Pemanas untuk rumah apa ulasan yang lebih baik

Bagaimana untuk memilih pemanas untuk sebuah apartmen? Pemanas - ulasan, harga, foto

Dengan kemunculan musim sejuk, pelbagai jenis pemanas rumah muncul di rak pasar raya. Pada masa ini, syarikat-pengeluar dengan senyuman menggosok tangan mereka dengan menjangkakan keuntungan yang baik. Terdapat banyak model peranti sedemikian. Tetapi prinsip yang mereka kerjakan hanya sedikit. Sesuai dengan mereka, minyak, pemanas gas, convector, pemanas kipas, pemancar inframerah yang dipilih.

Mereka semua melayani satu tujuan - untuk mewujudkan rumah yang hangat dan selesa. Melihat ini atau yang moden "fire9raquo; untuk rumah, ramai yang tertanya-tanya: "Bagaimana untuk memilih pemanas untuk sebuah apartmen?"

Setiap jenis pemanas telah direka khas untuk keadaan tertentu. Tetapi ini tidak bermakna bahawa hanya satu yang sesuai dengan apartmen. Kita hanya perlu pilihan yang akan menanggung tugas dengan cara yang terbaik.

Di pasaran ada penarafan pemanas untuk parameter tertentu. Kuasa berada di penyejuk minyak utama, tetapi untuk kelajuan pemanasan - pemanas kipas. Setiap daripada mereka mewakili gabungan ekonomi, kecekapan dan harga terbaik dalam kelasnya. Sebenarnya terdapat banyak sumber haba, tetapi kita hanya akan bercakap tentang yang paling popular.

Dalam kebanyakan kes, tenaga elektrik digunakan sebagai sumber utama. Pasaran juga mempunyai pemanas yang dijalankan di gas asli. Tetapi, pada akhirnya, mereka semua hanya mengubah satu jenis tenaga kepada yang lain.

Di sini, spiral elektrik memanaskan minyak, yang beredar melalui sistem tertutup dalam bentuk bateri. Sumber haba ini telah terbukti dengan baik. Mereka praktikal digunakan dan melakukan pekerjaan yang sangat baik. Pilihan ini akan menjadi yang pertama dalam senarai "Pemanas terbaik untuk apartmen." Pemanas jenis ini mempunyai banyak maklum balas positif kerana kecekapan dan keselamatannya beroperasi. Harga mereka bermula pada 1500 Rubles.

Kelebihan pemanas minyak:

 • Tiada bunyi semasa operasi.
 • Kuasa besar.
 • Tidak memerlukan operasi tambahan untuk pemasangan.
 • Kemungkinan titik pemanasan.
 • Boleh digunakan sebagai pengering untuk perkara-perkara.
 • Ia memerlukan masa untuk memanaskan penyejuk.
 • Dimensi besar.

Di bawah beberapa peraturan, pemanas ini boleh memanaskan bilik di apartmen dengan betul. Ia sesuai digunakan sebagai sumber tambahan haba, yang boleh dihidupkan pada waktu malam.

Pemanas elektrik penyambung

Ini jenis memanaskan udara dengan lingkaran yang dipanaskan. Gas panas secara semulajadi naik dan mengisi bilik dengan haba. Spesies ini amat popular di pejabat. Kadang-kadang mereka dibuat sebagai hiasan, yang boleh digantung di dinding. Oleh kerana reka bentuk mereka, mereka mesti disediakan dengan aliran udara di bahagian bawah dan bahagian atas terbuka. Harga pembakar yang baik bermula dari 3000 r.

1
 • Masa yang singkat untuk pemanasan.
 • Saiz yang agak kecil.
 • Kemungkinan pemasangan di dinding.
 • Tidak membuat bunyi bising ketika bekerja.
 • Bau debu terbakar apabila dihidupkan.
 • Memerlukan ruang kosong di sekitar kes itu.
 • Bahaya kebakaran jika benda asing jatuh di lingkaran.

Jika anda mengikuti spesifikasi operasi peranti ini, ia sesuai untuk pejabat dan pejabat. Ini adalah pemanas, bahagian-bahagian elektrik yang panas di dalam kerja, tetapi selepas penutupan mereka sejuk dengan cepat.

Ini adalah jenis pemanas yang paling popular kerana kecekapan dan kos yang rendah. Ia kelihatan seperti jenis convector, tetapi ia mempunyai peminat untuk peredaran paksa. Firma menghasilkan banyak menghasilkan. Harga sangat berpatutan dan bermula dari 500 Rubles. Ulasan tentang peranti ini kebanyakannya positif kerana kos dan kekompakannya yang rendah.

 • Pemanasan pantas bilik.
 • Saiz padat.
 • Harga rendah.
 • Bunyi di tempat kerja.
 • Pembakaran oksigen.
 • Bau dari habuk terbakar pada permulaan.

