Penamat lantai Mansard – 314167.info

Penamat lantai Mansard

Hiasan dalaman loteng - membuat bilik yang selesa

Kemasan dalaman yang murah di loteng menjadikannya ruang tamu tambahan, perpustakaan yang selesa, pejabat peribadi atau gim kecil dalam masa yang singkat.

Menyediakan premis untuk pelapisan adalah peringkat kerja wajib

Attic - jenis loteng bilik. Di dalamnya, siling dan dinding berfungsi sebagai bumbung rumah. Di banyak rumah persendirian, loteng menduduki seluruh lantai teratas sepenuhnya. Oleh itu, banyak pemilik bangunan dengan bilik loteng ini membuat keputusan untuk membuatnya bilik penuh di mana anda boleh tidur, bersenang-senang, berehat, bermain sukan. Sebelum anda berurusan dengan penamat yang belum digunakan hingga ke tingkat atas, anda harus:

 • menjaga pemanasannya;
 • melakukan pemasangan partition khas yang diperlukan untuk zon bilik;
 • untuk menjalankan penebat haba dan penebat haba yang berkualiti tinggi di lereng bumbung.

Pemanasan dinding paling baik dilakukan dengan bulu mineral, walaupun ia mungkin menggunakan buih atau bahan penebat haba moden yang lain. Pertama sekali anda perlu meletakkan lapisan kalis air. Ia dipasang pada selat dengan kancing kecil, skru atau staples, menggunakan stapler pembinaan. Peletakan bahan kelembapan dibuat. Selepas itu anda boleh melakukan penebat haba. Ia sesuai di dalam bilik. Juga perlu untuk menjaga perlindungan kelembapan cerun bumbung. Cukup pasangkan filem kalis air kepada mereka dan selamatkannya dengan selamat.

Potong dalaman loteng

Kini meneruskan pembahagian ruang loteng ke beberapa kawasan fungsional (jika, tentu saja, kawasan loteng agak besar). Di sini semuanya mudah:

 • merangka pelan zon perancangan;
 • Gunung papan dengan tebal kira-kira 20 mm dan lebar 100-150 mm dari siling ke permukaan lantai;
 • meletakkan bar kayu mendatar;
 • lapisan struktur dengan papan ketebalan yang sesuai (sehingga 15 mm), meninggalkan antara mereka kecil (hingga setengah setengah sentimeter) jurang;
 • terletak pada halangan lembapan septum, dan di atasnya - pemanas.

Sekarang anda mempunyai segala-galanya bersedia untuk melaksanakan pelbagai pilihan untuk menyelesaikan loteng. Mengenai apa yang mereka ada, perbualan akan pergi ke bahagian seterusnya.

Menamatkan ruang loteng - bahan apa yang digunakan?

Daripada untuk memotong loteng di dalam, untuk menerima dalaman estetika dan berfungsi, dan dengan demikian ia tidak dibelanjakan dengan kuat untuk bahan penamat? Pilihannya sangat besar. Selalunya lapisan itu dilakukan:

 • plastik atau lapisan kayu;
 • plasterboard;
 • rumah blok;
 • papan lapis.

Gabungan lapisan dengan eternit

Lining adalah bahan yang murah yang memungkinkan untuk melengkapkan ruang loteng dalam gaya moden. Produk plastik boleh didapati dalam pelbagai warna dengan pelbagai corak dan corak. Memasang apa-apa bahan tanpa masalah. Kelemahan panel plastik adalah bahawa mereka boleh retak jika mereka memukul keras. Lapisan kayu lebih mahal. Tetapi ia lebih tahan lama dan memberi ruang keselesaan khas. Menamatkan loteng dengan lapisan yang diperbuat daripada kayu hanya dilakukan dalam kes-kes apabila anda telah melindungi ruangan dari kelembapan dan melindunginya mengikut teknik yang telah dijelaskan sebelumnya. Sentiasa ingat - pokok semulajadi sensitif kepada perubahan suhu dan kesan negatif kelembapan.

