Projek dapur dengan saiz gambar

Projek-projek gambar dapur.

Kami membawa sedikit perhatian kepada anda projek fotografi dapur. Gambar-gambar projek-projek yang bernilai itu tidak seperti foto-foto dapur pada projek-projek, dimensi dapur itu sendiri dan dimensi unsur-unsur individu kabinet dapur ditunjukkan. Ini bermakna bahawa jika anda menyukai projek itu, anda boleh merancang dapur anda berdasarkan dan berdasarkan saiz dapur anda, hanya sedikit menyesuaikan projek siap.

Projek dapur pada kebanyakan gambar dibentangkan dalam hitam dan putih, ia hanya kekal untuk memilih warna papan serpai dan fasad.

Projek foto dibentangkan dalam dua bahagian:

Dapur-dapur projek-projek ini boleh dipesan di Kaliningrad. Ini adalah sebahagian kecil daripada projek dapur yang dilaksanakan oleh kilang perabot.

Sebelum anda pergi ke pratonton projek fotografi dapur, sedikit teori ergonomik dapur, lebih banyak yang akan kita pertimbangkan pada masa akan datang dalam artikel berasingan.

Skim untuk ergonomik diberikan dari laman web Itali untuk perancangan dapur.

Menurut skema pertama, kedalaman kabinet atas adalah dari 32 hingga 36 cm kedalaman ini memudahkan pemasangan pengeringan, mengangkat mekanisme untuk pintu dengan pembukaan mendatar.

Kabinet ketinggian kes dengan asas 90 cm, bawah tanah yang 15-20 cm. cap kami adalah 10-15 cm tinggi dan 72 cm badan, hasilnya kita mendapat 82-87 cm. Kedalaman kabinet dalam skim 60 cm, ini biasanya kedalaman countertops, dan kedalaman bawah keadaan standard dibuat sama dengan 52 cm untuk alas konvensional dan 56 cm untuk sebuah almari untuk ketuhar tertanam.

Ketinggian apron dapur adalah 60-70 cm, yang harus diambil kira jika anda akan membuat apron ubin.

1

Menarik untuk anda akan menjadi luar biasa reka bentuk dapur dengan susun atur selari, apabila kaunter bar terletak selari dengan dapur utama.

Dalam foto kedua, susun atur yang sama menarik untuk kita, apabila meja makan bersebelahan dengan bahagian pulau dengan tongkat yang dipasang.

Apa yang baik sudut dapur: memahami ciri-ciri

Dapur penjuru tidak akan meninggalkan satu meter persegi kawasan yang boleh digunakan yang tidak terlibat. Dari segi fungsi, dapur sudut memenangi di dapur garis lurus: mereka membantu untuk membuat literal setiap meter berguna persegi. Dapur kecil tidak mampu menyediakan dapur dalam satu barisan, tetapi ada alternatif yang baik. Perlu diperhatikan bahawa banyak reka bentuk moden dapat dengan mudah dipasang oleh diri sendiri, dengan tangan mereka sendiri, tanpa merosakkan reka bentuk reka bentuk asal.

Projek dapur sudut klasik

Dalam susun atur dapur sudut, terdapat tiga komponen utama: dua cabang sisi dan segmen pusat. Set ini biasanya terletak berhampiran dua dinding dapur, tetapi anda boleh meletakkannya dan tiga dinding. Pertama, segmen pusat menemui tempatnya, dan kemudian cawangan sudah ada.

Elemen sisi dapur sudut boleh mempunyai saiz dan bentuk yang berbeza

Juga di sudut dapur reka bentuk adalah:

 • Seksyen untuk peralatan tertanam;
 • Pagar;
 • Kura-kura yang digantung (dengan pencahayaan);
 • Kaunter bar;
 • Sistem kotak palsu untuk komunikasi.

