Perabot untuk bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang lelaki (75+ foto)

 • Anak-anak membesar dengan cepat, citarasa mereka, ciri-ciri watak, pola tingkah laku berubah dengan kelajuan yang sama. Semua detik-detik ini perlu diambil kira apabila mencipta reka bentuk bilik kanak-kanak untuk budak lelaki, walaupun dia dilahirkan baru-baru ini dan belum lagi membezakan warna hijau dari biru. Jika anda berfikir dengan teliti mengenai isu-isu utama reka bentuk ruang, hasilnya akan menyenangkan bukan sahaja ibu bapa yang telah meletakkan seluruh jiwa mereka, tetapi juga anak-anak bahagia.

  Reka bentuk kanak-kanak mengikut umur

  Perkembangan pesat kanak-kanak - faktor utama, yang harus memberi perhatian kepada organisasi pedalaman kanak-kanak untuk lelaki itu. Siapa yang akan hidup di dalamnya: bayi yang baru lahir dengan set keperluan minimum atau remaja, suka muzik? Bilik adalah tempat yang kanak-kanak mula mempelajari dunia, membangun dan membentuk sebagai individu. Oleh itu, untuk memilih reka bentuk yang tepat adalah untuk memberi sumbangan kepada masa depan anak yang bahagia. Semua elemen mesti relevan, menarik dan menyenangkan kepada penghuni bilik. Mari kita perhatikan kaedah asas pendaftaran bagi setiap peringkat kehidupan!

  Pada tahun-tahun pertama kanak-kanak lelaki, reka bentuk kanak-kanak itu lebih penting kepada ibu bapa. Sebuah katil yang selesa, mainan kognitif, banyak ruang untuk pergerakan dan belajar - ini cukup untuk bayi yang sedang berkembang. Perabot harus selamat, tanpa sudut tajam. Di lantai - sebuah permaidani yang hangat, yang mudah dibasuh.

  Adalah wajar bahawa pedalaman dibuat dalam warna-warna pastel, tidak terlalu bervariasi, tetapi ia cukup beragam bahawa kanak-kanak itu belajar untuk melihat warna, menyerlahkan objek yang menarik kepadanya. Pelekat estetik lucu akan membantu menghiasi "dunia" kecil kanak-kanak itu.

  Pertama, bilik kanak-kanak untuk budak lelaki adalah lebih baik untuk diorganisasikan dengan cara yang minimalis, untuk akhirnya menambah item baru dan lebih kompleks dan barangan.

  Dalam tempoh ini, keperibadian kanak-kanak mula terbentuk. Mereka cuba untuk menyatakan keinginan mereka, yang juga membimbangkan mengisi bilik. Anak-anak lelaki mempunyai hobi mereka sendiri, jadi di tempat yang mudah harus ditempatkan meja kecil dan kerusi - ruang kerja kecil.

  Hiburan dan permainan kognitif masih merupakan bahagian penting. Ibu bapa secara beransur-ansur membiasakan kanak-kanak lelaki untuk memerintahkan, jadi ruang penyimpanan sepatutnya semudah mungkin.

  Interior bilik untuk pelajar

  Pengisian dalaman semakin rumit. Oleh sebab budak itu dimuatkan dengan program sekolah, keutamaan adalah untuk membeli tempat kerja yang lengkap dengan rak buku, laci untuk buku nota dan sebagainya. Pada usia ini, kanak-kanak itu mesti menganjurkan sendiri zon peribadi, sambil mengekalkan pesanan.

  Permainan beransur-ansur mengambil bentuk hobi. Sebagai contoh, di dalam bilik pemuzik muda anda perlu mencari tempat untuk piano, seorang artis untuk kuda.

  Sehingga masa ini, pasti, sekurang-kurangnya sekali terdapat keperluan untuk pengubahsuaian selesai. Hiasan dinding di bilik kanak-kanak menjadi lebih serius, pelekat diganti dengan gambar. Sebuah dinding dengan peta besar dunia, yang juga menghasilkan aksen warna di pedalaman, akan kelihatan sebenar.

