Penggembur elektrik mini untuk kediaman musim panas – 314167.info

Penggembur elektrik mini untuk kediaman musim panas

Penggali mini untuk dacha - hebat untuk harga yang kecil

Bekerja di kawasan pinggir bandar - hanya dalam kegembiraan pencinta pertanian. Tetapi apabila laman web ini tidak terlalu kecil, atau ia milik pasangan tua, mekanisasi kecil datang untuk menyelamatkan. Kerja keras dan paling tidak bersyukur di bumi adalah penanaman dan pembersihan rumput.

Ia adalah dia bersedia untuk mengambil manual penanam mini untuk dacha. Penanam mini Ia adalah alat yang biasa digunakan melonggarkan dan menggali tanah (menanam).

Mereka tidak digunakan untuk memproses plot besar, mereka digunakan di sebidang tanah kecil atau di taman.

Keadaan yang ketat yang mungkin kelihatan minus, menjadi satu tambahan: rumah hijau, katil taman atau katil bunga berhampiran sekolah atau di halaman - di mana ia bernilai menggunakan penanaman mini ini. Berat padat dan minimum membolehkan anda untuk mendapatkan dekat, terima kasih kepada mereka, ke tempat yang paling terpencil di plot dan di taman. Ini boleh menggantikan kerja dengan tangan.

Penggantian datang kerja mekanikal, di tempat elektronik besar tidak dapat ditangani.

Plus cultivator mini - mudah dan mudah untuk memohon. Perkara utama adalah tidak sukar untuk mengendalikan penanam mini daripada gergaji - ia dapat dengan mudah dikendalikan oleh operator tanpa pengalaman dengan peralatan tersebut. Perwakilan yang sangat baik dari teknik ini adalah Champion mini-cultivator 243.

Terima kasih kepada reka bentuk, postur yang baik dan lurus terus, dan ini adalah penunjuk yang sangat penting untuk orang tua, kerana mereka, paling penting, suka perlahan-lahan dan berhati-hati bekerja di taman. Teknik ini dikira.

Dengan parameter berat, adalah mungkin untuk membahagikan penanaman mini kepada beberapa kumpulan:

Untuk maklumat lanjut mengenai operasi penanam tangan, lihat video:

Nod biasa hampir semua petani mini:

 • badan;
 • enjin pembakaran dalaman petrol dua dan empat lejang (dalam model elektrik dan manual ini tidak);
 • tangki untuk petrol. Dalam "Moles", campuran minyak petrol minyak;
 • peranti manual Jenis berbentuk U dengan pemegang dipasang untuk kawalan;
 • Rotor untuk pemotong berputar, tanpa mengira destinasi;
 • sebuah aparatus untuk memasang coulter dan lampiran, yang masuk sebagai tambahan (hiller atau mount troli);
 • roda.

Unit utama penanaman motor adalah motor.

Motor terbaik adalah "Briggs & Stratton "America," Subaru "dan" Honda "Jepun," Tecumens "Itali.

Motor-motor ini dilengkapi dengan hanya peralatan berkualiti tinggi dari pengeluar dunia.

Secara umum, penanam mini dilengkapi dengan motor dengan prestasi, yang meningkat bergantung pada ciri-ciri teknikal. Tetapi ia juga berlaku apabila semua model dipasang motor prestasi yang sama.

Ini disebabkan oleh dimensi yang diperlukan oleh penanam mini untuk meningkatkan penghancuran di atas tanah. Sekiranya tidak mencukupi, penanam mini mula "melantunkan", pada masa ini apabila kawasan itu meningkatkan kepadatan.

Penanam mini boleh diawaki pemacu elektrik.

Kelebihannya ialah tidak ada ekzos di dalamnya, dan ini menjadikan mereka tidak dapat digantikan semasa pembersihan rumah hijau atau taman musim sejuk.

Juga, mereka akan berguna semasa bekerja di plot kecil berhampiran rumah, teknik ini tidak boleh berfungsi tanpa saluran yang memberi makan kabel.

Apabila bekerja dengan teknik ini, perlu mengikuti pemotong supaya ia tidak merosakkan kabel.

Sebagai peraturan, penanam mini - melonggarkan tanah terima kasih kepada pemotong stellate pengilangan. Jika dibandingkan dengan bajak, pemotong penggilingan tidak membatalkan pembentukan bawah tanah yang melindungi terhadap hakisan dan merupakan kaedah teknikal yang sempurna untuk merawat tanah. Manusia menguruskan penanam mini, yang mengikutinya.

Panel kawalan mempunyai pemegang klac yang menukar gear. Terdapat kedua-dua jenis depan dan belakang. Fakta bahawa peranti ini dilengkapi dengan transmisi jenis belakang adalah penting jika mesin penggilingan "melekat" di tanah berat dengan batu berbatu. Apabila mesin dihidupkan untuk berbalik, anda tidak akan memecahkan pemotong penggilingan dan penghantaran.

Pada satu masa dengan melonggarkan, akar rumput juga boleh menjadi tanah.

Pada pemutar boleh dipasang dan pemotong jenis cakera, yang membuat parit untuk penanaman kentang. Mereka juga membentuk pembuang sampah, yang sekali lagi ditutup dengan tanah jika pemotong kilang kiri dan kanan dipertukarkan. Dengan bantuan mereka, katil juga dibuat.

Suatu bahagian penting peranti dianggap sebagai coulter. Peranti ini berbentuk segi empat tepat, yang diperbuat daripada logam, dipasang pada badan di belakang pemotong penggilingan. Ia menjalankan fungsi brek, yang menyebabkan pemotong lebih masuk ke dalam tanah. Sekiranya anda menetapkan panjang pembuka yang diingini, mungkin akan menyesuaikan kedalaman pemotong oleh pemotong tanah penggilingan.

Di samping itu, jika terdapat beberapa coulter, ini akan membenarkan manuver, apabila anda menekan butang kawalan yang berbeza.

Persoalan utama yang anda perlukan untuk mencari jawapannya, membeli tukang masak mini - bagaimana ia perlu digunakan.

Untuk bekerja di sebuah tanah kecil, ia akan rasional untuk memperoleh model manual.

Tetapi jika kawasannya, yang sedang diproses, jauh lebih besar, pilihan teknologi harus bergantung pada kawasan itu, kualiti tanah, pelbagai pekerjaan yang direncanakan operator.

Ia tidak perlu untuk membelanjakan jumlah yang tidak dapat difahami dan untuk menyelesaikan soalan dengan pergudangan dan penyimpanan peranti produktif jika tanah yang ditanam tidak lebih daripada 1-2 ratus, di mana katil kecil dan bunga ditanam.

Jika katil-katil kecil ditanam di tapak ini, atau jika pokok-pokok perlu dijaga, apa yang berdiri sendiri, walaupun mesin kuasa sederhana dengan cengkaman yang luas akan sukar untuk beroperasi, ia tidak akan dapat merawat tanah secara kualitatif.

Jika anda memilih pengeluar, anda perlu memberi perhatian kepada peluang kewangan. Dunia dan pengeluar popular meletakkan harga lebih mahal, tetapi mereka akan dan kualiti yang lebih tinggi bahagian dan bahan tubuh.

