Projek rumah dua tingkat 8х8

Contents

Projek rumah 8x8: ciri reka bentuk dan gambar

Sukar untuk membayangkan permulaan pembinaan rumah persendirian tanpa terlebih dahulu mereka bentuknya. Malah sebuah rumah negara adalah lebih baik untuk mempersiapkan diri di atas kertas, sebelum memulakan pendiriannya dalam realiti. Kelebihan perancangan bangunan dan reka bentuk rumah popular (8x8, khususnya) dari pelbagai bahan akan diterangkan secara terperinci di bawah.

Sebarang reka bentuk rumah terdiri daripada tiga bahagian utama:

 • Membina. Pada peringkat ini, terdapat perancangan lokasi tangga, pelbagai jumper. Ia juga menggambarkan bahan dinding dan komposisi yayasan, bahan bumbung dan lokasi cerobong.
 • Seni bina. Bahagian ini merancang susun atur bilik, tingkap dan pintu. Ia mengandungi lukisan rumah di bahagian dan bahagian fasadnya dengan dimensi yang tepat.
 • Kejuruteraan. Ini adalah bahagian teknikal, yang secara visual membina pembetungan, bekalan air, elektrik. Di sini anda boleh memikirkan lokasi radiator dan saluran pengudaraan.

Sepenuhnya berbeza saiz boleh menjadi reka bentuk rumah: 8x8 meter dan 10x6 meter, dengan lantai loteng atau kedua, diperbuat daripada kayu atau batu bata.

Merancang diperlukan untuk membayangkan gambaran keseluruhan rumah, gambarkan anggaran anggaran untuk pembinaan, menjimatkan wang dan membina bangunan dengan selamat. Penyusunan projek boleh dilakukan secara bebas atau mempercayakan perkara ini kepada para profesional.

Ciri-ciri merancang rumah persendirian

Apabila merancang rumah peribadi, beberapa perkara harus dipertimbangkan:

 • Sekiranya reka bentuk projek melibatkan organisasi profesional, maka pembinaan lebih baik dipercayakan kepadanya. Jika tidak, anda mungkin mendapat salah faham tentang projek oleh pembina dan, sebagai akibatnya, sebuah rumah yang tidak dibina dengan baik.
 • Ia harus mengambil kira pelepasan tapak tempat rumah itu akan ditempatkan, dan ketersediaan bangunan tambahan (mandi, garaj, gazebo, dan lain-lain).
 • Lokasi rumah di laman web ini. Anda boleh meletakkannya di kedalaman atau membina lebih dekat ke pinggir plot, dengan itu menutup seluruh halaman.

Hari ini, projek rumah 8x8 sangat popular. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa, dengan kawasan kecil premis, rumah sedemikian akan menjadi tempat tinggal yang mudah untuk keluarga yang standard 4 orang. Dalam kes ini, pembinaan rumah tersebut tidak akan sangat mahal. Penggunaan projek individu akan memungkinkan untuk merealisasikan impian paling liar.

Projek rumah yang siap dibuat sebanyak 8x8 m boleh didapati di sumber tema, tetapi tanpa penambahbaikan tambahan, sukar untuk menggunakan bahan tersebut.

Rumah kayu, mungkin, tidak akan kehilangan kaitannya. Pertama, terima kasih kepada keramahan alam sekitar bahan. Kedua, kerana pembinaan pesat. Membina rumah kayu akan mengambil masa minimum.

1

Projek rumah kayu dengan loteng (khususnya 8x8 meter) mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan yang lain:

 • rumah itu menduduki kawasan plot kecil, sementara kawasan berguna itu sendiri cukup besar;
 • bahan yang digunakan mempunyai sifat penebat bunyi dan haba yang baik;
 • peningkatan dalam kawasan rumah berlaku dengan kos yang minima.

Biasanya projek dengan loteng melibatkan menempatkan bilik tidur di bahagian atas rumah, dan di bahagian bawah - ruang tamu, dapur dan bilik mandi. Apabila menghubungi syarikat pembinaan, tawaran standard mungkin akan disediakan dengan kemungkinan menukar atau menambahnya. Oleh itu, biasanya sebagai tambahan kepada perubahan susun atur standard, adalah dicadangkan untuk menambah tingkap bay, anjung atau ruang bawah tanah kepada pilihan yang sedia ada.

Merancang rumah satu tingkat dari bar

Jangan kehilangan populariti mereka dan projek-projek rumah satu tingkat dari kayu. 8x8 meter (rumah) - pilihan yang baik untuk kediaman bermusim di dalamnya sebuah keluarga kecil.

