Pemanas elektrik, harga yang menjimatkan

Pemanas elektrik ekonomi: kriteria pelbagai dan pemilihan

Dengan bermulanya cuaca sejuk, penyediaan suhu yang selesa di rumah atau di dacha datang ke hadapan. Adalah penting untuk tidak memecahkan kos pemanasan bilik. Oleh itu, sebenarnya adalah untuk menggunakan pemanas elektrik elektrik: ia dapat dengan cekap memanaskan bilik dan menjimatkan sumber tenaga. Mari kita lihat bagaimana pelbagai jenis peralatan tersebut berbeza dan yang mana pemanas adalah yang paling menjimatkan.

Pemanas elektrik yang terpilih dengan betul dapat menyelamatkan anggaran keluarga

Pemanas mana yang paling menjimatkan dan efisien?

Yang paling mudah dan pada masa yang sama alat yang berkesan untuk mewujudkan iklim mikro yang selesa di dalam rumah adalah pemanas elektrik. Ia dibezakan oleh beberapa kelebihan penting:

 • kemudahan operasi - untuk mengendalikan peranti itu cukup untuk memasukkannya ke dalam sesalur kuasa. Tiada manipulasi tambahan diperlukan oleh peranti;
 • keupayaan untuk melaraskan sistem, sebagai contoh, memilih mod operasi, menyesuaikan suhu pemanasan bilik dan juga melembapkan udara;
 • pelbagai model membolehkan anda memilih pilihan ideal untuk anda, yang akan mengatasi bukan sahaja dengan tambahan, tetapi juga kecemasan atau pemanasan tetap rumah;
 • peranti berfungsi dengan tidak sengaja - tanpa membuat bunyi keras dan tidak memberi bau yang tidak menyenangkan;

Salah satu kelebihan utama pemanas elektrik adalah kemudahan operasi

 • untuk penggunaan alat elektrik seperti itu tidak memerlukan syarat atau permit khas: cukup untuk menahan beban grid kuasa;
 • model dengan haba kecekapan tinggi bilik dengan cepat;
 • ia adalah mudah untuk memilih pemanas di mana-mana kategori harga. Dengan sendirinya, peralatan tersebut tidak terlalu mahal, dan setiap pengilang mempunyai garis kelas yang berbeza. Oleh itu, anda boleh memasukkan pembelian dalam hampir apa-apa belanjawan.

Nasihat berguna! Ingat bahawa apabila peranti itu murah, pemanas akan menggunakan banyak tenaga, dan elektrik adalah jenis sumber yang mahal. Oleh itu, untuk membuat pemanas tambahan bilik tidak melanda poket, pilih model ekonomi pemanas elektrik.

Apa yang perlu untuk membeli pemanas elektrik yang ekonomik: prinsip-prinsip operasi peranti

Oleh jenis pemanas elektrik kerja dibahagikan kepada beberapa jenis:

Apakah ciri-ciri jenis pemanas rumah jenis ini? Mari kita perhatikan lebih terperinci

Prinsip pemanas perolakan adalah berdasarkan pergerakan udara: udara sejuk memasuki kipas, elemen pemanasan mengubahnya menjadi panas, setelah udara panas keluar dan bergegas ke atas. Oleh itu, udara sentiasa menyambungkan bilik, memberikan pemanas tambahan. Bilik itu panas dengan cepat dan cekap.

1

Convectors adalah ekonomi, dan model mudah adalah belanjawan, bagaimanapun, bahaya kebakaran mereka agak tinggi. Dilengkapi dengan sistem penutupan kecemasan yang kompleks, keselamatan dan perlindungan lebih mahal, sementara semuanya dalam proses bekerja dengan kuat mengeringkan udara. Ia masuk akal untuk membeli lantai convect atau pemanas elektrik ekonomik yang dipasang di dinding untuk dacha jika anda tidak tinggal di sana secara kekal dan tidak perlu meletakkan sistem pemanasan.

Penyambung elektrik dapat dengan cepat dan cekap memanaskan bilik

Peranti pemanas inframerah adalah lebih rumit dan moden daripada convector tersebut. Di tengah-tengah karyanya terletak radiasi, diarahkan pada objek yang mengelilingi peranti itu. Udara dipanaskan oleh mereka - mengikut prinsip yang sama, sinaran matahari bertindak. Akibatnya, di kawasan kerja pemanas anda akan selesa walaupun di dalam bilik sejuk, dengan bilik memanaskan secara rata.

