Pengilang blok motor di Rusia

Pasaran motoblock Rusia dan penanam motor

Selain Salyut dan Neva yang terkenal, sejumlah besar blok bermotor dan penanam motor pengeluaran Rusia dihasilkan setiap tahun, berbeza dengan fungsi, saiz dan kuasa. Ini adalah: Oka, Mole, Tarpan, Ural dan lain-lain.

Di Rusia, terdapat begitu banyak pengeluar alat mekanisasi yang tidak boleh dikira. Oleh itu, kita akan berpegang pada pemain utama di pasaran motor.

1 Analisis perbandingan motoblock Rusia dan penanam motor

Sebenarnya, hampir mustahil untuk membuat penarafan motoblok terbaik, sejagat dan terpakai bagi semua subspesies dan kategori, kerana terdapat banyak parameter yang mana para pemimpin yang tidak jelas hanya dapat ditentukan. Sebagai contoh, satu orang memerlukan satu senarai kenderaan khas yang terbaik untuk kebolehpercayaan, yang kedua penting ialah penarafan bot motor Russia murah, yang ketiga memerlukan senarai model kualiti terbaik.

Motoblock NEVA MB-23S-9.0 PRO

Oleh itu, data yang dibentangkan di bawah adalah sangat subjektif dan berdasarkan kajian ciri-ciri teknikal, pendapat pemilik, fungsi dan harga. Bagaimanapun, mari cuba buat senarai anggaran kedudukan teratas. Ia akan kelihatan seperti ini:

Untuk kemudahan pengelasan, motoblock Rusia boleh dibahagikan kepada tiga kumpulan:

 • motoblok berat adalah peranti yang kuasanya tidak kurang dari 10 hp. Peralatan jenis ini juga dipanggil traktor mini. Mereka stabil di atas tanah yang tidak rata, mereka agak berat. Berat standard melebihi 100-150 kg, ini membolehkan mereka untuk menarik bajak tanpa berat tambahan. Blok motor ini juga boleh menjadi kenderaan untuk pengangkutan barang, menghasilkan arus elektrik untuk sambungan ke penjana, dan mengepam dari air yang dipasangkan dengan baik dengan pam. Mereka berbeza dalam pelbagai mod operasi dan kelajuan, kehadiran perbezaan. Selalunya terdapat model dengan penghantaran berkurangan dalam pengurangan;
 • blok motor ringan - mempunyai kuasa terkecil, tidak melebihi 5 hp, reducer padat, ringan, dicirikan dengan lebar lebar membajak, satu atau dua kelajuan. Gandingan dan pada masa yang sama penghantaran motor pada mereka paling sering adalah penghantaran V-belt. Agregat cahaya tidak memerlukan kemahiran dan pengetahuan khusus, kekuatan fizikal, dan oleh itu pembantu taman yang baik untuk wanita dan pesara dalam plot kecil. Tujuan utama adalah untuk bekerja dengan pemotong penggilingan. Sekiranya terdapat beberapa aliran pada kren memandu, satu halangan tambahan dilampirkan menggunakan tali pinggang kedua. Tanah berat dan bajak mototeknik tidak akan menarik;
 • blok motor purata - pilihan terbaik untuk tanah Rusia. Motoblock purata adalah unit kerja dengan kekuatan anggaran 6-10 hp. dan berat sehingga 100 kg. Fungsinya membolehkan dan mengangkut troli treler, dan membersihkan salji. Kelas mesin ini termasuk kedua-dua pembalik dan penghantaran multistas, dan motoblock diesel, yang berharga pada harga yang lebih tinggi, tetapi penggunaan bahan api lebih berfaedah untuk penggunaan yang kerap. Penghantaran motor, sebagai peraturan, langsung. Terima kasih kepada ini, adalah mungkin untuk menyambungkan hubungan aktif ke batang PTO.

Pada asasnya, dihasilkan oleh perusahaan domestik, blok motor mudah dalam pembinaan dan operasi, mereka mempunyai tempoh jaminan selama satu tahun (kecuali Neva).

Setiap wakil teknologi mini pelbagai fungsi membezakan ciri dan kelebihannya. Oleh itu, peranti Cascade berbeza dengan sumber kerja yang meningkat dengan mengorbankan penggantungan wajib kepala rod.

