Perabot di lorong kecil bersaiz foto

Idea untuk reka bentuk lorong kecil (+65 pics)

 • Lorong adalah sebahagian daripada apartmen, yang pertama kali dibuka kepada pandangan isi rumah dan tetamu, jadi sangat penting untuk menjadikannya praktikal dan cantik. Nampaknya di kawasan 1.5-2 sq.m. adalah sukar untuk melaksanakan sebarang idea reka bentuk, tetapi tidak! Untuk peningkatan visual dan simpanan ruang, terdapat banyak teknik, yang akan dibincangkan di bawah. Sekiranya anda mendekati reka bentuk lorong kecil dengan minda, ada tempat untuk menyimpan semua perkara yang perlu, dan pedalaman akan menyenangkan suasana rumah selama bertahun-tahun.

  Gaya pedalaman untuk lorong kecil

  Untuk menyelesaikan, perabot dan rumah tangga kecil dilihat sebagai ensemble tunggal, sangat penting untuk memilih gaya mana pedalaman akan dikekalkan. Dewan masuk kecil akan dihiasi dengan arahan yang disediakan: moden, klasik, Scandinavia, Provence atau loteng. Kesemua mereka bersatu dengan minimalism, ketertiban dan keharmonian. Terima kasih kepada ciri-ciri ini, walaupun bilik kecil akan menjadi selesa dan menyenangkan.

  Fungsian elegan adalah motto gaya moden dalam reka bentuk. Ia dicirikan dengan garis-garis yang jelas, warna-warna yang berbeza (biasanya tidak bersesuaian atau dekat dengannya) dan permukaan licin. Bahan berteknologi tinggi digunakan di mana-mana sahaja.

  Dalam bahagian dalaman moden lorong kecil hampir tidak ada hiasan, lukisan atau elemen menonjol. Secara umum, ia memberikan kesan rasa yang sempurna dan penghalusan.

  Klasik pada pandangan pertama menakluk dengan bangsawan yang halus. Cahaya emas lembut pada latar belakang salji putih atau beige, simetri yang sempurna, tekstur mewah, serta hiasan megah - semuanya ini mewujudkan suasana kesejahteraan dan menjadikan pedalaman lorong elit.

  Romantik Perancis Provence - warna pastel, perabot lampu vintaj, perhiasan bunga dan sisipan terbuka. Dalam persekitaran sedemikian, selalu ada cahaya dan udara. Sebuah dewan kecil yang dihiasi dengan gaya Provence, kesederhanaan lembut menyerupai rumah anak patung atau percutian musim panas di kampung nenek saya.

  Terdedah dinding bata, banyak logam dan kayu secara kasar diproses, rasuk terdedah, dan komunikasi - semua ini menjadikan loteng agak kejam, tetapi dalam lorong kecil adalah reka bentuk yang boleh menjadi agak sesuai.

  Gaya ini tidak bertolak ansur pretentiousness - alat dengar agak cetek di dinding boleh hanya beberapa cangkuk dan satu atau dua rak dan penyimpanan kasut boleh disesuaikan dada lama laci.

  Ia adalah di loteng basikal organik patut, beg, kasut roda, papan selaju dan sifat-sifat lain gaya hidup yang aktif, supaya konsep seperti itu pasti akan merayu kepada pelancong, serta orang-orang kreatif.

  Dewan dalam gaya Scandinavia

  Diilhamkan oleh alam utara, gaya Scandinavia memberikan kesegaran dalaman. Ia didasarkan pada kebersihan sempurna salji, sungai ais dan batu gelap, dan melengkapkan nota hangat mereka yang terdapat di rumah-rumah Sweden dan Norway.

  Kayu yang bercat putih, jubin pertunjukan etnik dan tikar lantai khas akan mencairkan reka bentuk tegas lorong, mewujudkan bentuk yang selesa dan biasa.

  Untuk memilih warna untuk lorong harus didapat secara bertanggungjawab, menunjukkan rasa seni dan kesederhanaan. Di kawasan kecil, disarankan untuk menggunakan tidak lebih dari 2-3 warna: satu asas, yang lain - untuk kontras dan butiran kecil.

  Dewan masuk kecil dengan warna putih

  Warna putih sangat sesuai untuk reka bentuk dalaman lorong kecil, kerana ia secara visual mengembang ruang. Bilik putih akan menjadi model susunan dan kebersihan, unsur-unsur hitam dan kelabu akan melengkapkan reka bentuk achromatik dengan baik, dan sisipan berwarna di sebelah putih akan kelihatan lebih tenang.

