Perabot dari palet dengan tangan anda sendiri langkah demi langkah foto – 314167.info

Perabot dari palet dengan tangan anda sendiri langkah demi langkah foto

Contents

Perabot dari bangunan palet (pallet) dengan tangan sendiri

Pada masa ini, orang semakin menghargai kepraktisan dan ekonomi, terutamanya dalam pengaturan rumah mereka dan kawasan pinggir bandar. Oleh karena itu, perabot dari palet bangunan kayu (palet) yang dibuat oleh tangan sendiri semakin populer. Bahan binaan sedemikian memberikan kebebasan yang tidak terbatas untuk kreativiti dan penjelmaan idea. Dari palet dikumpulkan hampir semuanya - dari kerusi untuk kanak-kanak ke kolam renang. Di ruang Internet, mudah untuk mencari kelas tuan yang tepat untuk menguji kekuatan anda atau terinspirasi untuk membuat ciptaan anda sendiri. Kumpulkan "perancang" sedemikian di bawah kuasa sesiapa yang biasa dengan pertukangan kayu. Dan anda boleh menghiasi produk siap mengikut kehendak anda. Di sini anda hanya terhad oleh imaginasi dan kemungkinan kewangan.

Palet adalah relevan bukan sahaja dalam gaya loteng

Sebab-sebab populariti perabot dari palet ditentukan oleh faktor-faktor berikut:

 • Kebolehcapaian bahan binaan. Terdapat sejumlah besar iklan untuk penjualan palet yang digunakan, harga mereka tidak melebihi 30 p. masing-masing. Terdapat juga peluang untuk mengambil palet dari tapak pembinaan secara percuma, setelah sebelumnya bersetuju dengan penjual. Anda juga boleh memesan palet baru dari pembekal secara langsung, harga pallet baru adalah kira-kira 200 Rubel. Setuju, harga adalah rendah, terutamanya jika anda menganggap bahawa satu palet dengan mudah boleh membuat bangku penuh atau banyak rak.
 • Perhimpunan mudah. Dengan perhimpunan perabot dari palet bahkan seorang tukang kayu baru akan mengatasi, yang boleh bekerja dengan kertas pasir, gergaji dan tukul.
 • Praktikal. Perabot palet sangat berfungsi dan tidak memerlukan penjagaan khas, ia juga sangat tahan lama. Semua usaha yang dibelanjakan untuk penciptaannya akan dibayar dalam masa seminggu.
 • Gaya. Perabot dari palet dengan sempurna melengkapkan pelbagai gaya dalaman. Ia sangat sesuai dengan bahagian dalam apartmen, yang dibuat dalam gaya loteng. Dan dicat dalam warna pastel pembinaan palet dengan sempurna melengkapi bahagian dalam gaya Provence. Connoisseurs of minimalism Jepun akan menghargai kelebihan katil rendah, yang dikumpulkan dari palet bangunan.
 • Keserasian ekologi. Membina palet dipasang dari kayu semula jadi.

Lukisan palet biasa dan pallet euro

Apakah bangunan palet kayu? Ini tidak lebih daripada sokongan biasa untuk bahan binaan, yang diangkut ke tapak pembinaan. Palet asalnya direka sedemikian rupa sehingga mereka mempunyai bentuk sokongan tegar.

Penggunaan palet untuk tujuan yang dimaksudkan: berdiri untuk kargo pembinaan

Oleh kerana beban dalam pembinaan mempunyai berat yang ketara, kayu yang digunakan untuk palet mempunyai kekuatan yang sangat tinggi, yang menjadikan ia tahan lama. Satu palet dipasang dengan margin kekuatan untuk menahan beban hingga 1 ribu kg.

 • dulang standard - 120x100x12 cm;

Purata berat palet tunggal adalah kira-kira 15-20 kg.

Kumpul palet terutamanya dari spesies konifer (pain, larch, juniper, yew). Batu-batu ini mempunyai kekuatan yang tinggi, baik di pertukangan kayu. Dan larch juga mempunyai rintangan kelembapan semulajadi, iaitu, ia tidak merosot disebabkan kelembapan. Bahagian kecil palet diperbuat daripada juniper padat. Palet model dipasang pada peralatan automatik sepenuhnya.

Di pasaran Rusia adalah mungkin untuk membeli palet pengeluaran domestik dan import. Terdapat piawaian khas untuk pembuatan palet domestik dan Eropah. Keperluan untuk kualiti kayu dan perhimpunan di palet Eropah lebih tinggi. Menggunakan europallet, anda mempunyai jaminan bahawa kayu dari mana ia dikumpulkan telah menjalani rawatan fitosanitasi, iaitu pembasmian kuman. Penyahactifikasi dilakukan untuk membersihkan kayu dari pelbagai jenis bakteria dan perosak.

Pakar berpengalaman menasihatkan menggunakan hanya europallet dalam koleksi perabot, kerana mereka tidak memerlukan penggilap yang terlalu gigih dan lebih selamat dari segi kuku yang menonjol.

Jika kayu palet mempunyai warna biru, ini menunjukkan bahawa ia dikumpulkan dari papan mentah, yang bermaksud ia mempunyai kualiti yang kurang baik. Lebih baik tidak menggunakan palet sedemikian dalam pemasangan perabot.

Sekiranya anda akan menggunakan palet bangunan untuk memasang perabot, maka wajiblah mereka membuat pretreated sebelum memulakan kerja dan mengaplikasikan lapisan pelindung pada tahap akhir.

Secara keseluruhan, terdapat lima peringkat utama pemprosesan pemprosesan pembinaan dalam proses pembuatan perabot dari mereka.

 1. Pertama sekali, palet perlu dibersihkan dari bahan cemar. Ini terpakai kepada palet yang sedang digunakan.
 2. Untuk mengelakkan serpihan dan cangkuk apabila menggunakan struktur siap, papan palet mestilah menjadi tanah. Ia tidak perlu mengisar semua permukaan, cukup untuk berjalan melalui tempat-tempat yang akan bersentuhan dengan tubuh dan pakaian anda. Proses ini boleh dilakukan secara manual, jika kerja depan tidak terlalu besar, menggunakan kertas pasir. Dan anda boleh menggunakan peralatan pengisaran atau bit gerudi khas. Bekerja di bilik pengudaraan dalam topeng pelindung khas.
 3. Dalam usaha untuk mendapatkan palet kayu untuk mendapatkan sifat-sifat pencemar air dan cat untuk digunakan secara lebih ekonomik, primer permukaan mesti digunakan untuk produk siap. Jika reka bentuk anda akan digunakan secara eksklusif di rumah, anda akan mempunyai buku asas minyak yang mencukupi. Apabila menggunakan perabot yang sama di jalan, lebih baik memohon primer akrilik, yang mempunyai ciri-ciri penahan air yang baik.
 4. Jika dikehendaki, perabot dari palet boleh dicat.
 5. Peringkat terakhir akan memohon lapisan varnis.