Sesetengah butiran tidak mungkin (mengikut budi bicara pemilik), jika dia mahu membuat elemen tambahan dapur, mereka dapat mencari tempat. Selalunya dapur sudut datang dengan kaunter bar. Ini juga penyelesaian yang rasional, yang membolehkan tidak membenarkan kawasan makan rumit.

Reilings - reka bentuk tambahan di mana anda boleh memperbaiki peralatan dapur yang kerap digunakan. Reka bentuk landasan kereta api adalah mudah, kecil, tidak berat ruang, dan anda boleh membetulkannya dengan tangan anda sendiri.

Pemasangan kabinet sudut (video)

Terlalu dalam pemasangan pembinaan tidak biasa, anda boleh memasang dapur tanpa mereka, dengan teliti mengkaji pelan arahan dan mengelakkan kesilapan tipikal.

Kesilapan yang paling asas ialah kejiranan zon, yang sebaliknya, harus sama antara satu sama lain. Tempat di mana makanan dimasak, tempat pemotongan dan penyediaan makanan dan tempat menyimpan makanan perlu dipisahkan. Iaitu, kita mendapat "segitiga kerja" sedemikian, yang mana akan merangkumi zon-zon tersebut.

Jika prinsip ini tidak diperhatikan, banyak kekecohan yang tidak perlu di dapur akan membuat proses memasak tidak selesa.

Satu lagi kesilapan berkaitan dengan bar. Memperbaikinya dengan tangan mereka sendiri, selalunya pemilik menjadikannya tempat yang lewat. Atau, sebaliknya, mereka memandu ke sudut gelap. Dia tidak boleh berada di pintu, tidak sepatutnya terlalu dekat dengan tingkap, dan tempat duduk duduk di belakang bar sepatutnya cukup untuk tidak menyekat kebebasan tindakan kepada orang di belakang dapur.

Galeri foto struktur sudut dengan kaunter bar dan tanpa ia akan menunjukkan contoh reka bentuk dapur sudut.

Anda tidak boleh mengelakkan keadaan jika dinding tidak seimbang, yang tidak diabaikan semasa memasang dapur. Dengan tangan anda sendiri atau tenaga pakar, tetapi ketidaksamaan perlu dikeluarkan, jika tidak, sisi estetika masalah itu akan menjadi kegagalan.

Pembinaan perabot adalah sukar untuk ditubuhkan, jika dapur tidak rata dinding Di dapur sudut kompak anda boleh meletakkan semua yang anda perlukan

Apabila memasang dan memasang perabot, adalah penting untuk mengikuti peraturan "segi tiga"

Dapur sudut untuk dapur kecil

Untuk dapur kecil adalah pilihan yang mudah dengan bar, dengan mengambil kira hakikat bahawa projek ruang makan yang lain tidak disediakan.

Terdapat pilihan suite di dapur kecil seperti dan ciri-ciri lain:

 • Selalunya projek tersebut adalah susun atur berbentuk L dapur, ia terletak di dinding serenjang;
 • Dapur sudut berbentuk U menangkap tiga dinding, kadang-kadang mustahil untuk melakukannya, atau anda perlu mengorbankan sesuatu (sebagai contoh, kaunter bar);

Selalunya, dapur sudut di ruang kecil merebut kawasan ambang tingkap, meletakkan di sana, sebagai contoh, tenggelam (tenggelam segera dari tingkap);

 • Prinsip menyimpan rakaman adalah, tidak kira apa reka bentuk dapur kecil, bilangan laci dan rak atas perlu diminimumkan, dan ini boleh dilakukan hanya kerana keluasan bahagian bawah alat dengar;
 • Sekiranya sudut dapur untuk dapur kecil tidak boleh dilakukan tanpa bahagian atas, anda perlu berputus asa sekurang-kurangnya pintu - untuk membuat rak ini terbuka bermakna untuk mengembangkan ruang secara visual;
 • Dapur sudut dengan kaunter bar kecil membuat imej dapur dengan kawasan tempat duduk, terutamanya jika ada beberapa aksesori yang menarik, tidak besar di rak ini.

