Pemanas inframerah siling dengan termostat

Siling inframerah pemanas dengan termostat: harga, ciri pilihan

Bagaimanakah pemanas berfungsi dengan termostat?

Hari ini, pasaran mempunyai pelbagai peralatan pemanasan. Untuk tidak membuat kesilapan dalam membeli, adalah penting untuk mengetahui prinsip kerja mereka.

Sebagai peraturan, reka bentuk alat pemanas tradisional adalah litar dan bateri air. Kerja mereka berlaku mengikut salah satu daripada tiga prinsip:

 • pemindahan haba langsung, apabila pemanasan radiator meningkatkan suhu di sekelilingnya. Kelemahan adalah kawasan pemanasan kecil;
 • konveksi: prinsip pemanasan adalah pembentukan arus udara. Minus - udara hangat sentiasa meningkat, jadi zon rendah bilik tetap sejuk. Di samping itu, konveksi membawa habuk dan mencipta draf;
 • Radiasi haba - juga tidak menjamin haba.

Pemanas siling infra-merah menyediakan haba mengikut skim lain. Haba disalurkan oleh gelombang elektromagnetik. Peranti sedemikian boleh dipanggil matahari buatan, kerana tenaga cahaya mengedarkan panas di seluruh dunia, memanaskan tanah dan objek dalam perjalanannya. Oleh itu, inframerah pemanas siling memancarkan haba dari atas, pemanasan objek yang meningkatkan suhu udara.

Jenis-jenis pemanas IR

Walaupun pemanasan IR serupa dalam penampilan, mereka berbeza dalam ciri-ciri mereka. Oleh itu, terdapat alat untuk bangunan besar dengan kapasiti tinggi - sebagai contoh, untuk pemanasan rumah hijau, kedai perindustrian. Dan peranti rumah untuk tempat tinggal, yang menonjol dengan kuasa kecil dan reka bentuk estetik yang tidak akan memanjakan bahagian dalam rumah.

Apabila memilih pemanas, anda tidak boleh memintas parameter, seperti intensiti sinaran. Untuk memanaskan bilik dengan kawasan yang besar adalah memilih model gelombang pendek. Untuk bilik yang berlainan, pemanas inframerah yang dipasang siling dengan gelombang radiasi sederhana sesuai. Tetapi yang paling selamat, menurut pelbagai ulasan, adalah model gelombang panjang.

Membezakan antara peranti dan sumber haba. Bahan api dan gas diesel digunakan untuk unit perindustrian. Model elektrik dan pemanas filem disediakan untuk rumah.

Baru-baru ini, siling inframerah pemanas dengan termostat, harga yang paling sesuai untuk mana-mana pemilik, sangat memerlukan, model "Peony" dan "Ecoline" adalah popular. Mereka sering dibeli di Moscow. Pemanas dengan termostat mempunyai kelebihan berikut:

1

1. Kecekapan. Seperti yang telah disebutkan di atas, peranti itu memanaskan objek yang ada di dalam rumah, dan mereka seterusnya mewujudkan keadaan untuk pemanasan seragam bilik, tanpa membuat draf.

2. Keselamatan. Berbanding dengan perapian elektrik dan pemanas tradisional, peranti IR adalah selamat dari kebakaran, udara tidak kering, tidak menyerap oksigen, yang sangat penting apabila anak-anak tinggal di rumah.

3. keserasian ekologi. Pengeluaran peralatan tidak menggunakan bahan berbahaya. Ini amat penting bagi penduduk Moscow dan bandar-bandar lain yang tercemar.

4. Kecekapan tinggi. Hampir 90% tenaga pergi ke pemanasan bilik. Apabila suhu yang dikehendaki dicapai, termostat secara automatik mematikan peranti.

