Projek rumah dengan garaj di bawah satu bumbung

Contents

Projek rumah dengan garaj di bawah satu bumbung

Percuma untuk Rusia

LLC "Studio Reka Bentuk Senibina" Alfaplan "

Bolshoy pr.SP, d.80, of.13N

8-800-250-0597 panggilan percuma dari kawasan

Pelanggan yang dihormati, kami gembira dapat berjumpa dengan anda di pejabat kami di St Petersburg! Di sini anda boleh

untuk berkenalan dengan projek, bertanya soalan dan dapatkan projek. Ia adalah perlu untuk memberi amaran tentang masa lawatan anda!

Di wilayah Rusia - penghantaran pesanan anda melalui perkhidmatan kurier, "dari tangan ke tangan." Anda boleh menjejaki cara petak dengan nombornya, di laman web perkhidmatan kurier. Tempoh - dari 1 hingga 7 hari:

Moscow, St. Petersburg, Veliky Novgorod, Pskov, Tver, Petrozavodsk, Nizhny Novgorod

Saratov, Samara, Yekaterinburg, Tambov, Tula, Krasnodar, Kazan, Ufa, Arkhangelsk, Rostov-on-Don

Astrakhan, Irkutsk, Chelyabinsk, Omsk, Tomsk, Tyumen, Novosibirsk

bandar di Timur Jauh

Penghantaran ke negara-negara CIS 3-5 hari bekerja. hari

Perhatian, TINDAKAN! Mengenai projek rumah dari Alfaplan hingga 29 Januari, diskaun 5 ribu rubel (apabila menempah satu set lengkap lukisan).

Membina rumah di projek Alfaplane!

Rumah keluarga tunggal yang padat

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 4

Rumah moden dengan garaj bumbung dan teres rata

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

Rumah ekonomi untuk keluarga kecil dengan garaj

bahan dinding: busa / konkrit berudara atau bata Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

Cottage dengan pelan kompak dan bumbung gable

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

Rumah moden dengan bumbung cerun

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 4

Rumah ekonomi dan padat dengan garaj

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 5

Rumah loteng ekonomi dengan garaj

bahan dinding: balok kayu Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 4

Sebuah rumah kecil negara dengan carport

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 4

"Blue Bird" - sebuah desa padat yang indah dengan sauna

bahan dinding: busa / konkrit berudara atau bata Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

"Gaya Nevsky" - rumah dua tingkat yang selesa dan indah dengan garaj

bahan dinding: busa / bata konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

Rumah kayu untuk rehat dan kediaman tetap

bahan dinding: balok kayu Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

"Blue Bird" - sebuah pondok padat yang indah dengan garaj

bahan dinding: busa / konkrit berudara atau bata Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

Rumah dua tingkat dengan garaj dan balkoni

bahan dinding: buih / konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 4

"Wilayah keselesaan" - rumah moden - chalet dengan garaj

bahan dinding: busa / bata konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

"Viscount" - sebuah rumah dua tingkat dengan garaj dan susun atur yang sangat baik

bahan dinding: busa / bata konkrit berudara Ruang tamu (tanpa ruang tamu): 3

Bolshoy pr.SP, d.80, of.13N

8-800-250-0597 panggilan percuma dari kawasan

Copyright © 2005-2018 LLC "Seni Bina dan Reka Bentuk Studio" ALFAPLAN "

Hak cipta untuk penggunaan semua projek seni bina dan imej mereka dilindungi oleh bahagian 4 Kanun Sivil Persekutuan Rusia.

Projek rumah dengan garaj di bawah satu bumbung: idea yang indah dan praktikal

Setiap pemilik sebuah rumah negara tahu betapa pentingnya untuk memiliki bukan sahaja sebuah kereta, tetapi juga wilayah yang diatur khusus untuknya, di mana ia mungkin untuk mewujudkan keadaan yang selesa untuk penyimpanan dan penyelenggaraan kereta. Hari ini terdapat beberapa pilihan untuk meletakkan garaj di laman web ini. Artikel ini akan mempertimbangkan projek rumah dengan garaj di bawah satu bumbung: kelebihan dan kekurangan penyelesaian sedemikian, serta ciri perancangan dan pembinaan.