  Dewan kecil dalam warna beige

  Nada susu-kopi dicintai oleh ramai untuk kepraktisan mereka. Perabot dan perabot beige kelihatan hebat dalam apa jua gaya. Ia sangat ringan, tetapi pada masa yang sama hangat, warna rumah. Kejiranan yang terbaik untuknya adalah coklat gelap, berkrim, tidak hijau terang.

  Dewan masuk kecil dengan nada kelabu

  Neutral dan menahan kelabu adalah penyelesaian terbaik untuk reka bentuk ringkas. Keluli digilap, cermin dan pencahayaan yang betul akan menjadikan persekitaran monokrom lebih meriah, dan bintik putih akan menghilangkan perasaan kegelapan.

  Ruang masuk kecil dalam warna pastel

  Lavender, biru muda, merah jambu lembut, pudina, dan juga warna lemon - mewujudkan suasana yang manis dan tidak mengganggu. Mereka sangat diperlukan dalam gaya Provence, walaupun mereka boleh digunakan secara berasingan dalam arah lain.

  Penamat dan bahan untuk lorong

  Lorong itu tidak tergolong dalam bilik-bilik masalah, jadi syarat-syarat untuk rintangan kelembapan di dalamnya adalah sederhana, tetapi di sana yang terkumpul kebanyakan kotoran dari jalan. Ini bermakna bahan adalah lebih baik untuk dipilih dengan permukaan licin - yang mudah dibersihkan dan bersih.

  Atas alasan praktikal, lantai di lorong kecil harus dibuat tahan haus. Untuk tujuan ini, jubin, jubin porselin atau linoleum adalah sempurna. Anda juga boleh menguruskan tingkat pukal. Parket semulajadi dan lamina dalam mod operasi aktif, kemungkinan besar, tidak akan bertahan lama.

  Untuk menyelesaikan dinding di lorong sering digunakan batu tiruan, jubin seramik (meniru bata), plaster biasa dan hiasan, panel plastik, serta kertas dinding. Agak pilihan menarik juga boleh menjadi gabus, kertas dinding dengan perspektif visual atau lukisan dengan cat batu tulis, di mana anda boleh menarik dengan kapur.

  Ke bilik itu tidak kelihatan lebih kurang - dari lukisan lurid, berbeza dan jalur yang menonjol di dinding lebih baik untuk menolak untuk memihak kepada warna cahaya monokrom.

  Visual meningkatkan ketinggian pintu masuk dewan bersaiz kecil anda boleh menguruskan siling dua tingkat bingkai gipsum putih di sekeliling perimeter dan cermin di pusat filem.

  Walau bagaimanapun, lukisan siling biasa dalam warna cahaya, dan versi ketegangan, dan panel pvc cermin. Perkara utama bukanlah untuk meletakkan struktur besar atau besar di kepala anda, menarik perhatian kepada diri sendiri.

  Perabot yang tidak selesa adalah masalah utama lorong-lorong kecil. Ini bermakna bahawa sudah tiba masanya untuk membuang kabinet yang rumit daripada koridor dan menggantikannya dengan sistem penyimpanan padat moden.

  Dewan persegi adalah mudah kerana ia mempunyai banyak ruang di sisi. Oleh itu, bersama-sama satu dinding boleh meletakkan perabot lurus (contohnya, berhampiran dengan sudut oleh pintu - rak terbuka dengan cangkuk, di bawah pendirian untuk kasut kabinet akan datang, dada laci dan cermin) dan bersama-sama yang lain, jika sesuai - almari cetek .

  Pilihan lain ialah mencari kabinet jejarian dengan pintu bulat di sudut, dan gunakan ruang yang lain untuk rak kasut rendah.

  Luas kecil (segi empat tepat) lorong kecil

  Di lorong sempit, ia patut menggunakan ruang di sekitar pintu masuk dan di atasnya sehingga maksimum. Pada sisi harus ditempatkan sistem penyimpanan sempit, dan di atas - mezzanine yang bergaya.

  Daripada cermin rumit dengan batu karang, lebih baik hanya menggantungnya di dinding, dan setelah membeli kabinet dengan pintu cermin, anda dapat melihat diri anda dalam pertumbuhan penuh.

  Untuk kasut, adalah wajar untuk membeli galoshnitsu khas dengan rak lipat, di mana setiap pasangan akan ditempatkan tidak secara mendatar, tetapi pada sudut.

  Lorong kecil bentuk bukan standard

  Di rumah-rumah persendirian dan pangsapuri dua tingkat, untuk menjimatkan ruang, penggantung sering diatur di bawah tangga. Kadang-kadang bentuk koridor bukan standard adalah hasil daripada pembangunan semula, atau ia merupakan idea asal arkitek.