Ini adalah pemanas, harga yang paling rendah di pasaran. Ia sesuai untuk mereka yang perlu memanaskan bilik dalam masa yang singkat. Juga mereka sering dibeli untuk mengambil mereka bekerja, dacha atau tempat lain. Tetapi perlu diingati bahawa mereka membuat banyak bunyi bising, yang boleh mengganggu dan mengganggu.

Peralatan ini memanaskan objek sekitarnya berhampiran anda. Mereka sering digunakan di pejabat dan tempat kerja apabila haba arah diperlukan. Pemanas inframerah menggunakan lampu khas untuk kerja mereka. Mereka menghantar haba ke objek sekitarnya, dan mereka - ke udara. Oleh kerana saiz padat mereka, mereka sangat popular. Harga awal untuk peranti sedemikian ialah 1000 rubel.

 • Mula segera dari terbiar sejuk hingga kuasa maksimum.
 • Arahan pemanasan.
 • Saiz padat.
 • Kerja tenang.
 • Menjimatkan tenaga.
 • Tidak membakar oksigen.
 • Kemungkinan pemanasan bilik besar.
 • Lampu lampu dapat menyusahkan.
 • Membakar habuk pada permulaan.

Jenis ini paling sesuai untuk tempat kerja. Juga ia boleh digunakan untuk cepat mendapatkan panas selepas pulang dari jalan.

Ini boleh menjadi pilihan kedua-dua stesen dan mudah alih. Seperti yang telah anda saksikan dengan nama itu, mereka menggunakan tenaga daripada membakar gas asli. Akibatnya, gas ekzos untuk produk pembakaran diperlukan. Peranti sedemikian digunakan terutamanya di rumah persendirian. Mereka bekerja dari gas utama dan dari silinder. Harga untuk sumber haba seperti berbeza bergantung pada model dan jenis. Kos awal adalah kira-kira 3500 Rubles.

 • Pemanasan pantas bilik.
 • Kerja ekonomi.
 • Tiada bahagian elektrik.
 • Memerlukan pemasangan khas.
 • Dimensi besar.
 • Tidak ada kemungkinan untuk bergerak.

Pemanas gas adalah baik sebagai pemanasan tambahan sebuah rumah persendirian. Ia mempunyai masa permulaan yang singkat, dan permukaan luar tidak memanaskan lebih daripada 60 darjah.

Oleh itu, jika anda perlu memilih sumber haba, anda perlu memutuskan di mana ia akan berfungsi dan bagaimana. Untuk memilih pemanas untuk apartmen adalah satu perkara, dan untuk dewan sukan itu agak lain. Jadi pertama anda perlu menganggarkan saiz bilik.

Jika ini adalah sebuah bilik kecil, maka kita memerlukan pemanas untuk apartmen. Prestasi ekonomi peranti sedemikian akan memainkan peranan besar dalam pemilihan. Dalam kes ini, adalah layak untuk memberi perhatian kepada minyak atau pemanas perolakan. Mereka boleh dihidupkan untuk masa yang lama dan diprogram untuk mengekalkan suhu yang diperlukan.

Di samping itu, mereka selamat untuk kanak-kanak. Permukaan luar peranti ini tidak memanaskan suhu tinggi. Oleh itu, menyentuh mereka adalah selamat. Tiada bunyi semasa kerja mencipta keadaan untuk berehat. Bekerja pada waktu malam untuk mereka adalah perkara biasa.

Pada awal hari, apabila semua orang mula bekerja, suhu di pejabat biasanya minimum. Sering kali, ia jatuh dalam sekelip mata kerana simpanan dalam pemanasan. Pemanasan premis pejabat boleh dilakukan oleh pemanas kipas atau pemancar inframerah, yang terbukti dengan baik dalam keadaan sedemikian. Mereka dengan cepat mula bekerja dan dalam beberapa minit memanaskan bilik.

Anda boleh menggabungkan kerja-kerja peranti ini. Misalnya, untuk memanaskan pemanas kipas dengan cepat, dan kemudian beralih kepada yang lain, pilihan yang kurang bising. Ia boleh menjadi pemanas inframerah yang akan berdiri di sebelah setiap pekerja. Oleh itu, anda boleh mewujudkan keadaan selesa individu untuk semua orang.

Dalam kes ini, pilihan convective juga sesuai. Tetapi apabila menggunakannya, anda perlu menunggu sedikit ketika haba berlaku secara semula jadi.

Bekalan haba di kotej negara

Jika anda terpaksa melawat dacha atau premis lain semasa musim sejuk, ambil alat pemanasan atau pasangkannya di sana terlebih dahulu. Pilihan yang paling mudah ialah pemanas kipas. Tetapi juga memberi perhatian kepada pemanas gas. Ia boleh dipasang terlebih dahulu di dinding dan digunakan hanya apabila perlu. Di samping itu, tidak semestinya di dalam bangunan tersebut ada tenaga elektrik, jadi pilihan ini tidak boleh ditukar ganti. Kepada dia kadang-kadang perlu menyambung tangki gas baru. Jika ada saluran paip gas, ini sangat memudahkan keadaan.