Walaupun hampir semua negara maju menghasilkan penanaman mini, di antaranya ada pengeluar Eropah, Amerika, Jepun, Korea dan domestik.

 • Perancis (Pubert, Cayman);
 • Itali (Benassi, Bertolini);

Untuk Amerika termasuk:

Model penggemar mini yang paling popular dari Jepun ialah Honda, dan Korea - Hyundai.

Dari pengeluar domestik boleh dikenalpasti:

Model penanaman mini yang ditawarkan oleh pengeluar cukup banyak - mereka lebih daripada lima puluh. Pada tahun baru, disebabkan oleh kadar dolar telah meningkat, dan harga perkakas taman dan rumah tangga telah meningkat dengan ketara, penanam mini telah menjadi teknik yang paling mudah diakses, setiap tukang kebun amatur boleh berbangga dengan hari ini.

Bahagian ganti dan lampiran mula dinilai jauh lebih tinggi daripada sebelum ini.

Taman Penggembar mini dibahagikan:

 • elektrik;
 • petani petrol bagi segmen harga yang berpatutan;
 • model manual;
 • penanaman mini mahal (harga mereka lebih daripada 60 ribu rubel).

Kelebihan utama model elektrik - Masalah dengan petrol dan minyak tidak hadir.

Elektrik

Untuk bermula, hidupkan peranti anda, ambil pemegang dan dapatkan kerja. Prestasi model elektrik tidak terlalu tinggi, tetapi ia cukup untuk mengendalikan tanah yang sangat padat.

Penggembur elektrik untuk taman, Patriot akan membantu pengendali, memecahkan payudara besar selepas bekerja, memperkenalkan baja, memusnahkan tumbuh-tumbuhan yang menyumbat tanah pertanian - secara amnya, mereka akan melakukan kerja yang, mengikut klasik, ditugaskan untuk buruh manual.

Model dari sebuah syarikat dari Denmark Texas - mudah digunakan penanam mini elektrik, yang kejutan dengan dimensi kecil. Pada masa yang sama, model menonjol berkat tahap bunyi rendah semasa operasi.

Sekiranya anda membeli model ini, anda akan mempunyai inventori pelbagai fungsi, terima kasih di mana anda boleh meremajakan, memupuk, mengalirkan tanah, menanam kentang, dan juga memproses pinggir rumput dan katil bunga.

Fungsi utama penanam adalah untuk memperkaya tanah dengan mencampurkannya dengan gambut, kompos dan baja lain. Penanaman elektrik mini untuk dacha tidak boleh digunakan di tanah batu dan tanah liat.

Elektrik Texas El-Tex 750

 • motor: elektrik, 230 V;
 • Produktiviti: 0.75 kW;
 • Produktiviti: 1 HP;
 • bilangan gear dan pemotong: 1, 4;
 • pisau pada setiap pemotong: 4;
 • lebar dan kedalaman kerja: 28 x 22 cm;
 • harga: 4165 rubel.

Jika mengecualikan varian elektrik paling murah di mana pemacu pisau, mengingatkan gerudi elektrik, dan bukannya transmisi unit itu, penanam mini meletakkan dirinya sebagai teknik bersahaja dan tahan lama.

Peranti menarik kesederhanaan semasa penggunaan: ia hanya mempunyai permulaan, pengendalian klac berjalan dalam mod automatik.

Model sedemikian kadang-kadang tidak mudah untuk "mempercayakan" tapak di kampung-kampung di luar bandar, di mana elektrik sering hilang.

Dalam kes ini, adalah bernilai memberi perhatian kepada teknik ini dengan enjin petrol.

Di antara model-model mini petrol jenis petrol, perbezaan dalam segmen harga mencapai 20 ribu rubel. Pilihan belanjawan tidak dikira untuk penggunaan harian, tetapi sering digunakan sebagai teknik tambahan.

Petrol

Produktiviti dan berat yang rendah tidak memberi peluang untuk mengamankan tugas yang serius kepada teknik ini, tidak seperti petani petrol klasik Tarpan, Champion, Texas, Viking, Cayman dengan enjin Subaru. Pada mulanya, seorang penanam besar tidak dapat memproses kawasan tanah yang besar kerana pelbagai tugas yang sempit. Model sedemikian memecahkan tanah selepas membajak, menyuburkan, melepaskan tanah.

Pada masa yang sama, kefungsian, disebabkan penggunaan lampiran tambahan tidak disediakan. Antara keburukan model sedemikian adalah kes itu diperbuat daripada plastik, dia tidak begitu kuat. Penggembur kecil petrol mahal yang popular - semua disebabkan oleh reka bentuk yang berkualiti tinggi dan cantik.

Untuk ini, petani sanggup membayar jumlah wang yang besar. Kualiti dan reka bentuk adalah gabungan ideal, menentukan reka bentuk, secara umum, dan semua elemen individu khususnya.

Petani petrol Hyundai T 700 mempunyai Enjin 4-lejang Hyundai IS 160. Penghantaran rantaian menghantar sehingga 100% torsi motor. Penanam ini mempunyai pergerakan yang sangat baik dan dimensi kecil.

Kelebihan yang tidak disenangi ialah pelarasan ketinggian, serta pergerakan yang selesa terima kasih kepada roda pengangkutan.

Hyundai T 700

 • motor: 4-lejang Hyundai IS160;
 • silinder dengan kelantangan: 160 cm padu;
 • Produktiviti: 4.05 kW;
 • kuasa: 5.5 hp;
 • tangki bahan api dalam jumlah: 3.6 l;
 • bilangan gear dan pemotong: 1.4;
 • dalam setiap pemotong penggilingan terdapat 4 pisau setiap;
 • lebar bekerja: 40x70 cm;
 • bekerja dengan kedalaman: 30 cm.

Harga untuk penanaman mini untuk dachas adalah kira-kira 30 ribu rubel. Satu lagi ciri yang membezakan dari penggemar mini mahal, jika dibandingkan dengan pilihan yang tersedia - adalah kehadiran banyak unsur yang memperluaskan keupayaan peranti.

Penghancur bijirin Cyclone sangat diperlukan di ladang anda. Dengan itu, anda sendiri menyediakan makanan yang diperlukan dan menyimpan wang anda.

Motoblock adalah salah satu teknik yang paling banyak digunakan untuk menjaga laman web anda. Di sini anda akan mengetahui minyak mana yang perlu dicurahkan ke blok motor.

Traktor mini sangat popular dan digunakan secara meluas dalam perkhidmatan perumahan dan komunal, tapak pembinaan dan industri. Traktor Mini Scout adalah tahan lama, menjimatkan dan akan berlangsung selama bertahun-tahun.

Jadi, pemotong bukit dapat memotong dan merebus bajak itu, pemilik rumput akan menyukai muncung "untuk rumput" - ia dapat memperjelas rumput dan membersihkannya dari yang lama, maka itu hanya perlu untuk bekerja dengan rakes.

Dengan itu, anda boleh melonggarkan, menggali tanah atau mengeluarkan semua rumpai. Jika anda membandingkan kerja model sedemikian dengan sekop, maka kerja pertama kali beberapa kali lebih cekap dan lebih cepat dalam masa.