Alat untuk menggergaji dan memasang

Berikut adalah senarai petunjuk alat yang mungkin perlu anda buat perabot dari membina palet kayu:

 • melihat (manual atau elektrik);
 • kuku;
 • tukul;
 • gerudi dengan gerudi;
 • pemutar skru;
 • Kuku, skru, baut dan pencuci;
 • priming;
 • cat;
 • varnis;
 • berus;
 • pensil mudah;
 • peralatan perlindungan: cermin mata, topeng, sarung tangan.

Perhatian, berhati-hati! Menjalankan semua kerja yang mematuhi peraturan keselamatan. Berhati-hati dengan diri anda dan orang tersayang anda!

Kepingan perabot yang paling popular yang boleh dibuat dari palet kayu

Dari palet kayu anda boleh mengumpul apa sahaja yang anda suka, akan ada keinginan dan fantasi. Berikut adalah contoh unsur-unsur perabot yang paling popular yang dibuat dari bangunan palet.

Jadual dikumpulkan berbeza: dari model paling mudah, yang terdiri daripada dua palet, kepada orang yang paling dekat dengan pilihan pejabat. Sangat popular adalah meja kopi pada roda. Seseorang suka atas kaca, dan banyak meninggalkan pokok. Kami melihat, kita terinspirasi dan maju ke arah pencapaian!

Galeri foto: pilihan untuk membuat jadual dari palet

Katil akan memerlukan lebih banyak palet. Pencinta gaya Jepun membuat katil dari satu baris, tetapi biasanya katilnya akan berada dalam dua baris. Pencinta romantik berbelanja di pencahayaan tempat kejadian. Lebih banyak pilihan praktikal - untuk mengatur di dalam kotak niche yang terdapat di bawah cucian. Dan, tentu saja, jangan lupa untuk meletakkan tilam yang baik pada bingkai yang keras untuk tidur yang selesa.

Galeri foto: pilihan untuk pembuatan perabot bilik tidur dari palet

Sofa dan kerusi-kerusi dipungut untuk rumah dan vila. Mereka juga menjadi popular di pelbagai kafe. Biasanya kerangka yang tegar dengan lengan lengan dan belakang dipasang. Seterusnya, bantal khas atau pad lembut telah dibeli atau dijahit. Bagaimanakah sofa atau kerusi anda kelihatan seperti, juga bergantung kepada keutamaan, keinginan dan kemahiran anda.

Galeri: sofa dan kerusi berlengan dari pallet

Dari palet diperolehi rak yang sangat baik untuk bunga, perhiasan, pinggan, kasut. Jika dikehendaki, anda boleh mengumpul sama ada kabinet atau dinding keseluruhan.

Photogallery: rak dan rak dari palet

Di kawasan kampung dan taman anda boleh mengumpul apa sahaja yang anda suka. Di sini anda tidak boleh bimbang tentang gaya dan dalaman kayu yang terhempas oleh kotak. Secara semula jadi, setiap reka bentuk kelihatan hebat, yang paling penting - kemudahan, kesederhanaan dan ekonomi. Ada juga mengumpul dacha itu sendiri dari palet bangunan: dinding dua kali, dengan penebat terbina dalam membuat pembinaan hangat dan tahan lama.

Galeri: perabot taman dan taman dari palet

Arahan demi langkah dengan gambar rajah dan gambar

Mana-mana produk kayu hanya boleh disandarkan, ditutup dengan noda, varnished atau dicat. Aneh kerana ia mungkin kelihatan, pilihan kedua boleh menjadi agak menarik.

Kelas induk membuat meja kopi

Meja kopi pada roda adalah perabot rumah yang sangat selesa dan bergaya. Dan jika meja dibuat oleh tangan sendiri, maka itu juga merupakan objek untuk kebanggaan pemilik!

Untuk membuat meja kopi kayu dari bangunan palet, kami akan memerlukan alat dan bahan berikut:

 • pallet;
 • Pengapit;
 • gerudi;
 • muncung kuas-muncung untuk gerudi dengan timbunan yang kasar;
 • kuku;
 • tukul;
 • pemutar skru;
 • skru;
 • roda;
 • berus untuk lukisan;
 • gam untuk kayu;
 • sabun;
 • primer dan lakuer tanpa warna.
 1. Bersihkan permukaan pokok dari kotoran dengan gerudi dengan muncung.

Video: meja kopi dari palet

Meja sisi katil dicat dengan cat satin

Meja sisi katil adalah perabot yang sangat mudah. Ia menjadikan bilik tidur lebih selesa dan berfungsi. Untuk membuat meja malam, anda memerlukan bahan dan alat berikut:

Arahan pemasangan langkah demi langkah:

 1. Membuat perabot sentiasa bermula dengan penciptaan lukisan atau sketsa. Oleh itu, perkara pertama di atas kertas adalah untuk menggambarkan gambarajah meja yang kita mahu buat.
 2. Pokoknya dibersihkan dari kotoran dan dibongkar ke bahagian komponennya.
 3. Kami memotong papan dengan gergaji bulat untuk bingkai seperti dalam gambar di bawah. Apa yang anda perlukan ialah sepuluh papan untuk seluruh perimeter.

Video: meja sisi katil palet

Untuk membina sofa sudut, anda memerlukan enam euro palet dengan dimensi 120X80 sentimeter. Selepas kerja-kerja persediaan untuk membersihkan, menggilap dan melukis, hanya lipat tiga sudut palet, seperti dalam gambar di bawah. Seterusnya, letakkan satu lagi palet pada baris bawah.

Untuk mengumpul sofa sudut dari bangunan palet adalah mudah

Gunung seluruh struktur dengan paku atau skru. Kembali ke sofa seperti ini, anda boleh mengumpul dari papan. Kerangka kami sudah siap, ia tetap melembutkannya dengan bantal dan bantalan lembut.

Video: arahan terperinci untuk mengumpul sofa dari palet

Tempat tidur palet oleh tangan sendiri

Katil juga memerlukan banyak bahan binaan. Biasanya pembinaan dipasang dari dua baris, namun mereka yang suka minimalis Jepun, mengurus dan satu baris.

Tempat tidur palet boleh dipasang dengan tangan kita sendiri

Jika anda membina katil untuk kanak-kanak, maka anda mempunyai cukup untuk asas dua palet euro, yang anda perlu meletakkan satu demi satu supaya dimensi reka bentuk adalah 120 x 160 cm. Jika anda membuat katil yang tinggi, maka anda memerlukan empat palet euro.

Pastikan anda memberi amaran kepada anak-anak anda bahawa anda tidak boleh melompat di atas katil itu, ia terlalu rapuh untuk ini dan boleh pecah. Papan direka untuk berat berat, tetapi tanpa melompat tajam.

Terdapat lebih banyak pilihan dan skim untuk memasang katil double. Anda boleh membuat katil empat palet berukuran 240 x 160 cm, masing-masing, dua baris akan mengambil 8 palet.

Anda boleh memasang katil persegi seperti gambar di bawah. Bahagian tengah perlu dipotong mengikut saiz. Di atas katil ini akan meninggalkan sembilan palet.

Anda boleh menggunakan pilihan berikut untuk memasang katil double.

