Pintu dalaman saiz standard

Saiz standard pintu dalaman dengan kotak

Pintu dalaman direka untuk membahagikan dua ruang dalaman. Bergantung pada jenis bilik yang dibezakan, parameter pembukaan, bahan pintu, cara pembukaan, kehadiran elemen hiasan dan parameter geometri kanvas diserlahkan. Saiz standard kotak dalam setiap kes boleh berbeza.

Blok pintu domestik boleh lebar 60-90 cm (bergantung kepada sama ada daun tunggal atau daun dua daun), dan ketinggian 1.9-2 m. Norma sedemikian, termasuk kotak, ditetapkan oleh GOST Soviet untuk bangunan tipikal.

Parameter Eropah pintu tunggal daun: ketinggian - sehingga 2.3 m: lebar 60-90 cm (di bilik mandi - 55 cm). Untuk bivalve - lebar 1-1.8 m Pada masa yang sama, jika pintu dengan daun yang sama, lebar kanvas akan menjadi 0.7 m, dengan dimensi yang berbeza - 0.6 dan 0.8 m.

Kotak ini boleh dibundel atau menjadi satu set bar, yang mesti dipasang terus sebelum memasang pintu. Dalam ketebalannya, ia boleh menjadi 1.5-4.5 cm, yang bermaksud - lebar pembukaan harus dua kali lebar kain. Peraturan yang sama terpakai untuk ketinggian, dengan mengambil kira kehadiran atau ketiadaan ambang.

Saiz standard pintu dalaman dengan kotak mengikut piawaian "euro" sering ditunjukkan dalam modul (satu modul ialah 10 cm). Sekiranya menandakan kata M21 - ketinggian pintu adalah 2.1 m. Pilihan apa yang boleh didapati di pasaran semasa ditunjukkan dalam jadual pada foto.

Untuk mengira dimensi yang diperlukan pembukaan untuk saiz kotak, anda boleh menggunakan formula yang ditunjukkan dalam foto berikut.

Jika anda mengukur diri anda, anda perlu mengambil kira keperluan SNIPs: pintu harus dibuka sedemikian rupa sehingga tidak menghalang akses ke bilik atau ruang lain. Di samping itu, adalah perlu untuk berfikir terlebih dahulu tentang bahan yang akan menjadi pintu (plastik, MDF, kayu). Dalam sesetengah keadaan, lebih baik untuk mengembangkan pembukaan itu sendiri dan memerintahkan pintu untuk saiz tidak standard dengan jejari pembukaan yang berbeza, contohnya, jika kanvas menutup perabot atau masuk ke bilik yang berdekatan. Ia lebih berfaedah untuk memasang pintu teleskopik.

1

Dengan bantuan tegang atau tahap menentukan ketegangan lereng, mengukur mereka dari dua sisi, dan dengan melukis garis mendatar, cari lebarnya. Ketinggian diukur dari titik tertinggi di atas lantai ke arah mendatar, yang diambil dari sudut pembukaan.

Kedalaman apertur diukur di sepanjang dinding dan dari atas. Di semua cerun, pengukuran diambil di bahagian atas, bawah dan tengah. Apabila pintu lama tidak dialih keluar, tentukan ketebalan kotak dan parameter penonjolan di luar dinding.

Saiz standard dan tidak standard

Ketinggian kain dalaman yang diatur: 190-200 cm Mereka digunakan untuk pembukaan pada 194-203 cm dan 204-211 cm. Pintu dari 190 sm dibuat dengan lebar 55 atau 60 cm Untuk selang 20 cm - 60, 70, 80, 90 cm dan bivalve, lebar - 120, 140, 150 cm. Lebar satu daun adalah 60 cm, yang sama atau 80, 90 cm. Dimensi bersyarat dalam jadual selanjutnya.

Pintu-pintu untuk memilih mana yang diseragamkan oleh GOST. Di ruang tamu, anda memerlukan pintu berganda. Lebar 60 cm satu daun atau 40 dan 80 cm, yang secara keseluruhan memberi 1.2 m Ketinggian - 2 m dengan kedalaman 7-20 cm.