Pemanas jenis ini tidak udara kering, tidak mengambil habuk dan mempunyai kecekapan tertinggi. Kekurangan utama peralatan tersebut adalah penggunaan kuasa. Terdapat model ekonomi yang membolehkan anda menetapkan mod operasi khas - sebagai contoh, penutupan automatik peranti apabila mewujudkan iklim mikro dalaman yang selesa. Bagaimanapun, peranti sedemikian jauh lebih mahal.

Untuk kejelasan, pertimbangkan contoh kecil. Oleh itu, pemanasan bilik sehingga 20 m² memerlukan masa 120 minit, manakala peranti itu menggunakan 90 W / m². Lebih kecil saiz bilik, semakin rendah penggunaan tenaga.

Dengan bantuan pemanas inframerah, mungkin untuk mewujudkan iklim mikro yang selesa di kediaman itu, kerana mereka adalah mesra alam, jangan mengeringkan udara, jangan ambil habuk

Kerja-kerja pemanas seperti ini adalah berdasarkan prinsip konveksi: dalam radiator terdapat minyak yang memanaskan suhu yang diinginkan, selepas itu sarung logam memberikan haba yang diterima. Kelajuan pemanasan ruang meningkat disebabkan oleh fungsi kipas dan turbocharged terbina dalam, bagaimanapun, ciri-ciri ini tidak terdapat dalam semua model. Pemanas digabungkan adalah besar dan besar, tetapi ia lebih murah daripada yang lain.

Nasihat berguna! Penyejuk minyak tidak sesuai sebagai sumber haba utama. Peralatan jenis ini akan sesuai dengan anda jika anda sedang mencari pemanas ekonomik untuk rumah anda untuk tempoh yang singkat, ketika sudah sejuk, dan pemanasan pusat belum dihidupkan atau dimatikan.

Penghawa dingin beroperasi berdasarkan prinsip pam haba dan sangat berbeza daripada pemanas konvensional. Pam mengambil udara dari luar bilik dan memindahkannya ke dalam bilik, dan operasi penghawa dingin adalah mungkin walaupun pada suhu sub-sifar di jalan. Operasi pemanas inverter adalah berdasarkan gas-freon. Ia memampatkan dan dipanaskan di dalam penukar haba unit tertutup, selepas itu ia memasuki unit luar. Di sana, di bawah tekanan rendah, ia menjadi gas lagi, bisul dan kembali ke penukar haba.

Penghawa dingin penyejuk inverter dapat dalam masa yang singkat untuk memanaskan walaupun bilik yang sangat besar

Penggunaan kuasa semasa operasi penghawa dingin adalah 2-3 kW / j. Bilik 20 m² memanas dalam masa 3-4 jam.

Pemanasan Micathermic - perkembangan baru, prinsipnya berdasarkan radiasi inframerah gelombang panjang. Di tengah-tengah peranti itu plat nonmetallik ditutup dengan mika. Mereka memanaskan dengan cepat dan cekap, sambil memanaskan benda jauh. Peranti itu sendiri tetap sejuk semasa operasi. Satu-satunya kelemahan seperti pemanas elektrik adalah harga yang jauh melebihi kos jenis peralatan lain.

Prinsip operasi panel seramik adalah berdasarkan sinaran inframerah gelombang panjang. Panel pemanasan tertutup dalam kotak keluli yang dicirikan oleh kekonduksian haba yang tinggi dan penjimatan tenaga. Terima kasih kepada penampilan neutralnya, plat seramik akan sesuai dengan mana-mana bahagian dalam.

Penggunaan tenaga panel adalah berkadar terus dengan saiznya. Secara purata, ia adalah dari 0.2 hingga 2.5 kW / j. Untuk memanaskan bilik seluas 20 m², ia mengambil masa 1 kW / jam. Pemanasan penuh bilik akan mengambil masa 1.5-2 jam.

Pemanas Mikatermicheskie - kebaharuan dalam pasaran peralatan pemanasan

Pemanas mana yang lebih baik dan lebih menjimatkan untuk pangsapuri atau rumah negara?

Sebagai peraturan, pemanasan pusat berfungsi di pangsapuri bandar, jadi peranti tidak akan digunakan secara kekal. Pemanas dimasukkan dalam sekiranya berlaku kerosakan rangkaian pusat, dengan serta-merta meningkatkan suhu di dalam bilik, serta di luar musim.