Kadbod Gypsum (GKL) adalah murah, dicirikan oleh keselamatan kebakaran yang tinggi, berat badan yang rendah, yang mempermudahkan perhimpunan diri lembaran. Produk sedemikian mudah untuk menghiasi dengan plaster yang hiasan atau mudah, puttypal, okleit wallpaper yang disukai. Di belakang helai bahan ini, anda boleh menyembunyikan pelbagai komunikasi dan pendawaian elektrik. Untuk menamatkan bilik loteng, gunakan plasterboard tahan kelembapan.

Menamatkan mana-mana rumah blok loteng memberikan bilik baru yang kelihatan sangat bergaya. Secara visual, bahan ini sama dengan kayu semula jadi, tetapi tidak seperti itu, produk yang digambarkan tidak kelihatan retak semasa operasi. Papan lapis adalah cara paling mudah dan paling murah untuk menaik taraf ruang loteng yang tidak digunakan sebelumnya. Untuk menjadikannya sebuah loteng adalah disyorkan dalam kes-kes apabila suhu dan kelembapan di rumah sentiasa pada tahap yang normal. Juga pakar menasihatkan untuk menutup kepingan bahan penamat dengan varnis tahan kelembapan atau cat. Di atas papan lapis adalah wajar untuk ditutup dengan tekstil atau kertas dinding.

Sesetengah tukang rumah memangkas loteng dengan plat OSB. Mereka mempunyai kos yang agak tinggi, jika anda bandingkan dengan harga untuk lapisan plastik, papan lapis. Tetapi proses pemasangan produk OSB jauh lebih cepat, kerana ia boleh dilampirkan bukan pada rangka yang telah dibina sebelum ini, tetapi segera ke kasau. Papan OSB dipenuhi dengan kain di atas, kertas dinding digunakan untuk mereka, dirawat dengan cat minyak atau akrilik. Sebelum menamatkan produk, disyorkan untuk buku asas dan isi dengan sebatian berasaskan lateks.

Kami memperindah loteng - bagaimana untuk melakukannya dengan betul?

Teknologi penamat bergantung kepada jenis bahan yang anda pilih untuk digunakan. Jika helaian plasterboard dipilih, perintah kerja akan seperti berikut. Pertama, buat bingkai dengan profil logam dan bar kayu. Unsur-unsur panduan dipasang dalam langkah-langkah kira-kira 0.5 m. Profil mendatar yang pertama ditetapkan dengan ketat mengikut tahap. Kemudian letakkan panduan lain secara mendatar. Kemudian tandakan tempat untuk menetapkan profil menegak.

Kemasan mansard dari kayu semula jadi

Sekiranya bumbung rumah dibuat licin, papan plasterboard bermula dengan kasut.

Skru dengan skru sendiri mengetuk GKL ke bingkai, mengekalkan jarak di antara pengikat individu kira-kira 0.25 m. Dengan bumbung mendatar, pemasangan lembaran bermula dengan gerbang dan permukaan dinding, dan siling dibarisi terakhir. Adalah wajar untuk meninggalkan jurang kecil (sehingga 50 mm) antara produk gipsokartonnymi individu. Kemudian loteng dengan mudah akan menahan keadaan cuaca yang tidak baik - banyak dari salji yang jatuh, angin kencang. Semua jurang antara GCR dihantar dengan komposisi akrilik, dan kemudian anda boleh menyelesaikan permukaan dengan kertas dinding atau cat.

Sarung loteng dengan lapisan yang diperbuat dari kayu bahkan lebih mudah. Dengan bingkai dalam kes ini, anda tidak boleh mengganggu. Ia cukup untuk memotong produk kayu dengan saiz yang diperlukan dan melampirkannya ke pangkal dengan bantuan kuku. Perhatikan! Selepas setiap produk yang dipasang, perlu menyemak pemasangan menegak dan mendatar. Jika anda terlalu malas untuk menggunakan tahap, pastikan anda selesai dengan gangguan yang ketara. Setelah melaksanakan kerja pemasangan, selalu gunakan varnis pelindung untuk bahan penamat.

Papan lapis dipasang pada bingkai. Terdapat beberapa nuansa di sini. Pemasangan kepingan papan lapis sentiasa bermula dengan gable dan stingray, siling dibarisi terakhir. Di bahagian tengah produk, perlu diketatkan supaya di antara mereka ada jurang sebanyak 0.3 m. Profesional mencadangkan penggunaan panjang minimum dan lebar papan lapis (masing-masing 1.52 dan 1.25 m) dengan ketebalan sekurang-kurangnya 4-5 mm.

