Pemasangan profil di bawah kadbod gypsum di dinding

Pemasangan profil untuk papan gypsum - pemasangan mudah struktur kompleks

Kini, hiasan dalaman dalam pembaikan ruang hidup tidak boleh dibayangkan tanpa penggunaan panel drywall - panel tegar, yang membolehkan anda dengan cepat membuat reka bentuk pelbagai bentuk geometri. Dalam kebanyakan situasi, sebelum kulit dipasang dari GCR, rangka kerja dibuat yang menentukan kekukuhan dan bentuk unsur-unsur dalaman yang akan dibuat. Untuk memasang peti, anda perlu tahu apa yang perlu dibuat dan bagaimana, supaya reka bentuk memenuhi keperluan kekuatan dan telah memperoleh konfigurasi yang dikehendaki sebagai hasilnya.

Bahan yang diperlukan untuk memasang bingkai di bawah GKL - produk logam dalam pilihan

Untuk memasang jambatan dengan geometri lurus untuk melepa berikutnya dengan papan gypsum anda boleh menggunakan kayu - rasuk kayu atau bilah. Walau bagaimanapun, produk kayu yang digunakan untuk tujuan ini secara beransur-ansur menjadi sesuatu yang lalu. Terdapat beberapa sebab:

 • kerapuhan bahan kayu;
 • kerumitan dengan pemilihan produk bentuk geometri yang betul;
 • ubah bentuk elemen struktur galas dari kayu di bawah pengaruh perubahan kelembapan dan suhu;
 • kerumitan apabila mencipta reka bentuk bentuk geometri yang tidak teratur (gerbang, elemen siling pelbagai peringkat dan parti zon pereka).

Untuk membuat bingkai untuk papan gypsum, profil logam paling kerap digunakan

Kini, untuk mewujudkan struktur galas beban yang diliputi oleh GKL, mereka lebih suka menggunakan profil - produk galvanis logam, yang dihasilkan secara khusus untuk tujuan ini. Profil di muka akhir adalah berbentuk U, dan bahagian atas huruf itu disebut papan belakang, dan "kaki "nya adalah rak. Dimensi rak dan backrests berbeza-beza bergantung kepada tujuan produk galvanis. Terdapat empat jenis profil utama:

 • Panduan siling (UD), mempunyai dimensi akhir 28x27 mm;
 • siling (CD), dimensi pada akhir - backrest 60 mm, rak 27 mm;
 • partition panduan (UW), rak 40 mm, backrest 50-100 mm;
 • Mempunyai partition - bahagian belakang berbeza dalam julat yang sama dengan produk sebelumnya (ketebalan partition bergantung pada saiz ini), rak 50 mm.

Perhimpunan kebanyakan jenis rangka kerja adalah berdasarkan kepada penggunaan produk yang disenaraikan. Peranti bantu adalah penggantungan laras dan langsung, membetulkan profil beban dengan pembinaan modal, dan penyambung peringkat tunggal (ketam). Penetapan produk logam antara satu sama lain apabila profil pemasangan untuk papan gypsum dibuat kecil (9 mm) dengan skru pada logam, yang boleh tergalvani (putih) atau phosphated (hitam). Suspensi yang memegang profil sokongan tetap ke struktur modal dengan ukiran atau skru menegak sendiri (bergantung kepada struktur material).

Baru-baru ini mula menghasilkan profil lengkung (fleksibel), walaupun produk sedemikian tanpa banyak masalah dibuat dari UD dengan memotong rak.

Lathing siling dengan tangan sendiri - arahan ringkas untuk kerja pemasangan

Apa sahaja struktur siling yang digantung daripada papan gypsum - satu atau pelbagai peringkat, sepatutnya dipasang dahulu, pertama kita memasang peti asas. Pada permulaan kerja kami membuat kapal terbang mendatar mencincang, yang mana kami menggunakan paras air atau paras laser dan pewarna cat. Hasil daripada prosedur, jalur mendatar kekal di dinding, yang merupakan panduan untuk pemasangan profil panduan. Yang kedua adalah tetap sepanjang perimeter dengan skru menegak sendiri atau dowel yang berterusan dengan padang penetapan kira-kira setengah meter.