Pemanas elektrik yang paling ekonomik untuk apartmen akan menjadi convector. Ia secara sederhana menggunakan elektrik, tidak memerlukan pelaburan besar ketika membeli, sementara dapat bekerja untuk waktu yang lama. Ia tidak layak untuk membeli pemanas kipas: jenis peralatan ini membuat bunyi bising semasa bekerja, sementara itu adalah jenis pemanas yang paling banyak tenaga.

Sekiranya sistem pemanasan pusat berfungsi dengan gangguan yang kerap, ia patut memberi perhatian kepada peranti inframerah, yang sering dilengkapi dengan termostat. Oleh itu, jika anda membeli elektrik pemanas elektrik dengan termostat elektronik, ini akan menjimatkan tenaga, dan akibatnya, anggaran keluarga. Pemanasan seperti asas memerlukan lebih banyak elektrik, tetapi penalaan halus dan pelbagai mod operasi membolehkan anda tidak memasukkan peralatan dengan kapasiti penuh, sambil mengekalkan suhu yang selesa di dalam bilik.

Penalaan halus pemanasan inframerah dan pelbagai mod operasi membenarkan penggunaan peranti tersebut secepat mungkin sementara pada masa yang sama menjimatkan sumber tenaga

Pemanas yang ekonomik memilih untuk rumah di bilik mandi

Bilik mandi - satu artikel khas, kerana tidak akan dapat membeli mana-mana pemanas elektrik. Kerana kehadiran air, menggunakan perkakas elektrik konvensional di bilik mandi adalah berbahaya, dan sering tidak ada outlet 220V di dalam bilik.

Satu-satunya pilihan adalah pemanas, yang direka berdasarkan prinsip mesin basuh, iaitu perlindungan daripada air dan keadaan kelembapan yang tinggi. Simpan di sini tidak akan berfungsi, tetapi hanya memilih pemanas, direka untuk digunakan dalam persekitaran yang lembap, anda boleh memastikan keselamatan menggunakan peranti. Terdapat garis-garis elektrik penyejuk elektrik untuk kegunaan di bilik mandi. Perumahan dan elemen pemanasan peranti sedemikian dibuat dengan mengambil kira risiko kemasukan air.

Dan, tentu saja, ingat bahawa peranti itu harus diletakkan di luar bahkan jangkauan hipotesis air.

Untuk pemanasan bilik mandi, adalah perlu untuk menggunakan peranti yang direka khas untuk kerja dalam keadaan kelembapan yang tinggi

Nasihat berguna! Apabila memilih pemanas untuk bilik mandi, pastikan anda menentukan apabila membeli bahawa anda mempunyai peranti khas yang direka untuk digunakan dalam persekitaran lembap. Tidak semua pemanas skirting sesuai untuk keadaan sedemikian, di samping itu, ada imitasi bajet yang sebenarnya tidak memenuhi piawaian kualiti yang ditetapkan.

Pemanas elektrik mana yang paling ekonomik untuk rumah negara

Pemilihan pemanas paling ekonomik untuk sebuah rumah yang terletak di luar bandar harus berdasarkan berapa kerap anda berkunjung ke sana. Apabila tinggal di rumah sedemikian sepanjang tahun, pemanas disambungkan ke sistem pemanasan pusat atau autonomi tempatan. Dalam kes ini, prinsip pemilihan pemanas adalah sama seperti untuk sebuah apartmen bandar. Ia juga bernilai memberi perhatian kepada pemanas inverter, yang dengan cepat dapat memanaskan rumah walaupun besar.

Jika anda melawat dacha dari semasa ke semasa dan menyambung ke sistem pemanasan pusat, tidak ada gunanya, anda memerlukan peranti yang dengan cepat memanaskan bilik dan dapat mengekalkan iklim mikro yang selesa untuk masa yang lama.

Radiator minyak sesuai untuk digunakan di luar musim, ketika pemanasan belum dihidupkan, tetapi sudah menjadi dingin

Pemanas atau pemanasan inframerah memanaskan bilik dengan cepat dan cekap, bagaimanapun, tidak dianjurkan untuk membeli peralatan mahal di sebuah rumah di mana anda jarang dilawati. Jika dacha mempunyai beberapa sumber haba, sebagai contoh, oven, anda boleh memilih pilihan bajet yang paling - pistol haba. Jika rumah itu tidak disediakan dengan pemanasan, ia akan menjadi optimum untuk menggunakan pemanas gabungan.

Pemanas elektrik mana yang paling menjimatkan untuk premis bukan kediaman?