Apabila membina rumah adalah penting untuk mengambil kira saiz dan fungsi semua premis subsidiari, termasuk garaj

Projek rumah satu tingkat dengan garaj di bawah satu bumbung: kebaikan dan keburukan

Ramai yang berpendapat bahawa garaj harus terletak secara berasingan dari bangunan untuk mengelakkan kesulitan yang berkaitan dengan penggunaannya. Walau bagaimanapun, ia sering berlaku bahawa kawasan plot tidak membenarkan anda memperuntukkan ruang yang berasingan untuk ini, dan anda perlu menggunakan gabungan kedua-dua bangunan itu, menggabungkannya di bawah satu bumbung. Dan perlu diperhatikan bahawa penyelesaian ini mempunyai kelebihannya:

 • Kos pembinaan kewangan tidak dapat dinafikan, jika anda memberi pilihan kepada pilihan ini. Penubuhan dua bangunan berasingan selalu lebih mahal daripada satu pembinaan kompleks;

Kehadiran garaj di bawah satu bumbung dengan rumah akan membolehkan perkhidmatan kereta selesa di musim sejuk

 • Untuk mengendalikan garaj yang digabungkan dengan rumah, ia adalah lebih mudah, selepas semua dalam waktu sejuk anda boleh masuk ke dalam kereta, tanpa meninggalkan jalan. Di samping itu, gabungan itu membolehkan anda menyimpan di dalam garaj banyak perkara yang perlu di dalam rumah, yang mana ia akan menyusahkan untuk pergi ke garaj, jika ia terletak secara berasingan dari rumah;
 • Terima kasih kepada persatuan sedemikian, kawasan ini sangat diselamatkan. Penyelesaian rasional seperti ini membolehkan anda meletakkan semua yang anda perlukan walaupun di kawasan yang paling sederhana.

Kelemahan penyelesaian ini termasuk keperluan untuk haba berkualiti tinggi dan penebat bunyi antara kedua-dua bilik, kerana jika tidak, sejuk dari garaj akan menembusi ke dalam bilik bersebelahan, dan bunyi enjin kereta akan mengganggu isi rumah.

Terima kasih kepada penyatuan rumah dengan garaj, adalah mungkin untuk menyelamatkan kawasan plot yang berguna

Projek rumah dengan garaj di bawah satu bumbung: pilihan penginapan

Dalam proses memilih atau membangunkan sesuatu projek, adalah penting untuk memikirkan terlebih dahulu bagaimana benda-benda ini akan terletak bersebelahan antara satu sama lain. Dan dalam hal ini persoalan utama timbul kira-kira garaj, kerana lokasi rumah hampir selalu jelas.

Garaj ini boleh didapati di salah satu daripada tiga prinsip:

 • Garaj bawah tanah ditubuhkan terus di bawah bangunan itu sendiri, kira-kira bercakap, di tingkat bawah tanah atau di tingkat bawah. Penyelesaian ini membolehkan anda untuk menjimatkan ruang yang banyak, serta mengurangkan bilangan kerja yang diperlukan dengan tanah. Di samping itu, sangat ideal jika terdapat keperluan untuk membina garaj yang dipasang di rumah di tapak yang terletak di bawah cerun;

Penempatan garaj di rumah dua tingkat mestilah dirancang pada peringkat reka bentuk

 • Garaj di bawah tanah di atas terletak di pangkalan rumah, supaya semua tempat tinggal seolah-olah berada di atasnya. Kaedah ini juga berkesan dalam memelihara ruang wilayah, bagaimanapun, dalam hal ini ketinggian rumah itu meningkat;
 • Garaj tanah sebelah terletak di sebelah kanan atau kiri rumah. Kemudahan utamanya adalah peluang untuk menyelesaikannya di rumah siap, kerana dalam kes pilihan kedua, kedua-dua premis perlu direka bentuk dan dibina serentak.

