Projek foto dapur – 314167.info

Projek foto dapur

Projek-projek gambar dapur.

Kami membawa sedikit perhatian kepada anda projek fotografi dapur. Gambar-gambar projek adalah sangat berharga di dalamnya, tidak seperti gambar-gambar dapur di atas projek, dimensi dapur itu sendiri dan dimensi unsur-unsur individu kabinet dapur ditunjukkan. Ini bermakna bahawa jika anda menyukai projek itu, anda boleh merancang dapur anda berdasarkan dan berdasarkan saiz dapur anda, hanya sedikit menyesuaikan projek siap.

Projek dapur pada kebanyakan gambar dibentangkan dalam hitam dan putih, ia hanya kekal untuk memilih warna papan serpai dan fasad.

Projek foto dibentangkan dalam dua bahagian:

Dapur-dapur projek-projek ini boleh dipesan di Kaliningrad. Ini adalah sebahagian kecil daripada projek dapur yang dilaksanakan oleh kilang perabot.

Sebelum anda pergi ke pratonton projek fotografi dapur, sedikit teori ergonomik dapur, lebih banyak yang akan kita pertimbangkan pada masa akan datang dalam artikel berasingan.

Skim untuk ergonomik diberikan dari laman web Itali untuk perancangan dapur.

Menurut skema pertama, kedalaman kabinet atas adalah dari 32 hingga 36 cm kedalaman ini memudahkan pemasangan pengeringan, mengangkat mekanisme untuk pintu dengan pembukaan mendatar.

Kabinet ketinggian kes dengan asas 90 cm, bawah tanah yang 15-20 cm. cap kami adalah 10-15 cm tinggi dan 72 cm badan, hasilnya kita mendapat 82-87 cm. Kedalaman kabinet dalam skim 60 cm, ini biasanya kedalaman countertops, dan kedalaman bawah keadaan standard dibuat sama dengan 52 cm untuk alas konvensional dan 56 cm untuk sebuah almari untuk ketuhar yang tertanam.

Ketinggian apron dapur adalah 60-70 cm, yang harus diambil kira jika anda akan membuat apron ubin.

Menarik untuk anda akan menjadi luar biasa reka bentuk dapur dengan susun atur selari, apabila kaunter bar terletak selari dengan dapur utama.

Dalam foto kedua, susun atur yang sama menarik untuk kita, apabila meja makan bersebelahan dengan bahagian pulau dengan tongkat yang dipasang.

Galeri reka bentuk dapur foto (100 foto sebenar yang terbaik)

Malah orang bijak kuno mengatakan bahawa lebih baik untuk melihat sekali daripada mendengar seratus kali. Visualisasi apa-apa idea boleh mendedahkan semua sisi positif dan negatif. Jika anda memutuskan untuk mengemaskini reka bentuk dapur, galeri foto dengan penyelesaian siap sedia akan membantu anda dalam hal ini.

Gabungan warna yang berbeza, penempatan set dapur dan ruang makan - semua ini sukar dibayangkan tanpa projek yang direka secara profesional.

Reka bentuk projek dapur sendiri: dari A hingga Z

Reka bentuk dapur yang direka dengan baik akan membolehkan anda menggunakan setiap sentimeter ruang secara rasional. Jika anda memutuskan untuk mengemaskini bahagian dalam rumah, maka bilik pertama yang anda mesti mula membaiki adalah dapur. Pembaikan adalah satu peluang yang baik untuk merealisasikan idea anda. Untuk menjadikan dapur selesa dan berfungsi, tidak cukup untuk mengemas kini dinding dan memasang perabot baru - penting untuk mendekati proses dengan lebih serius dan dengan cara yang kompleks.

Bagaimana untuk memulakan projek reka bentuk dapur

Jangan takut untuk meninggalkan jalan klasik dan gunakan borang yang rumit, kerana hari ini kami akan melaksanakan hampir apa-apa projek. Anda boleh membuat bahagian dalaman premis dengan melaksanakan idea-idea dari Internet. Walau bagaimanapun, pedalaman seperti itu tidak akan menjadi individu, dan tidak ada jaminan bahawa ia sesuai untuk dapur anda. Anda boleh membuat bahagian dalam dapur sendiri. Malah orang awam boleh membuat reka bentuk. Untuk merancang projek itu dilakukan secara kualitatif, anda mesti mengikuti langkah-langkah tertentu dan mengetahui semua nuansa yang akan membantu dalam mewujudkan kawasan yang unik. Untuk melihat apa yang akan menjadi bahagian dalaman rumah, adalah bernilai menarik pembaikan masa depan. Projek reka bentuk adalah satu siri aktiviti yang akhirnya membawa kepada penciptaan lakaran dan memperbaiki reka bentuk rumah. Perkara yang paling penting dalam proses ini ialah idea dan keinginan anda.