  Dalam tempoh ini, tidak banyak bergantung pada citarasa ibu bapa, seperti pada anggaran keluarga. Anak laki-laki remaja menunjukkan kemerdekaan dalam mengatur bilik, tetapi ia menyangkut unsur-unsur hiasan bukan: dinding, disisipkan dengan poster, tokoh dari peminat komik dan sebagainya.

  Gaya mana yang patut saya gunakan?

  Tidak banyak pilihan gaya untuk menghiasi bilik kanak-kanak untuk seorang budak lelaki, tetapi mereka juga tidak akan bertindak dalam tafsiran kanonik. Dalam urusan, ibu bapa sering bermula dari beberapa subjek, dengan fokus kepada hobi kanak-kanak.

  Penggunaan gaya tertentu akan membantu untuk mencipta reka bentuk dengan betul, dan juga sesuai dengan imej keseluruhan pangsapuri. Di samping itu, pada masa dewasa, remaja biasanya meninggalkan hiburan kanak-kanak, lebih suka penampilan yang kelihatan. Pertimbangkan penyelesaian paling popular untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza umur.

  Bayi untuk budak lelaki dalam gaya moden

  Mungkin pilihan yang paling serba boleh. Dalam pedalaman seperti itu, anda boleh memasukkan perabot yang menarik dari bentuk yang luar biasa (contohnya, dalam bentuk mesin taip), dinding dengan wallpaper foto, warna-warna cerah. Dalam kes ini, mainan dan peralatan kelihatan harmonis, sebagai kesinambungan reka bentuk bilik.

  Perabot berfungsi, selesa, tanpa hiasan dan butiran tambahan. Sebenarnya kelihatan satu set satu peringkat yang menggabungkan beberapa zon sekaligus: untuk tidur, hiburan dan belajar.

  Bayi untuk budak lelaki itu dalam gaya angkasa

  Sudah tentu, ini bukan Futurisme, melainkan tiruan yang lebih primitif dengan pengenalan tema angkasa yang aktif. Sangat popular dengan kanak-kanak lelaki yang lebih muda, kerana yang tidak bermimpi menjadi angkasawan sebagai seorang kanak-kanak? Walaupun dalam realiti dewasa yang teruk kanak-kanak perlu melepaskan fantasi ini, sebahagiannya, dalam peranan yang dikehendaki, dia masih dapat merasakan dirinya.

  Apabila anda membuat reka bentuk pedalaman bilik kanak-kanak untuk budak lelaki itu perlu membina terutamanya dari bajet. Tetapi siling langsir yang biasa dengan langit berbintang, beberapa bola sepak yang bercahaya dan ruang angkasa mainan akan kelihatan sangat menarik.

  Bayi untuk budak lelaki itu dalam gaya seni pop

  Gaya ini sangat sesuai di dalam bilik pencinta buku komik muda atau permainan video. Warna terang, poster dan gambar yang bergaya, angka keterlaluan - anak anda akan gembira dengan ruang tersebut. Pilihan untuk kanak-kanak kreatif yang tertumpu kepada meninggalkan tempat mereka di dunia seni dan pastinya tidak akan hilang semangat selama bertahun-tahun.

  Dengan reka bentuk yang kompeten, kanak-kanak seperti budak lelaki itu boleh kelihatan kukuh dan bergaya, perkara utama adalah tidak melampaui dengan cat. Bentuk geometri sesuai dengan sempurna ke angkasa lepas.

  Bayi untuk budak lelaki dalam gaya loteng

  Sekiranya rumah itu dihiasi dengan gaya loteng, maka bilik kanak-kanak mungkin mengalami nasib yang sama. Untuk kanak-kanak lelaki, ini hanya akan ditambah, kerana tiada apa yang mengukuhkan keinginan untuk pengembaraan, seperti dinding bata yang kosong, seolah-olah di istana lama dan kubur, kebrutalan dan objek hiasan yang unik.

