kasih kepada penulis - teruskan ...

 • katakan bahawa separuh hanya mengiklankan, selebihnya jujur ​​berkongsi pendapat mereka tentang perayaan. entah bagaimana mungkin, kira-kira yang buruk tidak akan berkata

  Sekitar sepuluh tahun yang lalu, mereka berhenti membekalkan air panas ke apartmen dan dandang pertama dengan harga tinggi dan jenama muncul. Pergi untuk membeli pemanas air mahal.

  Setiap musim sejuk, masalah yang sama - bagaimana untuk mengelak tingkap? Biasanya saya menggunakan pes, buih dan kain. Senang untuk sepanjang hari: (Sudah cukup penat.

  Apabila saya sedang membina rumah negara saya, sebuah rumah bingkai, persoalannya secara semulajadi timbul mengenai penebatan lantai di tingkat pertama dan masalah itu diselesaikan dengan sangat sederhana. Dia membuat lantai kasar.

  Kami di rumah menggunakan bakteria Rusia Bogatyr. Kami membaca bahawa ia digunakan walaupun di loji rawatan kumbahan perindustrian. Ubat yang baik.

  Saya suka bekerja dengan bahan ini, saya menutup dinding di apartmen lama saya dengan cecair yang lebih daripada sekali, ia selesa dari mereka dan ia bernafas dengan baik.

 • AegisPlus - salah satu pengeluar terbaik tingkap plastik dan Lipetsk!

  Melaraskan tingkap untuk musim sejuk dengan tangan mereka sendiri

  Pembinaan tetingkap plastik firma yang berbeza mempunyai pelarasan yang serupa. Apabila ia ditetapkan, nilai ketumpatan rata-rata pengapit ditetapkan. Dari masa ke masa, di bawah pengaruh memakai atau faktor lain, daun boleh meleleh dan mula berpaut pada bingkai atau penipuan. Dengan kejatuhan suhu, udara sejuk dari jalan dapat mula menembus bilik. Dalam semua kes ini, anda perlu melaraskan tingkap, yang boleh anda lakukan sendiri, jika anda tahu bagaimana untuk menyesuaikan tingkap plastik untuk musim sejuk dengan menukar tetapan klip dari musim panas ke musim sejuk.

  Alat apa yang diperlukan untuk menyesuaikan tetingkap plastik

  Sistem tingkap plastik telah menjadi produk yang paling popular, yang dipasang semasa pembinaan atau pembaikan sebuah apartmen mudah, serta sebuah rumah mewah berbilang tingkat. Dengan semua pelbagai kelengkapan tingkap yang digunakan untuk membuatnya, semua sistem menggunakan mekanisme yang sama. Penyediaan tingkap plastik untuk musim sejuk bermula dengan penyejukan pertama. Alat utama yang boleh digunakan untuk menyesuaikan tingkap ialah:

  • l berbentuk segi l utama 4 mm lebar;
  • pemutar skru rata 4 mm;
  • Pemutar skru Phillips;
  • tang.

  Bagaimana untuk memindahkan tingkap ke mod musim sejuk

  Untuk menyediakan tingkap euro untuk tempoh musim sejuk, adalah perlu untuk menyesuaikan secara bermusim tekanan tingkap plastik, di mana tindakan berikut diperlukan:

  1. Sesuaikan flap pembukaan secara menegak dan mendatar - ia tidak perlu mengunci bingkai dan bar pendesak.
  2. Sesuaikan daya pengapit pada bingkai. Pelarasan penjepit dibuat menggunakan trunnions laras atau eccentrics, jumlah yang di Eurowindows adalah 4-5 pcs., Pada pintu - 6-8 pcs.
  3. Sekiranya terdapat tujahan pada penjepit maksima kepada bingkai, adalah perlu untuk menggantikan meterai. Kemudian periksa tujah pada kedudukan tengah pin atau eccentrics.

  Melaraskan pin pada tingkap plastik untuk musim sejuk

  Penjepit ke bingkai adalah berdasarkan pengambilan plat penjepit oleh unsur-unsur bulat apabila pengawal ditolak. Unsur-unsur bulat ini, yang dibuat dalam bentuk bujur, dipanggil trunnions, dan dibuat dalam bentuk unsur pekeliling dengan paksi mengimbangi putaran - eccentrics. Putaran trunnions yang dihasilkan oleh tang. Pemasangan menegak mereka mewujudkan penjepit minimum, yang bermaksud mod menekan musim panas, secara mendatar - daya pengapit maksima. Menghidupkan eksentrik dengan hexagon laras, anda boleh menyesuaikan penjepit dari lemah menjadi lebih kuat dan belakang.