Di ruang tamu, anda boleh memasang pintu dengan dimensi 80x200 cm, pada kedalaman yang sama pembukaan. Di dapur: 70x200 cm, dan untuk bilik mandi - 55x190 cm atau 60x200 cm, ketebalan dinding - 5-7 cm.

Jika anda memerlukan pintu saiz tidak standard, anda perlu membuat pesanan individu. Untuk harga, ini akan menjadi 25-40% lebih mahal. Peningkatan kos boleh dijangkakan dengan penyelesaian reka bentuk yang luar biasa (kaca berwarna, penempaan, pelepasan bas).

Sebelum anda membeli sebuah pintu, untuk mengukur saiz pembukaan hanya perlu. Kenyataannya adalah bahawa Gosts masa lalu mengamalkan ketinggian standard 2 m Tetapi pengeluar moden dipandu oleh parameter baru dalam 2,1, 2,2 dan 2,3 m Namun, tidak semua bangunan baru dibina sesuai dengan standar ini. Adalah penting untuk diingat bahawa jika pintu lebih besar daripada pembukaan, keadaan itu boleh diperbaiki, tetapi jika kurang, tiada apa yang boleh dilakukan.

Jika rumah mempunyai siling yang tinggi, pintu dalaman juga harus lebih tinggi daripada saiz standard. Di sini kos untuk pesanan individu tidak boleh dielakkan. Oleh itu, saiz kanvas masa depan dengan kotak dan mekanisme untuk membukanya mesti dikira di peringkat kerja pembaikan kasar. Dan model apa yang hendak dipasang, pilih pemilik, berdasarkan keselesaan pembukaan.

Untuk menentukan ketinggian pembukaan, anda perlu membuat keputusan - pintu akan dipasang tanpa ketinggian ambang atau dengannya.

Sebagai contoh, ambil parameter berikut: ketinggian - 2 m, lebar - 0,8 m, ketebalan kotak - 0,03 m.

Pengiraan lebar pembukaan: 0,8 + 2х0,03 + 2х0,015 = 0,89 m Di sini 0,015 m - menunjukkan ukuran anggaran jurang, yang diperlukan untuk menyelaraskan kotak dengan lereng.

Dalam ketiadaan ambang, pengiraan lebar adalah seperti berikut: 200 + 3 + 1.5 + 1 = 205.5 cm (2.055 m). Dalam kes ini, 1 cm diperlukan untuk pelepasan yang tertinggal di bawah pintu. Dalam hal ambang, 1 cm ditambah ke ketinggiannya. Parameter yang diperlukan untuk pintu: 0,89х2,055 m.

Plastik adalah paling ringan - sehingga 5 kg. Pintu sedemikian tidak boleh menyebabkan kecederaan serius apabila dibuka, jika ia adalah orang lain. Ia tidak akan menyebabkan masalah bagi orang kurang upaya atau kanak-kanak. Terpakai untuk kawasan umum: bilik mandi, dapur, bilik utiliti, serta untuk tapak semaian atau bilik tidur.

Pintu dalaman kaca boleh menimbang hingga 19-23 kg. Ia biasanya dipasang di pintu masuk ke ruang tamu atau membuang ruang di dapur ke ruang kerja dan ruang makan.

Pintu kayu adalah yang paling berat - 26-45 kg. Model sedemikian sesuai untuk pejabat, perpustakaan. Dengan sisipan kaca berwarna - untuk ruang tamu atau ruang makan.

Memilih dari apa pintu akan dibuat, dan apa yang akan menjadi, anda perlu mengetahui sifat partition: apa yang dibuat dan sama ada ia adalah pembawa.

Saiz standard pintu dalaman dengan kotak

Apabila memilih pintu dalaman, perkara utama yang perlu anda perhatikan ialah dimensi keseluruhannya. Lagipun, untuk memenuhi fungsinya, mereka mesti dengan jelas berdiri di pembukaan, atau dengan perkataan lain, mempunyai parameter yang sesuai untuk lebar, ketinggian dan ketebalan. Piawaian yang disatukan, yang mana semua pengeluar mesti mematuhi, tidak ditakrifkan. Tetapi terdapat kod bangunan, yang berdasarkannya, pintu dibuat. Oleh itu, lebar, ketinggian dan ketebalan pintu secara langsung bergantung kepada parameter ini untuk pintu.