Sebelum memilih pemanas untuk sebuah apartmen, anda perlu mengetahui spesifik karyanya. Jika rumah mempunyai anak-anak dan haiwan, maka perlu untuk mencegah situasi berbahaya terlebih dahulu. Apabila menggunakan penyejuk minyak, ia mesti dipasang dengan baik ke lantai. Jangan pasang peranti ini di atas tangga, ruang bawah tanah dan lekukan yang lain. Beban pemanas sedemikian agak besar, dan ketika mereka jatuh, mereka dapat menyebabkan bahaya yang serius.

Sumber haba konvensional patut, jika mungkin, dilekatkan pada dinding di tempat yang tidak dapat diakses oleh kanak-kanak. Sekiranya terdapat burung-burung tempatan, maka anda juga perlu menggunakan penutup khas, supaya mereka tidak mahu menjadi hangat di dalam peranti, di mana terdapat lingkaran panas.

Dalam kes menggunakan pemanas kipas di lantai dan radiator inframerah, ia harus diletakkan di tempat tempat objek asing tidak menyentuhnya. Selain itu, apabila membeli, ia perlu dijelaskan sama ada mereka mempunyai sistem yang mematikan kuasa peranti apabila ia terbalik.

Jangan cuba untuk memilih pemanas murah murah apabila membeli. Untuk apartmen, pilihan ekonomi boleh dengan kehilangan kualiti yang besar. Dan ini mengancam kegagalan pramatang peralatan atau kemungkinan kebakaran. Adalah lebih baik untuk membayar lebih sekali sekali untuk pemanas berkualiti dan menjadi tenang daripada menyimpan sejumlah kecil dan sentiasa takut untuk kerja.

Ia juga berlaku bahawa pengeluar yang baik boleh membuat produk dengan perkahwinan. Untuk mengesan ini, anda perlu menghidupkan sumber haba dengan kuasa penuh selepas pembelian dan menontonnya selama beberapa jam. Ujian ini akan mengesan perkahwinan.

Terdapat model pemanas dengan peranti tambahan yang meningkatkan keselesaan apabila menggunakannya. Sebagai contoh, dalam satu perumahan, elemen pemanasan dan peranti untuk udara yang lembap boleh diletakkan. Kombinasi seperti ini tidak membenarkan untuk membelanjakan dana tambahan pada peranti tambahan lain.

Tambahan yang baik kepada sumber haba ialah pemasa dengan fungsi pengaturcaraan. Dengan ini, anda boleh menetapkan waktu hidup dan waktu. Ia mudah kerana anda boleh datang selepas bekerja di sebuah apartmen yang sudah dipanaskan, dan pada waktu malam jangan takut untuk peranti yang akan berfungsi sehingga pagi.

Juga ada model dengan sokongan automatik suhu bilik yang ditetapkan. Untuk tujuan ini, peranti akan menghidupkan dan mematikan secara bebas sepanjang masa untuk mengekalkan suhu. Oleh itu, sebelum memilih pemanas untuk sebuah apartmen, ia patut melihat model dengan sifat tersebut. Mereka akan membantu menyelamatkan anggaran keluarga, menggantikan peranti lain, dan tidak akan memerlukan perhatian semasa kerja mereka.

Apabila memilih cara untuk pemanasan, keutamaan harus diberikan kepada pengeluar yang terbukti. Firma sedemikian mengekalkan reputasi mereka dan memantau kualiti produk mereka dengan teliti.

Pemanas, semakan yang mana penjual menawarkan kepada anda, perlu dikaji dan dipilih dengan teliti oleh anda. Jika tidak, anda boleh membeli apa yang penjual mahu, bukan anda. Juga, anda harus sentiasa berminat dengan harga produk jenama yang berbeza. Ini akan membantu memahami apa yang anda perlu bayar.

Pemanas untuk rumah apa ulasan yang lebih baik

Semua mengenai mengemas kini forum - panduan DI SINI

Pengarang Vezuchka, 21 Disember 2011

Buat akaun atau log masuk untuk memberi komen

Anda mesti menjadi pengguna untuk meninggalkan komen.

Daftar untuk akaun. Sangat mudah!

Telah didaftarkan? Log masuk di sini.

Iklan

IpsZona.ru Ibu bapa Samara 2007-2017

Aktiviti

Maklumat Penting

Dengan menggunakan laman web ini, anda bersetuju dengan Syarat Penggunaan.

