Pellet burner pelletron 15

Dandang automatik "Pelletron": reka bentuk, ciri-ciri teknikal

Pemanasan dengan pelet banyak digunakan di Eropah dan semakin popular di negara kita. Di antara peralatan dandang, semakin banyak terdapat peranti yang direka khas untuk bekerja pada pelet bahan bakar atau menggunakan pelet pelet sebagai fungsi tambahan. Hari ini kami memberi perhatian kepada anda pelet dandang "Pelletron" berdasarkan pembakar yang sama. Anda akan belajar mengenai peranti, kelebihan dan ciri teknikalnya. Kami juga memberi maklum balas beberapa daripada pemilik tentang nuansa operasinya.

Pada tahun 2009 NPP "Pelletron" buat kali pertama menyampaikan pembakar peletnya "Pelletron 15" di pasaran peralatan pemanasan. Disebabkan harga yang rendah dan reka bentuk yang boleh dipercayai, ia telah mendapat populariti yang luas di kalangan pemilik dapur bahan api pepejal. Seterusnya, pada asasnya, pengeluaran dandang pemanasan pada pelet Pelletron CT telah ditubuhkan, yang juga dalam permintaan tinggi.

Pelletron 15 pembakar pelet

Syarikat itu terlibat dalam pengeluaran peranti yang mampu membakar granul bahan api secara efisien dalam mod autonomi dari hari-hari pertama asasnya. Hasilnya, tidak lama lagi terdapat pembakar "Pelletron 15" dijual, dan kemudian dua pengubahsuaian 10MA dan 15MA.

Gambar 1: Pembakar pelet domestik "Pelletron M"

Peraturan tenaga di dalamnya dilakukan oleh pengatur mekanik, yang dengan lancar mengubah intensitas pembakaran dalam berbagai macam. Dengan lancar mengubah kapasiti pembakar, anda boleh memilih suhu yang sesuai dengan keselesaan anda dalam sistem pemanasan.

Pembakar sangat ekonomik. Untuk pengeluaran 1 kW / jam tenaga, ia hanya memerlukan kira-kira 200 gram pelet. Bergantung pada kandungan abu pelet bahan bakar, pembakar harus dibersihkan sekali dalam 1 - 3 hari. Bunker kecil dengan kapasiti 34 kg dibekalkan dengannya. Apabila bekerja pada kapasiti penuh, jumlah pelet ini akan berlangsung selama lebih dari 10 jam operasi berterusan.

Laman web rasmi pengeluar menunjukkan ciri-ciri berikut pembakar Pelletron:

Pembakar mudah dipasang dengan tangan pada kebanyakan dandang pemanasan di atas kayu dengan litar air. Untuk arahan pemasangan video terperinci, lihat hujung ulasan kami. Di samping itu, mereka juga digunakan dalam direka khas untuk mereka dandang automatik "Pelletron CT".

Kembali ke kandungan

Peranti dandang pelet "Pelletron CT"

Dandang berdasarkan pembakar Pelletron M terdiri daripada bunker untuk pelet bahan bakar, kebuk pembakaran dengan pembakar pelet, penukar haba tiub, penggilap asap dan blok elemen pemanasan.

1

Gambar 2: Dandang pelet Rusia Pelletron

relau direka sebagai ruang mendatar, yang direka khusus untuk pembakaran suar. Pada satu hujung terdapat pintu berengsel, dengan pembakar Pelletron M terbina dalam. Untuk meningkatkan pelepasan haba permukaan kebuk pembakaran dikelilingi oleh jaket air.

Di belakang dandang "Pelletron" adalah penukar haba tiub vertikal. Gas asap yang melaluinya, paling berkesan memberikan tenaga kepada pembawa haba.

Gambar 3: Termometer dan tombol di dandang Pelletron

Di bahagian atas penukar panas terdapat paip corong cerobong dan sistem ekzos asap. Kipas asap menyediakan draf terpaksa dan membuang produk pembakaran yang tidak menentu ke atmosfera melalui cerobong.

