Program ubin

Jubin 4.0

Tile - Program Tile akan membantu anda memilih jubin, saiz dan warna yang betul, carta gambar dan letakkan dengan betul di bilik mandi, tandas, dapur dan bilik lain di mana bahan penamat seperti ini relevan.

Program ini akan membolehkan anda melihat bahagian dalam yang dicipta oleh anda dalam imej tiga dimensi dan membuat perubahan yang diperlukan pada peringkat projek, mengira penggunaan jubin yang diperlukan untuk pelapisan dinding dan lantai.

Dengan bantuan program Tile, tata letak tiga dimensi maya ruang dibuat mengikut dimensi yang diberikan dengan pintu dan tingkap yang dibuka, lokasi peralatan kebersihan dan lain-lain, yang membolehkan dengan cepat dan profesional membuat reka bentuk bilik; mudah untuk pergi dari idea, reka bentuk dan reka bentuk kepada pengiraan jumlah kerja dan kos bahan yang diperlukan.

Program untuk memilih susun atur jubin

Kemasan bilik mandi adalah proses yang kompleks. Sebagai tambahan kepada kehalusan teknologi, masih terdapat masalah dengan reka bentuk. Mandi, tandas, bilik mandi gabungan biasanya disusun dengan jubin. Tetapi bagaimana untuk merancang penempatannya di dinding supaya penamatnya cantik? Bagi mereka yang membuat keputusan untuk memperbaikinya, ada jalan keluar yang baik - menggunakan perisian. Terdapat program khas untuk memasang ubin, terdapat bahagian-bahagian seperti pembinaan umum atau perisian pereka, dan juga - terdapat perkhidmatan dalam talian dari pengeluar besar dan kedai yang menjual bahan penamat. Mereka akan dibincangkan dengan lebih lanjut.

Program khas untuk meletakkan jubin dan wallpaper. Terdapat tiga versi: Rumah untuk kegunaan rumah, Profi - untuk profesional, Profi + Render - profesional dengan fungsi canggih. Untuk reka bentuk diri, Tile 6.0 Home sesuai, tetapi tidak bebas - 1000 rubel setiap bulan penggunaan. Kesemua mereka boleh dibeli di laman web tile3D.com kempen. Secara semulajadi, ada salinan yang digodam, tetapi bagaimana selamat untuk memuat turunnya sukar untuk diucapkan.

Program untuk meletakkan jubin dalam 3D Tile 6.0

Program dalam versi semasa adalah baik: walaupun versi dilucutkan-down rumah membolehkan anda untuk membuat reka bentuk tiga dimensi (3D) dan untuk menerima pembayaran pada bahan-bahan yang diperlukan (kecuali untuk seluruh dan memotong jubin dan mengira jumlah grouts pelekat). Apa lagi yang boleh dia:

 • Pertimbangkan pintu dan tingkap bukaan, lajur, gerbang dan permukaan melengkung lain.
 • Terdapat peluang untuk membuat ubin baru dalam direktori, simpannya untuk kegunaan masa depan.
 • Jubin boleh dipasang dan dipindahkan di mana-mana sudut.
 • Anda boleh menambah imej tiga dimensi objek lain (mandi, mandi, dll) dengan menentukan koordinat mereka.
 • program mengira jubin dan bekalan, tetapi dalam "rumah" versi cetak mustahil, tetapi boleh dikaitkan dengan skrin atau untuk mengambil tangkapan skrin dan mencetak sebagai imej daripada jadual.

Di samping itu, anda boleh mengubah tahap pencahayaan, gloss dan pelepasan jubin. Semua tetapan ini boleh dibuat untuk setiap objek individu. Yang baik - laman web ini mempunyai bentuk latihan untuk bekerja dengan program ini, di mana langkah-langkah menggambarkan penciptaan projek. Sangat mudah untuk bekerja dalam program ini, antaramuka dapat difahami, ia dikuasai dari kali pertama. Dari keburukan versi rumah - anda tidak boleh mendapatkan imbasan di dinding, yang agak menyusahkan. Secara umum, program ini baik, tetapi tidak bebas.

