Projek pangsapuri dengan program tangan sendiri

Reka bentuk Apartment Online

Program untuk membuat apartmen reka bentuk 3D dalam talian, Percuma

Program yang disampaikan berfungsi untuk membuat reka bentuk 3D pangsapuri dan bilik dengan tangan mereka sendiri. Semua fungsi tersedia dalam mod dalam talian secara percuma. Anda boleh membuat susun atur ruang yang diperlukan, memilih penamat dinding, lantai, siling. Tanpa bantuan pereka, anda boleh membuat perabot dan aksesori sendiri. Bagi mereka yang akan melakukan pembaikan, para perancang akan membantu dalam merangka anggaran: hitung kawasan permukaan untuk dipadamkan.

Untuk bekerja dalam program, anda tidak perlu membeli kunci lesen. Plugin yang cukup dipasang di penyemak imbas anda. Anda hanya perlu menunggu editor untuk memuatkan. Semua program-rancangan pereka dalaman adalah Russified dan mempunyai antara muka yang jelas.

Dalam pereka dalaman dalaman 3D ini, program berikut digunakan: Autodesk Homestyler, perancang 5D dan Apartama. Alat ini termasuk set perabot dan aksesori besar pengeluar sebenar. Terima kasih kepada apa yang anda boleh buat di dalam pangsapuri, rumah, serta bilik individu: bilik mandi, dapur, bilik tidur, bilik kanak-kanak, dan lain-lain. Interior yang dihasilkan boleh disimpan sebagai gambar dan lawatan maya (dalam kes Autodesk Homestyler). Dalam beberapa alat untuk menyimpan hasilnya, anda perlu mendaftar atau log masuk menggunakan akaun rangkaian sosial.

Projek reka bentuk sebuah apartmen

Merancang untuk memperbaiki atau mahu menaik taraf pedalaman, tetapi tidak tahu di mana untuk bermula? Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah menyediakan projek reka bentuk. Terima kasih kepada perkara yang mudah ini, anda boleh menghalang kesemua kesalahan semasa bekerja dan menjimatkan masa dan wang. Satu program untuk projek reka bentuk apartmen, yang akan kita bincangkan dalam artikel ini, akan membantu anda untuk melakukan semuanya dengan cepat dan cekap.

Pertama anda perlu memuat turun program untuk reka bentuk dalaman dan memasangnya di PC anda. Prosedur ini akan mengambil masa tidak lebih daripada 5-10 minit. Kemudian mulakan fail yang dibuat dengan mengklik dua kali dengan tetikus. Wizard Persediaan akan muncul secara langsung pada skrin. Ikut sarannya. Berhati-hati semak perjanjian pengguna dan pilih folder untuk memasang aplikasi. Juga, anda boleh membuat jalan pintas ke program di desktop.

Adakah pemasangan selesai? Jalankan program dan pilih "Buat projek". "Interior Design 3D" akan menawarkan dua pilihan untuk dipilih:

 • - memulakan projek dari awal. Dalam kes ini, anda boleh menarik semua bilik secara manual dalam editor terbina dalam.

 • - projek berdasarkan pelan. Gunakan kaedah ini jika anda mempunyai pelan apartmen yang ada. Hanya imbas imej dan muatkan ke dalam program.
 • Tentukan jenis projek

  Ini adalah peringkat yang sangat penting. Berhati-hati: pertimbangkan kawasan sebenar rumah anda. Jika tidak, segala ketekunan boleh dibazirkan.

  Perkara seterusnya yang perlu anda perhatikan adalah menyelesaikan premis. Jangan ketinggalan langkah ini, kerana tanpa anda, anda tidak akan dapat menyediakan rancangan reka bentuk sepenuhnya dari pangsapuri anda sendiri. Untuk meneruskan pemilihan bahan penamat, klik dua kali pada bilik pada pelan.

  1

  Menu tetapan muncul di sebelah kanan skrin. Di sini anda boleh memilih reka bentuk untuk dinding, lantai, siling dan skirting. Pergi ke tab yang anda minati, dan kemudian klik pada kotak yang bertentangan baris "Bahan".

  Buka editor bilik

  Direktori dengan bahan yang tersedia dibuka. Pilih tekstur yang optimum di dalamnya dan, jika dikehendaki, laraskan skalanya. Eksperimen, cuba pilihan yang berbeza - hanya supaya anda boleh memilih reka bentuk yang sesuai untuk rumah anda. Sudah di peringkat kerja ini anda dapat menganggarkan hasil awal dalam mod 3D: ini boleh dilakukan di bahagian bawah skrin atau dalam tab "Ulasan 3D".