Jadikan loteng di rumah anda selesa dan cantik, dengan menggunakan nasihat kami!

Penyebaran maklumat penuh atau separa dari laman web tanpa menunjukkan pautan aktif kepadanya dilarang.

Menamatkan lantai loteng - pilihan yang mungkin dan pelaksanaan teknologi

Loteng adalah loteng rumah, yang banyak pemilik adalah renovasi ke tempat tinggal. Kelebihan utama loteng adalah pengasingan - ia sentiasa tenang dan tenang di sini. Dari situ anda boleh membuat bilik untuk berehat, bilik tidur, nurseri atau kajian. Ini memerlukan hiasan dalaman lantai loteng.

Perkara yang perlu dilakukan sebelum tamat

Untuk memastikan bilik-bilik yang dilengkapi dengan selesa, kering dan hangat, pertama sekali anda perlu menyemak bumbung - ada kebocoran di dalamnya. Di samping itu, anda harus memberi perhatian kepada kekuatan rasuk dan khemah. Mereka harus kering, bebas daripada acuan dan reput, kerana bahan penamat akan dipasang pada mereka.

Ia tidak disyorkan untuk menjalankan lapisan struktur kayu yang baru kerana kelembapan yang banyak di dalamnya. Ini boleh menyebabkan pergeseran dalam bahan lapisan. Menamatkan lantai loteng dilakukan selepas penebat dinding dan siling.

Dari kehangatan yang betul lantai loteng bergantung kehangatan dan keselesaan di premis yang terletak di atasnya. Yang pertama di bawah bahan bumbung diletakkan lapisan kalis air, yang menghalang pengumpulan kelembapan. Bertindih itu tumpang tindih. Waterproofing tetap dengan stapler pembinaan khas atau dengan bantuan rel. Kemudian ketatkan ketatkan pemanas. Perlu diketahui bahawa bahan penebat haba, yang dibungkus dalam beberapa baris, tidak sepadan dengan jahitan. Pilihan yang paling praktikal dan sesuai untuk memanaskan loteng adalah bulu mineral basalt anjal, yang mempunyai sifat-sifat kebakaran dan penebat bunyi. Kemudian letakkan lapisan penghalang wap. Kaki di kedua belah pihak dilapisi dengan jalur kayu, yang memberikan jurang udara antara lapisan hidro dan wap penebat dan pemanas. Akhirnya, bahan penamat dilampirkan.

Tata letak bahan penebat haba termasuk unsur-unsur berikut:

 • bahan bumbung;
 • peti kayu;
 • lapisan kalis air;
 • meletakkan penebat;
 • lapisan penghalang wap;
 • mengawal kekisi;
 • bahan untuk penamat dalaman.

Untuk menyelesaikan siling, anda boleh menggunakan bahan penamat yang berbeza. Ia semua bergantung pada ketinggian bilik. Agar bilik menjadi selesa, ketinggian optimumnya ialah 2.1 m. Siling, dipenuhi dengan lapisan atau eternit, akan kelihatan baik. Ia juga mungkin untuk memasang siling regangan, yang membentuk permukaan licin, cantik.

Pemanasan lantai lantai mansard dibuat oleh bahan penebat haba di seluruh kawasan. Untuk tujuan ini, lebih baik menggunakan bulu mineral atau kaca. Ia diletakkan rapat antara balok. Ketebalan lapisan penebat hendaklah sekurang-kurangnya 80 mm, di atasnya kalis air digunakan. Sekiranya siling diperbuat daripada papak monolitik, lantai harus lebih terisolasi dengan lekukan.

Dalam kebanyakan kes, lantai terdiri daripada papan dengan ketebalan 4-6 cm, diletakkan di atas balok. Untuk peredaran udara di antara mereka dan bahan penebat meninggalkan jurang. Papan untuk meletakkan lantai mestilah berkualiti tinggi, kering, dengan bahagian bawah dirawat dengan antiseptik. Lantai kayu boleh ditutup dengan linoleum, lamina atau permaidani.