1

Kerja Motoblock Cascade

Beberapa model kilang Vladimir dilengkapi dengan penapis dan pam minyak. Mole mempunyai salah satu reka bentuk kelajuan tunggal paling mudah. Antara kenderaan berat, Ufa Agros yang dijual dengan baik, dilaksanakan pada tingkat profesional. Bagi model Salyut-5, MB-1 Oka dan Neva, kemudahan melekat adalah ciri, yang menjamin pembaikan dan operasi mudah. Oleh itu, mari kita pertimbangkan tiga pengeluar jentera pertanian bermotor kecil dari penarafan yang dibentangkan.

Syarikat Saham Bersama Merah Oktober-Neva dipanggil oleh pemimpin pembuatan di Rusia мотоблоков. Rangkaian jualan syarikat termasuk 160 firma Persekutuan Rusia, Belarus, Ukraine, Moldova, Lithuania, Estonia, Latvia, Kazakhstan, Armenia dan Bulgaria. Penggali motosikal dan motoblocks, yang dihasilkan di St Petersburg, dijual di 250 kedai, diservis di 160 pusat servis. Reputasi jenama yang sempurna adalah berdasarkan penggunaan motor pengeluar dunia (Honda, Subaru) dan produk yang berkualiti tinggi.

Untuk memperluaskan rangkaian kenderaan bermotor, pendekatan inovatif dan banyak pengalaman kejuruteraan digunakan. Barisan ini diwakili oleh lima penguasa: MB-Compact, MB-1, 2, MB-23, MB-23 SD. Setiap daripada mereka mengandungi dua pengubahsuaian. Pada masa yang sama, pelbagai keupayaan operasi membolehkan, bergantung pada saiz tanah, skop kerja dan harga produk, untuk memilih pilihan yang sesuai.

Motor Neva digabungkan dengan sejumlah besar lampiran (meraih, bajak salji, pemotong, troli dan penyesuai), mempunyai masa hidup yang tinggi, meningkatkan kecekapan, mempunyai sistem pergeseran gear yang mudah digunakan dan berfungsi. Pengurusan mereka dengan cepat dikuasai.

Motoblock Neva dengan treler

Penggemar motors diwakili oleh tiga baris kuasa dan kelas menengah: MK-70, MK-80, MK-200. Model dilengkapi dengan enjin yang diimport, penghantaran "kaya". Peranti mempunyai roda hadapan dua. Penggemar motosikal dilengkapi dengan stereng laras. Di samping itu, Neva menghasilkan lampiran pada mesin (bajak, bukit, penyambung, pemasang, pemotong).

1.2 Gambaran keseluruhan blok motor Neva (video)

Bersama dengan loji Neva, Salyut mengambil tempat pertama. Perusahaan ini mengkhususkan diri dalam pengeluaran blok motor dari tahun 80-an. Teknik di bawah cap dagangan ini mencirikan:

 • kebolehlaksanaan dan pengendalian yang baik;
 • kemudahan dan kebolehpercayaan;
 • pelbagai fungsi dan universiti;
 • lokasi pusat graviti yang rendah;
 • kapasiti enjin yang diimport, ekonomi, dan petrol sebanyak 4-6.5 hp;
 • pengurangan gear;
 • Ketiadaan perbezaan.

Produk dihasilkan dalam 10 modifikasi dan lampiran kepada mereka. Peranti mekanikal yang didorong sendiri direka untuk prestasi jangka panjang banyak tugas agroteknik. Oleh itu, menggantikan keseluruhan set peralatan taman, motoclocks Salute tidak akan menyebabkan ketidakpuasan di kalangan pemilik masa depan.

Di bawah jenama Krot motoblocks dihasilkan oleh JSC Moscow Machine-Building Enterprise dinamakan selepas V.V. Chernysheva di kilang-kilang Omsk dan Moscow. Mesin pengeluar ini diketahui sejak tahun 70-an. Mereka dilengkapi dengan motor dengan kuasa 2.6 hp. dan pengurang, dipasang ke bingkai. Pada enjin pelang tetap tetap enjin. Pemilik unit tidak menyukai prestasi, jadi Mole mula bertambah baik.