5. Kemudahan pemasangan. Ia cukup untuk memasang beberapa cangkuk pada dinding atau siling, dan menggantung peranti.

Pemanas IR boleh berbeza bukan hanya dengan ciri-ciri mereka, tetapi juga harga. Oleh itu, harga untuk pemanas boleh berbeza-beza dalam 2000-8000 rubel. Sebagai contoh, harga untuk pemanas "Almak" (5W) - 2500 Rubles. Harga untuk pemanas dengan kuasa yang lebih tinggi (11W) ialah 3500 rubel. Anda boleh memilih model yang lebih rapi: harga untuk pemanas Zubr bermula dari 7500 rubel. Juga kos kadang-kadang bergantung kepada rantau ini - Moscow atau rantau, filem itu atau tidak.

Sebagai kesimpulan, perlu diperhatikan bahawa sebelum memilih pemanas inframerah untuk siling dengan thermoregulator, harganya tidak begitu penting seperti kriteria utama. Sebagai contoh, keselamatan, kuasa, saiz, berat, fungsi dan kualiti perlindungan. Untuk bangunan kediaman, disyorkan untuk membeli model gelombang panjang elektrik dengan kapasiti 100 watt setiap 1 km persegi. m Dan perhatikan pengeluar seperti "Peony", "Almak", "Bilux" dan "Ecoline" (untuk keadaan hidup).

Sekiranya anda mendapati ralat dalam artikel itu, sila pilih serpihan teks dan klik Ctrl + Enter.

Berita terkini majalah dalam talian

Sejumlah 14216 orang melanggan senarai milis

Mahonia gadubostnastnaya: penjagaan dan penanaman (foto)

Hari ini, penternak menawarkan kami sejumlah besar tumbuhan hiasan yang boleh mengubah mana-mana plot rumah. Dan jika anda hilang dalam pilihan yang begitu besar, maka kami mencadangkan agar anda memberi perhatian kepada mahonia malar hijau.

Pemanas inframerah siling dengan termostat: harga, ulasan, kriteria pemilihan, prinsip pemasangan

Bagi mana-mana pemilik rumah, isu pemanasan ekonomi yang berkesan adalah topik penting. Sistem pemanasan boleh sangat berbeza: dari ketuhar bahan api tradisional yang padat ke pemanas siling inframerah yang paling moden dengan termostat. Harga, ulasan tentang pengeluar terbaik IR pemanas dan prinsip-prinsip asas memasang peranti tersebut - mata ini harus dipertimbangkan secara lebih terperinci.

Pemanas siling - pilihan yang sangat baik untuk rumah negara

Perkataan baru dalam pemanasan rumah negara

Tidak semestinya peluang teknikal untuk menjalankan rangkaian gas ke tapak persendirian, terutama pusat pemanasan pusat. Secara tradisinya, dandang bahan api pepejal atau pembinaan perapian dipasang di dalam rumah. Ini adalah peranti pemanasan yang berkesan, tetapi mereka memerlukan penyediaan bahan api, masa untuk kebakaran, pengawasan berterusan. Tidak setiap pemilik rumah mempunyai kuasa atau rasa upacara ini. Itulah mengapa pemanas siling inframerah dengan termostat sangat diperlukan. Harga, ulasan tentang peranti pemanasan terbaru ini membolehkan mereka menganggapnya hari ini sebagai salah satu produk yang paling popular untuk kediaman musim panas.

Peranti siling sesuai dengan pedalaman

Kebaikan dan Kekurangan Pemanas IR

Pemanas siling inframerah elektrik mempunyai beberapa kelebihan yang tidak disenangi:

 • Mempunyai prinsip operasi yang paling mudah dan kecekapan tinggi. Gelombang inframerah diarahkan dari atas ke bawah, yang membolehkan memanaskan sama rata bilik.
 • Peranti tidak menghasilkan toksin, tidak membakar oksigen. Pemanas IR siling tidak memerlukan pemasangan hud.
 • Pemanas boleh diatur ke mod "antibeku". Dalam kes ini, peranti akan memanaskan rumah ke suhu ditambah lima darjah semasa ketiadaan pemilik yang berpanjangan.
 • Pemanas inframerah siling filem sangat padat, dipasang di siling dan tidak menduduki ruang berfungsi.
 • Peranti boleh dipercayai, mereka boleh bekerja selama seperempat abad dan boleh dipasang di hospital dan tadika.