Tata letak rumah terdiri daripada kehendak penyewa masa depan, tetapi terdapat pilihan standard, yang termasuk bilik tidur, ruang tamu, dapur, dewan dan bilik mandi. Penambahan yang sangat baik dalam kes ini akan menjadi pantri yang berasingan atau firebox. Dengan mengurangkan kawasan bilik anda boleh membuat 2 bilik tidur.

Di luar rumah, anda boleh memasang beranda atau taman musim sejuk.

Ramai pencinta rumah swasta bermimpi membina dari sebuah rumah balak. Mereka diperoleh secara harfiah seperti dalam kisah dongeng, dan bau berkayu membawa suasana istimewa ke bilik-bilik. Dalam pembinaan, kayu bulat dan balak digunakan. Log buatan tangan lebih mahal daripada balak bulat, tetapi mereka mempunyai beberapa kelebihan sebelum mereka, sebagai contoh, hayat perkhidmatan yang lebih lama dan ketahanan terhadap kelembapan. Selain itu, rumah dari log dicincang kurang retak, dan anda boleh mengumpul sendiri.

Projek rumah cincang 8x8 m tidak banyak berbeza dari rumah yang sama, contohnya, dari bata. Tetapi perhatian khusus pada penulisannya perlu dihidupkan pada sistem komunikasi, sejak. ia mempunyai ciri-ciri sendiri.

Rumah draf kayu boleh menyediakan dua lantai dan satu. Atau satu tingkat, lengkap dengan loteng.

Banyak firma besar ketika memesan pembinaan dokumentasi projek cincang rumah mereka adalah percuma.

Rumah-rumah yang diperbuat daripada kayu atau rumah kayu tentu saja bagus, tetapi mereka mempunyai beberapa kelebihan selain dari minus mereka. Khususnya, rumah log tidak terlalu murah. Tetapi bangunan rumah blok hari ini agak berpatutan.

Projek blok rumah 8x8 baik untuk kediaman musim panas dan kediaman tetap. Buih dan blok gas mudah diproses, sehingga anda dapat merealisasikan desain rumit mereka dalam bentuk menara atau tingkap teluk.

Rumah blok menganggap versi pelapis yang berlainan, jadi ketika menyusun projek, mudah memilih bahan yang lebih menguntungkan dengan biaya.

Membuat ruang letak biasanya merupakan peringkat perancangan yang paling menarik. Semua ahli keluarga boleh mengambil bahagian di dalamnya.

Reka bentuk rumah 8x8 dengan susun atur yang sangat baik mengandaikan kehadiran loteng, walaupun di satu tingkat sangat mungkin untuk menampung keluarga biasa. Oleh itu, di loteng loteng adalah lebih baik untuk membuat bilik tidur. Sekiranya kanak-kanak mempunyai jantina yang berbeza, lebih baik membuat tiga bilik berasingan sekaligus. Dan bilik tidur ibu bapa biasanya memakan ruang kurang daripada kanak-kanak.

Di tingkat bawah terdapat ruang tamu yang luas dengan dapur, bilik mandi dan lorong. Jika anda menggabungkan dapur dan ruang tamu, dan membuat dewan kecil, maka jika perlu, anda boleh membuat satu lagi ruang tamu kecil. Adalah berguna sekiranya keluarga sering dikunjungi oleh saudara-mara (sahabat) yang menginap semalaman. Atau bukan bilik tamu kecil anda boleh membuat pantri. Untuk peminat bilik mandi yang luas, terdapat juga pilihan - untuk meningkatkan bilik mandi kerana dapur.

Jika laman web ini merancang untuk membina garaj, ia boleh diletakkan terus di sebelah rumah. Ini akan menjimatkan ruang di tapak dan dana.

Jika penyusunan rumah itu diputuskan sendiri, maka segala-galanya perlu difikirkan dengan berhati-hati. Sekiranya tidak ada pengalaman dalam hal ini, lebih baik untuk mempercayai profesional. Lagipun, ketepatan merangka pelan bergantung bukan sahaja untuk menjimatkan wang, tetapi juga mengenai keselamatan perumahan.

Susun atur rumah adalah 8 hingga 8: projek perumahan pinggir bandar dua tingkat

Penyediaan awal yang cermat sebelum pelaksanaan projek pembinaan akan membantu untuk menghapuskan kesilapan dan mengoptimumkan kos. Jumlah kelebihan yang mencukupi adalah tata letak rumah 8 untuk 8 pondok dua tingkat. Tetapi untuk menggunakan sepenuhnya kelebihan teori akan diperolehi hanya selepas kajian terperinci tentang nuansa penting.