Rumah satu tingkat dengan garaj: projek-projek foto

Rumah satu tingkat lebih biasa daripada bangunan dengan dua atau tiga tingkat. Ini disebabkan oleh banyak faktor, termasuk kesederhanaan mengatur asas untuknya, dan memudahkan pelaksanaan projek. Lagipun, bangunan satu tingkat tidak memerlukan kehadiran overlappings, serta tangga. Dalam persoalan menggabungkan garaj, rumah satu tingkat adalah yang paling mudah, kerana mereka mengecualikan keperluan untuk membuat perbezaan tahap bumbung.

Garaj tapak sisi adalah dianggap sebagai salah satu pilihan yang paling praktikal dan mudah untuk meletakkan bilik tambahan untuk sebuah kereta

Sangat penting untuk memberi tumpuan kepada susun atur rumah satu tingkat dengan garaj, dan letakkan semua bilik sedemikian rupa untuk mengelakkan kejiranan yang tidak diingini. Sebagai contoh, ini terpakai untuk tapak semaian dan garaj, yang tidak sepadan. Sebaiknya, terdapat ruang teknikal, dapur atau bilik mandi di antara ruang tamu dan bilik simpanan.

Nasihat berguna! Ia tidak perlu bahawa garaj dan rumah terletak berdekatan antara satu sama lain. Meninggalkan di antara mereka satu laluan kecil, yang boleh menjadi, sebagai contoh, sebuah dapur, anda akan membuat sesuatu seperti kusyen udara yang akan memberikan haba tambahan dan penebat bunyi.

Jika kita bercakap tentang khusus perkiraan bumbung untuk pembinaan tersebut, maka untuk tujuan ini lebih kerap kali terpaksa melakukan susunan bumbung Gable, kerana ia adalah pilihan yang paling mudah dan paling berpatutan dari segi kewangan. Walau bagaimanapun, sesetengah pemilik yang tidak mahu menggunakan penyelesaian standard untuk rumah mereka mencari pilihan yang lebih menarik.

Contoh penempatan garaj yang bergaya dan praktikal di hadapan rumah

Oleh itu, bumbung tunggal dek boleh direka bentuk di atas rumah, dan bumbung rata di atas garaj. Pembinaan yang patah ini kelihatan hebat, tetapi hanya sistem perparitan dalam hal ini memerlukan perhatian khusus.

Pelan rumah dua tingkat dengan garaj

Pemilik tapak boleh menggunakan rumah dua tingkat untuk pelbagai sebab. Seseorang dipandu oleh bilangan orang yang tinggal di rumah, dan seseorang hanya mahu membina rumah yang besar dan mewah. Tetapi apabila ia datang kepada projek-projek rumah 2 tingkat dengan garaj, selalunya ia ditentukan oleh kekurangan ruang bebas di laman web ini. Oleh itu, pilihan ini mempunyai penginapan yang selesa dengan semua kemudahan walaupun di wilayah yang sangat sederhana, kerana ramai yang menjadi satu-satunya penyelesaian kepada masalah itu.

Rancangan untuk rumah dua tingkat dengan garaj ada jumlah yang besar. Di antara mereka terdapat reka bentuk yang agak mudah dan pelbagai projek bertingkat kompleks. Walau bagaimanapun, pilihan yang paling biasa dianggap seperti berikut: a garaj yang terletak di tingkat bawah, di tingkat bawah - ruang tamu, dapur bilik mandi, serta hozpomescheniya (simpanan, bahan api), pada kedua - ruang tamu. Untuk menyambung semua peringkat antara mereka menggunakan tangga.