Penyediaan kedalaman tanah 19-21 cm boleh dilakukan tanpa pembesaran pramatang, manakala kelembapan maksimum dan mikroflora tanah. Rawatan batang pokok dan semak dilakukan tanpa merosakkan tanah.

Teknologi yang dipikirkan dengan baik, kekuatan dan gigi tajam akan melonggarkan tanah, tanpa mengira tahap dan kuantiti rumput. Harga: 1200 gosok.

Petua dan tip tambahan

Kesilapan biasa yang dibenarkan oleh pengendali yang tidak berpengalaman - penyimpanan tidak rasional. Jangan malas sekali lagi untuk menguras bahan api, terutamanya jika unit tidak akan berfungsi untuk masa yang lama. Sebagai tambahan kepada kedua-dua mata yang memerlukan perhatian, ia tidak sukar untuk menyampaikan peranti itu.

Selepas setiap penggunaan, adalah perlu untuk mencuci penapis pembersihan air - itu mungkin semua kerja penyelenggaraan pada enjin petrol, dan elektro tidak mempunyai apa-apa penyelenggaraan sama sekali.

Satu perkara yang menetapkan cadangan operasi adalah untuk menjaga kebersihan permukaan luaran dan lubang pengudaraan.

Penanaman mini - hebat untuk pencinta taman dan taman dapur kecil. Mereka adalah ideal sebagai tambahan kepada traktor mini atau bukan sekop. Tetapi, anda tidak perlu membesar-besarkan teknik ini - memproses wilayah yang luas akan menjadi membosankan, jadi ia mesti digunakan dengan ketat untuk tujuan yang dimaksudkan.

Petrol petani mini untuk kediaman musim panas: kajian, ciri teknikal, tindak balas

Pemilik kotej musim panas tahu betapa pentingnya untuk menyediakan tanah dengan betul untuk musim penyemaian. Jumlah tanaman masa depan bergantung kepada kualiti penanaman tanah, serta sifat kesuburan dan agronomi untuk tahun-tahun berikutnya. Ia tetap hanya untuk menentukan persoalan bagaimana pengaturan kerja akan dijalankan. Sudah tentu, cara yang paling mudah dicapai adalah melalui seluruh kawasan secara manual dengan sekop. Tetapi jika kita bercakap tentang kawasan yang besar, maka pilihan ini tidak sesuai untuk semua orang. Dalam kes ini, penanam mini gas, yang mampu melaksanakan fungsi membajak, merumput, melonggarkan, dan sebagainya, akan membantu.

Apakah pemborong mini?

Ini adalah unit manual yang disediakan dengan loji janakuasa, unsur kawalan dan pemotong penggilingan berputar. Pembinaannya mungkin berbeza, tetapi ciri utama penanaman mini adalah ukuran yang sederhana. Seluruh pasaran penjaja dibahagikan kepada tiga kumpulan - model ringan, sederhana dan berat. Sudah tentu, sebagai tambahan kepada berat dan saiz, kepunyaan kategori tertentu juga akan ditentukan oleh kualiti kerja.

Dalam kes ini, penanaman mini cahaya dipertimbangkan, dengan tambahan yang boleh termasuk kemudahan bergerak dan bergerak. Alat teknikal kecil boleh menimbang 10 hingga 20 secara rata-rata. Ia boleh menjadi mesin yang sangat ringan, sesuai untuk merumput, dan mesin sejagat 20 kilogram dengan pengawal penuh dalam bentuk grousers dan bajak.

Namun ia tidak berbaloi untuk menaruh apa-apa harapan khas pada kapasiti kerja penanaman sedemikian. Mereka sangat sesuai untuk tugas mudah untuk memupuk tanah di rumah hijau, bunga, taman kecil, dan lain-lain. Kelebihan utama mereka dari segi operasi, mungkin, akan tepat dalam ergonomi fizikal rawatan. Jika anda memerlukan petani kecil untuk petrol untuk wanita dengan permulaan yang mudah, maka ia perlu dicari dalam kategori model ini dengan berat 10 hingga 20 kg. Walaupun terdapat juga model 6-8-kilogram. Berkenaan dengan permulaan yang mudah, ia juga sepadan dengan konsep kawalan mudah - dengan fungsi ini mesin mula berfungsi pada permulaan yang lembut dan lancar tanpa jerks dan getaran kuat.

Ciri-ciri model petrol

Jenis bekalan kuasa adalah ciri asas dalam pilihan, kerana banyak bergantung pada pandangan dari segi teknikal dan operasi. Untuk memulakan, perlu diingatkan bahawa enjin petrol tidak sesuai dengan konsep penanaman ringan yang sama. Dengan sendirinya, enjin petrol membuat reka bentuk lebih berat, menjadikannya lebih besar. Terhadap latar belakang ini, tentu saja, model elektrik dan bateri jauh lebih menarik, dan kebanyakan pengeluar bertaruh terhadapnya. Contohnya, kebisingan, autonomi relatif, kecacatan ekologi dan ringan adalah ciri yang sangat berkuasa, yang mana peniaga mini bateri dihargai.

Enjin petrol, bagaimanapun, mempunyai banyak sendiri, kelebihan yang tidak kurang penting. Di antara mereka, sudah cukup untuk memperuntukkan kuasa yang lebih tinggi, melengkapkan kebebasan dari outlet, kebolehpercayaan dan keupayaan untuk melengkapkan pelbagai lampiran. Dengan cara ini, tentang kebebasan dalam keadaan operasi di kawasan pinggir bandar - sering jenis bekalan kuasa ini adalah satu-satunya yang mungkin. Ia boleh bersaing dengan model bateri, tetapi hanya jika ada elektrik. Jika kita bercakap tentang proses kerja yang jauh dari rumah, maka tidak ada alternatif untuk kereta petrol.

Tetapi dalam segmen model petrol terdapat banyak subkelas. Perbezaan yang paling ketara ialah jenis enjin. Di pasaran terdapat mesin 2 dan 4-lejang. Yang pertama dalam kebolehan mereka sesuai dengan kuasa (untuk kelas mereka) penggali elektrik, dan yang terakhir - dekat dengan peringkat awal agregat berat. Perbezaan yang sama pada akhirnya akan menentukan bagaimana peniaga mini akan diservis. Enjin petrol 4-lejang menyiratkan pengisian bahan api dan minyak secara berasingan dalam dua tangki, yang sebahagiannya menentukan potensi kapasiti tinggi semasa operasi. Model dengan loji kuasa 2-lejang menggabungkan minyak dan petrol dalam satu tangki.

Menilai prestasi penanam mengikut banyak cara. Ia bermula dengan berat badan. Telah dikatakan bahawa model cahaya mempunyai jisim dalam julat purata 10-20 kg. Tetapi ada jalan di luar batas-batas ini - cukup untuk perhatikan model 8-kilogram yang sama. Juga terdapat mini unit seberat 30 kg. Sebagai perbandingan, mesin sederhana dan berat mempunyai massa 50-60 kg.