Untuk membina sebuah bangunan, anda memerlukan projek yang berkualiti

Apa gunanya susunan rumah 8 hingga 8: projek dua tingkat dan ciri-cirinya

Mulakan kajian mengenai isu dari saiz tapak pembinaan. Kira-kira 80 meter persegi. pada dimensi keseluruhan seperti bangunan akan mengambil kira kawasan buta, kumpulan masuk. Malah di sebidang tanah kecil akan ada ruang yang cukup untuk menempatkan taman, rumah hijau, gazebo.

Projek sebuah pondok dua tingkat dengan penthouse

Perlu diingat bahawa pada masa akan datang mungkin ada rancangan untuk pembinaan mandi berasingan, sebuah carport. Memohon susun atur rumah 8 hingga 8, pilihan dua tingkat, akan meninggalkan ruang untuk merealisasikan idea-idea tersebut.

Pelan lantai dasar dengan pintu masuk yang berasingan ke garaj

Di bawah ini disenaraikan hujah-hujah lain yang memihak kepada keputusan sedemikian:

 • Apabila mencipta kemudahan satu tingkat dengan kawasan yang sama, bumbung yang lebih besar diperlukan. Bahagian reka bentuk ini dibuat dari bahan dan teknologi yang mempunyai kos yang tinggi.
 • Pembinaan dua tingkat lebih menjimatkan dari segi penggunaan tenaga. Bilik-bilik atas akan menghangatkan dari bawah. Di sesetengah bilik adalah mungkin untuk menetapkan pengawal selia dalam bateri pemanasan minimum.
 • Dimensi sedemikian adalah kritikal dalam keadaan domestik. Dari 150 meter persegi. dan harta kediaman yang lebih tinggi dianggap sebagai kategori elit. Bayaran cukai yang lebih tinggi tidak dikecualikan pada masa akan datang.
 • Utiliti moden adalah item perbelanjaan yang penting. Saiz sedemikian dapat sepenuhnya memenuhi keperluan keluarga 3-4 orang. Sudah tentu, hasil akhir yang sangat baik akan diperolehi dengan penyediaan awal yang berhati-hati.

Contoh layangan mudah dengan teres

Gambar rumah dua tingkat 8 hingga 8, susun atur dengan contoh bahan yang berbeza

Untuk kejelasan, contoh lanjut tentang penyelesaian reka bentuk usang dan baru akan dipertimbangkan. Maklumat ini akan membantu untuk tidak membuat kesilapan dan pada masa yang sama untuk memanfaatkan pengalaman pakar khusus.

Dalam projek-projek klasik, semua bilik adalah paling segi empat tepat. Struktur sedemikian mudah untuk pengiraan dan pembinaan seterusnya.

Tata letak klasik adalah sangat popular pada hari-hari ini

Berikut adalah beberapa ciri dan kelemahan yang wujud dalam projek-projek 80-90s:

 • Ketinggian yang sangat tinggi dengan saiz plot yang terhad. Pagar ini bersebelahan dengan dinding.
 • Bentuk-bentuk batu bata yang rumit menjadi sukar dan mahal. Mereka merumitkan susun atur dalaman.
 • Siling yang sangat tinggi bermakna kos tambahan apabila tamat, semasa operasi.
 • Ubin (tidak dipasang) bersama-sama dengan bata meningkatkan beban di atas asas.

Malah selepas selesai, struktur seperti ini akan mempunyai penampilan yang bersahaja. Tidak menghairankan bahawa selama bertahun-tahun sukar untuk mencari pembeli untuk contoh-contoh seperti kekurangan rasa dan penggunaan sumber kewangan yang membazir.

Rumah dengan tingkap panorama. Dari artikel ini, anda akan mempelajari kelebihan dan kekurangan reka bentuk, pilihan susun atur dan hiasan dalaman.

Trend dan bahan baru untuk hiasan luar

Dalam dekad yang lalu, pelbagai bahan bumbung telah meningkat dengan pesat. Sebagai contoh, jubin seramik adalah kuat, tahan terhadap pengaruh luaran. Tetapi ia mahal dan beratnya banyak. Lebih baik pada parameter kompleks bumbung yang lembut.

Bahan-bahan semacam itu sesuai untuk bekerja dengan bentuk yang sangat kompleks

Penampilan yang menarik dari pokok semulajadi dilengkapkan dengan kesulitan dalam proses operasi. Ia mesti dilindungi dari kelembapan, cahaya matahari, kerosakan kepada bakteria dan serangga putrefactive.

