Program lukisan perabot

Program untuk mencipta perabot

Program untuk membuat perabot direka untuk reka bentuk separa automatik model perabot untuk pelbagai tujuan. Program-program sedemikian memerlukan tahap kemahiran tertentu, tetapi disebabkan oleh banyak operasi dijalankan oleh program itu sendiri, penguasaan program ini, dan lebih-lebih lagi proses reka bentuk sangat difasilitasi.

Program ini telah ditambah kepada set untuk memotong kosong. Selepas mencipta projek perabot yang diingini, anda perlu mendapatkan semua butiran untuk pemasangannya - itulah yang digunakan oleh pemotong. Dengan menggunakan perisian sedemikian, seorang pekerja tidak boleh hanya memotong butiran tertentu dari bahan yang dikehendaki, tetapi juga mengira jumlah sisa berguna, yang penting untuk menjimatkan wang.

Program untuk pemodelan perabot 3D

Pengeluaran perabot tidak boleh dilakukan tanpa reka bentuk dan sistem reka bentuk untuk pemodelan 3D. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat perabot pereka unik dengan klik mouse! Di samping itu, banyak program juga membolehkan anda merancang pedalaman untuk membuat gambaran lengkap tentang bagaimana produk itu akan dimuatkan ke dalam reka bentuk keseluruhan bilik. Juga, penyelesaian perisian untuk membuat perabot diperlukan untuk bekerja dengan pelanggan, kerana seseorang selalu ingin melihat apa yang dia bayar.

Pertimbangkan TOP-8 daripada program paling popular dari segmen ini.

SketchUp - salah satu sistem paling mudah dan mudah difahami untuk pemodelan 3D. Ia dibentangkan dalam dua versi - dibayar dan percuma. Sudah tentu, versi berbayar membentangkan lebih banyak peluang, tetapi dalam versi percuma anda boleh membuat projek-projek yang sangat banyak, sangat banyak.

SketchAp membolehkan anda membuat model dengan alat mudah: garis, sudut, busur, bentuk geometri. Dengan bantuan mereka, anda secara manual dapat menarik apa-apa butiran pedalaman. Tetapi jika anda tidak mahu menarik, anda juga boleh memuat turun dan memuat turun model siap pakai dari laman web rasmi atau Internet.

Selain alat mudah, program ini juga mempunyai beberapa ciri-cirinya. Sebagai contoh, alat "Tekan tarik" ("Push / Pull") membolehkan anda membina dinding hanya dengan menyeret garis.

Di SketchAp anda boleh pergi ke mod pemeriksaan dan meneroka model anda, seolah-olah bermain untuk seseorang. Ini membolehkan anda melihat objek dari semua sudut dan membandingkan dimensi. Dan satu lagi ciri yang menarik ialah mengimport kelegaan dari peta dan eksport model ke peta. Kemungkinan ini disediakan oleh Google Earth.

Tutorial Video SketchUp

PRO100 adalah program popular untuk pemodelan 3D, yang dicirikan oleh kesederhanaan dan profesionalisme penyelesaian. Dengan itu, anda boleh membuat projek dan lakaran yang berkualiti tinggi dalam masa yang sesingkat mungkin. Anda boleh membuat perubahan tepat di depan pelanggan, kerana ini akan mengambil sedikit masa.

Tutorial video untuk bekerja di PRO100

PRO100 mempunyai perpustakaan standard dengan banyak objek dan bahan, tetapi sekiranya anda tidak mempunyai cukup, anda boleh membuat bahan anda dari foto atau lukisan. Anda boleh membuat perabot baru dari elemen sedia ada atau memuat turun perpustakaan tambahan dari Internet.

Salah satu ciri produk ini ialah ia merekodkan pengeluaran, oleh itu, pada akhir projek, anda boleh menghasilkan laporan, yang akan menunjukkan semua kos. Malangnya, ini hanya tersedia dalam versi berbayar penuh.

Juga, di sini anda akan mendapati banyak mod yang akan membantu anda memaparkan projek yang paling berjaya. Anda boleh memilih salah satu daripada tujuh unjuran yang akan menunjukkan model dari sudut yang berbeza dan dari sudut yang berbeza. Dan juga pilih mod lukisan, photorealistic, bayangan, ketelusan dan lain-lain.