Kemudian mengikuti ciri-ciri yang menentukan kemungkinan memproses kawasan sasaran. Di sini perlu diperhatikan luas liputan oleh badan kerja dan kedalamannya. Lebar cengkaman boleh berubah dari 20 hingga 40 cm. Dalam beberapa kes, nilai ini boleh dilaraskan. Dalam kedalaman pemproses mini penanaman boleh mencapai 25 cm, dan ini hampir rekod untuk mereka, yang merupakan titik lemah kelas ini seperti itu. Dan jisim kecil dan kuasa sederhana tidak membenarkan model sedemikian memberikan kedalaman lebih daripada 30 cm, yang dengan sendirinya menghadkan pengusaha mini dalam operasi. Enjin petrol dengan semua keupayaannya mampu memberikan kelajuan tinggi dan pergerakan laju dengan pemprosesan yang berkualiti tinggi, tetapi ia tidak menjejaskan tahap maksimum pemotongan pemotong.

Benar, ini bukan tugas mesin sedemikian. Pemelbagaian ringan berfokus terutamanya pada kebolehlaksanaan dan bekerja di kawasan yang sukar dicapai. Oleh itu, bilangan kelajuan akan menjadi lebih penting. Sebagai peraturan, walaupun unit lampu belanjawan disediakan dengan dua kelajuan hadapan dan satu belakang.

Potensi daya patut perhatian khusus. Pengiraan kuasa yang tepat akan membantu memilih model optimum untuk bekerja dengan jenis tanah tertentu. Seperti yang telah diperhatikan, penanam cahaya tidak sesuai untuk melayani kawasan yang besar, tetapi walaupun kita bercakap tentang laman sederhana dengan tanah keras, adalah mustahil untuk mengabaikan prestasi sumber motor.

Tahap permulaan dalam kelas ini adalah unit petrol dua lejang dengan potensi daya perintah 1.6 kW. Menggunakan model petani itu boleh melaksanakan operasi seperti merumput, permukaan bercucuk tanam, kawalan rumpai dan sebagainya. Kelas D. Tengah mewakili petrol pengusaha mini, yang keluaran adalah 4-4,5 kW. Model sedemikian sudah sesuai untuk membajak plot luas 4-6 hektar.

Sekiranya penyelenggaraan bumi dengan tanah yang kukuh diperlukan, mustahil untuk dilakukan tanpa enjin 4-lejang kuat hingga 6.6 kW. Kelebihan penyelesaian ini termasuk bukan sahaja pemprosesan kualitatif tanah bermasalah di kawasan lebih daripada 6 ekar, tetapi juga meningkatkan peluang untuk bekerja dengan lampiran. Mengenai kedua, kuasa yang tinggi mungkin tidak mencukupi untuk peranti pemasangan penutup mampu jalur 100 cm. Sudah tentu, kedalaman penanaman akan rendah, tetapi untuk penanaman benih dan ini mencukupi.

Sudah dalam konfigurasi asas, setiap penanam mini dibekalkan dengan pemotong penggilingan. Platform kecil dengan struktur bingkai dapat dilengkapi dengan beberapa pemotong, menyadari penghapusan rumput dan melonggarkan tanah. Kadang-kadang pengguna memutuskan untuk menggantikan muncung tetap dengan yang lebih kuat dan lebih produktif.

Pakar menyarankan untuk membeli pemotong penggilingan dari logam yang keras, yang boleh digunakan untuk bekerja dengan tanah berat. Bergantung kepada reka bentuk lampiran ini, anda boleh menggunakan petani mini petrol untuk menghilangkan barisan, dengan berhati-hati menghilangkan tumbuh-tumbuhan yang tidak diingini. Pemotong yang diasah dengan tajam, walaupun dengan dimensi yang kecil, juga boleh mengatasi tanah liat pengisaran.

Penyelesaian lain untuk penanam ringan adalah pelukis. Dengan bantuan peralatan tersebut, alur-alur dipotong untuk menanam lagi tanaman yang ditanam. Dan beberapa model membolehkan operasi bersambung dengan kilang-kilang. Muncung bir ini menyediakan penutup tanah, dan kemudian mengikuti bukit yang membentuk lubang. Walau bagaimanapun, untuk memastikan gandingan ia disyorkan untuk menyediakan terlebih dahulu bahagian-bahagian yang sesuai untuk penanam, yang reliably akan menghubungkan struktur unit dan blok hinged bukit. Begitu juga dengan pemutar berputar yang dipasang di belakang.

Jika penanam mempunyai kuasa yang mencukupi lebih daripada 5 kW, maka masuk akal untuk menggunakan bajak itu. Ia akan membolehkan penembusan dalam ke dalam lapisan tanah, walaupun ia tidak berbaloi mengira kelajuan tinggi kerja dengan penambahan sedemikian.

Aksesori dan bahan habis pakai untuk penanaman

Pertama sekali, kerja pada penanam tidak boleh dilakukan tanpa cara perlindungan. Cara individu seperti ini termasuk sarung tangan, gelas dan, jika perlu, fon kepala yang membatalkan bunyi. Walaupun cahaya, model kuasa rendah dari segi bunyi memberikan sedikit ketidakselesaan. Seterusnya, anda harus berfikir tentang penyimpanan bahan api dan pelincir, yang kerap dipenuhi dengan petani mini petrol. Maklum balas petani yang berpengalaman menunjukkan bahawa kanopi plastik paling sesuai untuk keperluan tersebut. Mereka bukan sahaja mudah dalam pengendalian fizikal, tetapi, tidak seperti bekas logam, mereka juga menghalang pengoksidaan petrol dan minyak.

Sebagai bahagian petani yang sering pergi ke aktiviti fizikal intensif, perlu menjaga kebanyakan saham elemen reka bentuk haus. Pasaran sentiasa menuntut bahagian yang sedemikian daripada petani sebagai palam pencucuh, gasket, perkakasan menyambung, kit dengan perkakasan, dan lain-lain Sebagai sebahagian daripada aliran kerja mungkin diperlukan untuk menutup pemprosesan manual tanah, beberapa kilang dan aksesori Penuaian - .. Seperti kentang.

Komen tentang GC-25E dari Ergomax

Ergomax terkenal dengan petani profesional sebagai pengilang peralatan peringkat sederhana yang padat. Iaitu, tidak ada pengekalan khusus dari segi kebolehpercayaan dan prestasi, tetapi oleh piawaian yang sama dan pada tahap asas tugas pemastautin musim panas biasa, model jenama ini cukup berupaya mengatasi fungsi mereka.

Khususnya, unit itu dipuji untuk pilihan yang baik, walaupun terdapat kualiti kerja yang sederhana. Sekiranya anda memerlukan pengusaha kecil murah untuk petrol untuk wanita dengan permulaan yang mudah, maka kami dapat dengan mudah mempertimbangkan model ini. Unit ini dilengkapi dengan sistem permulaan ringan E-start, yang dilaksanakan pada kerosakan yang tinggi, tidak gagal dan membolehkan anda dengan mudah mengawal reka bentuk.