  Tentukan keperluan untuk menggantikan meterai getah boleh diperiksa dan diperiksa untuk daya tarikan. Anda boleh mengubahnya dalam bahagian - semasa anda menyimpan wang. Pergi untuk membeli pemburu anjing laut, ia bernilai mengambil sampel dengan anda dan membeli sekeping lagi. Adalah lebih baik untuk mengurangkan lebihan dengan pelekat daripada meninggalkan jurang. Beli segel getah berkualiti. Ia perlu untuk membeli gam khas untuknya. Sebelum memasukkan meterai ke dalam alur, letakkan gam di seluruh kawasan hubungan dengan meterai, gam itu, tutup tetingkap euro untuk tempoh pengeringan gam.

  Cara dan skim pelarasan tingkap plastik

  Pelarasan tingkap dan penyesuaian dibuat dalam kes jurang yang besar atau apabila ia melekat pada bingkai. Sesuaikan flap pembukaan secara menegak dan mendatar dalam kes berikut:

  • jika ia menangkap bahagian atas bingkai - membuka daun dan sedikit melanjutkan kekunci berbentuk L sedikit pada kanopi atas;
  • jika, disebabkan oleh kendur, kepak menangkap bahagian bawah bingkai, ia perlu melakukan perkara yang sama dengan kanopi yang lebih rendah;
  • jika ia menangkap bahagian menegak bingkai atau impost (bahagian tengah bingkai pertengahan), adalah perlu untuk sisi pendek kunci berbentuk L untuk meluncurnya sedikit pada kedua-dua bangsal ke arah bertentangan dengan hubungan tersebut.

  Bagaimana untuk menyesuaikan tingkap plastik dengan sendiri

  Pelarasan tingkap boleh dibuat secara bebas dengan alat yang diperlukan. Satu-satunya bahagian yang boleh memecahkan dan memerlukan penggantian ialah pemegang dan getah kedap. Penyesuaian klip tingkap menjadikan terjemahan ke dalam mod musim sejuk. Pada masa itu, pemegangnya bertukar dengan usaha, daun itu menekan dengan kuat terhadap bingkai, memampatkan meterai dengan kuat. Pada musim bunga, ia perlu untuk melonggarkan penjepit, kerana pembukaan untuk penyiaran sering berlaku, yang boleh mengakibatkan pemakaian mekanisme penutupan dan sealant teruk.

  Untuk memindahkan ke mod musim sejuk, anda perlu melakukan perkara berikut:

  1. Semak kehadiran daya tarikan di dalam atau keluar di sepanjang perimeter dengan perlawanan yang menyala - walaupun angin kecil akan membendung api.
  2. Sekiranya daya tarik hadir, ia perlu membuka daun dan membuat penyesuaian pin pengunci (eccentrics).
  3. Zapfs datang dalam 3 jenis - bujur, bulat dengan pemutar skru atau hexagon.
  4. Sekiranya trimunan oval disusun secara menegak dan eccentrics dialihkan ke arah bingkai, adalah perlu untuk menghidupkannya ke kedudukan tengah untuk meningkatkan daya pengapit dengan alat yang sesuai.
  5. Kemudian sekali lagi, periksa daya tarikan, jika tetap - tukar trunnions (eksentrik) ke mod musim sejuk. Untuk melakukan ini, adalah perlu untuk menghidupkan trimunan bujur dalam kedudukan mendatar, dan ekcentrik harus dipindahkan sepenuhnya dari jalan.
  6. Jika selepas memeriksa tujahan kekal - anda memerlukan meterai penggantian.
  7. Selepas menggantikan meterai, periksa tujahan apabila menyesuaikan pin atau eccentrics di kedudukan tengah.

  Bagaimana untuk mengetatkan gelung pada tingkap plastik

  Pelarasan gelung atas dilakukan menggunakan hexagon berbentuk L. Di bahagian atas bahagian atas terdapat satu pelarasan anjakan bar atas secara mendatar. Proses penyesuaian anjakan dilakukan dengan tetingkap terbuka dengan sisi pendek heksagon dalam lubang penyesuaian, yang terletak pada akhir daun. Pelbagai anjakan bahagian atas berada dalam julat dari -2 hingga +3 mm. Kuncinya diputar dengan memutar skru sebahagian dari giliran dan memeriksa kemudahan menutup.

  Pelarasan engsel bawah dibuat dengan alat yang sama. Perbezaannya ialah pada engsel bawah, sebagai tambahan kepada anjakan bar bawah sepanjang mendatar, ada sekrup untuk menggantikan seluruh daun secara menegak. Anjakan mendatar dilakukan dengan cara yang serupa dengan gelung atas. Anjakan menegak dilakukan di tingkap separuh terbuka, yang mana anda perlu memasukkan sisi panjang heksagon secara menegak dari atas ke bawah ke pembukaan kanopi dengan penutup hiasan dikeluarkan. Perubahan sedemikian mungkin dalam julat dari -2 hingga +2 mm.