  Walau bagaimanapun, bagi premis yang luar biasa, lebih baik untuk memesan perabot mengikut piawaian individu dan lukisan - maka setiap kabinet akan sesuai dengan niche yang disediakan untuknya.

  Lampu di lorong kecil

  Untuk kekurangan tingkap lorong tidak kelihatan suram, ia perlu disediakan dengan pencahayaan yang baik. Ia boleh menunjukkan diod pemancar cahaya atau band neon di sekeliling perimeter dan lilin kecil yang dipasang di siling (atau, lebih baik, sedikit) di pusat; dua atau empat sconce dalam bentuk lampu suluh atau bentuk lain yang sesuai gaya; sorotan sudut.

  Lantai boleh diterangi dengan unsur-unsur pencahayaan atau terbina dalam bawah lampu LED kaca tahan bantal - ini akan membantu untuk tidak tersandung dalam kegelapan.

  Untuk mewujudkan suasana yang selesa, kehangatan pencahayaan hangat yang hangat adalah yang terbaik. Putih sejuk boleh diserlahkan di kedua-dua belah oleh cermin di peringkat muka - ini akan membolehkan anda melihat solek tanpa bayang-bayang dan penyimpangan - seperti ia akan melihat di jalan.

  Reka bentuk dewan kecil di Khrushchev

  Memperbesar ruang sebuah lorong kecil dan memodenkan bahagian dalam apartmen Khrushchev dengan bantuan pembangunan semula. Sudah tentu, ini memerlukan kos kewangan dan formaliti undang-undang, tetapi hasilnya membenarkan dirinya sendiri. Dengan menggabungkan koridor dengan ruang tamu, anda akan mendapat dewan yang luas, dan untuk pakaian dan kasut satu sudut akan mencukupi.

  Jika pilihan sedemikian tidak mungkin, ia adalah lebih cekap untuk menggunakan ruang bebas yang biasanya tidak didengar - ruang di atas pintu depan, sudut, dan mezanin besar untuk menyimpan perkara-perkara bermusim tidak akan menyakiti di bawah siling.

  Satu lagi pilihan yang menarik adalah untuk memasang niche di dinding dan memasang sistem storan di sana. Perkara utama adalah bahawa ia tidak sepatutnya memberi sokongan, tetapi partition dalaman, kemusnahan yang tidak akan mendatangkan mudarat kepada rumah.

  Reka bentuk dalaman lorong kecil - foto

  Terutama untuk anda, kami telah mengumpulkan contoh terbaik reka bentuk lorong-lorong kecil. Dalam foto, anda akan dapati banyak penyelesaian yang luar biasa, idea dan rahsia yang menarik bagaimana mengatur ruang dengan selesa dan ergonomik. Diilhamkan!

  Lorong kecil di koridor: idea foto dan pilihan asal

  Sebelum anda memulakan reka bentuk dan mewujudkan persekitaran koridor, anda perlu menentukan saiz dan bentuk bilik, serta lokasinya berhubung dengan bilik-bilik lain. Lantai bersaiz kecil moden di koridor, gambar yang dibentangkan di laman web ini, dapat mengubah ruang sempit dan gelap ke dalam bilik yang paling selesa. Hiasan lorong adalah tugas yang penting, kerana bilik ini adalah kad kunjungan kediaman dan mencipta kesan pertama pedalaman.

  Lorong yang bergaya dan selesa tidak semestinya termasuk banyak barangan perabot dan kabinet yang besar. Minimalism sentiasa dalam permintaan

  Lorong kecil di koridor: gambar pilihan terbaik

  Sukar untuk mencipta reka bentuk ergonomik di bilik yang padat. Di kawasan kecil perlu menampung banyak perkara, kasut dan barang-barang rumah tangga. Adalah penting untuk memilih gaya koridor yang betul, yang akan digabungkan dengan seluruh bilik.

  Reka bentuk perabot harus digabungkan dengan barang-barang dan aksesori lain di pedalaman

  Penyelesaian susunatur yang menarik dapat dilihat dalam foto. Dewan kecil di koridor dipilih dengan mengambil kira bentuk dan dimensi bilik. Dalam pangsapuri standard, bentuk seni bina berikut digunakan:

  Jika direka dengan betul, walaupun bilik yang panjang akan kelihatan hebat

  • dewan - petak. Dengan pilihan ini, bilik kecil di pintu bertukar menjadi lanjutan koridor;
  • cawangan di koridor, yang sering digunakan dalam pangsapuri satu bilik.

