Pensil di dalam foto dapur

Kabinet dapur yang direka secara ergonomik: praktikal dan bergaya

Kabinet pensil di dapur membolehkan anda secara rasional menggunakan ruangan Di satu pihak, kabinet adalah kes pensil di dapur - ini adalah cerita klasik. Nampaknya nenek kami masih dapat melihatnya. Mengapa dikatakan bahawa kes pensel sekali lagi menjadi tren, dan walaupun dalam apa? Praktikal hari ini dihargai terutamanya, tetapi keperluan untuk kepraktisan ini telah berkembang. Tiada siapa yang mahu berpuas hati dengan pedalaman sederhana, di mana peraturan rasional yang ketat.

Reka bentuk praktikal moden tidak lebih daripada menyamar dengan penyelesaian yang tidak dijangka, praktikal hiasan elegan. Ia adalah, tetapi ia tidak mudah dilihat, dan untuk tujuan mengorbankan fungsi estetik bilik itu tidak perlu.

Kabinet sempit hari ini betul-betul dianggap hampir perabot paling ergonomik. Ia lapang, ia tidak menduduki banyak ruang di dapur, tetapi ia juga tinggi dan tidak besar. Ciri-ciri semacam itu juga menjadikannya reputasi yang baik.

Bagaimana saya boleh menggunakan kes kabinet kabinet:

 • Sebagai tempat untuk peralatan rumah terbina dalam. Letakkan di sini multivark, ketuhar gelombang mikro, penuaian, semuanya akan kelihatan baik.
 • Untuk menyimpan peralatan dapur. Hanya nyonya rumah tahu betapa membosankan adalah membanting pintu loker, apabila anda perlu mendapatkan periuk itu, maka ayam ini. Dalam kes pensel, semua dalam pandangan biasa.
 • Untuk tujuan hiasan. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan idea bahawa dapur adalah ketat dalam negeri, maka kes almari akan membantu memenuhi rancangan anda untuk menghias dapur.
 • Untuk menyimpan balang dengan kebiasaan, herba, rempah. Sekiranya anda mempunyai cukup kapasiti ini, dan secara kebetulan mereka layak tidak bersembunyi di belakang pintu kabinet, membinanya dalam kes pensil - ia cantik dan mudah.

Lekapan dapur boleh berfungsi sebagai tempat penyimpanan barang kecil hiasan atau menjadi elemen berfungsi sepenuhnya

Akhirnya, sebagai orang-orang dengan jelas melihat dalam ulasan mereka, akan ada perabot, dan bagaimana untuk menerapkannya, kita tidak akan berfikir untuk masa yang lama.

Ternyata mereka juga berbeza, dan apa juga.

Jenis pensel yang paling popular adalah kes pensel, yang hampir selalu digunakan sebagai tempat untuk peralatan rumah terbina dalam.

Dan di sini segala-galanya adalah logik, masa menentukan undang-undangnya - orang semakin hairan tentang bagaimana mudah dan kompeten untuk ditempatkan di dapur dan ketuhar gelombang mikro yang besar, dan pelbagai bar, dan pemproses makanan yang sama. Dan kadang-kadang oven dengan mesin basuh pinggan mangkuk juga dibeli secara berasingan.

Di dalam perabot ini anda boleh dengan mudah menyembunyikan perkakas rumah

1

Secara umum, semua ini diatur di sudut-sudut, dan tidak semestinya supaya ia mudah digunakan. Sudah tentu, almari-lajur lantai menyelesaikan masalah ini pada satu masa. Ruang dapur dengan segera menjadi lebih teratur.

Kasut pensil tinggi kabinet dengan pintu boleh membuat peti sejuk tidak kelihatan, yang dalam dapur moden tidak harus menarik perhatian kepada dirinya sendiri.

Kes pensel sudut adalah idea super untuk dapur kecil, di mana setiap sentimeter adalah harga.

