Puffs untuk lorong

Seorang uskup di lorong - butiran fungsi asal

Kadang-kadang perkara kecil boleh menjejaskan kesan keseluruhan pedalaman ke tahap yang lebih tinggi. Letakkan seorang ustaz di lorong - perkara paling mudah yang boleh anda lakukan untuk mengatur aksen. Tempat mengambil sedikit, fungsi akan mengejutkan, dan reka bentuk asal akan mewujudkan suasana hati.

Kami berurusan dengan pilihan perabot untuk lorong, kami menganggap najis berlapis hanya kerana minat, kerana ini bukan pengisian utama bilik. Walau bagaimanapun, seringkali aksen ini tidak mencukupi untuk membuat gambar itu selesai. Pilihannya sangat hebat, untuk mana-mana arahan reka bentuk yang sedia ada, anda boleh memilih pilihan yang betul. Perabotan telah lama tidak lagi menjadi sebuah almari atau meja malam, ia adalah hiasan bilik, dan untuk mencipta semua kecantikan ini dalam kursus ini adalah semua bahan yang ada.

Seolah-olah masa tidak tergesa-gesa, dan industri perabot tidak berkembang, dan terus kekal di atas kuda. Keriting yang rumit yang diperbuat daripada logam adalah elegan, tetapi boleh bertahan hampir selama-lamanya. Sarjana kerajinan mereka dengan mudah dapat membuat najis bernafas asli untuk dewan:

 • bentuk bulat klasik, sedikit "pot-bellied" reka bentuk dan kain mahal untuk upholsteri - semua yang kekal relevan ke hari dan kerusi bentuk ini boleh menjadi bujur atau bulat, najis empuk mempunyai model di ruang legar dengan persegi dan kerusi segi empat tepat;

 • Penempaan tidak selalu kelihatan besar-besaran dan bunyi, kadang-kadang reka bentuknya mudah, di latar belakang cahaya dinding perabot sebegini sangat berfaedah.

Penggunaan kulit atau pengganti kualiti adalah langkah reka bentuk popular kedua. Apabila kita mencari tongkat sulap lembut di lorong, ditutup dengan kulit dengan rivet ciri timbul dalam imaginasi kita. Dengan perkembangan teknologi, lukisan menjadi lebih asli, dan perabot itu sendiri lebih seperti angka mainan besar. Kami mempunyai peluang untuk memilih reka bentuk kulit bergaya yang ketat untuk lorong yang laconic, atau menjerit yang cerah - untuk yang moden.

 1. Bentuk tradisional bulat dan persegi, sedikit memanjang di segi empat tepat - semuanya kekal bergaya dan dalam permintaan. Kerana roda dan kerusi lipat, perabot menjadi berfungsi dan mudah.
 2. Bentuk persegi mudah dimainkan dalam pelbagai cara, sehingga mencapai penyelesaian yang menarik. Poof itu menjadi seperti kiub Rubik yang besar. Terdapat kerja kombinasi warna atau teknik patchwork.
 3. Sistem berasingan adalah reka bentuk cadangan dengan pendekatan baru, perabot ini akan sesuai dengan arah moden. Warna-warna cerah, tekstur yang menarik, gambar - mereka hanya tidak menggunakan untuk membuat perabot-perabot.

Kayu adalah pemegang rekod yang diiktiraf di kalangan bahan-bahan haiwan dari pengeluar. Tetapi di dunia moden, isu membuat produk kayu sesuai dari sudut yang berbeza, kerana terdapat banyak cadangan dan perlu mencipta sesuatu yang segar dan istimewa. Oleh itu dalam kursus ini semua trik dari arsenal reka bentuk. Hasilnya: sebuah ottoman yang bergaya di lorong boleh dibuat secara praktikal dari sampah.

1

Secara kondusif, kami membahagikan semua tawaran salun perabot kepada beberapa kategori:

 • peminat perabot kayu yang berkualiti dengan lakuer dan klasik ciri-ciri seperti sedutan dari kayu yang mahal dan berkualiti tinggi upholsteri dan reka bentuk yang sesuai (di sini terdapat sedutan halus pada kaki dan model dalam gaya klasik moden diukir);

 • puffs asli dengan laci, rak dan bekas yang serupa, dan dalam hal ini arahan gaya tidak terhad dalam apa jua cara;

 • untuk pouffes kayu membawa barang-barang dari rotan, mendefinisikan mereka sebagai kumpulan yang berasingan, secara lahiriah mereka kelihatan rapuh, tetapi sebenarnya mereka sangat tahan lama dengan operasi yang betul.