Keperluan untuk menghadapi bahan

Hiasan dalaman lantai loteng sering dilakukan dengan plasterboard, yang mempunyai sifat kelembapan dan tahan api, atau bahan tahan api yang lain. Sekiranya penamat lantai loteng rumah kayu dilakukan oleh rumah atau kayu blok, maka mereka mesti diberi impregnated dengan retardants api khusus.

Kepraktisan premis yang terletak di loteng, bergantung pada lapisan dalaman mereka. Terdapat pelbagai pilihan untuk menamatkan lantai loteng, yang membantu mewujudkan ruang dalaman yang unik dan unik.

Sekiranya loteng kecil, ia harus dihiasi dengan palet warna cahaya, yang memungkinkan untuk meningkatkan secara visual kawasannya, dan warna pastel membolehkan melembutkan kedekatan siling dan dinding. Untuk menamatkan bilik loteng, tanpa mengira gaya hiasan, adalah disyorkan untuk menggunakan bahan-bahan dengan warna yang sama.

Loteng akan kelihatan hebat jika anda memotongnya dengan lapisan kayu. Ini adalah bahan semulajadi serba boleh yang menggabungkan dengan baik dengan lapisan lain yang lain.

Hiasan lantai loteng sangat mudah dan cepat. Keadaan utama - pemasangan lapisan hendaklah dilakukan dengan teliti dan memeriksa tahap lembaga untuk mengelakkan gangguan. Lapisan itu diikat ke peti kayu dengan ukiran tanpa topi. Selepas pemasangan, ia ditutup dengan varnis berwarna, yang akan melindungi bahan daripada terbakar.

Hiasan lantai loteng, diperbuat daripada eternit, sangat popular kerana kosnya yang rendah dan ciri teknikal yang sangat baik. Ia diikat, seperti lapisan, ke atas kayu atau diperbuat daripada peti profil logam dengan skru mengetuk sendiri.

Pemasangan papan gipsum boleh dilakukan dengan pelapisan tunggal atau dua lapisan. Jika penamat selesai dalam dua lapisan, maka pertama lapisan pertama diikatkan, dan kemudian yang kedua diikat. Dalam kes ini, helaian diletakkan sedemikian rupa sehingga jahitan baris pertama dan kedua tidak bertepatan. Hiasan eternit plasterboard lantai loteng, foto yang dibentangkan dalam artikel, tidak sukar, tetapi memakan masa. Selepas penghujung pemasangan, semua sendi dan tempat dari skru hendaklah diletakkan.

Peralatan lantai loteng untuk ruang tamu membantu dengan ketara mengembangkan kawasan rumah. Selepas melakukan penamat yang berkualiti, anda akan mendapat ruang yang hebat, yang boleh diatur mengikut keperluan penyewa.

Pilihan untuk menampung loteng dengan tangan, foto dan reka bentuk anda sendiri

Pilihan untuk menampung loteng dengan tangan mereka sendiri, gambar yang memukau dengan seni bina tidak standard mereka, anda perlu belajar sebelum memulakan kerja-kerja penamat di loteng. Perbezaan penting antara loteng dan premis lain rumah ialah pembinaan temboknya. Sebaliknya, semua orang memutuskan, dinding atau siling akan menjadi lereng bumbung yang terletak di sisi bilik. Ia bergantung kepada kaedah hiasan dan reka bentuk dalaman.

Di loteng anda boleh membuat ruang yang selesa, bergaya dan berfungsi

Kerja awal sebelum menghadap loteng

Di loteng, jika dikehendaki, anda boleh mengubah walaupun loteng biasa dengan landai curam, sampai ke yang paling tumpang tindih. Untuk ini ia akan cukup untuk membina dinding rendah di kedua-dua belah pihak. Dalam kes ini, penyelesaian asal dan praktikal akan menjadi tingkap-tingkap siling dan hiasan rasuk beban-bearing sistem kelengkungan.

Rumah dengan loteng: foto, projek, ciri perancangan. Kelebihan, keburukan dan keunikan pelbagai susun atur lantai loteng kediaman. Buat projek sendiri.