Set perabot untuk sudut dapur kecil harus tinggi Bentuk modul loker modul membuat dapur kecil selesa

Dan reka bentuk dapur sudut kecil baru-baru ini telah gembira dengan perkara-perkara yang retro: pereka memutuskan untuk curtsy dalam fesyen tahun 50-an dan 60-an, kembali kabinet kecil dapur kecil atau rak. Dengan mereka, anda boleh dengan mudah meninggalkan panjang dapur tambahan, mengeluarkan kabinet atas. Ya, dan elemen ini membatalkan kadang-kadang gambar yang tidak dapat difahami, di mana anda boleh memecahkan kepala semasa pemasangan.

Dapur sudut - nuansa dengan tangan mereka sendiri

Rahsia kecil akan membantu mengatur ruang supaya rakaman yang agak sederhana akan dibenarkan pendekatan yang tidak standard:

 • Pencahayaan tambahan, tidak termasuk dalam lukisan - membuat reka bentuk yang lebih lembut, suasana yang selesa;
 • Namun pada salah satu dinding, dibebaskan dari bahagian atas kabinet, anda boleh menggantung lukisan atau mural dengan imej sesuatu yang besar (gambar dengan ilusi pengembangan ruang), ia akan melengkapkan reka bentuk asas, dan dengan tangan anda, anda membuat dapur yang lebih sedikit, walaupun cacat;
 • Ruang di atas bar juga bernilai lampu tambahan;

Susunan sudut perabot di dapur dalam banyak cara memudahkan proses memasak

 • Dengan tangan anda, dapur sudut yang menjengkelkan lama boleh diubah dengan bantuan decoupage - anda tidak akan menemui apa-apa reka bentuk seperti itu;
 • Dapur sudut mempunyai kelebihan utama - semuanya berdekatan, yang sangat mudah. Namun set kepala ini kelihatan padat, mereka menyusun ruang, dan menjaga mereka adalah mudah.

Kesimpulannya

Dapur penjuru boleh dipasang dengan tangan sendiri, memilih cara yang baik untuk merancang, untuk menghilangkan butiran yang tidak perlu, mengelakkan bilik yang sudah kecil.

Dalam penampilan, dapur tersebut tidak betul-betul lebih rendah daripada linier, dan unsur-unsur yang boleh diubah untuk menyimpan peralatan membuat set kecil dalam penampilan, tetapi sangat bermaklumat di dalamnya.

Buat sendiri projek reka bentuk dapur

Dapur - ini adalah salah satu premis yang paling penting dan penting di mana-mana kawasan kediaman, sama ada sebuah apartmen atau sebuah rumah negara. Di dalamnya, banyak masa dibelanjakan oleh setiap ahli keluarga, serta menerima tetamu atau perayaan yang penuh. Oleh sebab itu, reka bentuk dapur diperlukan supaya interiornya memenuhi keperluan semua yang tinggal di rumah, serta para tamu.

Setakat ini, penyelesaian reka bentuk begitu pelbagai bahawa sesiapa sahaja yang ingin mengubah bahagian dalam premis boleh menawarkan banyak projek dapur yang paling asli, cantik dan praktikal. Tidak syak lagi, pilihan yang dicadangkan itu boleh benar-benar sesuai dengan keutamaan individu pelanggan dan ahli keluarganya. Tetapi dalam kes apabila anda masih mahu projek untuk reka bentuk dalaman dapur anda menjadi berwibawa, anda perlu mengambil kira bahawa ia bukan hanya mengambil masa. Untuk merealisasikan, dalam realiti yang diilhamkan, diperlukan untuk menerapkan banyak usaha dan usaha!

Pertama sekali, anda perlu berfikir dan mengambil kira gaya yang anda mahu untuk menghiasi pedalaman. Juga pertimbangkan kawasan bilik dan tata letak keseluruhan.