Ini adalah perisian khusus untuk mereka bentuk bilik mandi untuk profesional. Salah satu fungsi ialah tata letak jubin. Terdapat sejumlah besar sampel dalam pangkalan data - hampir 39 ribu jenis jubin dari pengeluar yang berbeza (pada masa penulisan, terdapat 362 daripada mereka). Projek susun atur dibangunkan berdasarkan sampel yang ada dalam pangkalan data, yang baru tidak dapat dibuat.

Terdapat juga versi Russified

Di sini secara ringkas kemungkinan program ini:

 • Sampel jubin terpilih secara automatik diletakkan di kawasan yang ditentukan.
 • Adalah mungkin untuk melihat pilihan susun atur yang lain.
 • Untuk membuat dalaman bilik mandi, anda boleh memilih paip dari pangkalan yang besar. Dalam kes ini, kit dikumpulkan secara automatik. Jika perlu, mereka boleh diselaraskan.
 • Dalam proses mewujudkan projek, anda boleh menggunakan mana-mana arah, menilai hasil dari pelbagai perkara.
 • Buat "snapshot" hasilnya.

Terdapat dua mod operasi: lukisan dan sketsa. Dalam mod lukisan, imej hitam dan putih dicipta, yang kemudiannya boleh "dituangkan" dalam warna yang berbeza. Mod lakaran - sekaligus dengan warna.

Perisian profesional yang baik untuk membuat reka bentuk bilik mandi. Sememangnya, ia tidak percuma, tetapi terdapat versi demo dengan fungsi penuh, yang tersedia untuk semua tanpa bayaran. Tempoh kesahihan lesen percuma ialah 1 bulan. Jika anda membuat keputusan untuk membuat susun atur untuk diri sendiri, ini adalah pilihan yang baik, tetapi anda perlu bertemu dalam masa yang ditetapkan.

Program Seramik 3D - dalam versi demo untuk tempoh 1 bulan, adalah percuma

3D seramik membolehkan anda dengan cepat membuat projek: untuk setiap operasi mengambil masa 2-4 saat. Oleh itu, projek mudah dibina "dalam 5 minit, yang kompleks mengambil masa 15-20 minit. Berikut adalah satu set fungsi:

 • penciptaan premis mana-mana konfigurasi untuk dimensi yang tepat, termasuk mansard;
 • lukisan mudah niche, rak, butiran, kotak sebarang konfigurasi;
 • kemungkinan mewujudkan kontur jubin dari sebarang bentuk (poligonal, bulat, dan sebagainya);
 • lukisan lajur dan penamat mereka;
 • Pemeliharaan corak gaya mana-mana kerumitan;
 • Penggantian kontur dan dimensi bilik dengan pemeliharaan susun atur;
 • kemungkinan mewujudkan tangga dan dekorasi mereka dengan jubin;
 • pengiraan automatik bilangan jubin.

Secara umum, 3D Seramik bukan sahaja merupakan program untuk meletakkan jubin. Di dalamnya, anda boleh membuat dan reka bentuk keseluruhan bilik mandi dan membuat reka bentuk unsur-unsur atau bahagian-bahagian bilik yang lain, yang melibatkan pemasangan jubin. Adalah baik bahawa program ini disertakan dengan pelajaran terperinci yang mudah dikuasai.

Ini adalah versi percuma program profesional untuk reka bentuk 3D pelbagai objek dan bahagian, yang dicipta oleh syarikat ASCON Rusia. Oleh itu, ini bukan sekadar satu program untuk meletakkan jubin. Ini hanya sebahagian kecil daripadanya. Versi Kompas-3D LT adalah versi pengenalan yang membolehkan anda menguasai pemodelan dan perancangan 3D. Dalam set lengkap dengan program ini ada bahan latihan - contoh video dan grafik.