KitchenDraw adalah sistem profesional yang kuat untuk pemodelan 3D. Pada asasnya, ia direka untuk reka bentuk dapur dan bilik mandi, serta perabot dapur. Dalam program ini, anda akan dapati satu set besar objek asas, dengan mana anda boleh membuat dari awal apa-apa unsur ukuran dan reka bentuk yang diperlukan.

Ciri produk ini adalah imej yang berkualiti tinggi. Dalam KitchenDraw anda akan mencari mod "Photorealistic", yang akan menjadikan lukisan itu menjadi gambar yang jelas.

Satu lagi perkara menarik. Di KitchenDraw, anda boleh melihat model anda dalam mod berjalan. Tetapi anda juga boleh merakam berjalan kaki dan membuat asasnya filem animasi untuk pembentangan projek.

Malangnya, alat ini tidak diedarkan secara percuma, lebih-lebih lagi, anda tidak membayar untuk program itu sendiri, tetapi untuk jam penggunaannya, yang tidak begitu mudah.

Salah satu sistem yang paling difahami untuk pemodelan 3D adalah Pereka Pereka Astra. Program ini memberi tumpuan kepada perniagaan sederhana dan kecil dalam pengeluaran perabot. Ia mempunyai beberapa alat, cukup untuk kerja yang selesa. Antara muka yang mudah dan intuitif menarik pengguna.

Di Astra Designer, anda boleh membuat produk dari awal dengan bantuan elemen perpustakaan standard. Anda boleh memilih sepenuhnya kelengkapan dan pengikat diri anda, serta mencipta butiran bentuk sewenang-wenangnya.

Juga dalam sistem ini anda boleh mengedit apa-apa butiran dan ini adalah tambah besar. Walaupun Astra Constructor melakukan hampir semua tindakan secara automatik, anda boleh membetulkan segala-galanya: melukis, bentuk pemegang pintu, ketebalan rak, sudut dan banyak lagi. Bukan setiap program yang membolehkan anda melakukan ini.

Pereka Pereka Asas adalah satu sistem moden yang kuat untuk pemodelan 3D. Ia mengandungi 5 modul: Basis-Perabot - modul utama, Basis-Kabinet, Basis-Sawing, Asas-Asas, Basis-Pembungkusan. Juga di laman rasmi anda boleh memuat turun modul tambahan, jika perlu.

Keanehan Basis-Perabotan adalah dengan bantuan sistem ini, anda dapat sepenuhnya menyesuaikan proses pembuatan perabot. Setiap modul direka untuk melaksanakan tugas-tugas pada peringkat pengeluaran yang berbeza: dari lukisan ke pembungkusan. Ia sangat mudah untuk syarikat-syarikat besar dan sederhana.

Di sini anda akan dapati semua alat yang diperlukan, serta banyak perpustakaan yang berbeza: kotak, pintu, lekapan, kelengkapan, bahan dan lain-lain. Anda juga boleh membuat perpustakaan anda sendiri, tetapi, malangnya, ini hanya tersedia dalam versi penuh.

Pembuat Basikal-Perabot adalah sistem profesional dan sukar bagi pengguna biasa untuk membiasakannya. Sekiranya anda membuat keputusan untuk mula bekerja dengan Basis-Mebel, maka anda patut menonton beberapa video latihan, jika tidak, mudah dikelirukan.

Asas Kabinet adalah modul sistem Basis-Mebelnik, yang disebutkan di atas. Mereka menggunakannya untuk mereka bentuk perabot kabinet, seperti: kabinet, kabinet, meja, dada laci, pintu, loker dan lain-lain. Sama seperti Basis-Mebel, Basis-Cupboard adalah program berbayar dan di laman web rasmi anda hanya dapat menemui versi demo.

Mengandungi sekumpulan kecil unsur untuk reka bentuk, tetapi cukup untuk kerja penuh. Selain itu, anda boleh menambah perpustakaan dengan komponen anda sendiri.