Sekiranya anda menghasilkan penebat dan penamat lantai berkualiti tinggi, ia akan membolehkan anda memperoleh beberapa bilik sepenuhnya. Ia adalah perlu untuk merumuskan beberapa prinsip, yang perlu dipatuhi semasa menjalankan kerja pada penebat:

 • The stingray mestilah dilindungi dengan sempurna dari pelbagai atmosfera dan angin. Mereka mesti menahan turun naik suhu yang luas;
 • Penebat bumbung dibuat tidak hanya di dalam, tetapi juga di luar. Ini memberikan jaminan yang baik bahawa pembekuan dan draf dapat dielakkan walaupun di musim sejuk yang paling keras;

Di dalam bilik mansard dilengkapi dengan bilik permainan kanak-kanak yang luas

 • sebagai tambahan kepada penebat haba bilik loteng, drywall harus digunakan, atau papan magnesit dan simen-zarah yang mengekalkan panas dengan baik;
 • Seluruh "pai" penebat harus mengandungi lapisan perlindungan wap dan lapisan luar angin. Ini akan menghalang pembentukan pemeluwapan di dalam dinding dan tidak membenarkan angin menembusi kulit.

Unsur-unsur sistem gantungan boleh melakukan peranan hiasan di pedalaman loteng

Seterusnya, kami akan menganalisis setiap peringkat karya penamat dengan lebih terperinci.

Menamatkan lantai, iaitu lantai loteng

Untuk membuat lantai di loteng dengan betul, anda perlu membuat lapisan kedap suara di dalam siling. Sebarang bahan kalis bunyi boleh digunakan untuk tujuan ini. Tidak buruk dengan masalah ini menghadapi bulu mineral. Tilam daripadanya diletakkan di antara rasuk siling, tidak lupa untuk menyebarkan filem itu terlebih dahulu. Ketebalan bulu mineral boleh dari 5 hingga 10 cm. Claydite, isum buih berombongan atau bubuk polistirena akan menjadi baik. Langkah-langkah ini pada masa yang sama dan melindungi lantai di loteng.

Untuk menyelesaikan lantai di bilik kanak-kanak anda boleh menggunakan jubin vinil

Nasihat berguna! Jangan guna buih sebagai kalis bunyi. Ia tidak menyerap bunyi dengan baik, tetapi ia popular dengan tikus yang dengan senang hati mengunyah dan membuat sarang di dalamnya.

Parket di lantai bilik tidur di loteng

Di atas rasuk perlu diletakkan lantai kasar. Jika rasuk berada kurang dari 40 cm dari satu sama lain, maka ia mungkin untuk meletakkan papan lapis, DSP atau bahan lembaran yang serupa dengannya secara langsung pada mereka. Sekiranya rasuk adalah jauh, maka anda perlu terlebih dahulu meletakkan papan mereka (boleh disimpulkan) dengan ketebalan sekurang-kurangnya 3.5 cm. Keadaan utama - lantai kasar tidak boleh dibengkokkan apabila berjalan. Sudah mereka kacau pada skru kayu lapis yang sama.

Untuk mengatur lantai di loteng adalah linoleum terlindung yang sempurna

Selesai di lantai loteng

Pilihan untuk menampung loteng dengan tangan mereka sendiri (bukti gambar) bermaksud penggunaan pelbagai penutup lantai lantai. Anda boleh menggunakan semua bahan yang sama seperti dalam bilik biasa: laminate, linoleum, permaidani dan juga jubin seramik (jika loteng atau dapur terletak di loteng).

Untuk meletakkan parket atau lamina, substrat khas mesti diletakkan di atas lantai terlebih dahulu, yang akan memastikan bukan sahaja kelembapan lantai terapung, tetapi juga menyediakan penebat bunyi tambahan. Untuk meletakkan jubin, peranti skru simen diperlukan dengan penggunaan wajib mengukuhkan mesh.

Menamatkan lantai bilik loteng dengan lamina

Pilihan untuk menampung loteng dengan tangan mereka sendiri, dinding foto dan siling

Sebahagian atau sepenuhnya dinding bilik loteng adalah bumbung. Sekiranya rumah itu asalnya dibina dengan loteng, maka penebat harus dilakukan segera selepas pembinaan sistem atap. Untuk melakukan ini, dari bahagian bawah hingga kaki pengganti adalah papan atau papan lapis, dan di atasnya membran penghalang wap diletakkan.