Berbanding dengan pemanas elektrik konvensional, inframerah menggunakan elektrik kurang daripada tujuh puluh peratus

 • Alat pemanas IR boleh digunakan sebagai sistem pemanasan utama dan sebagai pemanas sementara, melengkapkan, sebagai contoh, pemanasan pusat atau gas pada hari-hari yang sangat sejuk.
 • Peranti boleh berfungsi di dalam bilik lembap, yang membolehkan anda menggunakannya dalam bilik mandi, bilik mandi, rumah hijau.

Pemanas IR:

 • Oleh kerana pemanasan semua objek di dalam bilik, lukisan dan bunga boleh merosot.
 • Keamatan cahaya yang berlebihan dapat mengganggu bilik tidur.

Jangan memasang pemanas IR di sebelah gambar, bingkai dan cat mungkin retak dari haba

Pemanas inframerah: kebaikan dan keburukan. Dalam artikel berasingan, kami akan lebih terperinci mengenai kelebihan dan kekurangan peranti ini. Lagipun, hujah mengenai kemudaratan mereka tidak berhenti. Sertai sekarang!

Kriteria untuk memilih pemanas IR

Peralatan pemanasan siling terdiri daripada dua jenis:

 • gelombang panjang, mempunyai perlindungan logam;
 • Gelombang pendek, dengan dipanaskan sehingga enam ratus darjah lingkaran.

Di samping itu, peranti berbeza dalam kuasa. Untuk menentukan keupayaan yang sesuai untuk bilik tertentu, darabkan bilangan meter persegi sebanyak 100. Nilai yang diperolehi ialah kuasa peranti dalam watt.

Maklumat berguna! Untuk pemanasan berkala daripada pembekuan premis, perlu menggunakan peranti ini untuk 20 peratus lebih berkuasa.

Salah satu kriteria pemilihan penting ialah kehadiran termostat. Ia akan menjimatkan kos pemanasan yang besar. Apabila suhu yang dikehendaki tercapai, termostat mematikan peranti itu, dengan itu mengelakkan terlalu panas.

Pemanas kaca sesuai untuk siling-siling yang digantung

Kalkulator untuk mengira kuasa yang diperlukan oleh pemanas elektrik

Pemanas siling infra-merah terbaik dengan termostat: harga, ulasan, model dan ciri-ciri

Timberk TCH A1N 1500 - dianggap salah satu model terbaik. Kawasan pemanasan adalah 16 meter persegi. Ia dipercayai dilindungi dari kelembapan, mempunyai fungsi perlindungan terhadap terlalu panas. Dioperasikan oleh alat kawalan jauh. Pengguna perhatikan kecekapan tinggi peranti, kebolehpercayaannya. Di antara nota minima hanya klik pada peranti apabila penyejukan.

Timberk TCH A1N 1500

Noirot Infrarouge moyenne 1500. Alat yang kuat, memanaskan bilik dalam beberapa minit. Mempunyai panel inframerah berprestasi tinggi. Maklum balas pelanggan menunjukkan kebolehpercayaan peranti yang luar biasa. Kelemahannya hanyalah harga.

Noirot Infrarouge moyenne 1500

IKOLine ICO-0.4 adalah peranti siling yang termasuk pemanas, pemanas dan perlindungan logam. Pemanas inframerah siling ECOLINE model ini mempunyai kuasa yang agak kecil, oleh itu ia dipasang di bilik kecil atau digunakan sebagai peranti pemanasan tambahan. Amalan operasi menunjukkan bahawa peranti padat ini dicirikan oleh ekonomi penggunaan tenaga dan keselamatan mutlak. Satu-satunya perkara yang pengguna menyesal dalam jawapan mereka ialah kekurangan pemasa.

Almac IR5 adalah model dengan pemanas keluli tahan karat dan selongsong aluminium. Ia dilengkapi dengan automatics perlindungan, tetapi termostat ke peranti ini perlu dibeli secara berasingan. Maklum balas daripada pengguna adalah penuh dengan tanggapan positif: peranti ini benar-benar tiada henti-hentinya, tahan api dan selain itu mempunyai pilihan warna yang berbeza, yang membolehkan untuk menggabungkan secara organik dengan pedalaman. Sebagai kelemahan, terdapat pemanasan perlahan bilik.