Untuk pemodelan volumetrik, termasuk adalah mungkin dan untuk membuat dalaman dan jubin untuk meletakkan

Kompas 3D dalam versi cahaya mempunyai fungsi yang sangat terpantas, tetapi untuk jubin ia lebih daripada cukup. Untuk merancang tata letak jubin semasa pemasangan, pakej dimuatkan dengan konfigurasi bangunan (ada juga bangunan mesin). Untuk pakej asas dan bangunan, pemacu memerlukan kira-kira 3.5 GB memori.

Dengan program ini, anda boleh:

 • membuat susunan plot;
 • Reka bentuk bilik menggunakan pelbagai bahan penamat dan menilai hasil dalam bentuk imej tiga dimensi;
 • untuk membangunkan objek hiasan yang unik dan mendapatkan lukisan mereka;
 • selepas projek selesai, dapatkan lukisan dengan dimensi.

Secara umum, program itu adalah pelbagai fungsi walaupun dalam versi percuma. Pada masa yang sama, anda boleh mempelajari asas-asas reka bentuk 3D.

Program mudah untuk meletakkan jubin tanpa kesan khas - Arkulator 7

Jika anda tidak memerlukan imej tiga dimensi, tetapi anda perlu melihat susun atur, dan juga mengira jumlah bahan tanpa kesilapan, perhatikan program Arkulyator 7. Ia direka untuk mengira bahan-bahan untuk kerja-kerja kemasan dalaman. Iaitu, dengan bantuannya, anda boleh menentukan dengan tepat bilangan jubin yang diperlukan, kertas dinding, lamina, dan sebagainya. Ia juga mungkin untuk mengira bilangan bahan untuk facades berudara. Kejutan yang menyenangkan: program ini untuk meletakkan jubin (dan bukan sahaja) adalah percuma.

Ia adalah mungkin untuk mengira jumlah jubin dengan tepat selepas susun atur dalam program yang boleh Arkulator 7.0

Apa yang boleh anda lakukan di dalamnya:

 • Buat permukaan apa-apa saiz dan bentuk, letakkan mereka pembukaan apa-apa bentuk.
 • Kedudukan jubin boleh dilaraskan, dibuka pada sudut mana pun.
 • Pada satu permukaan boleh ditempatkan objek dengan saiz yang berbeza dalam arah yang berbeza.

Belajar untuk tidak berfungsi tidak masalah walaupun bukan pengguna yang paling "maju". Antara muka jelas, keperluan untuk komputer sangat sederhana, pada cakera yang dibutuhkan kurang dari 1 MB. Pilihan yang sangat baik jika anda hanya memerlukan susun atur, bukannya membangunkan reka bentuk dengan penempatan paip, perabot, dll.

Sebagai tambahan kepada program khusus, terdapat banyak perisian yang bertujuan untuk merancang objek lain, tetapi di mana ada bahagian untuk meletakkan ubin. Jika anda mempunyai pengalaman dalam salah satu daripada mereka, lebih mudah untuk bekerja dengan antara muka yang biasa daripada menguasai yang baru. Berikut adalah beberapa program pembinaan atau perabot umum di mana anda boleh melukis jubin.

 • AvtoCad (AutoCad) adalah program umum dengan pelbagai fungsi (ada 2D dan 3 D).
 • NanoCad - analogi di atas, tetapi pembangunan Rusia. Versi asas adalah percuma.
 • PRO100 (PRO100). Program ini direka untuk pembangunan perabot, tetapi terdapat bahagian yang padat untuk merancang susun atur jubin, lamina, kertas dinding. Ramai orang mengatakan bahawa lebih mudah untuk bekerja di dalamnya daripada di AutoCAD.
 • SketchUp - sebuah program untuk reka bentuk bilik dan perabot, terdapat satu bahagian untuk jubin, tetapi fungsi kecil, dan sukar untuk berfungsi. Di samping itu, anda perlu mengira jumlah semula secara manual kerana kesilapan dalam pengiraan tidak biasa.