Selain kepelbagaian bahan-bahan merumitkan pilihan perabot mempunyai senarai panjang ciri-ciri: sama ada produk itu adalah padat atau memanjang oleh jenis bangku jika anda memerlukan sel-sel tambahan untuk menyimpan kasut. Uthmaniyyah indah di lorong boleh menjadi elemen yang berasingan atau bersepadu sebahagian daripada keseluruhan set perabot untuk dewan, beberapa model adalah lebih seperti tembok atau sofa kecil, tetapi reka bentuk kepelbagaian poufs ini.

Seorang uskup di lorong dengan kotak kasut

Nah, apabila mengisi bilik atau koridor menggabungkan fungsi dan ciri-ciri estetika yang menarik. Untuk mewujudkan kesan luas dan ketenteraman di koridor adalah paling mudah, mengeluarkan semua kasut di belakang pintu kabinet, pouffes akan menghadapi tugas ini. Bergantung pada beberapa ciri reka bentuk, jaket kasut di lorong muncul dalam beberapa varian reka bentuk:

 1. Uthmaniyyah yang berdiri sendiri di lorong dengan tempat tambahan untuk menyimpan kasut adalah mencari sebenar untuk pangsapuri bersaiz kecil. Mekanisme pembukaan adalah pelbagai: di sini dan lipatan terbina dalam, dan laci, terdapat pintu swing biasa. Banyak kasut di sana tidak boleh dipadankan, tetapi untuk kegunaan seharian ia mudah.
 2. Untuk menyimpan lebih banyak item akan diperoleh dengan peningkatan saiz pouffe. Bentuk yang terulur menyerupai bangku atau sofa keras yang kecil tanpa sandaran. Kerana kotak menggunakan bakul rotan bahkan, terdapat reka bentuk menggunakan kotak kayu.

Pedestal untuk kasut di lorong

Alternatif yang baik untuk lorong yang biasa boleh menjadi komposisi kecil dari pouffe segi empat tepat dengan dada laci atau laci. Kotoran sempit yang sempit untuk lorong itu menghairankan dengan meluas dengan mengurangkan lebar dengan peningkatan panjang tempat duduk. Ini adalah satu dengan dada atau laci yang rendah, di mana anda boleh meletakkan telefon dan perkara-perkara kecil yang diperlukan. Di antara cadangan-cadangan yang terdapat dalam pilihan moden moden, ada tradisi perabot klasik.

Apabila pouff tanpa backrest berada di sudut lorong, ia digunakan secara sporadis. Jika perabot mempunyai backrest, ini adalah kerusi kecil, di mana anda boleh mendapatkan panggilan telefon dengan selesa. Bergantung kepada pendekatan reka bentuk, lorong-lorong di koridor dengan bangku empuk tidak hanya selesa, tetapi juga bergaya:

 • puffs kulit lebih seperti kerusi, pada saiz sederhana mereka, mereka terkejut dengan keselesaan;

 • Sejajar dengan bentuk asal dan upholstery yang paling sederhana Uthmaniyyah akan berubah menjadi hiasan untuk koridor, adalah penting untuk mengingat kekuatan pelapis kain;

 • Perabot pada kaki tinggi dengan belakang miniatur adalah luar biasa.

Kadang-kadang perabot melakukan fungsi hiasan yang benar-benar eksklusif, atau digunakan sangat jarang. Utang kecil di lorong berfungsi sebagai pendirian untuk beg itu, model yang lebih besar boleh menjadi simpanan untuk kasut atau sepele, jika tempat duduk dilipat. Bentuk separa bulat membolehkan anda mencari tempat di vestibules yang paling sederhana, di mana ukuran piawai akan jelas mengganggu. Bentuk separa bulat adalah baik dengan saiz bilik yang sederhana tentang perabot tersebut, anda tidak akan tersandung dan tidak mencederakan kaki anda.