Ini berpihak, perbezaan dengan asal tidak dapat dilihat walaupun dengan kajian mendalam

Teknologi moden dan ciri-ciri reka bentuk

Daripada bata biasa, konkrit busa semakin banyak digunakan. Blok dari bahan ini dibuat lebih mudah dan lebih besar. Mereka lebih mudah untuk memasang dan mengangkut. Kehadiran lompang di dalam menyediakan ciri-ciri penebat yang luar biasa, jadi struktur sedemikian jauh lebih murah untuk dikendalikan. Sekiranya susun atur rumah adalah 8 hingga 8 dan projek dua tingkat dikira dengan tepat, maka penebat tambahan tidak diperlukan.

Projek rumah dengan susunan berbentuk berlian dewan

Lantai konkrit dengan palet warna yang kusam digantikan dengan pelapis pukal dengan gambar hologram. Daripada kertas dinding dan cat, gambar digunakan dalam resolusi tinggi. Dengan bantuan mereka secara visual mengembangkan ruang, berjaya menyelesaikan masalah reka bentuk yang lain.

Dengan bantuan perisian moden anda boleh bekerja pada butiran pedalaman

Perbandingan projek rumah dua tingkat 8 hingga 8 blok kayu dan buih

Jadual berikut menunjukkan parameter teknikal dan harga tawaran pasaran semasa. Mereka akan berguna untuk perkiraan anggaran pelaburan modal dan kos relatif penyelesaian kejuruteraan tertentu.

Jadual 1. Parameter teknikal dan harga tawaran pasaran semasa

Dalam program khusus, anda boleh mencuba dengan saiz bilik, lokasi sekatan

Berdasarkan data di atas, butir-butir berikut boleh diambil perhatian:

 • Dengan peningkatan jumlah kawasan, kos satu meter persegi dikurangkan.
 • Untuk bayaran tambahan, spesifikasi asas dapat ditingkatkan.
 • Rumah yang diperbuat daripada kayu lebih murah.

Rumah yang selesa dari bar

Bagaimana untuk memperbaiki tata letak rumah 8 hingga 8 dengan loteng untuk gambar dan dengan bantuan alat komputer

Ketersediaan sejumlah besar maklumat tematik di Internet berguna untuk kajian yang lebih terperinci mengenai isu ini. Jika perlu, di sana anda boleh dengan mudah mencari pelbagai projek rumah dua tingkat 8x8.

Untuk perisian berguna kerja berguna. Dengan bantuannya, anda boleh menukar saiz bilik dan bukaan tingkap, memasang pintu di tempat yang berbeza. Contoh yang sangat baik adalah program percuma 3D-visualisasi pedalaman Autodesk Homestyler.

Susun atur sedemikian berguna untuk mengoptimumkan susunan perabot

Produk sedemikian membantu untuk bekerja dengan pedalaman dan landskap. Mereka membentuk imej volumetrik dengan tahap realisme yang tinggi. Transformasi yang paling kompleks dilakukan dengan cepat dan tanpa keperluan eksperimen sebenar.

Jika anda mengalami kesulitan dengan produk tersebut, anda boleh menghubungi bantuan profesional. Banyak syarikat yang menawarkan pembinaan rumah, menyediakan perkhidmatan simulasi komputer secara percuma. Pada tapak khusus anda boleh mencari pelbagai contoh projek yang sudah dilaksanakan, idea yang menarik.

Contoh perlaksanaan ruang loteng

Kesimpulan dan cadangan praktikal

Untuk memilih susun atur rumah dua tingkat 8x8, pertimbangkan nota berikut:

 • Tentukan dengan tepat keperluan semasa dan jangkaan keluarga. Tinjauan perancangan harus dipilih tidak kurang dari tempoh pembaikan utama akan dilaksanakan.
 • Apabila membandingkan bahan dinding, kekonduksian terma, kos penghantaran dan pemasangan, ketahanan, keperluan untuk menjalankan kerja-kerja pencegahan dikaji. Rajah. 14. Sakit kepala sebenar mungkin menjadi pilihan dan pengiraan bahan untuk pendirian
 • Dengan cara yang sama, bahagian lain struktur diperiksa.
 • Perkhidmatan untuk mendirikan bangunan turnkey adalah pilihan yang boleh diterima. Adalah lebih baik untuk membuat kesepakatan dengan satu kontraktor, dan bukan dengan banyak pelaku yang berbeza. Tetapi anda perlu memastikan bahawa pelan rumah dua tingkat 8 hingga 8 memenuhi sepenuhnya keperluan anda. Rajah. 15. Dalam borang ini, kontraktor merumuskan cadangan mereka

Walau apa pun, apabila menganalisis beberapa cadangan, bandingkan parameter setanding dan sahkan komposisi struktur.

Video: bagaimana untuk menarik pelan rumah di AutoCAD

Adakah kami menjawab soalan anda? Balas balasan

Rubrik untuk bilik

Undian bulan itu

Semua hak terpelihara.