Pemanas untuk rumah: yang lebih baik, semakan ulasan

Artikel mengenai pemanasan di sebuah rumah persendirian. Majlis pakar mengenai pilihan pemanasan. , 07.12.2016 JMSI

Pemanas untuk rumah: yang lebih baik, semakan ulasan. Artikel ini membincangkan secara terperinci peranti tersebut sebagai pemanas rumah: maklum balas mengenai jenis peranti yang paling sesuai untuk dipilih dan cara memasangnya. Artikel ini mengandungi petua dan cadangan yang akan membantu anda menentukan pembelian yang akan datang. Anda boleh berkenalan dengan ciri-ciri asas siling, lantai dan jenis penginapan dinding. Dengan kelebihan dan kekurangan mereka, serta pendapat pengguna yang telah membeli pemanas untuk rumah.

Pada musim sejuk, pemanas adalah pilihan yang baik untuk pemanasan rumah dan memberi

Pemanas untuk rumah: ulasan, yang lebih baik untuk membeli unit

Pemanas yang optimum untuk pondok harus menyokong keperluan asas pemanasan. Ciri-ciri yang paling perlu ialah:

 • keupayaan untuk cepat memanaskan bilik;
 • ekonomi;
 • ketersediaan mod autonomi;
 • kebolehpercayaan;
 • keselamatan.

Apabila memilih pemanas, anda perlu memberi perhatian kepada ciri-ciri dan ciri-ciri bilik itu

Nasihat berguna! Apabila memilih pemanas ekonomik untuk rumah anda, anda perlu mengambil kira saiz kawasan yang dipanaskan dan ciri-ciri operasi. Nilai itu bahkan mempunyai jenis bahan dari mana rumah itu dibina, dan susun aturnya.

Jenis pemanas elektrik untuk kediaman musim panas: reka bentuk yang popular

Pasaran teknologi iklim mempunyai lebih dari sepuluh kategori pemanas. Setiap peranti mempunyai kelebihannya sendiri, jenis pemasangan dan prinsip operasi.

Sesetengah reka bentuk menyumbang kepada pemanasan pesat bilik, yang lain mempunyai tahap prestasi yang tinggi, dan yang lain - sepenuhnya autonomi. Dan pemanas elektrik dengan kawalan suhu boleh menjadi sumber pemanasan utama di rumah dengan ciri-ciri terkawal sepenuhnya.

Jenis-jenis struktur yang paling popular:

 • peminat terma;
 • pemanas pemutar;
 • radiator minyak;
 • pemancar (inframerah);
 • pemanas kuarza.

Pemanas elektrik padat jenis terbuka

Untuk mengenal pasti pemanas paling ekonomik untuk rumah, anda perlu berhati-hati mempelajari ciri-ciri operasi dan teknikal setiap jenis peranti ini.

Ciri-ciri teknikal penyejuk minyak untuk kotej musim panas

Permintaan untuk pengubahsuaian minyak adalah disebabkan oleh kos rendah peranti dan sistem operasi mudah. Walaupun prinsip operasi mudah, radiator pada minyak sangat berkesan. Bahagian perumahan struktur termasuk elemen pemanasan. Apabila dipanaskan, elemen ini meningkatkan suhu minyak, yang digunakan sebagai penyejuk. Oleh kerana itu, radiator memanaskan hingga 150 ° C.

 • ketiadaan bunyi;
 • tidak mengeringkan udara;
 • kemudahan pengendalian;
 • keselamatan kebakaran;
 • tiada bahan berbahaya.

Nasihat berguna! Lebih banyak bahagian reka bentuk akan ada, semakin panas pemanas akan memberi. Kes peranti besar dengan peruntukan jumlah haba yang sama tidak terlalu panas, seperti yang kecil. Tetapi kos unit dengan sebilangan kecil bahagian jauh lebih rendah.

Minyak sejuk elektrik

Kelemahan pengubahsuaian minyak terdiri daripada tindakan tempatan dan penggunaan tenaga yang tinggi. Oleh itu, mereka tidak boleh dipanggil pemanas elektrik paling ekonomik untuk kotej.

Peminat terma: kebaikan dan keburukan

Pemanasan udara di dalam bilik adalah kerana alirannya melalui filamen tungsten panas. Oleh kerana peredaran yang berterusan, bilik memanas dengan sangat cepat. Sekiranya anda bertanya kepada diri anda mana pemanas yang lebih baik untuk membeli untuk dacha, maka peminat panas akan menjadi salah satu yang pertama dalam barisan, kerana pada musim sejuk rumah negara membeku lebih daripada apartmen.

 • kelajuan tinggi pemanasan bilik;
 • reka bentuk mudah alih dengan kemungkinan memasang di dinding;
 • dimensi badan padat;
 • berat ringan.

Walaupun semua kelebihannya, kipas terma dapat berfungsi dengan sempurna sebagai sumber tambahan panas, tetapi ia tidak boleh menjadi yang utama. Reka bentuk sedemikian direka untuk meningkatkan suhu udara di dalam bilik, tetapi mereka tidak dapat menyimpannya pada tanda optimum secara kekal.