Tempat lemah penanam adalah kehadiran enjin 2-lejang. Kelemahan adalah daya rendah 1.3 kW. Oleh kerana pemilik model tersebut mengatakan, dengan potensi ini, hanya boleh melakukan pelonggaran, pemijahan dan hilling yang cetek mengikut tanah yang disediakan terlebih dahulu untuk tujuan ini. Untuk petrol kecil penanam mini GC-25E tidak baik - kecuali ia adalah bahagian yang sangat kecil, tetapi dalam hal ini pengendali perlu mengalami proses kerja.

Menurut ulasan, ini adalah salah satu model penggembala terbaik di kelasnya. Unit ini telah menjadi dipercayai, ringan, kecil dan pada masa yang sama produktif. Ia mempunyai kapasiti 2 liter. dengan. dan pembinaan yang dilipat - ini memungkinkan untuk menggerakkan peralatan dengan mudah di dalam kereta. Apa yang lebih menarik, harga petani mini petani untuk kotej dengan ciri-ciri yang sama berbeza dalam had 10-15 ribu rubel. Dalam kes ini, Carver menawarkan kereta untuk 9-10 ribu, yang tidak boleh ditambah dengan daya tarikan model.

Tetapi terdapat juga peluang untuk refleksi sebelum membeli peranti ini. Di antara kekurangan itu, para pemilik menunjuk kepada defisit alat ganti di pasaran domestik. Dan walaupun model dicirikan sebagai tahan lama dan tahan lama, tanpa sokongan teknikal tidak akan berfungsi. Dalam pengertian ini sudah cukup untuk mengingatkan aduan ke kotak gear dan pemanasan melampau kilang kuasa. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan petrol mini petrol Carver T-300 dalam mod lembut mengikut arahan, maka masa pembaikan masa depan boleh ditangguhkan untuk masa yang lama.

Ulasan model Kioritz Deluxe oleh Mantis

Pengilang Mantis menunjukkan contoh betapa hebatnya peralatan profesional yang berkualiti tinggi. Walaupun dengan kuasa rendah 1.1 liter. dengan. Model ini berkesan mengatasi tugasnya. Sebagai nota pemilik, penanam mini "Mantis9raquo; Ia boleh digunakan dengan selamat untuk penanaman, melonggarkan, penanaman baris dan penyiangan. Putaran kilang pada kekerapan 240 rpm menyediakan penanaman berkualiti tinggi tanpa sebarang beban pada pengguna.

Dengan cara ini, terima kasih kepada sistem yang bermula Fast Start yang dikendalikan dengan mesin ini akan dapat kedua-dua wanita dan orang tua. Keuntungan tidak bersyarat peranti adalah kebolehpercayaan asas unsur. Tetapi harga untuk petani mini petani untuk pemberian dari Mantis juga banyak - pengubahsuaian ini tersedia untuk 36-37000. Dan menurut banyak pengguna, bayaran sedemikian sepenuhnya dibenarkan.

Membeli jentera pertanian adalah keputusan penting dan bertanggungjawab. Sebelum anda mula menganalisis parameter pilihan yang diterangkan di atas, anda harus menjawab pelbagai soalan. Sebagai contoh - apa jenis tanah yang berlaku di laman web ini, apakah kawasan taman, apa jenis pemprosesan yang akan dilakukan oleh mesin, dan siapa yang akan bekerjasama dengannya? Selepas ini, anda boleh meneruskan untuk membandingkan keperluan dan data teknikal model tertentu. Mungkin, akan ada kriteria pemilihan lain. Antaranya mungkin menjadi keperluan untuk pelaksanaan gaya penanaman, pilihan tambahan, ketersediaan sistem perlindungan untuk enjin, dan lain-lain.

Pemanas elektrik musim panas

Sehingga kini, pelbagai peralatan yang direka untuk memudahkan kerja di atas tanah, hanya besar, dan contoh yang jelas mengenai ini adalah penanam. Tidak rahsia lagi bahawa melonggarkan tanah secara mekanik sangat penting, kerana ia bukan hanya menjimatkan masa / usaha, tetapi juga meningkatkan kualiti penanaman. Dan, mungkin, yang paling popular adalah penanam elektrik untuk dacha, yang mempunyai kelebihannya berbanding penanam tangan atau unit bermotor yang bekerja pada petrol. Oleh itu, hari ini anda akan mempelajari semua yang anda perlukan untuk mengetahui mengenai penanam elektrik.

Jadi, ciri utama pembezaan yang diterangkan dalam artikel ini adalah, tentu saja, dimensinya. Walaupun peralatan tersebut diklasifikasikan kepada "kategori berat" yang berbeza (kita akan bercakap tentang ini sedikit kemudian), semua jenis ini agak padat dan berat sedikit. Kelebihan sedemikian dihargai oleh semua pengguna, khususnya - orang yang berumur lanjut dan wanita, iaitu mereka yang merasa sukar untuk bekerja dengan blok enjin petrol yang sama.

Apa-apa kerja adalah lebih mudah jika usaha yang dibuat adalah minimum dan orang itu tidak akan letih. Pengusaha sebegini, seberat sedikit, dicirikan oleh kebolehlaksanaan yang sangat baik. Unit ini mudah lulus, tidak merosakkan tumbuhan, di tempat-tempat di mana penanam yang lebih kuat dan besar tidak berguna. Tambah ke kekompakan ini dan dapatkan penanam yang paling mudah untuk memberi!

Maklumat Penting! Seringkali model-model ini juga dilengkapi dengan pemegang ergonomik, serta enjin yang boleh dikeluarkan dengan mudah, dan oleh itu boleh diangkut dengan mudah.

Di samping itu, harta di kawasan villa tidak mungkin berada dalam keselamatan sepenuhnya, tetapi dengan teknik yang dijelaskan masalah sedemikian pastinya tidak! Penggadang boleh diangkut tanpa halangan, disimpan di tempat yang selamat, dan, jika perlu, dihantar ke tempat yang betul.

Ciri membezakan seterusnya adalah prestasi cemerlang. Sesiapa yang membeli kultivator elektrik secara peribadi akan yakin akan hasil yang memuaskan penggunaannya. Percayalah, walaupun penduduk musim panas yang paling teliti akan berpuas hati.

Apakah kelebihan utama penanam elektrik? Apa itu?

Memandangkan fakta bahawa penanam elektrik dikendalikan tanpa membakar bahan api, kita boleh mengatakan dengan yakin bahawa tidak ada ekzos yang berbahaya. Masa ini sangat penting, bukan sahaja untuk orang yang menggunakan jentera di taman atau di rumah hijau, tetapi juga untuk alam sekitar secara keseluruhan. Bagi rumah hijau, ini amat penting bagi mereka, kerana ini sebenarnya, ruang tertutup, di mana kepekatan gas berbahaya yang tinggi sangat memudaratkan tumbuhan yang ditanam.

Kelebihan lain peralatan termasuk penyelenggaraan mudah. Penggemar sedemikian hanya memerlukan penyelenggaraan minimum, yang terdiri daripada membersihkan pemotong penggilingan, secara berkala menggantikan minyak dan pelinciran bahagian-bahagiannya. Selain itu, anda tidak perlu mengawal tahap bahan api secara kekal. Ia memberi makan penanam elektrik untuk dacha dari grid kuasa, oleh itu ia akan berfungsi sepanjang masa. Ini bermakna bahawa unit tiba-tiba tidak berhenti kerana bahan api yang telah habis.