Pada penggunaan penuh atau separa bahan di laman web ini, pautan terus aktif diperlukan.

Susun atur rumah 8 hingga 8: sebuah pondok dua tingkat di luar bandar

Bagi kebanyakan pemaju, walaupun pelbagai jenis projek, masih susun atur yang paling sesuai rumah adalah 8-8: kampung dua tingkat dengan parameter ini boleh menampung kawasan yang kecil dan dengan itu memberi keselesaan yang perlu hidup untuk keluarga beberapa orang. Di samping itu, dimensi keseluruhan rumah 8x8 m menawarkan penggunaan tenaga secara ekonomi, yang mengurangkan kos penyelenggaraan perumahan.

Rumah dua tingkat 8x8 m menduduki ruang kecil di tapak, tetapi ia sangat berfungsi di dalamnya

Susun atur rumah 8 hingga 8: sebuah pondok dua tingkat dan kelebihannya

Pembinaan kotej negara dalam beberapa kes adalah satu-satunya cara untuk menyelesaikan masalah dengan pemerolehan perumahan. Di samping itu, susun atur rumah dua tingkat 8x8 m memberi peluang untuk menipu fantasi.

Pemilik masa depan boleh menyesuaikan segala-galanya mengenai rumahnya:

 • perancangan;
 • hiasan fasad;
 • penamat dan penyediaan dalaman;
 • susunan kawasan bersebelahan, taman atau halaman, dll.

Kotej dua tingkat - pilihan terbaik untuk keluarga besar

Nasihat berguna! Pakar mengesyorkan untuk menggunakan tempat letak rumah dua tingkat 8x8 m walaupun atas alasan bahawa kotej dengan keluasan lebih daripada 150 sq.m sudah disenaraikan oleh negara dalam kategori perumahan elit. Menurut undang-undang semasa, perumahan elit tertakluk kepada cukai tambahan, supaya sejumlah besar akan pergi ke penyelenggaraan rumah.

Bangunan satu tingkat masih dalam permintaan di kalangan pemaju, tetapi setiap tahun ia secara beransur-ansur digantikan oleh projek-projek rumah dua tingkat 8x8 m dan lebih. Dan hal ehwal hal ini tidak hanya membina bangunan pinggir kota untuk kediaman dan kemudahan tetap di kota, tetapi juga kotej untuk kotej musim panas, hanya digunakan pada musim panas.

Susun atur rumah adalah 8 hingga 8 meter dengan garaj untuk dua kereta

Apakah daya tarikan projek-projek rumah dua tingkat 8х8 m

Peningkatan minat dalam bangunan dua tingkat adalah disebabkan oleh perkara-perkara berikut:

 1. Rumah yang mempunyai dua tingkat boleh mencapai penjimatan yang ketara berkenaan dengan tanah tersebut. Kawasan di bawah bangunan (8x8 m) cukup kecil sehingga kawasan berguna tambahan untuk pembinaan struktur kecil dan ekonomi kecil dilepaskan di wilayah itu.
 2. Projek rumah dua tingkat 8x8 m, yang menyediakan untuk pembinaan bangunan berdasarkan blok buih, membawa penjimatan yang ketara. Dan penjimatan ini tidak hanya melibatkan proses pembinaan bangunan, tetapi juga kos bahan. Sebagai contoh untuk perbandingan, pembinaan satu tingkat berskala besar yang dibina berdasarkan batu bata dengan kawasan yang sama seperti bangunan dua tingkat yang diperbuat daripada blok busa boleh disebut. Dalam kes ini, yayasan itu akan menduduki kawasan yang lebih kecil, mengurangkan kos bumbung, kerana saiz bumbung juga akan berkurangan.
 3. Kecekapan tenaga kotej dua tingkat jauh lebih tinggi daripada bangunan dengan satu tingkat, kerana bahagian bawah bangunan sebahagiannya akan memanaskan bilik atas.
 4. Draf rumah dua tingkat meter 8x8 kayu, serta bangunan-bangunan atas dasar panel, bata, batu sentiasa kelihatan nyenyak dan teguh terhadap latar belakang bangunan satu tingkat.

Perhatian khusus dalam pembinaan rumah dua tingkat diberikan kepada keselamatan tangga

Gambar rumah dua tingkat 8 hingga 8: susun atur yang berbeza dan perbezaannya

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, industri pembinaan telah mengalami perubahan ketara. Dan perubahan yang diberikan tidak hanya melibatkan teknologi pendirian bangunan, peralatan yang digunakan pada tapak pembinaan, dan bahan-bahan. Malah pendekatan kepada pembangunan projek telah berubah, seperti yang dibuktikan oleh gambar-gambar moden rumah dua tingkat 8 hingga 8, susun aturnya kelihatan berbeza daripada setengah abad lalu.

