Pereka Dapur Dalam Talian

Merancang dapur dalam talian: merealisasikan impian anda

Susun atur dapur perlu didapat secara bertanggungjawab. Adalah penting untuk memikirkan setiap perkara kecil, untuk dapat meletakkan banyak sifat-sifat fungsional di ruang dapur kecil. Lakukan sedemikian rupa sehingga penggunaan bilik adalah selesa dan mudah yang mungkin.

Organisasi yang kompeten dari tempat makan dan bekerja, serta pemilihan peralatan rumah tangga dan set dapur yang sepatutnya adalah apakah rancangan tata ruang dapur.

Apa yang perlu anda ketahui mengenai perancang dapur

Kadang-kadang anda tidak boleh melakukan tanpa penjadual.

Seseorang yang tidak pernah mengalami program penjadual mungkin akan tertanya-tanya: "Bagaimana untuk memilih perisian yang tepat?" Dan ia dipilih bergantung kepada matlamat dan matlamat yang anda tetapkan sebelum ini.

Program yang paling asas boleh bekerja dengan satu tugas tunggal, set kemungkinan terhad. Pakej pelbagai fungsi boleh memenuhi keperluan pelanggan di mana-mana peringkat projek kerana adanya pilihan tambahan.

 • Anggaran ruang yang ada, dimensi tepat bilik dimasukkan, lokasi tingkap dan pintu, kehadiran gas dan air. Kesukaran yang boleh timbul pada peringkat ini adalah ketidaksamaan dinding dan lantai. Dalam kes ini nilai terendah diambil sebagai asas.
 • Hiasan dalaman bilik. Bahan-bahan itu sendiri dipilih, serta warna mereka, tekstur, pilihan gaya. Sumber kemungkinan pencahayaan semulajadi dan buatan dan juga lukisan dinding di dapur ditunjukkan.
 • Set dapur dan perkakas rumah. Pertama sekali, dimensi perabot dan fungsi: susunan laci dan pintu untuk perabot dapur, di mana mereka akan membuka. Bahagian kedua adalah pilihan penampilan luaran alat dengar, reka bentuk apron kawasan kerja, tekstur dan warna meja. Bahan untuk facades dipilih: pelbagai jenis kayu, plastik, kaca, dll. Pada masa yang sama, ketersediaan dan lokasi perkakas rumah ditentukan.
 • Aksesori, aksen, penciptaan keselesaan dan perabot rumah. Dapur menjadi ruangan di mana anda ingin hidup dan membuat: langsir pada tingkap, tuala dan potholder di kawasan kerja, pasu dan cenderahati di rak.

Perlu diingat bahawa perancang terutama itu berguna untuk melengkapkan dapur di kawasan kecil.

1

Walau bagaimanapun, walaupun membuat dapur di zakz tanpa program moden sangat diperlukan

Dapur penjuru adalah projek yang paling biasa di mana semua ruang yang ada berjaya digunakan. Reka bentuk dapur dengan kehadiran beberapa kawasan berfungsi, termasuk kaunter bar - pilihan yang sangat baik untuk bilik yang luas. Terdapat peraturan segitiga kerja, yang membayangkan pembahagian dapur menjadi tiga bahagian: peti sejuk, dapur dan sink.

Untuk kerja, anda boleh memilih perisian dalam talian atau luar talian:

 1. Pilihan pertama adalah ideal sesuai untuk pemilihan perabot yang cepat dan lokasi yang kompetennya.
 2. Yang kedua jenis program membayangkan pendekatan yang lebih bijak, mereka mesti dimuat turun dan dipasang pada komputer.

Program ini digunakan oleh kedua-dua pemula dan profesional

Pakej kitaran penuh yang kuat dengan kefungsian yang mengagumkan, yang direka khusus untuk mereka bentuk dalaman dapur. Termasuk banyak pilihan yang diperlukan, dari menyusun alat dengar untuk memilih skema warna dapur. Selepas anda menetapkan semua parameter utama dapur, pereka membolehkan anda membuat keputusan mengenai reka bentuk dan reka bentuk bilik, warna dapur dan gabungan warna. Akhirnya, anda boleh memilih perabot dapur.

Bagaimana untuk mencipta set ringkas dalam Draw Dapur lihat dalam video kami:

Cip program adalah realisme yang luar biasa daripada imej, kain, bahan, warna.