Kabinet dapur: dengan atau tanpa pintu

Sudah tentu, almari tanpa pintu, nampaknya bukan lagi almari. Tetapi reka bentuk ini juga biasa disebut kabinet. Ternyata rak sempit ini dianggap oleh banyak orang sebagai kes pensil.

Rak kabinet terbuka boleh digunakan untuk menyimpan perkakas atau memasang peralatan

Menolak model dengan pereka pintu tidak memberi nasihat. Dan untuk beberapa sebab: pintu boleh dibuat dari kaca es dan bahan lain yang telus, pintu membolehkan anda menyembunyikan apa yang anda tidak mahu tunjukkan.

Kabinet dengan pintu kaca yang kukuh dianggap sebagai model yang sangat relevan. Benar, dia di pedalaman dapur harus ada sesuatu yang ditambah - pintu kaca yang kesepian akan kelihatan kembung.

Bagaimana untuk menghiasi kes kabinet kabinet di dapur

Jika anda rasa kes pensel adalah tempat untuk hiasan, maka anda boleh menghiasinya dengan hanya mengisi. Dalam kes ini, pintu dalam kabinet seperti itu tidak diperlukan.

Kaligrafi pensil hiasan, bahawa boleh ada:

 • Peralatan hiasan. Sama samovar Rusia, dulang dicat, peralatan lukisan tangan.
 • Wang, patung, cenderahati. Jika anda tidak bersetuju bahawa semua ini di dalam rumah haruslah minimum, berbuat sedemikian sehingga sayangku perkara tidak diletakkan secara kasar di sekitar apartmen. Biarkan mereka hidup bersama dalam kes pensel itu.
 • Tekstil. Dan mungkin anda suka duduk di dapur dengan lilin, ditutup dengan selimut yang selesa? Kemudian jangan sembunyi jauh, dan di sana, dalam kes pensel, menyimpan satu lagi untuk syarikat itu.
 • Pinggan mangkuk yang cantik. Terdapat hidangan yang digunakan setiap hari, tetapi ada yang menyenangkan mata dan digunakan pada majlis-majlis khas. Oleh itu, bahawa dia senang mata lebih kerap dan semasa ia berada di tempatnya, anda boleh menggunakan kes pensil almari yang sama.

Beberapa rak di papan sorot ini menyerlahkan untuk perkara-perkara kecil yang menyenangkan, dan hiasan tematik.

Menduduki ruang dapur dengan ketinggian, pensil kabinet secara ergonomik dapat mengatur semua yang paling diperlukan

Sebagai contoh, musim luruh itu, dan bagaimana anda ingin menetapkan acara ini di pedalaman pangsapuri anda. Letak rak di dalam kes pensil pasu dengan sejambak daun musim luruh dan kelompok abu gunung, beberapa labu kecil, lilin dan segala yang mengingatkan anda tentang musim luruh yang indah.

Dan di rak lain, anak-anak anda dapat mengatur pameran musim gugur mereka dengan kraf yang dibuat dari bahan semula jadi. Musim sejuk akan datang, dan rak perlu diisi dengan keindahan baru, jadi mereka tidak akan kosong atau bosan dengan tempat-tempat seperti dalam kes pensel.

Merancang kes kabinet dapur pensil (video)

Di dalam persekitaran anda, patut keindahan, yang unik mempengaruhi sikap anda. Dan keindahan tidak hanya dalam pernak-pernik dan benda-benda seni, keindahan dan keharmonian segala sesuatu, dan dalam susunannya yang kompeten, dan dalam kesempurnaan hal-hal pedalaman. Gunakan kes itu untuk tujuan yang indah dan praktikal, dan ia akan menjadi salah satu perabot kegemaran anda.

Untuk membuat dapur lebih selesa, anda tidak boleh lakukan tanpa kes almari pensil!

