Penggali Motoblock

Apa yang lebih baik untuk digunakan: motoblok atau penanam?

Mana yang lebih baik - motoblock atau penanam? Pada musim bunga, seperti yang anda ketahui, bau bumi dan kehijauan membangkitkan jiwa. Sensasi ini biasa dan menyenangkan kepada petani. Walau bagaimanapun, pemprosesan tapak adalah perniagaan yang sukar. Bagaimana untuk memudahkan dan mempercepatkan kerja taman untuk meluangkan waktu untuk berehat di udara segar? Kemajuan teknologi akan membantu - motoblocks dan penggemar motor, yang setiap hari mendapat keyakinan yang lebih tinggi di kalangan penduduk luar bandar (dan bukan sahaja).

Apakah perbezaan antara motoblok dan pembiak?

Apakah perbezaan antara motoblock dan penggubal? Apakah perbezaannya, mudah difahami:

 • Penanam adalah lebih kecil, lebih ringan, lebih manoeuvrable;
 • motoblock lebih besar, lebih kuat, lebih berfungsi;
 • Motoblock telah memandu roda, penanam mempunyai pemotong sisi dan roda untuk pengangkutan;
 • motoblok perbezaan dari penanam motor pada harga 1.5-2 kali.

Untuk memilih motoblok atau penanam, seseorang mesti meneruskan dari kawasan plot tanah, tujuannya yang ditetapkan (taman-taman atau katil bunga dengan rumput), jentera pertanian tanaman yang ditanam.

Dari segi kuasa, jentera kecil dibahagikan kepada pengubahsuaian ringan dalam 1-4 hp, sederhana - 4-6 hp, berat - sehingga 8 hp.

Kultivator - kenderaan bermotor ringan dengan berat 10 hingga 50 kg. Enjin 2-stroke kapasiti pembakaran dalaman 3.5-6 hp. atau kuasa elektrik 0.2-2 kW. Penggunaan petrol adalah kira-kira 1 liter / jam. Pengurangan mempunyai 2 gear - depan dan belakang, terkadang lebih. Menjalankan secara manual, butang dan tuas kawalan berada di tangan.

Tujuan utama - melonggarkan tanpa mengubah lapisan bumi. Digunakan untuk pemprosesan tanah dengan tanah ringan sehingga 15 hektar.

Mini-agregat dalam 1-4 hp barisan baris penggilingan, katil bunga, pemangkasan dan rumput pemotong. Mereka juga mengukur tanah, menggabungkan baja dengan bumi, melakukan pengudaraan dan memotong rumput. Rake yang berkilat akan membersihkan rumput kering, dan berus cakera menyapu trek. Hanya motor elektrik yang digunakan di rumah hijau.

1

Untuk kerja pertanian, penanam kelas menengah sering digunakan. Alat yang dilampirkan dibeli secara berasingan.

Semasa operasi, roda pengangkutan meningkat, apabila unit perlu dilancarkan, ia turun.

Penggunting berputar melonggarkan tanah dan mencipta daya tarikan. Sesetengah model mempunyai roda grooved logam dengan cangkuk. Lebar cengkaman laras (60-80 cm) dan kedalaman pemprosesan (sehingga 25 cm). Pengubahan kecil membolehkan untuk memanjangkan fungsi: membajak, membongkar, menggali kentang dari kerudung.

Motoblock lebih universal, sangat diperlukan dalam memproses kawasan tanah lebih daripada 15 ekar. Unit berat seberat 70 kg akan dikenakan walaupun dengan chernozem berat dan tanah dara.

Ia mempunyai 2 roda tinggi, yang memberikan keupayaan silang negara. Penggerak adalah enjin pembakaran dalaman 4-stroke petrol atau bahan api diesel dengan permulaan manual. Penggunaan petrol adalah kira-kira 2 liter sejam. Perbezaan antara enjin: 4-lejang kurang bising dan berasap daripada 2-stroke.