Untuk menyimpan stok pelet dan membekalkannya kepada pembakar, corong pukal digunakan. Jumlahnya bergantung pada kapasiti dandang. corong dipenuhi dengan jumlah yang perlu pelet bahan api, yang kemudiannya melalui feeder, bahagian diberi makan untuk pembakar.

Gambar 4: Kipas ekzos dalam dandang automatik "Pelletron"

Untuk meningkatkan kuasa dandang atau mengekalkan suhu positif penyejuk dalam sistem pemanasan, blok pemanasan digunakan. Ia dibina ke bahagian bawah penukar haba, bergantung kepada konfigurasi. Kemasukan pemanas di dalam kit dandang memerlukan tambahan 4000 rubel.

Ciri-ciri teknikal utama dandang Pelletron adalah:

Saat ini di pasar domestik terdapat perangkat pemanasan yang kompleks dan mahal pada granul bahan bakar, seperti misalnya pemanasan dandang domestik pada pelet Kostrzhev. Pembinaan dandang pelet dengan litar air "Pelletron" adalah mudah dan mudah. Ya, dan harganya jauh lebih rendah daripada analog yang diimpor. Mari kita lihat kelebihan dandang ini.

Kembali ke kandungan

Kelebihan dandang "Pelletron"

Di samping kelebihan tradisional yang biasa untuk dandang pelet automatik, seperti automasi, operasi autonomi jangka panjang, keramahan alam sekitar, kecekapan tinggi, kami akan mempertimbangkan beberapa ciri positif yang biasa untuk model Pelletron CT:

Gambar 5: Membersihkan tiub penukar haba dalam dandang Pelletron automatik

  Dalam kebanyakan model dandang pelet, corong bahan api terletak di atas. Ini, dalam satu tangan, mengurangkan kawasan yang diduduki oleh alat pemanasan, dan pada yang lain, merumitkan beban. Di dumper "Pelletron" bunker terletak pada ketinggian 1 m di atas tanah, yang membuat pelet mengisi sangat mudah.

  Semua permukaan dandang Pelletron yang memerlukan pembersihan berkala mudah diakses. Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa dan pembersihan tenaga. Seluruh proses mengambil masa hanya beberapa minit.

  Secara tradisinya, dandang pelet bukan merawat murah. Pemaju dandang pelet "Pelletron" berjaya mencipta peranti yang cekap, yang boleh dibeli beberapa kali lebih murah daripada analog yang diimport.

  Boleh digunakan tanpa cerobong

  "Pelletron" direka bentuk untuk menghasilkan draf tiruan. Kipas blower yang kuat menarik gas serombong ke dalam alam sekitar. Paip serombong boleh dibawa langsung di belakang dinding bilik dan tidak menggunakan cerobong.

  Antara kekurangan dandang "Pelletron" dapat dilihat hanya ketergantungan pada bekalan kuasa dan ketidakmampuan untuk membakar bahan bakar padat lain kecuali pelet. Angka kedua dikompensasikan oleh kehadiran elemen pemanasan, yang boleh dipanaskan jika berlaku gangguan dengan bahan bakar utama.

  Kembali ke kandungan

  Ulasan mengenai kerja dandang dan pembakar "Pelletron"

  Antara nuansa dandang dan pembakar Pelletron dan keunikan operasi mereka akan diberitahu oleh pemiliknya:

  Saya menggunakan dandang "Pelletron 20kt" musim pertama. Rumah itu dua tingkat 140 m². Lantai pertama dipanaskan dengan lantai yang hangat, radiator kedua, dan dandang pemanasan tidak langsung dimasukkan ke dalam sistem pemanasan. Pelet I panas hanya pada siang hari, pada waktu malam saya menghidupkan pemanas elektrik pada kadar malam. Pada mulanya dandang merokok sedikit. Masalahnya diselesaikan dengan percubaan dengan tujahan dan ketinggian parut di dalam pembakar. Selama setengah tahun terdapat 4 tan pelet. Granules lebih baik untuk mengambil birch, putih, mereka tidak kek dan tidak membentuk kek.