Kini giliran profil beban-bearing. Sebelum mereka melancarkan, anda perlu menentukan skim peti itu. Terdapat dua pilihan. Yang pertama melibatkan pemasangan jalur membujur pada jarak 60 cm antara satu sama melintang lain untuk pemasangan partition tambahan dalam kenaikan 50 cm. Penjelmaan kedua menyediakan profil bingkai antara panjang utama 40 cm dengan pemasangan hanya di tempat-tempat crossmembers membujur menyertai lembaran eternit. Kedua-dua skema ini patut diberi perhatian dan memenuhi keperluan ketahanan, tetapi pilihan pertama lebih mudah jika ia dirancang untuk memasang struktur kedua siling kedua.

Pada mulanya, dalam alur profil panduan kami menetapkan bar membujur, dipotong dengan panjang yang sesuai dengan gunting logam, dan mengedarkannya dalam langkah-langkah yang sepadan dengan skim terpilih skema peti. Langkah seterusnya ialah memasang gantungan ke siling. Produk-produk ini diperbaiki dengan dua cangkuk bertentangan dengan setiap elemen bingkai pembawa pada jarak 50-60 cm dari satu sama lain. Setelah menetapkan penggantungan, angkat profil beban di atas paras normal bangkai dan temporakkannya dengan plat sisi gantungan pada kedudukan ini.

Dua atau tiga helai atau garisan diregangkan di sepanjang jalur membujur pada tahap bebibir bawah profil panduan. Setiap elemen membujur struktur dipasang dan dipasang pada penggantungan supaya punggung tidak mencapai sehingga kira-kira 1-2 mm. Selepas menetapkan semua bar beban utama, kami memasang anggota silang menggunakan ketam dan tambahan memperbaiki setiap partition dengan cara penggantungan ke siling. Ini melengkapkan pemasangan profil siling di bawah papan gypsum - anda boleh mengurangkan rangka dipasang atau meneruskan pemasangan tahap kedua.

Struktur sokongan dinding dari profil - tidak rumit, tetapi ada nuansa

Untuk perhimpunan bingkai di bawah papan gypsum di dinding, produk yang sama digunakan seperti di siling. Perbezaan antara proses itu sendiri adalah bahawa satah menegak terbentuk dan terdapat halangan dalam bentuk pintu dan tingkap yang perlu "dilangkau" sebagai tambahan. Prinsip pemasangan peti juga tidak jauh berbeza. Pada mulanya, landasan panduan dipasang ke siling atau slaid siling. Dengan plumbum di dinding bersebelahan, mercu tanda menegak dicatatkan, mengikut mana panduan juga dipasang. Antara tepi bawah mereka garis dipukuli, yang akan membantu menyelesaikan pembentukan perimeter menegak. Di atas lantai, profil panduan tidak ditetapkan oleh satu pas berterusan yang dibuat di pintu.

Pertama, rel panduan dipasang di siling

Rak menegak (profil CD) dipasang dalam langkah-langkah 60 sm (standard) atau 40 cm (bertetulang versi), bermula dari salah satu dinding. Terlepas dari lokasi tiang utama, elemen pendukung tambahan dipasang di sepanjang tepi tepi bukaan. Apabila memasang profil di bawah kadbod gypsum, penggantungan pada dinding diikat dalam urutan yang berbeza. Suspensi bawah pertama ditetapkan pada jarak 50-60 cm dari permukaan lantai, kedua - melalui jarak yang sama dari yang pertama. Pengikat ketiga ditetapkan sekitar pertengahan dari siling (siling) ke lokasi penggantungan kedua. Pengikat tambahan dipasang hanya dalam kes kenaikan beban yang dikatakan pada struktur (pemasangan set dapur, dandang, dandang dinding gas atau lajur).