Sofa atau bangku dengan kaki rendah jauh lebih fungsional dan mudah dalam kehidupan sehari-hari, kerana di sana anda boleh duduk sendiri dan meletakkan beg di sebelahnya. Uthmaniyyah yang panjang di lorong akan menggantikan perabot tradisional untuk koridor, kerana anda boleh meletakkan laci dada sempit di sebelahnya dan menetapkan cangkuk untuk pakaian luar. Oleh kerana beberapa ciri reka bentuk, pouf lama biasa berubah menjadi perabot praktikal yang selesa:

 • kaki kayu yang elegan, upholsteri klasik yang mahal mengubah perabot mudah ke aksesori mahal di pedalaman;

 • Pendekatan moden menentukan kesederhanaan garis, tetapi maksimum fungsi, sebagai hasilnya, sofa yang diperpanjang-pouf mendapat rak tambahan untuk perabot, anda boleh melampirkannya;

 • upholsteri kulit dengan rivet mengejutkan membuat sebuah puak puing di lorong yang mahal mahal, jika anda menambah pokok yang berbeza, ia akan menjadi laconic dan bergaya.

Mana-mana bilik menjadi harmoni dan selesa, apabila semua isinya berada dalam gaya dan skema warna yang sama. Oleh itu, banyak pereka mencadangkan untuk tidak membeli pouf sebagai unsur yang berasingan, tetapi untuk memberi keutamaan kepada alat dengar yang siap sedia. Utusan perancang di lorong adalah pilihan orang yang kreatif, para pengamal pasti suka perabot yang bijak. Ia dibentangkan dalam tiga versi:

 • Komposisi palsu, apabila semua bahagian adalah satu dan anda hanya perlu menambah bingkai dengan laci atau kotak untuk penyimpanan dari rotan atau kayu;

 • Perabot kayu juga boleh menjadi unit tunggal, terdapat pilihan dengan bangku empuk yang berasingan di lorong, tetapi dibuat dalam satu gaya dengan gantungan dan dada laci;

 • terdapat dua lagi penyelesaian yang menarik yang datang kepada kami dari Barat, apabila sebuah pouf dengan gantungan dibina ke dalam ceruk atau sejenis cakera jenis ditutupi-ottoman dibina.

Uthmaniyyah segi tiga untuk lorong

Bentuk sudut selalu sesuai di lorong-lorong apartmen kecil, akan mendapati perabot itu tempatnya dan meter persegi yang luas. Utiliti penjuru untuk lorong akan menempati bukan sekadar ruang kosong, ia akan menggunakan sudut-sudut yang tidak digunakan sebelum ini. Reka bentuk yang paling mudah adalah bahan yang indah dan garisan laconic. Dalam kes ini, semua kerja akan membuat upholsteri itu. Kompak tidak mengganggu fungsi, jadi kerusi lipat tudung bertukar menjadi puak kecil dalam penyimpanan barang-barang yang diperlukan. Tidak kurang kelihatan asal apabila bentuk segi tiga agak diputarbelitkan dan difailkan dalam cahaya baru.

Bentuk bulat yang paling mudah terbukti menjadi asas yang sangat baik untuk idea reka bentuk kreatif berani. Kotak empuk dengan tudung di lorong, kain pelapis yang lembut pada bingkai yang ditempa anggun, upholsteri kulit mewah - semua ini kita biasa dan disayangi. Tetapi ada cadangan yang sangat luar biasa, menarik, apabila pihak ottoman lebih seperti elemen hiasan daripada perabot. Di sini tiruan batu atau geladak, kaktus lucu di dalam pasu, bola kosmik yang benar-benar kosmik, untuk apa-apa idea akan ada perabot yang luar biasa.

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan rujukan langsung dan terindeks kepada sumber

Poofik di lorong (50 gambar): reka bentuk, tujuan, kemungkinan

Oleh kerana pelbagai bentuk dan upholsteri, anda boleh memilih model yang boleh menghairankan menekankan keselesaan lorong

The ottomans di dalam lorong oleh reka bentuk menyerupai jamuan kecil. Ketiadaan backrest dan armrests, padat (untuk satu orang) kerusi, kestabilan - reka bentuk ini adalah universal dan mudah. Ini membolehkan bangku empuk, hampir tidak berubah, untuk terus popular dan permintaan untuk perabot selama beberapa abad.

Pada mulanya, perabot mudah alih dan padat ini dipasang di bilik-bilik ballroom - chevalier gagah boleh dengan mudah mencari tempat berehat untuk rakan-rakannya dalam tarian. Atau bersara dari mata bersuara.