Perhatikan! Pakar berdasarkan gambar dapat dengan mudah membezakan rumah yang dibina lebih daripada 10-20 tahun yang lalu. Hakikatnya adalah bahawa bahan-bahan binaan yang digunakan dalam pembinaan kotej telah mengubah sepenuhnya penampilan mereka.

Secara beransur-ansur, bahan-bahan generasi moden menggantikan bahan mentah yang biasa seperti kayu atau bata. Di pasar, anda boleh mencari bahagian tepi plastik, ia telah digunakan secara meluas sebagai bahan pelapis.

Sebuah rumah yang luas dengan kereta besar yang dibina dengan bahan moden

Perubahan telah mempengaruhi parameter. Standard ketinggian siling 3 m menurun kepada nilai 2.8 m Dalam satu tangan, premis dengan siling tinggi mewujudkan lebih banyak ruang, di pihak yang lain -. Cottage dengan tiga siling meter haba lebih lama dan lebih mahal.

Klasifikasi ringkas perubahan dalam projek-projek rumah dua tingkat 8х8 m

Sepanjang 50 tahun yang lalu, berkenaan dengan pembinaan bangunan, manusia telah membuat langkah penting ke hadapan. Kemunculan teknologi wireframe telah membalikkan semua norma yang ada mengenai kualiti kotej dan kelajuan pendirian mereka.

Susunan lantai pertama pondok 8x8 m dengan teres dan ruang letak kereta untuk sebuah kereta

Rumah-rumah pembinaan Soviet mempunyai kesan khas masa mereka. Di latar belakang mereka, bangunan moden mempunyai beberapa ciri tersendiri:

 • bilangan tingkap telah berubah;
 • parameter dimensi pembinaan tetingkap meningkat;
 • garis bahan binaan bukan sahaja bertambah baik, tetapi juga berkembang dengan ketara;
 • bahan bumbung lain (berprofil, logam, jubin jenis fleksibel, ondulin, dan lain-lain) datang untuk menggantikan papan tulis;
 • Reka bentuk dan seni bina telah bertambah baik, menjadi lebih cantik dan kompleks.

Ruang tamu di tingkat dua dengan tingkap panorama dan trim kayu

Tahap pengurangan siling disebabkan oleh keinginan untuk menghemat pemanasan dan untuk mempermudah proses penamat dalaman, serta semua pembaikan berikutnya. Dengan siling ketinggian 3 m, sukar untuk bekerja, menyisipkan kertas dinding dan pemutihan yang digunakan untuk mengambil banyak masa.

Nasihat berguna! Ketinggian siling yang paling optimum ialah tanda 2.5 m Secara umum, ia dianggap minimum, jadi jangan menurunkan paras siling di bawah parameter ini.

Rumah-rumah moden bukan sahaja mempunyai susun atur yang berfungsi, tetapi juga rupa yang boleh dilihat

Walaupun hari ini terdapat projek-projek rumah dua tingkat meter 8x8 kayu, bagi pembinaan rumah moden jarang digunakan bahan berlamina adalah yang paling sering digunakan otsilindrovany atau pilihan dipaparkan. Walaupun kebersihan ekologi kayu itu, pasaran dapat menawarkan bahan baku alternatif, berbeza dalam kepraktisan, ketersediaan dan sifat yang serupa.

Kebanyakan perancangan melibatkan pemasangan struktur tetingkap besar saiz besar. Pada zaman Soviet, bilik-bilik dilengkapi dengan tingkap-tingkap kecil, jumlah minimum yang setiap bilik adalah kira-kira 5 reka bentuk.

Contoh projek pondok dua tingkat yang sederhana dan selesa

Projek rumah dua tingkat 8 hingga 8 blok kayu dan buih

Sebelum anda berhenti pilihan anda pada salah satu daripada bahan-bahan yang akan digunakan untuk pembinaan dalam perancangan dua tingkat 8x8 rumah m, ia adalah pemikiran bernilai terlebih dahulu apa jenis reka bentuk yang anda sedang mencari untuk mendapatkan dan apa sifat-sifat dan ciri-ciri, pada pendapat anda, harus mempunyai rumah masa depan anda.

Pemilihan bahan boleh dipengaruhi oleh faktor-faktor berikut:

 • bilangan tingkat struktur;
 • peluang belanjawan yang anda miliki;
 • keadaan iklim zon di mana pembinaan dan operasi selanjutnya rumah akan berlaku.

Nasihat berguna! Jika struktur bangunan mempunyai seni bina yang kompleks dengan banyak unsur tambahan, bahan seperti rasuk akan menimbulkan kesulitan dalam proses pembinaan. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan dalam kes ini untuk membasuh blok atau bahan lain.