  Menyediakan tingkap plastik apabila menyusut rumah

  Anjakan yang kuat terhadap unsur-unsur bangunan beban akibat daripada pengecutan bangunan baru boleh menyebabkan penarikan balik daun dari bingkai, dan memerlukan pemasangan semula tingkap plastik. Sekiranya pembukaan terlalu melengkung, anda perlu mengatasinya atau membuat tetingkap euro baru. Pelarasan dalaman mekanisme pembukaan dan penjepitan boleh menyesuaikan anjakan secara mendatar atau menegak dalam 2-3 mm. Ini memerlukan satu set alat standard:

  • sepana hex khas 4 mm lebar;
  • pemutar skru 4 mm;
  • tang.

  Bagaimana untuk menetapkan paksi mendatar dan menegak

  Untuk menyelaraskan tali pinggang secara mendatar atau menegak, pelarasan tetingkap plastik di kanopi adalah perlu. Alignment dalam pesawat mendatar dibuat oleh penyesuaian akhir pada kanopi atas dan bawah dengan tingkap dibuka sepenuhnya. Kekunci heksagon dimasukkan dengan bahagian pendek ke dalam lubang. Apabila kunci dihidupkan mengikut arah jam, daun itu tertarik ke kanopi, lawan jam ke impian. Pelarasan maksimum adalah dari -2 hingga +2 mm.

  Penyesuaian anjakan dalam kedudukan menegak boleh dilakukan pada kanopi yang lebih rendah dalam kes-kes di mana flap menyentuh bingkai atau untuk mengubah saiz jurang. Ini memerlukan kunci hex. Ia perlu membuka topi pada kanopi, masukkan kekunci hexagon dengan hujung panjang ke dalam lubang atas. Memutar bolt mengikut arah jam, kepak boleh dinaikkan, berlawanan arah lawan - lebih rendah. Julat penyesuaian ketinggian maksimum adalah dari -2 hingga +2 mm.

  Apa yang harus dilakukan jika tingkap plastik tidak ditutup

  Dipasang di atas jurang di atas, bawah dan sisi daun mungkin tidak ditutup dalam dua kes. Yang pertama dihubungkan dengan pecahnya pemegang, yang kedua dihubungkan dengan operasi yang salah dari salah satu pasang pin penjepit. Untuk memeriksa, anda perlu membuka tetingkap dan, memegang selak bukaan dua dengan tangan kiri anda, putar pegangan bawah. Jika ia telah beralih kepada kedudukan yang melampau, maka masalah menutup di salah satu pasang clamp-clamp. Tentukan pasangan mana yang tidak berfungsi, anda boleh bergilir, melepaskan tali pengapit dengan pemutar skru Phillips.

  ?

  Bagaimana untuk menyesuaikan pemegang pada tetingkap plastik

  Peranti, rajah dan foto lokasi aksesori, menyesuaikan loket, bahagian-bahagian Eurowindows yang bergerak, kaedah penyelesaian masalah dan harga boleh didapati di Internet di laman web mengenai topik ini. Melaraskan tombol ialah memasangnya dengan betul mengikut senarai yang diberikan. Pemegang pembuka mempunyai empat kedudukan:

  • turun - ditutup;
  • mengetepikan - secara terbuka;
  • ke atas - mod pengudaraan;
  • di kedudukan tengah antara bahagian atas dan sisi - penayangan separa.

  Jika anda mempunyai pen yang patah, anda mesti:

  • sedikit tarik bahagian atas dan bawah plat pelindung pada pemegang dan putarkannya ke kedudukan mendatar;
  • Dengan pemutar skru, cabut skru atas dan bawah (atau skru) pengikat yang terletak bersebelahan dengan satah daun;
  • masukkan pemegang baru dalam kedudukan yang sama di mana salah satu telah dikeluarkan;
  • skru dengan dua skru (atau skru);
  • Pulihkan plat pelindung ke kedudukan asalnya.

  Penggantungan bolt pemegang longgar

  Jika pemegang di tingkap atau balkoni melonggarkan, perlu:

  • sedikit tarik bahagian atas dan bawah plat pelindung pada pemegang dan putarkannya ke kedudukan mendatar;
  • Gunakan pemutar skru untuk mengetatkan pegangan dengan ketat;
  • kembalikan plat pelindung ke kedudukan asalnya.

  Membersihkan mekanisme untuk merampas atau menutup yang buruk

  Semua elemen kanopi dan penutup tali pinggang terletak di luar struktur. Tindakan utama apabila mencemarkan unsur-unsur mekanisme ini adalah pembersihan dan pelincirannya. Sekiranya tingkap tidak dibuka untuk jangka masa yang panjang, ia boleh mengeluarkan lumpur atau karat yang kering dengan menggunakan belon yang meresap sejagat VD-40. Selepas pembersihan, basuh adalah perlu untuk melengkapkan kelengkapan, untuk membuat penyesuaiannya.