Jadikannya betul, selepas membaca pada pembungkusan, sebelah mana ia harus dibentangkan. Di atas membran meletakkan pemanas, membetulkannya, dan kaki kretar dipaku ke rel bumbung di bawah bahan bumbung. Semua ini ditutup dengan filem windproof dan bumbung dipasang.

Sebuah apartmen studio yang lengkap di loteng rumah peribadi

Hasilnya, cerun bumbung akan mempunyai penebat haba yang baik. Dalam versi lain, loteng selesai dengan tangan (foto tidak akan membiarkan slip) dibuat selepas pembinaan rumah. Dalam kes ini, penebat dijahit dari bahagian dalam, dan sudah dibuat papan eternit, papan lapis multilayer atau bahan lembaran lain. Pemanasan dinding pedikus loteng sama.

Tingkap plastik yang luas memberikan cahaya matahari semula jadi di loteng

Penampilan loteng dengan lembaran drywall

Apabila kita selesai dinding di loteng dengan plasterboard gypsum, kita berulang kali menang, kerana ia membolehkan anda meluruskan dan memanaskan dinding sekaligus, mudah diproses dan dipasang, dapat dihiasi dengan bahan finishing, bahkan wallpaper. Di samping itu, drywall membolehkan anda membuat pelbagai "pelesapan" arkitek seperti niche, gerbang dan lajur. Teknologi penamat loteng dengan kertas GKL tidak berbeza dari kaedah penamat apa-apa bilik lain.

Dengan kadbod gipsum anda boleh membuat permukaan rata dan dinding siling sempurna

Kemasan dinding dan ruang siling

Salah satu arah arus utama dalam reka bentuk lantai loteng adalah penamat lapisannya. Walaupun ini adalah salah satu cara yang paling lama, ia tidak kehilangan kaitannya dengan pereka moden. Jika anda pada mulanya merancang untuk memakai lantai loteng dengan kayu, maka anda tidak perlu membuat dinding dari eternit.

Ia cukup untuk menjahit papan rapat antara satu sama lain ke kasau. Lebih baik lagi, jika mereka mempunyai alur dan sikat, seperti gaya seksual. Evrovagonku dalam kes ini boleh dipasang terus di dinding, tanpa mendirikan bingkai tambahan.

Di bawah kepingan papan gypsum, mungkin untuk memasang bahan penebat haba

Kekayaan varian hiasan kayu membolehkan anda menggunakan lapisan dengan cara yang sama sekali berbeza:

 • lukisan papan lapisan dalam nada cahaya yang diselingi dengan gelap sangat berkesan memperuntukkan lapisan hiasan ini di pedalaman;
 • jika anda menggunakan rumah blok, anda boleh membahagikan bilik dengan sangat ke zon yang berbeza. Dalam kes ini, butir-butir yang dapat dilihat dari sistem gantungan boleh berbeza dengan dinding. Mereka boleh dicat dengan noda warna yang paling sesuai warna;

Menamatkan dinding loteng dengan panel hiasan yang diperbuat daripada MDF

 • sangat ke laman web ini akan menjadi kertas dinding dengan silkscreen di atas papan lapis di seluruh dinding. Hiasan ini perlu dibingkai dengan hiasan hiasan;
 • terutamanya berkesan menggabungkan dengan dinding antik yang serupa "antik" perabot.

Nasihat berguna! Adakah pedalaman anda sedikit membosankan? Untuk menghidupkan semula ia mampu batu dekoratif, yang boleh dihiasi dengan serpihan kecil dinding.

Dinding bilik loteng ditutupi dengan kertas dinding dan dipenuhi dengan panel PVC

Lapisan lapisan teknologi

Bagi sesetengah orang, lapisan lapisan pada bingkai lebih baik daripada pilihan lain untuk menampung loteng anda sendiri. Gambar-gambar proses ini secara konsisten dapat menggambarkan susunan semua kerja:

 • Kami membeli baka paling terang lapisan, yang termasuk: maple, ash, fir, spruce. Ini secara visual sedikit meningkatkan ruang;
 • Kami memerlukan lebar 5-15 cm;
 • kami menyambungkan mereka bersama-sama dengan alur siap dan puncak;

Panel kayu adalah bahan yang mesra alam, sesuai untuk menyelesaikan bilik kanak-kanak

 • Sebelum memulakan pemasangan pada dinding, isi rangka dengan jalur 15x45 mm melalui jarak 50 cm;
 • Kami mengikat lapisan dengan staple khas atau kuku kecil ke bingkai yang dibina dengan betul;
 • kemudian tutup permukaan rak dengan filem pelindung. Untuk tujuan ini kami menggunakan varnis, noda atau mastic.