  Perabot modular, tipikal untuk gaya ini, sesuai untuk anak yang sedang membangun, keperluan dan jumlah perkara yang tumbuh setiap tahun. Loft adalah "kanvas" yang sangat baik, yang mana pada masa itu budak itu akan menambah warna hobinya yang cerah.

  Di dunia moden, terdapat kecenderungan untuk menyimpang dari warna wanita biasanya dan biasanya lelaki. Dan sesungguhnya, selera kanak-kanak itu boleh berbeza: seseorang suka skala yang lebih tenang, yang lain - cerah atau tepu. Walau bagaimanapun, pada usia muda, coloristik memainkan peranan penting dalam pembentukan watak, jadi untuk tujuan pendidikan, lebih baik untuk memberi tumpuan kepada palet sejuk.

  Terdapat pandangan semua warna biru - dari biru hingga tepu marin. Warna ini tidak sia-sia dianggap penyelesaian yang paling popular untuk kanak-kanak lelaki: ia memberi kesan positif kepada mereka, membantu untuk menenangkan dan mengimbangi.

  Di samping itu, biru dikaitkan dengan laut, warna-warna gelap adalah dengan kosmos, dan ini sesuai untuk dalaman ruang tematik di dalam bilik kanak-kanak. Lebih baik jika ini adalah warna yang dominan, kerana dalam kombinasi dengan warna-warna terang kesan menenangkan hanya diratakan.

  Satu lagi pilihan optimum yang akan membantu menanamkan kecintaan kepada kanak-kanak. Warna semulajadi dan estetik akan menimbulkan suasana yang menenangkan di pedalaman di tapak semaian, terutamanya jika anda menggabungkannya dengan putih atau coklat.

  Penyelesaian yang sangat baik pada tahun-tahun pertama kehidupan bayi. Pada masa akan datang, perlu menulis aksen yang terang, supaya kanak-kanak itu tidak bosan dalam bilik kanak-kanak seperti itu, kerana dengan ruang penggunaan buta huruf boleh memperoleh rasa kemandulan.

  Warna indah yang boleh membantu kanak-kanak berasa seperti orang dewasa. Teduh kelabu baik digabungkan dengan pilihan lain, mengimbangi mereka. Agar tidak membuat reka bentuk bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki yang tidak peribadi, tambahkan keping perabot, lukisan atau poster ke dinding, dan mengisi ruang dengan cahaya semulajadi.

  Bayi ungu untuk budak lelaki

  Warna sejuk lebih sesuai untuk sifat kreatif sensitif, sambil mengekalkan watak lelaki. Hiasan seluruh tapak semaian dalam warna itu akan kelihatan tidak terang, tetapi tekstil berwarna ungu, satu sisi penamat atau elemen lain yang menarik perhatian - akan kelihatan sangat menarik.

  Estetika ruang sememangnya penting dan memainkan peranan pendidikannya, tetapi jangan lupa tentang kesihatan kanak-kanak itu. Ia perlu untuk mencapai pemilihan bahan-bahan untuk menyelesaikan dengan teliti, memberi keutamaan kepada asas hypoallergenic dan ekologi.

  Kanak-kanak di bawah 6 tahun menghabiskan banyak masa di atas lantai, di mana mereka belajar untuk berjalan atau bermain mesin taip. Salutan harus lancar, tetapi tidak licin, tahan lentur dan mudah dibersihkan. Parket biasa hilang oleh parameter terakhir, kerana kotoran sering tersumbat di celah di antara papan, dari mana ia adalah sukar untuk membersihkannya dengan cara biasa.

  Pilihan sejagat dan mesra alam untuk bilik kanak-kanak lelaki adalah marmoleum, yang mempunyai sifat estetika tinggi.