3 evolusi cad tidak mempunyai sokongan bahasa Rusia, tetapi tetap intuitif

Ciri pereka dalam pemilihan tekstur yang teliti. Ia sesuai untuk pelanggan yang ingin memodelkan fasad dan menamatkan dapur.

PRO 100 - salah satu program yang paling popular

Perisian universal dengan banyak pilihan yang membolehkan anda merekabentuk dengan kejayaan yang sama reka bentuk dapur kecil dan ruang makan sebuah desa desa. Modul dicipta semula dari awal.

Pilihan yang sangat baik untuk menetapkan dapur sendiri, yang dibuat untuk pesanan.

Sempurna menjimatkan masa dan cepat memenuhi keperluan perancang dalam talian klien.

Tonton tutorial video mengenai cara untuk bekerja di penjadual:

Dapur Ikea adalah mudah dan berfungsi, yang membantu dengan cepat memasang satu set modul

Tinjauan dapur yang paling popular Ikea di sini.

Kelebihan program ini adalah bahawa anda boleh memastikan - semua butiran pedalaman adalah benar, mereka dijual ke kedai dengan parameter dan warna yang sama yang ditunjukkan dalam projek.

Kebaikan dan keburukan dapur Ikea dalam video kami:

Mengingatkan permainan, tetapi juga salah satu perancang yang sederhana

Perisian bahasa Rusia ini membolehkan anda membuat reka bentuk permukaan dengan minimum tetapan dan tanpa melukis butiran dan invois.

Pasti tidak sesuai untuk pelanggan yang memerlukan susun atur dalaman yang teliti. Program ini boleh didapati secara percuma.

Pilihan lain bukan perancang yang rumit

Hots boleh dilakukan seperti ini dengan cara yang lama

Ruang dapur mesti dizonkan. Sebaik-baiknya, terdapat lima zon tersebut:

 • kawasan memasak: zon ini termasuk dapur, oven;
 • Bilik makan zon: meja, bar;
 • kawasan basuh kereta;
 • kantin dan aksesori;
 • zon makanan.

Zon dan sistem penyimpanan peralatan dan perkakas dapur perlu reka bentuk mengikut tahap ergonomik. Instrumen yang paling kerap digunakan diletakkan di dalam kotak yang paling rendah. Objek, tanpa penggunaan harian, dikeluarkan sedikit lebih tinggi. Perkara yang digunakan untuk tujuan yang mereka maksudkan adalah sangat jarang, disimpan di kawasan yang sukar dijangkau. Sebagai contoh, kargo akan membantu meletakkan beberapa botol dalam ruang terhad.

Peralatan rumah idealnya terletak dengan cara yang boleh digunakan tanpa pergi. Tetapi jangan mengabaikan standard keselamatan: dapur tidak diletakkan berhampiran wastafel, dan peti sejuk dikeluarkan dari oven.

Untuk dapur adalah mudah, anda perlu mempertimbangkan beberapa peraturan

 • Apabila mereka bentuk, jangan lupa untuk mengambil kira pertumbuhan setiap ahli keluarga, untuk memilih ketinggian tepat set dapur;
 • Tentukan berapa banyak ruang kosong yang anda perlukan di dapur untuk hobi yang selesa.
 • Pertimbangkan faktor itu, sama ada anda kidal atau tangan kanan.
 • Pans boleh disimpan pada prinsip matryoshkas, ini akan menjimatkan banyak ruang.
 • Laci lebih baik daripada kabinet dengan pintu swing. Kotak mengambil sedikit ruang, mendapatkan objek daripada mereka adalah lebih mudah. Mekanisme lanjutan penuh membolehkan anda melihat semua perkara yang berada di dalam kotak itu, sejurus selepas pembukaannya.
 • Di dalam segitiga kerja tidak boleh bertindih dengan perabotnya.
 • Untuk kawasan kerja, pencahayaan yang berkualiti adalah penting: memasang sconce tambahan atau pencahayaan di bawah kabinet.
 • Untuk mengekalkan kesucian dapur, anda memerlukan apron kaca gelas atau seramik.
 • Sistem pengudaraan dan ventilasi yang baik adalah kunci kepada kesihatan dan kesegaran anda di dapur. Hud terletak tepat di atas dapur.
 • Bin itu sudah dekat, tetapi tidak kelihatan.