  Bahagian ruang sempit boleh dibahagikan kepada bahagian-bahagian. Untuk ini, pelbagai warna dan bahan penutup lantai digunakan. Memperbesar bilik sempit akan membantu cermin dan pencahayaan yang terang. Langkah-langkah kardinal untuk meningkatkan ruang lorong termasuk pembongkaran dinding tandas dan bilik stor. Ia bernilai mengingati beberapa penyelesaian untuk menghiasi lorong-lorong.

  Pemisahan ruang dengan bantuan kabinet berfungsi

  Maklumat berguna! Untuk membuat sistem storan yang paling berguna, anda perlu menggunakan ketinggian ruang. Rak dibongkar dan kabinet akan membantu mezanin.

  Pendaftaran dewan masuk di Khrushchev

  Khrushchev mempunyai koridor sempit, di mana ia sukar untuk meletakkan semua perabot yang diperlukan. Anda boleh melihat gambar lorong untuk koridor kecil. Di dalam bilik ini tiada plester pelepasan, batu buatan dan penutup dinding bingkai.

  Reka bentuk fungsional di koridor kecil dilakukan dengan bantuan perabot lapang dan padat

  Untuk meningkatkan kawasan anda boleh mengeluarkan bilik simpanan, dan di tempatnya untuk memasang almari pakaian terbina dalam dengan pintu cermin. Di dalam ceruk ini ditempatkan dengan rak dan kabinet yang sempurna untuk kasut. Apabila membuat pedalaman di koridor Khrushchev, adalah disyorkan untuk menggunakan kertas dinding dengan corak kecil dan dinding yang dilekatkan dengan terang. Penutup lantai harus beberapa nada lebih gelap daripada latar belakang utama.

  Dengan cara pencahayaan adalah mungkin untuk meningkatkan ruang terkurung secara visual

  Maklumat berguna! Untuk perabot yang dibina dalam niche, ia patut menggunakan sumber pencahayaan tambahan.

  Nuansa pedalaman untuk lorong panjang dan sempit

  Koridor panjang dengan siling tinggi memerlukan pendekatan khas. Untuk membuat bilik yang lebih selesa anda perlu menggunakan siling regangan atau panel, yang jika perlu diletakkan pada tahap yang lebih rendah. Bilik padat akan diperoleh dengan menggunakan lukisan atau melekat siling dalam warna gelap. Anda juga boleh menggunakan pemasangan mezanin.

  Dalam bilik sempit boleh dipelbagaikan dengan bantuan hiasan di dinding, pencahayaan asli dan lantai

  Pengezonan ruang yang panjang kelihatan hebat. Untuk tujuan ini adalah bernilai untuk mendapatkan lorong berfungsi di koridor. Dalam kes ini, perabot warna cahaya atau permukaan cermin digunakan. Gambar menunjukkan pilihan yang menarik.

  Untuk zon, teknik reka bentuk berikut digunakan:

  • penutup lantai yang berbeza digunakan. Sebagai contoh, gabungan linoleum dan jubin seramik;

  Sesetengah bahan membantu untuk mewujudkan kombinasi sempurna

  • pemisahan dilakukan menggunakan palet warna yang berbeza;
  • Kawasan pintu masuk dibuat dengan bantuan podium.

  Podium kecil akan membolehkan anda untuk membahagikan ruang

  Bahagikan bilik ke beberapa bahagian akan membantu aksen yang terang atau aksesori asli.

  Anda boleh melihat pilihan lorong kecil di koridor dalam foto. Sistem simpanan terancang dan kebebasan pergerakan akan membantu menyediakan atribut berikut:

  • rak dinding, rak lantai dan semua jenis cangkuk;

  Rak terbuka dan penggantung membantu mewujudkan lebih banyak ruang bebas

  • Pendirian payung yang bergaya akan menambah kecanggihan ke pedalaman;

  Rak asal membolehkan anda membuat ruang dalaman yang bergaya

  • gelangsar kasut gelongsor dan lipat selesa;

  Rak jenis gelongsor adalah sebahagian daripada dalaman ergonomik

  • Meja kecil dan konsol untuk menyimpan barang kecil akan membolehkan anda menyusun ruang dengan betul.

  Nasihat berguna! Oleh kerana di kebanyakan koridor bangunan pangsapuri terdapat kekurangan lampu, disarankan untuk menggunakan lampu LED dan lampu neon.

  Pendaftaran dewan kecil di koridor kelas ekonomi: pemilihan dan pengaturan perabot

  Adalah penting untuk merasai perabot di lorong kecil dengan rasa. Foto itu menunjukkan susunan alat dengar yang menarik. Di dalam bilik sedemikian, perlu menggunakan kabinet lapang, kasut, serta bangku tambahan atau ottomans. Pilihan yang sangat baik adalah almari terbina dalam. Ia menempatkan kisi-kisi, bakul dan rak.