Apabila membina rumah dua tingkat dengan garaj, penting untuk membangunkan sistem pengudaraan yang berkualiti tinggi

Nasihat berguna! Jika anda mengembangkan lantai dasar, ruang tambahan boleh berfungsi sebagai tempat untuk mengatur beranda. Setelah melihat gambar sebuah bangunan 2 tingkat dengan garaj, anda boleh yakin bahawa penambahan ini memberikan bangunan yang kelihatan indah. Selain itu, penyelesaian semacam itu akan membolehkan kami mempunyai kawasan rekreasi tambahan yang dilengkapi.

Satu lagi projek foto sebuah rumah dua tingkat dengan garaj, yang sememangnya bernilai memberi perhatian - sebuah gedung yang panjang, yang akhirnya menjadi garaj. Pilihan ini sangat mudah apabila ia memerlukan keperluan berlepas dan ketibaan, kerana pintu kereta kotak akan keluar terus ke jalan.

Tetapi dalam kes ini adalah lebih baik untuk menyediakan kehadiran dua pintu masuk ke rumah - dari luar (iaitu, dari sisi garaj) dan dari halaman. Seperti dalam projek sebelumnya, di kawasan kejiranan adalah yang terbaik untuk mempunyai premis bukan kediaman (bilik mandi, dapur, pantri), dan semua ruang tamu perlu disusun di tingkat atas.

Projek rumah dengan bumbung gable dan garaj terbina dalam

Ciri-ciri umum reka bentuk dan susun atur rumah dengan garaj

Terlepas dari apa yang sebenarnya rancangan rumah dengan garaj yang anda pilih, ada aturan-aturan tertentu dari mana keberhasilan implementasi usaha itu bergantung. Oleh itu, apabila memilih konfigurasi bangunan itu, adalah sangat penting untuk mengetahui nuansa menggabungkan pelbagai premis seperti bilik tamu dan garaj. Masih beri perhatian kepada beberapa hal yang menonjol:

 • Setiap keputusan yang diambil ke atas susun atur tertentu hendaklah diselaraskan dengan perkhidmatan kebakaran dan kebersihan. Ini sangat penting bagi keselesaan hidup dan untuk masalah yang tidak dapat dialaminya apabila diperiksa oleh perkhidmatan yang berkaitan;

Saiz garaj mesti mematuhi standard keselamatan

 • kebanyakan projek melibatkan pendirian rumah dan garasi serentak, kerana struktur ini akan dipasang pada asas yang sama. Bahaya utama sekiranya tidak mematuhi saranan ini adalah heterogenitas asas bangunan, yang berkaitan dengan penenggelaman bahagian yang dibina dahulu;
 • Sistem pengudaraan yang kuat adalah keperluan mandatori untuk struktur jenis ini. Jika tidak, semua bau yang tidak menyenangkan yang semulajadi untuk garaj (asap, minyak, petrol) boleh menembusi bahagian kediaman rumah, menyebabkan ketidakselesaan kepada ahli isi rumah;
 • tidak kurang penting dan kalis air. Untuk memastikan tahap kelembapan yang sesuai di blok kereta, adalah penting untuk meletakkan saliran berkualiti pada peringkat perancangan.

Nasihat berguna! Dalam kes meletakkan garaj di sebelah selepas rumah itu dibina, sangat penting untuk melihat sekumpulan dinding. Ini harus diletakkan di dalam projek dan dihormati di semua peringkat pembinaan.

Projek bangunan 3D dengan loteng, yang melibatkan pembinaan serentak rumah dan garaj

Rumah dengan garaj untuk 2 kereta: projek, susun atur dan ciri ereksi

Kerana sering tidak terdapat ruang yang cukup di tapak untuk pembinaan garaj yang berasingan, seseorang sering terpaksa menghadapi kenyataan bahawa tidak ada satu, tetapi dua kereta dalam keluarga. Sudah tentu, ini adalah cara pengangkutan yang paling popular dan mudah, tetapi bagaimana boleh menyelesaikan masalah penyimpanan dan servis kereta lain? Pertimbangkan projek rumah dengan garaj untuk 2 kereta.