Dimensi katil ini 160 x 200 cm adalah sesuai untuk tilam double standarddengan. Pintu sisi yang berlebihan boleh dipotong atau digunakan sebagai rak sisi katil.

Penerangan ringkas mengenai kerja-kerja yang akan datang mengenai penciptaan katil palet pembinaan:

 1. Sebelum memulakan kerja, bersihkan semua palet.
 2. Kumpulkan struktur katil yang diperlukan dengan bantuan kuku dan skru.
 3. Kawasan pasir yang bersentuhan dengan badan semasa penggunaan katil pada masa akan datang.
 4. Perdana dan cat.
 5. Jika dikehendaki, anda boleh menambah lampu dan kotak ke niche.

Video: kelas tuan pada mencipta katil palet pembinaan kayu

Menjaga kasut di lorong adalah topik yang menyakitkan bagi penduduk pangsapuri kecil dengan koridor sempit. Terutama masalah ini diperburuk pada musim luruh musim bunga.

Dalam varian, seperti dalam gambar di atas, usaha minimum dibelanjakan untuk simpanan kasut jalan yang selesa dan kompak. Pilihan ini sesuai dengan baik di negara atau apartmen di gaya loteng.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak menyukai penyelesaian mudah seperti ini, atau jika anda tidak menyukai bentuk penyimpanan kasut ini, anda boleh mengumpul rak klasik pada roda dan bangku empuk di atas.

Untuk menjadikan tangan anda sendiri menjadi empuk di bawah kasut anda, anda perlu:

 • satu palet;
 • bantal;
 • empat roda;
 • primer, cat;
 • alat: kertas pasir, gergaji, kuku, gerudi, skru, pemutar skru atau pemutar skru.

Peringkat kerja utama:

 1. merungkai palet;
 2. memotong papan saiz yang betul;
 3. Kami mengumpul rak dengan bantuan paku dan skru mengetuk diri;
 4. kami menyikat permukaan papan;
 5. kami mengikat roda;
 6. kami tanah dan cat rak;
 7. dari atas kita menetapkan bantal lembut.

Rak kami sedia untuk digunakan di rumah dan di kampung.

Video: kelas tuan pada mencipta rak untuk kasut

Tambahan kepada bahagian dalam kotak sayur-sayuran

Satu lagi bahan binaan untuk mencipta perabot dengan tangan mereka sendiri adalah kotak sayur-sayuran. Pada dasarnya, mereka mengumpul pelbagai rak, tanpa menganalisis pembinaan asal. Kadang-kadang mereka sangat sesuai untuk hiasan dalaman atau bahkan digunakan dalam reka bentuk apa-apa peristiwa dalam gaya Provence. Pemilihan gambar seterusnya untuk inspirasi anda. Buat dan dapatkan keseronokan dari proses!

Galeri: rak dari kotak kayu dari bawah sayur-sayuran

Video: kolam palet dengan tangan mereka sendiri

Video: kaunter bar dari palet

Video: perabot bergaya ke dacha dari palet

Idea bahawa mungkin untuk memasang perabot oleh diri sendiri kelihatannya sesuatu yang tidak dapat diakses dari segi kemahiran dan kemungkinan kewangan. Walau bagaimanapun, penggunaan palet bangunan dalam perabot bangunan membuat banyak berfikir mengenai pilihan ini. Ketersediaan dan murahnya bahan binaan, serta kemudahan relatif di perhimpunan telah membuat perabot sedemikian sangat popular. Dan idea-idea reka bentuk di kawasan pedalaman, yang termaktub dengan penggunaan palet kayu, akan membantu merealisasikan impian kesesuaian bergaya dan fungsional rumah dan taman anda tanpa pelaburan ekonomi yang besar. Keinginan, penerbangan imaginasi dan sekurang-kurangnya kemahiran pertukangan pertukangan kemahiran - kunci kejayaan anda. Pencapaian yang berjaya dan idea hebat!

Halo, Nama saya Galina. Saya berumur 30 tahun. Saya mempunyai dua pendidikan tinggi. Specialty - jurutera kadaster. Profesion - penilai. Pada masa ini, saya cuti ibu bapa.

Perabot dari palet dengan tangan anda sendiri: cadangan pembuatan dan foto

Perabot dari palet, atau, kerana ia dipanggil palet, boleh dipanggil trend fesyen untuk beberapa tahun kebelakangan. Lagipun, ia sangat murah, praktikal dan mudah dan estetik yang sama. Perabot dari palet dengan tangan mereka sendiri tidak begitu sukar, untuk melaksanakan kebanyakan projek tidak memerlukan alat khas atau kemahiran kerja kayu. Tetapi, tentu saja, terdapat beberapa nuansa dalam pembuatannya. Idea yang bergaya dan praktikal, serta kehalalan dan licik untuk mencipta perabot sedemikian, anda akan mendapati lebih lanjut dalam artikel itu.

Pertama sekali, kita tidak boleh lupa bahawa banyak palet, agar mereka bertahan lebih lama, tidak memberi kesan kepada faktor atmosfera dan serangga-serangga kayu, diperlakukan dengan bahan kimia. Oleh itu, mereka tidak boleh digunakan di tempat tinggal, dan selepas bersentuhan dengan mereka, anda perlu mencuci tangan anda. Dengan pemprosesan berhati-hati pokok - pembersihan, pengamplasan, pewarna dalam beberapa lapisan - anda boleh meneutralkan kesannya terhadap kesihatan manusia. Tetapi jaminan 100% keselamatan mereka hanya akan memberikan kajian khusus.

Palet semestinya mempunyai stempel IPPC - ini bermakna kayu telah diproses sesuai dengan norma kebersihan. Tetapi ini tidak menjamin ketiadaan bahan kimia di permukaannya. Anda perlu mencari palet dengan penunjuk HT - Heated Treated. Ini bermakna mereka tidak menjalani rawatan kimia, tetapi rawatan haba, yang tidak berbahaya kepada kesihatan manusia.

Menandai EUR atau EPAL menunjukkan bahawa ini adalah palet asal Eropah. Dan penunjukan kedua bersamaan dengan HT, dan yang pertama lebih tua dan dapat menganggap pelbagai jenis pemprosesan.

Jangan buat perabot dari palet dengan huruf MB. Tanda ini bermaksud metil bromida - insektisida yang sangat kuat.

Perabot yang paling mudah dari palet adalah meja. Mereka sangat mudah dilakukan, dan hanya sedikit masa dan wang yang diperlukan untuk menghasilkannya. Sejumlah 1 palet, segi empat segi kaca tebal dan 4 kaki pada roda membuat meja kopi ini.

Dalam ruang antara bahagian atas dan bawah kotak kayu anda boleh menyimpan botol wain, dan jika anda mengisinya dengan papan, maka objek yang lebih kecil tidak akan jatuh ke lantai.

Dan jika anda masih bekerja sedikit, anda akan mendapat meja dengan laci. Satu daya tarikan istimewa memberikan aksen warna yang tepat.

Selain meja, apa lagi perabot dari palet? Foto sudut menarik untuk bacaan dan rehat membuktikan bahawa dengan ketekunan wajar palet boleh berubah menjadi unsur yang indah dan selesa di pedalaman.