  Hiasan lorong kecil yang berjaya:

  Apabila memilih perabot, perlu mengambil kira peraturan tertentu:

  • semua objek mesti digabungkan dengan hiasan dinding. Jika anda menggunakan kertas dinding dengan corak, maka set perabot harus dipilih dengan sebilangan kecil bahagian kecil;
  • Unsur-unsur yang perlu ialah penggantung, batu karat, peti laci, cermin dan kabinet, tetapi mereka tidak perlu digunakan dalam kuantiti yang besar;
  • akan membantu untuk menyelamatkan set perabot perabot yang berguna dengan pintu gelangsar.

  Apabila menghias pedalaman adalah disyorkan untuk mengikuti konsep minimalisme dan mengurung diri anda kepada subjek utama. Kesan visual bilik yang lebih luas boleh dilakukan dengan cermin. Untuk kesan terbaik, kanvas cermin harus diletakkan dari siling ke lantai. Pemasangan cermin pada dinding bertentangan akan mewujudkan ruang kosong yang tidak terbatas.

  Pilihan bajet akan menjadi pilihan lorong modular. Dalam kes ini, item individu sesuai untuk satu sama lain dalam semua saiz dan warna.

  Menggunakan perabot modular membolehkan anda merancang keadaan sesuai dengan keinginan anda

  Ideal adalah pilihan perabot untuk koridor sempit - ini adalah almari cetek dengan pintu cermin. Ia membolehkan anda mengisi permukaan sudut sebanyak mungkin, dan memasang penyangkut pakaian atau aksesori di dinding sampingan.

  Untuk menghiasi lorong bentuk persegi, anda boleh menggunakan penyangkut, kabinet sudut dan laci dada. Jika terdapat terlalu banyak kasut, maka anda boleh menggunakan kabinet tinggi dengan rak-rak di sudut. Dalam kes ini, objek ditempatkan secara ringkas di ruang sempit.

  Potongan tambahan perabot

  Entresols adalah relevan di bilik-bilik dengan siling tinggi. Mereka membantu mewujudkan kawasan yang berguna untuk menyimpan sesuatu. Tempat simpanan yang serupa dipasang di atas kabinet atau dilengkapi sebagai persegi. Pilihan yang kedua membolehkan anda untuk mengurangkan ketinggian siling secara visual. Satu penyelesaian yang luar biasa ialah pembinaan mezanin - tangga, yang mempunyai struktur diperpanjang. Di bahagian bawah lekapan lampu produk tersebut dipasang.

  Untuk sesetengah hiasan bukan kabinet, anda boleh menggunakan penyangkut. Terdapat model yang dilengkapi dengan tempat menyimpan topi atau payung.

  Mezanin membantu dengan kemudahan untuk meletakkan segala sesuatu

  Elemen penting dewan adalah kasut, tetapi ia memerlukan ruang tambahan. Untuk sebuah bilik kecil akan sesuai dengan pembinaan yang kecil tetapi tinggi. Sesetengah model kabinet dilengkapi dengan petak untuk menyimpan kasut. Daripada najis dan alas kaki yang empuk, anda harus menggunakan kasut sempit dengan tempat duduk.

  Kasut membolehkan anda meletakkan semua kasut, tetapi ia memerlukan tempat yang berasingan

  Di lorong, rak terbuka dan tertutup sering digunakan. Reka bentuk yang sama digunakan untuk menyimpan pelbagai aksesori. Sekiranya terdapat relung dalam bilik, mereka boleh ditukar menjadi sistem penyimpanan yang selesa. Selesaikan pembinaan bar dan semua jenis rak.

  Rak terbuka boleh digunakan untuk meletakkan aksesori

  Sebuah koridor kecil dihiasi dengan pelbagai unsur cermin, yang boleh diletakkan di atas meja di tepi katil atau di atas pintu. Penempatan cermin cermin boleh meningkatkan paras siling yang rendah, dan susunan mendatar akan membantu mengembangkan bilik.

  Cermin membolehkan anda membuat kesan visual asal

  Populariti seperti pilihan sebagai perabot modular. Kelebihannya dalam keupayaan membuat komposisi perabot dengan rasa anda sendiri, serta memenuhi keperluan segera.

  Maklumat berguna! Jika lorong itu terlalu kecil, maka bukannya kabinet, rak padat dan pelbagai penggantung digunakan.

  Susunan lorong-lorong kecil dengan ruang almari di koridor: tempat penyimpanan yang baik

  Varian yang popular adalah lorong dengan petak almari di koridor. Apabila meletakkan di dalam bilik sempit, anda mesti mematuhi peraturan tertentu. Pintu adalah lebih baik untuk membuat cermin, dan kabinet harus kedalaman dan ketinggian yang cetek. Kompartmen kabinet sempurna menjimatkan ruang, kerana ia berfungsi dengan baik di dinding dan boleh digunakan tanpa dinding belakang. Set itu boleh dipasang dan bukan dinding dalaman.