Evrovagonka dalam kombinasi dengan unsur-unsur sistem kelengkungan di loteng

Nasihat berguna! Untuk sedikit mencairkan bahagian dalaman dinding yang benar-benar membosankan dari lapisan, anda boleh menggunakan panel MDF. Mereka mewujudkan keharmonian di pedalaman, panas dan ketahanan. Terutama mengagumkan adalah bahagian bawah dinding, yang dihiasi dengan MDF yang disalut dengan gabus, dan papan skirting kayu dan rak yang lebih baik untuk menjadikannya lebih gelap.

Dinding dan siling ruang loteng ditutup dengan panel plastik

Seperti yang dapat kita lihat, terdapat banyak pilihan untuk menampung loteng dengan tangan mereka sendiri. Gambar ramai dari mereka memberitahu kami bahawa kami juga dapat melakukan ini. Perkara utama di sini adalah untuk menunjukkan imaginasi dan ketepatan. Dalam kes ini, jangan lupa tentang cadangan yang kami berikan kepada anda. Ia adalah hiasan loteng di dalam yang akan membolehkan untuk memperluaskan wilayah ke pejabat swasta yang terang dan luas, bilik biliard yang sangat baik, gim atau ruang tamu.

Reka bentuk dalaman loteng (video)

Pilihan untuk menamatkan dapur: foto, pilihan reka bentuk dan bahan

Reka bentuk landskap rumah negara 10 hektar dengan tangan mereka sendiri: gambar projek-projek yang teladan

Pilihan untuk menyelesaikan fasad rumah persendirian: contoh foto

Bagaimana untuk melindungi balkoni dengan tangan anda sendiri: foto dan arahan langkah demi langkah

Pemanasan loggia dengan tangan anda sendiri: arahan foto bergilir-giliran

Pangsapuri dengan pembaikan biasa: foto dan idea membaiki dewan dengan tangan mereka sendiri

Daripada semua pilihan untuk menampung loteng dengan tangan mereka sendiri, rumah-blok rumah saya secara peribadi suka paling peribadi. Dan selepas saya cuba untuk bekerja di pedalaman loteng dengan penggunaannya sendiri, saya menyedari bahawa ia benar-benar boleh dipasang dengan mudah. Jadi sekarang saya cadangkan pilihan ini kepada semua orang.

Apabila menghiasi loteng dengan plasterboard gypsum, saya menghadapi masalah kelembapan yang tinggi, walaupun sebelum itu seolah-olah lampiran telah diasingkan secara normal. Tetapi selepas lembaran pertama berenang dalam beberapa hari, saya terpaksa mengambilnya dan memakai lapisan penebat kelembapan tambahan. Tetapi sekarang ia sangat selesa di dalamnya walaupun selepas selesai berkelas. Foto loteng terima kasih yang sangat baik!

Saya memilih varian bahan binaan dari foto loteng. Dalam kebanyakan kesemua vagonka yang disukai, jadi saya memutuskan untuk bekerja dengannya. Hasilnya, apabila menghias loteng dengan lapisan, menjadi jelas bahawa bahan tersebut, ketika memilih reka bentuk yang tepat, dapat meniru pokok semulajadi. Ramai tetamu tidak menyedari bahawa sebenarnya, penamatnya adalah plastik.

Saya cuba untuk hiasan dalaman loteng dengan bumbung yang patah untuk menggunakan kain dari fabrik. Dari yang pertama ternyata agak kikuk, saya terpaksa mengulanginya, tetapi kali kedua ternyata cantik! Sekarang siling kelihatan seperti karya seorang pereka profesional, dan foto pedalaman loteng loteng dengan bangga menunjukkan semua kawan saya.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 11