Berdasarkan dimensi pintu, lebar standard pintu selesai pengeluar domestik boleh berada dalam julat dari 550 hingga 900 mm. Produk Eropah boleh melebihi 600, 700, 800 atau 900 mm.

Di bangunan pangsapuri, sebagai peraturan, saiz pembukaan, dan oleh itu pintu, berbeza bergantung pada tujuan bilik.

 • Lebar 550-600 mm biasanya dilakukan untuk pintu ke tandas dan bilik mandi.
 • Pembukaan 700 mm dibina di pintu masuk ke dapur.
 • Pintu dalam 800 mm dipisahkan oleh tempat tinggal.
 • Tempat tidur lebar 900 mm sering dipasang sebagai pintu kedua di pintu masuk.

Ketebalan pintu moden yang paling biasa boleh terletak pada jarak 35-40 mm. Tetapi penyimpangan boleh berlaku dalam satu dan yang lain. Ia memberi kesan kepada jenis produk dan bahan dari mana ia dibuat. Oleh itu, ketebalan struktur gelongsor boleh hanya 20 mm. Dan kanvas yang diperbuat daripada kayu boleh mencapai sehingga 50 mm.

Ketinggian pintu beberapa dekad yang lalu boleh mempunyai dua maksud: 1.9 atau 2 meter. Hari ini, disebabkan penggunaan gaya dan reka bentuk reka bentuk yang berbeza, pilihan pengilang boleh mencapai 2.1 dan 2.3 meter. Standard untuk ketinggian adalah 2 meter, dan di Eropah 2.1. Perlu diperhatikan bahawa baru-baru ini, pereka dan pembina semakin bergantung pada standard asing.

Pintu boleh dijual bersama dengan kotak siap dan aksesori atau tanpanya. Ia adalah struktur berbentuk U dan dipasang sepanjang perimeter pembukaan, membantu untuk menetapkan kanvas dengan kelengkapan. Saiz standard pintu pintu untuk pintu dalaman akan berbeza antara satu sama lain, dan bergantung kepada saiz daun pintu. Oleh itu, lebih baik membeli pemasangan pintu dengan kotak siap, perkakasan dan plat.

Rangka pintu yang diperbuat daripada bar dihasilkan, yang boleh berbeza dalam parameter. Lebarnya bervariasi antara 15 dan 40 mm, tetapi nilai optimum ialah 30-35 mm. Pada kebolehpercayaan pematuhan mereka semua reka bentuk dan jangka panjang operasi disediakan.

Ketebalan kotak mesti sepadan dengan ketebalan dinding. Nilai ini adalah penting, kerana ia tidak boleh melebihi lebar pembukaan di mana pemasangan akan dibuat. Bagi dinding bata, ketebalan standard ialah 75 mm, dan untuk dinding kayu - 100. Sekiranya reka bentuknya lebih sempit, maka perlu menggunakan elemen tambahan khas. Kotak, lebih besar daripada dinding, tidak dapat dipastikan dengan kemas dan boleh dipercayai.

Apabila mengumpul kotak secara manual, untuk menentukan saiz rak menegak, akaun diambil dari ketinggian bilah dan ketebalan bar mendatar, jurang pemasangan dan saiz celah atau ambang pengudaraan. Nilai bahagian mendatar ditentukan dari lebar pintu.

Mengetahui dimensi standard pintu dalaman dengan kotak dan aksesori, anda boleh dengan mudah menentukan lebar pembukaan untuk pembinaan dinding dan pembinaan sekatan. Untuk ini, lebar daun pintu ditambah kepada lebar dua bingkai pintu pintu pedalaman dan saiz jurang pelekap dari kedua-dua belah pihak. Ia biasanya 15 mm. Sebagai contoh, 800 + 30 * 2 + 15 * 2 = 890 mm.