  Almari pakaian boleh dilengkapi dengan set perabot kecil

  Jika koridor terlalu panjang, maka anda boleh melakukan zon dengan lengkungan. Dalam ruang yang tidak selesa ini dibahagikan kepada dewan dan bahagian utama. Beban utama diletakkan di atas dewan, di mana kabinet gelongsor dan bangku yang selesa dipasang.

  Varian dengan petak almari pakaian:

  Kelebihan penting dari jenis perabot ini adalah pintu. Ini adalah benar untuk bilik-bilik kecil di mana ia tidak sesuai untuk menggunakan perabot dengan pintu berayun. Di dalam almari anda boleh meletakkan semua rak dan rak. Di luar, cukup untuk meletakkan cermin dengan rak kecil untuk perkara-perkara kecil. Dalam sesetengah kes, panel cermin digantung di pintu struktur.

  Bagaimana untuk memilih sudut kecil bersaiz saya datang ke koridor: pilihan perabot praktikal

  Berkesan menggunakan semua ruang berguna akan membolehkan penggunaan lorong sudut di koridor kecil. Selepas memasang kabinet sudut, tiada penggantung terbuka diperlukan. Ini membolehkan anda untuk mengatur ruang yang lebih ringkas.

  Di almari pakaian, anda boleh meletakkan semua pakaian dan kasut. Tidak perlu memasang barangan perabot tambahan.

  Alat dengar sudut berbeza dalam keluasan

  Apabila mencipta persekitaran lorong sudut, prinsip reka bentuk berikut harus diperhatikan:

  • Kesatuan set perabot harus diperhatikan. Kompartmen untuk topi, pakaian luar, payung dan pembantu rumah hendaklah menjadi elemen kompleks;
  • di dalam bilik kecil, kabinet boleh menduduki seluruh sudut, tetapi pada masa yang sama ia perlu melembutkan sudut. Sudut bulat tidak akan mengganggu gerakan di sekitar bilik.

  Pelbagai model sudut:

  Kabinet untuk sebuah bilik kecil harus bersifat kompak dan maksimal. Jangan simpan semua pakaian luar di lorong. Ia adalah perlu untuk meninggalkan hanya perkara untuk musim ini. Di dalam bilik kecil, walaupun beberapa butiran tambahan akan menghasilkan kesan kekacauan.

  Apabila mereka bentuk koridor kecil, prinsip asas adalah kesimpulan dan kesederhanaan.

  Pendidikan teknikal yang lebih tinggi dalam kepakaran "Reka bentuk landskap". Hampir segala-galanya di rumah dibuat oleh kekuatan sendiri. Antara reka bentuk dalaman hobi, taman dan taman, kehidupan rumah.

  Lorong kecil: gambar dan idea reka bentuk

  Mengetahui ciri sebahagian besar stok perumahan domestik, pengeluar perabot kabinet dalam katalog mereka mewakili model lorong-lorong kecil, foto yang anda boleh lihat, termasuk dalam rangkaian. Produk sedemikian mempunyai warna yang berbeza, kerana ia diperbuat daripada pelbagai bahan seperti kayu, papan serpihan, plastik, perbezaan juga dalam kumpulan, tetapi secara umum reka bentuk lorong cukup seragam.

  Apabila anda memilih lorong di koridor kecil anda perlu memberi perhatian kepada bagaimana ia akan diletakkan di kawasan pedalaman anda, kerana ia mungkin berlaku bahawa dimensi kecil tidak memberikan kepadatan dan kebolehgunaan. Terdapat beberapa tip sejagat yang akan membolehkan anda untuk mengelakkan kekecewaan semasa memilih. Pertama, cuba memaksimumkan ketinggian siling anda, sebagai jarak antara rak atas dan siling, sering menjadi kosong dan tidak berguna. Kecacatan ini boleh dihapuskan dengan meletakkan satu siri kotak di atas pesawat yang dimaksudkan untuk menyimpan benda-benda yang tidak terlalu sering digunakan, seperti topi musim sejuk dan tudung pada musim panas atau topi besbol dengan syal sifon di musim sejuk.