Projek 3D rumah dua tingkat 8x8 m blok buih

Terdapat beberapa kriteria yang boleh digunakan sebagai asas untuk pilihan mereka:

 • rintangan kelembapan;
 • kebersihan ekologi;
 • terma pembinaan;
 • sifat kalis bunyi;
 • ekonomi;
 • keupayaan untuk mengekalkan haba dan menahan suhu tinggi;
 • kemudahan dalam proses pembinaan;
 • keselamatan kebakaran.

Projek rumah dua tingkat 8 pada 8 m: ciri perbandingan sifat bahan

Perbandingan ciri-ciri teknikal bahan binaan untuk mendirikan rumah:

Untuk projek rumah dua tingkat 8 hingga 8 m, bukan sahaja bahan-bahan penting, tetapi juga ciri-ciri teknikal yang boleh menjejaskan proses mendirikan bangunan.

Bahagian teknikal projek dua tingkat 8-dengan-8 rumah dari blok rasuk dan buih

Perbandingan kemudahan dalam kerja dan masa membina sebuah rumah menggunakan pelbagai bahan binaan:

Layout 8 hingga 8 rumah dengan loteng: foto dan ciri-ciri

Sekiranya ia merupakan persoalan mewujudkan pondasi pondasi untuk sebuah pondok yang diperbuat daripada kayu, terdapat praktikal tiada sekatan, kerana rumah yang terbuat dari bahan ini mempunyai berat badan yang rendah.

Nasihat berguna! Untuk menjimatkan wang untuk pembinaan rumah, anda boleh melakukan pembinaan asas itu sendiri. Kotej kayu ini izinkan.

Selalunya merancang untuk rumah 8-by-8-m dua tingkat memerlukan pemasangan jenis-jenis asas berikut:

Contoh meletakkan lantai pertama sebuah pondok

Sekiranya rasuk dengan keratan rentas tidak lebih daripada 15 cm digunakan untuk pembinaan, adalah mungkin untuk mengurung diri untuk memasang asas kolumnar. Ia tidak disyorkan untuk melakukan penebat tambahan, serta melakukan kerja penamat fasad. Boleh digunakan rasuk terpaku.

Beban angin menjejaskan kestabilan rumah, jadi disyorkan untuk memasang asas gabungan atau pita. Khususnya, keperluan ini terpakai apabila bahagian silang material melebihi 15 cm.

Contoh susun atur rumah 8 hingga 8 dengan loteng: gambar sebuah pondok yang diperbuat daripada kayu

Berikut adalah susun atur rumah dua tingkat 8x8 m - contoh yang baik dari pengedaran kompeten ruang dalaman. Fasad bangunan ini mempunyai reka bentuk luar simetri, dengan bahagian depan dan belakang rumah berbeza dengan satu sama lain.

Kerana kenyataan bahawa lantai loteng diberikan jauh ke depan, di bawah atapnya banyak ruang kosong dibentuk. Dengan bantuan penerimaan yang luar biasa ini, arkitek itu dapat membentuk teres selesa di belakang rumah.

Projek rumah dua tingkat 8х8 dengan loteng: pemandangan fasad dengan pintu masuk utama

Kemuncak projek ini adalah kehadiran ketuhar jalan berhampiran rumah. Ruang teres boleh digunakan untuk berehat, walaupun semasa hujan. Kawasan besar membolehkan anda memasang di kawasan ini buaian, bangku, katil bunga dengan bunga, perabot taman atau sofa kecil. Ketuhar boleh digunakan untuk memasak makanan pada api terbuka.

Nasihat berguna! Memandangkan fakta bahawa kayu adalah bahan berbahaya, dan struktur relau bersebelahan dengan rumah, ia tidak akan berlebihan untuk menjaga keselamatan. Letakkan kayu di sekeliling ketuhar dengan peralatan pelindung khas. Sebagai tambahan kepada ini, adalah mungkin untuk mengembalikan zon ini dengan bahan yang mempunyai sifat tidak mudah terbakar. Untuk tujuan ini, batu alam atau batu bata adalah sesuai.

Projek rumah dua tingkat 8x8 dengan loteng: pemandangan halaman belakang dengan teres dan dapur batu

Ciri-ciri meletakkan bilik di dalam rumah

Pada susun atur lantai pertama terdapat semua keperluan untuk keselesaan premis itu:

 • sebuah dewan pintu masuk dengan almari pakaian;
 • bilik mandi bermutu tinggi;
 • dapur dengan bilik bersebelahan kecil, yang boleh diperuntukkan untuk dapur;
 • Ruang tamu yang besar dengan tangga menuju ke tingkat dua;
 • bilik tidur, yang boleh digunakan sebagai bilik tetamu atau bilik yang dimaksudkan untuk penginapan orang tua (untuk naik ke tingkat dua tangga untuk orang kurang upaya dan warga tua boleh menimbulkan masalah dan berbahaya).