Sudah tentu, ini bukan perisian khas dan ia tidak begitu mudah untuk bekerja dengan mereka. Tetapi jika mereka sudah bekerja di bahagian lain, ia akan lebih mudah difahami, daripada belajar reka bentuk dalam program baru.

Perisian Layout Tile Dalam Talian

Kebanyakan kedai jubin dalam talian atau pengeluar menyediakan peluang untuk membuat projek sendiri secara percuma dalam mod dalam talian. Keanehannya ialah pada asasnya anda boleh bekerja hanya dengan koleksi yang berada di sumber tersebut. Anda tidak boleh menambah data anda sendiri kepada program tersebut.

Mereka bekerja pada prinsip permainan pelayar - anda tidak perlu memuat turun dan memasangnya. Anda bekerja melalui penyemak imbas di sumber kempen. Perintah membuat projek standard: memilih atau menarik pelan bilik yang anda hendak buat susun atur jubin, pilih koleksi (dari mereka yang ada di laman web), kemudian buat susun atur. Hasilnya biasanya membentuk pernyataan: berapa banyak jubin yang anda perlukan, anda juga boleh mencetak atau menyimpan susun atur, yang anda lakukan sebagai sapuan di dinding.

Tile

Jubin adalah program yang unik untuk tiler induk, pemula dalam pembaikan atau hanya pelanggan. Dengan bantuannya, anda boleh membuat lakaran jubin yang siap untuk visual selama beberapa minit, mengira nombor yang tepat dan memaparkan gambar. Ia cukup untuk memuat turun Jubin, memasangnya dan anda boleh mula menggunakannya dengan segera. Tidak diperlukan perisian tambahan, hak akses atau pemandu tambahan. Walaupun aplikasi ini berfungsi dengan grafik, ia menggunakan sumber minimum. Bahan selesai boleh dilihat dari semua sisi, yang dibuat dalam mod 3D pada komputer.

Apakah ciri kalkulator? Pertama sekali, tepatnya. Ia cukup untuk memasuki parameter bilik dan saiz jubin, dan ia akan dikira berapa banyak yang diperlukan. Pengiraan bukan sahaja untuk keseluruhan jubin, dan potongan bahagian dikira. Ini membolehkan anda menyimpan, kerana pengguna sudah mengetahui jumlah yang tepat dari produk yang diinginkan. Untuk kerja, tidak sukar untuk memuat turun program percuma untuk Windows dan jalankannya dalam satu klik. Antara muka dan butangnya adalah mudah dan boleh difahami walaupun kepada pengguna yang tidak berpengalaman. Program ini dalam bahasa Rusia, yang mempercepatkan pengenalan. Aplikasi ini dihargai oleh hakikat bahawa ia dapat menunjukkan secara visual selesai selesai. Ini amat berguna untuk mereka yang membuat lukisan, maka pengiraan yang tepat lebih sukar.

Program Tile sangat popular dan dilakukan agak mudah. Ia boleh berfungsi dalam mod mudah alih, ia menyimpan kerja-kerja selesai dalam fail berasingan. Oleh itu, pelanggan boleh meneruskan versinya kepada pelaku, dan yang terakhir membuat pembetulan kepadanya. Sebagai tambahan kepada fail kalkulator itu sendiri, anda boleh menyimpan foto kerja secara berasingan untuk mencetaknya atau meneruskannya. Fail disimpan dalam format yang cukup besar supaya semua butiran kecil dapat dilihat.

Lebih cepat untuk memuat turun jubin program untuk Windows dan lebih cekap daripada mencari rangkaian untuk sekumpulan analog. Produk sentiasa dikemas kini, mengembangkan pangkalan data dan berkembang dengan cara yang berfungsi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 80