Keanehan program ialah ia berfungsi dalam mod separuh automatik. Iaitu, semasa kerja pengguna Basis-Closet secara automatik membuat pengiraan, mengatur pengikat, menambah rak-rak di bahagian tertentu ... Tetapi semua ini juga boleh dilakukan secara manual. Ini membantu menjimatkan masa, jadi membuat model dalam Kabinet Asas mengambil masa 5-10 minit.

bCAD Furniture adalah pakej perisian yang kuat yang mengandungi semua yang anda perlukan untuk pengeluaran perabot. Ini adalah keanehannya, kerana dalam penyelesaian sejenis lain modul tambahan perlu dibeli secara berasingan. Di sini semuanya dalam satu: lukisan, peta pemotongan, anggaran, pemodelan 3D, laporan - ini adalah tugas-tugas yang mana BCAD Furniture boleh digunakan dengan jayanya.

Program ini mudah dipelajari, semasa kerja, ia akan memberitahu anda jika anda mengalami kesulitan. Juga bCAD berfungsi dalam mod separuh automatik. Ini bermakna kebanyakan kerja rutin sistem ini adalah untuk anda: penempatan pengikat, pembinaan lukisan dan peta pemotongan, pemasangan dimensi ... Tetapi pada masa yang sama anda boleh campur tangan dalam program dan membuat pelarasan anda sendiri.

Alat penglihatan yang kuat membolehkan anda membuat lukisan yang tepat dan imej berganda photorealistic menggunakan OpenGL. Terima kasih kepada ini, anda dapat melihat dan menunjukkan projek terlebih dahulu kepada pelanggan.

K3-Furniture adalah satu set program yang berkuasa di Rusia, dengan bantuan yang mana anda dapat mengautomasikan sepenuhnya pengeluaran dalam perusahaan kecil dan besar. Keanehannya ialah setiap modul kompleks dikonfigurasi untuk perusahaan yang menggunakannya.

Komponen terbesar sistem - K3-Perabot-PKM - modul untuk pengeluaran perabot kabinet boleh digunakan secara bebas. Dengan bantuannya, mungkin untuk menyesuaikan proses pengeluaran: dari reka bentuk untuk jualan produk.

Juga, modul memantau ketepatan model dan secara automatik mengatur pengikat, membina lukisan dan peta bersarang.

Terutama bagi perniagaan kecil terdapat modul K3-Perabot-AMBI, yang mengandungi semua alat Kompleks K3-Perabot, tetapi dengan tetapan yang telah dipilih untuk perniagaan kecil.

Di sini kita hanya mempertimbangkan satu senarai kecil program yang paling popular untuk pemodelan perabot 3D. Kami cuba mencari penyelesaian untuk semua kategori: untuk perniagaan, pereka, dan pengguna biasa yang ingin melakukan pembaikan. Kami harap anda akan mendapati sesuatu untuk diri anda sendiri.

Lebih banyak artikel mengenai topik ini:

Kongsi artikel ini di rangkaian sosial:

Hello. Bolehkah anda beritahu kami jika terdapat sebarang program untuk pemodelan perabot lembut 3d? Apa yang mungkin untuk menambah model sofa dan versi bahan pelapis dan on-line untuk menjalankan pilihan? Berminat dalam program sama ada di komputer atau tertanam di laman web ini.

Igor K .: 22 Januari jam 2:38 pagi

NakanoAzusa: 22 Januari jam 2:15 pagi

Saya mempunyai firmware b07 dan dalam arkib b05

Saya boleh terus menjahit atau saya memerlukan arkib lain.

Igor K .: 22 Januari pukul 1:31 pagi

Flash telefon pintar ZTE Blade A510 Kind of day, Vitaliy. Pada tangkapan skrin anda - direktori dengan program SP Flash Tool. Sudah tentu ..

Vitaly: pada 22 Januari pada 01:12

Firmware ZTE Blade A510 "Muat turun ke program MT6735M_Android_scatter.txt - fail yang ada dalam direktori dengan ..