Selalunya berlaku bahawa dapur bukan sahaja objek destinasi langsung. Ia juga digunakan sebagai ruang makan, dan sebagai tetamu. Dalam erti kata lain, bukan sahaja proses memasak berlaku di dalamnya, tetapi juga penggunaannya dan pertemuan kawan-kawan.

Adalah penting untuk membuat projek dengan betul supaya semua kawasan diperuntukkan (walaupun kecil). Pelan seperti itu untuk memberi perhatian adalah lebih daripada sekadar ruang di mana makanan dimasak. Terdapat nuansa tertentu dalam reka bentuk dapur seperti rancangan. Ini, serta variasi dalam reka bentuk dalaman dapur, akan dibincangkan dengan lebih lanjut.

Reka bentuk dapur digabungkan dengan ruang tamu

Sekiranya dapur digabungkan dengan ruang tamu, ini memberi peluang untuk menyelamatkan satu meter persegi sebuah apartmen atau rumah. Lebih-lebih lagi, pedalaman seperti itu boleh dibuat dengan cara yang paling unik. Tetapi perkara yang paling penting ialah tidak ada cara untuk melakukannya tanpa profesional perniagaan ini - pereka.

Untuk menyatukan ruang tamu dan dapur, anda perlu mengatur semula dokumentasi untuk pembangunan semula perumahan anda, selepas itu permit khas untuk kerja dikeluarkan.

Juga, untuk membangunkan reka bentuk untuk rancangan sedemikian, anda mesti membangunkan reka bentuk dapur.

Ia juga penting bahawa, mengikut peraturan, set dapur harus dipindahkan ke tempat tinggal - ia dilarang. Maksudnya, seluruh kawasan kerja harus terletak di dapur. Bagi keseluruhan reka bentuk - anda boleh mempercayai sepenuhnya fantasi anda! Anda boleh membandingkan gambar-gambar projek dapur - maka anda, pasti, akan lebih jelas apa itu.

Jika anda mendekati masalah mengatur ruang dalaman yang baru dengan cara yang asal, dapur yang digabungkan dengan ruang tamu boleh berubah menjadi agak luar biasa, terang dan asli.

Projek reka bentuk dapur digabungkan dengan ruang makan

Selalunya dapur digabungkan dengan ruang makan. Reka bentuk ini dilakukan kerana batasan meter persegi di dalam bilik, yang tidak membenarkan mengatur pilihan lain.

Tetapi jika jumlah kawasan dapur, sebagai contoh, ialah 12 meter persegi, maka anda boleh dengan mudah menganjurkan ruang makan di dalamnya! Di dalam bilik sedemikian, bukan sahaja meja makan sangat asli, tetapi lapan kerusi yang selesa, semua komunikasi dapur yang diperlukan dan aksesori lain boleh diletakkan kepadanya.

Mungkin anda telah melihat projek reka bentuk foto dapur, di mana sempadan yang memisahkan premis dapur ke ruang makan dan kawasan memasak adalah luar biasa cantik dan harmoni. Dan pengedaran ini dibuat agak menarik dan mempunyai fungsi yang baik.

Kami telah mengumpulkan koleksi 10 susun atur dapur terbaik di apartmen, di bawah anda boleh melihat foto mereka. Untuk memperbesar foto, klik saja:

Terima kasih kepada kombinasi gaya tertentu dan warna-warna terang, bilik dapur akan menjadi yang paling tidak adalah karya seni!

Sehingga kini, tidak banyak keperluan untuk dapur. Perkara utama ialah ia dapat dengan mudah dibersihkan dan diletakkan secara tertib, dan juga - kemudahan maksimum dan fungsi. Adalah penting bahawa reka bentuk projek dapur direka sedemikian rupa sehingga berada di dalamnya, terdapat selera yang sihat dan motivasi untuk mencipta karya kuliner.