Kelebihan utama pemanas kipas dalam dimensi dan pemanasan

 • penggunaan tenaga yang tinggi;
 • kelemahan kepada kelembapan, yang boleh menyebabkan kerosakan yang serius kepada peranti;
 • tahap bunyi yang tinggi.

Peranti ini mengeringkan udara, oleh itu, untuk masa yang lama, mikroklimat bilik tidak dapat memberikan keselesaan kepada orang itu.

Spesifikasi pemanas pemutar untuk kotej

Peralatan yang mempunyai prinsip operasinya boleh berfungsi sepenuhnya secara autonomi. Struktur dilengkapi dengan fungsi yang berkesan: sistem yang menghalang kebakaran, jika peranti terbalik, oleh sensor yang dicetuskan oleh terlalu panas. Kelebihan yang paling penting dalam pengubahsuaian adalah penggunaan kecil tenaga elektrik, yang menjadikan mereka pemanas terbaik untuk kotej musim panas. Ciri-ciri yang menguntungkan itu hanya wujud dalam peranti pemanasan kuarza.

Kelebihan unit konveksi:

 • kebolehpercayaan yang tinggi;
 • ekonomi;
 • keselamatan;
 • saiz padat;
 • berat badan yang kecil disebabkan oleh reka bentuk nipis badan.

Pemanas jenis penyambung adalah mudah kerana mereka secara ekonomi menggunakan elektrik

Perhatikan! Semasa operasi, convector praktikal tidak menguap kelembapan dari udara di dalam bilik. Peranti ini, dilengkapi dengan pengawal selia suhu, kini dianggap sebagai pilihan yang paling rasional dan ekonomik untuk menyelesaikan masalah pemanasan.

 • adalah mustahil untuk menyediakan pemanasan cepat;
 • struktur pegun tidak membenarkan pengangkutan peranti.

Pembajak tidak sesuai, jika ia sepatutnya tinggal di pondok hanya pada hujung minggu. Pengangkutan struktur tidak mungkin, jadi anda perlu membeli satu lagi jenis pemanas untuk dacha anda atau anda boleh membeli satu set peralatan ganda.

Ciri-ciri teknikal pemanas haba untuk gas untuk kotej

Pemanas konvoi dalam kes ini disambungkan kepada sumber gas, dari tempat yang kedua memasuki ruang pembakaran. Apabila anda melalui badan peranti yang diperbuat daripada logam, udara sejuk dipanaskan. Untuk pengeluaran produk pembakaran, tiub khas disediakan dalam struktur.

Dengan sambungan ke gas utama, pemanas convector menjadi penyelesaian yang mudah dan ekonomik

Pengubahsuaian gas pemanas pemutar boleh diberi makan terus dari saluran paip atau menggunakan gas dari silinder. Terima kasih kepada kemungkinan menggunakan gas ballon, peranti ini sesuai untuk pemanasan kotej, jauh dari lebuh raya. Tetapi dalam kes ini, penggunaan bahan api akan lebih besar.

Penggunaan gas boleh mengurangkan kos pemanasan dengan ketara. Oleh itu, jika terdapat lebuh raya berhampiran rumah percutian, ia akan lebih sesuai untuk menyambungkan peranti tersebut. Jika tidak, penyelenggaraan struktur penyambung akan sangat mahal.

Penterjemah gas mempunyai beberapa kekurangan. Pertama, pada suhu rendah, gas dalam silinder sejuk tidak mudah dinyalakan. Kedua, untuk operasi sistem yang berkesan, sekurang-kurangnya satu silinder ganti diperlukan, yang seterusnya meningkatkan risiko kebakaran.

Pemanas inframerah seramik, berjalan pada gas belon

Kelebihan dan keburukan pemanas gas seramik untuk rumah dan kotej

Pengubahsuaian seramik menggunakan belon atau gas asli. Semasa operasi, peranti menukar tenaga terma daripada pembakaran gas kepada sinaran inframerah.

Perhatikan! Kebanyakan pengeluar menghasilkan model yang hanya boleh dijalankan di gas asli. Untuk menggunakan silinder, anda perlu membeli penyesuai tambahan.

Kelebihan pemanas inframerah gas untuk kotej:

 • kebolehpercayaan;
 • saiz optimum (dari 20x20 cm hingga 40x40 cm);
 • ekonomi;
 • tahap pemindahan haba yang tinggi.

Panjang gelombang radiator adalah penting apabila memilih peranti. Peranti gelombang pendek sesuai untuk pemanasan premis industri. Untuk kediaman musim panas, adalah perlu untuk memilih pemanas dengan gelombang panjang.