  Satu lagi perkara, yang bernilai memberi perhatian kepada - lokasi kelengkapan, arah membuka pintu. Mereka mesti dibuka supaya mereka tidak mengganggu tembok berdekatan, atau meletakkan kasut. Selalunya, apabila nuansa ini tidak dijangka, maka setiap pembukaan pintu berlaku hanya pada satu peristiwa berat, kerana semua halangan akan dikeluarkan dari jalan. Atas sebab ini, tidak perlu membeli model konvensional pembaikan lorong kecil, dan pilih tepat sudut, di mana bentuk yang luar biasa disediakan oleh pengilang.

  Perabot di dewan pintu masuk adalah kecil

  Ramai pemilik, berantakan ruang yang kecil benar-benar perkara yang tidak perlu, perabot, alat, rajin percaya bahawa meter persegi sederhana mereka reka bentuk yang bergaya dalaman dan lorong di apartmen, rumah atau vila secara umum adalah mustahil. Tetapi kami memberi jaminan kepada anda, jika anda mengeluarkan semua yang diperlukan dari zon ini, beli atau buat dengan tangan anda sendiri bentuk paling mudah perabot di lorong bersaiz kecil, maka bilik anda akan memperoleh jenis yang sama sekali berbeza, layak untuk menjadi "kad lawatan" untuk seluruh rumah.

  Sebagai contoh, pertimbangkan pilihan membaiki lorong bersaiz kecil, foto yang terletak di atas. Gaya ini dipanggil Scandinavia, ia mempunyai ciri-ciri keringkasan, penggunaan cahaya, warna semula jadi, terang putih, tekstur kayu seks, dan ketiadaan butiran hiasan yang tidak perlu. Komposisi itu hanya menggunakan tiga komponen asas, yang membawa semua beban fungsian, sesuai dengan bentuk yang diberikan. Rak kayu untuk topi juga merupakan pagar mudah untuk penggantung. Bahagian bawah dua bangku diletakkan pada sudut yang betul, tetapi supaya salah seorang daripada mereka boleh digunakan sebagai repositori untuk perkara yang berguna, tetapi yang di bawahnya ia adalah mungkin untuk menyimpan kasut. Oleh itu, hanya satu dibuat dalam bentuk pouf lembut segi empat tepat, di mana ia akan mudah untuk duduk dan kasut, dan yang kedua - dalam bentuk rak sempit kayu, di mana terdapat ruang kosong yang cukup. Dinding cahaya harus dihiasi dengan gambar atau sulaman, dan meletakkan permaidani kecil di gaya etnik di lantai, yang akan memberikan suasana yang diperlukan, tetapi lebih mudah untuk mengurusnya daripada belakang karpet atau permaidani.

  Kit perabot boleh cukup luas, tetapi tidak mengambil banyak ruang, yang, sebagai ternyata, selepas pembaikan yang baik dan reka bentuk koridor di apartmen akan cukup. Contohnya ruang dalam apartmen kecil, foto yang anda lihat di atas, anda dapat melihat bagaimana pilihan perabot yang cantik dan selesa boleh dilihat, terima kasih kepada mereka dan seluruh apartmen akan mendapat rupa yang sama sekali berbeza. Ini boleh menjadi penyelesaian negara, di mana di rak adalah keranjang rotan (di mana, seperti yang kita ketahui, benda-benda jauh lebih baik dipelihara), dan tempat duduk diletakkan dengan bantal lembut.

  Reka bentuk lorong kecil

  Kesesuaian tidak bermakna tiada idea kreatif, menarik. Walaupun dalam jumlah kecil, reka bentuk lorong kecil boleh memukau imaginasi. Ini harus dipelajari dari para pereka moden Eropah, bagi siapa penciptaan perabot di suatu tempat berhampiran pemasangan objek-objek seni. Seni moden, tentu saja, anda perlu memahami dan suka menghiasi rumah anda, tetapi kerja-kerja ini juga difikirkan melalui sedikit nuansa.

  Di sini reka bentuk asli yang menyerupai bot terbalik, bahkan boleh menjadi elemen penting dalam reka bentuk apartmen tiga bilik, semua bidang lain yang juga akan dilaksanakan dalam tema marin. Dengan cara ini, gaya laut kini, pada hakikatnya, pada puncak populariti.

  Walau bagaimanapun, penduduk bandar pangsapuri kecil, sebagai peraturan, hidup sendirian atau bersendirian, sehingga mereka tidak memerlukan sebilangan besar kabinet dan gantungan. Dalam versi wanita yang sama lorong-lorong di koridor bersaiz kecil, foto yang terletak di atas, set terdiri daripada kedai lembut dan penganjur untuk kasut.