Sehingga 8 mod kelajuan, 2 daripadanya untuk terbalik. Reducers: pada agregat cacing kuasa yang lebih kecil, lebih besar - rantaian dan gear. Tombol roda stereng.

Model import dipasang dari logam, termasuk bahagian tahan karat, tinggi kekuatan. Plastik ada di tempat yang tidak mengalami tekanan. Panjang perisai logam, yang melindungi dari benjolan, boleh laras secara mendatar.

Untuk kerja-kerja mini traktor secara berasingan dilengkapi lampiran, seperti:

 • bajak;
 • penanam;
 • harrow;
 • Single atau double hiller (juga digunakan untuk mengiris kerudung);
 • seeder;
 • penyembur;
 • peranti untuk penyiraman;
 • peranti untuk menanam dan menggali kentang;
 • berus lebar dan sempit;
 • snowplow;
 • pembahagi kayu api.

Untuk kerja-kerja arnab, roda biasa ditukar kepada roda logam dan agen pemberat. Mereka meningkatkan patensi teknologi, tidak memberi gumpalan bumi.

Unit-unit kelas sederhana dan berat berbeza-beza di dalamnya bahawa enjin pengangkut kuasa enjin membolehkan anda menghubungkan pemotong rumput kering dan rumput dengan enjinnya.

Perbezaan motoblock juga bertujuan untuk dihubungkan dengan treler badan yang mempunyai kerusi. Ini membolehkan kenderaan sendiri digerakkan 16 hp. pengangkutan di baja jalan baja, kayu api, tanaman dituai berat sehingga 400 kg.

Tanah ini tidak kekurangan tuan-tuan tanah. Di kawasan luar bandar, penukaran peralatan kecil adalah pendudukan biasa. Tidak semua orang berpuas hati dengan kualiti logam siap pakai alat, bentuk mereka, lebar cengkaman.

Perubahan: apakah maksudnya?

 1. Blok motor dilengkapi dengan biji buatan sendiri untuk biji dan bijirin kecil (wortel, jagung), satu lagi roda atau satu roda sokongan dengan tempat duduk basikal yang dilepas dipasang di atasnya. Di belakang serat berkelip dalam bentuk gelanggang logam atau hanya papan panjang.
 2. Dengan memasang rototiler tambahan, penyitaan diperluaskan, yang membolehkan bukan sahaja membajak ladang lebih cepat, tetapi juga membantu dalam membongkar kebun lama.
 3. Potters cakera untuk kentang setiap pemilik menyesuaikan permintaan mereka: mereka menggunakan keluli yang lebih padat, meningkatkan diameter, mengubah sudut serangan.
 4. Banyak variasi penanam kentang yang dipasang di depan dan belakang motoblock. Sebagai contoh, adalah mungkin untuk menyesuaikan periuk tahan karat dari mesin basuh ke alur pada bingkai dengan roda untuk menggugurkan kentang ke kerudung.
 5. Motoblocks dan penggemar motor dilengkapi dengan pisau berputar buatan sendiri untuk memotong puncak, dan untuk membuka tudung dengan ubi - mengaum dan penggali kentang kipas.

Apa yang membezakan motoblock dan cultivator dari Eropah, jadi motor berkualiti. Dengan berhati-hati akan berlangsung 10-15 tahun. Perbezaan teknologi mini China dan domestik adalah jauh lebih sukar untuk dipilih dengan kualiti.

Motor dengan rizab kuasa 15-20% (berdasarkan 1 hp 20 cm lebar kerja), akan bertahan lebih lama.

Dengan jenis enjin, lebih sukar untuk menentukan apa yang lebih baik: petrol - murah, diesel - pembersih motor yang lebih menjimatkan, lebih banyak motor dan elektrik.

Bateri berkuasa akan memulakan enjin dengan cepat pada musim sejuk.

Pemilihan kelas: untuk plot tanah sehingga 15 hektar, 3.5 hp sudah mencukupi. dengan lebar kerja 60 cm, untuk 1-5 hektar ia akan mengambil sekurang-kurangnya 9 hp / 100 cm.