  Mikhail Ivanovich, Ekaterinburg

  Saya meletakkan diri saya di dacha "Pelletron 20KT". Saya tidak kerap pergi ke sana, jadi saya menggunakannya dari semasa ke semasa. Rumah sejuk memanas dengan cepat. Dalam operasi ia adalah mudah - tidak ada elektronik rumit. Membersihkan semua permukaan dandang mengambil beberapa minit, yang juga sangat mudah. Terdapat masalah dengan gantung pelet di bunker, tetapi ia ditubuhkan oleh pengalaman bahawa ini disebabkan oleh kualiti pelet bahan bakar. Pelet bernilai membeli lebih kering dan padat.

  Vitaliy Vladimirovich, Moscow

  Saya memasang pembakar pelet "Pelletron 15MA" pada boiler Kupper 15 kW. Dengan pemasangan apa-apa masalah tidak timbul, anda hanya perlu memasang pintu dengan lubang. Ia boleh dipesan tanpa masalah dari pengilang. Selanjutnya letakkan pembakar, bunker, pelet tidur tertidur, menyalakan dan menyesuaikan kuasa. Selepas itu, anda hanya perlu menambah pelet bahan api. Satu-satunya perkara, saya ingin mempunyai lebih banyak kapasiti untuk pelet, tetapi apa yang ada.

  Pavel Sergeevich, Nizhny Novgorod

  Untuk butiran lanjut mengenai pemasangan pembakar Pelletron pada dandang pemanasan bahan api padat domestik "Kupper", lihat video berikut:

  Dengan meningkatnya populariti pelet di negara kita, mereka akan menjadi alternatif yang nyata kepada kayu dan arang batu. Dalam pasaran peralatan dandang telah dibentangkan cukup untuk pelet dandang, antaranya "Pelletron" menonjol dari kekurangan orang ramai automasi canggih dan harga yang rendah.

  © 2018 Dandang untuk rumah. Semua hak terpelihara.

  Pellet burner pelletron 15

  Pembakar pelet separa automatik pada granul putih dengan kawalan manual untuk dandang pemanasan

  ✔ kuasa haba 3-15 kW

  ✔ Kawasan dipanaskan sehingga 150 sq.m.

  ✔ jumlah hopper 56 liter (34 kg pelet)

  ✔ Bahan api - butiran putih

  ✔ Penggunaan bahan api 230 g / kWh (sangat rendah)

  ✔ harga disenaraikan untuk set burner + bungker lengkap

  ✔ Masa kendalian pada kuasa penuh 10 jam

  ✔ waktu operasi pada kuasa minimum 50 jam

  ✔ operasi mudah (satu pengawal mekanikal)

  ✔ Ekzos bersih, dandang bersih, cerobong bersih

  ✔ pemasangan pada kebanyakan dandang TT sedia ada

  ✔ Jangan mengganggu pemanasan dandang dengan bahan api pepejal

  ✔ perlindungan terhadap penembusan api ke dalam corong,

  ✔ Perlindungan daripada terlalu panas penyejuk.

  Adakah anda mempunyai dandang bahan api pepejal dan anda tidak berpuas hati dengan rizab terma (masa operasi)? Adakah anda perlu pergi ke dandang terlalu kerap? Bangun pada waktu malam? Sekiranya saya berlari dari kerja ke makan tengah hari? Letakkan pellet burner PELLETRON-15MA ke dalam dandang anda dan berhenti bimbang tentang pemanasan! Pemanas pelet separa automatik PELLETRON-15MA adalah cara yang paling mudah dan murah untuk berhenti menjadi tukang besi. Pelletron burner PELLETRON-15MA bersedia untuk memanaskan rumah anda selama berjam-jam tanpa memerlukan perhatian.

  Kelebihan dan Inovasi

  pembakar Pellet PELLETRON-15mA pembakar automatik, beroperasi secara berterusan pada kapasiti yang dipasang. Kuasa ditetapkan oleh pengawal selia manual. Ia menjadi kuasa tambah sejuk, ia menjadi panas - dikurangkan.