Rak juga terdedah dengan melintang secara mendatar atau menyerong di sepanjang tali. Di tempat-tempat kerosakan mekanikal yang paling mungkin untuk plasterboard gypsum (kira-kira satu meter dari paras lantai), adalah mungkin untuk mengukuhkan struktur dengan memasang sekatan melintang. Unsur-unsur battens yang sama juga dipasang di tempat-tempat di mana objek dinding sepatutnya dipasang. Barisan lintang juga diperkuat oleh suspender, yang secara tegas membetulkannya ke dinding modal.

Adakah partition - ciri pemasangan pangkalan di bawah plasterboard

Prinsip pemasangan profil untuk papan gypsum ketika memasang kerangka partisi agak seperti pemasangan struktur dinding. Proses kerja bermula dengan perimeter pesawat menegak dan membetulkan partition panduan. Kereta api panduan tidak dipasang hanya di kawasan lantai yang sesuai dengan pembukaan di bawah pintu atau gerbang, yang diasumsikan dalam partition. Rangka bingkai (profil CW) juga dipasang dalam dua versi jarak di antara mereka (40 dan 60 cm). Langkah yang dipilih bergantung pada beban yang diharapkan pada struktur.

Terlepas dari jarak antara elemen beban-bearing peti, rak tambahan dipasang untuk membentuk pembukaan supaya profilnya dikerahkan oleh belakang satu sama lain (bingkai pintu akan dipasang pada mereka). Untuk memberi ketegaran tambahan kepada struktur partition, bar kayu seksyen yang sesuai diletakkan di dalam bahagian rak. Ini dilakukan jika item dinding berat digantung pada partition.

Penyebaran maklumat penuh atau separa dari laman web tanpa menunjukkan pautan aktif kepadanya dilarang.

Pemasangan profil untuk papan gypsum: melakukan kerja sendiri

Dalam proses pembaikan atau perancangan semula apartmen, persoalan pembinaan semula dan pemodenan dinding lama, pendirian partition baru atau susunan siling tidak dapat dielakkan. Penyelesaian yang sangat baik dalam hal ini akan menjadi penggunaan drywall. Mudah untuk bekerja dengan bahan ini. Kesulitan hanya boleh disebabkan oleh pemasangan profil yang dilampirkan kepingan GKL, tetapi anda boleh dengan mudah mengendalikannya dengan tangan anda sendiri tanpa bantuan luar, jika anda tahu bagaimana untuk melaksanakan tugas ini dengan betul.

Anda perlu:

 • Tahap bangunan dan garis plumbum.
 • Rolet dan kord memotong.
 • Punch dan pemutar skru.
 • Gunting untuk logam dan tang.
 • Pukul dan pemutar skru.
 • Pisau dan penanda sejagat.

Senarai alat boleh ditambah dengan beberapa aksesoris profesional, kehadirannya untuk pemasangan mudah tidak perlu: mereka dapat diganti dengan alat yang lebih mudah.

Menggunakan pemotong apabila memasang bingkai dari profil tidak boleh hanya mengurangkan bilangan skru di bahagian-bahagian untuk disambungkan. Penggunaan dok seperti itu akan mengelakkan perbezaan antara ketua skru dan permukaan, yang amat penting dalam pesawat, yang kemudiannya akan dijahit dengan plasterboard.

Bahan untuk kerja

Kini jarang sekali dapat mencari bingkai untuk papan gypsum, diperbuat daripada kayu, kerana pokok itu akhirnya kehilangan sifatnya, dan suhu atau kelembapan jatuh dapat menyebabkan ubah bentuk bahan. Untuk fabrikasi bingkai, profil logam digunakan, yang lebih tahan lama dan sempurna mengurus penciptaan struktur pelbagai peringkat. Apabila memasang struktur bingkai dengan tangan mereka sendiri, bahkan tuan tidak profesional untuk pasukan secara bebas mengira bilangan elemen yang diperlukan.

Sebelum reka bentuk bermula, adalah perlu untuk menentukan jenis dan tujuan profil.