Untuk premis bukan kediaman seperti garaj atau bengkel, keutamaan adalah dengan cepat memanaskan udara, sambil mengekalkan suhu yang ditetapkan untuk masa yang lama tidak diperlukan. Pilihan terbaik dalam kes ini ialah convector.

Pilihan belanjawan akan menjadi pemanas kipas atau pistol panas, yang berbeza hanya dengan kuasa. Mereka dengan serta-merta memanaskan premis tanpa menghabiskan banyak sumber, kerana mereka bekerja dalam masa yang singkat.

Pemanas kipas adalah agak cekap dan ekonomik, tetapi mereka tidak disyorkan untuk sentiasa digunakan di premis kediaman kerana bunyi yang dihasilkan semasa operasi

Beli pemanas inframerah yang mahal dan canggih untuk premis tersebut.

Nasihat berguna! Pilihan yang baik adalah penyejuk minyak: ia akan memanas dengan cepat dari bilik, dan kerana penyejukan minyak lama, pemindahan haba akan berterusan walaupun setelah peranti dimatikan.

Apakah pemanas yang paling cekap tenaga: kebaikan dan keburukan model yang berbeza

Untuk memutuskan pemanas mana yang lebih ekonomik untuk tujuan anda, adalah wajar menganalisis ciri-ciri ciri-ciri model yang berbeza, serta harga peranti tertentu.

Jadual perbandingan pelbagai jenis peranti pemanasan:

 • dia cepat memanaskan bilik;
 • kecekapan tinggi;
 • sama rata memanaskan kawasan radiator;
 • kemungkinan menggunakan luar
 • sesuai hanya untuk pemanasan sementara dan tempatan - tidak melebihi had suhu radiasi haba yang selesa tidak dikekalkan;
 • harga tinggi pemanas elektrik berbanding dengan peranti lain
 • keupayaan untuk memanaskan walaupun ruang yang besar;
 • kecekapan tinggi;
 • ketahanan kerja;
 • universiti
 • kerumitan pemasangan;
 • Kemampanan berbanding dengan jenis pemanas yang mudah
 • keselamatan kebakaran (anda boleh dengan selamat meninggalkan tanpa pengawasan);
 • merata memanaskan bilik;
 • kemungkinan kerja sepanjang masa;
 • kemungkinan penalaan halus rejim suhu
 • ketidakupayaan untuk memanaskan ruang yang besar;
 • menimbulkan habuk, mengeringkan udara
 • kekompalan;
 • serba boleh: pemanas ini boleh dipasang di dinding atau siling;
 • keselamatan kebakaran;
 • kepantasan pemanasan;
 • kecekapan;
 • keupayaan untuk memanaskan ruang yang besar;
 • ekonomi;
 • penampilan yang bergaya
 • pemanas elektrik yang paling berpusat di dinding;
 • boleh dipasang di bawah siling atau di dinding;
 • penampilan neutral;
 • keupayaan untuk memanaskan ruang yang besar
 • kekompalan;
 • kemungkinan untuk memasuki kawasan pedalaman;
 • penampilan asal;
 • murah
 • hayat pendek - hayat pemanas ini adalah kira-kira 3-5 tahun;
 • keupayaan untuk memanaskan ruang kecil sahaja

Apa yang perlu untuk membeli pemanas elektrik yang ekonomik: semakan semula pengeluar dan harga

Untuk memilih pemanas elektrik yang sesuai ekonomi, adalah bernilai membandingkan produk syarikat yang berbeza. Setiap jenis peralatan mempunyai pemimpin sendiri dan model utama.

Pemanas inframerah. Anda boleh memilih pemanas elektrik lantai infra-merah (dipasang pada kaki atau versi mudah alih) atau dipasang pada model siling (dinding). Pengilang utama alat-alat tersebut adalah UFO, Saturn, Beko dan Eko. Model belanjawan boleh didapati dari pengilang Turki Infratek.

Pemanas inframerah dibezakan oleh pelbagai pilihan dan bentuk

Dinding elektrik dipasang pemanas Pemanasan yang baik. Dalam subspesies yang berasingan adalah mungkin untuk memperuntukkan dinding pemanas elektrik yang dipasang di dinding. Peranti ini beroperasi pada prinsip pemanas inframerah, tetapi berbeza dalam bentuk aslinya. Unit berteknologi tinggi tidak akan masuk ke dalam setiap kawasan, di sini anda memilih gambar di dinding dengan keinginan anda, yang akan menambah kesegaran rumah anda dan membawa kehangatan.