  Pembakar beroperasi sebagai sebahagian daripada unit haba yang mempunyai ketinggian cerobong sekurang-kurangnya 5 m.

  Pembakar dimulakan pada unit haba panas apabila cerobong memberikan udara yang mencukupi untuk bekalan (2), penurunan tekanan.

  Bahan bakar dalam pembakar diberi oleh graviti. Selepas makan bahan api (1) dari corong ke kebuk pembakaran, bahan api dalam kebuk pembakaran (3) di luar sumber haba panas (kecil api pembakar gas) untuk pencucuhan itu.

  Setelah membakar bahan api di dalam ruang pembakaran, aliran gas mudah terbakar (4) dibalik kebuk pembakaran, yang di luar dari peranti bercampur dengan udara menengah (5) dan membentuk obor (6).

  Produk pembakaran pepejal (7) dikeluarkan dari bahagian bawah kebuk pembakaran oleh kepala udara, diambil oleh aliran udara menengah (5) dan dikeluarkan dari peranti (7).

  Aliran bawah udara (8) melalui lubang-lubang pengudaraan dalam saluran pembekalan tidak membenarkan gas basah panas menyebar ke atas sepanjang saluran.

  Pembakar beroperasi dari awal hingga akhir bekalan bahan api atau gangguan paksa bekalan bahan api ke ruang pembakaran.

  Rizab bahan api disimpan dalam corong yang disegel dengan kapasiti 17 atau 34 kg pelet. Tepi bocor-bukti membatasi akses udara ke corong dan melindungi pelet dari kebakaran.

  Di bunker, peranti penutupan automatik juga dipasang, yang menutup bekalan pelet ke pembakar sekiranya berlaku pemadaman kuasa atau pemanasan penyejuk pada suhu melebihi 85 ° C.

  Dalam kebanyakan dandang pembakar ditetapkan agak mudah. Dalam Arahan Pengendalian, proses pemasangan dan konfigurasi terperinci secara terperinci.

  Ia akan mudah untuk belajar bagaimana untuk menyesuaikan pembakar, dalam beberapa minggu anda akan tahu dengan tepat apa kuasa untuk memasang pembakar supaya rumah mempunyai suhu yang betul.

  Pembakar perlu dibersihkan sekali sehari.

  Jika perlu, pembakar boleh dikeluarkan dan bukaan ditutup dengan palam yang dimasukkan ke dalam kit pembakar.

  Pembakar PELLETRON-15MA mempunyai rizab bahan api sebanyak 34 kg, yang mencukupi untuk operasi burner selama 15 jam pada kuasa maksimum atau hampir 50 jam operasi minimum.

  Pembakar sangat ekonomik - penggunaan pelet adalah 0.23 kg pelet setiap 1 kW * h kuasa yang berguna, dan kecekapan pembakar tidak lebih rendah daripada 95%. Pembakar PELLETRON-15MA menyediakan pembakaran bahan bakar hampir sempurna ke atas pelbagai kapasiti yang digunakan dan berfungsi dengan sempurna tanpa smokeless.

  Pembakar akan dimatikan secara automatik apabila kuasa dimatikan atau medium pemanasan dipanaskan pada suhu di atas 85 ° C. Corong pembakar mempunyai penutup tertutup yang menghalang udara dari memasuki corong dan kemungkinan penyalaan bahan api.

  Pembakar mempunyai penampilan moden, ia dibuat dengan kaedah pemotongan laser, lenturan ketepatan tinggi, kimpalan separa automatik dan automatik. Badan pembakar dicat dengan cat polimer tahan tahan panas dan serbuk tahan tahan panas.

  Pembakar diperbuat daripada keluli aloi berkualiti tinggi, tahan karat dan tahan panas dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang. Waranti kilang untuk pembakar adalah 1 tahun.