  Pelarasan ekosentrasi pada akhir daun

  Ekzenten adalah unsur bulat yang terlibat dalam bar penjepit. Paksi pengancing mereka berpindah relatif kepada pusat bulatan, jadi apabila berputar, jarak dari paksi berubah ke titik hubungan dengan bar penjepit. Dengan meningkatkan jarak ini, pengikat tali pinggang terhadap bingkai diperkuat. Putaran eksentrik dilakukan dengan sepana hex atau pemutar obeng. Nilai perubahan dalam menekan bervariasi dari 2 hingga 5 mm, bergantung pada reka bentuk eksentrik. Laraskan kekunci penjepit dua kali setahun semasa peralihan dari musim panas ke musim sejuk dan belakang.

  Apa yang perlu dilakukan jika pemegang tetingkap terjebak

  Di antara kemungkinan kerosakan mekanisma pengunci, pemegang boleh menjadi jem. Guna usaha yang hebat untuk mengendalikan untuk membuka sementara tidak berbaloi - aksesori mesti dilindungi untuk memanjangkan hayat. Jamming dimungkinkan dalam tiga situasi - tingkap dibuka untuk ditayangkan, dibuka atau ditutup. Sekiranya pemegangnya direkalkan dalam dua kes pertama, ia mungkin menjadi condong apabila membuka atau mencetuskan kunci istimewa. Sekiranya daun tergantung pada satu gelung yang lebih rendah, operasi berikut mesti dilakukan:

  • putar pegangan;
  • dengan gelung atas bingkai, letakkan pemegang ke kanan;
  • tutup tetingkap dan putar tombol ke bawah;
  • Semasa menekan daun ke bingkai, perlahan-lahan menghidupkan pemegang dan membukanya untuk ditayangkan.

  Pengaktifan kunci putaran boleh berlaku akibat dari giliran tajam pemegang ke sudut besar ketika dibuka. Kunci dikunci dengan menekan butang pelepas atau dengan menukar tuas yang sepadan. Lokasinya boleh didapati di laman web pemaju perabot anda. Sekiranya terdapat masalah dengan pembukaan, cuba kuatkan menekan daun ke bingkai dan putar pegangan.

  Beralih dengan ketat atau mengendalikan kendali apabila tingkap ditutup mungkin dengan pengecutan dan kuat (lebih daripada 2-3 mm) kendur tingkap atau pintu. Ini adalah kes yang sangat jarang dan rumit yang boleh membawa kepada kerangka kerangka atau pecahan mekanisme. Tanpa pakar syarikat pembinaan atau pemasang, tidak mungkin untuk menyelesaikan masalah ini dengan penyesuaian mudah. Mungkin jurang kerana kurang pelinciran mekanisme pintu. Untuk mengelakkan ini dan meningkatkan hayat perkhidmatan, adalah wajar untuk menjalankan penyelenggaraan sekali atau dua kali setahun.

  Berapa pelarasan tingkap euro di Moscow

  Pembaikan dan penyesuaian tingkap plastik dibuat oleh banyak firma di Moscow, St. Petersburg dan bandar-bandar Rusia lain yang tahu bagaimana menyesuaikan tingkap PVC, boleh membekalkan bahagian-bahagian baru. Harga untuk perkhidmatan tersebut berbeza mengikut rantau, bergantung kepada jenama pengeluar perkakasan. Pemergian tuan untuk pemeriksaan teknikal dan membuat anggaran untuk Moscow akan menjadi 500 hingga 1000 rubel. Kos minimum pesanan untuk Moscow adalah dari 2000 hingga 3000 Rubles. Kos kerja utama ditunjukkan dalam jadual:

  Pelarasan kelengkapan (tanpa penyingkiran)

  Pelarasan pintu (tanpa penyingkiran)

  Pelarasan, pembaikan, pembongkaran separa mekanisme (tanpa penggantian aksesori)

  Pelarasan, pembaikan, pelbagai aksesori pintu (tanpa gantian)

  Memasang semula tingkap berganda pada penyesuaian

  Memasang semula tingkap kaca berlapis ganda (harga tingkap kaca berlapis dua tidak termasuk)

  Pembersihan, kelengkapan menyatu

  Penggantian meterai (harga meterai tidak termasuk)

  Penggantian set lengkap aksesori berputar

  Kunci pusing utama / swivel-lipat

  Bagaimana untuk menyesuaikan tingkap plastik dengan sendiri

  Tetingkap plastik, walaupun yang paling kualitatif dan dipasang dengan betul, memerlukan penyelenggaraan berkala. Ia boleh berdiri selama beberapa tahun tanpa sebarang masalah, tetapi dengan masa, geseran boleh dirasai ketika membuka atau menutup. Masalah kedua - pukulan dari bawah meterai, dan ketiga - pegangan bertukar dengan usaha. Semua kegagalan ini tidak rumit dan mudah dihapuskan dan tidak perlu memanggil tuan: pelarasan tingkap plastik sahaja adalah minit. Apa yang perlu adalah untuk mengetatkan atau melonggarkan beberapa skru. Perkara utama ialah mengetahui di mana dan bagaimana. Ini lebih lanjut dalam format foto dan video.