Panel kawalan pada pegangan harus berada di zona jangkauan yang nyaman, dan mereka sendiri disesuaikan dengan satah vertikal dan mendatar untuk ciri pengguna individu.

Tidak diperlukan untuk mengetahui tentang jaminan bekalan alat ganti kepada pengubahsuaian yang dipilih, kerana perkhidmatan tidak selalu disediakan.

Pada asasnya, apa yang lebih baik untuk dibeli - motoblock atau penanam, semua orang memutuskan untuk dirinya sendiri. Harus diingat bahawa lebih baik untuk membeli blok motor dan pengusaha yang sama dari peniaga syarikat pembuatan, lebih baik orang asing - harganya akan lebih rendah. Terdapat banyak model dengan kelebihan dan kelemahan mereka. Imej kolektif yang ditunjukkan di sini akan membimbing anda apabila anda membeli.

Motoblok atau penanam - yang lebih baik? Peralatan untuk kotej

Selalunya pemilik kawasan pinggir bandar lebih suka menyelesaikan masalah pertanian, trak atau penanam. Yang lebih baik, anda boleh memahami dengan membaca maklumat dalam artikel.

Ramai yang tidak melihat perbezaan antara kedua-dua alat ini, percaya bahawa ia adalah satu dan peralatan yang sama. Malah, perbezaan di antara unit-unit jentera pertanian ini agak besar, dan mereka memanfaatkan ciri-ciri dan keupayaan fungsinya.

Alat ini digunakan untuk penanaman tanah, dan sebagai tujuan utama adalah menyiapkan tanah untuk menyemai, mencampurkan baja dengan tanah dan memperbaiki struktur tanah. Dalam peranan elemen utama teknik ini adalah pemotong yang direndam di dalam tanah.

Kelajuan operasi membolehkan pengendali membajak plot untuk masa yang singkat, membelanjakan sekurang-kurangnya usaha ke atasnya. Bergantung pada kawasan tapak, teknik itu dipilih. Jika anda mempunyai enam ratus meter persegi, lebih bijak untuk membeli pembudidayaan yang mudah.

Sekiranya anda juga mengambil keputusan membeli motoblok atau tukang masak, yang lebih baik, anda perlu membuat keputusan terlebih dahulu. Peranti pertama ini juga ditujukan untuk penanaman tanah, tetapi sebagai tambahan unit itu mampu menjalankan kerja-kerja pertanian yang lain. Membajak dengan blok motor bukan satu-satunya perkara yang mampu, ciri tambahan termasuk memotong rumput, menuai kentang dan menanamnya.

Dengan motoblock, anda boleh menggali dan tanah tanah, dan juga mengambil tuaian dari wilayah. Daripada ini dapat disimpulkan bahawa motoblock adalah teknik yang lebih berfungsi jika dibandingkan dengan pembiak. Pasaran moden menawarkan perhatian pengguna kepada pilihan yang agak menarik, iaitu:

 • peralatan dengan permulaan elektrik;
 • unit dengan lampu untuk kerja malam atau pisau yang membolehkan penggali parit.

Kos peralatan tersebut akan berbeza-beza bergantung pada peranti tambahan.

Bagi diri sendiri, anda boleh memilih motoblock atau penanam. Yang lebih baik, setiap pemilik rumah perlu membuat keputusan secara berasingan. Tetapi perlu difahami bahawa motoblock adalah teknik yang lebih berfungsi, kerana ia mempunyai fungsi dan peranti tambahan yang sama yang boleh menyelesaikan pelbagai tugas pertanian yang lebih luas. Walau bagaimanapun, fungsi tidak boleh dipanggil satu-satunya perbezaan, kerana terdapat tanda-tanda lain yang membezakan peranti ini. Sebagai contoh, motoblock boleh digabungkan dengan mekanisme lain, meningkatkan bilangan fungsi. Sebuah pam juga boleh disambungkan ke peralatan jika terdapat kolam yang berdekatan. Bersama unit ini, anda juga boleh menggunakan troli.