  Beri kehidupan baru kepada diri sendiri dan dandang lama anda dengan memasang pellet burner PELLETRON-15MA

  Pelletron mengesyorkan pembakar siri MA untuk memindahkan dandang yang terpasang dari kayu api atau arang ke pelet dengan kos yang rendah dan kerja semula kecil dandang itu sendiri. Pemasangan pembakar membolehkan untuk mengurangkan intensiti buruh perkhidmatan dandang dan meningkatkan masa operasi autonominya.

  Pembakar pelletron pelet - ulasan ulasan pemilik dan pemilik

  Keperluan untuk pembakar pelet murah pelaksanaan kilang kini hebat di bekas ruang pasca-Soviet lebih dari sebelumnya. Kerana permintaan banyak kali lebih banyak daripada bekalan. Apa yang kini boleh dilihat dijual di rantau ini, dan juga di ibukota - Moscow dan St. Petersburg?

  Pertama, pembakar pelet yang diimport mahal, yang boleh diautomatikkan sepenuhnya dan menunjukkan hasil kerja yang stabil pada bahan bakar dengan kualiti yang berbeza. Kos pembakar pelet dari pengeluar asing bermula dari angka 70,000 rubel dan mencapai 120,000 rubel per pembakar dari 10 hingga 50 kW output haba. Di dalam lingkungan ini pembakar pelet diperlukan untuk dipasang pada dandang bahan api pepejal yang memanaskan rumah dan kotej swasta.

  Kedua, ini adalah pembakar pelet yang dibuat "di lutut" di koperasi garaj terdekat oleh orang-orang "kulibin" tempatan. Pembakar seperti ini kadang-kadang menunjukkan hasil kerja yang beberapa kali lebih besar daripada analog yang diimport dalam kualiti dan kestabilan pembakaran pelet. Dan kadang-kadang mereka enggan bekerja sama sekali atau dalam masa beberapa jam selepas pelancarannya. Oleh itu, harga pembakar ini berkisar dari 5000 hingga 50,000 rubel.

  Dan tengah antara dua "tiang" pasar pelet pelet di Rusia tidak diisi oleh siapa pun dan tidak ada apa-apa. Ia berada dalam bidang ini bahawa Pelletron, syarikat NPP "Pelletron" (Ekaterinburg), cuba untuk meletakkan pellet burner Pelletron. Pembakar pelet pelet dengan kapasiti 5, 10 dan 15 kW masing-masing, 9000, 11000 dan 12000 Rubles dalam versi manual dan 14000 dan 15000 Rubles dalam versi 10A dan 15A.

  Pengeluaran pelet pelet Pelletron terletak di kampung Verkhnyaya Pyshma, rantau Sverdlovsk. Pejabat pusat terletak di bandar Yekaterinburg.

  Selain pembakar pelet dari tahun 2014, syarikat itu mula menghasilkan pelet pelet dengan kapasitas 15 dan 30 kW. Walaupun hanya dua pengubahsuaian ini tersedia. Pelet pelet diletakkan pada dandang. Mengenai dandang, kami akan bercakap sedikit kemudian, apabila terdapat maklum balas yang cukup dari pengguna.

  Pada masa yang sama, sedikit lebih terperinci tentang pelet pembakaran pelet Pelletron (menggunakan contoh pembakar Pelletron 15) - ciri-ciri (lihat jadual):

  Ulasan pengguna Pelletron burner Pelletron

  Kami menerbitkan maklum balas pengguna pada Pelletron pelet pelet, khususnya pada pembakar Pelletron 15:

  Andrey Galuzin, MO: Masalah utama dengan pembakar ini adalah untuk mencapai operasi yang stabil apabila memasang dandang pada TT. Mengenai pelet itu sendiri Pelletron tidak boleh mengatakan apa-apa, saya mempunyai pembakar Pelletron 15 pada TT dandang Yaik. Kebanyakannya, memalukan bahawa pada kapasiti pembakar yang dituntut sebanyak 15 kW, bundle "dandang + pembakar" tidak menghasilkan lebih daripada 10 kW. Dan lebih kerap memberi 7 kali 8 kW. Adalah aneh bahawa ketidakstabilan itu.