Ketinggian dikira dengan cara ini. Untuk pintu tanpa ambang, ia akan menjadi 2000 + 30 + 15 + 5 = 2050, di mana 5 adalah jumlah pelepasan mandatori di bahagian bawah antara lantai dan lantai untuk pertukaran udara. Jika perlu, ia boleh ditingkatkan hingga 10 mm. Dan jika rumah dibekalkan dengan gas cecair, maka pelepasan harus sekurang-kurangnya 15-20 mm untuk memastikan pengudaraan yang baik. Jika pintu anda mempunyai kuku, maka ketinggian pembukaan ditentukan dengan menambahkan ketinggian ambang pada saiz kanvas, lebar kotak dan jahitan pelekap.

Sebaliknya, mengetahui standard, mudah untuk menghitung lebar daun pintu untuk bukaan yang sedia ada. Contohnya, untuk pembukaan 900 mm, diperlukan pintu 800 mm. Ini dikira seperti berikut: 900-15 * 2-30 * 2 = 810 mm. 10 mm berlebihan akan berjaya disembunyikan di bawah plat.

Apabila mengira dimensi, adalah wajar untuk menambah jumlah pelepasan yang disyorkan untuk ditinggalkan di antara kotak dan daun pintu. Tetapi kerana hanya 1-2 mm, maka dengan pengiraan kasar ia boleh diabaikan.

Nilai-nilai yang diberikan di atas digunakan untuk struktur tunggal daun. Pintu dalaman dua sayap sering dipasang di pintu masuk ke ruang tamu. Lebar standard mereka berbeza dari 1 hingga 1.4 meter. Dalam kes ini, pintu dua daun boleh mempunyai saiz atau saiz individu yang berbeza atau sama. Sebagai contoh, produk dengan lebar 1400 mm boleh terdiri daripada dua bahagian 700 mm atau satu 600, dan 800 mm kedua.

Pintu dalaman dengan kotak tersembunyi mempunyai beberapa kelebihan berbanding pintu konvensional. Tetapi harga struktur sedemikian adalah susunan magnitud yang lebih tinggi. Begitu juga dengan keperluan dimensi pintu siap.

Dimensi pembukaan mestilah memenuhi keperluan pengilang pintu. Dinding harus rata dalam arah menegak. Satu pesongan hanya 1 mm per meter tinggi dibenarkan. Ketebalan dinding tidak boleh melebihi 80 mm. Nilai optimum lebar jurang pelekap adalah 17-20 mm ditambah / tolak 10 mm. Dalam sesetengah model produk dengan penyimpangan kotak tersembunyi tidak dibenarkan sama sekali. Pelepasan di bawah kanvas sepatutnya menjadi 4.

Pelbagai dimensi pintu dalaman dengan kotak dan aksesori yang ditawarkan oleh pengeluar sangat besar. Tetapi, walaupun ini, sering terdapat situasi di mana tidak ada saiz yang dihasilkan sesuai untuk pembukaan yang sedia ada. Dalam kes ini, anda boleh menyesuaikannya supaya lebar dan ketinggian berkurangan atau meningkat kepada yang diinginkan, atau memesan pintu parameter yang tidak standard.

Membuat pintu pada pesanan individu jauh lebih mahal daripada membeli produk siap pakai. Tetapi langkah sedemikian akan memungkinkan untuk merangkumi idea yang tidak standard.

Dimensi standard pintu dalaman. Pengukuran struktur yang tepat

Bahagian singa keunikan dan keindahan reka bentuk premis itu jatuh ke pintu pedalaman. Pelbagai gaya, saiz, bahan pembuatan, mekanisme pembukaan akan memenuhi keperluan yang paling halus. Secara signifikan memudahkan proses pemilihan dan pemasangan struktur pintu dimensi standard pintu dalaman. Mari kita cuba memahami apa dimensi kanvas adalah standard.