Terdapat beberapa pilihan untuk meletakkan dapur. Saiz bilik, yang diperuntukkan ke dapur, berbeza-beza. Dan walaupun dapur sering diberikan kawasan yang agak kecil, ia adalah salah satu kawasan yang paling berfungsi di apartmen. Untuk memenuhi semua yang anda perlukan di dapur, anda boleh menggunakan pelbagai cara. Penubuhan perabot dan peralatan pelbagai fungsi akan membantu bukan sahaja untuk menjimatkan ruang, tetapi juga untuk membuat dapur selesa dan mudah digunakan.

Kes dada besar yang berguna berguna di mana-mana dapur.

Salah satu pilihan untuk penggunaan ruang ekonomi dan praktikal ialah pemasangan almari di dapur. Almari kabinet untuk dapur akan membantu anda sangat menguntungkan dan praktikal untuk menganjurkan ruang kerja.

Di dapur apa-apa reka bentuk kabinet kes pensel akan kelihatan hebat. Ia adalah contoh perabot dapur klasik. Dan jika anda melihat mana-mana foto, yang mempunyai perabot, anda boleh melihat kes almari. Almari kabinet - kabinet paling praktikal, berfungsi dan mudah untuk semua pilihan yang mungkin untuk perabot dapur.

Kes-kes dapur sangat banyak, anda boleh dengan mudah memilih yang sesuai untuk dapur anda.

 1. Fungsi. Lemari Kabinet membolehkan anda menempatkan pelbagai jenis alat dapur (periuk, kuali, pinggan, cawan), bekalan yang boleh dimakan, rempah-rempah atau peralatan dapur (penambang, penuai, dan sebagainya).
 2. Ergonomi. Oleh ergonomik bermakna penggunaan ruang dapur yang paling berkesan dengan menggunakan kabinet almari yang paling mudah.
 3. Minimalisme. Lemari almari menduduki tempat yang paling minimum di dapur. Pada masa yang sama ia sangat mudah untuk menyimpan pelbagai peralatan rumah tangga (dari periuk ke pelbagai bijirin dan rempah).
 4. Dimensi. Kabinet kes pensil boleh mempunyai kedua-dua dimensi standard, dan dibuat kepada dimensi dapur anda. Dengan gambar saiz khas kabinet seperti itu boleh didapati di Internet. Apabila memesan kabinet almari, anda boleh menentukan parameter seperti ketinggian dan lebar secara berasingan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa perintah kabinet bukan standard akan lebih mahal, tetapi ini akan meningkatkan kefungsian bilik dan membuat penginapan anda di dapur lebih selesa.
 5. Keterlaluan. Almari kabinet sempurna sesuai dengan mana-mana bahagian dalam dapur anda. Foto kes kes pensil dalam pelbagai reka bentuk boleh didapati di internet.
 6. Saiz kecil. Lemari Kabinet akan kelihatan baik di dapur kecil, di mana ruang bebas sangat dihargai. Juga, kabinet tersebut digunakan dalam perancangan premis bukan standard.
 7. Harga. Kes almari mempunyai harga yang sangat berpatutan. Ia boleh diakses untuk jisim besar penduduk.

Apa yang perlu dicari semasa membeli

Pertama sekali, anda perlu menentukan lokasi kes pensel dan dimensinya. Ia juga perlu untuk menentukan reka bentuk kabinet, supaya ia tidak keluar dari ruang dalaman umum dapur.

Anda boleh membeli kes pensel sebagai sebahagian daripada set dapur atau secara berasingan.

Sekiranya terdapat kabinet gantung di sebelah kabinet almari, maka ketinggian kabinet boleh sampai ke siling atau ke tingkat loker gantung atau set outboard lain. Selain ketinggian, kedalaman harus sesuai dengan tahap unsur-unsur seterusnya set dapur. Tetapi kadangkala kedalaman kes pensel dapat sesuai dengan kedalaman meja atau bahkan menonjol di luarnya.