  Mata pelarasan untuk tingkap plastik

  Selalunya ia adalah perlu untuk menyesuaikan tingkap plastik untuk musim baru: di musim sejuk penuh pengedap adalah wajar, dan pada musim panas anda boleh membiarkan dalam udara segar sedikit. Ini dicapai dengan menyesuaikan kepadatan tekanan daun. Sangat mudah untuk melakukan ini. Apabila anda memikirkannya, mengagumi betapa asas semuanya ...

  Bingkai tingkap ke bingkai ditekan dengan bantuan trunnions. Ini adalah protrusions logam bergerak di permukaan sampingan daun. Apabila anda menghidupkan tombol, mereka pergi di belakang plat logam timbal yang dipasang pada bingkai. Untuk dapat menyesuaikan ketegangan kepak dan bingkai, mereka mempunyai eksentrik - sama ada mereka sendiri terbuat dari bentuk bujur, atau terdapat pelarasan dengan pusat terlantar di pusat penonjolan bulat. Menukar kedudukan trunnions (lihat gambar), menukar tahap penjepit, iaitu, menghapuskan draf dari bawah ikat.

  Melaraskan tekanan tali pinggang plastik ke bingkai

  Seperti yang dapat anda lihat, bentuk unjuran mengunci mungkin berbeza. Untuk pelarasan mereka, instrumen yang berbeza boleh digunakan. Sekiranya pada tetingkap anda seperti ekorentrisme seperti pada angka pada belang yang berbentuk bujur kiri - kedudukan mereka ditukar dengan bantuan tang: mengetatkannya dan beralih ke sebelah kanan.

  Jika unjuran menguncup adalah bulat, seperti dalam ilustrasi di sebelah kiri, slot untuk pemutar skru atau kunci hex boleh dibuat di dalamnya. Selepas mengkaji mereka, anda akan dengan mudah memahami jenis alat yang anda perlukan: pemutar skru konvensional atau heksagon # 4. Masukkan kekunci atau pemutar skru ke dalam slot dan putarkannya ke kedudukan yang dikehendaki.

  Anda mendedahkan semua papan di kedudukan yang sama. Perhatikan bahawa mereka bukan sahaja di satu sisi daun - yang luar, tetapi ada juga di dalamnya (walaupun ada, tetapi ada), dan juga boleh naik dan turun. Di sini, semua unjuran mengunci yang sedia ada diletakkan di kedudukan yang sama, jika tidak, bingkai akan bengkok dan dari bawahnya akan meniup.

  Hidupkan eksentrik dengan bantuan tang atau sepana heksagon

  Apabila menyesuaikan aksesori tingkap plastik, ingat bahawa pengapit lemah - sesuai dengan mod musim panas penutup tingkap plastik, standard atau kuat - hingga musim sejuk. Sekiranya kerja-kerja pencegahan dijalankan pada musim sejuk, mula-mula menetapkan kedudukan piawai dan periksa jika terdapat peniupan. Segera mencubit tali getah pada tingkap PVC baru tidak dinasihatkan. Dalam kedudukan ini, meterai getah dipasang di sekitar perimeter sangat ditekan. Kerana ini, dari masa ke masa, ia kehilangan keanjalannya. Pada pengedap normal garansi adalah 15 tahun, tetapi masih ... Jika pengapit segera menetapkan maksimum, getah akan merosot lebih cepat. Akibatnya, sekali lagi meletakkan kedudukan musim sejuk pada tingkap plastik, anda akan mendapati bahawa dari bawah tali pinggang ia masih bertiup, dan jalur getah semuanya berada dalam retakan. Ini bermakna bahawa ia adalah masa untuk menukar meterai. Ini juga tidak begitu sukar, tetapi ia memerlukan lebih banyak masa, dan tayar masih perlu dibeli.

  Jadi: kedudukan musim sejuk dan musim panas tingkap plastik ditetapkan dengan mengubah kedudukan unjuran mengunci - pin. Semua butiran akan diberitahu dalam video di bawah. Selepas melihat, penyesuaian tingkap plastik sahaja akhirnya akan menjadi masalah.

  Bagaimana untuk melaraskan tingkap supaya ia tidak meniup

  Kadang-kadang, tingkap plastik, walaupun selepas pemindahan pin ke kedudukan pengapit yang kuat, tidak dimeteraikan-dari bawah ikat itu ia bertiup dan menggantikan gusi tidak memberi apa-apa. Ini biasanya berlaku apabila rumah mengecut. Dalam kes ini, dikatakan bahawa tingkap itu goyah. Apabila ini berlaku, sentuhan tangkai penguncian dan plat kaunter hilang. Apabila menghidupkan tombol, pin-penunjuk mesti di belakang plat, menekan daun. Sekiranya ini tidak berlaku dan terdapat draf, haba dari bilik bertiup.

  Di mana biasanya terdapat trunnions (pengapit)

  Apabila tingkap plastik menjadi kendur, pelarasannya adalah berbeza: ia perlu untuk menggerakkan daun ke arah yang mengeluh, supaya tunjang yang tidak sampai ke plat disambungkan kepada mereka.