Pintu di pedalaman boleh memainkan peranan unsur hiasan yang cerah

Ciri-ciri fungsi pintu

Bergantung pada bilik di mana pintu dipasang, mereka boleh berbeza-beza lebar dan ketinggian. Jika kita bercakap tentang pintu masuk ke dewan atau dewan, maka pintu yang lebih luas akan digunakan di sini. Apabila bilik tidur terletak di belakang pintu, lebar pintu seperti itu dibenarkan sedikit kurang. Pembukaan bilik perkhidmatan dan utiliti boleh dilengkapi dengan pintu paling sempit.

Pintu berganda di kayu gelap di dalam bilik tidur

Bergantung pada tujuan bilik di mana pintu memimpin, mereka boleh pekak atau berkilau, gelongsor atau pendulum, lipat atau kaset. Ramai model direka untuk menjimatkan ruang dengan ketara. Kriteria umum bagi apa-apa jenis pembinaan tetap dimensi keseluruhan produk dan pembukaan, yang akan ditutup.

Bagi kanak-kanak bilik dan bilik tidur, lebih baik memilih pintu legap yang pekak

Dalam projek standard bangunan pangsapuri kediaman, pintu dan kotak mempunyai saiz standard tertentu. Pengeluar moden Rusia dan Eropah menawarkan rangkaian produk tanpa had, menggunakan dimensi saiz standard pintu dalaman. Sekiranya pembaikan perumahan anda tidak disediakan untuk pembongkaran partisi dalaman dan pemindahan bukaan bilik, maka pintu lama akan digantikan dengan parameter piawai. Di dalam bilik di mana partisi dan dinding baru telah dibina, apertur perlu disusun mengikut piawaian sedia ada, kerana parameter individu pintu dalaman akan membawa kepada kenaikan ketara dalam struktur pintu dan pemasangan mereka.

Di pedalaman untuk bilik yang berbeza menggunakan pintu yang dibuat dalam reka bentuk yang sama

Nasihat berguna! Dengan dilengkapi bilik-bilik dengan pintu-pintu dalaman biasa, anda akan menyediakan diri anda dengan pemilihan pantas model yang diperlukan dan pemasangan pintu struktur yang agak mudah.

Dimensi standard pintu dalaman: syarat GOST

Inilah yang paling umum, disokong oleh GOST, saiz pintu dan bukaan dalaman:

 1. Ketinggian pintu pada 1900 mm sepadan dengan lebar tipikal 550 mm dan 600 mm.
 2. Ketinggian pintu pada 2000 mm sepadan dengan lebar - 600, 700, 800, 900 (mm).

Mematuhi saiz saiz standard pintu dalaman, pengeluar reka bentuk pintu berpandukan kepuasan permintaan massa pembeli. Biasanya, parameter piawai tidak hanya digunakan untuk model berayun biasa, tetapi juga kepada pintu-coupe atau rakan pendulum yang popular.

Saiz pintu standard dalam pangsapuri standard mengikut GOST

Kewujudan sistem penyatuan parameter-parameter laluan pedalaman dan kain penutup mereka menjadikan proses pengiraan dan menentukan varian sesuai untuk anda mudah dan mudah diakses. Sekiranya perlu untuk mengembangkan pembukaan sedia ada untuk sebab-sebab teknikal atau estetik, ini boleh dilakukan dengan meningkatkannya kepada nilai standard yang diperlukan.

Di samping lebar dan ketinggian yang biasa, terdapat satu lagi saiz, yang perlu diambil kira apabila memilih pintu. Ini adalah ketebalan kotak. Biasa ialah ketebalan - 75 mm. Sudah tentu, sekatan dalam bangunan berbilang tingkat sesuai dengan saiz ini, dan ia diambil kira oleh pengeluar blok pintu.

Biasanya, pintu dipasang supaya dalam kedudukan terbuka ia terletak selari dengan dinding

Koresponden saiz pintu dalaman dua daun dengan kotak di pintu masuk ke dewan

Kad perniagaan rumah anda adalah pintu masuk ke ruang tamu. Sebagai peraturan, bukaan untuk pintu tersebut dibuat lebih luas. Dan ciri ini juga diambil kira oleh projek-projek bangunan berbilang apartmen. Jika anda akan menggantikan blok pintu lebar di sebuah pangsapuri biasa, anda boleh yakin bahawa bukaan dan kanvas akan menjadi standard.