Direka untuk bekerja di kawasan sehingga 0.10 hektar, mesin tanah perkebunan menanam tanah hingga kedalaman sehingga 25 cm. Model pertama adalah peranti satu tujuan untuk memupuk tanah. Setakat ini, keupayaan teknikal produk syarikat meningkat. Bersama dengan lampiran, mesin melakukan pelbagai keperluan untuk pengguna persendirian.

 • pemasangan enjin 4-lejang dan 2-lejang yang diimport;
 • penggunaan pengurangan dengan gear terbalik;
 • perbezaan dalam reka bentuk karburetor, pembersih udara, tangki gas dan bahan bakar ayam.

2 Model popular motoblock Rusia

Di pasaran Rusia kenderaan bermotor, hanya 30% dipenuhi dengan produk domestik, 70% barangan adalah berkualiti Eropah. Antaranya, motosikal Crosses CR-M12E sangat popular.

Motoblock Crosser CR-M12E

Mesin berat dilengkapi dengan enjin diesel dengan kuasa 12 hp. dan penyejukan air. Dalam satu pas, ia mengolah tanah ke kedalaman 20 cm dan lebar sehingga 80. Permulaannya difasilitasi oleh starter elektrik. Peralatan standard termasuk rototiler, bajak, kerusi pengendali. Kelajuan yang boleh dikembangkan oleh juruteknik adalah 18 km / j. Penggunaan bahan api adalah rendah, daya penggerak adalah 12 kN.

Crosser CR-M8 juga dalam permintaan. Unit ini berkhasiat berkhasiat dengan enjin yang berkuasa (8 hp). Lebar pemprosesan adalah 75 cm, kedalaman - 25. Peranti ini mempercepatkan sehingga 12 (kadang-kadang 15) km / j. Running adalah manual. Tahap hingar yang rendah telah diperhatikan. Roda mempunyai diameter besar. Motoblok dilengkapi dengan bajak dan rototiler.

2.1 Blok bermotor bermutu tinggi dan menengah dalam permintaan

Untuk bekerja di laman web ini dalam 12 hektar adalah disyorkan untuk membeli Salute 100-6.5. Teknologi ini telah menyerap yang terbaik dari model terdahulu, jadi ia dicirikan oleh prestasi dan ciri-ciri cemerlang yang menarik pengguna.

Antaranya: jejari pusing kecil, enjin petrol dengan kuasa keluaran 6.5 hp, lebar cengkaman sehingga 89 cm, kehadiran 6 pemotong penggilingan dalam kit, kemungkinan mengubah arah belakang, pengurangan gear, kelajuan pengangkutan sehingga 12 km / j. Walaupun saiz kecil dan ringan, Salut 100-6,5 berfungsi dengan sempurna di pelbagai jenis tanah.

Dalam kategori unit motor ringan yang terbaik, perdana ialah Neva MB-1B-6,0FS, mesin multi-kelajuan dan pelbagai fungsi yang memproses tanah-tanah sederhana. Menyediakan 1 gear belakang dan 3 ke hadapan. Enjin dengan permulaan yang cepat mempunyai kapasiti 6.5 hp. Lebar penanaman adalah 86-127 cm, kedalamannya adalah 20. Kualiti daya tarikan-pengikat diperbaiki. Roda stereng boleh laras dalam sudut dan ketinggian.

Mole MK-1A-02 dengan tegas menduduki nichenya. Daya saing teknologi taman menegaskan ciri-ciri pengguna yang tinggi dan kualiti produk. Analogu unit ini mula menghasilkan dan pengeluar dari China. Monoblock sumber dan ergonomik dengan berat 48 kg mempunyai enjin 2-lejang dengan kapasiti 2.6 hp. Jumlah tangki bahan api ialah 1.8 liter. Mole mempunyai 2 pemindahan.

Apabila membeli, 4 pemotong disediakan, yang dipasang dari sisi yang berbeza dari aci reducer.

MK-1A-02 memproses tanah dengan lebar 35/60 cm dan kedalaman 25. Pengatur laju aci centrifugal menyediakan penggunaan bahan bakar ekonomi (tidak lebih dari 1 l / h).