Tambahan pula, sofa sedemikian adalah tempat yang sangat praktikal untuk menyimpan barang-barang kecil - majalah, buku atau bakul dan kotak dengan perkara lain.

Tempat tidur biasanya agak mahal, kerana ini adalah perabot dimensi, yang memerlukan sejumlah besar kerja. Jika anda ingin mengurangkan kos pemerolehannya, maka anda juga boleh melakukan perkara yang sama seperti ditunjukkan di bawah, perabot dari palet (foto).

Dengan tangan anda, anda boleh membuat objek tidur itu sendiri, seperti yang ditunjukkan di atas, atau asasnya. Jika anda meletakkan jurang di antara papan lilin LED (tetapi tidak bermakna lilin yang biasa) atau membuat kemunculan kaset yang lebih kekal dengan LED, anda boleh mencipta suasana yang menakjubkan di dalam bilik tidur.

Perabot dari palet dengan tangan sendiri langkah demi langkah

Mari kita lihat bagaimana meja makan ini dibuat, di belakang 6-8 orang akan selesa ditampung.

Untuk membuatnya, kami memerlukan:

 • 1 pallet besar;
 • kertas pasir dengan tahap granulariti yang berbeza;
 • varnis untuk perabot;
 • berus untuk varnis atau kain;
 • 4 kaki;
 • skru, kuku;
 • melihat, kuku dan tukul.

Untuk membuat perabot daripada palet dengan tangan mereka sendiri, bertindak seperti berikut:

 1. Pertama sekali, pallet perlu dibersihkan daripada bahan cemar yang kelihatan dan dikurangkan kepada saiz yang dikehendaki. Untuk ini, gergaji elektrik digunakan, tetapi ini bukan perkara asas.
 2. Kemudian bahagian yang tidak perlu dari palet dibongkar ke papan berasingan. Yang paling padat menutup jurang di bahagian pallet yang direka untuk meja.
 3. Selepas itu, kayu itu disalut pertama dengan kertas pasir untuk kerja kasar, dan kemudian untuk pengisaran primer dan terakhir.
 4. Kemudian kacau kaki. Untuk jadual ini mereka cuba memilih supaya mereka tidak kelihatan rumit, dan juga bahawa mereka memberi peluang untuk pergerakan mudah di sekitar rumah. Selepas semua perabot dari palet, sebagai peraturan, ternyata agak berat.
 5. Dan langkah terakhir adalah penggunaan lakuer. Sekiranya anda menggunakan berus, lapisan akan lebih gelap dan padat, dan jika anda mengambil kain, ia akan menjadi lebih halus.

Untuk menikmati di luar, anda harus mempunyai tempat yang selesa di mana anda boleh berbaring, membaca buku, tidur siang atau minum secawan teh bersama keluarga anda. Perabot jalan harus praktikal dan tahan terhadap cuaca. Ia juga wajar bahawa ia adalah murah, tetapi ia kelihatan menarik. Perabot Pallet memenuhi semua keperluan ini. Foto beranda selesa ini pasti akan membangkitkan semangat untuk melakukan sesuatu seperti itu.

Tetapi untuk mewujudkan set perabot yang terang ini, kami hanya memotong palet mengikut lebar bangku, untuk menyambungnya secara berpasangan, untuk membuat kaki dari bar dan cat dengan noda.

Begitu juga, jadual dibuat, hanya dipasang roda roda dan gunung untuk payung, dan ia ditutup dengan cat hijau terang. Dilengkapi dengan kompos yang nyaman dengan pasu dengan bunga.

Dan mereka digantung hanya pada palet yang dicat. Yang paling mahal dalam projek ini ialah bantal, tempat duduk dan karpet. Tetapi jika anda mempunyai tilam kanak-kanak lama, anda boleh menjimatkan banyak dengan menjadikannya penutup baru.

Tema meja dari palet boleh dimajukan selama-lamanya dan dalam konteks perabot taman. Sebagai contoh, pilihan yang sangat mudah dibuat, seperti dalam gambar di bawah.

Satu lagi masa dan bahan tambahan pergi ke set perabot seterusnya - versi makan siang.

Dan peminat kebab dan barbeku akan menggembirakan idea itu, diwujudkan dalam kehidupan dengan tangan mereka sendiri, seperti dalam foto seterusnya. Dengan meja seperti itu, ia akan menjadi sangat mudah untuk meletakkan semua yang anda perlukan untuk memasak di hujung jari anda.

bangku sangat praktikal dan cantik boleh dibuat dari 1 pallet, dan warna cat ceria dan tekstil cantik serta-merta menyembunyikan asal hina mereka.

Lihatlah cara membuat perabot taman dari palet langkah demi langkah. Contohnya adalah bangku simpanan.

Untuk melakukan ini, anda perlu:

 • 1 pallet;
 • 2.5 m kayu (5 x 10 cm)
 • sebuah kotak panjang (sekurang-kurangnya 5 cm) skru;
 • alat: duster paku, saw bulat, pemutar skru, tukul, meter, penanda, sudut.

Masa kerja projek: 2-2.5 jam, urutan tindakan adalah seperti berikut:

 1. Pertama, menggunakan kuku mengeluarkan papan pusat dari palet.
 2. Kemudian potong kuali menjadi dua kepingan dengan gergaji. Satu akan menjadi backrest, dan yang kedua adalah tempat duduk dan oleh itu harus mempunyai langkan supaya mudah untuk memasang backrest.
 3. Potong bar menjadi 4 keping, masing-masing 55 cm.
 4. Sekarang ambil balak dan letakkan kedua-dua bahagian pallet pada mereka. Perhatikan bahawa kelebihan depan kerusi dalam projek ini adalah 5 cm lebih tinggi daripada belakang.
 5. Skru sekeping kayu dengan 4 skru ke belakang, kemudian 4 lagi ke tempat duduk. Oleh itu, kaki tidak hanya memegang bangku di atas tanah, tetapi juga memegang bahagiannya. Ulangi di pihak yang lain. Kemudian skru kaki depan, memastikan bahawa mereka berdiri tepat pada sudut yang tepat ke tanah.
 6. Untuk ketahanan tambahan, di tengah bangku pada sudut, skru beberapa skru di bahagian belakang sandaran dan kerusi.
 7. Dari papan, yang telah robek dari palet, kini anda boleh membuat lengan. Jika panjangnya tidak mencukupi, maka anda boleh merobek sekeping kayu dari tepi bawah palet.

Untuk menjadikannya lebih menyenangkan untuk duduk di bangku simpanan, adalah wajar untuk mendapatkan tilam atau bantal.

Idea mudah untuk pedalaman anda: kami membuat perabot dari palet kayu

Keselesaan di dalam rumah sangat penting bagi setiap kita, dan ramai pemilik sanggup menghabiskan banyak masa dan wang untuk membuat pedalaman yang indah dan selesa. Walau bagaimanapun, kami sudah mengetahui bahawa anda boleh mencapai hasil yang diinginkan tanpa banyak perbelanjaan, menggunakan untuk tujuan ini dengan cara yang baik. Ternyata objek bersahaja, seperti palet kayu, boleh melakukan pekerjaan yang baik: anda boleh membuat hampir apa saja perabot untuk rumah dan taman anda dengan tangan anda sendiri.