Kelebihan pemanas inframerah ialah mereka memanaskan objek di dalam bilik, bukannya udara

 • pemasangan dan operasi selanjutnya memerlukan pematuhan sepenuhnya terhadap peraturan keselamatan, kerana kebakaran terbuka boleh menyebabkan kebakaran;
 • ia diperlukan untuk melengkapkan sistem untuk memindahkan produk pembakaran, dan juga memasang peranti yang mempromosikan peredaran udara;
 • kehadiran bau yang tidak menyenangkan (terima kasih kepada alat-alat outlet gas, adalah mungkin untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan).

kepada kandungan ↑

Ciri-ciri pemanas penjimatan tenaga inframerah untuk rumah dan kotej

Kecekapan pemanasan oleh radiator inframerah dipengaruhi oleh sifat susunan struktur. Semakin objek akan jatuh ke dalam zon gelombang, semakin baik ruangan itu hangat.

 1. Objek di dalam bilik dipanaskan, bukan udara.
 2. Skop ini tidak terhad kepada bilik, unit boleh dipasang di teres vila atau di gazebo.
 3. Kesan pemanasan dirasai hampir sejurus selepas bertukar.
 4. Peranti berfungsi dengan senyap-senyap.
 5. Seperti ultraviolet, dipancarkan oleh cahaya matahari, gelombang dari peranti menormalkan peredaran darah dalam badan, menggalakkan pemanasan pesat otot (dalam jumlah sederhana).
 6. Berkenaan dengan penggunaan kuasa, peranti dianggap paling ekonomis.

Pemanas infra-merah untuk kediaman musim panas sangat berkesan, tetapi juga lebih mahal

Kelemahan reka bentuk hanya harga yang tinggi. Sebagai perbandingan dengan pengubahsuaian dan pengubahsuaian minyak, radiator inframerah lebih mahal dengan hampir 1.5 kali.

Ciri-ciri pemanas monolitik kuarza

Pembinaan berjubin muncul di pasaran relatif baru-baru ini. Pemanas ini mempunyai badan monolitik yang dibuat berdasarkan pasir kuarza. Pemanasan berlaku disebabkan unsur pemanasan kromium-nikel.

Kelebihan peranti monolitik:

 • keselamatan kebakaran;
 • penggunaan elektrik secara ekonomi;
 • terima kasih kepada termostat, dilengkapi dengan sensor yang membaiki tahap pemanasan udara, unit itu boleh ditinggalkan untuk masa yang lama (walaupun tanpa pengawasan).

Nasihat berguna! Jika dacha bukan tempat kediaman yang tetap, membeli peranti kuarza akan menjadi penyelesaian yang paling menguntungkan dan mudah.

Panel monolitik kuarza mempunyai reka bentuk yang unik dan sesuai dengan bahagian dalam mana-mana

Pemanas yang terbaik untuk rumah: elektrik atau gas, ulasan

Pemanas yang mana untuk memilih setiap pelanggan memutuskan untuk dirinya sendiri. Jawapan yang jelas kepada soalan itu, yang mana pengubahsuaian terbaik, tidak. Lagipun, peranti optimum untuk setiap kes individu adalah yang memenuhi kriteria asas:

 • harga berpatutan;
 • ciri teknikal yang berkaitan;
 • ekonomi;
 • keselamatan.

Pengubahsuaian ekonomi telah dikenalpasti. Ia masih untuk memahami ulasan. Pemanas inframerah menerima ulasan yang paling positif:

"Dua tahun yang lalu, saya membeli pemanas dinding Timberk TCH A5 1000. Selama beberapa hari pertama, ia berbau plastik terbakar. Selebihnya reka bentuk menunjukkan dirinya agak normal. Satu-satunya perkara yang tidak menyukainya: ia tidak begitu selesa sebelum peranti dihidupkan. Adalah lebih baik untuk menolaknya daripada diri anda sendiri. Jadi bilik itu lebih panas. "

Alexey Simonenko, Moscow

Pemanas inframerah dinding Timberk TCH A5 1000

Peranti seramik juga dalam permintaan yang tinggi di kalangan pengguna:

"Saya baru-baru ini memperoleh pemanas mudah untuk Neoclima UK-04. Saya tidak suka bahawa tidak ada pengurang dan hos dalam set lengkap. Saya terpaksa membeli bahagian tambahan ini. Tetapi pemasangan peranti yang saya ambil hanya 5 minit. Saya memilih model ini kerana dilengkapi dengan penyuntik untuk sambungan ke gas utama. Kebanyakan pemanas tidak. 36 m² saya dinaikkan sekitar 40-50 minit. "

Danil Osipov, St. Petersburg

"Saya menyukai pembakar gas Demrad. Untuk kediaman musim panas, peranti ini paling penting. Ia sangat mudah untuk digunakan, ia memberikan kehangatan dan keselesaan. Kami sentiasa mengalami kegagalan dengan elektrik. Ia adalah mungkin untuk tinggal di rumah tanpa cahaya, tetapi tanpa pemanasan ia tidak akan berfungsi, terutama pada musim sejuk. Peranti yang baik tanpa kelemahan yang ketara. Saya mencadangkannya jika anda mematikan cahaya secara kerap. Sangat membantu. "

Svetlana Prokhorova, Moscow

Pemasang gas di Gunung Alpine Air dari Demrad

Cara memilih pemanas untuk kediaman musim panas: cadangan asas

Apabila memilih pemanas, perlu mengambil kira kelebihan dan kekurangan beberapa pengubahsuaian tertentu, tetapi juga ciri-ciri teknikal. Kuasa dipilih dengan mengambil kira kapasiti padu bilik. Peranti yang menyediakan 1 kW dapat mengekalkan suhu yang selesa dalam bilik 25 m³.