Sejumlah pengeluar menawarkan peralatan kepada perhatian pembeli, yang termasuk pekeliling dan pesawat. Memandangkan motoblock atau penanam, yang lebih baik, perlu memilih sebelum membeli-belah. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingati bahawa pilihan terakhir yang disebutkan tidak mempunyai kuasa yang mengagumkan terhadap latar belakang motoblock. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa motoblock dapat melakukan lebih banyak tugas. Antara perkara lain, dengan menggunakan motoblock untuk bekerja di tanah anda boleh lebih cepat. Di atas kelebihan tersenarai motoblock boleh dijelaskan oleh satu minus penting, yang dinyatakan dalam berat yang mengagumkan unit. Menghadapi tanah dengan penanam akan lebih mudah. Pakar menasihatkan untuk membelinya, jika tugas ini adalah satu-satunya yang anda akan buat sebelum teknik.

Ciri-ciri jenama penanaman tangan "Tornado9raquo;

Jualan hari ini, anda juga boleh mencari penjana tangan "Tornado9raquo;, yang harganya 1100 Rubles. Alat ini dalam masa yang singkat selepas memasuki pasaran mendapat populariti. Tujuan penciptaannya adalah penyingkiran akar.

Peralatan ini memudahkan kerja tukang kebun, yang sangat penting untuk orang tua. Prinsip operasi mengejutkan dan tidak termasuk beban pada bahagian lumbar belakang. Orang itu tidak perlu membungkuk semasa bekerja, dan kelajuan menanam tanah meningkat. Jika anda memilih peralatan ini, maka anda boleh membajak tanah tiga kali lebih cepat daripada menggunakan sekop.

Ciri-ciri jenama penanam terpasang KNS-4.0

Kultivator berengsel juga popular hari ini, salah satunya adalah KNS-4.0, yang mana anda boleh bekerja di tanah dan pada masa yang sama boron itu, sementara tanah dapat tersumbat dengan batu. Penanam adalah struktur yang agak sederhana yang mudah digunakan, ditambah dengan alat untuk penyikat gigi, serta roda. Bumi tidak berpegang pada kerja, dan penangkapan adalah 6.3 m.

Apa yang perlu dipilih - motoblock atau penanam - bergantung kepada tugas yang perlu diselesaikan

Motoblocks dan cultivators, harga yang akan berbeza, adalah peralatan yang digunakan untuk kira-kira tugas yang sama. Walau bagaimanapun, ramai yang tidak dapat menentukan jenis peranti yang hendak dipilih. Jika anda memiliki sebidang kecil beberapa ekar, di mana tahunan dan bunga tumbuh, maka ia tidak akan cukup untuk mempunyai penanam yang paling kuat, tetapi untuk membeli blok motor tidak perlu di sini.

Pilihan yang optimum dalam keadaan ini akan menjadi model cahaya penanaman. Pakar mengesyorkan untuk melihat model elektrik, harga yang lebih rendah, dan operasi lebih mudah berbanding sampel petrol. Bagaimanapun, tidak mungkin untuk membajak mendalam dengan penanaman ultra-ringan atau cahaya. Di sini, walaupun penanam manual "Tornado9raquo;" yang mana ucapannya diucapkan di atas boleh diselamatkan. Tetapi jika anda masih berminat dengan model elektrik, maka versi cahaya peranti ini mempunyai satu kelemahan, yang dinyatakan dalam kord yang pendek, ia mengehadkan keupayaan untuk bergerak di sekitar tapak. Tetapi penanam padat ringan dengan cemerlang mengekspresikan diri mereka dalam ruang yang terhad, misalnya, di rumah hijau.