Perabot taman dan perabot gaya loteng dari palet kayu - sebab populariti dan ciri pembuatan

Pereka dalaman telah lama mengambil idea minimalism dalam reka bentuk premis, dan ia agak berjaya dilaksanakan. Baru-baru ini, gaya "loteng" (loteng dari bahasa Inggeris - tingkat atas gudang, kedai, premis industri) sangat popular. Anda boleh mengenali dengan mudah oleh dinding bata kasar yang ditinggalkan di luar saluran pengudaraan, rasuk berkarat bertindih. Seolah-olah syarikat pelajar, yang gagal mencari perumahan yang sesuai, memutuskan untuk menetap di gudang terbiar dan memberikannya dengan yang paling diperlukan. Perabot dalam kes ini boleh ditemui di pasar lambak, atau malah digabungkan dari dana improvisasi.

Gaya loteng bermaksud kekasaran, kekasaran bilik, dan perabot pallet sesuai dengan sempurna

Ini adalah alat di tangan dan palet kayu atau palet. Ternyata dengan pendekatan yang betul mereka boleh menjadi tidak hanya selesa, tetapi juga perabot asli. Di samping itu, objek dari bahan ini mendapati diri mereka dalam gaya seperti negara, minimalism, desa, provensi. Di samping itu, kayu adalah bahan yang sangat popular dalam pembinaan, hiasan, perabot dan elemen hiasan.

Palet kayu sebagai bahan sumber: peraturan pemilihan, lukisan

Palet diperbuat dari kayu, atau palet, digunakan sebagai bahan pembungkus, yang memudahkan pengangkutan barang-barang. Berat palet biasanya 15-20 kg, dan dimensi berbeza mengikut destinasi:

 • dulang standard - 120x100x12 cm; Skim pallet kayu standard
 • palet euro - 120x80x12 cm. Skema europallet kayu

Untuk pengeluaran palet, kayu dipilih, dicirikan oleh kekuatan dan ketahanan, kerana semasa operasi struktur mesti menahan berat hingga 1000 kg. Selalunya menggunakan yang paling biasa di latitud kami pokok: pain, linden, oak. Jadi, anda boleh menggunakan palet yang sudah digunakan dengan selamat untuk pembuatan perabot, mereka akan dapat menahan beban baru dengan sempurna.

Perhatikan! Tidak seperti standard, palet euro ditandakan dalam bentuk setem di bahagian depan. Dalam pembuatan perabot, setem ini boleh menjadi hiasan tambahan.

Menanda setem di hujung palet euro akan menjadi hiasan tambahan perabot masa depan

Oleh kerana tujuan utama palet adalah bahan pembungkus untuk pengangkutan barang, tidaklah sulit untuk mendapatkannya. Anda boleh membeli palet (baru atau terpakai) pada iklan di portal yang berkaitan. Dan anda boleh menghubungi pengeluar atau syarikat yang kerap menggunakan palet. Selalunya, pelupusan bahan pembungkus usang memerlukan banyak wang dan masa, jadi syarikat dengan senang hati akan memberikan palet secara percuma atau untuk harga simbolik.

Dengan kemahiran tertentu dalam pertukangan kayu, anda boleh membuat palet secara bebas. Untuk melakukan ini, anda memerlukan bahagian rasuk kayu 60-70 mm dan papan 15-20 cm tebal. Potong kosong dari saiz yang dikehendaki dari papan mengikut dimensi reka bentuk masa depan dan ubahnya mengikut skema standard.

Daripada memproses palet sebelum digunakan

Palet kayu sangat mudah, kerana anda boleh menggunakan sebarang kaedah menggunakannya: membongkar, mengikat bersama, menggabungkan dengan bahan lain, cat atau mengetatkan dengan kain. Tetapi dalam mana-mana, pemprosesan dan penyediaan bahan utama diperlukan. Lagipun, palet yang digunakan boleh digunakan untuk makanan, bahan binaan dan banyak lagi.

 1. Pertama sekali, perlu membersihkan palet dari kotoran dan habuk. Lebih baik jika anda membasuhnya dengan air panas dan sabun dan keringkan dengan teliti di udara segar.
 2. Langkah seterusnya adalah membuang burrs dan kekasaran. Kerana anda akan duduk di kerusi berlengan atau sofa dari palet, sering menyentuh meja mereka, anda perlu membuat permukaan mereka lancar. Ia mungkin untuk mengelap papan palet dengan kertas pasir sederhana, tetapi jika terdapat banyak bahan, lebih baik menggunakan pengisar. Dalam kes ini, sentiasa memakai topeng pelindung dan melakukan kerja di dalam bilik pengudaraan. Pastikan untuk pasir papan palet dengan pad pengisar atau pengisar
 3. Anda tidak boleh mengisar keseluruhan palet sepenuhnya, tetapi hanya permukaan yang akan terus menghubungi badan semasa operasi. Tetapi jika ia dirancang untuk membuat reka bentuk yang kompleks, lebih baik untuk membongkar palet sebelum memproses dan sandwic setiap papan dari semua pihak.
 4. Adalah dinasihatkan untuk menjaga melindungi perabot masa depan dari palet dari kelembapan yang tinggi. Jika anda bercadang untuk meletakkan perabot di halaman atau di taman, maka anda perlu melakukannya. Tutup palet dengan primer dengan kesan penghalau kelembapan, yang direka untuk kerja luaran. Jika tidak, kayu dari kesan fenomena atmosfera akan mula menjadi kelabu, dan papan bawah yang bersentuhan dengan tanah akan reput dalam satu musim.

Alat untuk bekerja dengan palet

Oleh itu, bahan kerja utama - palet - sudahpun menjadi pelupusan anda. Sebelum anda mula membuat perabot, saham dengan alat dan bahan tersebut:

 • sudut logam;
 • gerudi dengan gerudi;
 • pencuci dengan bolt dan skru;
 • cara perlindungan (cermin mata dan sarung tangan);
 • kertas pasir bijirin sederhana atau mesin pengisar;
 • priming;
 • Mengukur peranti - mengukur pita atau penguasa;
 • berus.

Sekiranya anda tidak mempunyai latihan elektrik di hujung jari anda, anda perlu bekerja dengan tukul, menggantikan bolt dan skru dengan kuku. Benar, pekerjaan semacam itu akan mengambil lebih banyak masa daripada anda, dan hasilnya tidak begitu tinggi.

Untuk kerja anda mungkin memerlukan alat kuasa dengan shims, paku, bolt dan skru, pengukur pita, pemutar skru

Sekiranya anda ingin memberikan produk ini kelihatan lebih rapi, gunakan varnis atau cat untuk bekerja di atas kayu, memilih warna mengikut budi bicara anda. Di samping itu, untuk menghasilkan reka bentuk yang lebih kompleks, perkakasan dan elemen tambahan dari bahan lain mungkin diperlukan: castor, kaki logam, kain, kaca.