  Terdapat juga ulasan mengenai pembakar pelet:

  Victor Shmakov, Nizhny Tagil: Harga 15,000 rubel untuk pembakar pelet, yang memberikan pelet ke dandang, tentunya ketawa. Maksud saya, itu tidak mencukupi. Biarkan ia adalah pembakar graviti, pelet di mana dari corong mereka mencurahkan leher terus ke dalam pembakar. Tetapi sistem ini berfungsi. Dan tidak perlu membayar 80000 rubel untuk pembakar Ferroli atau 65,000 rubel untuk Obshchemash pembakar. Ia adalah mungkin untuk meletakkan pembakar Pelletron hanya dalam 15,000 keping dan mendapatkan keputusan - automasi proses dandang bahan api pepejal.

  Satu lagi maklum balas mengenai pembakar pellet untuk TT boiler Pelletron:

  Sergey Kravtsov, Perm: Saya tidak tahu, ini adalah pilihan yang sangat boleh diterima untuk saya. Beberapa saat, tentu saja, tetap tidak jelas, tetapi sekarang saya tidak turun setiap 3 jam ke ruang bawah tanah untuk membuang kayu di KCM-5 saya. Pesaing terdekat adalah pembakar Obshchemash. Tetapi ia kos lebih daripada 60 ribu Rubel. Dan saya membeli pembakar Pelletron dari seorang peniaga di Chusovoy untuk hanya 12.000 rubel. Harga 5 kali lebih rendah. Saya mengenai perbezaan ini hampir 50 ribu Rubles akan dua tahun pelet untuk membeli untuk musim sejuk keseluruhan.

  Dan, akhirnya, maklum balas berikut dari pemilik pelet pelet Pelletron:

  Anatoly Valang, Novosibirsk: Kami tidak mempunyai peniaga pada masa pembelian, saya terpaksa membeli pembakar langsung dari kilang. Kos penghantaran hanya 1,500 rubel. Pembakar itu sendiri hanya 10,000 rubel. Dipasang hanya dalam 4 jam dengan semua rehat asap. Menjahit pelet, sediakan - ia berfungsi. Pada saya rumah kecil, hanya 50 sq.m., padaku obor ini dan dandang Cooper OK-10 cukup untuk pemanasan dengan kepala. Musim musim sejuk pada tahun 2013, saya sudah dengan kayu dan arang batu tidak mengganggu.

  Pelletron burner Pelletron plus dan minuses

  Pelletron pembakar pelet utama dan tanpa syarat adalah harganya. Apapun kuasa dan pengubahsuaian yang kita anggap pembakar ini, tiada pengeluar boleh menawarkan harga sedemikian. Jika pembakar adalah primitif dan menggunakan penyelesaian paling mudah, harganya untuk kebanyakan penduduk Rusia, Ukraine, Belarus dan Kazakhstan meliputi semua kekurangannya dengan minat.

  Kelemahan pembakar pelet Pelletron berkaitan dengan kedudukannya - ia adalah "pelet pelet untuk golongan miskin". Oleh itu, tidak ada automasi yang praktikal, masalah dengan jem pelet kerana sistem suapan graviti yang digunakan, kerja tidak stabil pada bahan api yang berbeza, penyesuaian yang tidak selesa bergantung pada suhu udara luar.

  Anda boleh meneruskan masa yang lama, dan akan ada minus yang cukup. Tetapi semua perkara yang sama, peranan utama produk ini telah dimainkan - menimbulkan pengeluaran penyelesaian Rusia yang murah untuk mengendalikan proses relau dandang bahan api pepejal.

  Lebih lanjut mengenai topik ini di laman web kami:

  Pembakar pelet APG-25 yang dihasilkan oleh kilang Novosibirsk "Teplodar" dihasilkan dari tahun 2011. Kemudian dalam siri telah memulakan parti kecil obor ini.