Uthmaniyyah berbentuk bulat lembut dengan krem ​​yang sangat mirip dengan seorang wanita yang indah

Dari masa ke masa, ottomans muncul di boudoir, bilik tidur, ruang tamu dan bilik kanak-kanak, menjadi pengganti yang sesuai untuk kerusi, kerusi dan ottomans yang rumit. Dan untuk lorong-lorong ultra-kompak moden, mereka menjadi hampir tidak ada alternatif. Dalam kes ini, para ottomans untuk lorong dalam fungsi dan kepraktisan mereka jauh melebihi "ruang" saudara-saudara.

Di dalam bangku empuk dengan permukaan muka cermin, ia mudah untuk menyimpan sebahagian daripada kasut bermusim

Kotak empuk di lorong: bagaimana menggabungkan kepraktisan dan keselesaan

Dari sepanjang lorong dicirikan oleh tiga faktor - kawasan yang kecil, tahap muatan dan trafik yang tinggi. Masing-masing, dan perabot yang di dalamnya mesti memenuhi keperluan ini, jadi Uthmaniyyah di lorong perabot standard berbeza sedikit tinggi. Kebanyakan model tidak melebihi ketinggian 40-45 cm, tetapi kedalaman dan lebar dimensi boleh berbeza dengan ketara. Sebagai contoh, seseorang boleh membeli sedutan lorong lembut sangat padat - dengan kedalaman 30-40 cm dan lebar 50-60 cm Bentuk sedutan boleh menjadi agak berbeza -. Kedua-dua segi empat tepat klasik atau bulat, dan bujur atau separuh bulatan. model Design lorong Uthmaniyyah boleh mempunyai bentuk geometri yang lebih kompleks untuk patut terbaik dalam ruang sempit dan memenuhi kriteria reka bentuk.

Pergerakan yang mudah dan bebas, membuat seorang Utsmaniyah sebagai cara untuk hidup yang selesa

Utsmani di lorong membuat bilik secara serentak lebih selesa dan praktikal. Letakkan beg, keluarkan / memakai kasut, berus habuk atau bersihkannya, tunggu ahli keluarga yang lain - pihak ottoman akan membuat operasi ini lebih mudah dan menyenangkan.

Seorang uskup dalam reka bentuk klasik adalah bingkai dengan kaki dan kerusi sokongan, dan reka bentuk moden menawarkan banyak bentuk dan pilihan:

 • Kotak ottoman adalah varian yang paling mudah, dalam bentuk - parallelepiped, di bawah kerusi berbaring - tempat penyimpanan. Ia tidak begitu praktikal, kerana ia tidak mungkin dapat menguraikan perkara-perkara, walau bagaimanapun, dikompensasi oleh jumlah yang cukup besar, jadi anda boleh, sebagai contoh, melampirkan beberapa kotak dengan kasut

Utsmani biru dari baldu dengan skirt hiasan akan mengejutkan tetamu dengan warna syurinya, dan pada penghujung hari akan menikmati kelembutan pemiliknya

Suasana yang lembut, lembut dan unik di lorong itu boleh dibuat dengan warna pewarna kecil berwarna merah jambu

 • ottomans silinder - boleh bergerak (pada roda), pada kaki atau tanpa pendirian. Sama seperti dram, silinder lembut melicinkan kepanjangan pedalaman, dan kerana pewarna cerah boleh menjadi bahagian yang berkesan daripadanya

Uthmaniyyah bulat, berbentuk tong, bentuk kain beludru yang sederhana akan sesuai di setiap lorong tanpa kesulitan

 • kabinet - hasil daripada gabungan tempat duduk yang selesa dan meja sisi katil tradisional, dengan itu menggabungkan fungsi meja dan bangku, biasanya rak diletakkan di bawah meja atas (sebagai petak terbuka) untuk menyimpan pelbagai perkara kecil. Di samping itu, buaian boleh digunakan sebagai pendirian untuk jam meja, vas bunga atau telefon. Di bawah kerusi itu juga boleh menjadi rak untuk kasut, pintu - dengan kipas atau mekanisme pembukaan swing