Varian almari dapur kes pensel

Almari kabinet untuk dapur boleh mempunyai beberapa jenis. Baru-baru ini, kabinet dapur digunakan untuk membenamkan peralatan rumah tangga. Selain kes pensel, peralatan dapur boleh dibina di dalam kabinet lantai di bawah meja. Walau bagaimanapun, dengan kemunculan kabinet almari, trend ini telah menurun. Ia sangat berfaedah untuk membina oven di dalam kes pensel, walaupun ia adalah piawai di bawah tempat duduk sebagai standard. Ketinggian ketuhar terbina dalam bergantung kepada kehendak individu pelayan wanita. Tetapi perlu diingat bahawa ketinggian sepatutnya mudah untuk memerhatikan penyediaan makanan di dalam ketuhar (bergantung kepada pertumbuhan tuan rumah).

Kes buang untuk dapur - selesa.

Sering kali di dapur anda boleh mencari peti sejuk di dalam almari. Ini memungkinkan untuk menyembunyikan teknik terbina dalam di belakang pintu kes pensel. Jika anda lebih suka bahawa peti sejuk berdiri sebagai unsur bebas dari pedalaman, maka di kabinet kotak pensel, anda boleh membina peralatan dapur elektrik yang lebih kecil: microwave, pembuat roti, pembuat kopi dan lain-lain. Anda boleh meletakkan peralatan dapur terbina dalam kes pensel dalam apa jua pesanan bagi anda untuk mencapai keselesaan maksimum. Katalog internet dan dapur berlimpah dengan kotak foto dengan peralatan terbina dalam.

Kes pensil dapur yang luar biasa menarik.

Kabinet dapur boleh dibina berdasarkan prinsip kabinet biasa, tanpa peralatan terbina dalam tambahan. Dalam kes ini, di rak, anda boleh meletakkan sebilangan besar peralatan dapur kecil atau peruntukan (bijirin, barang-barang tin, mengekalkan, dll). Juga di dalam kotak pensel boleh dibina dalam beberapa laci yang berbeza. Kehadiran kotak tersebut akan menjadikan operasi kabinet anda lebih berfungsi.

Almari juga boleh dibeli sebagai elemen berasingan dari set dapur. Kabinet dapur dalam kes ini boleh dihiasi dengan gaya yang berbeza daripada perabot lain, tetapi pada masa yang sama ia merupakan penambahan asal dan menekankan penyelesaian reka bentuk yang paling berjaya. Almari boleh dibeli dan pada masa yang sama lengkap dengan perabot dapur yang lain, sepadan dengan gaya umum. Dengan satu gambar set perabot dapur, yang termasuk kotak pensil Kabinet, boleh didapati dalam talian.

Kes pensil di bawah gaya umum dapur dengan pintu kaca.

Kabinet dapur boleh mempunyai fasad yang berbeza. Fasad kes pensil dapat dicat, digilap, dilapisi dengan film termal atau film. Dekorasi fasad yang berbeza akan memberikan perabot anda sama ada moden atau penampilan lama yang akan meningkatkan dapur anda. Meliputi fasad kabinet dengan filem khas akan meningkatkan hayat perkhidmatannya dan menjadikannya lebih mudah untuk mengurusnya. Dalam pembuatan facades untuk kabinet canisters, teknologi pasca pembentukan digunakan. Ini membantu meningkatkan kekuatan, ketahanan terhadap kerosakan mekanikal dan rintangan kelembapan, yang dapat memanjangkan hayat kabinet. Foto pelbagai variasi fasad kes pensil boleh didapati di Internet.

Kes pensel sudut kayu.

Bukan hanya fasad, tetapi juga warna kabinet almari boleh berbeza. Anda boleh memilih warna yang paling sesuai untuk kabinet dapur anda atau percubaan dengan skema warna dan menggabungkan warna-warna yang seolah-olah tidak serasi. Ini akan menambah sentuhan ke pedalaman dapur anda.