Kelebihan menanam kentang dengan blok motor

 • Motoblock Centaur: garis model, ciri operasi

 • Ciri-ciri reka bentuk dan skop blok motor "Agros9raquo;

 • Pembuatan halangan untuk lampiran ke blok motor

 • Permohonan apa dalam pertanian ditemui oleh penanam kentang ke blok motor?

 • Barisan model Motoblocks Favorit dan lampiran kepada mereka

 • Bagaimana untuk memilih motosikal Weima?

  Tambah komen Balas balasan

  © 2017 moezerno · Menyalin bahan tapak tanpa izin adalah dilarang.

  Blok motor berat pengeluaran Rusia: bagaimana untuk memilih?

  Motoblocks - peralatan yang direka untuk kerja-kerja pertanian, sebahagian besarnya memudahkan kerja manusia disebabkan oleh mekanisasi sejumlah besar proses fizikal yang kompleks.

  Blok berombak pengeluaran Rusia mampu memroses dan membajak tanah dalam bentuk apa pun. Setiap "unit" ini boleh dilengkapi alat berengsel, seperti kilang, bajak, bukit, dll.

  Perhatian anda ditawarkan penarafan blok motor berat yang terbaik yang dihasilkan di wilayah Persekutuan Rusia dengan penerangan terperinci mengenai model utama.

  Model ini sangat permintaan di Rusia. Dihasilkan di bandar St. Petersburg. Unit motor Neva MB 23S 9.0 boleh digunakan untuk pelbagai aktiviti: membajak, membongkar dan membilas, berkerut, dan sebagainya, dan ia juga boleh mengangkut beban berat sehingga 450 kilogram.

  Ia mempunyai lapan gear, empat daripadanya adalah ke hadapan, dua belakang. Enjin itu dipasang di Jepun, syarikat Subaru. Kuasa adalah 9 kuasa kuda, dengan satu silinder. Jenis bahan api adalah petrol. Kapasiti tangki adalah 3.6 liter. Ia mampu mengembangkan kelajuan sehingga 16 kilometer sejam.

  Jika perlu untuk menggantikan kotak gear, ia tidak akan sukar untuk mencari model yang sama. Ciri-ciri motoblock termasuk: penggunaan yang selamat dan boleh dipercayai (terima kasih kepada unit kuasa yang diimport).

  Kos purata motoblock ialah 55 ribu rubel.

  Daripada pemilik pengusaha ini menerima banyak tinjauan positif.

  • Menyediakan kerja yang selamat;
  • Mempunyai jisim kecil;
  • Boleh dipercayai;
  • Mempunyai perhimpunan berkualiti tinggi.

  Motoblocks syarikat ini telah dihasilkan selama lebih dari 23 tahun. Model enjin agak berkualiti tinggi, dari syarikat Honda, mempunyai kapasiti 9 hp. Motoblock dilengkapi dengan gearbox, yang mempunyai lapan kelajuan: 6 - depan dan 2 - belakang. Bekerja pada petrol. Membolehkan penggunaan lampiran, mempunyai kuasa aci pengangkut.

  Di pasaran Rusia, anda boleh membeli pemborong sedemikian rata-rata untuk 70 ribu rubel.

  Menurut maklum balas pemilik, motoblock mempunyai beberapa kelemahan dalam reka bentuk.

  • Kemungkinan untuk menyambung penggali kentang atau treler ke blok motor;
  • Kesederhanaan perkhidmatan (disebabkan ketersediaan pusat servis) di mana-mana bandar besar Persekutuan Rusia;
  • Nilai yang sangat baik untuk wang;
  • Pelbagai karya.
  • Terdapat beberapa masalah dengan klac;
  • Secara berkala, terdapat masalah apabila menukar kelajuan.

  Blok berat pengeluaran Rusia ini adalah yang paling berkuasa dari model diesel. Kuasa enjin unit adalah 8 kuasa kuda. Jenis enjin - diesel, mempunyai 1 silinder. Dilengkapi dengan aci pengangkut kuasa.

  Penghantaran dipasang dalam jenis mekanikal. Bilangan gear pada motoblock: 6 - ke hadapan dan 2 - belakang. Ia mampu mengembangkan kelajuan maksimum sehingga 15 kilometer sejam.