  Penutup dinding harus mudah dicuci dan diganti. Ini disebabkan oleh perubahan yang dinamik kanak-kanak, yang pada masa itu mahukan reka bentuk yang berbeza, serta dengan tindakan aktif kanak-kanak kecil, sering melukis atau sekatan kotor.

  Dalam kes ini - dengan sempurna dengan tugas mereka akan mengatasi kertas dinding. Hanya memberi keutamaan kepada pilihan mesra alam, seperti kertas, cecair atau eco-wallpaper.

  Siling putih yang mudah, walaupun dengan penyelewengan kecil, tetap menjadi pilihan sejagat bagi mana-mana bahagian dalam. Lebih menarik di dalam bilik kanak-kanak untuk budak lelaki itu akan kelihatan seperti siling regangan dengan langit berbintang atau mendung - hanya beberapa kanak-kanak yang mengagumi seperti keputusan yang pasti akan menghalang anda daripada tidur.

  Pemilihan perabot untuk kanak-kanak bergantung kepada gaya pedalaman dan umur pemilik bilik. Tetapi terdapat peraturan am yang akan membantu membuat pilihan yang tepat.

  Kemudahan dan keselamatan datang pertama. Pastikan item tidak mempunyai sudut tajam, kedudukan tinggi, tempat duduk yang tidak selesa. Tempat kerja, seperti katil, sepatutnya sesuai dengan ciri-ciri fisiologi badan yang membangun tanpa menyebabkan sakit atau kelengkungan.

  Walaupun kos yang agak tinggi, perabot dari bahan semula jadi adalah keutamaan. Pokoknya bukan sahaja tidak berbahaya, tetapi juga mempunyai kesan positif terhadap kesihatan manusia. Perhatikan penutup alat dengar: ia mesti hypoallergenic dan tidak mengumpul habuk.

  Reka bentuk nurseri kecil untuk budak lelaki

  Malangnya, tidak semua penduduk di negara kita boleh memperuntukkan ruang yang luas untuk anak mereka, di mana dia akan mempunyai cukup ruang untuk memenuhi semua keperluan. Tetapi jangan putus asa! Ia adalah mungkin untuk mudah dan mudah merancang ruang bersaiz kecil, jika anda mengikuti saranan mudah.

  Nasihat yang paling mudah, yang sekurang-kurangnya secara visual menjimatkan beberapa meter persegi - pilih skema warna cahaya, tidak melupakan aksen yang terang. Dalam kes ini, hiasan tidak harus terlalu banyak untuk mengelakkan kesan menghancurkan reka bentuk.

  Apabila merancang pembibitan untuk anak lelaki itu perlu beralih dari penyelesaian standard. Sebagai contoh, cuba untuk memindahkan radiator, menganjurkan kawasan kerja berhampiran tingkap - tempat ini sering kosong.

  Sekiranya ketinggian siling membenarkan, pertimbangkan podium untuk katil, yang juga akan memainkan peranan tempat untuk menyimpan perkara. Dinding pelbagai fungsi juga membantu anda merancang kawasan pedalaman dengan betul, menggabungkan beberapa zon di kawasan kecil.

  Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk budak lelaki - gambar

  Untuk menghias reka bentuk dalaman kanak-kanak untuk seorang lelaki sangat menarik, dan juga pekerjaan gembira, terutamanya apabila ada idea-idea yang berbaloi. Pemilihan gambar kami bukan sahaja dapat membantu "menggabungkan" bahan yang telah dijalani, tetapi juga akan menunjukkan pelbagai pilihan. Tontonan yang menyenangkan!

  Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk budak lelaki - 50 gambar idea dalaman

  Semasa melakukan reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang lelaki, adalah wajar untuk mempertimbangkan umur kanak-kanak itu. Jika serbuk sebelum 3 tahun selamat diletakkan di bilik tidur ibu bapa dan tidak melampirkan kepentingan khusus untuk reka bentuk, kanak-kanak yang lebih tua sudah mempunyai kepentingan sendiri, keutamaan, mempunyai watak, personaliti. Adalah perlu untuk mengambil kira nuansa ini apabila merancang reka bentuk bilik kanak-kanak untuk budak lelaki.