  Pertama, adalah perlu untuk menentukan mana yang berputar tidak mencapai plat mengunci. Ini dilakukan secara mekanikal. Untuk memulakan, periksa daun, ingat di mana ada protrusion. Tutup tetingkap. Pegang bingkai tali pinggang pada titik pivot dan tarik ke arah anda.

  Semak di mana daun tidak melekat

  Sekiranya terdapat sentuhan, bingkai tetap bergerak, jika tidak, ia bergerak. Oleh itu, semak di tempat yang tidak ada hubungan dan tentukan di mana arahnya diperlukan untuk menggerakkan daun. Lakukan ini dengan melaraskan gelung bawah dan atas.

  Jika tingkap PVC tidak ditutup di mana-mana di bawah, kami akan memindahkan daun dengan bantuan engsel bawah. Terdapat dua pelarasan: satu dalam satah mendatar - bergerak lebih dekat ke gelung atau lebih jauh daripadanya, dan kedua - dalam satah menegak - menaikkan atau menurunkan daun beberapa milimeter.

  Untuk memindahkan bahagian bawah daun lebih dekat atau lebih jauh ke gelung, ia dibuka. Di bahagian bawah nyanyian terdapat lubang penyesuaian untuk kunci heksagon (terkadang - di bawah "bintang").

  Melaraskan hingar bawah tetingkap atau pintu plastik

  Ia memasukkan segi enam, beralih arah mengikut arah sudut yang lebih rendah menghampiri gelung, melawan - bergerak jauh. Selepas menggerakkan injap sedikit, cuba menutup / membukanya. Sebaik sahaja hasilnya dicapai, berhenti. Sekiranya sumber tidak dibatalkan, tetapi tidak ada hasil, kemukakan segala-galanya ke kedudukan asalnya: ini bukan penyesuaian.

  Dengan skru ini, anda boleh membetulkan keadaan jika, apabila menutup tetingkap, flap menyentuh bingkai di bawah. Sedikit lebih dekat dengan gelung, anda menghapuskan kerosakan ini.

  Pada gelung yang lebih rendah terdapat sekrup penyesuaian kedua. Untuk mencapainya, perlu meletakkan daun pada pengudaraan dan mengeluarkan penutup hiasan. Ia dikeluarkan dengan mudah, anda perlu menurunkan tepi bawah sedikit pada diri anda (1-2 mm) dan tarik ia ke atas. Selepas mengeluarkan penutup pelindung, di bahagian atas anda akan melihat kemurungan. Ia dimasukkan ke dalam segi enam dengan 4 mm. Menghidupkan arah jam, daun sedikit naik, melawan - ia turun.

  Tukar kedudukan bujur tepi secara menegak

  Butiran bagaimana untuk menghapus patch hiasan pada gelung, serta bagaimana untuk menyesuaikan gelung yang lebih rendah pada tetingkap PVC dalam video seterusnya.

  Jika sudut atas tidak menutup tetingkap plastik, anda perlu memindahkannya. Untuk melakukan ini, buka tetingkap sekurang-kurangnya 90 °. Ia mungkin dan kurang, tetapi ia akan menyusahkan untuk bekerja. Pada daun di atas terdapat gelung. Dengan reka bentuk, ia berbeza dari bawah, tetapi ia juga mempunyai lubang di bawah segi enam.

  Pelarasan gelung atas tetingkap plastik

  Skru pelarasan terletak di sebelah. Memusingnya, gerakkan daun jauh dari engsel (jika trunnions yang jauh dari engsel tidak menutup) atau lebih dekat dengan gelung. Satu saat - perlu ada jurang antara beberapa milimeter antara daun dan engsel: ia perlu untuk mekanisme berputar dan memiringkan untuk masuk ke sana. Oleh itu, setelah menghidupkan kunci di lantai satu giliran, periksa, bagaimana tetingkap dibuka / tutup.

  Kadang-kadang penyesuaian ini tidak membantu sama ada. Kemudian diperlukan Tekan sudut atas ke bingkai. Untuk ini, ada lagi skru - pada mekanisme kecondongan dan kecondongan. Untuk mempunyai akses kepada skru ini, anda perlu membuka tetingkap dalam dua kedudukan sekali gus. Untuk ini, daun dibuka, penghalang ditekan. Ia biasanya mempunyai dua reka bentuk - dalam bentuk gelung atau lidah pengunci (lihat gambar di bawah).

  Blok tingkap plastik

  Penyekat ditarik balik ke stop, sambil memegangnya, putar pegangan untuk menyiarkan, menarik tepi atas daun sedikit ke arah diri anda, buka mekanisme berputar. Peranti yang menyimpan daun itu terbuka. Di salah satu plat terdapat bantahan di bawah kekunci heksagon yang sama. Dengan mengubahnya, anda boleh menyesuaikan ketat sudut atas daun. Ia perlu jika sudut atas tingkap plastik tidak ditutup.