  Tangki bahan api mempunyai kelantangan 5.5 liter.

  Di Moscow, dijual dengan harga purata sebanyak 75 ribu Rubles.

  Maklum balas daripada pemilik model ini menerima kebanyakannya positif (disebabkan kapasiti dan peralatan yang sangat baik).

  • Penggunaan bahan api yang rendah. Kira-kira tangki penuh sudah cukup selama 9 jam kerja berterusan;
  • Oleh kerana jisim yang besar motoblock itu sangat baik dapat menekan terhadap tanah;
  • Kapasiti, yang membolehkan untuk menjalankan pelbagai jenis kerja.
  • Kedalaman penanaman kecil;
  • Mempunyai lebar tanah yang kecil.

  Unit multifungsi yang baik yang membolehkan membajak dan melonggarkan tanah, menghantui tumbuh-tumbuhan, menuai, memotong rumput dan bahkan membersihkan salji. Motoblock model ini dihasilkan lebih daripada 15 tahun.

  Dilengkapi dengan enjin petrol. Ia mempunyai 4 gear ke depan dan 2 gear belakang. Ia mampu mempercepatkan hingga 8 kilometer sejam. Untuk penanaman mempunyai lebar rawatan yang berlainan. Kuasa adalah 6.5 kuasa kuda. Jumlah tangki gas ialah 3.6 liter.

  Satu set lengkap termasuk: set alat yang diperlukan, flaps pengilangan, bushings, enam kilang berasingan, pendakap dan coulter. Ia adalah dalam model ini bahawa pengendalian stereng moden dibuat. Tuas kawalan klac diperbuat daripada plastik ergonomik.

  Di pasaran semasa, motosikal Salute 100 BS-B boleh dibeli dengan kos purata 40,000 Rubles.

  Komen yang dia terima daripada pemiliknya kebanyakannya positif, kecuali mungkin untuk tempoh operasi pendek tali pinggang kilang.

  • Saiz kecil;
  • Operasi mudah;
  • Kemungkinan pelarasan stereng;
  • Kerja yang berkesan dan boleh dipercayai;
  • Kemudahan penyelenggaraan;
  • Ia dilengkapi dengan tali pinggang berkualiti rendah. Oleh sebab itu, disyorkan supaya mereka digantikan dengan segera dengan yang lebih dipercayai;
  • Mengendalikan mempunyai tahap mengangkat yang kecil.

  Buat model ini di Kaluga. Motoblock tersebut mula dihasilkan di kilang di era Soviet, itulah sebabnya mereka dibezakan oleh kekuatan tinggi dan ciri-ciri teknikal yang sangat baik.

  Unit ini mempunyai pelbagai fungsi dan sesuai untuk menjalankan kerja seperti membajak tanah, menanam, membersihkan wilayah dan banyak lagi. Oleh kerana kehadiran bingkai berengsel, motoblock stabil. Dilengkapkan dengan penyongsang pencucuhan; Apabila pemegang dikeluarkan, motor berhenti bekerja secara automatik.

  Ia mampu mempercepatkan hingga 8 kilometer sejam. Tangki bahan api mempunyai isipadu 3.6 liter. Enjin itu dipasang oleh syarikat Jepun Subaru, ia mempunyai satu silinder. Dia mempunyai 7 kuda kuda. Kerja motoblock pada petrol.

  Beli bot motor UGRA НМБ 1Н10 boleh pada kos purata sebanyak 55 ribu Rubles.

  Walaupun dia mempunyai maklum balas positif dan negatif, ramai pengguna menganggap beliau sebagai salah satu peneroka terbaik di pasaran domestik.

  • Bekerja pada sebarang suhu ambien;
  • Hayat perkhidmatan yang tinggi;
  • Tahap bunyi yang rendah;
  • Mencari mudah alat ganti yang diperlukan;
  • Ia mematuhi piawaian keselamatan.
  • Getaran berlebihan;
  • Tangki bahan api kecil. Masa operasi motoblock adalah kira-kira dua jam selepas mengisi minyak penuh;
  • Permulaan motoblock yang tajam. Lancar bergerak tidak mungkin berfungsi;
  • Reka bentuk yang agak kompleks.