Jika dapur anda mempunyai ruang yang cukup besar, maka kabinet boleh diletakkan dalam lebar penuh. Tetapi jika dapur kecil, ia adalah yang paling berkesan untuk meletakkan kabinet di sudut. Ini akan mengurangkan ruang yang ditempati oleh kabinet dan meningkatkan ruang secara visual. Dalam kes ini, kabinet menduduki kedua-dua dinding. Dalam kes ini, ruang kabinet paling baik diduduki oleh sinki yang dibina ke dalamnya. Dapur dengan almari almari akan menghasilkan imej penghalusan dan kemodenan. Almari kabinet akan memaksimumkan penggunaan ruang sudut. Dalam kes sudut boleh dipasang pelbagai "losyen": sisipan putar, rak berputar kekisi. Ini akan memudahkan dan mudah keluar dari almari apa-apa perkara, walaupun ia sangat mendalam.

Kehadiran kabinet almari di dapur anda akan menambah praktikal dan keselesaan ke pedalaman. Ia bukan sahaja berfungsi, tetapi juga sangat mesra pengguna. Untuk dapur kecil tidak boleh dilakukan tanpa kabinet almari.

Sudut pensil sudut di dapur: jenis struktur

Kes pensil di dapur adalah sekeping perabot yang membolehkan untuk menggunakan meter persegi dengan optimum, dan almari sudut boleh dianggap sebagai pencarian sebenar untuk bilik-bilik kecil. Kelebihan utama jenis perabot ini ialah ergonomi, fungsi dan keupayaan besar.

Sudut Pensil Dapur - Ciri & Faedah

Pensil sudut di dapur adalah kabinet sempit dan tinggi, permukaan belakangnya terletak di dua dinding bersebelahan. Disebabkan ciri-ciri reka bentuk, modul yang dipasang di sudut bilik mempunyai kedalaman yang lebih besar daripada rakan-rakan linearnya.

Kasut pensil di sudut dapur sering digunakan dalam reka bentuk bilik-bilik kecil, ia melicinkan sudut tajam dan visual mengembang ruang, tidak kekacauan kawasan yang berguna di dalam bilik. Kabinet lajur boleh bertindak sebagai komponen set dapur sudut atau digunakan sebagai perabot mandiri yang berdiri sendiri.

Kasus pensil kecil sempit digunakan untuk penyimpanan makanan, hidangan, bahan kimia rumah tangga, tekstil dan aksesori dapur lain. Dalam modul sudut anda boleh meletakkan peralatan rumah untuk dapur.

Di pasaran moden perabot dapur terdapat pelbagai pilihan pensil sempit. Jenis berikut kabinet tinggi dibezakan mengikut bentuk kandang:

 • trapezoid;
 • dok;
 • modul sudut tersendiri

Kes Dapur Trapezoidal

Pembinaan modular dalam bentuk trapezoid harmoni digabungkan dengan barang-barang perabot lain, kabinet pelbagai konfigurasi boleh bersebelahan sisi almari trapezoid.

Kelebihan utama model adalah ruang dalaman volumetrik. Pada masa yang sama, pembinaan pentagon mengambil lebih banyak ruang, ruang kabinet kelihatan agak rumit. Pakar tidak mengesyorkan memilih kotak sudut trapezoid untuk dapur kecil.

Model dok kes pensil dapur

Kotak pensel gabungan ialah modul sudut berbentuk segi empat tepat. Bahagian fasad kes kes pensil terdiri daripada dua bahagian, salah satunya adalah pekak. Komponen unit dapur bersebelahan dengan panel buta pada sudut 900.

Kes sudut dok mempunyai reka bentuk yang mudah, kos modul jauh lebih rendah berbanding dengan model trapezoid. Walau bagaimanapun, reka bentuk segi empat tepat tidak mempunyai kekurangan, kerana sukar untuk sampai ke ruang yang tersembunyi di belakang panel buta. Meningkatkan praktikal kotak sudut segi empat tepat adalah mungkin kerana penggunaan sistem storan moden.

Kes pensel sudut yang berdiri sendiri adalah elemen bebas dari perabot dapur. Perbezaan utama di antara ruang kabinet berasingan dan model trapesium dan segi empat segi terbina dalam adalah konfigurasi produk. Rok pensil di sudut bilik dan menempati ruang minimum. Selalunya, reka bentuk modul sudut yang berdiri sendiri terdiri daripada gabungan bahagian terbuka dan tertutup.