Objek berfungsi yang akan meletakkan banyak perkara berbeza

Sebuah batu karang untuk kasut digunakan bukan sahaja sebagai tempat yang mudah di mana anda selesa boleh menyelesaikan, tetapi juga sebagai simpanan untuk banyak barang dan benda

 • pouf dengan kotak - gabungan praktikal dan kemudahan, versi terpantas bantal-bantal, tanpa meja sampingan. Laci (rak) terletak terus di bawah kerusi lembut. Ia selesa untuk duduk dan terdapat ruang simpanan yang cukup untuk menyimpan barang-barang berguna. Pada masa yang sama, pelbagai fungsi mereka tidak menjejaskan daya tarikan estetik - mereka tetap elegan dan menarik

Dalam sebuah Utsmaniyah yang luas, mudah-mudahan kepalanya seperti: kunci, sarung tangan, majalah, menggilap kasut

 • puffik-bangku - bangku rendah, tanpa laci, mempunyai rak untuk kasut
 • sudut otot - pendekatan yang tidak penting yang membolehkan anda menggunakan zon sudut yang bermasalah, kecil digunakan. Salah satu kelebihan pendekatan ini ialah kemungkinan mendapatkan sistem storan yang cukup besar. Uthmaniyyah dibuat dalam bentuk segi tiga, sebagai pilihan - satu set pouffes segitiga yang bersama-sama membentuk kerusi besar yang lembut

Pouf Corner tertanya-tanya di pedalaman lorong

Nasihat! Kerusi keras boleh dikompensasikan dengan bantal kusyen mudah alih, yang mana permukaannya akan menjadi lebih selesa.

Baskets untuk penyimpanan adalah tambahan bagus kepada puffin - mereka akan membantu untuk rasional menghabiskan tempat sebuah lorong kecil

Najis yang berlubang di lorong: ciri-ciri gaya

Poufik - perabot adalah permintaan dan sejagat, yang untuk masa yang lama dimodernisasi dan bertambah baik, menyesuaikan diri dengan keunikan setiap gaya:

 • klasik - ottoman dengan kaki kayu yang digambarkan, kulit yang dilindungi, kain yang kaya dan dihiasi dengan rivet. Dasar tempat duduk - dengan dekorasi ukiran, pena emas akan menambah kecanggihan dan pesona. Ia mungkin untuk menamatkan gading, seperti sedutan dari benda utilitarian berubah menjadi sekeping seni perabot
 • baroque - asas kayu semula jadi, tempat duduk - suede atau baldu, bingkai kaya dihiasi
 • Reka bentuk elektronik - puak dari rotan atau anggur dengan bantal besar yang boleh ditanggalkan dengan corak yang agak neutral

Berat kecil dan ketumpatan sedutan, mudah dibawa

 • hi-tech - asas logam, kaki krom, gerbang, tempat duduk - kulit sintetik

Uthmaniyyah dengan kaki krom dalam bentuk busur akan menambah prestij ke mana-mana lorong

 • minimalism - sekurang-kurangnya hiasan, lancar, seolah-olah terputus, permukaan yang menumpu pada sudut tepat ke pesawat. Kadang-kadang orang Utsmaniyah, kerana pemilihan nada yang sesuai dari upholstery tersebut, digunakan sebagai aksen terang di pedalaman

Uthmaniyyah yang harmonis dan ringan - ia tidak mengambil banyak ruang di dalam lorong, tetapi ia akan menonjol dengan jelas di latar belakang umum pedalaman

 • etnik - kubus ottoman, tiada kaki, kuda atau lembu berkulit

Pouffet bergaya dalam bentuk kiub dengan cetakan haiwan sangat lembut, padat dan mudah

Di pedalaman, yang dikekalkan dalam gaya moden, sering menggunakan pouffes bentuk yang tidak standard - bulat oblate, silinder, persegi - dengan cembung atau bahagian sisi pelepasan.