Dapur digabungkan dengan ruang tamu (ruang makan)

Bercakap tentang reka bentuk reka bentuk kemudahan dapur yang digabungkan dengan ruang tamu atau ruang makan, persoalan yang paling penting adalah visi anda tentang apa yang akan kelihatan seperti bilik itu? Tetapi salah satu daripada banyak reka bentuk foto siap projek dapur adalah sangat mungkin dan akan menjadi bahagian dalam dapur anda, yang sesuai dengan sempurna ke dalam susun atur keseluruhan dan hiasan rumah anda.

Hebatnya, reka bentuk dapur dicipta, dihiasi dalam gaya Jerman atau dalam gaya minimalis, serta tradisi moden.

Oleh kerana ruang dapur perlu digunakan secara fungsional, semuanya difikirkan di pedalaman dengan teliti. Tidak boleh ada perkara dan butiran yang tidak perlu. Ini akan membuatkan anda berasa selesa dan selesa.

Perhatikan lampu dapur. Ia tidak boleh terlalu tajam, tetapi pada masa yang sama cerah - ia berada di zon memasak. Di mana makanan berlaku, pencahayaan boleh dianjurkan berselerak atau teredam.

Mewujudkan projek dapur sudut yang digabungkan dengan ruang tamu, perabot boleh menggunakan pelbagai. Termasuk sudut, sofa lembut. Dapur terbaik untuk pesanan ada di sini. Dengan pengedaran asal, varian yang indah dari ruang tamu dapur akan berubah, yang akan menyenangkan kedua-dua pemilik rumah dan semua tetamu.

Juga, jika anda memutuskan untuk menggabungkan dapur dengan ruang makan, pilihlah penyelesaian warna hangat dan mereka yang akan mewujudkan persekitaran selesa dan selesa dan akan merangsang selera makan.

Jika anda membuat sendiri ruang dalaman, lihatlah projek foto dapur yang dibuat oleh pereka profesional. Adalah mungkin bahawa anda akan dapat memilih pilihan siap sedia sendiri yang sesuai dengan keinginan dan kehendak anda. Ia sangat mudah apabila pereka bentuk mencipta reka bentuk dapur dengan dimensi! Ini membolehkan setiap pemilik mengemudi, bagaimana dan apa yang boleh dilengkapi dengan salah satu premis penting mana-mana rumah.

Varian penyediaan ruang dapur

Pastikan untuk mempertimbangkan bahawa dapur bukan sahaja perlu untuk semua orang - peti sejuk, mesin basuh pinggan mangkuk, pengering dan dapur. Di dalamnya, anda perlu meletakkan meja, di mana anda akan menyediakan dan menyampaikan hidangan sebelum berkhidmat.

Bagi peralatan rumah moden, ia boleh dibina dengan pelbagai pilihan perabot, sama ada gaya dalaman anda.

 • Memilih teknik di dapur, pertimbangkan kebolehpercayaan dan kefungsiannya.
 • Di dalam sink, pasang alat pencincang - ini akan menjadikan kehidupan lebih mudah bagi setiap ibu rumah tangga.

Juga, pertimbangkan jarak dari dapur yang ditetapkan ke barang lain, termasuk ketika membuka loker. Sekiranya anda mempunyai kawasan kecil, lebih baik menggunakan kemudahan dapur di seluruh ketinggian. Jarak optimum dari plat ke sinki akan menjadi satu meter.

Reka bentuk dapur tidak sukar sama sekali. Perkara utama adalah dengan betul mendekatkan isu ini dan kemudian anda akan mendapat bahagian dalaman yang selesa dan asli!

Kami juga menawarkan Kelas Master menarik pereka yang berpengalaman untuk membuat projek dapur dengan bantuan program khas. Melihat menyenangkan:

TOP-100 foto pilihan reka bentuk dapur

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

© 2018. Semua hak terpelihara.

Menyalin hanya dibenarkan apabila menggunakan pautan aktif ke tapak ini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 51