 • Profil UD digunakan untuk menentukan satah struktur masa depan dan antara muka antara beberapa pesawat dalam elemen kompleks.
 • CD profil galas beban dimaksudkan untuk pemasangan dinding kering dan direka bentuk untuk beban yang dibuat oleh bahan penamat.
 • Profil bertetulang UW dan CW adalah serupa dengan tujuan dan berbeza dengan saiznya. Sesuai untuk membuat sekatan dari eternit antara bilik.

Juga, elemen penyambung dan pengikat diperlukan, terima kasih kepada struktur keseluruhan yang diperolehi tambahan ketegaran.

 • Penyambung CD lurus berfungsi untuk menyambungkan dua profil pembawa ke dalam satu elemen struktur.
 • Penyambung CD berbentuk salib direka bentuk untuk melekap rak rak-bearing beban dalam reka bentuk peringkat tunggal.
 • Penyambung CD dua peringkat diperlukan sekiranya berlaku unsur pengikat yang berada di tahap yang berbeza.
 • Kurungan berbentuk U berfungsi untuk membetulkan profil beban-bearing ke dinding atau permukaan siling pada jarak yang diperlukan.

Ini hanya satu elemen sambungan asas, pengeluar diwakili pelbagai jauh lebih besar produk, direka untuk sesuatu jenis tudung, sebagai contoh, terdapat pelbagai penggantungan bagi bingkai siling peranti pelbagai peringkat, membolehkan anda untuk membuat tangan anda sendiri kompleks pesawat menahan kepingan drywall.

Untuk menjamin elemen-elemen struktur, perlu memastikan ketersediaan bahan habis dan bahan bantu tambahan. Ini termasuk:

 • Meterai pita untuk membimbing elemen. Ini adalah jalur yang diperbuat daripada polietilena berbuih dengan pelekat berikat, berfungsi sebagai lapisan penebat di antara asas dan bahagian yang hendak diperbaiki.
 • Dowel kesan dengan saiz minimum 6 x 40, yang direka untuk memasang struktur.
 • Skru sendiri untuk logam, yang digunakan untuk menyambung rak dan pengikat bersama-sama.

Sekiranya struktur mempunyai pintu atau bukaan yang serupa, untuk memenuhi keperluan kekuatan, ia mesti diperkukuhkan. Untuk melakukan ini dengan tangan sendiri adalah paling mudah dengan bantuan balok kayu, yang mesti dilampirkan dalam profil, membingkai pembukaan dan mengikat dengan skru dalam langkah-langkah 20 cm.

Sebelum permulaan fasa pembinaan, lakaran rekaan masa depan perlu disediakan. Peristiwa sedemikian akan membolehkan menentukan jumlah bahan yang diperlukan dan, dengan sewajarnya, kos kerja yang akan datang. Untuk pengiraan sedemikian, perlu mengetahui beberapa ciri reka bentuk dan keperluan untuk penempatan elemen.

 • A Jarak antara panduan dikira dari lebar sehelai eternit iaitu 120 cm. Mereka ditetapkan dalam kenaikan 40 cm untuk meningkatkan beban (siling et al.) Atau 60 cm dalam keadaan biasa (Wall pelapisan).
 • Suspensi harus diletakkan pada jarak 50 cm, dan dalam hal peningkatan keperluan untuk kekuatan atau di lokasi tapak kompleks, pemasangan tambahan mereka mungkin.

Untuk meneruskan kerja, anda perlu memindahkan susun atur dari lakaran awal ke permukaan.

 • Ia bermula dengan takrif kelengkungan sisi bilik. Jarak antara dinding bertentangan boleh berbeza-beza oleh beberapa sentimeter, dan ketika melakukan penanda, seseorang harus fokus pada mendapatkan sudut yang tepat dengan kehilangan ruang yang kecil. Setelah memutuskan dengan garis asal di atas lantai, anda boleh mula memindahkan markup ke dinding dan siling.
 • Untuk pemindahan garisan ke dinding, anda boleh menggunakan garis plumbum, yang mana anda harus perhatikan garis menegak yang jelas. Dalam kes sedemikian, kehadiran tahap laser dapat mempermudah kerja dengan ketara, walaupun dengan bantuan bob panjang anda dapat mencapai ketepatan yang baik.