Pemasangan pintu dalaman gelongsor dengan tangan mereka sendiri: arahan video. Jenis-jenis struktur gelongsor. Alat dan aksesori. Pintu kaset. Spesifikasi pemasangan.

Kebanyakannya adalah laluan dalaman dengan ketinggian 2.01 m hingga 2.05 m dan lebarnya bervariasi dari 1.28 m hingga 1.6 m.Untuk menutup bukaan tersebut, ikat pinggang pintu dengan lebar yang sama 0, 6 m, dan dengan lebar yang berlainan (0,6 + 0,8) m atau (0,6 + 0,9) m. Semua pilihan ini adalah tipikal dan dapat dipesan dari pengilang, seperti blok interior standar.

Untuk pembukaan luas yang tidak standard, anda boleh memilih atau menyesuaikan pintu gelangsar pintu gelangsar

Dimensi pembukaan untuk pintu dalaman. Kami membuat pengukuran yang betul

Dimensi standard pintu untuk pintu dalaman ditunjukkan dalam jadual di bawah.

Pastikan saiz pintu pintu pintu dalaman ke pembukaan boleh dibuat dengan pengiraan mudah. Untuk ini, lebar dan ketinggian kotak diukur. Kepada angka yang diterima ditambah jurang untuk pemasangan (15-20 mm pada setiap sisi, dari atas dan dari bawah). Jika lantai di dalam bilik belum diatur, perlu mengambil kira ketebalan bahan dari lantai yang akan dibuat.

Skim penyingkiran betul dimensi bingkai pembukaan dan pintu

Untuk penentuan parameter ralat bebas, anda perlu:

 • keluarkan unit pintu lama, bersihkan sebarang dempul atau plester yang tinggal sehingga

kontur yang jelas dari laluan akan ditarik;

 • Adalah wajar untuk menetapkan lebar dalam tiga kedudukan (bawah, tengah, atas);
 • panjang diperoleh hasil daripada pengukuran dari bahagian atas laluan ke lantai, masuk akal

  lakukan ini di beberapa tempat dalam lebar;

 • Ketebalan dermaga juga diukur di beberapa tempat sepanjang lereng menegak dan sepanjang cerun mendatar atas.
 • Pintu dalaman hijau terang menonjol terhadap dinding putih

  Nasihat berguna! Untuk mendapatkan dimensi tepat pintu, adalah perlu untuk menyimpan pita rolet dengan tegak mendatar, mengukur lebar, dan tegak secara menegak untuk mengukur ketinggian.

  Jika anda memerlukan dimensi pembukaan dengan segera, dan pintu-pintu lama belum dibongkar, anda harus membuat pengukuran antara tengah-tengah casing kiri dan kanan untuk lebar, dan dari tengah sarung atas ke lantai - untuk ketinggian.

  Reka bentuk asal pintu berputar putar di pedalaman

  Contoh mengira perkadaran bingkai pintu dan laluan ke bilik

  Untuk kejelasan, pertimbangkan pintu standard pintu dalaman yang berukuran 900 x 2040 (mm). Apakah saiz pintu dalaman dengan kotak yang sesuai untuknya?

  Kami mengira: dengan lebar kain (800 mm) kami menambah ketebalan kotak (25 mm - dari dua sisi) dan selang teknologi (jurang) 15 mm. Kami mengambil nombor ini dua kali (jurang di sebelah kiri dan di sebelah kanan). Pada output yang kita dapat - 880 mm. Juga mengira ketinggian - hingga 2000 mm menambah 25 mm (ketebalan kotak) dan kelulusan atas untuk memasang 15 mm. Kami yakin bahawa pintu dalaman standard dengan kotak, saiz kanvas 800 x 2000 (mm), jelas masuk ke pintu standard yang sedia ada.