Jangan lupa tentang bahan yang berguna seperti panel palsu untuk dapur.

Lihatlah phytogallery dapur untuk memesan, kerana setiap daripada mereka dicipta pada salah satu perancang seperti:

Kelebihan utama pereka ialah mereka membantu membuat penyelesaian terbaik untuk dapur

Apabila merancang dapur, seseorang tidak seharusnya berfikir hanya tentang sisi estetik soalan itu. Bilik harus praktikal, mudah dan berfungsi.

Saya menggunakan reka bentuk untuk pembaikan di apartmen saya. Apabila mereka bentuk, kami menggunakan program Draw Kitchen. Ini adalah perkhidmatan yang sangat mudah (program), kerana anda boleh berfikir terlebih dahulu semua nuansa, melaksanakan semua keinginan dan idea anda. Juga, ia membolehkan anda mengira segala-galanya, menyesuaikan sebarang dimensi (yang ditambah besar, kerana saya pemilik pertumbuhan yang agak kecil). Oleh itu, melalui reka bentuk, anda mendapat dapur impian anda.

Reka bentuk dapur dalam talian

- lihat projek anda dalam format 3D,

- Nikmati proses perancangan.

5 Langkah untuk Mencipta Designer Dapur Designer Online

Dalam hanya 5 langkah anda boleh memilih reka bentuk dapur masa depan anda.

 • 1 langkah - laraskan dimensi bilik;
 • Langkah 2 - pilih warna dinding, siling dan lantai;
 • Langkah 3 - letakkan pintu dan tingkap;
 • 4 langkah - seret modul dapur yang diperlukan dari katalog;
 • Langkah 5 - pilih aksesori kegemaran anda dan tambahkan peralatan.

Untuk program yang lebih baik gunakan komputer atau komputer riba.

Dapur - bilik kecil, jadi susun aturnya adalah jaminan kefungsian dan keselesaannya. Sukar untuk melakukan ini tanpa bantuan pereka profesional. Tetapi pakar perlu membayar, yang tidak selalu mungkin. Oleh itu, untuk membantu orang biasa hari ini ditawarkan program istimewa, seperti perancang dapur. Ia hanya perlu dimuat turun ke komputer dan anda boleh beralih ke kreativiti.

Perlu diingatkan bahawa program yang disebutkan di atas terdiri daripada dua jenis: dibayar dan percuma. Pemula boleh menggunakan pilihan kedua. Program reka bentuk dapur sedemikian mudah. Mana-mana orang boleh memahami mereka, kerana mereka dicipta untuk orang.

Program mudah untuk merancang dapur mempunyai pilihan berikut.

 • Jadi, pertama sekali, satu pelan bilik dicipta, di mana dimensi bilik, rangkaian komunikasi, bahagian struktur dan sebagainya ditambah. iaitu, rancangan penuh ditunjukkan.
 • Seterusnya, kotak yang dikumpulkan mesti selesai, yang mana bahan penamat, warna dan teksturnya dipilih.
 • Peringkat seterusnya adalah pilihan dan penyesuaian ke ruang set dapur. Adalah dipercayai bahawa ini adalah peringkat yang paling penting dalam penciptaan konsep konsep dapur umum. Kita perlu bermula dengan model khas perabot dapur, yang perlu diatur. Di sini, fungsi dan kemudahan lokasinya penting. Sekiranya ini dilakukan, anda boleh meneruskan ke reka bentuk perabot. Iaitu, kita mesti memilih warna, aksesori dan sebagainya.
 • Langkah terakhir ialah pemilihan komponen hiasan. Anda hanya perlu menambah aksesori, elemen reka bentuk di dalam bilik untuk menjadikan dapur kelihatan boleh dihuni.

By the way, hari ini pemaju menawarkan bukan sahaja perancang dapur, tetapi juga program-program yang anda boleh memasang perabot untuk pesanan. Kombinasi mudah yang akan membantu untuk benar-benar membuat. Iaitu, anda boleh membuat satu projek set perabot dengan mengambil kira saiz ruang dapur, mengambil aksesori, memangkas, dan kemudian memasukkannya ke susun atur dapur yang disediakan.