Sebelum anda mula merancang reka bentuk projek, anda perlu melalui langkah-langkah berikut:

 • menjalankan pengukuran dapur di rumah;
 • pertimbangan terhadap peraturan dasar untuk penempatan perabot dan peralatan;
 • pilihan penyelesaian warna untuk reka bentuk dalaman;
 • pemilihan alat pencahayaan;
 • pilihan bahan binaan;
 • mewujudkan projek reka bentuk.

Untuk membuat projek berikut dari peringkat awal - menjalankan pengukuran dapur. Peringkat ini dijalankan secara bebas melalui rolet. Pada selekoh kertas, anda perlu menarik dapur rumah anda dengan petunjuk tingkap, pintu dan elemen struktur yang lokasinya tidak boleh diubah. Ia perlu untuk mengukur dimensi asas dan jarak antara semua elemen. Semua dimensi dilukis pada lukisan. Selepas itu anda boleh mula membuat projek.

Peraturan asas untuk penempatan perabot dan peralatan

Anda boleh menjangkakan terlebih dahulu pilihan untuk menyusun semula perabot di dapur supaya pada masa akan datang anda dapat menyegarkan kawasan pedalaman secara teratur dengan cara sedemikian rupa Sekiranya anda membuat keputusan untuk membaiki sendiri, anda perlu mengetahui peraturan asas untuk mengatur perabot, serta peralatan rumah tangga di dapur:

 • Untuk perkakas rumah yang betul, anda harus menggunakan peraturan "segi tiga dapur". Apabila membuat pedalaman dengan tangan anda sendiri, ingat bahawa segitiga ini harus menjadi dapur, peti sejuk dan sink.
 • Apabila melakukan pembaikan di dapur dengan tangan anda sendiri, perhatian khusus harus dibayar untuk mengatur perabot. Terdapat lima jenis susunan perabot: L berbentuk dan berbentuk U, selari dan dalam satu baris, dan juga pulau. Perlu diingatkan bahawa susunan perabot pulau hanya sesuai untuk dapur besar. Dalam susunan perabot anda boleh menggunakan idea anda dan bereksperimen berani.
 • Ia tidak disyorkan untuk meletakkan peti sejuk berhampiran dapur gas.
 • Tumba, di mana ia dirancang untuk menyimpan kutleri, disyorkan untuk memasang berhampiran sink. Oleh itu, anda boleh membuat alat dengar berfungsi.

Lukisan, di tempat pertama, digunakan untuk unsur-unsur yang terikat kepada komunikasi. Dan hanya selepas ini selesai, anda boleh meneruskan untuk membuat lakaran, yang pertama anda perlu menarik peti sejuk, sink dan dapur, dan kemudian perabot barisan bawah. Anda juga boleh menarik tempat di mana mesin basuh dan mesin basuh pinggan akan dipasang. Ini akan menjadi langkah seterusnya dan penting dalam mewujudkan projek reka bentuk dalaman untuk dapur rumah anda.

dapur warna, mungkin - adalah ciri utama setiap dapur, jadi pilihan yang harus didekati dengan kesungguhan yang terbaik, selepas mengkaji beratus-ratus pilihan untuk menterjemahkan idea kreatif ke dalam tangan mereka sendiri, perlu berfikir dengan teliti tentang skim warna di kawasan pedalaman di dapur rumah anda. Peraturan pertama dekorasi dapur - Penggunaan 2-3 warna utama. Warna asas bergantung kepada gaya pilihan di mana bilik dibuat. Sebagai contoh, untuk gaya Provence, warna pastel sesuai, untuk gaya avant-garde - merah, hitam, putih. Untuk membuat dapur yang selesa dan selesa untuk diri sendiri, anda boleh menggunakan satu nada utama, dan anda boleh meletakkan aksen yang menarik dengan elemen hiasan yang cerah.