Barang perabot, yang paling kerap dibuat dari palet

Ia hanya kelihatan bahawa palet sesuai untuk reka bentuk yang paling mudah, di mana anda hanya boleh duduk di taman. Malah, dengan beberapa usaha dan imaginasi, anda boleh mencipta karya seni reka bentuk yang sebenar, yang, sebagai tambahan kepada tujuan fungsinya, boleh menjadi hiasan rumah. Mengamati arah gaya tunggal, anda boleh dengan mudah memberikan rumah dengan perabot yang diperbuat daripada palet, yang dibuat oleh tangan sendiri.

Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan pilihan barang-barang dalaman yang dibuat dari bahan yang mudah.

Berdiri, meja, meja kopi

Adalah dipercayai bahawa meja palet - yang paling mudah untuk dilakukan, jadi mereka popular di kalangan tuan rumah. Walaupun tanpa pengalaman istimewa dalam pertukangan kayu, anda boleh dengan cepat dan mudah membina meja kecil beberapa palet.

Terdapat banyak pilihan pengeluaran dan pemprosesan. Anda hanya dapat pasir produk siap atau varnis untuk memberikan naungan panas ke kayu dan melindunginya dari kesan alam sekitar. Anda boleh cat meja dan juga menggunakan lukisan di atasnya mengikut gaya pedalaman di dalam bilik. Pereka bentuk mengesyorkan meletakkan di atas satu keping kaca sebagai meja atas: ini bukan hanya akan memberi meja pandangan moden yang asli, tetapi juga sangat memudahkan penjagaan permukaan kayu produk.

Dari tiga palet, mudah untuk membuat meja tulis atau meja makan, dan pada tablet anda boleh meletakkan kepingan kaca

Anda tidak akan mengalami kesukaran untuk membuat jadual penulisan atau makan. Untuk melakukan ini, sudah mencukupi untuk mengatur beberapa palet tegak lurus dengan palet yang digunakan sebagai alas meja. Anda boleh melengkapkan laci di bukaan antara bahagian atas dan bawah palet.

Pallets hebat untuk membuat bingkai katil. Sebagai contoh, ia boleh menjadi asas palet yang dipasang dalam satu baris dan anda akan mendapat sofa serba boleh yang mudah di gaya Asia di mana semua perabotnya rendah. Dan anda boleh membaiki palet dalam 2-3 tier atau meletakkannya pada sokongan kayu, seperti dalam versi klasik katil. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau tentang pengudaraan produk siap. Tetapi ada juga tolak: lebih baik tidak untuk melompat di atas katil itu, papan bangkai tidak dapat menahan beban yang kuat.

Dari palet, anda akan mendapat tempat tidur asal dan papan kepala untuknya

Sebagai tambahan kepada katil itu sendiri, palet sangat baik untuk membina kepala katilnya. Jika bahagian dalam bilik tidur anda direka bentuk dalam gaya loteng, negara, minimalism, pilihan ini adalah mencari hebat. Anda boleh meletakkan palet sebagai papan kepala secara mendatar, menegak, dan juga membina rak sempit untuk buku dan lampu.

Selalunya, palet digunakan untuk pembuatan kerusi dan sofa taman, tetapi dengan pemprosesan bahan yang betul dan penambahan elemen tambahan, perabot ini sesuai dengan persekitaran rumah. Kemungkinan besar, anda akan memerlukan tempat duduk lembut dan backrests, tetapi peranan mereka mudah dilakukan oleh kusyen sofa.

Hanya dua palet - dan anda mempunyai pelupusan yang selesa

Tambahan besar membuat kerusi dan sofa sedemikian adalah bahawa anda boleh menyesuaikan ketinggian dan lebar produk yang diinginkan, serta menambahkan atau membuang lekapan tangan jika perlu.

Sofa dari palet boleh menjadi ketinggian dan lebar yang sesuai untuk anda

Mempunyai jumlah palet pembinaan yang mencukupi, anda boleh dengan mudah membina ensemble keseluruhan yang terdiri daripada sofa (walaupun sudut), sepasang kerusi berlengan dan meja kopi. Perkara utama adalah mengikuti gaya dan skema yang sama menyertai palet ke dalam struktur tunggal.

Di sinilah terdapat banyak ruang untuk imaginasi, jadi dalam pembuatan produk yang terlibat dalam menghias bilik. Dan palet dalam perkara ini akan berguna. Sebagai contoh, anda boleh membuat panel saiz yang sama mati, yang anda gunakan gambar atau lampirkan rak kecil untuk perkara-perkara kecil.

Rak yang sangat mudah untuk perkara yang berbeza

Bahagian atas palet dengan papan yang berpindah dekat antara satu sama lain akan berfungsi sebagai dulang, ia cukup untuk melampirkan bentuk yang menarik kepadanya.

Lampirkan bahagian atas pemegang palet - dan anda akan mendapat dulang asal

Dan jika anda mempunyai haiwan peliharaan, seekor kucing atau anjing yang suka berbaring, maka dia pasti akan menghargai tempat berehat yang selesa. Proses ini lebih mudah daripada membuat sofa atau kerusi: bersambung dengan dua palet tegak dan meletakkan sokongan lembut. Anda boleh membuat lubang untuk memasang mangkuk dengan air dan makanan.

Haiwan kesayangan anda akan gembira dengan dapur yang selesa

Terhadap latar belakang alam semula jadi, perabot dari kayu kelihatan sangat organik, walaupun tanpa rawatan khusus. Jika dacha anda dilengkapi dengan kawasan barbeku, palet akan membantu anda menjadikannya lebih selesa. Meja, kerusi, bangku, buaian, kerusi dan piring, dan juga pagar dengan bekas untuk bunga-semua ini boleh dibuat dari palet biasa.

Menyediakan rumah percutian anda dengan perabot yang selesa dan cantik dari palet

Galeri foto: produk dari palet kayu

Arahan langkah demi langkah pada pembuatan perabot dari palet dengan tangan anda sendiri

Sekiranya anda telah memutuskan apa sebenarnya yang anda mahu buat, tetapi tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, kami menawarkan beberapa pilihan untuk perabot, dari barangan mudah hingga eksklusif sekarang. Kes tuannya takut, dan anda boleh dengan mudah mengatasi kerja.

Perhatikan! Selain palet, dalam beberapa kes kotak kayu untuk menyimpan sayur-sayuran dapat digunakan, atau bahkan menggabungkan bahan-bahan ini dalam satu produk. Seterusnya, kami memberikan beberapa pilihan.

Meja kopi atau meja di atas roda

Mungkin, ia bernilai bermula dengan pembuatan paling mudah, terutamanya jika anda baru untuk pertukangan dan bekerja dengan palet untuk kali pertama. Untuk meja kopi, anda memerlukan 1-2 palet, dan selain itu:

Mari kerja.