  Pilih bahan penamat untuk bilik

  Seterusnya, tambahkan perabot. Program ini mempunyai katalog yang luas dalam pelbagai item dalaman. Pergi ke sana dengan mengklik "Tambah Perabot"Di panel kanan. Semua pilihan yang ada dibahagikan kepada kumpulan. Contohnya, jika anda ingin menyediakan reka bentuk dalaman ruang tamu dengan gaya moden, maka ini tidak akan menimbulkan masalah. Pilih objek dengan tetikus dan klik "Tambah kepada pemandangan". Kemudian letakkan pelan 2D di lokasi yang dikehendaki. Jika perlu, anda boleh menghidupkannya: untuk melakukan ini, ambil lingkaran kuning dan tariknya ke arah yang anda mahu.

  Susun perabot di dalam bilik

  Sebagai peraturan, semua objek dalaman berbeza antara satu sama lain dalam penampilan dan saiznya. Dalam program "Interior Design 3D" masa ini diambil kira. Klik dua kali pada apa-apa objek pada rancangan itu. Menu tetapan muncul di sebelah kanan tetingkap kerja. Di sini anda boleh menyesuaikan saiz, dan juga menyesuaikan reka bentuk objek yang dipilih.

  Sesuaikan rupa perabot

  Adakah projek reka bentuk pangsapuri siap? Pergi ke tab "3D-review" atau "Lawatan Maya" dan menilai apartmen dari dalam! Jika anda berpuas hati, simpan hasilnya. Sebagai contoh, sebagai imej JPG atau dokumen PDF. Juga, anda boleh mencetak projek dengan mengklik pada ikon pencetak.

  Simpan atau cetak rancangan siap!

  Seperti yang anda dapat lihat dari artikel, "Interior Design 3D" adalah program yang mudah untuk mewujudkan projek reka bentuk untuk pangsapuri bandar, rumah persendirian dan pejabat. Pasangnya pada komputer dan kemudian anda boleh dengan mudah memikirkan semua nuansa pembaikan masa depan dan dapat memilih dalaman yang terbaik untuk setiap bilik.

  Reka bentuk pangsapuri dan pejabat - mudah!

  Muat turun program mudah "Interior Design 3D" - menjimatkan masa dan wang anda sebelum pembaikan.

  120 bahan penamat!

  Windows 7, 8, 10, Windows XP

  • Sergey Petrov Pokrov

  "Interior Design 3D" adalah program yang sangat baik di mana anda boleh membuat penyusunan semula di sebuah apartmen dalam masa 5 minit. Sangat gembira dengan pemilihan bahan yang banyak untuk reka bentuk premis dan kemungkinan untuk melihat unjuran 3D pedalaman yang sedang dalam pembangunan!

  Program "Interior Design 3D" adalah alat yang sangat diperlukan bagi mereka yang ingin mencuba sendiri sebagai pereka - untuk menyediakan dapur, bilik tidur atau ruang tamu. Di tempat lain, anda boleh membuat rancangan dalaman dengan kelajuan dan kemudahan sedemikian.

  Susun atur yang mudah dan reka bentuk mana-mana premis!

  © 2017 - Reka Bentuk Dalaman 3D - susun atur dan reka bentuk mana-mana premis.

  10 program percuma untuk reka bentuk dalaman

 • Abad XXI dengan teknologi canggihnya memudahkan kehidupan, baik dalam urusan sehari-hari dan dalam aktiviti profesional. Arkitek tidak menggunakan kertas, pensil, atau pemerintah untuk membuat rancangan untuk masa yang lama. Selain itu, proses itu sendiri menjadi lebih mudah, lebih produktif dan lebih menarik, mengingatkan permainan daripada kerja keras. Sekarang semua orang boleh berfikir tentang rumah impian mereka, menggunakan program percuma untuk reka bentuk dalaman dan susun atur apartmen. Tidak tahu ke mana hendak bermula? Kami akan menunjukkan kepada anda!

  Anda boleh bermula dengan program Astron, yang membolehkan anda menyusun item dalam bilik dengan parameter yang dikehendaki. Ini bukan alat serba boleh untuk reka bentuk, tetapi fungsi yang dipasang cukup untuk difikirkan melalui projek.