Pakar telah mengira bahawa operasi penanam elektrik dikaitkan dengan kos yang jauh lebih rendah daripada peralatan petrol yang sama, dan ini adalah kelebihan yang sangat penting dari segi simpanan. Masih penanam sedemikian agak mudah dikendalikan kerana kekurangan aksesori dan tuil, dan untuk mula bekerja, anda hanya perlu menekan butang yang sesuai.

Dan bagaimana dengan kelemahan? Adakah ada?

Oleh itu, kelemahan utama penanam elektrik adalah kebergantungan penuh mereka pada grid kuasa, yang agak jelas. Oleh sebab itu, kawasan yang anda kembangkan hanya bergantung pada panjang kabel. Sudah tentu, jika anda menggunakan kabel sambungan tambahan, anda boleh meningkatkan kawasan yang ditanam beberapa kali, tetapi anda akan bersetuju bahawa dengan banyak kabel di bawah kaki anda, ia tidak begitu mudah untuk berfungsi. Ini adalah untuk meletakkannya sedikit. Dan bagi kawasan pinggir bandar di mana elektrik tidak tersedia, unit tersebut tidak sesuai sama sekali.

Satu lagi kelemahan bukan kuasa yang sangat tinggi. Walaupun parameter ini merujuk kepada aspek negatif, tetapi hanya kepada spesifikasi peralatan jenis ini. Dan bagi kerja-kerja sedemikian rupa yang mana unit-unit tersebut direka, kapasiti lebih besar dan tidak diperlukan.

Pada parameter teknikal, klasifikasi dan jenis penanaman elektrik

Klasifikasi yang paling biasa bagi penanam elektrik termasuk yang membezakan teknik itu dari segi kuasa yang dikonsumsi dan beratnya. Dari sudut pandangan ini, semua unit (kedua-dua petrol dan elektrik) dibahagikan kepada jenis yang disenaraikan di bawah.

 1. Berat. Berat mereka melebihi tanda 100 kilogram, unit yang sama merujuk kepada peralatan ladang profesional, yang memungkinkan untuk memproses kawasan yang cukup besar.
 2. Sederhana. Mereka berat rata-rata 65 hingga 70 kilogram dan mampu menanam katil sehingga 0.9 meter lebar dengan kedalaman 20 cm.
 3. Cahaya. Dan unit seberat seberat 35-40 kilogram, kedalaman pemprosesannya mencapai 10-15 sentimeter, manakala lebarnya sekitar 40-50 sentimeter.
 4. Dan kumpulan terakhir adalah penggubal tugas berat. Berat mereka hanya 10-15 kilogram, kedalaman pemprosesan tidak melebihi 10 centimeter, dan lebarnya 30 sentimeter.

Ia juga perlu diperhatikan bahawa petani-petani yang diterangkan dalam artikel ini (iaitu bekerja di elektrik) merujuk kepada peralatan ringan / ultra ringan. Wakil-wakil dari dua kategori yang lain adalah model yang lebih kuat yang menggunakan petrol atau bateri. Dan di kalangan semua penanam elektrik, yang sudah dianggap ringan, yang paling popular adalah penanam mini. Dimensi mereka sangat tidak penting sehingga mereka boleh dibawa ke dalam ransel. Variasi optimum untuk penanaman katil yang padat ditanam, rumah hijau / rumah hijau, dan juga tanah di bawah semak.

Maklumat lanjut tentang ciri-ciri teknikal peralatan

Dan ciri-ciri teknikal semua penanam elektrik kelihatan lebih kurang seperti berikut:

Perhatikan bahawa parameter utama semua yang penanam elektrik untuk dacha adalah kuasa. Ciri ini tegas, tanpa mengira model spesifik unit tersebut. Kuasa itu secara langsung mempengaruhi semua parameter peralatan yang lain. Atas sebab ini, penanam elektrik berkuasa tinggi dapat memproses bumi ke kedalaman yang lebih tinggi daripada teknik dengan kekuatan yang lebih rendah. Dan kedalaman penanaman, pada gilirannya, bergantung pada jenis pekerjaan yang akan dilakukan di tapak ini (ini mungkin, katakan, penghapusan rumput atau longgar tanah). Juga ambil perhatian bahawa parameter ini boleh laras pada setiap model pemanen elektrik.

Perhatikan! Tidak kurang penting ialah lebar kawasan itu, yang diproses dalam satu jangka masa. Sesetengah model, sebagai contoh, mempunyai satu set tambahan pemotong, yang membolehkan menukar luas kawasan yang ditanam oleh teknik. Oleh itu, kemungkinan unit boleh dilanjutkan oleh pemiliknya.

Bagaimanakah kualiti kilang menjejaskan keputusan akhir?

Set lengkap penanam elektrik moden menyediakan kehadiran sejumlah kilang yang berbeza. Dan yang terakhir ini boleh menjadi bahagian penting peralatan, dan sejenis kit tambahan. Lebar yang dikendalikan dari penggenggam mungkin perlu dari 2 hingga 4 pemotong. Dalam sesetengah kes, agregat dengan cengkaman yang lebih kecil adalah lebih berkesan, tetapi lebih banyak pemotong. Terima kasih kepada penyelesaian yang bijak ini, penanam elektrik menyediakan pemprosesan yang lebih produktif.

Maklumat Penting! Dalam sesetengah model, seperti yang dinyatakan sebelum ini, mungkin terdapat set pemotong tambahan, supaya pelbagai kerja yang dilakukan secara besar-besaran berkembang.

Parameter teknikal penting seterusnya adalah keupayaan untuk mengawal kelajuan dengan pemotong penggilingan berputar. Apa kelajuan ini, boleh menjejaskan kualiti penanaman tanah. Jika anda bekerja pada kelajuan yang lebih tinggi, kuasa, anda akan dapat mengendalikan bahagian-bahagian taman yang lebih rumit dengan bantuan teknologi. Selain itu, ia adalah sangat mudah untuk menggunakan penanam elektrik dengan sebaliknya, iaitu, gear belakang yang disediakan.

Video - Penggubal elektro pinggir bandar

Bagaimana untuk menggunakan penanaman mini elektrik?

Sekiranya anda membeli kultivator elektrik untuk diri sendiri, anda pasti telah memutuskan apa yang anda perlukan peralatan seperti ini, yang akan bekerja dengannya, dan apakah kos akhir pembelian yang akan datang. Dan jika anda menjawab semua soalan ini, anda akan dapat memilih model yang paling sesuai untuk diri anda sendiri. Selalunya, peralatan tersebut dibeli oleh wanita yang ingin memperbaiki kawasan pinggir bandar mereka, tanpa bergantung kepada wakil-wakil seks yang lebih kuat. Dan untuk memudahkannya bekerja di rumah hijau atau katil bunga, penanam elektrik "perempuan" untuk dacha akan menjadi pilihan terbaik.

Maklumat Penting! Jika anda memilih untuk diri sendiri seperti penanam, kami mengesyorkan untuk memberi keutamaan kepada model mini yang beratnya 7-8 kilogram.