Nasihat berguna! Ia tidak disyorkan untuk mengambil instrumen dengan petunjuk penunjuk. Adalah lebih baik untuk membeli peranti dengan rizab kuasa tambahan.

Harga rata-rata pemanas untuk kediaman musim panas:

Pemanas pukulan untuk kediaman musim panas: bagaimana untuk memilih peranti terbaik

Terdapat dua varian pembinaan konvoi di pasaran: rendah (skirting) dan tinggi. Unit skid lebih mampu menampung fungsi pemanasan, kerana mereka mempunyai panjang yang lebih panjang, yang boleh mencapai 2.5 m. Oleh kerana peranti-peranti ini dipasang di aras lantai, udara panas merata memanaskan seluruh bilik.

Berkenaan dengan kefungsian dan ekonomi, lebih baik untuk memberi perhatian kepada pengubahsuaian yang dilengkapi dengan termostat jenis elektronik. Peralatan tambahan membolehkan anda mengurangkan kos elektrik sebanyak 4%.

Pemanas pukulan tidak akan dapat menggantikan pemanasan sepenuhnya. Jenis instrumen ini digunakan sebagai peralatan kecemasan atau tambahan. Sebelum membeli, anda perlu mengira kuasa dan bilangan pemanas. Jika anda membeli peranti dalam pengiraan yang 1 kW kuasa meliputi kawasan seluas 10 m², anda boleh mencapai keadaan suhu yang optimum di dalam bilik.

Prinsip pemanas convector

Perhatikan! Sebuah pondok dengan saiz tidak lebih daripada 60 m² cukup menyediakan pemanasan dengan pembinaan konvoi gas dengan kapasiti dalam 2-6 kW. Untuk ini, silinder yang dipenuhi dengan gas cecair diperlukan. Sebagai pengisian, campuran butana dan propana digunakan.

Bagaimana untuk memilih dan membeli pemanas inframerah untuk rumah dan kotej

Sebelum memilih pemanas inframerah untuk dacha, adalah penting untuk membiasakan diri dengan pelbagai jenis yang ditawarkan oleh pasaran.

Klasifikasi umum pemancar seramik pada gas termasuk beberapa jenis struktur:

Pemanas inframerah desktop akan membantu mewujudkan suasana kehangatan dan keselesaan

Setiap reka bentuk mempunyai pemasangan khusus sendiri dan memenuhi keperluan tertentu. Untuk memilih dan membeli peranti yang benar-benar memenuhi jangkaan, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada ciri-ciri berikut:

 1. Kecekapan - tahap kecekapan haba peranti bergantung pada fungsinya. Instrumen yang dilengkapi kipas memanaskan bilik lebih cepat. Pada masa yang sama, penggunaan gas praktikal tidak meningkat.
 2. Penggunaan gas - model rumah tangga menggunakan kira-kira 125-150 g / h. Dengan penunjuk ini, anda terlebih dahulu boleh mengira berapa banyak operasi peranti akan dikenakan biaya.
 3. Tujuan reka bentuk - model perindustrian, yang juga dijual, tidak akan sesuai untuk pemanasan pondok bercuti, kerana mereka memancarkan gelombang pendek yang boleh memudaratkan kesihatan seseorang. Oleh itu, ia patut diberi perhatian hanya kepada pengubahsuaian isi rumah.
 4. Tahap keselamatan - apabila membeli, pastikan peranti mempunyai sensor yang mengesan kebocoran gas. Unsur ini juga mengawal tahap oksigen dalam karbon dioksida. Ia dilarang keras untuk menggunakan peralatan yang tidak mempunyai sensor sedemikian.

Nasihat berguna! Untuk mengira kuasa peranti, adalah perlu untuk membiak kawasan ruang (m²) sebanyak 100 W. Sekiranya bilik mempunyai siling yang sangat tinggi atau projek bangunan termasuk unsur seni bina seperti cahaya kedua, peralatan yang lebih berkuasa akan diperlukan. Perkara yang sama berlaku apabila terdapat sumber kehilangan haba dalam bangunan.