Peranti pengalihudaraan di ruang bawah tanah dan ruang bawah tanah garaj. Pengudaraan garasi logam.

Apakah keperluan untuk projek rumah dengan garaj untuk 2 buah kereta

Untuk menjadikan penggunaan garaj pada tahun-tahun berikutnya yang selesa, walaupun di peringkat perancangan dan pembinaan, perlu mematuhi norma-norma tertentu, antaranya yang utama:

 • Kawasan yang diperuntukkan untuk satu kereta tidak boleh kurang daripada 18 m². Ini perlu terlebih dahulu untuk meletakkan hampir mana-mana kereta ke dalam garaj. Walaupun hari ini dimensi kereta anda sangat sederhana, selepas beberapa tahun semuanya boleh berubah, dan ini mesti diambil kira;

Projek rumah dengan garaj untuk 2 kereta

 • piawaian menyediakan ketersediaan ruang bebas seperti berikut: kanan dan kiri untuk 70 cm, dan sekurang-kurangnya 70 cm saham di bahagian depan dan belakang kereta;
 • Pintu-pintu di garaj mestilah sedemikian rupa sehingga keluar tidak menimbulkan sebarang kesulitan. Biasanya dimensi standard masing-masing adalah 2.5x2 m lebar dan ketinggian. Norma ketinggian garaj di rumah persendirian juga memberikan siling kotak kereta sekurang-kurangnya 2.2 m.

Nasihat berguna! Kerana kereta itu diperbuat daripada logam, ia dapat dengan mudah terkoyak dalam kes penyimpanan dalam keadaan yang tidak sesuai. Oleh itu, adalah wajar untuk menyediakan sistem pemanas dan pengudaraan kualitatif.

Gaya dan bahan untuk pembinaan sebuah rumah dengan garaj di bawah satu bumbung: contoh foto

Apabila melihat gambar garaj di rumah persendirian, perlu diingatkan bahawa sering sebahagian daripada struktur ini kelihatan tidak organik dengan persekitarannya. Sering kali, garaj itu kelihatan luar biasa terhadap latar belakang rumah yang indah, merosakkan persepsi keseluruhan gambarannya.

Kehadiran garaj di dalam rumah boleh membawa kepada kemunculan "pulau-pulau sejuk", jadi sangat penting untuk memberi perhatian kepada penebatan bangunan

Pertimbangkan apa bahan yang boleh digunakan untuk pembinaan, serta gaya hiasan apa yang lebih sesuai untuk pembinaan daripada yang lain.

 1. Manor Rusia atau, lebih mudah, sebuah rumah yang diperbuat daripada kayu, dengan atau tanpa garaj. Sebagai peraturan, bangunan seperti kayu yang popular di luar bandar dan jarang dibina di dalam sempadan penempatan besar. Melihat melalui projek rumah dari bar dengan garaj, seseorang dapat melihat bahawa bahan biasa seperti kayu boleh digunakan untuk melaksanakan idea-idea yang sangat luar biasa, tetapi cukup praktikal.
 2. Rumah dalam gaya bahasa Inggeris dibezakan dengan kesederhanaan dan kecanggihan masa yang sama. Barisan mudah dan bentuk geometri boleh ditambah dengan lajur atau stuko, yang membezakan rumah dari yang lain. Pelbagai bahan boleh digunakan untuk pembinaan. Termasuk mungkin untuk memenuhi projek rumah dari blok buih dengan garaj.
 3. Empire - gaya paling serius, di mana setiap ciri bangunan harus mewujudkan suasana perayaan. Jauh dari penyelesaian yang paling mudah apabila perlu untuk merasmikan garaj yang dilampirkan ke rumah. Namun, gambar-gambar itu menunjukkan betapa berkesannya hasilnya jika seseorang mendekati masalah ini dengan perhatian yang sewajarnya.