Penggemar mini sedemikian baik kerana mereka tidak memerlukan bahan api - mereka hanya perlu disambungkan ke grid kuasa. Malah teknik ini dicirikan oleh daya penggerak dan berat badan rendah. Anda boleh dengan mudah membawanya ke jalan, membawanya di tangan anda atau mengangkutnya dalam kereta. Terdapat roda mudah yang memudahkan pergerakan di sekitar tapak. Oleh itu, jika anda seorang wanita, anda boleh membeli apa-apa penjaja mini untuk hanya menekan butang dan mendapatkan keputusan dengan cepat, tanpa bantuan seorang lelaki. Oleh itu, peralatan ini sangat popular, terutamanya kerana kosnya cukup diterima.

Tinjauan penanam elektrik Rusia

Dalam pasaran moden jentera pertanian tidak hanya asing, tetapi juga model domestik penggembala. Pelbagai pengeluar dari Rusia agak besar, dan kualiti produk dapat bersaing dengan analog yang dihasilkan di Jepun, Jerman dan China.

"Tarpan": kelebihan dan kekurangan tenaga penanaman elektrik

Di bawah jenama ini dihasilkan penanam besar dan berkuasa, yang, disebabkan oleh ciri-ciri teknikalnya, boleh digunakan untuk apa-apa kerja, tanpa mengira jenis tanah di tapak. Malah untuk "Tarpan" disediakan untuk penggunaan peralatan tambahan - contohnya, grousers, bajak, polo-liners dan sebagainya.

Maklumat Penting! Menurut para ahli, peralatan ini merupakan gabungan yang sangat baik dari "besi" Rusia dan motor Eropah, dan dengan itu dapat menunjukkan hasil terbaik.

Apa ciri, pengawal dalam kes ini dikawal selia ketinggian (seperti kebanyakan elektrokultivator) dan di sisi. Terima kasih kepada ini, anda boleh mengaturkan kerja dengan kemudahan terbaik. Namun, jika anda percaya ulasan, kelebihan Tarpan adalah kemudahan untuk mengeluarkan motor dari bingkai. Dengan ini, walaupun seseorang yang tidak berpengalaman bekerja dengan jentera dapat menampungnya. Dan ini, seterusnya, membolehkan anda dengan cepat menyampaikan unit ke lokasi yang dikehendaki.

Tetapi ada juga kekurangan untuk penanam elektrik ini. Jadi, tidak ada sebaliknya, kerana apa yang di kawasan yang padat ditanam "Tarpan" tidak boleh digunakan dalam semua kes. Pemotong lain terletak pada sudut 90 darjah, dan kerana penanam harus berhenti untuk membersihkan, jika kawasan itu terlalu besar. Lebih-lebih lagi, penanam tidak boleh ditempatkan untuk jangka masa panjang pada sudut lebih daripada 15 darjah, sebaliknya minyak mungkin bocor (penggantian kedua bukanlah tugas yang mudah).

Loplosh: penerangan ringkas penanam elektrik

Peralatan tanda dagangan ini dicirikan oleh kualiti penanaman tanah yang tinggi, hilling, merumput dan semua yang lain. Berat satu penanam adalah kira-kira 35 kilogram secara purata, kedalaman penanaman tanah mencapai 18 sentimeter, dan lebar tangkapan adalah kira-kira 30 sentimeter. Penggunaan kuasa tidak banyak - hanya 1.1 kilowatt. Satu lagi "Loplosh" berbeza di mana ia mengisar akar tanaman rumpai dengan baik, berkat penampilan katil diperkaya, dan tanah juga disenyawakan.

Untuk menguruskan jenis peralatan ini, tiada kemahiran khas diperlukan secara tradisional. Ia adalah perlu untuk melakukan hanya beberapa langkah mudah, bergantung pada matlamat tertentu. Pisau perlu dipasang mengikut arahan pengeluar, dan juga berdasarkan operasi yang dirancang.

Penanam ini mempunyai penyesuaian terhadap kedalaman pemprosesan. Unit siap dipasang pada permulaan saliran, maka, setelah memeriksa kabel, penanam mulai lancar, dan pisau jatuh ke tanah. Kelebihan utama Loplosh adalah kehadiran sebaliknya. Rawatan katil ini sangat mirip dengan kerja dengan sekop, iaitu, tanah yang dirawat tidak dibanjiri lagi. Sekiranya tapak itu ditanam dengan padat, maka bekerja dengan sebaliknya adalah mudah. Ringkasnya, Loplosh adalah agregat untuk tanah berat.

Perhatikan! Sekiranya anda perlu memasang semula pisau, angkat pemegang ke kedudukan tertinggi, letakkannya di atas tanah, dan kemudian terus ke langkah seterusnya.

"Harapan": gambaran keseluruhan petunjuk utama teknologi

Ini adalah penggali elektrik seterusnya untuk dacha, yang akan dibincangkan dalam artikel ini. Jenama itu telah berjaya membuktikannya dengan baik, lebih-lebih lagi, produk ini dianggap oleh ramai untuk menjadi yang terbaik di kalangan semua penanam elektrik domestik. Penunjuk penggunaan kuasa adalah sama dengan model sebelumnya, tetapi kedalaman penanaman adalah 25 sentimeter, sementara lebarnya bervariasi dari 35 hingga 65 sentimeter. Kit termasuk kabel, panjangnya 50 meter (ini adalah kelebihan berbanding pesaing).

Di samping itu, set termasuk pemotong, serta bukit, dalam rupa yang sangat mirip dengan kipas. Terima kasih kepada yang terakhir, kecekapan unit telah meningkat ke tahap maksimum. Sebagai contoh, jika kentang hilling, hillock ini jatuh tertidur dengan tanahnya yang longgar, oksigen-tepu, sehingga tanaman akar tumbuh lebih baik dan berkembang.

Peralatan lain mempunyai alat perlindungan untuk de-tenaga, yang diperlukan untuk mematikan motor dalam keadaan terlalu panas, serta untuk mencegah pemilik mengalami kejutan elektrik.

Dengan penanam semacam itu, anda dapat mengatasi walaupun tanah yang paling berat. Pemotong cukup besar, dan oleh itu di bawah beratnya ia mudah mengatasi kerja. Tempoh maksimum kerja adalah kira-kira 6 jam, yang sangat baik. Sebagai orang yang lebih banyak masa juga tidak diperlukan - dia hanya akan letih.

Berat penggiat ini adalah 45 kilogram, pemindahannya hanya satu, dan kuasa mencapai 1.5 kilowatt. Kedalaman pemprosesan maksimum adalah 20 sentimeter, lebarnya ialah 60 sentimeter. Pemotong penggilingan berputar pada frekuensi 80 rpm. Pada pemegang terletak elemen kawalan, masih terdapat perlindungan yang sama terhadap terlalu panas. "Neva" boleh melakukan senarai kerja, standard untuk peralatan jenis ini.

"Juara": penanam mini untuk dacha anda

Penggali elektrik ini dijual dalam pelbagai model, yang berbeza antara satu sama lain dalam penunjuk massa dan kuasa. Sebagai contoh, model EU750 mempunyai kapasiti 0.75 kilowatt dan berat 7.5 kilogram. Ini adalah salah satu penggiat mini dacha terbaik.