Proses menandakan di bawah profil juga boleh difasilitasi dengan bantuan garis cat. Dalam kes ini, kord itu diadakan pada titik permulaan dan akhir garisan, kemudian sedikit tertunda, dikeluarkan, mengakibatkan penanda yang diperlukan.

 • Langkah seterusnya dalam pesawat antara dinding adalah untuk menandakan garis menegak. Jarak 60 cm di antara mereka adalah optimum, kemudian profil panduan akan dipasang di sini.
 • Kemudian pada garis menegak bertanda dalam susunan berperingkat dengan langkah 50 cm diperuntukkan tempat untuk penggantungan pelekap. Penggunaan penanda semacam ini akan membolehkan sepenuhnya menyediakan permukaan untuk pemasangan selanjutnya dan memudahkan kerja.

Apabila menandakan digunakan untuk melaksanakan kerja susunan siling, tugas utama adalah untuk menembak tahap mendatar, yang boleh dilakukan menggunakan tahap hidraulik atau tahap laser yang mudah. Semasa menandakan siling, perlu diingat bahawa jarak antara sistem panduan siling dan titik terendah siling mestilah sekurang-kurangnya 4 cm.

Dalam proses menandakan dengan tangan mereka sendiri, ingat bahawa kerja itu tidak menunjukkan saiz akhir bilik dan untuk menentukan kawasan masa depan, anda perlu mengambil kira ketebalan lembaran drywall.

Proses pemasangan rangka adalah seperti berikut:

 • Profil membimbing pertama dipasang, yang jika perlu dipotong terlebih dahulu. Sebelum memasang profil di tempat penyerahan ke pangkalan, pita pengedap terpaku, yang akan memastikan penebat panas dan bunyi yang baik antara permukaan dan unsur-unsur struktur.

struktur pemasangan profil dibuat melalui punch didorong dan kayu penetap dalam kenaikan 50 cm, dalam struktur itu tidak perlu ketegangan boleh menyebabkan ubah bentuk dan retak drywall.

 • Dalam kes peranti dinding palsu atau siling digantung lagi tempat yang ditandakan sebelum ini dilampirkan penggantung diperlukan untuk menetapkan senjata sokongan, yang dipasang pada tanda dengan panjang 40 cm.

Struktur diatur sedemikian rupa sehingga lembaran papan eternit diikat ke tiga profil (satu di tengah dan dua di tepi), menempati ruang ke tengah pos.

 • Apabila membuat dinding semula, tiada penggantungan dan profil sokongan dipasang dalam struktur bingkai yang terdiri daripada panduan.
 • Dalam pembuatan pelbagai niche atau bentuk kompleks lain, elemen penghubung digunakan untuk mencapai tahap kebolehpercayaan bingkai yang diperlukan. Pemasangan unsur-unsur sedemikian didasarkan pada kesesuaian penggunaannya.
 • Dalam kes keperluan untuk mendapatkan bentuk curvilinear, hirisan dibuat di pinggir sisi kekakuan profil untuk memberi produk bentuk yang diingini.

Proses pemasangan profil di bawah papan gypsum tidak digunakan untuk kerja-kerja peningkatan kerumitan. Untuk melakukannya sendiri, anda hanya perlu mengetahui prinsip-prinsip pemasangan pembinaan tersebut.

Pemasangan profil untuk papan gypsum - gambarajah proses

Kerja pemasangan yang berkaitan dengan pembinaan struktur plasterboard adalah berdasarkan pembinaan bingkai dari profil logam atau rak kayu.

Baru-baru ini, pilihan pertama telah digunakan di mana-mana disebabkan oleh ciri-ciri kualiti elemen logam (kekuatan tinggi dan ketahanan, dimensi tidak berubah yang tetap dengan perbezaan suhu atau kelembapan).