Tujuan fungsi - bagaimana boleh sudut dapur

Fungsi struktur modular sudut langsung bergantung kepada peralatan dalaman perabot. Ia tidak begitu mudah untuk mendapatkan perkakas dapur dari rak-rak lemari meja. Untuk mengoptimumkan penyimpanan peralatan rumah tangga, pengeluar perabot moden menawarkan banyak penyelesaian yang membina.

Sistem storan moden membolehkan menyimpan pelbagai aksesori dapur dengan pelbagai saiz di rak-rak pensil sudut sempit sempit - periuk besar, kuali, bekas dengan makanan dan rempah, peralatan makan dan sebagainya. Kepada sistem storan yang popular yang digunakan dalam modul sudut, anda boleh memasukkan:

Bulat putar adalah beberapa rak separuh bulat yang dipasang pada rak menegak pegun. Reka bentuk ini dilengkapi dengan mekanisme pivoting, yang memastikan putaran rak sekitar paksi. Sudut putaran maksimum ialah 2700. Bahagian penyimpanan mempunyai potongan sudut, yang memastikan penutupan daun pintu kabinet. Untuk mengelakkan objek jatuh dari rak apabila karakel berputar, pembinaan disediakan dengan rel pengawal dari batang logam nipis.

Mekanisme pada engsel memberikan lanjutan putaran dan penyegerakan kedua-dua bahagian. Untuk mengendalikan mekanisme, cukup untuk menarik rak atas. Rak, dilakukan dalam bentuk angka-lapan, mereka boleh menjadi logam atau plastik. Setiap rak boleh menahan beban sehingga 20 kg. Sistem dengan satu mekanisme engsel dipanggil coroner tween. Peranti yang lebih kompleks - slidkorner, terdiri daripada dua engsel, yang memastikan putaran dan pelanjutan setiap rak individu.

Prinsip smartcorner atau apa yang dipanggil "sudut ajaib" adalah berdasarkan kepada penggunaan sistem yang boleh ditarik balik. Di bahagian dalam pintu modul sudut dipasang satu atau dua rak logam, di dalam pensil terdapat beberapa lagi laci. Para rak dihubungkan sedemikian rupa sehingga apabila pintu sistem penyimpanan dibuka, satu demi satu mengikut satu demi satu mengikut prinsip kereta trem. Bakul Mesh yang terletak di pintu fasad mampu menahan hingga 7 kg berat, unsur-unsur yang terletak di dalam kes - sehingga 20 kg.

Sudut pensil dapur penjuru untuk peralatan terbina dalam

Kabinet sudut yang tinggi sering digunakan untuk peralatan perkakas rumah. Di dalam kotak pensil, anda boleh membina mesin basuh pinggan mangkuk, ketuhar gelombang mikro, ketuhar, mesin kopi, peti sejuk, pembuat roti.

Dalam satu modul sudut beberapa alat dapur boleh terletak pada masa yang sama, sebagai contoh, ketuhar dan ketuhar gelombang mikro. Peralatan terbina dalam dipasang dalam kes pensil pada ketinggian 40 hingga 80 cm dari lantai.

Perkakas rumah elektrik dalam proses kerja memperuntukkan haba tambahan. Untuk memastikan penyingkiran unsur-unsur mendatar udara panas dari ruang selongsong tidak sepatutnya dekat dengan dinding, jurangnya adalah dari urutan 5 cm. Lajur lajur untuk pemasangan peralatan terbina dalam tidak mempunyai dinding belakang.

Jenis fasad - bahan, bentuk dan hiasan

Untuk pengeluaran fasad-peti kes, jenis bahan berikut digunakan:

Bahagian fasad dari sebuah almari dapur sempit boleh berbeza bukan sahaja dalam jenis bahan, tetapi juga dalam konfigurasi. Terdapat bentuk flaps pintu berikut:

Pintu-pintu lurus digunakan dalam pembinaan kes-kes pensel sudut trapezoid. Fasad melengkung boleh menjadi cekung atau cembung. Dalam reka bentuk lajur freestanding, fasad radial dengan radius luar digunakan.