Kos motoblocks dan cultivators

Motoblocks dan cultivators, harga yang boleh menjejaskan pilihan anda, peralatan yang sama sekali berbeza. Pertama, kos boleh berbeza. Sebagai contoh, model motosikal PATRIOT Ural 440108000 akan menelan belanja pengguna sebanyak 30,000 Rubles. Tetapi untuk CARVER MT-650M 01.006.00014 pembeli akan membayar 33 700 rubel. Penggembal adalah lebih murah. Model elektrik DAEWOO DAT1700E akan menelan belanja sebanyak 11.000 rubel, sementara penanam petani DAEWOO DAT3555R dianggarkan sekitar 24.000 rubel.

Penggembala dan motoblocks, ulasan yang boleh positif dan negatif, kini aktif digunakan dalam pertanian dan untuk menyelesaikan masalah di kawasan luar bandar. Motoblocks, mengikut pengguna, adalah peralatan yang lebih berat, yang tidak boleh dikatakan mengenai penanam. Menurut para pengguna, yang terakhir adalah mekanikal, mereka dibincangkan dalam artikel ini. Membongkar blok motor, sebagai persembahan amalan, agak mudah diberikan. Pembeli berhujah bahawa ia tidak perlu melakukan apa-apa.

Senarai penanaman dan motoblok yang paling popular

Motoblocks dan cultivators memudahkan penjagaan tanah. Walau bagaimanapun, tidak setiap model mampu menyediakan kelajuan maksimum operasi dan tempoh operasi yang panjang. Di pasaran untuk kenderaan bermotor sedemikian, sebilangan besar pengeluar, baik asing dan Rusia, dan juga pelbagai pilihan spesimen itu sendiri membuatnya sukar untuk mencari peralatan kebun yang perlu dan boleh dipercayai.

Setelah mengkaji ulasan, serta ciri-ciri teknikal alat-alat (bagaimana berbeza, bagaimana untuk mengatasi tugas itu), adalah mungkin untuk menyusun pilihan penanam dan blok motor yang paling popular. Kami menawarkan perhatian anda penarafan model terbaik pada pendapat pengguna.

1 Maklumat umum mengenai motoblocks dan cultivators

Pemilik tanah tahu, dengan tangan mereka sendiri untuk bekerja di tanah - pekerjaan yang agak sukar dan susah payah. Atas sebab ini, pengeluar pelbagai peralatan bantu untuk kebun dan taman dapur dan jentera pertanian dalam 20-30an. Abad terakhir mula membuat motoblocks dan penggemar motor.

Dari masa ke masa, pengeluaran telah dikuasai dengan lebih intensif, teknik itu telah bertambah baik dan pada masa ini kami mempunyai banyak agregat dan peranti yang berguna yang menjana dan memudahkan kerja. Walau bagaimanapun, orang-orang yang mula-mula memutuskan untuk membeli jenis peralatan motor ini, anda perlu memahami: apa yang harus dipilih, apakah perbezaan antara peranti ini, unit mana, berdasarkan keperluan, diperlukan - blok motor atau penanam.

Motoblock dan penggemar motosikal - senjata api agak sama, jadi perbezaan antara mereka tidak jelas pada pandangan pertama. Walau bagaimanapun, adalah penting: perbezaan antara motoblock dan penggubal adalah fungsi dan tujuannya.

Jika jenis teknologi yang kedua dicipta untuk melonggarkan penyediaan tanah dan pra-persiapan, maka julat peranti pertama hanya terhad kepada pelbagai lampiran. Pada pengancing mereka motoblock berubah menjadi pemotong, bajak, bukit, cara untuk menyiram, membersihkan jalan taman, mencincang kayu bakar. Selalunya ia digunakan untuk mengangkut kargo.

Bagi peminat motor, penggunaan blok kuasa dengan lampiran juga dijangka, tetapi bukan untuk semua model, yang melancarkan sempadan antara kedua-dua jenis mekanisme. Walaupun fungsinya penanam motor mendekati motoblocks, yang pertama masih lemah dan kurang besar daripada yang kedua.