Terdapat 4 pemotong, yang dengan ketara meningkatkan kualiti penanaman. Kedalaman pemprosesan mencapai 20 sentimeter, manakala lebarnya adalah 32 sentimeter. Unit ini sangat diperlukan untuk katil, rumah hijau / rumah hijau. Kelajuan adalah satu, manakala sebaliknya tidak hadir. Pengubahsuaian lebih berkuasa daripada bilangan pemotong sehingga 6.

Penggali elektrik ini memberi keutamaan kepada tukang kebun banyak. Unit ini dicirikan oleh hakikat bahawa ia dilengkapi dengan beberapa jenis muncung dengan fungsi khusus mereka. Sebagai contoh, dengan bantuan kaki kaki-kaki itu ditipis, rumput-rumput dipotong, tanah dilonggarkan. Sejauh destinasi pegunungan berkenaan, ini sudah dapat ditebak dari nama itu sendiri.

Berikut adalah ciri-ciri lain teknik yang diterangkan.

 • Untuk pembuatan semua muncung yang digunakan keluli palsu, dan oleh itu mereka tahan lama, kuat dan dengan bentuk melengkung ciri.
 • Pemegangnya sangat selesa, ia boleh dipendekkan / dilanjutkan jika perlu.
 • Akhirnya, anda boleh dengan mudah menyesuaikan kedalaman tanah, bergantung kepada tujuan tertentu.

Perlu diingat bahawa, tanpa mengira jenama tertentu penanam elektrik, anda perlu mematuhi beberapa peraturan semasa bekerja. Oleh itu, rawatan tidak dapat dijalankan di kawasan di mana terdapat banyak runtuhan atau batu, semua objek pihak ketiga harus dikeluarkan terlebih dahulu, dan tapak itu sendiri mesti dibersihkan dengan betul.

Harga Pasaran Purata dan Kriteria untuk Pemilihan Peralatan

Oleh itu, anda masih memutuskan untuk membeli kultivator elektrik untuk kediaman musim panas. Pelbagai, seperti yang telah kami jelaskan, agak luas, dan unit-unitnya berbeza dalam ciri teknikalnya. Oleh sebab itu, pertama, anda mesti memutuskan untuk tugas apa yang anda perlukan seorang penanam. Jika anda merancang untuk menjaga katil bunga atau mempunyai kawasan kecil, maka memberi keutamaan kepada peralatan kuasa rendah. Pertama sekali, kuasa sedemikian dalam kes sedemikian akan mencukupi, terutamanya kerana penanam akan menjimatkan elektrik yang banyak (baca: wang).

Maklumat Penting! Lebar tangkapan yang besar diperlukan hanya di kawasan terbuka yang besar - dengan peralatan yang serupa dekat dengan semak / pokok tentu saja tidak sesuai.

Juga jangan lupa tentang jenis tanah di laman web anda. Jika itu, katakan, tanah liat, maka tidak setiap model akan mengatasinya. Dalam satu perkataan, ambil semua ini dan buatlah pilihan yang tepat!

Kepada nota! Kita juga harus membincangkan penggunaan tenaga secara berasingan. Selalunya orang tidak memberi perhatian kepada penunjuk ini, cuba menjimatkan belian. Dan kemudian ternyata bahawa penanam elektrik yang murah sangat meningkatkan kos elektrik. Oleh itu, lebih baik untuk terlebih bayar beberapa perkara sekaligus, tetapi pada masa akan datang untuk menyelamatkan.

Bagi kos spesifik teknik tersebut, ia bermula dari 4,000 rubel dan berakhir dengan puluhan ribu. Harga bergantung bukan sahaja pada parameter teknikal, tetapi juga pada promosi pengeluar. Untuk perbincangan yang lebih terperinci tentang isu ini, kami mengesyorkan supaya anda mengkaji jadual di bawah.

Jadual. Berapa banyak model penggemar elektrik yang popular.

Bolehkah saya membuat penanam elektrik sendiri?

Soalan ini akan ditanya oleh ramai daripada anda. Sesungguhnya, jika seseorang tahu bagaimana membuatnya dengan tangan, maka anda boleh tergoda untuk membuat penanam elektrik untuk menjimatkan wang.

Pilihan satu. Kami menggunakan pengisar daging perindustrian

Untuk membuat peralatan yang digambarkan sendiri, anda mesti terlebih dahulu membuat keputusan berdasarkan apa yang anda akan lakukan. Pilihan yang sangat baik ialah penggunaan penggiling daging bertenaga tinggi industri.

Algoritma tindakan dalam kes ini akan kelihatan seperti ini.

Langkah Pertama. Pertama, kimpalan sepasang pegangan (tiub melengkung) dan sepasang sudut ke kotak gear mincer.

Langkah Dua. Pengimpalan lebih lanjut ke sudut roda (ia adalah wajar bahawa ia adalah diameter besar, jika tidak ia akan ditanam di dalam tanah).

Langkah Tiga. Ambil lekap itu, potong batangnya, dan sebaliknya, letakkan di dalam tukul penggiling daging.

Langkah Empat. Weld penghancur ke aci (memerhatikan sudut 120 darjah). Akibatnya, mereka akan ternyata seperti skru. Ini adalah perlu untuk memudahkan arahan unit.

Langkah Lima. Pasang suis motor pada pemegang.

Maklumat Penting! Walaupun semasa memasang, sentiasa minyak aci, jika tidak, ia akan menjadi sangat sukar.

Pilihan dua. Kami menggunakan gerudi elektrik

Ini adalah salah satu pilihan yang paling popular untuk membuat penanam elektrik. Untuk membuat perhimpunan seperti itu, anda memerlukan daya tinggi yang tinggi. Kami mengesyorkan untuk mengukuhkan reducer penggerudian dengan jurang tambahan (yang terakhir boleh diambil, katakan, dari bulgarian), menggunakan kacang, bolt dan jalur, sambung kedua gear ke unit kuasa tunggal. Ia juga penting bahawa semua ini bersambung dengan struktur asas.

Jadi, sekarang anda tahu semua yang anda perlukan mengenai penanam elektrik. Mudah-mudahan artikel itu sangat berguna untuk anda. Nasib baik dalam kerja!

Video - Memilih penanam untuk kediaman musim panas

Pengumpul suria dengan tangan mereka sendiri - 100% terbukti cara

Prinsip operasi pam haba - litar dan panduan video

Penumpuk haba dengan tangan + Prosedur skematik dan pemasangan

Pengumpul suria dengan tangan mereka sendiri - 100% terbukti cara

Prinsip operasi pam haba - litar dan panduan video

Penumpuk haba dengan tangan + Prosedur skematik dan pemasangan

Sistem pemanasan dengan peredaran semulajadi

Panel solar untuk pemanasan rumah - rajah pemasangan, peri

Pilihan pemanasan alternatif rumah persendirian - pelaksanaan

Pemanasan AGV - pemilihan, pemasangan dan pemasangan dandang gas

Pemanasan premis industri dan perusahaan - jenis, dengan

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 46 =