Jadual perbandingan jenis pemanas inframerah

Penarafan pemanas infra-red lantai dengan thermoregulator untuk kediaman musim panas

Pemanas infra-merah dengan termoregulator untuk memberikan pelanggan kebanyakannya positif. Kelemahan penting dalam pembinaan seperti ini (dengan pengecualian penyejukan pantas) tidak dipatuhi.

Penarafan model popular:

 1. The foreman PTC 20 DVRL adalah teknologi iklim moden yang dilengkapi dengan fungsi pelarasan suhu. Pemanas boleh sama rata memanaskan bilik sehingga 20 m2.
 2. AEG WKL 1003 F - reka bentuk mempunyai roda yang memudahkan untuk memindahkan pemanas di seluruh lantai. Kelebihan peranti ini banyak: mematikan automatik apabila peralihan, termostat, fungsi pelarasan suhu, kos rendah.
 3. Sinbo SFH-3390 - peranti ini selamat dan berkesan, dipasang pada tripod kecil, harmoni sesuai dengan mana-mana bahagian dalaman terima kasih kepada reka bentuk yang bergaya.

Harga purata bagi model:

Penarafan pemanasan siling inframerah untuk kotej

Kehadiran pemanas di siling mungkin kelihatan luar biasa, tetapi ini sama sekali tidak memberi kesan kepada kecekapan, keselamatan dan prestasi peranti.

Perhatikan! Kebanyakan pemanas inframerah di atas siling untuk memberi maklum balas kepada pembeli mengandungi komen positif mengenai keselesaan yang disediakan oleh peranti operasi. Peranti tidak membakar oksigen, jadi walaupun selepas penggunaan pemanas yang lama di dalam bilik, ia bernafas dengan mudah dan bebas.

Dalam penarafan, disusun atas dasar maklum balas pengguna, model pemanas berikut adalah berikut:

 1. Frico HP 600 - bahagian tubuh struktur menunjukkan ketahanan terhadap kakisan akibat salutan tergalvani. Pembeli perhatikan kemudahan pemasangan, yang tidak memerlukan pengikat tambahan. Pemasangan pemanas boleh dilakukan oleh kurungan pemasangan yang paling biasa di siling yang digantung.
 2. Peony Thermo Glass P-13 - kelebihan model termasuk reka bentuk bulat bergaya, kuasa tinggi dan kehadiran penggantungan jenis universal dalam konfigurasi peranti. Elemen pemanasan peranti boleh dibuat dari kaca atau seramik.
 3. Neoclima IR-3.0 - aluminium anodized adalah bahan untuk bahagian badan yang memungkinkan untuk memasang pemanas di dalam bilik bertebat atau bertebat. Peranti optimum untuk pemanasan arah arah zon atau titik tertentu.

Harga purata bagi model:

Penilaian pemanas elektrik untuk kotej

Radiator inframerah yang dilengkapi dengan thermoregulator dibahagikan kepada tiga kategori (mengikut jenis kawalan):

 • Mekanikal (julat suhu - dari + 15 ° C hingga + 30 ° C;
 • elektronik dengan tetapan boleh atur (julat suhu - dari + 5 ° C hingga + 45 ° C);
 • elektromekanikal.

Nasihat berguna! Kebanyakan reka bentuk dinding mempunyai fungsi yang terhad. Untuk menyelesaikan masalah ini, sudah cukup untuk membeli model yang dilengkapi dengan thermoregulator. Oleh itu, anda boleh menyesuaikan operasi peranti mengikut keperluan anda.

Penarafan terbaik, mengikut pengguna, model pemanas dinding untuk kediaman musim panas:

 1. BALLU BIHP / M - peranti mempunyai sarung anodized dengan termostat terbina dalam pada kawalan mekanikal. Set lengkap termasuk semua elemen yang perlu dipasang, yang sangat menyenangkan kepada pelanggan. Tahap produktiviti ialah 90%.
 2. NOIROT Royat - peranti ini dapat dengan cepat memanaskan bilik. Selalunya, pemanas ini digunakan untuk mengekalkan iklim yang optimum di loggia, balkoni, garaj atau kediaman musim panas. Pengatur kuasa mempunyai tiga peringkat kawalan.
 3. Stiebel Eltron IW-180 - Pemanas sangat baik dalam kes-kes tersebut apabila perlu menyediakan pemanas tempatan di dalam bilik. Model ini tergolong dalam kelas peranti bajet. Pengilang juga menghasilkan produk premium.

Harga purata bagi model

Selepas melengkapkan analisis kelebihan dan kekurangan struktur, serta membaca ulasan pengguna, dapat disimpulkan bahawa yang paling ekonomi dan mudah adalah pemanas pengolak pada model inframerah gas dan. Jenis lampiran tidak mempengaruhi fungsi, tetapi apabila memilih peranti, perlu mengambil kira ciri reka bentuk bilik.

Tambah komen Balas balasan

Anda mesti log masuk untuk menghantar komen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 54