Bilik garaj boleh direkabentuk mengikut dalaman umum rumah

Nasihat berguna! Antara idea-idea yang tidak standard adalah mungkin untuk mempertimbangkan reka bentuk rumah satu tingkat dengan loteng dan garaj. Pelaksanaan gagasan ini akan mewujudkan ruang hidup tambahan, walaupun garaj dan bilik atas perlu dilampirkan ke rumah yang ada.

Bahan terbaik untuk pelaksanaan projek rumah dengan garaj: contoh-foto

Bagi pilihan bahan binaan yang paling sesuai, adalah berhati-hati untuk menimbang dengan teliti segala-galanya dan kelebihan dan kekurangan setiap pilihan. Secara ringkas pertimbangkan yang paling popular:

 • rumah kayu adalah "bernafas" yang terbaik dan sangat ekologi. Adapun tuntutan utama - mudah terbakar dan kecenderungan untuk kerosakan, komposisi moden untuk pemprosesan telah lama menyelesaikan masalah ini. Jadi satu-satunya kelemahan utama penyelesaian ini adalah kos bahan yang tinggi;
 • Blok konkrit busa konkrit atau berudara adalah bahan yang mempunyai ciri penebat haba yang sangat baik. Di antara kelebihan lain, perlu diperhatikan sifat-sifat penebat bunyi yang sangat baik, ketidak keruntuhan dan indeks kekuatan yang cukup tinggi. Walau bagaimanapun, kita tidak harus lupa tentang kelemahan, sebagai contoh, dalam kes mortar simen-pasir untuk batu, kehadiran jambatan haba memastikan dan gam khas akan kos beberapa kali lebih mahal;

Apabila mendirikan rumah dengan garaj terbina dalam, ada kemungkinan untuk menjimatkan bahan untuk pembinaan

 • Pemimpin tanpa syarat selama bertahun-tahun masih menjadi batu bata. Ciri-ciri bahan ini termasuk berat yang besar, yang merupakan sebab untuk meletakkan asas yang kukuh. Di samping itu, kos batu bata tidak boleh dipanggil rendah, yang, bagaimanapun, sepenuhnya dibenarkan oleh kekuatannya, sifat penebat haba, serta hayat perkhidmatan yang panjang.

Projek rumah dengan garaj dan mandi di bawah satu bumbung: ciri-ciri gabungan

Walaupun pelan pelaksanaan untuk rumah setingkat dengan garaj - itu sendiri satu cabaran, ramai pemilik tidak berhenti pada ini, selanjutnya mewujudkan dan bangunan lain - gazebo, sauna, veranda, dan lain-lain Selalunya, disediakan dalam projek-projek rumah satu tingkat dengan garaj .. dan teres dengan mandi, yang dengan sendirinya akan mengambil terlalu banyak ruang percuma di laman web ini.

Rumah negara yang diperbuat daripada kayu boleh direka dengan keselesaan maksimum, contohnya dengan mandian dan garasi terbina dalam

Penyelesaian sedemikian mempunyai kesukaran sendiri, tetapi pada masa yang sama mengekalkan kelebihan yang wujud dalam kes kombinasi apa-apa masa, usaha, bahan bangunan. Di samping itu, tidak perlu mengatasi jarak yang serius dari satu objek ke yang lain.

Anda juga boleh mempertimbangkan pilihan yang menarik untuk menggunakan sumber yang tersedia dengan lebih rasional. Sebagai contoh, anda boleh memanaskan garaj dari oven, yang terletak di dalam bilik mandi. Kadang-kadang pilihan ini digunakan untuk pemanasan sebahagian rumah. Walau bagaimanapun, dalam kes ini adalah penting untuk merancang masa ini supaya haba dari relau tidak hilang, tetapi boleh digunakan.