Untuk menyelesaikan bahagian depan cat pensil kayu pepejal dan varnis digunakan. Facades yang diperbuat daripada MDF dan chipboard ditutup dengan filem termal atau plastik.

Bahagian luar fasad boleh dihiasi dengan corak. Spektakular melihat dapur sudut dengan kes pensel dengan pintu kaca dihiasi dengan kaca berwarna atau ukiran laser.

Sistem untuk membuka fasad sudut bagi dapur

Apabila memilih struktur sudut modular untuk dapur, adalah penting untuk memberi perhatian kepada sistem pembukaan pintu. Mekanisme pembukaan kes kabinet kabinet boleh berayun, gelongsor atau petak.

Klasik genre adalah pintu swing, populariti sistem boleh dijelaskan oleh kesederhanaan reka bentuk dan sebagai hasil harga yang berpatutan. Daun pintu digantung pada kes kes itu dengan menggunakan gelung perabot. Mekanisme berayun moden boleh ditambah dengan kelengkapan canggih - penutup pintu, memastikan pergerakan pintu lancar.

Sistem yang boleh ditarik balik adalah perintah magnitud yang lebih mahal daripada mekanisme swing, ini disebabkan oleh penggunaan kelengkapan tambahan - panduan galas bebola, penyerap kejutan pneumatik, penutup pintu.

Prinsip pengendalian mekanisme petak adalah berdasarkan penggunaan unsur-unsur panduan. Sistem sedemikian, tidak seperti pintu berayun, tidak memerlukan ruang tambahan untuk membuka pintu. Dalam kes pensel radius, panduan atas dan bawah mengulangi konfigurasi curvilinear fasad.

Jenis-jenis asas peti kes sudut-pencil

Asas lajur boleh dibuka atau ditutup. Dalam kes pertama, modul lantai bersudut terletak pada kaki, di kedua terdapat alas dalam reka bentuk perabot.

Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada asas pada sokongan, dihiasi dengan bar socle. Reka bentuk ini mampu menahan beban berat.

Kaki perabot dapur dibahagikan kepada dua jenis utama:

Ketinggian sokongan berbeza-beza dalam lingkungan 100-170 mm, kaki laras membolehkan anda menukar ketinggian nominal dalam 10 mm. Mengikut bahan pembuatan, elemen sokongan dibahagikan kepada sokongan logam dan plastik.

Sokongan boleh laras memastikan kedudukan stabil maksimum struktur modular, disebabkan oleh perubahan pada ketinggian kaki, ketidaksamaan lantai diimbangi. Berdasarkan konfigurasi, sokongannya adalah silinder, kon dan persegi. Kawalan tahap dijalankan melalui mekanisme skru.

Langit adalah bar, dipasang di bawah set dapur. Unsur-unsur sistem bawah tanah juga menetapkan klip, anjing laut dan penutup akhir. Langit dapat dibuat dari plastik, kayu alami, logam, papan serat berlapis atau MDF. Dapur dengan kes pensil di sudut dan asas dalam bentuk socle mempunyai rupa lengkap. Bar bawah melindungi daripada mendapatkan habuk di bawah bahagian bawah kabinet, di belakang pangkalan tertutup, anda boleh menyembunyikan pendawaian elektrik atau hos untuk bekalan air.

Dapur yang ditetapkan dengan kes pensel sudut - penyelesaian yang ideal untuk mengatur ruang yang selesa di bilik-bilik kecil, berkat sudut bilik menjadi tambahan ruang penyimpanan peralatan rumah tangga, pelbagai aksesori dan perkakas rumah untuk dapur. Pelbagai model kabinet tinggi sudut membolehkan anda memilih sekeping perabot untuk gaya dalaman apa pun.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9