Pemanas penyongsang. Pemimpin yang tidak dapat dipertikaikan di kalangan pengeluar peralatan iklim adalah syarikat Jepun Daikin. Walau bagaimanapun, produknya juga dibezakan oleh harga yang tinggi. Dorogoviznoy berbeza dan pemanas penyongsang yang dihasilkan oleh syarikat Jepun Mitsubushi, tetapi di antara julatnya, anda boleh mencari model bajet. Pilihan terbaik dalam kategori harga purata ialah penghawa dingin jenama Cina Haier, Toshiba Jepun dan LG Korea.

Penyambung elektrik. Antara pemanas elektrik paling ekonomik dengan kecekapan kerja yang tinggi adalah convectors dari pengeluar Perancis Atlantik. Kuasa instrumen syarikat ini adalah dari 0.5 hingga 2.5 kW. Untuk memanaskan bilik seluas 20 m², pilihan terbaik akan menjadi model dengan penggunaan elektrik sebanyak 2 kW / j. Oleh itu, ia mengambil masa kira-kira 4 jam untuk memanaskan bilik.

Penyambung elektrik sangat popular di kalangan pengguna

Convectors dari Electrolux, Ballu, Noirot dan Nobo juga mempunyai petunjuk yang baik.

Pemanas micathermic. Di antara pemanas mikatermicheskih, perhatikan produk VES Sepanyol: produk mereka dilindungi daripada jatuh dan keupayaan untuk memperhalusi mod. Kawalan elektronik dan penalaan halus juga boleh memanas pemanas syarikat Rusia Bimatec. Dan untuk pemanasan pejabat atau rumah yang luas, adalah bernilai memilih peranti yang kuat dari syarikat Poliaris. Apabila membeli pemanas elektrik yang ekonomik untuk rumah firma ini, 1.8 kW / h cukup untuk memanaskan bilik dengan keluasan 20 m².

Panel seramik. Antara panel seramik yang paling ekonomi, terdapat pilihan berikut:

 • NTK Malysh dengan kekuatan 0.25 kW;
 • Kuasa Eco sebanyak 0.35 kW;
 • Atakam kuasa 0.5 kW;
 • Kapasiti PKK700 "Bio-convector" 0,7 kW;
 • Venice "pemutar bio" PKK 1350 dengan kapasiti 1,350 kW;

Panel seramik bersaiz kecil dan mudah dimuatkan ke dalam pedalaman, terima kasih kepada pelbagai pilihan reka bentuk

 • NTES Evolution 400 dengan kapasiti 0.4 kW;
 • NTES Evolution 800 dengan kapasiti 0.8 kW.

Nasihat berguna! Beri perhatian kepada pemanas dengan bahagian hadapan kes itu dalam bentuk panel kaca seramik. Secara kebetulan mereka tidak dapat dibezakan dari set TV, oleh itu mereka akan sesuai secara organik ke dalam pedalaman moden.

Pemanas elektrik ekonomi (harga untuk pelbagai jenis peranti):

Pemanas elektrik elektrik yang paling ekonomik

Jika anda membuat penarafan, yang terbaik dari segi ergonomi, kecekapan, ketahanan dan ekonomi adalah tiga jenis peralatan:

 1. Panel seramik.
 2. Pemanas micathermic.
 3. Pemanas inframerah.

Kesemua mereka berkaitan dengan jenis peralatan mahal, tetapi membenarkan kos ekonomi, serta hayat perkhidmatan yang panjang. Oleh itu, masuk akal untuk membeli pemanas elektrik dipasang di dinding jika penjimatan penggunaan peralatan diperlukan untuk memanaskan tempat tinggal.

Dinding pemanasan inframerah elektrik: pilihan pengilang

Convector atau pemanas minyak: yang lebih baik

Pemanas gas untuk kediaman musim panas: mengapa perlu memilih peranti sedemikian

Pengangkut haba untuk sistem pemanas rumah negara: kriteria pemilihan

Injap bukan pengembalian untuk pengudaraan: kriteria aplikasi dan pemilihan untuk peranti

Pemanas gas katalitik: ciri dan ulasan model terbaik

Pemanas elektrik ekonomi generasi baru

Kedai "Thermomir" menawarkan pelanggan pelbagai jenis pemanas jenis - elektrik, gas, diesel, dan lain-lain

Peranti tersebut adalah panel keluli, di dalamnya terdapat unsur pemanasan, dan direka untuk pemanasan utama dan tambahan. Prinsip pembakar adalah berdasarkan undang-undang fizik - udara dingin dari bawah, dari lantai, masuk ke dalam, menghangatkan dari TEN dan udara yang sudah panas dari pucuk atas pembesar naik. Oleh itu, bilik dipanaskan oleh peredaran udara.