  Reka bentuk lorong di sebuah pangsapuri kecil

  Oleh reka bentuk lorong di sebuah apartmen kecil kita sering merealisasikan Khrushchev terkenal, di mana bukan sahaja ruang yang sedikit, tetapi juga yang paling sederhana rakaman persegi terpelihara tempat begitu berguna sebagai koridor, dapur, kawasan pintu masuk. Selalunya, pembangunan reka bentuk dapur dalam Khrushchev hapus tembok pemisah dan menggabungkan bilik ini hanya di tepi koridor, supaya tempat itu menjadi lebih dan anda boleh mengalahkan almari pakaian, bilik persalinan, ruang simpanan dengan cara yang menarik.

  Apabila melaksanakan pembaikan lorong di apartmen, gambar kecil pilihan boleh menjadi bergaya seperti contoh di atas. Dalam kes ini, kabinet kelihatannya dibingkai oleh pintu yang menuju ke bilik studio. Di samping kotak yang disusun, sejumlah gantungan, semua ini dipukul secara profesional dengan warna, mengapa almari mencipta jumlah dan ruang visual tambahan. Silap mata ini boleh digunakan bukan sahaja apabila dapur digabungkan dengan bilik tidur, tetapi pastinya ia kelihatan lebih halus apabila diputuskan dengan gaya yang sama dengan bilik utama.

  Satu lagi pilihan yang sama, apabila, bukannya dinding yang sepenuhnya, beratus-ratus rak yang diperbuat daripada kayu atau bahan yang serupa sedang dibina. Dalam kes ini, kaedah ini membolehkan anda mencari banyak ruang untuk menyimpan sesuatu, tetapi pada masa yang sama tidak membebankan ruang, meninggalkan lebih banyak cahaya dan udara di lorong. Bangunan perabot ini sesuai untuk reka bentuk apartmen dua bilik dengan pembangunan semula, jika anda tidak mahu seluruh kawasan dewan dapat dilihat dari pintu depan dengan segera.

  Pemilik pangsapuri kecil perlu melihat dengan lebih dekat pada penganjur berengsel asal, yang kebanyakannya mudah dibuat sendiri. Hal-hal semacam itu akan membolehkan untuk menyimpan kunci dengan mudah, meninggalkan akhbar, apa-apa perkara kecil dari poket, payung. Dalam rangkaian, anda akan dapati sejumlah besar contoh dan kelas induk kerajinan tersebut dari bahan yang berbeza, misalnya, kain, kayu, logam.

  Pembaikan lorong di sebuah pangsapuri kecil

  Pembaikan lorong di sebuah pangsapuri kecil hampir tidak pernah dilakukan tanpa perancangan semula dan pembongkaran dinding secara keseluruhan atau sebahagiannya. Dalam kes ini, anda tidak boleh menyelesaikan masalah sepenuhnya, kerana anda ingin meninggalkan tempat di bilik utama, dan sebelum pintu anda memerlukan satu set perabot dan item lain yang minimum.

  Jika anda mendekati masalah di luar kotak, anda boleh membuat yang luar biasa lorong-lorong. Reka bentuk gambar bersaiz kecil pangsapuri dalam kes ini menunjukkan bahawa unsur-unsur zon masuk dibahagikan kepada dua bahagian tidak kehilangan fungsi mereka, tetapi mereka menang banyak oleh lokasi. Hakim untuk diri sendiri, langsung di pintu akan ada meja berpakaian dengan cermin, yang akan menjadi hiasan yang sempurna dari "kesan pertama". Selain peti yang mudah, di bahagian bawahnya terdapat juga rak yang sangat berguna untuk menyimpan benda-benda kecil. Tetapi tempat untuk obuvaniya dan memakai pakaian luar adalah lebih lama lagi, di mana terdapat satu almari pakaian cermin besar, penggantung vkolocheny, dan di bawah mat katil bahawa kasut tidak kotor lantai di dalam rumah. Sudut sedemikian dalam keadaan lain akan kosong, tidak digunakan, dan ruang di depan pintu dibongkar, dan kemudahan tetap. Dalam kes ini, perhatikan hiasan sudut itu sendiri, balai di hadapan pintu masuk, yang bertujuan meningkatkan ruang yang terhad. Ini dipromosikan dengan jalur lebar menegak di dinding, latar belakang, cermin persegi lebar.

  Malah perabot biasa boleh kelihatan menarik di ruang bilik kecil. Sebagai contoh, reka bentuk apartmen tiga bilik saiz kecil, di mana terdapat penyangkut mudah, yang boleh dipesan di mana-mana kedai perabot. Tetapi terima kasih kepada lukisan, yang dibuat di dinding, ia kelihatan seperti pembangunan reka bentuk yang sebenar. Jangan takut aksen yang terang, yang akan membolehkan anda memainkan bentuk dan kandungan ringkas perabot atau perabot yang baru dibeli.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  39 + = 42