  Contoh pengiraan perkadaran bingkai pintu dan pembukaan di dalam bilik

  Tetapi selalunya ia berlaku yang telah memperoleh daun pintu dengan kotak, anda menyedari bahawa dimensinya tidak betul-betul dipadankan. Kembalinya produk tersebut memakan masa dan mahal. Terdapat beberapa cara untuk mengubah keadaan:

  1. Jika kita bercakap tentang beberapa milimeter lebar atau ketinggian pembukaan, ia boleh diperbesar dengan rapi dengan memotong melalui pembukaan yang lebih luas.
  2. Sekiranya bingkai pintu lebih sempit daripada ketebalan partition, anda boleh menggunakan elemen tambahan, yang meliputi bahagian tidak ketara ketebalan partition.
  3. Jika ketebalan pembukaan lebih besar daripada ketebalan kotak (ini mungkin jika pembukaan berada di dinding pendukung), maka bingkai pintu perimeter (kecuali bahagian bawah) dibingkaikan dalam cerun licin yang kualitatif.
  4. Sekiranya tidak ada kaedah yang digunakan, maka anda boleh memesan pintu dengan parameter individu dengan selamat.

  Pelbagai pembinaan pintu

  Pasar pembinaan moden penuh dengan pelbagai varian pembinaan pintu dalaman. Pelbagai produk, warna, pelbagai bahan yang digunakan adalah luar biasa: dari sampel belanjawan yang paling kepada salinan eksklusif elit. Perkara utama adalah pemilihan model yang betul berhubung dengan gaya pilihan anda. Yang paling popular adalah lukisan dalaman yang diperbuat daripada kayu, kaca, bahan lembaran (papan papan serat, papan partikel, MDF), plastik (PVC), logam.

  Varian yang betul dipilih pelaksanaan pintu adalah ikrar pemasangan mudah dan pelaksanaan yang tepat dari fungsi yang diberikan.

  Pintu dalaman bentuk tidak standard di ruang loteng

  Pembinaan pintu kayu agak besar dengan berat, tetapi mereka mencipta kesan yang unik keutamaan semula jadi dan kecanggihan pedalaman.

  Pintu logam atau kaca akan melengkapkan penyelesaian reka bentuk moden dalam gaya berteknologi tinggi.

  Untuk pilihan bajet, bahan pintu yang lebih ringan boleh digunakan. Mereka boleh menjadi sangat menarik dan meniru komposisi semulajadi.

  Pintu diperbuat daripada kayu semulajadi di antara bilik tidur dan bilik mandi

  Nasihat berguna! Apabila menempah pintu swing, pertimbangkan arah pembukaan mereka. Untuk menentukan sama ada pintu kiri atau kanan di hadapan anda - berhadapan dengannya supaya ia terbuka kepada anda. Jika pemegang pintu berada di sebelah kiri, maka pintu adalah betul, jika hak adalah sebelah kiri.

  Reka bentuk semua pintu disatukan oleh satu - mereka mestilah sesuai dengan tujuan fungsinya:

  • pintu mesti ditutup dengan mudah, tanpa usaha;
  • pintu dalaman terbuka hendaklah tetap berada di kedudukan di mana anda memasangnya (ia tidak sepatutnya berpindah ke satu pihak atau yang lain);
  • Semua kelengkapan hendaklah sesuai harmoni ke dalam ensemble keseluruhan (tanpa melekat

  pesawat, di mana ia dilampirkan).

  Pintu dalaman putih dalam gaya laconic rendah

  Pintu dalaman adalah bahagian penting dari keseluruhan kawasan. Mereka menyokong gaya yang dimaksudkan, mewujudkan kesan keutuhan dan kesempurnaan. Jika dimensi dipilih dengan betul dan pintu dipasang dengan sempurna - ia akan bertahan selama bertahun-tahun.

  Dimensi pintu dalaman (video)

  Pemasangan pintu dalaman dengan tangan mereka sendiri. Tonton video: A hingga Z

  Pemasangan pintu dalaman gelongsor dengan tangan anda sendiri: arahan video

  Dimensi standard tingkap plastik: pilihan dan pemasangan yang betul

  Pintu lebih dekat untuk pintu masuk: peranti, pemilihan dan pemasangan mekanisme

  Pintu dalaman ruang, gambar pelbagai reka bentuk

  Foto pintu masuk ke rumah persendirian dari pelbagai bahan

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  33 − 31 =