Convectors boleh dipasang sama ada di dinding atau di atas lantai di atas kaki atau roda, saiz yang berbeza dari kecil, sempit menegak hingga lebar lebar model membolehkan meletakkan peranti di mana-mana bilik.

Pemanas dihidupkan dan dimatikan secara automatik dengan termostat - elektronik atau mekanikal. Termostat elektronik memastikan kerja yang cekap dan ekonomik convector, dan mekanikalnya lebih murah dan boleh dipercayai.

Perlu bantuan memilih atau tidak mencari model yang sesuai? Panggilan!

Pemanas inframerah ekonomi

Pemanas inframerah ekonomi

Royal Clima RIH-R800G

 • Negara Itali
 • Kuasa, kW 0,8
 • Kawasan, m² 8
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

 • Negara Jerman
 • Kuasa, kW 0,8
 • Kawasan, m² 8
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

Timberk TCH A3 1000

 • Negara Sweden
 • Kuasa, kWt 1,0
 • Kawasan, m² 10
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,4
 • Kawasan, m² 4-8
 • Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,6
 • Kawasan, m² 6-12
 • Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

 • Negara Jerman
 • Kuasa, kWt 1,4
 • Kawasan, m² 13-26
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

PION Seramik 04

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,4
 • Kawasan, m² 4-8
 • Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

Timberk TCH A1N 1000

 • Negara Sweden
 • Kuasa, kWt 1,0
 • Kawasan, m² 12
 • Jenis pemasangan siling

Pemanas inframerah ekonomi

 • Negara China
 • Kuasa, kW 0,6
 • Kawasan, m² 6
 • Pemasangan siling

Pemanas inframerah ekonomi

PION Thermo Glass A-07C

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,7
 • Kawasan, m² 7
 • Jenis pemasangan siling

Pemanas inframerah ekonomi

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 1,3
 • Kawasan, m² 13-26
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

PIONE Thermo Glass P-06

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,6
 • Kawasan, m² 6-12
 • Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

Pemanas inframerah ekonomi

PION seramik 06

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,6
 • Kawasan, m² 6-12
 • Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

PION Ceramic 08

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,8
 • Kawasan, m² 8-18
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

PION Thermo Glass P-08

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,8
 • Kawasan, m² 8-16
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

PION seramik 13

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 1,3
 • Kawasan, m² 13-28
 • Jenis Pemasangan Dinding / Siling

Pemanas inframerah ekonomi

PION Thermo Glass PN-07

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,7
 • Kawasan, m² 7-14
 • Jenis pemasangan Wall

Pemanas inframerah ekonomi

PIONE Thermo Glass H-06

 • Negara Rusia
 • Kuasa, kW 0,6
 • Kawasan, m² 6-12
 • Lantai Pemasangan

Pemanas inframerah ekonomi

 • Negara Jerman
 • Kuasa, kW 2.0
 • Kawasan, m² 12-20
 • Jenis pemasangan Lantai / Siling

Pemanasan ekonomi adalah nyata!

Mungkin, setiap penduduk di negara kita berulang-ulang berhadapan dengan masalah operasi tidak stabil sistem pemanasan pusat. Pada hari-hari musim sejuk, anda tidak mahu rumah menjadi hangat dan selesa. Lagipun, apa yang boleh menjadi lebih menyenangkan daripada duduk di suasana yang selesa dan mesra dan menonton ribut salji yang marah meniup keluar dari tingkap? Tetapi, malangnya ia sering berlaku bahawa walaupun di dalam rumah seseorang terpaksa memakai banyak pakaian hangat. Untuk mengelakkan situasi seperti itu, pengguna terpaksa berfikir tentang membeli peranti untuk pemanasan tambahan.

Apakah yang paling penting untuk pemanas sebagai tambahan kepada kecekapan kerja? Sudah tentu, ekonomi! Pemanas inframerah ekonomi - penyelesaian yang paling berpatutan dan boleh dipercayai. Perlu diingatkan bahawa penggunaan peranti pemanasan dengan teknologi radiasi haba inframerah mempunyai beberapa kelebihan terhadap peralatan pemanas lain.

 • • Kecekapan dan keuntungan
 • • Pemasangan dan penyelenggaraan mudah
 • • Kemudahan pengurusan
 • • Kos peranti terjangkau
 • • Keselamatan alam sekitar
 • • Tiada kebisingan

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 33