  Tinjauan dandang diesel Kiturami, anda mahu bermula dengan memilih dandang bahan api cecair selepas 2012, apabila ia drastik.

  Pembakar buluh Estonia Pelltech digunakan secara meluas di Rusia sejak tahun 2010. Dan tahun ini mereka mendapat maklum balas dari.

  Nah, syarikat itu tidak dapat menjauh dari trend umum. Apabila semua syarikat yang mengkhususkan diri dalam menghasilkan peralatan dandang.

  Untuk apa-apa harga - adalah dosa untuk tidak membeli pembakar pelet seperti itu dan melihatnya secara langsung.

  Jiran saya telah menetapkan ini. Kos kilowatt haba hampir 2.50.

  Dan pada kadar malam hanya 1.5 rubel setiap kilowatt pergi - ia pada elektrik.

  Tidak mahal untuk dipanaskan oleh pelet

  Atas permintaan syarikat, ketidaktepatan dalam semakan telah diperbetulkan. Pengeluar pembakar Pelletron adalah NPP "Pelletron" di Yekaterinburg.

  Kami ingin nasib baik kepada syarikat dalam pemodenan pembakar, sebagai pembakar baru boleh dibeli dengan pelarasan kuasa lancar.

  Dan harga tetap pada tahap yang sama, tidak berkembang. Semua orang akan mempunyai pengeluar seperti ini

  1 tan pelet memberikan haba 4545 kW. Pada harga pelet dari 4500r hingga 6500r per tan, kita dapat menanggung kos 1kW - ​​1-1.4 rubel.

  Untuk elektrik 2,2r. Dan untuk tarif malam, penumpuk haba diperlukan pada harga yang sama dengan harga pembakar automatik pelet yang baik.

  Jika semua yang dinyatakan oleh pengeluar benar-benar begitu, maka saya fikir ini adalah penyelesaian yang sangat baik, kerana pembakar itu benar-benar autonomi dan tidak bergantung kepada elektrik, otonomi, saya fikir, dalam hidup kita sangat penting, contohnya, Ukraine. Dan argumen bahawa pembakar ini adalah untuk orang miskin dan bukan untuk orang kaya adalah karut yang tidak masuk akal, anda boleh mengira wang yang kaya dan jika pembakar ini berfungsi seperti yang dinyatakan oleh pengilang, maka mengapa anda harus membayar lebih dan bergantung kepada elektrik?

  Telah mendapat peleton 15MA (maksima keupayaan) - 15 kw. Dipasang di asap Zot 25 kW cerobong - 6,5metrov, di dalam dandang untuk bersinar dibersihkan, kawasan rumah - 150 kuasa dua. suhu meningkat kepada 50 darjah ... atas tidak pergi ... mengukur suhu gas keluar dandang - lebih 200 ... dan baju yang tidak dipanaskan ... Secara kebetulan shirt jumlah dalam dandang saya 65 liter ... mungkin tidak dikira aktif cadangan bentuk ratsianalizatorskogo untuk dandang kuasa yang lebih tinggi ... dan maaf ... idea menyelamatkan bajet sangat baik.

  Hello. Soalan kepada pengilang dan kepada mereka yang memahami kerja pembakar pelet. Saya mempunyai dandang "Karakan-20". Pengendali adalah "Sibteploenergomash", Novosibirsk. Relau di dalam dandang dibuat sedemikian rupa sehingga gas pertama bergerak ke hadapan ke arah pintu, maka, mereka melewati lidah di dalam kabut dan, naik ke atas, terungkap pada 180grad. Saluran paip terletak di belakang kolar. Adakah pembakar pelet "Pelletron" berfungsi dalam mod yang dinyatakan dengan pergerakan gas?

  Dengan pembakar sedemikian, anda perlu tinggal di bilik dandang.

  Tinggalkan ulasan mengenai dandang dan dapur Batal maklum balas

  Laman web Sergey Ivashko 2014 - 2016 | Tuangan dan dandang

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 71 = 80