Terdapat beberapa ciri yang tidak boleh diabaikan, memilih atau merancang untuk membuat seorang Utsmaniyah di lorong dengan tangan mereka sendiri. Kesemua mereka secara langsung berkaitan dengan tempat pemasangan selanjutnya - dewan:

 • Jumlahnya - Utsmanian tidak boleh terlalu besar, ia adalah penting, tetapi masih merupakan unsur tambahan. Kehadiran sedutan di dalam lorong menjadikannya selesa, tetapi tanpa mengelilinginya, meninggalkan ruang yang cukup untuk bergerak

Kotak empuk kulit akan menambah beberapa bentuk dan kepantasan ke lorong, tetapi pada masa yang sama pedalaman akan kelihatan mahal dan pepejal

 • gaya - memenuhi konsep umum reka bentuk lorong. Pemilihan model begitu besar sehingga mudah untuk memilih pilihan - dari klasik hingga berteknologi tinggi -

Pouf besar di luar kotak boleh menjadi tempat duduk tambahan apabila tetamu datang

 • bahan - perabot dengan pelapis cahaya akan kelihatan baik di lorong yang agak gelap. Tetapi ada "tapi" yang signifikan - keamatan eksploitasi, pemuru sering akan duduk, tanpa mengeluarkan pakaian luar. Plus - hubungan kerap dengan kasut. Di samping itu, habuk dan kotoran luaran jatuh ke dalam lorong. Oleh itu, sama ada memilih upholstery gelap (kulit atau kulit kulit yang mudah dibasuh / dicuci dan tahan lelasan) atau tinggal di model dengan penutup yang boleh dilepaskan, walaupun cahaya

Di lorong klasik, Utsmaniyah akan berjaya melihat kaki kayu melengkung dan upholsteri kain monophonic

 • sistem storan - menentukan apa dan berapa banyak yang akan anda simpan

Nasihat! Pemilihan bungkusan menjejaskan lantai di lorong - untuk laminasi, sangat sensitif terhadap tekanan mekanikal, adalah wajar memilih seorang pembantu rumah tanpa kaki, contohnya, dengan bahagian bawah pepejal. Untuk model permaidani (kovrolina) pada penggelek akan mendekati, dan untuk sekatan jubin tidak praktikal, kecuali untuk model yang dipalsukan.

Ottomans putih mewah dengan reka bentuk yang menarik sudah di pintu masuk ke rumah akan mencipta kesan yang tidak dapat dilupakan di antara para tetamu

Uthmaniyyah di lorong

Selalunya, orang memandang rendah pentingnya bilik seperti dewan pintu masuk, dan melihatnya sebagai ruang tambahan di mana anda boleh menukar / menukar kasut dan mengatur beberapa jenis pakaian. Sikap ini ke koridor adalah salah, kerana ruang ini adalah ciri rumah, kerana di dalamnya anda berada di tempat pertama di pintu masuk rumah. Reka bentuk lorong itu harus diperlakukan dengan serius seperti, misalnya, reka bentuk bilik tidur atau ruang tamu. Hari ini kita akan bercakap mengenai najis berlapis yang cantik dan selesa, yang akan sesuai dengan bahagian dalam koridor.

Pada masa ini, pengguna bebas untuk memilih apa-apa gaya untuk menghias anteroom. Ruang ini boleh dihias dengan indah, dihiasi dan dilengkapi dengan perabot untuk setiap rasa dan warna.

Bagi koridor, barangan dalaman yang paling berguna, seperti jamuan atau Utsmaniyah, dibeli. Biasanya, bahagian-bahagian ini sederhana atau kecil, jadi ia boleh diletakkan walaupun di lorong yang sangat sempit.

Pengeluar moden menghasilkan puffs yang indah dan berkualiti dari bahan yang berbeza dan dalam gaya yang berbeza. Untuk mencari produk yang sesuai akan dapat benar-benar mana-mana ensemble dan tata letak apa-apa.

Ramai pemilik perkara ini mengingatkan mereka Kemudahan. Pada bangku empuk terpilih yang betul, anda dengan selesa boleh duduk dengan selesa untuk selamat memakai atau meletakkan beg / beg pada perabot tersebut. Anda juga boleh menganggotai tetamu itu kepada puak tuan rumah supaya dia tidak berdiri di pintu. Perincian yang sama di pedalaman lorong itu mestilah menunjukkan keramahan dan kebajikan tuan rumah.

Ia mustahil untuk tidak diperhatikan kebolehaksesan perabot sedemikian. Jika anda ingin menghiasi koridor dengan angkatan laut yang sesuai, maka anda tidak perlu bersiar-siar dalam pencariannya. Produk sedemikian sangat banyak dan terdapat di hampir setiap kedai perabot.