Victor: 22 Januari di 00:23

Bagaimana untuk mengaktifkan Wi-Fi pada Windows 7 cara 3 .... selepas melengkapkan langkah 4 dalam tetingkap (sambungan rangkaian wayarles), salib telah hilang dan ..

Igor Bersan: 21 Januari di 11:56 malam

Panduan Konfigurasi AIMP Adapun skala dalam membina 2058, ia hanya menambah satu lagi pilihan. Sekarang, selain daripada semua ..

Vladislav: 21 Januari pukul 11:45 malam

Panduan untuk Mengkonfigurasi AIMP Kemas kini terkini pemain telah mengubah tetapan kontras pembangunan dan skala font Clear Taype ..

Menyalin bahan tapak dibenarkan hanya jika anda menentukan pautan langsung, aktif ke sumbernya.

Senarai program untuk merangka perabot

Perabot di rumah memainkan peranan yang sangat penting dalam proses hiasan dalaman. Itulah sebabnya program untuk merancang perabot adalah penyelesaian terbaik untuk memilih penyelesaian yang sesuai untuk sarang anda sendiri. Setakat ini, cukup banyak utiliti, yang tanpa bantuan pakar dalam bidang reka bentuk perabot boleh mencipta model yang diperlukan.

Antaramuka program untuk membuat lukisan dan reka bentuk perabot

Yang paling penting, pilih antara satu set tawaran program yang paling mudah difahami, dan akan memenuhi kehendak pengguna.

Sebelum ini, untuk menghasilkan model perabot atau rumah itu, ia perlu mempunyai banyak kemahiran:

 1. Boleh meletakkan lukisan di atas kertas.
 2. Geometri yang sempurna sendiri.
 3. Memahami skala dan parameter perabot.
 4. Lakukan pengukuran manual menggunakan ukuran pita.
 5. Termasuk imaginasi untuk membayangkan skema warna apa yang paling hebat.

Masa moden menetapkan peraturan baru. Sekarang buat projek perabot cukup mudah:

 1. Ukur ketinggian, panjang dan lebar dinding, buat data ini ke dalam program. Selebihnya akan dilakukan oleh utiliti, dengan mengira saiz dan kuantiti bahan yang diperlukan untuk mengumpul projek-projek yang dicipta.

Merancang Dapur dalam Program Rumah 3D

Sebagai tambahan kepada hakikat bahawa perisian untuk reka bentuk perabot membantu untuk memudahkan penciptaan pelbagai model objek untuk pedalaman, di antara fungsi yang berguna juga boleh dikaitkan:

 • peluang untuk melihat perabot secara pukal, yang akan membolehkan anda untuk memvisualisasikan sebarang alat dengar;
 • mengambil barang-barang yang paling sesuai untuk jumlah bahan dan barangan dalaman harga;
 • pilih penyelesaian warna ini atau aksesori perabot;
 • Ketahui berapa banyak pengikat diperlukan untuk alat dengar yang dipilih;
 • dan juga, utiliti sedemikian akan membantu untuk memilih perabot yang sesuai dan barang reka bentuk untuk rumah anda;

Merancang meja dan kabinet dalam program khas

Kesemua faktor ini menunjukkan bahawa ia senang menggunakan program sedemikian. Di samping itu, jumlah perisian untuk pelaksanaan misi ini di Internet adalah cukup besar. Setiap orang akan dapat memilih yang sesuai dengan keinginan mereka.

Siapa yang memerlukan program ini

Program untuk memodelkan perabot boleh memberi banyak manfaat. Selalunya utiliti ini digunakan:

 1. Orang yang terlibat dalam penciptaan keping perabot. Dengan reka bentuk talian alat dengar, anda dapat dengan jelas memenuhi semua keperluan teknikal. Selain itu, sumber seperti ini membantu untuk melangkah maju dari segi profesionalisme mereka.
 2. Pemilik pangsapuri atau rumah yang ingin menjalankan proses pemodelan perabot sendiri. Ini akan membantu menanam sebahagian daripada jiwa ke dalam proses perancangan dalaman rumah anda sendiri.