  Anda boleh memilih varian anda untuk menyelesaikan partition utama, setelah sebelumnya menunjukkan dimensi mereka. Sedikit fantasizing atau menghitung semua butiran, di ruang yang diwujudkan anda boleh meletakkan perabot, dekorasi, serta menentukan lokasi pintu dan tingkap. Katalog yang agak besar cukup untuk ini.

  Terdapat dua versi program: dibayar, dengan fungsi maju untuk profesional, dan percuma. Tetapi ini tidak bermakna pilihan kedua menyediakan peluang terhad untuk membuat penyerah.

  Dengan bantuannya, ia boleh membuat reka bentuk model reka bentuk tiga dimensi yang berkualiti, "bermain" dengan susun atur, warna, perabot. Satu-satunya kelemahan adalah pelbagai objek kecil, tetapi mereka mudah dicari di Internet.

  Selepas memuat turun SketchUp, anda boleh mula bekerja dengan segera, kerana antara muka sangat mudah dan mudah. Alat penting adalah keupayaan untuk menandatangani dimensi elemen individu.

  Rancangan selesai diletakkan di Web atau sebaliknya - mereka mencari inspirasi di sana, mengkaji karya orang lain.

  Yang mengejutkan, program ini sesuai bukan sahaja untuk merancang rumah dan pangsapuri - dengan bantuannya, anda dapat membuat model tiga dimensi dari sebuah tapak, jalan, kereta atau objek lain.

  Mungkin program ini tidak akan memuaskan pereka yang serius, tetapi pengguna biasa boleh mendapatkannya sangat berguna dan, yang paling penting, mudah. Dalam membuat projek kompleks Sweet Home 3D tidak membantu, namun percubaan kecil dengan aplikasi ini mudah dilaksanakan. Sebagai contoh, jika anda ingin melihat bagaimana almari akan kelihatan di sebelah sofa, dan sama ada untuk meletakkan TV di dinding ini atau tidak. Secara literal dalam lima minit anda boleh dengan mudah melukis susun atur premis.

  Malangnya, katalog objek yang dipasang tidak cukup besar, ia tidak menawarkan variasi dalam bentuk, saiz atau kelengkapan. Ini boleh menjadi kelemahan penting jika barang-barang yang hilang tidak dapat dimuat turun di laman web rasmi, tetapi isu ini mudah diselesaikan. Sweet Home 3D adalah program asing, tetapi bagi pengguna yang tidak memahami bahasa Inggeris dengan baik, terdapat berita gembira: terdapat versi Rusia.

  Jika anda berfikir tentang membeli perabot Ikea, maka program percuma ini pasti berguna. Ia sangat mudah dan mudah difahami, membolehkan anda memikirkan ruang dalaman menggunakan perabot dari pengeluar Belanda. Anda boleh mengambil item yang diperlukan dari katalog, memilih saiz, gaya, aksesori atau warna.

  Katalog Ikea agak luas - dari set besar hingga hal-hal yang berbeza, yang membolehkan anda membuat pedalaman yang penuh dengan menghitung kosnya. IKEA Home Planner menyediakan peluang untuk menyelamatkan hasil kerja dan menyelesaikan pembelian semua item yang dipilih. Gambar kualitatif dalam format 3D akan membantu untuk menilai reka bentuk yang dipilih secara terperinci.

  Ikea juga mempunyai program reka bentuk dapur berasingan yang dipanggil IKEA Kitchen Planner. Prinsip operasi adalah sama, tetapi pilihan perabot khusus untuk ruang ini jauh lebih luas, jadi kami mengesyorkan agar anda memuat turun secara berasingan dan aplikasi ini.

  Program yang baik untuk reka bentuk dalaman dan susun atur pangsapuri dari pencipta 3ds Max dan AutoCAD.

  Running Homestyler, anda perlu memilih salah satu daripada tiga fungsi yang dicadangkan: dalaman dari awal, menggunakan skim yang sudah siap atau projek siap dari galeri yang luas. Pada masa yang sama, anda akan mempunyai banyak pilihan untuk hiasan, penyelesaian warna dan kepingan sebenar perabot, yang termasuk dalam katalog jenama terkenal.

  Satu lagi alat untuk membuat dalaman dengan perabot sebenar dari kedai, bukan model fiksyen. Terdapat tiga cara bekerja dengan program ini: perkhidmatan dalam talian, versi demo percuma atau yang dibayar untuk profesional. Pada masa yang sama, Planoplan terus berkembang dan dikemas kini secara berterusan. Satu lagi kelebihan ialah kehadiran antara muka Rusia.