Projek rumah dengan garaj dan mandi di bawah satu bumbung

Penting! Kaedah pemanasan ini lebih baik digunakan sebagai tambahan. Selain itu, kaedah ini tidak begitu berkesan, jika ia adalah persoalan premis, kawasan yang melebihi 100 m².

Melihat melalui gambar-gambar rumah satu tingkat dengan garaj, serta struktur yang lebih kompleks, yang mengadakan peruntukan bagi loteng, atau mandi, ia perlu diambil perhatian bahawa keputusan ini - ia bukan sahaja dapat menjimatkan. Bagi ramai, ini adalah peluang untuk mereka bentuk rumah yang paling selesa digunakan, yang membolehkan anda dengan mudah menyimpan dan menyelenggara kereta yang tersedia di dalam keluarga.

Projek rumah dengan bumbung rata: idea terbaik untuk pembinaan dan hiasan

Projek mandi dengan pergola di bawah satu bumbung: idea terbaik untuk merealisasikannya

Projek rumah satu tingkat dengan tiga bilik tidur. Peraturan untuk mewujudkan susun atur yang optimum

Projek rumah dari rasuk untuk kediaman tetap: kami membina perumahan yang selesa

Projek rumah satu tingkat sehingga 100 meter persegi: ciri pembinaan padat

Rumah yang indah: projek dengan reka bentuk yang baik dan susun atur dalaman

Projek rumah dengan garaj di bawah satu bumbung

Kehadiran garaj di sebuah rumah negara adalah hampir tetap bagi mana-mana pemilik rumah masa depan. Oleh itu, ia adalah semulajadi untuk mengambil kira elemen yang sangat diperlukan dalam kehidupan masa depan apabila mereka bentuk sebuah rumah. Persoalan pertama yang timbul dalam kes ini: sama ada untuk membina garaj dalam pembinaan rumah atau mendirikannya secara berasingan. Nampaknya agak jelas bahawa garaj yang direka dengan betul dan dibina dengan betul di dalam rumah adalah lebih selesa. Pada masa yang sama, rumah seperti itu mengambil lebih banyak ruang, lebih sukar untuk disesuaikan dengan tanah yang ada.

Kelebihan rumah dan garaj di bawah satu bumbung:

 • Keadaan hidup selesa di dalam rumah dan operasi mudah mesin. Untuk membongkar sesuatu yang dibawa ke dalam kereta, atau sebaliknya, untuk memuatkan sesuatu dari perkara rumah tangga, anda perlu membelanjakan lebih banyak usaha. Dan tentunya untuk duduk di belakang roda, tanpa meninggalkan rumah, lebih menyenangkan, terutamanya apabila hujan jalan atau minus 25 darjah;
 • Kecekapan ekonomi pembinaan. Terbina dalam garaj akan mengurangkan (sekurang-kurangnya, kos satu dinding garaj dan bawah tanah itu di bawah sekali, dan apabila betul dikawal - dan juga bumbung) kos pembinaan. Di samping itu, bergantung kepada orang-orang atau keputusan reka bentuk yang lain, hampir pasti akan mencapai penjimatan dalam pembinaan sistem bekalan air, pemanasan dan sanitasi, yang tidak perlu untuk meletakkan di garaj berkembar;
 • Kemungkinan menggunakan ruang garaj untuk kegunaan yang tidak berkaitan dengan kereta (bengkel, gudang, bilik dandang, dll);
 • Kehidupan kenderaan lebih lama kerana keadaan simpanan yang lebih baik.

Perkara utama yang perlu dipertimbangkan dalam reka bentuk dan pembinaan berikutnya:

 • Garaj mestilah dimasukkan ke dalam projek tersebut pada mulanya. Pengenalan diri perubahan dalam dokumentasi projek tidak akan membawa kepada apa-apa yang baik;
 • Penempatan garaj di bawah tanah atau ruang bawah tanah semestinya dikira secara ekonomi;
 • Satu perkara biasa untuk rumah dan sistem pemanasan garaj perlu mempertimbangkan kemungkinan meningkatkan kehilangan haba melalui dinding dan garaj. Sistem pengudaraan garaj juga perlu dibangunkan untuk mencegah gas ekzos daripada memasuki rumah dari kereta kerja;
 • Menganggap kemungkinan memasuki garaj baik dari jalan dan dari premis bukan kediaman rumah.