Proses pemodelan sofa lembut

Secara umum, perisian untuk reka bentuk dan pemodelan perabot untuk rumah, pejabat, boleh digunakan oleh sesiapa saja yang mempunyai akses ke Internet.

Apakah rancangan untuk merancang perabot?

Kerana permintaan untuk penggunaan utiliti untuk merancang perabot agak tinggi, secara semula jadi, dan terdapat banyak cadangan. Anda boleh memberi perhatian kepada program berikut.

Antara muka program perabot sketchUP

Program ini agak mudah dan mudah difahami, jadi semua orang boleh menggunakan utiliti ini dengan mudah.

 • menu russified. Ia adalah peluang untuk menggunakan utiliti tanpa pengetahuan bahasa asing;
 • fungsi yang jelas dan mudah, terima kasih kepada semua orang, bahkan pengguna yang tidak berpengalaman di Internet, dapat merancang perabot lembut untuk rumahnya;
 • sebilangan besar alat siap sedia di perpustakaan utiliti.

Video menunjukkan cara memodelkan perabot di SketchUp.

 • Imej-imej dicerminkan dalam bentuk perabot yang dicat, tidak nyata. Fakta ini boleh memburukkan lagi persepsi gambaran terakhir perabot selesai.

Program yang sangat popular di kalangan pengguna. Dengan bantuannya, anda dapat melihat tidak hanya item dalaman individu, tetapi juga gambaran lengkap bilik di mana ia dirancang untuk membuat perbaikan.

 • Antara muka yang jelas bahawa setiap orang akan menguasai;
 • keupayaan untuk mendefinisikan apa bahan dan pengikat yang diperlukan untuk merekabentuk perabot yang direka dalam utiliti;
 • program ini termasuk perpustakaan besar template siap sedia. Ini membantu membuat model alat dengar yang diperlukan tanpa masa tambahan;
 • jika anda mahu, anda juga boleh memuat turun perpustakaan tambahan alat siap sedia;
 • setiap perabot yang dicipta boleh dilihat dalam mod 3D untuk melihat bagaimana ia akan kelihatan di bahagian dalam bilik atau ruang tamu;
 • program ini boleh dimuat turun secara percuma, dan juga, anda boleh membeli versi berbayar yang membuka cakrawala hebat di depan pengguna.
 • Jika pengguna ingin melihat pengiraan bilangan bahan yang diperlukan untuk melaksanakan idea, anda perlu membeli platform berbayar untuk kerja tersebut. Walaupun, ini tidak dapat dipanggil merugikan, kerana membeli versi penuh membuka peluang besar.

Satu lagi program yang menarik dalam fungsinya.

 • Utiliti ini direka bentuk untuk merekabentuk pelbagai objek perabot dan item dalaman secara umum;

Antara muka program KitchenDraw untuk reka bentuk perabot

 • KitchenDraw tidak mempunyai utiliti yang boleh anda muat turun ke komputer anda dan menggunakannya dalam mod percuma. Program ini dibayar, dan pembayaran dibuat tidak sekali, dengan pembelian platform, dan setiap jam. Ini adalah ketidaknyamanan, kerana setiap kali anda perlu mempunyai wang di neraca.

Setiap program yang membolehkan anda membuat reka bentuk perabot yang berbeza mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Sesiapa sahaja yang ingin menggunakan utiliti sedemikian, akan dapat secara bebas menimbang kebaikan dan keburukan masing-masing.

Walau apa pun, program sedemikian mempermudah proses merancang perabot dan membantu anda menjalankan misi ini sendiri.

Projek dapur yang dibuat dalam program KitchenDraw

Untuk membuat reka bentuk perabot sendiri untuk rumah atau apartmen sangat menarik. Perkara yang paling penting ialah seseorang membuat bahagian dalam ruang bilik lebih harmoni dan selesa apabila dia menolak sekeping jiwa ke dalam proses berfikir tentang tekstur dan jenis alat dengar. Tidak ada sekatan untuk orang moden, semua kemungkinan dan aspek terbuka. Perkara yang paling penting ialah memilih utiliti yang akan membantu membuat proses lukisan untuk objek dalaman sebagai menarik dan mudah.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 31