Pemusing motor Carver T-650R

1.1 Perbezaan antara blok motor dan penanam

Oleh itu, motoblock berbeza dari peminat motor seperti berikut:

 • pelbagai fungsi, manakala penanam hanya memproses tanah;
 • kemungkinan pengagregatan dengan pelbagai agregat;
 • kuasa tinggi, (terutamanya yang dihasilkan model petrol, yang dilengkapi dengan enjin 4 lejang dan pengurangan laju);
 • keupayaan untuk melaksanakan tugas untuk menjaga tapak lebih cepat dan cekap;
 • berat dan dimensi yang besar.

Ia tidak boleh dikatakan bahawa blok motor adalah mesin yang lebih disukai daripada unit penanaman. Sebagai contoh, dengan penanam motor mudah untuk bekerja dari sudut pandangan untuk menjimatkan tenaga fizikal. Mereka lebih mudah dikendalikan dan lebih murah.

1.2 Apakah perbezaan antara motoblock dan penanam? (video)

1.3 Pemilihan penanam dan motoblock

Untuk mengetahui cara memilih teknik ini atau ini, mula-mula menentukan julat tugas yang diperlukan oleh kawasan pinggir bandar dengan bantuan mekanisme baru. Ini adalah faktor utama yang akan membantu anda memilih penanam atau motoblock.

Apabila teknik sejagat diperlukan, baik untuk penanaman tanah dara, untuk penuaian salju, dan untuk pengangkutan barang, varian traktor kecil bersaiz lebih disukai. motoblock. Dan sebilangan cara mekanisasi berskala kecil, sebagai penanam, akan mengatasi dengan baik dengan cara rawatan permukaan bumi. Oleh itu, untuk penanaman, tidak perlu membeli alat mahal dan berat.

Pilih teknik itu harus berdasarkan kuasa enjin, lebar kilang dan jumlah gear. Untuk sebidang tanah seluas 12 hektar, adalah lebih baik untuk membeli tanaman penanaman ringan, jika taman anda berbeza dalam lingkungan 12-50 hektar, mekanisme kuasa sederhana sesuai. Penggali motor untuk dacha dalam 60-100 hektar adalah perlu berat, mempertimbangkan varian seperti, pada unit petrol.

Sekiranya anda seorang peminat musim panas, siapa yang mengambil perhatian pertama sekali untuk penampilan estetik harta pusaka, mengurung dirinya hanya untuk penjagaan tumbuhan tahunan, adalah masuk akal untuk memberi perhatian kepada jenis elektrik. Walau bagaimanapun, tanah dara tidak dapat diterima oleh mekanisme ini, kerana rawatan tanah dalam, model elektrik juga tidak berfungsi, kerana kuasa kuda mereka tidak cukup untuk tujuan ini, dan mereka lebih mudah untuk beroperasi.

Shtenli 1800 Motoblock

Sampel elektrik tidak diperlukan di ruang terkurung. Sebelum membeli, jangan mengabaikan faktor-faktor seperti reka bentuk gearbox, di mana kehidupan peralatan bergantung.

Reducer memindahkan tork kepada badan kerja kenderaan bermotor dari batang motor. Pecahannya menjadikannya perlu untuk menukar peranti itu ke yang baru, jadi ia mesti dipercayai. Penting ialah kilang kuasa. Enjin mungkin berbeza dalam prestasi motor dan merujuk kepada kelas amatur, profesional atau separa profesional.

Enjin 4-lejang melakukan kitaran untuk 4 sebatan omboh, 2-stroke - melakukan kerja untuk 2 kali sebatan. Model dengan enjin 4-lejang dinilai lebih mahal, dilengkapi dengan palet untuk minyak, yang menjimatkan penggunaannya. Enjin 2-lejang kurang berkuasa, menghasilkan lebih banyak bunyi bising, mengeluarkan banyak gas ekzos. Unit-unit tersebut diwakili oleh syarikat berikut:

2 Senarai pengeluar peralatan taman yang popular

Sebelum mempertimbangkan senarai model penggemar motor dan blok motor yang paling popular, kami menjemput anda untuk membiasakan diri dengan pengeluar jentera taman yang popular:

 1. Carver adalah sebuah syarikat Amerika yang menghasilkan alat-alat petrol, peralatan elektrik taman untuk kegunaan profesional dan domestik, mekanisasi berskala kecil, termasuk: perapi, scythes, gergaji, penggemar motor dan blok motor. Ini adalah pilihan terbaik bagi mereka yang mempunyai anggaran yang terhad. Populariti jenama itu bukan sahaja kos rendah, tetapi juga pelbagai produk, kebolehpercayaannya.