Zilon IR-3.0 S adalah peranti dengan kawalan manual yang boleh dipasang di siling atau di dinding. Peranti mempunyai termostat. Walaupun kekurangan alat kawalan jauh, model ini sangat popular kerana keserasian dan estetika. Pembeli perhatikan kesederhanaan pengurusan produk, ketiadaan lengkap bunyi dan bau luaran semasa operasinya.

Peony Thermo Glass P-25. Pemanas inframerah siling peony adalah plat dengan radiator yang diperbuat daripada kaca, yang boleh dipanaskan hingga dua ratus darjah. Kit ini termasuk sistem kawalan termostat dan elektronik. Tanda P-25 bermaksud bahawa perkakas boleh memanaskan bilik sehingga dua puluh lima meter persegi. Ulasan bercakap tentang kerja yang sempurna, kehangatan yang selesa, penampilan estetik. Antara kelemahan peony adalah kos yang tinggi dan keupayaan untuk menarik debu.

Peony Thermo Glass P-25

Neoclima IR-0.8 adalah model ideal untuk bilik-bilik dengan siling yang tinggi. Ia mempunyai keupayaan untuk memanaskan sama rata bilik-bilik besar. Pengguna perhatikan ciri-ciri kualiti peranti, harga yang rendah.

Ballu BIH-AP-0.8. Ballu pemanas siling inframerah berbeza dengan reka bentuk dan ekonomi moden. Termostat tidak termasuk dalam kit, ia boleh dibeli tambahan, peranti mempunyai semua kemungkinan untuk sambungannya. Pelanggan adalah positif mengenai peranti ini, dengan menyatakan kualiti dan kecekapan kerja.

Hyundai H-HC1-18-UI572 - model yang kuat dengan perlindungan khas terhadap penembusan kelembapan, sesuai untuk pemasangan di bilik dengan siling tinggi. Ia dicirikan oleh penjimatan tenaga dan kecekapan yang tinggi. Ulasan menunjukkan operasi yang tenang, ruang pemanasan seragam.

Pemanas infra-merah dengan thermoregulator untuk kediaman musim panas. Alat-alat ini adalah pembantu yang sangat diperlukan pemanasan sementara di negara ini. Dalam penerbitan yang berasingan, kami akan memberitahu anda model mana yang paling dipercayai dan berpatutan untuk belanjawan anda.

Harga peminat inframerah siling

Ia tetap hanya untuk membandingkan model TOP tersenarai dengan kos:

Asas pemasangan pemanas IR

Pemanas dipasang sebaik-baiknya semasa kerja penamat. Adalah penting untuk mematuhi keperluan pemasangan asas:

 • untuk memasang peranti itu pada jarak yang selamat dari dinding, peralatan elektrik dan tempat penginapan utama orang;
 • Pasang peranti dengan kurungan khas;
 • Jangan pasang perkakas berhampiran permukaan yang tidak stabil

Jarak asas untuk meletakkan instrumen

Menyambungkan beberapa pemanas ke termostat

 • Thermostats pemanas siling inframerah boleh menjadi elektronik dan mekanikal. Yang pertama mempunyai banyak fungsi yang berguna, yang kedua adalah mudah untuk mengurus. Yang paling berkesan ialah pilihan elektronik.
 • Kuasa peranti tidak boleh lebih daripada tiga setengah kilowatt, ini adalah salah satu keperluan asas keselamatan kebakaran.
 • Jika rumah telah digantung siling, pemanas IR boleh dibina ke dalamnya.
 • Sebelum membeli peranti, anda perlu berunding dengan doktor untuk sebarang kontraindikasi.

Prinsip dasar pemanas itu

Sebelum membeli peranti, penting bukan sahaja untuk mengetahui harga dan ulasan. Pemanas inframerah siling dengan termostat sepatutnya mempunyai kapasiti sepadan dengan dimensi bilik. Apabila memasang peranti, adalah penting untuk melihat jarak yang selamat dan selamatkan peranti dengan selamat. Radiasi inframerah menembusi tisu manusia hingga kedalaman dua setengah sentimeter, jadi anda perlu menyemak dengan doktor anda jika terdapat kontraindikasi atas sebab kesihatan.