  Bilik kanak-kanak adalah terkenal kerana pelbagai fungsi. Reka bentuk dalaman kanak-kanak mesti mengambil kira penyelesaian beberapa tugas sekaligus: menyediakan kanak-kanak dengan tempat tidur yang selesa, kawasan kerja yang bijaksana, tempat untuk permainan, rekreasi, hobi. Hanya pendekatan bersepadu untuk multitasking dapat memenuhi keperluan kanak-kanak.

  Bahagian dalaman yang sempurna untuk seorang budak lelaki

  Dalam usaha untuk mewujudkan ruang yang ideal untuk masa depan seorang lelaki, adalah berfaedah dari zaman kanak-kanak untuk menanamkan cinta kepada dinamik, teknologi tinggi. Adalah lebih baik untuk meninggalkan dalaman klasik, arahan moden yang tidak menentu, terkawal akan menjadi citarasa seorang lelaki dari mana-mana umur.

  Untuk membuat dalaman yang ideal, pertimbangkan faktor-faktor berikut:

  • Saiz ruang yang ada. Bergantung pada ruang yang ada, pilih pilihan untuk hiasan, perabot. Warna optimum, pencahayaan dan banyak lagi dipilih;
  • Bilangan kanak-kanak yang diletakkan, umur mereka. Jika pedalaman dianggap untuk dua atau lebih kanak-kanak, penggunaan ruang yang rasional akan membantu penginapan yang selesa. Pengiraan yang kompeten akan membantu anda mendapatkan ruang yang selesa dan indah;
  • Anggaran yang mungkin. Pembaikan, mengisi bilik sepenuhnya bergantung pada kemungkinan kewangan.

  Bilik kanak-kanak yang ideal untuk lelaki itu termasuk beberapa zon wajib: tidur, bekerja, bermain, sukan. Bergantung pada ruang yang ada, sesetengah daripada mereka boleh digabungkan, digabungkan.

  Ciri umur kanak-kanak untuk budak lelaki

  Memilih reka bentuk bilik untuk seorang budak lelaki, perkara pertama untuk menjaga usia yang sesuai. Kanak-kanak itu ditawarkan bilik yang cerah dan berwarna-warni, dilengkapi dengan pelbagai jenis gambar. Seorang remaja pakaian yang sama tidak menghargai. Seorang kanak-kanak matang harus memilih reka bentuk ultramodern, laconic, dihalang. Ketiadaan elemen hiasan yang tidak perlu hanya akan ditambah.

  Keputusan untuk meletakkan serbuk secara berasingan dari kelahiran jarang berlaku. Pilihan ini membingungkan ibu bapa dengan keperluan untuk sentiasa melawat bilik lain untuk memberi makan yang kerap, menjaga bayi yang baru lahir. Cepat atau lambat gambar yang sama digantikan oleh langkah ibu bapa / bayi ke wilayah umum.

  Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk budak lelaki tidak jauh berbeza dengan gadis yang sama. Hiasan bilik menghasilkan penahan, menggunakan warna pastel, bahan mesra alam, banyak tekstil yang selesa. Ketiadaan lengkap warna-warna menjerit, motley, banyak elemen. Perhatian khusus diberikan kepada keselamatan. Penggunaan perabot hanya yang paling sesuai mengikut umur. Kanak-kanak cuba memberikan kebebasan maksimum pergerakan.

  Membesar, bayi mencairkan alam sekitar dengan mainan yang cerah. Setelah belajar bergerak secara mandiri, seorang yang kecil masih sukar untuk mengekalkan sempadan bilik kanak-kanak. Kanak-kanak itu ingin tahu, di mana-mana. Ibu bapa yang menyihatkan cuba untuk mempromosikan pembangunan sepenuhnya, jadi kajian dunia sekitar disediakan oleh kerangka apartmen.