Projek sebuah rumah dua tingkat 8х8 dengan loteng: rancangan tingkat pertama dan mansard

Lantai atas, seperti yang dilihat pada rancangan rumah dua tingkat 8 dengan 8 m, direka untuk berehat dan tidur. Tangga, yang menuju dari tingkat pertama, berakhir dengan sebuah dewan yang agak luas, di mana semua bilik yang tinggal pergi:

 • bilik mandi;
 • bilik kanak-kanak dengan almari pakaian;
 • Sebuah bilik kecil bersebelahan dengan cerobong (di sini anda boleh memasang simulator dan menyimpan perkara);
 • Bilik tidur yang besar untuk ibu bapa, digabungkan dengan kajian.

Bilik tidur induk mempunyai balkoni yang panjang di bawah bumbung. Ia menghadap halaman belakang dan terletak tepat di atas teres.

Tata letak rumah dua tingkat 6 dengan 6 m: ciri-ciri organisasi ruang. Pengaturan fungsional bilik. Tata letak lantai. Kesilapan yang mungkin. Pemilihan bahan untuk pembinaan.

Sebutharga untuk pembinaan sebuah pondok yang diperbuat daripada kayu

Jumlah kos pembinaan termasuk kos untuk peringkat berikut:

 • pembelian bahan;
 • kerja pembinaan;
 • pengangkutan bahan dan peralatan;
 • perkhidmatan tambahan.

Tata letak 1 tingkat rumah kayu dua tingkat

Kos boleh mempengaruhi faktor lain. Kebanyakan mereka bimbang:

 • jenis bahan;
 • seksyen bahan;
 • kesukaran yang mungkin timbul semasa pemasangan;
 • ciri-ciri projek;
 • petikan pemaju, profesionalisme mereka;
 • ketiadaan tapak pembinaan dari syarikat, yang terlibat dalam pembinaan.

Perhatikan! Harga purata untuk pembinaan 1 m² dari sebuah pondok kayu dengan dua tingkat berada dalam lingkungan 4200-10000 gosok. (dengan syarat bahan tersebut mempunyai tahap kelembapan semula jadi).

Pilihan yang bagus untuk menghiasi ruang tamu kotej dari bar

Jadual ini menunjukkan harga purata bagi pembinaan 1 m² bangunan, tidak termasuk kos:

 • pemasangan asas;
 • pelaksanaan versi draf bumbung;
 • organisasi seks kasar.

Kadar purata untuk pembinaan sebuah pondok negara diperbuat daripada kayu:

Untuk menjimatkan wang, disyorkan untuk menggunakan projek standard. Oleh itu, anda boleh mengurangkan harga sekitar 20,000-30,000 rubel. Terima kasih kepada perkhidmatan turnkey, anda akan berpeluang untuk tidak membayar lebih untuk penghantaran bahan. Di samping itu, anda sentiasa boleh memendekkan senarai perkhidmatan, memberikan prosedur yang tidak perlu. Prosedur ini termasuk pemasangan penutup lantai.

Projek 3D mudah, tetapi pada masa yang sama, rumah yang selesa di dua tingkat

Disebabkan penggunaan rasuk dan profil rasuk, sebelum ini melalui proses pengeringan, kos untuk kerja penebat akan berkurang. Di dinding dalaman, lebih baik untuk memulakan bahan dengan bahagian yang lebih kecil daripada dinding luar. Selalunya, pakar mengesyorkan bahawa rangka bangunan itu ditiru dengan bar. Akibatnya, anda bukan sahaja akan menyelamatkan, tetapi juga mendapat penampilan indah di kampung.

Menggunakan imajinasi anda dan cadangan ini, anda boleh menjadi pemilik rumah yang unik dan selesa dengan perbelanjaan minimum.

Tata letak rumah dua tingkat 6 dengan 6 m: ciri-ciri organisasi ruang

Susun atur rumah adalah 8 hingga 8 dengan loteng: projek-projek popular

Kayu kayu: penyelesaian terbaik untuk sebuah rumah di sebuah plot negara

Rumah yang indah: projek dengan reka bentuk yang baik dan susun atur dalaman

Penebat wap untuk dinding rumah kayu: bahan dan ciri pemasangan

Blok yang lebih baik untuk membina rumah: gambaran keseluruhan bahan yang berbeza

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 19