 1. Pertama sekali, palet memerlukan pembersihan dan penggilap. Lap bersih dari kotoran dan debu, kemudian gosokkannya menggunakan gerudi dengan lampiran kayu khusus. Anda boleh menggaru permukaan dengan kertas pasir. Bersihkan dan pasir palet dengan lampiran kayu
 2. Membongkar pallet, perlahan-lahan mengeluarkan kuku dengan tukul dan kuku. Selepas itu, lipat papan rapat antara satu sama lain di meja. Melekatkan mereka dan untuk kebolehpercayaan, kuku dua papan di bahagian dalam. Letakkan pallet di papan dan lipatnya ke meja
 3. Tunggu gam yang kering, kemudian pasangkan meja di bahagian dalam dengan beberapa papan lagi. Oleh itu, anda akan mempunyai tempat untuk menyimpan kayu balak. Di bahagian bawah, tambah beberapa lagi papan
 4. Tutup atas meja dengan primer, dan apabila ia kering, lapisan varnis. Sekarang cuba pada kastor. Lampirkannya ke bahagian bawah meja, tandakan kawasan itu untuk skru dengan pensil. Pasang roda ke bahagian bawah meja
 5. Bersenjata dengan gerudi dan gerudi di lokasi yang ditetapkan untuk lubang skru. Kencangkan roda. Kencangkan roda ke tempat yang ditanda

Meja kopi yang ringkas tetapi sangat comel sedia untuk digunakan. Seperti yang anda lihat, ia mengambil sedikit masa dan usaha untuk mengeluarkannya.

Meja kopi mudah di atas roda

Tutorial video untuk membuat jadual palet

Oleh kerana kita selesai dengan meja, ia tidak berhenti untuk membuat kerusi untuknya. Kami akan melakukannya dengan segera, kerana peralatan adalah sama seperti dalam kes sebelumnya.

 1. Mula-mula anda perlu memotong dulang dalam dua, dan lakukannya di tengah-tengah papan. Potong bahagian dalam dua. Anda akan mendapat kerusi, sandaran dan dua sandaran tangan. Potong palet di bahagian tempat duduk
 2. Pasir semua butiran. Pilih salah satu yang akan menjadi papan belakang, buat satu sisi potong pada sudut yang sedikit: bahagian perlu ditetapkan pada sudut. Sambungkan sandaran dan kerusi pada sudut yang sedikit
 3. Selepas menyambung belakang dan kerusi dengan skru, pasangkannya di antara dua tempat duduk yang direka untuk memegang kerusi. Agar produk menjadi kukuh dan boleh dipercayai, pasangkan bahagian dengan paku dan skru. Spike dan tempat duduk selamat di antara tempat letak tangan
 4. Apabila selesai dengan penyertaan semua butiran, tutup kerusi siap dahulu dengan primer, kemudian dengan varnis. Jika anda ingin meletakkan produk sedemikian di dalam bilik, ia boleh dicat dengan warna yang betul dan dihiasi dengan bantal atau tempat duduk yang lembut. Cat kerusi dan letakkan bantal lembut di atasnya

Mari lulus kepada reka bentuk yang lebih kompleks. Di dalam palet ada ruang di antara papan di mana anda boleh menyimpan perkara-perkara kecil. Tetapi jika anda cuba, anda boleh membuat sofa dengan laci. Baginya anda memerlukan 6 palet; tiga daripadanya adalah awal dibongkar pada papan berasingan. Dan masih perlu:

 • kepingan papan lapis;
 • gerudi;
 • Bulgaria;
 • jigsaw;
 • skru;
 • empat roda;
 • mengendalikan kotak;
 • priming;
 • cat untuk kayu atau varnis;
 • berus atau roller;
 • kertas pasir;
 • kusyen dan kerusi.

Sebelum bekerja, palet mesti dibersihkan dan disandarkan.

 1. Salah satu palet keseluruhan akan berfungsi sebagai asas sofa, yang mana anda mesti segera memasang roda. Sekiranya boleh, beli di kedai penggelek, dilengkapi dengan brek. Untuk salah satu palet keseluruhan, pasang kastor
 2. Pallet kedua akan menjadi belakang. Secara lebar, potong hingga 47 cm, di sepanjang panjang - sehingga 91 cm. Untuk sandaran belakang, trim palet di kedua-dua sisi untuk menjadikannya lebih kecil daripada pangkalan
 3. Lengan pallet ketiga. Potong palet menjadi dua keping berukuran 47 x 80 cm. Pallet lain, dipotong separuh, akan berfungsi sebagai lengan
 4. Bahagian belakang dan tempat duduk sofa kami perlu mempunyai permukaan pepejal, jadi anda perlu mengisi ruang antara papan palet. Untuk ini anda memerlukan palet yang dibongkar pada mulanya. Untuk kebolehpercayaan, sendi boleh disalut dengan gam. Isi bukaan dengan papan dari pallet yang dibongkar
 5. Menggunakan skru atau skru, pasangkan backrest ke pangkalan.
 6. Di sisi sofa, selamatkan 2 bahagian palet yang tinggal - lekukan tangan. Tutup sofa dengan primer, di atas - dengan varnis atau cat, dan biarkan sampai kering sepenuhnya.
 7. Dalam pada itu, buat dua kotak serupa papan lapis. Ketinggian setiap kotak sepadan dengan ketinggian lubang di antara bahagian bawah dan papan atas palet tolak 5 mm, lebar dan panjang - hingga 37.5 cm. Potong 2 bahagian untuk bahagian bawah dan 8 keping untuk rim, sambungkan dengan skru atau gam. Pasang pemegang dari luar. Adalah dinasihatkan untuk mencabut papan silang di bahagian bawah dulang, yang akan memegang bahagian dalam kotak, sebelum memasukkannya. Kumpulkan semua bahagian sofa, membuat kotak, warna produk dan biarkan kering

Sofa selesa dan bergaya dari palet sedia. Ia tetap hanya untuk meletakkan bantal, dan anda boleh menikmati santai dengan memeluk kucing anda yang dicintai.

Sofa ini akan mempunyai rasa dan haiwan kesayangan anda

Pelajaran video: kami membuat sofa dari palet

Kami terus menguruskan apartmen. Teknologi moden yang baik dan persekitaran mesti dipadankan, jadi untuk TV plasma baru kami akan menghasilkan meja tidur yang hebat. Dan tidak mudah, tetapi berfungsi: anda boleh meletakkan cakera atau majalah di dalamnya, meletakkan pemain DVD.

Kabinet berfungsi mudah untuk menghasilkan TV

Meja sisi katil boleh dihiasi dengan menyebarkan kerikil hiasan atau memasang garland Natal di sekeliling perimeter.

 1. Setelah membersihkan dan mengurai palet, mereka mesti dirawat dengan primer dan jika dikehendaki, dicelup. Perdana dan warna palet yang disediakan
 2. Sekarang lanjutkan dengan perhimpunan itu. Untuk bermula, potong palet pada separuh, dan potong setiap papak dengan kertas pasir: permukaan mesti berhati-hati. Skru kastor ke bawah palet yang dipilih sebagai asas, dan cat lagi. Letakkan palet di atas satu sama lain. Kumpulkan palet yang disediakan dalam pembinaan
 3. Apabila cat kering, menghiasi kabinet: melampirkan elemen hiasan, lampu latar, batu kecil kepadanya. Hiaskan barisan yang hampir selesai dengan elemen hiasan dan lampu latar
 4. Ia tetap hanya untuk mengikat palet antara satu sama lain dengan skru atau skru. Betulkan palet dengan skru

Seperti yang anda dapat lihat, kabinet ini sangat luas dan mudah. Apabila anda memerlukannya, anda boleh dengan mudah mengalihkannya ke lokasi lain.