  Kanak-kanak membesar, jika mungkin, adalah lebih baik untuk memindahkannya ke wilayah berasingan. Keadaan ini akan memudahkan orang dewasa, anak juga akan menghargai pilihan baru.

  Selepas 3 tahun, ada masa yang mungkin untuk menikmati reka bentuk bilik untuk lelaki itu. Sudah tiba masanya untuk memanjakan kanak-kanak dengan rusuhan warna, mencipta tumpuan tematik pedalaman, membuat pelbagai dengan bantuan pelbagai unsur, gambar wira kartun.

  Seorang budak lelaki pada zaman ini akan menghargai katil yang bergaya seperti mesin taip, gambar lucu di dinding, menggambarkan kereta api, beg kerusi mengulangi bola sepak, dan banyak lagi. Pilihan hiasan hanya terhad oleh imaginasi. Ibu bapa gembira untuk terjun ke zaman kanak-kanak, mencipta bersama dengan bayi satu projek reka bentuk bilik.

  Di tapak semaian untuk anak lelaki zaman ini tidak boleh membosankan, warna-warna suram. Perabot adalah selesa, tetapi selamat. Ia berhati-hati menjaga peluang untuk melakukan perkara-perkara kegemaran anda, tetapi ruang yang berkedut akan tetap berlebihan. Kanak-kanak menjadi mudah alih, walaupun kadang-kadang janggal.

  Bilik lelaki di sekolah berumur 12-14 tahun

  Bersama kemasukan ke sekolah, tahap baru dalam perkembangan kanak-kanak akan datang. Budak lelaki menjadi lebih serius, ada keperluan untuk melengkapkan tempat kerja, sudut sukan.

  Kanak-kanak itu masih menunjukkan minat terhadap wira kartun, tetapi bahagian dalam bilik kanak-kanak lebih baik untuk dilaksanakan tanpa aksen eksplisit pada watak-watak. Fokus tematik menjadi kunci. Sifat bilik kanak-kanak adalah lebih baik untuk kepentingan lelaki. Kemungkinan sukan, peralatan, alam, perjalanan. Impian, impian seorang penyelidik muda realiti di sekeliling membantu menghiasi ruang dalaman peribadi.

  Seorang budak lelaki berusia sekolah berminat dengan pilihan tempat tidur loteng. Terdapat peluang untuk meletakkan meja, almari pakaian, katil secara ringkas. Banyak ruang dilepaskan, yang penting. Terutama mengingati pilihan kawasan yang terhad.

  Jika terdapat tempat untuk sudut sukan - perlu untuk melengkapkannya. Kanak-kanak akan menyertai sukan ini, yang akan memberi kesan yang bermanfaat kepada perkembangan fizikal secara keseluruhan.

  Masa remaja adalah peringkat paling sukar dalam kehidupan seorang anak dewasa. Budak lelaki itu sudah cuba menjadi seperti orang dewasa. Gambar kartun, hiasan tematik sebaiknya dibongkar. Di barisan depan reka bentuk ultramodern bilik untuk lelaki itu. Seorang remaja akan menghargai reka bentuk yang bergaya dan laconic, cara pelaksanaan yang terkawal. Gaya berikut adalah yang paling disukai:

  Reka bentuk sedemikian akan menyesuaikan diri dengan cara yang serius, menekankan hubungan seks, keterujaan keteduhan. Adalah lebih baik untuk mencipta reka bentuk untuk bilik kanak-kanak remaja dengannya. Penyertaan kanak-kanak akan menyokong citarasa beliau, menekankan kepentingan anak lelaki itu. Dunia dalaman seorang remaja sangat kontroversial, jadi kemungkinan ubah bentuk ruang kecil akan sangat tidak ternilai. Pembantu yang serius akan menjadi perabot yang boleh diubahsuai, hiasan sejagat.