  Bekerja di bahagian dalam apartmen anda secara berasingan boleh membuat susun atur atau memilih pilihan standard. Terdapat fungsi lawatan maya untuk projek siap dengan keupayaan untuk melihat pada telefon pintar.

  Planoplan bukan sahaja sesuai untuk berfikir tentang tata letak umum, tetapi juga lebih terperinci. Sebagai contoh, untuk mengesan bagaimana bayangan akan bergerak pada siang hari, anda boleh menyesuaikan cahaya matahari bergantung pada masa siang. Banyak bahan yang anda gunakan untuk pedalaman, ada spesifikasi. Untuk memahami semua fungsi, tapak mempunyai arahan video yang jelas menunjukkan sistem pengurusan program.

  Tidak seperti perkhidmatan dan program dalam talian lain dengan antara muka yang mudah, anda perlu menghabiskan sedikit masa belajar PRO100. Ini adalah aplikasi yang lebih profesional yang membolehkan anda mengubah setiap butiran elemen yang dipilih: dari tekstur hingga ketelusan. Versi demo mempunyai fungsi yang terhad, tetapi ia cukup untuk perancangan atau lakaran.

  Harta yang ingin tahu yang jarang ditemui dalam program percuma untuk reka bentuk dalaman dan susun atur apartmen: keupayaan untuk menarik objek apa pun, menyesuaikan bentuk, saiz atau teksturnya, terutama jika anda mempunyai barang dari kedai dalam fikiran. Sebelum anda memulakan, anda perlu menentukan parameter premis itu, selepas itu anda boleh merancang rumah impian anda.

  Program ini menawarkan katalog perabot, kemasan dan warna yang besar. Sudah tentu, versi percubaan mengehadkan sifat-sifat sebenar, tetapi ia cukup untuk membuat render berkualiti tinggi.

  Buat susun atur anda sendiri, menentukan parameter yang tepat atau pilih yang tipikal yang sentiasa ditambah pada pangkalan data program.

  Antara muka mudah di Rusia, yang penting. Menurut projek siap apartmen, anda boleh "berjalan", menggunakan fungsi lawatan maya. Perancang 3D menawarkan untuk menyelamatkan rancangan selesai, mengedit atau mencetaknya.

  Secara umum, produk itu tidak banyak berbeza daripada yang serupa dengannya, tetapi ia sesuai dengan mereka yang tidak mahu menghabiskan banyak masa untuk membangunkan glider baru.

  Sentiasa membangun dan mengemas kini program untuk reka bentuk dalaman dengan katalog yang luas. Perkhidmatan ini dicipta oleh pemaju Rusia untuk penonton Rusia, jadi anda dapat dengan cepat membiasakan diri dengan fungsi tersebut.

  Terdapat peluang bukan sahaja untuk diilhami oleh karya orang lain, tetapi juga untuk menggunakannya, menyunting pada kehendak. Sebagai contoh, anda menyukai projek orang lain dan untuk mengelakkan membuang masa, anda boleh menyesuaikannya dengan parameter rumah anda.

  Penyedia siap kelihatan sangat berkualiti dan terperinci, seolah-olah pereka profesional bekerja pada mereka. Di samping itu, Perancang 5D mempunyai aplikasi mudah alih, jadi anda boleh melukis rumah impian anda di kereta bawah tanah atau dalam perjalanan ke tempat kerja.

  Dan akhirnya - alat untuk pereka sebenar, yang bagus dan mudah untuk digunakan. Dengannya, anda tidak boleh melukis susun atur beberapa bilik, tetapi juga untuk memikirkan keseluruhan tapak, mengingat setiap detail.

  Sebagai tambahan kepada perabot standard, anda mempunyai katalog besar katil bunga, semak, pagar, laluan, membolehkan anda membuat reka bentuk landskap di sekitar rumah.

  Gambar akhir kelihatan sangat realistik, dan peluang untuk "berjalan" melalui taman atau bilik membolehkan anda menilai projek dari semua pihak, termasuk oleh penduduk.

  Terdapat versi demo untuk rujukan, antara muka Rusia. Keburukan agak bersifat teknikal: hakikatnya bahawa FloorPlan 3D yang dipasang beratnya banyak dan mempunyai keperluan sistem yang tinggi.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  47 − = 42