Bingkai di bawah plasterboard wall plastering

Oleh kerana kadbod gipsum adalah bahan sejagat, dengan bantuannya, reka bentuk yang berbeza sedang dibuat yang dipasang pada pesawat yang berlainan di dalam premis.

Daripada semua pilihan di atas, yang kedua adalah yang paling mudah.

Pada dasarnya, begitu juga.

 • Pertama sekali, terdapat dinding yang siap untuk hiasan.
 • Kedua, kemudahan menjalankan kerja (ini bukan permukaan anda di atas kepala anda).
 • Ketiga, ini adalah jumlah bahan dan produk komponen minimum.

Bahagian utama proses ini ialah pemasangan profil di bawah papan gypsum, iaitu penciptaan bingkai. Tetapi untuk membina semua ini, adalah perlu untuk menjalankan beberapa kerja persediaan.

Pertama sekali, perlu membeli profil untuk memasang papan gypsum. Untuk melakukan ini, anda memerlukan dua jenis: panduan dan rak. Bilangan masing-masing bergantung pada saiz bilik itu sendiri.

Pemasangan - profil untuk plasterboard gypsum

Profil (PN) profil untuk kadbod gypsum dipasang di sepanjang perimeter dinding, yang ditutup dengan plasterboard. Untuk mengira sendiri tidak sukar. Tetapi rak-mount (PS) perlu dikira bergantung kepada bilangan helaian plasterboard yang digunakan. Dan lebih banyak lembaran, semakin banyak profil, semakin tinggi harga projek.

Di bawah setiap helaian, ia perlu meletakkan tiga tiang: satu akan diletakkan tepat di tengah, dua lagi tepat di sepanjang tepi panel.

Oleh kerana lebar kepingan adalah 120 sentimeter, jarak antara profil akan menjadi 60 sentimeter.

Sekarang pergi ke markup. Pertama sekali, panduan panduan dipasang. Hanya ambil perhatian bahawa jarak minimum dari permukaan dinding ke tepi luar bingkai itu hendaklah 3.5 sentimeter.

Jika anda memutuskan untuk menjalankan penebat dan meletakkan bahan penebat haba, maka ketebalannya perlu diambil kira.

Cara paling mudah untuk menentukan sama ada dinding itu adalah di dalam rumah anda adalah untuk menetapkan garis plumbum di sudut atas bilik.

 • Jika berat di atas lantai berada jauh dari permukaan dinding, maka dinding anda akan condong ke dalam. Kemudian markup mesti diambil dari tepi atas.
 • Jika berat ditetapkan ke tepi bawah dinding, dan plumb terletak jauh dari tepi atas, maka dinding anda akan condong ke luar. Oleh itu, tanda-tanda mesti diambil dari bahagian atas siling.

Menandai dengan garis plumbum

Di tempat ini atau tempat itu (tepi atas atau bawah) menangguhkan jarak 3.5 sentimeter. Biarkan ia menjadi seks. Saiz ini dibuang dari dinding di tiga tempat, dan titik-titik ini dihubungkan dengan garis di sepanjang mana profil utama untuk memasang drywall akan dipasang.

Sekarang anda perlu memindahkan garis selari dengan yang terletak di lantai, ke siling. Untuk ini, anda memerlukan garis plumbum lagi. Pasangnya supaya berat badan betul-betul jatuh pada garis seksual. Dan di siling, buat tiga dendam, yang mana anda akan sambungkan antara satu sama lain.

Tepi dua garisan (di atas lantai dan di siling) di dinding bertentangan dihubungkan dengan garis menegak. Pastikan untuk memeriksa garis plumbum mereka untuk menegak. Jadi, kontur sepanjang perimeter di bawah panduan sudah siap.

Suspensi langsung di dinding

Sekarang pergi ke dinding itu sendiri. Rak perlu dipasang dan dipasang untuk penggantungan langsung, jadi ia mesti diletakkan dengan betul. Seperti yang dikatakan di atas, untuk setiap helaian perlu memasang tiga PS dengan langkah 60 sentimeter.