  Pelarasan untuk mengetatkan sudut atas tetingkap plastik

  Sekali lagi, lihat bagaimana untuk menyesuaikan tingkap plastik sendiri, anda boleh dalam video. Penjelasan dalam kes itu boleh didapati tanpa sebarang masalah.

  Jangan tutup tetingkap plastik

  Kadang-kadang geometri pembukaan tetingkap berubah begitu banyak sehingga menggeser daun ke maksimum, kita tidak mendapat hasil yang diinginkan: tingkap plastik tidak menutup. Apa yang perlu dilakukan dalam kes ini? Sekiranya bahagian sambutan mempunyai pelarasan, seperti dalam pilihan a dan b dalam foto, cubalah untuk mendapatkan dengan sedikit darah - tweak masih di sini. Prinsipnya adalah sama: masukkan kekunci hex dan berputar mengikut arah jam, menolaknya maksimal.

  Jika beberapa milimeter hilang tidak mendalam, tetapi ke tepi, kemudian perlu dipasang di bawah bahagian belakang lapisan. Mereka dipotong daripada sekeping plastik putih. Ketebalan maksimum ialah 3-4 mm. Pertama, setelah membuka skru, perhentian akan dikeluarkan. Potong dua gasket: satu dipasang dari bahagian bawah, yang lain berada di sebelah. Akibatnya, tujahannya beralih 3 mm ke bahagian dalam daun.

  Jenis-jenis bahagian mengawan pada bingkai

  Mereka mula-mula dipasang di tempat yang dikehendaki dari lapisan, di atasnya - berhenti, yang diskrukan dengan pemutar skru. Potongan-potongan plastik yang dipotong dipotong dengan pisau tajam. Semak sama ada tetingkap ditutup atau tidak.

  Jika ini tidak membantu, ada satu lagi cara: untuk memindahkan bingkai daun. Ia agak elastik, dan ia boleh dipindahkan kira-kira 5 mm. Prosedur ini adalah seperti berikut:

  • Dari sisi yang anda perlu bergerak, manik dikeluarkan (hanya satu).
  • Di antara tingkap bergelung dan bingkai, tepat di bawah tempat kami akan bergerak, objek yang licin dan sempit plastik atau kayu (bukan logam) dimasukkan. Bilah rata yang paling sesuai atau penguasa.

  Bagaimana jika tingkap plastik tidak ditutup? Bagaimana untuk menyesuaikan

  Jika anda melihat dengan teliti, anda dapat melihat bahawa bingkai sedikit melengkung. Perkara utama ialah tetingkap kini perlu ditutup. Dalam 99% kes ini sudah cukup. Jika anda tidak bernasib baik, dan semua helah ini tidak berfungsi, anda perlu melepaskan lereng dan bengkokkan bingkai itu juga.

  Lihat semua langkah di atas boleh berada dalam video.

  Masalah yang agak biasa: pengendalian bertukar dengan kesukaran. Sekiranya masalah itu tidak diperbetulkan tepat pada masanya, kerana usaha yang berlebihan dibuat, ia runtuh, masih terdapat tunggul yang pendek, yang tidak akan dapat anda lakukan.

  Pertama tentang cara membuat pemegangnya rapat dengan mudah sekali lagi. Mekanisme pengunci mesti dibersihkan terlebih dahulu dan dilincirkan. Pertama keluarkan habuk dan kotoran terkumpul, lap kering, maka semua bahagian yang bergerak dilincirkan. Gunakan minyak bersih, tanpa alkali dan asid. Pilihan terbaik ialah minyak enjin, anda boleh menggunakan mana-mana ejen analog atau moden dari kaleng.

  Tempat pelinciran tingkap plastik

  Pelincir semua bahagian menggosok dan bergerak, beberapa kali buka / menutup daun, pasangkan pada engsel. Segala-galanya perlu bergerak dengan lancar, tanpa jeritan.

  Jika anda masih mempunyai masalah, kemungkinan besar dalam proses penyesuaian atau perubahan dalam geometri tingkap, penyekat telah beralih. Ia sepatutnya sesuai dengan bahagian perkahwinan dan bersesuaian dengan bingkai tersebut. Kemudian mengendalikan mudah. Pindahkan tali pinggang dan cuba lagi.

  Sekarang mengenai cara menukar pen itu. Pengikat di mana ia diadakan tersembunyi di bawah penutup hiasan. Jika anda melihat dengan teliti, anda akan melihat bahawa ada penutup nipis. Menjaga jari atau kuku jarinya, tarik sedikit pada diri anda dan beralih ke satu sisi. Dua bolt dibuka. Mereka tidak dibongkar, pen itu dikeluarkan, yang baru diletakkan di tempatnya.

  Pengikat tersembunyi di bawah penutup hiasan

  Kami mengkaji masalah dan kaedah yang paling biasa untuk penghapusan mereka. Kini, untuk anda, itu bukan hanya masalah menyesuaikan tingkap plastik, anda sendiri boleh melakukan pembaikan kecil. Anda juga boleh menjalankan penyelenggaraan perkhidmatan sendiri (pelinciran sekali setahun).