  Jika anda telah memutuskan untuk membeli blok berat pengeluaran Rusia - yang terbaik adalah untuk menghubungi peniaga rasmi. Mereka akan dapat memberikan jaminan rasmi, jika diperlukan, mereka akan menjalankan kerja-kerja perkhidmatan dan akan dapat menawarkan peralatan tambahan.

  Sebelum membeli, anda harus membaca ulasan tentang blok motor berat pengeluaran Rusia, yang ditinggalkan oleh pemilik peralatan di Internet. Untuk memahami apa merit dan demerits mempunyai unit tertentu.

  Mengetahui kelemahan dan kelebihan model yang berbeza, anda sentiasa boleh membuat pilihan yang paling optimum. Dan kemudian pengusaha terpilih akan melayani anda "iman dan kebenaran" selama bertahun-tahun.

  Dan kini kami menawarkan anda video mengenai topik bagaimana memilih motoblock:

  Pengilang motoblock - tapak rasmi, alamat tumbuhan

  Sebelum membeli motoblock, pelanggan sering tertarik dengan maklumat mengenai tumbuhan yang menghasilkan jenis produk ini. Untuk menilai kualiti unit bermotor, ada yang lebih memilih perusahaan yang menghasilkannya.

  Jika ini adalah pengeluaran yang serius dengan sejarah yang panjang, teknologi moden, maka anda boleh mempercayai blok motor seperti itu. Bagi mereka yang berminat dengan maklumat ini dan membuat halaman ini. Di sini anda boleh menemui maklumat mengenai pengeluar utama blok motor dan penanam motor di Rusia. Laman web rasmi pengeluar blok motor akan membantu merumuskan pendapat mereka tentang peralatan yang dihasilkan oleh mereka, dan memudahkan pembuatan keputusan - yang blok motor untuk dibeli? Dengan kemunculan maklumat mengenai pengilang blok motor Rusia, halaman itu akan ditambah.

  Laman rasmi dan alamat kilang-kilang yang menghasilkan blok bermotor Rusia

  105118, Moscow, prospek Budyonny, 16, bangunan 2.

  Avant-guard adalah sesuatu yang baru dalam model 2016

  OAO Smorgon Aggregate Plant

  pengkhususan - peralatan dan lampiran taman. Mungkin tapak terbaik pengeluar motoblock Rusia

  http://www.avid.ru Di tapak maklumat mengenai motosikal pengilang belum menyiarkan

  Halaman motosikal untuk 2017 tidak tersedia

  Faks: +38 (061) 720-50-00

  Di dalam jadual tidak hanya pengeluar Rusia blok motor, tetapi juga Belarus dan Ukraine

  Sekiranya anda menganalisis laman web yang dikumpulkan di dalam jadual, kita melihat bahawa perhimpunan dan pengeluaran motoblok kebanyakannya dijalankan di perusahaan-perusahaan kompleks perindustrian ketenteraan, sebagai barangan pengguna. Pengecualian adalah CJSC "Krasny Oktyabr-NEVA" dan "Mobil K" - ini adalah kemudahan pengeluaran khusus untuk jentera motosikal dan trak.

  Dengan cara ini, kedua-dua syarikat ini mempunyai laman web yang terbaik, terutamanya Mobile K, terdapat penerangan produk terperinci, arahan pengendalian, katalog bahagian, gambar.

  Oleh kerana bagi orang lain produk ini tidak asas, informasi di situs-situs kecil. Enjin Rusia untuk motoblocks dihasilkan di OAO Kaluga Engine, perusahaan lain, walaupun pada hakikatnya mereka tergolong dalam kompleks perindustrian ketenteraan, kebanyakannya terlibat dalam perhimpunan, beberapa membuat pengurangan dan komponen lain, yang lain memerintahkan segala-galanya di China.

  Saya ingin ambil perhatian bahawa terdapat banyak kerja untuk membangunkan pengeluaran sendiri blok motor dan penanaman motor di Rusia. Lagipun, walaupun syarikat-syarikat yang menganggap diri mereka menghasilkan kitaran penuh untuk produk utama, banyak membeli dari pembekal pihak ketiga (roda, pena, pulleys, ikat pinggang, kabel, reducer).

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 84 = 92