  Ciri-ciri reka bentuk tematik budak lelaki

  Usia kanak-kanak, arah hobi akan membantu menentukan tema. Pilihan tema yang hebat, teknologi moden akan membantu merealisasikan mana-mana, bahkan idea paling gila. Yang paling popular adalah dalaman dalaman tematik bilik kanak-kanak lelaki berikut:

  1. Kereta, peralatan lain. Ramai lelaki dari zaman kanak-kanak merasakan apa-apa yang meresap, mengaum, bergerak. Kanak-kanak akan mengagumi kanak-kanak dengan gaya formula-1: mesin katil, pelekat dalaman, arah yang sama, langsir "berkotak". Anak lelaki yang lebih tua itu kagum dengan arah kosmik: angkat, reka bentuk masa depan, komposisi futuristik.
  2. Sukan. Ramai kanak-kanak lelaki berminat untuk menonton pertandingan yang berbeza, melakukan sukan sendiri. Bahagian dalam bilik kanak-kanak, yang berkaitan dengan latihan, simbolisme, atlet terkenal, diiktiraf sebagai merangsang kehendak untuk menang, semangat tim. Pelbagai warna kumpulan tematik: warna terang, kuat-kuat yang mengulangi simbol-simbol sukan terkenal.
  3. Perjalanan. Hasrat untuk pelancongan, perintis, pengetahuan tentang yang tidak diketahui, penemuan cakrawala baru memberikan masa depan pengembara yang berlainan. Pirates, khazanah, laut menarik kepada pencinta pengembaraan. Tema ini dicirikan oleh motif marin, glob, peta. Hiasannya adalah tipikal, ia mengulangi objek sebenar yang berkaitan dengan perjalanan: kompas, stereng, tali, dada. Hiasan dibuat menggunakan biru, biru, putih, kuning.
  4. Alam. Naturalists muda ditarik untuk semua makhluk hidup. Mereka suka lawatan keluarga ke alam, negara. Sempurna menjaga tumbuh-tumbuhan dalaman. Tumbuhan pelbagai haiwan kesayangan. Gambar tematik pembibitan akan terdiri daripada hiasan gambar gambar yang menggambarkan hutan galaksi, haiwan eksotik. Warna ciri dalaman: hijau, kuning, putih. Kehadiran sudut hidup akan melengkapi pedalaman.

  Perabot moden serta helah reka bentuk kecil akan membantu walaupun ruang yang paling terhad untuk menjadikan kanak-kanak kanak-kanak zaman kanak-kanak moden, selesa dan berfungsi pada sebarang umur.

  Menyelesaikan pembibitan kecil dibuat secara eksklusif dari bahan ringan. Siling adalah wajar untuk menjalankan ketegangan, berkilat. Di perimeter untuk mengedarkan lampu kawasan. Di lantai meletakkan permaidani, parket cahaya warna. Mebel perabot melaksanakan berkilat, dicerminkan.

  Perabot memilih yang boleh diubah, pelbagai peringkat. Katil tempat tidur yang sesuai, salinan yang boleh ditarik balik, set perabot pelbagai fungsi. Sebagai katil, anda boleh menggunakan sofa dengan asas ortopedik. Pilihan ini dapat menyelesaikan masalah tidur pada waktu malam, menyediakan tempat untuk berehat, penerimaan tetamu pada siang hari. Meja lipat, kerusi dipasang sebagai tambahan mudah alih.

  Rak terbuka, penciptaan kekacauan tidak boleh diterima. Penyimpanan perkara dijalankan di dalam almari terbina dalam, kotak tertutup, bekas. Penempatan mainan kanak-kanak kecil perlu dipantau dengan teliti. Adalah lebih baik dari awal kanak-kanak untuk mengajar budak itu untuk memerintahkan.

  Jika anda perlu meletakkan beberapa kanak-kanak di tapak semaian kecil - anda perlu cuba terutama. Tugasnya adalah kompleks, tetapi tegas. Akan membantu katil bertingkat, permukaan kerja lipatan. Ruang yang terhad tidak membenarkan imaginasi bermain di hiasan bilik kanak-kanak. Kita perlu melepaskan butiran yang tidak perlu, menghias pedalaman dengan sangat tersendiri.