Terdapat sebilangan besar projek siap pakai rumah yang paling pelbagai dengan garaj di bawah satu bumbung.

Sebuah rumah kecil 2 tingkat dengan ruang tamu di hadapan (lihat gambar)

 • Dengan saiz rumah yang agak kecil (ruang tamu - 105.4 meter persegi, jumlahnya - 125.8 meter persegi), susun atur yang kompeten membolehkan anda meletakkan di dalam rumah:
 • ruang makan dengan keluasan 19 sq.m;
 • dapur (9,1 sq.m.);
 • empat bilik;
 • dua bilik mandi (satu untuk setiap tingkat);
 • garaj (20,4 mpg);

 • Premis ini berstruktur dengan jelas:
 • ruang besar yang besar di tingkat 1 - kawasan hari;
 • tiga bilik tidur dengan bilik mandi berkongsi di tingkat 2 - zon malam;
 • Teres yang selesa (keluar dari bilik tidur yang besar) menyediakan kemungkinan kawasan istirahat musim panas;
 • Penggunaan bahan-bahan moden dalam pembinaan akan memastikan kebolehpercayaan dan kualiti pembinaan:
 • Dinding terbuat dari konkrit berudara ringan;
 • jenis lapisan konkrit bertetulang bertetulang;
 • bumbung - membran PVC.
 • kawasan kecil (kediaman dan umum);
 • Tangga itu mengambil banyak ruang dan terletak di tengah-tengah rumah;
 • Otonomi bilik tidak mencukupi.

Sebuah pondok satu tingkat dengan garaj untuk dua kereta (lihat gambar)

 • Ia mudah untuk orang yang menghargai bangunan rendah dan tidak suka memanjat walaupun ke tingkat dua;
 • Ruang makan ruang yang luas dengan keluasan 41.3 meter persegi. dengan akses ke teres;
 • Garaj luas (50 sq.m.) untuk dua kereta;
 • Standard, tetapi dari bahan binaan yang tidak modern dan kualitatif ini, yaitu:
 • dinding - blok buih;
 • jenis pertindihan - di sepanjang rasuk dari balok kayu;
 • tiga versi jubin - seramik, logam, pasir simen - sebagai penutup bumbung akan membolehkan memenuhi keperluan pemilik masa depan sebanyak mungkin.

 • Dengan kawasan rumah yang agak besar (153.4 meter persegi / 203 meter persegi), kawasan bilik adalah tidak mencukupi;
 • Akibatnya, sebenarnya ada kelebihan bayangan untuk ruang kediaman.

Vila dua tingkat dengan garaj dan balkoni di atas pintu masuk (lihat gambar)

 • Ruang besar (292.0 meter persegi / 354.6 meter persegi - masing-masing, kawasan kediaman dan umum) mewujudkan rasa selesa;
 • Sauna pada pertama, bilii di tingkat dua membolehkan anda mempelbagaikan masa lapang dan bersenang-senang;
 • Empat bilik tidur di tingkat dua tanpa masalah khas akan memastikan keselesaan walaupun keluarga atau tetamu syarikat yang sangat mesra tetamu;
 • Garaj luas untuk dua kereta sebanyak 48.2 meter persegi.

 • Satu-satunya dan paling penting ialah kos rumah. Harga projek sahaja ialah 90.8 ribu Rubles, iaitu 2.1 dan 2.7 kali lebih tinggi daripada dua projek sebelumnya. Nisbah kos pembinaan, kemungkinan besar, akan sama.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 89 =