Dua rak profil panduan yang anda miliki, walaupun mereka akan memenuhi peranan ini. Sekarang, dari salah seorang dari mereka, letakkan jarak 60 cm secara langsung di dinding, di mana anda melukis garis menegak. Dan sebagainya hingga akhirnya. Pada baris ini dengan langkah 40-50 sentimeter dalam arah menegak dipasang penggantung terus, yang dipasang pada dinding oleh skru.

Pemasangan rak untuk penggantungan langsung

Sekarang kita beralih kepada soalan utama, bagaimana untuk melancarkan profil di bawah papan gypsum.

Pertama sekali, kami memasang landasan panduan.

 • Dan tahap pertama adalah pemasangan profil untuk papan gypsum sendiri. Untuk melakukan ini, anda perlu menggerudi beberapa lubang melalui profil di lantai, di mana plastik dowel untuk plasterboard dimasukkan.

Sekarang, dengan menggunakan pemutar skru, anda boleh melampirkan elemen itu sendiri ke lantai dengan skru. Semuanya adalah sama dengan unsur siling dan dinding.

Untuk memastikan struktur keseluruhan tidak memindahkan getaran bangunan pada bingkai, disyorkan untuk membuat pita kalis bunyi khas di bawah profil.

 • Peringkat seterusnya adalah pemasangan profil untuk papan gypsum di dinding (pemasangan rak). Untuk memudahkan pemasangan, rak menegak dipangkas agar sesuai dengan ketinggian bilik dengan pengurangan kecil lima milimeter.

Ini menjadikannya mudah dan cepat memasukkan pandangan rak-mount ke dalam panduan (gambar di bawah). Di antara mereka, mereka diikat bersama dalam sendi dengan skru.

Sambungan dua profil

Tetapi bagi rangka untuk didedahkan dalam satah menegak yang sama, adalah perlu untuk mendedahkan setiap rak. Untuk melakukan ini, secara mendatar antara dua panduan menegak yang bertentangan, yang dilekatkan pada dinding, perlu untuk meregangkan tiga hingga empat benang.

Ia adalah untuk mereka dan perlu memasang rak yang akan dipasang pada pendants langsung.

Mungkin, bagi mereka yang cuba memahami masalah memasang profil untuk papan gypsum, sukar untuk memahami proses ini. Nampaknya semuanya mudah dalam kata-kata, tetapi tidak semua orang dapat melihat maklumat dalam bentuk ini. Oleh itu, video dipaparkan di laman web untuk mendapatkan bantuan.

Alat untuk memasang profil eternit - set lengkap

Seperti yang anda dapat lihat, pemasangan dinding kering pada profil adalah perkara yang serius. Di sini adalah perlu untuk mengambil kira banyak nuansa, yang terutama berkaitan dengan menyelesaikan masalah menetapkan keseluruhan struktur dalam satu satah menegak. Dan, mungkin, perkara utama yang perlu anda perhatikan adalah markup, daripada proses penyuntingan sendiri.

Dan jika ia dilakukan dengan betul, maka tidak ada keraguan bahawa ia mungkin untuk memasang unsur-unsur untuk bangkai dengan selamat di sepanjang garisnya, tanpa rasa takut bahawa dinding itu akan tidak sekata. Dan dengan itu, drywall akan lebih mudah untuk diletakkan.

drywall

 • Niches
 • Kotak
 • Rak, rak
 • Perabot
 • Perapian

Persediaan sebelum pemasangan

 • Rim, bingkai, profil
 • Pemilihan alat

Pemasangan

 • Papan laci
 • Candelier
 • Cornice

Operasi lain

 • Sealing sendi dan sendi
 • Lereng
 • Pemasangan pendawaian, soket
 • Lenturan
 • Pemotongan
 • Bekerja dengan gam
 • Lukisan

Jenis eternit

 • Laminated
 • Kelembapan-bukti

Gabungan dengan bahan

 • Dengan jubin
 • Wallpaper

Ciri-ciri pemasangan di dalam bilik

 • Bilik mandi, tandas
 • Balkoni
 • Ruang tamu
 • Bilik tidur

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 54