  Memerlukan ruang multifungsi, bilik kanak-kanak, memerlukan reka bentuk yang khusus, dirancang dengan teliti. Kanak-kanak tumbuh pesat, keutamaan dan kepentingan berubah, oleh itu, pembaikan perlu dilakukan dengan kerapian yang dicemburui.

  Bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk foto lelaki itu - lebih daripada 70 idea, tip

  Pilihan reka bentuk dalaman bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki adalah bernilai pendekatan menyeluruh. Lagipun, kanak-kanak sangat emosi dan secara terbuka bertindak balas terhadap semua persekitaran mereka. Oleh itu, ruang untuk kanak-kanak itu perlu selesa, selesa dan cantik. Sebelum anda pergi terus ke reka bentuk bilik, anda perlu mempertimbangkan perkara-perkara berikut:

  Umur kanak-kanak itu memainkan peranan penting dalam menghias bilik. Lagipun, bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk budak lelaki remaja akan berbeza jauh dari bahagian dalam bilik bayi berusia satu tahun.

  Untuk kanak-kanak lelaki, antara umur satu dan tiga tahun, lebih baik untuk melakukan bilik dengan warna-warna yang tenang dan dalam gaya klasik. Di sini anda memerlukan sebuah katil bayi, almari pakaian, meja kanak-kanak dan banyak ruang untuk permainan dan pembangunan. Umur tiga hingga enam atau usia taman tidak banyak berbeza, kecuali buaian lebih banyak dilakukan.

  Dari enam hingga sepuluh tahun, kanak-kanak mula menghadiri sekolah dan belajar di peringkat rendah. Pada usia ini, ruang yang lebih banyak diperuntukkan untuk melengkapkan meja sekolah dan meja-meja katil dan rak yang diperlukan untuknya.

  Umur 10 - 14 tahun dicirikan oleh penampilan dalam kehidupan beberapa pahlawan baru, di mana seseorang mahu menjadi serupa. Kehadiran mereka akan ditunjukkan dalam satu cara atau yang lain dalam bilik.

  Selepas 14 tahun, bilik lelaki remaja seorang remaja perlu diatur mengikut citarasa dan keperluannya.

  Nasihat! Pastikan untuk meletakkan sudut sukan di bilik kanak-kanak. Oleh itu, dari zaman kanak-kanak anda akan mula memupuk minat kanak-kanak untuk sukan dan gaya hidup yang sihat!

  Peranan yang sangat penting dimainkan oleh kawasan bilik. Sekiranya bilik ini adalah 10-12, maka tidak banyak ruang di sini. Bahagian dalam bilik kanak-kanak kecil untuk seorang budak lelaki akan mengandungi semuanya yang paling diperlukan. Di dalam bilik lebih daripada 12 kuasa dua, pada dasarnya, anda boleh meletakkan semua yang anda perlukan untuk kanak-kanak, sambil meninggalkan bilik untuk permainan dan rekreasi.

  Adalah lebih baik untuk mula membuat kanak-kanak untuk kanak-kanak kecil dalam gaya klasik, iaitu. Gunakan warna dan warna cahaya, perabot biasa dan biarkan ruang sebanyak mungkin. Apabila kanak-kanak tumbuh dari gaya klasik, ia adalah yang paling mudah untuk beralih kepada yang lain, yang mana satu anak anda akan pilih.

  Bilangan kanak-kanak mempunyai peranan penting dalam keadaan bilik. Lagipun, jika anda mempunyai dua kanak-kanak lelaki, anda tidak dapat melakukannya dengan satu katil. Maka lebih baik untuk memilih tempat tidur atau apa yang bergaya sekarang, katil terbina dalam podium khas di mana jadual dan jadual malam akan diletakkan.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  68 − 62 =