Terdapat satu perkara yang perlu diberi perhatian. Jika anda berhadapan dengan tugas membuat projek dapur sekali, maka anda tidak boleh memuat turun program reka bentuk. Kerana di Internet ada perancang dapur dalam talian yang dipanggil. Jika anda akan terlibat dalam projek sepanjang masa, maka program ini lebih baik untuk dimuat turun. Pada masa yang sama, adalah perlu untuk memilih dengan betul, kerana terdapat analog yang sederhana dalam rangkaian, dan yang kompleks adalah yang profesional. Mari lihat beberapa dari mereka.

Program ini adalah untuk pemula, yang mereka panggil projek dalam masa lima minit. Ia tergolong dalam kategori "3D Kitchen Designers", iaitu, anda boleh membuat susunan dalam mod dua atau tiga peringkat. Antara muka mudah, Russified, mudah dan mudah difahami. Ia direka khas untuk orang kurang terlatih.

Juga merupakan program untuk pemula, tetapi dengan fungsi yang lebih canggih. Sebagai contoh:

 • Anda boleh mencipta bayang-bayang yang dilahirkan oleh cahaya dari tingkap. Dalam kes ini, anda boleh mengambil kira masa tahun dan hari.
 • Anda boleh membuat objek dinamik yang dipanggil. Sebagai contoh, anda boleh, dengan mengklik pintu kabinet luar atau luaran, membukanya, dengan itu memahami jika terdapat ruang yang cukup untuk membukanya.

Dalam rangkaian ini, anda boleh memuat turun versi berbayar dan percuma. Tetapi perlu diperhatikan bahawa versi percuma tidak jauh berbeza dengan yang dibayar.

Ini adalah idea dari jenama terkenal yang menghasilkan perabot. Ia dibangunkan khas untuk "dummies", jadi perancang dapur program ini adalah perkhidmatan dalam talian.

Bagaimana dengannya?

 • Mempunyai pelbagai projek perabot yang sangat besar yang boleh digunakan untuk memilih dan memasang dalam projek dapur.
 • Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai kelengkapan perabot.
 • Program ini boleh mengira item yang digunakan dalam alat dengar.

Pilihan ini dibentangkan pada permulaan artikel.

Program reka bentuk untuk profesional. Ia berdasarkan kepada konsep bangunan bangunan di dunia maya. Ia tidak begitu mudah untuk bekerja dengannya, kerana pengaturcaraan telah dilakukan sedemikian rupa sehingga bangunan itu sendiri dibina terlebih dahulu, dan selepas itu anda boleh mendapatkan maklumat seperti bahagian bilik, spesifikasi, eksplikasi, dan sebagainya.

Iaitu, versi ini bukan hanya satu program. Ini adalah peluang untuk mendapatkan satu set alat reka bentuk yang besar. Sudah tentu, dapur dalaman bukanlah utama di sini. Kemungkinan besar, ini hanya pilihan sampingan.

Pereka Perancis. Adalah menarik bahawa pereka ini tidak boleh digunakan secara dalam talian sehingga anda membayarnya. Atau sebaliknya, belum lagi membayar untuk penggunaan masa. Ia tidak dijual, ia hanya boleh disewa, membayar untuk masa yang tertentu.

Apakah perbezaan antara perancang ini dan yang lain?

 • Reka bentuk 3D ini dengan keupayaan untuk melihat susun atur dalam ruang tiga dimensi.
 • Anda boleh membuat projek di masa depan, dalam bentuk klip animasi, dalam satu bahagian.
 • Terdapat pilihan yang membantu untuk bekerja dengan dokumentasi: anggaran, graf dan laporan.

Pencipta menawarkan versi tempatan dan rangkaian.

Kesimpulan mengenai topik ini

Apa yang boleh dilakukan oleh perancang dapur? Mereka memberi peluang untuk mengambil bahagian dalam penciptaan projek reka bentuk untuk ruang dapur. Iaitu, tidak perlu menjadi ahli untuk merancang dapur masa depan anda sendiri dengan tangan anda sendiri. Yang paling penting, tanpa pengetahuan, ada kemungkinan untuk merealisasikan impian lama, beberapa idea kreatif dan bahkan fantasi. Kami hanya perlu berurusan dengan program ini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 89