Pemasangan pemanas siling dalam plasterboard (video)

Mungkin anda juga berminat:

Tinggalkan komen Balas balasan

© 2017 Aquatic-Home.ru. Semua hak terpelihara.

Ensiklopedia internet mengenai komunikasi kejuruteraan di rumah

 • Peta tapak
 • Tanya pakar
 • Peraturan dan hak cipta
 • Hubungi Pentadbiran

Menyalin dan menggunakan bahan di laman web ini dilarang!

Pemanas infra-merah dengan thermoregulator untuk memberikan siling dan dinding

Pemanas inframerah dengan thermoregulator untuk kotej sangat mudah, kerana anda boleh memasang peralatan tersebut di dalam dan di luar premis. Jika anda ingin mencapai pemanasan rumah yang cepat, anda harus memberi perhatian lebih kepada isu memilih peranti sedemikian.

Adalah penting untuk mempertimbangkan sama ada anda akan tinggal di rumah sentiasa atau hanya datang dari semasa ke semasa. Terutamanya mudah ialah pemanas inframerah, yang mempunyai termostat, kerana dengan mod automatik tambahan ini akan mengekalkan suhu tertentu, yang menjimatkan elektrik.

Prinsip pemanasan inframerah

Peralatan pemanasan inframerah dengan atau tanpa termostat beroperasi pada prinsip yang sama. Radiasi inframerah memanaskan permukaan, bukan udara itu sendiri. Perbezaan antara kedua-dua peranti ini hanya dalam peralatan. Sekiranya peranti mempunyai termostat, ia secara bebas menyesuaikan operasinya, mematikan dan menyala untuk mengekalkan paras suhu yang dikehendaki. Inilah sebabnya mengapa anda boleh meninggalkan peralatan tersebut di dalam rumah, walaupun anda merancang untuk pergi jauh untuk masa yang lama.

Jenis utama pemanas inframerah

Pemanas inframerah dengan thermoregulator untuk kotej boleh diklasifikasikan kepada beberapa jenis, bergantung kepada lokasi pemasangan. Mereka boleh:

Bergantung pada reka bentuk, pemanas boleh menjadi panel, filem atau mempunyai penampilan lampu. Variasi pertama diwakili oleh peranti rata ketebalan kecil. Selalunya mereka mempunyai bentuk segi empat tepat. Jika anda membeli pemanas dalam bentuk lampu, ia akan mempunyai elemen pemanasan lingkaran, yang mungkin mempunyai reka bentuk dan saiz yang berbeza.

Pemanas infra-merah filem dengan thermoregulator untuk kediaman musim panas mempunyai sejenis filem polimer di mana elemen pemanasan lapisan nipis diletakkan. Memasang peralatan sedemikian boleh di atas siling dan dinding.

Untuk membahagikan peranti yang diterangkan berikut juga mengikut jenis elemen pemanasan, yang berlaku:

Agregat juga diklasifikasikan mengikut bahan pembuatan. Di tengah-tengah pemanas boleh menjadi kuarza, halogen, karbon, seramik. Jika kita bercakap tentang pemanas kuarza, maka ia berdasarkan filamen tungsten. Pemanas halogen adalah dalam bentuk tiub dengan gas lengai. Sekiranya sebelum anda pemanas gas, maka dalam peranan sumber radiasi, mereka menggunakan plat ultrathin atau serat karbon.

Ulasan pemanas siling

Pemanas inframerah siling dengan thermoregulator untuk kotej tidak bergerak. Mereka boleh kelihatan seperti lampu atau panel yang menyerupai lekapan pendarfluor. Jualan anda boleh menemui dan memanaskan siling filem. Menurut pelanggan, keadaan utama untuk pengendalian peranti tersebut adalah ketinggian siling. Ia sepatutnya mencukupi untuk memberikan jarak minimum ke pemanas. Nilai ini ialah 2.3 m. Pembeli sering memilih peranti sedemikian untuk menjimatkan ruang.