Unit kereta CARVER MT-650M dengan pemotong berputar

Di samping itu, pembekal dan pengilang peralatan taman berikut dibezakan:

 • syarikat Swedia Huskvarna;
 • Viking adalah syarikat Austria;
 • Little Wonder adalah syarikat Amerika yang menawarkan mini-cultivator Mantis.

Husqvarna TF-334 - alat penanaman yang tahan lama dengan transmisi rantai dan Briggs enjin yang kuat& Stratton. Ia bertujuan untuk merumput, penanaman tanah sederhana dan ringan. Permulaan adalah disebabkan oleh pemula manual. Kedalaman penanaman adalah 30 cm, lebar - 30-60-80.

Husqvarna TF-334 Motoblock

Petrol motoblock Stavmash МК-900 dilengkapi dengan roda getah, pemotong kilang dan reducer besi tempa. Kedalaman pemprosesan mencapai 30 cm, lebar - 95 cm. Kuasa MK-900 adalah 7 hp. Tangki bahan api memegang 3.6 liter. Penyejukan udara.

Enjin petrol ekonomi untuk 5.5 hp. mempunyai penanam Hyundai T 700. Dalam kit: 4 pemotong, 4 pisau. Penghantaran rantai dengan bahagian bertetulang berfungsi sebagai perlindungan terhadap kesan yang tajam dan memakai. Lebar pemprosesan tidak melebihi 60 cm, kedalaman 30. Pembinaannya mengandungi roda pengangkutan, pagar untuk tanaman.

Kama 651 penanaman kelas menengah mempunyai enjin dengan kapasiti 6.5 hp. Lebar tangkapan adalah 85 cm, kedalamannya 30 cm, dilengkapi dengan 6 pemotong. Tanpa pemeriksaan. Sabuk klac. Kawasan pemprosesan maksimum dengan bantuannya adalah 1500 sq.m.

Oleg, 44, Moscow:

Bagi saya, Hyundai T 500 adalah pengamal yang terbaik. Selama 1.5 jam saya membajak mereka di sepanjang tapak, yang saya akan tangani selama sekurang-kurangnya 3 hari dengan tangan saya sendiri. Hyundai T 500 adalah peranti Korea yang berkualiti.

Alexey, 52 tahun, Vladimir:

Saya telah menggunakan penanam lebah sejak tahun 2000-an. Ini adalah pembantu yang baik di dalam rumah. Mereka mudah untuk beroperasi, bergerak dan padat. Untuk menggantikan, saya akan membeli nasihat jiran Echo TC-210 (penanam pengeluaran Amerika). Menurut mereka, model 210 dalam satu lulus menangkap 21 cm jalur dan direka hanya untuk kawasan kecil, seperti saya.

Kelebihan menanam kentang dengan blok motor

 • Motoblock Centaur: garis model, ciri operasi

 • Jenis-jenis penyertaan moden untuk motoblok

 • Pembinaan dan model popular baler press untuk motoblock

 • Motoblock: kemungkinan kerosakan dan cara untuk menghapuskannya

 • Gambaran keseluruhan motoblocks Pengakap - tentang kelebihan peranti

 • Ciri-ciri model popular motoblocks Pro

 • Membajak dengan motoblock: peranti dan peraturan kerja

  Tambah komen Balas balasan

  © 2017 moezerno · Menyalin bahan tapak tanpa izin adalah dilarang.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 27 = 35