  Bagi saya, ternyata berguna untuk arkib. Jika anda mengambil separuh maklumat daripada itu, maka cukup untuk saya menetapkannya. Dan dalam bentuk keseluruhan - hanya aerobatik. Terutamanya video.

  Terima kasih, kami cuba berguna))

  Hebat. Lebih disukai apabila menembak lampu latar

  Halo, Persoalan saya adalah: "Di bahagian atas gelung dengan bahagian bawah melekatkan pasak ke suatu tempat 10 mm dan tidak memberikan stub hiasan." Bolehkah ia dijaringkan? dan kemudian ada beberapa alur seperti di bawah mesin basuh kunci saya takut untuk merosakkan.

  ... Tiada apa-apa untuk dikelilingi tidak seharusnya. Ternyata pin pemasangan tidak dimasukkan sepenuhnya. Anda boleh cuba meletakkannya di tempat, hanya dengan lembut. Mungkin ada sebab tertentu (khusus?) ...

  Sekiranya batang ini melekat ke atas atau ke bawah, ia boleh dan harus diletakkan di tempatnya. Cukup tutup bingkai dan tekan butang. Ia mesti datang dengan usaha, tetapi tidak berlebihan.

  Artikel cemerlang. Tetapi ia berlaku bahawa anda perlu menyesuaikan pintu plastik. Pada saya entah bagaimana di kediaman musim panas pintu plastik mula memegang bingkai

  Apa yang perlu dilakukan jika mekanisme swing-and-tilt diputuskan dari engsel atas, bagaimana untuk menyambung semula?

  Jadi saya faham bahawa daun itu longgar sekarang? Putarkan tombol ke kedudukan terbuka. Pendekatan sudut atas ke engsel, cuba sambungkan dengan rod mekanisme kecondongan dan kecondongan. Hanya perlu bertindak dengan teliti supaya tidak bengkok) ada sesuatu seperti selak). Apabila menyambungkan, tekan bingkai pada bingkai (pemegang berada di kedudukan terbuka) dan perlahan-lahan untuk menutupnya, letakkan pada siaran itu. Kesukaran adalah, kemungkinan besar, semua selat mekanis itu akan bengkok, ia perlu untuk membetulkan ...

  Profil RIHAU. By the way, artikel yang sangat baik dan laman web!

  Terima kasih, masalah telah diselesaikan, profil itu teratur! Menyambung gelung atas mekanisme swing keluar jalur (dalam kedudukan yang terbuka tetingkap dengan kira-kira 90 darjah), mereka meletakkan unjuran pada engsel ke dalam lubang dalam mekanisme swing keluar dan berputar mengikut arah jam heksagon tersusun tidak tahu bagaimana ia terbang nampaknya menguasai kurang disatukan tetapi tiada apa yang berlaku))) Kemudian bertindak seperti anda menulis: ". Apabila pautan, tekan pengatup untuk bingkai (mengendalikan kepada kedudukan terbuka) dan perlahan-lahan cuba untuk menutup, memakai penayangan" dalam semua mod, semuanya berfungsi dengan baik!

  Pandai! Semua dilakukan dengan betul.

  Pada masa yang sama, segala-galanya telah diselaraskan ke musim sejuk, kini tidak ditiup dari mana-mana))) Artikel ini adalah super, semuanya jelas dan jelas diterangkan, terima kasih!

  Apa jenis karut yang anda tulis? Pernahkah anda menonton video itu sendiri?

  Melaraskan engsel menghilangkan masalah meragut bingkai di belakang bingkai dan SEMUA!

  Masalah underloading trunnions dan plat reciprocating dihilangkan dengan hanya memutar cawangan di posisi yang dikehendaki dekat dengan trunnion.

  Jangan mengelirukan orang: trunnion masuk ke cabang 1,5 - 2 cm! Dan anda ingin membuat sentuhan yang baik mengenai trunnion dan respons dengan milimeter penyesuaian ini? Ia lucu.

  Laman ini mengagumkan, barangan itu sangat baik dan berpatutan untuk sebahagian besar. Tetapi kadang-kadang ianya SANGAT !!

  Tapak yang sempurna! Terima kasih banyak. Saya telah menyemak banyak laman web, tetapi pada halaman ini semuanya dipaparkan dan diberitahu. Malah seperti "teko" seperti yang saya sendiri boleh membawa tingkap plastik saya supaya!

  Halo, Saya mempunyai masalah dengan pintu balkoni: apabila anda menghidupkan pemegang, trunnions tidak bergerak dari sisi engsel. Ia menyekat mereka dalam kedudukan tertutup, dan sekarang pintu tidak ditutup sama sekali: trunnions berehat di bahagian penguncian dan tidak membenarkan untuk menutup pintu. Adakah mungkin untuk membetulkannya sendiri?

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 58 = 61