Di samping itu, peranti inframerah siling membolehkan anda memanaskan keseluruhan kawasan bilik. Unit tersebut juga sesuai untuk siling yang dihiasi dengan bahan mudah terbakar seperti lapisan, panel plastik atau filem PVC. Jika kita mengambil kira bahawa akses ke unit tersebut sukar, maka sangat penting untuk membezakan rasionalitas konfigurasi mereka dengan termostat. Pengguna seperti itu boleh mengawal peranti menggunakan alat kawalan jauh.

Maklum balas mengenai pemanas dinding

Pemanas inframerah dinding dengan thermoregulator untuk kotej boleh dibandingkan dengan pemanas siling. Walau bagaimanapun, sesetengah model mempunyai kuasa yang cukup hebat dan mempunyai jisim yang hebat. Mereka juga boleh dipanggil berputar. Pelanggan suka bahawa peranti ini boleh dipasang secara menegak atau mendatar.

Kadang-kadang peranti tersebut dibuat dalam bentuk corak pelepasan, gambar atau foto, yang tambahan membolehkan untuk menghiasi pedalaman. Termostat dalam kes ini boleh jauh atau terbina dalam. Di samping itu, anda boleh mengklasifikasikan bahagian ini dengan jenis kawalan - nod boleh menjadi elektronik atau mekanikal. Yang terakhir, menurut pengguna, lebih tahan lama.

Ulasan tentang ciri-ciri teknikal Pemanas dinding Ballu BIH-L-2.0

Jika anda berminat dengan pemanas inframerah dengan thermoregulator untuk kediaman musim panas, adalah disyorkan untuk membacanya sebelum membeli produk. Sebagai contoh, anda boleh mempertimbangkan model yang disebut di atas, yang mana anda perlu membayar 2700 rubel. Peranti ini universal, kerana ia mempunyai kurungan untuk menetapkan ke mana-mana permukaan.

Gunakannya, menurut pengguna, adalah mungkin untuk memanaskan bilik separa terbuka atau tertutup. Peralatan ini beroperasi dalam satu mod pemanas dan mempunyai elemen pemanasan kuarza. Pembeli sering memilih peralatan ini kerana kosnya yang rendah dan ketersediaan termostat mekanikal, yang terkenal dengan hayat perkhidmatannya yang panjang.

Memasang peranti ini adalah perlu pada ketinggian 1.8 m, menunjukkan bahawa ia akan mungkin untuk mengaturnya walaupun di dalam apartmen biasa. Kuasa maksimum, menurut pembeli, cukup tinggi dan 2000 watt. Kawasan pemanasan yang disyorkan adalah 25 m 2. Set termasuk termostat, beratnya hanya 3.5 kg, yang bermaksud bahawa ia boleh dipasang walaupun pada dinding drywall.

Maklum balas mengenai ciri utama model

Pemanas infra-merah dinding dengan thermoregulator untuk dacha adalah popular di kalangan pengguna, kerana ia boleh dipasang pada ketinggian maksimum 4.5 m. Pemanasan berlebihan kes tidak dikecualikan, pengeluar telah menjaga kehadiran perforasi.

Pembeli menekankan bahawa badan itu diperbuat daripada keluli yang kuat, yang tidak mengalami ubah bentuk. Untuk pemanasan walaupun dalam struktur ada reflektor dengan finning. Untuk melindungi daripada kenalan tidak sengaja, peranti ini mempunyai gril keluli dalam bentuk panggangan, ini benar-benar menghilangkan luka bakar.

Ulasan pemanas siling "Pion9raquo;

Pemanas inframerah "Pion9raquo; dengan thermoregulator untuk memberi hari ini agak popular. Ini disebabkan oleh beberapa ciri positif. Pengguna suka bahawa pemanas "Peony Seramik" mempunyai plat putih marmar dengan salutan seramik yang kelihatan berfaedah berbanding dengan logam. Ia juga melaksanakan peranan fungsi, kerana ia mempunyai peningkatan emisinya.