Agar tidak membuang banyak masa dan tenaga, kami cadangkan anda membuat versi mudah dari katil. Kerana itu anda perlu:

 • tiga palet dengan saiz yang sama, anda boleh mengambil 120 X 80 sentimeter;
 • skru mengetuk diri;
 • kuku;
 • gerudi;
 • pemutar skru;
 • kertas pasir;
 • menyalakan kayu;
 • varnis atau cat;
 • tukul;
 • berus;
 • roller.

Cuba untuk mengambil palet keseluruhan yang baik dan kuat, jadi anda tidak perlu membersihkannya untuk masa yang lama.

 1. Palet yang disediakan dengan berhati-hati pasir atau gerudi dengan muncung khas. Apabila selesai, lap dengan kain lembap. Memproses palet dengan kertas pasir
 2. Tutup palet dengan primer, menggunakan roller - ia lebih cepat daripada bekerja dengan berus. Tunggu sehingga permukaan kering sepenuhnya. Menggunakan roller, tutup palet dengan primer
 3. Kini sudah tiba masanya untuk cat. Sapukan sekurang-kurangnya 2 lapisan (setiap lapisan sebelumnya mesti kering sepenuhnya). Daripada cat, anda boleh menggunakan lacquer atau noda. Sapukan cat dalam beberapa lapisan
 4. Selepas cat telah kering sepenuhnya, teruskan sambungan ke struktur. Mengikat dibuat sepanjang sisi panjang. Adakah lubang gerudi di papan palet dan skru di skru. Di belakang, yang akan berdiri kembali ke dinding, menguatkan bingkai dengan papan kayu.
 5. Ia tetap hanya untuk meletakkan tilam, selimut dan bantal pada bingkai siap. Pasang bingkai tempat tidur, letakkan dan letakkan tilam di atasnya

Bertindak dengan prinsip ini, anda boleh membuat rangka untuk katil double, dengan mengambil 6-8 palet. Jika anda memerlukan bingkai lebih tinggi, lipat palet dalam 2 atau 3 baris.

Tutorial video: kami membuat katil palet

Rak dari palet atau peti kayu

Cara paling mudah untuk membuat rak dari pallet adalah untuk mengambil bar salib dan masukkan 2 atau lebih papan pada jarak yang sama antara satu sama lain, menetapkan mereka dengan skru. Papan-papan ini akan berfungsi sebagai rak. Sudah tentu, produk itu mesti disandarkan dan dicelup atau dilukis.

Peningkatan kecil palet - dan anda mempunyai rak dengan rak

Ia tetap hanya untuk menetapkan rak di dinding. Menggunakan tingkat bangunan, tandakan 2 mata secara mendatar di permukaan dinding. Jarak antara mereka harus sedikit kurang daripada lebar rak, kira-kira 5 cm. Gerakkan lubang-lubang melalui mata, masukkan lubang-lubang itu ke dalamnya. Skru skru supaya topi mereka tidak dikikis rapat. Di papan atas rak dari palet, tandakan mata yang sama, lubang gerudi, skru gelungnya dengan skru. Engsel boleh menjadi logam atau tali.

Anda boleh menambah ke kaki rak dari meja lama untuk memberikan semangat kuno

Gantungkan rak di dinding. Sekiranya anda fikir ia perlu, anda boleh mengikat kaki vintaj dari meja lama ke rak bawah: ini juga akan mengukuhkan reka bentuk dan memberikan semangat gaya retro.

Dan anda boleh membuat rak kotak kayu yang digunakan untuk menyimpan sayur-sayuran. Di sini ia masih lebih mudah: anda memerlukan 12 kotak yang sama dalam keadaan baik. Betul pasir mereka dan tutup dengan noda atau varnis gelap. Walau bagaimanapun, anda boleh mengambil sebarang cat di atas kayu untuk warna pedalaman. Kuku mereka bersama-sama dari semua pihak dengan kuku atau skru. Reka bentuknya cukup stabil disebabkan oleh permukaan yang luas, dan tidak memerlukan pengancing tambahan pada dinding.

Dari beberapa kotak, diikat bersama, anda akan mendapat ruang simpanan yang luas untuk sebuah dapur, bilik persalinan atau ruang tamu

Rak sebegini tidak hanya sesuai untuk ruang penyimpanan atau ruang bawah tanah, ia akan kelihatan hebat di ruang tamu.

Video: cara membuat rak dari palet

Memasang rak kasut mudah

Apabila memasuki rumah dari jalan, ia adalah adat untuk melepas kasut. Tetapi bahawa ia tidak keliru bawah kaki, ia mesti diletakkan di suatu tempat. Kami menawarkan versi yang sangat mudah untuk membuat pendirian untuk kasut.

Pertama sekali, anda perlu mengambil pallet dan pasir yang sesuai atau mengisar dengan mesin.

Pasir palet dengan mesin penggilap

Perkara yang paling sukar dalam pelajaran ini ialah memilih cat. Tetapi pilihan ini hanya bergantung kepada keinginan dan imaginasi anda. Perkara utama ialah ia harus menjadi cat khas untuk kerja kayu. Anda juga boleh menggabungkan beberapa warna.

Perdana palet, dan apabila ia kering, cat di warna yang dipilih.

Perdana dan warna pallet

Itulah kerja keseluruhan! Bersedia untuk meletakkan kasut di koridor berhampiran pintu masuk dan gunakan untuk tujuan - hanya meletakkan kasut di dalam slot palet.

Rak kasut siap di sebelah pintu masuk ke rumah

Terdapat satu lagi pilihan untuk membuat berdiri kasut, dan ia hanya mudah. Anda boleh menggunakan kotak kayu dari sayuran. Hanya pasir mereka, cat mereka dalam warna yang betul dan letakkannya di lantai atau gantungnya di dinding pada engsel.

Anda boleh membuat rak kasut, dicat dan disusun dalam kotak pesanan yang betul untuk sayur-sayuran

Mereka yang telah terlibat dalam pembuatan perabot dari palet kayu, mengatakan bahawa ini adalah pekerjaan yang sangat baik untuk seluruh keluarga, yang membolehkan bukan sahaja untuk menghabiskan masa dengan menguntungkan, tetapi juga untuk berseronok bersembang dan menemui bakat mereka. Kami berharap anda akan menyukai kerja ini, terutamanya kerana anda bukan sahaja boleh membuat perabot mengikut cadangan kami, tetapi juga menambah sesuatu dari diri anda. Sekiranya anda sudah mempunyai pengalaman mencipta produk untuk rumah dan vila dari palet, sila berkongsi dengan kami dalam ulasan. Kerja mudah dan selesa untuk rumah anda!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 28