Jika anda memutuskan untuk menghiasi dalaman anda dengan tangan anda sendiri, pilih warna utama untuk dinding, dan untuk elemen hiasan - tambahan, yang akan digabungkan antara satu sama lain atau akan berbeza. Sebagai contoh, jika warna dinding dipilih kuning - perabot boleh menjadi coklat atau beberapa nada yang lebih ringan daripada dinding. Jika warna dinding putih - pilih perabot dalam warna biru tua atau hitam. Aksen terang di dalam bilik akan menjadi elemen asli hiasan, yang akan digabungkan dengan interior keseluruhan dapur rumah anda. Jangan ragu untuk merangkumi idea anda dalam kehidupan dan hasilnya akan mengejutkan anda.

Lampu cahaya putih tulen akan membuat dapur yang lebih besar dan warna hangat dapat menambah sedikit keselesaan kepada memberi bentuk kepada idea-idea kreatif dan menarik, tidak cukup untuk memilih warna dinding dan perabot. Pencahayaan yang betul memainkan peranan penting dalam menghias pedalaman. Untuk merancang penempatan peralatan pencahayaan dengan betul, anda perlu mengetahui teknik asas:

 • Apabila membuat reka bentuk projek, perhatian khusus harus diberikan untuk menyalakan kawasan kerja dan kawasan di mana makanan diambil. Sebagai peraturan, candelier dan lampu digunakan untuk menerangi dapur.
 • Lekapan terbina dalam terbaik digunakan di atas kawasan kerja untuk mengarahkan cahaya. Cahaya yang menghilang dari kandil sangat sesuai untuk menyalakan meja makan.
 • Jika anda memilih warna cahaya untuk menghiasi dinding, maka jangan mengambil lampu dengan banyak lampu. Dalam kes ini, sinaran cahaya akan dapat dilihat dari dinding, menjadikan bilik lebih ringan.
 • Untuk menerangi dapur, jangan memasang lebih daripada tiga sumber cahaya.
 • Sebaik sahaja anda telah memutuskan lokasi peralatan lampu, anda boleh merancang lokasi suis dan soket dengan selamat.

Bahan-bahan di dapur, ia adalah wajar untuk menggabungkan, bukan sahaja oleh warna mereka tetapi juga tekstur mereka untuk mereka bentuk dapur dengan tangannya perlu memilih bahan-bahan yang boleh dibasuh. Untuk menjalankan pembaikan pada dinding, pilih kelembapan kertas dinding tahan atau cat, lantai - jubin, linoleum atau lamina lantai, siling - kain ketegangan, plastik atau jubin.

Peraturan asas semasa memilih bahan:

 • Lantai ini disyorkan untuk dibuat bahan yang mempunyai permukaan licin.
 • Lantai dapur boleh dibuat sebagai gabungan, dan jenis yang sama.
 • Jika lantai berjubin - pilih jubin dengan permukaan matte, supaya ia tidak tergelincir.
 • Untuk dinding, gunakan cat lateks.
 • Permukaan dinding di kawasan permukaan kerja paling baik diliputi dengan jubin atau mozek.

Setelah semua nuansa dipecahkan, anda boleh membuat projek reka bentuk sendiri. Jika anda boleh melukis gambar dengan gambar semua butiran, buat salinan kecil dapur impian anda. Sekiranya anda tidak dapat menarik, gunakan perisian khas. Dengan bantuan program ini anda akan dapat membuat lakaran, yang akan menggambarkan idea kreatif pedalaman. Terima kasih kepada program dalam 3D, anda boleh membuat beberapa pilihan dalaman dan memilih pilihan terbaik untuk pembaikan. Setelah membuat reka bentuk dengan tangan anda sendiri, anda boleh mengambil gambar dengan anda ke salon perabot atau ke kedai bahan binaan untuk rumah dan mengambil semua yang anda perlukan dengan ketepatan yang paling tepat.

Permukaan marmar boleh dicat kedua-duanya dengan tangan mereka sendiri, dan dengan bantuan seorang pereka Bahagian puncak kerja atau bar kasar akan menjadikan pedalaman lebih "alive9quot; dan bergaya

Buat projek reka bentuk dengan tangan anda sendiri - ini adalah pelaburan pertama dalam melakukan pembaikan ke rumah anda. Anda boleh menyedari semua idea anda di pedalaman dan kemudian menikmati ciptaan anda. Jangan takut untuk menambah elemen hiasan ke pedalaman, yang akan menjadi kemuncak dapur anda.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 39