Para pelanggan tertarik dengan pemanas kaca kristal yang "kelas Thermoglass 9raquo", mereka adalah kombinasi ciri-ciri prestasi tinggi dan sifat hiasan yang sangat baik. Pemanas air siling infra-merah seperti itu dengan thermoregulator untuk kediaman musim panas boleh menjadi perhiasan yang ada di pedalaman. Pembeli terutamanya menekankan bahawa dalam peranti sedemikian, fungsi plat terpancar dan elemen pemanas disambungkan dalam satu bahagian, yang diwakili oleh monoplat. Dalam proses operasi, ia telah terbukti dengan baik. Itulah sebabnya pengeluar dapat meninggalkan pemanas.

Ciri-ciri pemanasan gas inframerah Ballu BIGH-4

Anda mungkin juga berminat dengan pemanas gas inframerah dengan thermoregulator untuk kediaman musim panas. Antara lain, adalah penting untuk menonjolkan model yang disebutkan di atas. Ia adalah peranti pemanasan arah yang mempunyai kecekapan 100%. Peralatan tidak memerlukan sambungan kuasa dan sesuai untuk pemanasan tempatan zon individu.

Radiasi haba boleh dibandingkan dengan cahaya matahari, yang hampir tidak diserap oleh udara. Ia dihantar ke objek padat. Pemanas infra-red lantai dengan thermoregulator untuk kerja kediaman musim panas hampir diam, mereka tidak bercampur debu dan udara dan tidak terlalu panas. Kuasa boleh diselaraskan dalam julat dari 3 hingga 4.5 kW. Panel seramik diuji di dalam kilang. Panel selamat dilindungi oleh keluli tahan karat parut. Sekiranya api menyala, peranti itu akan dilindungi dengan selamat dari kebocoran gas, kerana peralatan mempunyai injap khas, yang dikendalikan oleh termokopel sensitif.

Hampir di mana-mana anda boleh membeli pemanas inframerah tersebut dengan thermoregulator untuk kotej (St. Petersburg, Moscow dan bandar-bandar Rusia lain). Sebagai contoh, model syarikat Ballu anda boleh membeli untuk 3000 rubel. Pengguna mempertimbangkan harga ini berpatutan untuk produk berkualiti seperti itu. Pelanggan juga menyukai fakta bahawa kes itu diperbuat daripada bahan tahan panas, yang ditutup dengan enamel khas. Ia mengekalkan rupa elemen dan melindungi terhadap kakisan.

Terdapat kaki yang boleh dilepas di dalam kit, yang boleh dengan mudah disassembled ke dalam 2 bahagian dan dilipat ke dalam pakej padat. Itulah sebabnya pembeli sering mengambil peralatan tersebut dengan mereka ke negara ini atau berehat di atas memancing.

Set penghantaran termasuk hos gas dengan reducer, panjang yang pertama ialah 1.5 m, yang menurut pelanggan, memudahkan operasi. Anda boleh menyesuaikan kuasa dengan lancar, peranti tidak akan bergantung kepada bekalan kuasa. Panel seramik adalah berkualiti tinggi, ia tidak berubah jika peranti berjalan tidak sengaja mendapat air. Untuk mengerjakan peralatan anda dapat mempersiapkan diri dengan cepat, pendapat ini dipegang oleh mayoritas pengguna.

Peranti pemanasan inframerah telah menemui pengedaran mereka pada hari ini. Mereka digunakan bukan sahaja dalam kehidupan seharian, tetapi juga di tapak pembinaan, serta dalam industri. Peralatan seperti hari ini tidak boleh dielakkan tanpa termostat, yang boleh menjadi elektronik atau mekanikal.

Yang pertama mempunyai peranti yang agak kompleks dan mempunyai kemunculan peranti elektronik dengan paparan. Sensor memancarkan isyarat apabila suhu jatuh atau naik, sementara pengawal dalam mod automatik boleh menghidupkan pemanas keluar atau dihidupkan, menjimatkan elektrik dan membenarkan peralatan dibiarkan tanpa pengawasan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 30