Model model kotoran empuk boleh dibeli bukan sahaja untuk setiap rasa, tetapi juga untuk bajet. Di salon perabot ada pilihan yang berpatutan dan mewah dan mahal. Sudah tentu, mereka yang lebih padat, berkualiti tinggi dan tahan haus. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih model murah yang akan menyara pemiliknya lebih daripada satu tahun.

Hari ini, najis berlapis yang popular sangat popular, bahagian dalamannya direka untuk penyimpanan pelbagai benda. Di koridor, perabot sedemikian akan berguna, kerana ia dapat menampung pelbagai aksesori dan trivia yang sering terjejas dan hilang dalam persekitaran sedemikian.

Di koridor, Utsmaniyah boleh bermain tidak hanya berfungsi, tetapi juga peranan hiasan. Dengan bantuan perincian yang bijak dan mudah ini, mungkin untuk mengubah pedalaman dan menjadikannya lengkap.

Perkara utama adalah memilih model yang betul dengan betul, yang akan selaras dengan barangan dalaman lain di lorong dan dengan penamat dinding / lantai.

Hari ini di pasar perabot ada bangku berlainan jenis dan pengubahsuaian. Ramai daripada mereka ditambah fungsi dan mekanisme yang berguna yang hanya perlu di lorong:

 • Baru-baru ini, dalam permintaan yang besar pouffes dengan belakang. Secara kebetulan, perabot sedemikian sangat mirip dengan kerusi kecil. Model serupa sering digunakan untuk kerusi ini. Sebagai peraturan, mereka dilengkapi dengan upholsteri lembut, yang sangat selesa dan selesa. Uthmaniyyah dengan punggung mudah masuk ke hampir semua ensemble.

 • Tidak kurang mudah dan popular adalah istimewa sebuah katil sofa. Ini adalah bangku kompak. Selalunya dalam reka bentuk ini terdapat sistem penyimpanan yang berguna di mana anda boleh meletakkan kasut, pelbagai aksesori dan juga beberapa jenis pakaian.
 • Banyak kilang perabot hari ini menghasilkan mesra pengguna ottomans dengan gantungan. Lihat perkara serupa yang menarik dan menarik. Walau bagaimanapun, najis yang empuk dengan gantungan tidak sesuai untuk semua bilik, kerana saiznya biasanya besar.
 • Sebuah pouff segi empat tepat yang lengkap dengan laci membuat selesa dan lapang curb-ottoman. Ciri utama barang-barang dalaman ini adalah kelapangan mereka. Walaupun ia adalah persoalan meja tepi katil padat dan sempit, mereka dapat dengan mudah menampung banyak benda dan objek yang berbeza.
 • Banyak model yang hadir lipat kerusi atau mekanisme khas yang boleh ditarik balik. Reka bentuk ini digunakan dalam produk dengan sistem storan. Kotoran sedemikian dengan tudung di bahagian atas atau renda-renda dianggap sebagai yang paling berfungsi dan lapang.
 • Struktur lipatan selalunya dilengkapi dengan elegan pouf-dada. Model yang asli dan kaya ini mempunyai bentuk yang paling mudah dan mudah, tetapi ia tidak menghalangnya daripada merangkumi kemewahan dan kecanggihan yang tidak mengganggu dalam reka bentuknya.

Terutama elegan menampakkan dada yang menawan dengan upholsteri selimut atau sisipan dalam bentuk kancing perabot. Ini bangku-bangku empuk dihasilkan bukan sahaja di segi segi empat, tetapi bentuk segi empat segi panjang.

Juga, orang utan berbeza dalam bentuk:

 • Upholsteri lembut kelihatan terbaik pada model bulat. Terutama mengagumkan adalah pouffes bulat dengan bingkai palsu yang mewah. Banyak pengeluar menawarkan pilihan sedemikian hari ini.
 • Untuk lorong kecil, pilihan ideal adalah pouf separuh bulat. Perabot sedemikian tidak mengambil banyak ruang dan kelihatan sangat bergaya. Selalunya, najis berukuran separa bulat diletakkan berdekatan dengan dinding, meninggalkan laluan di koridor bebas dan tidak berantakan.
 • Untuk lorong yang luas, sekeping segitiga yang bergaya akan dilakukan. Menggunakan pouffes ini, anda boleh menggunakan sudut di dalam bilik dan menganjurkan secara organik ruang yang tersedia.

Kos sedutan untuk lorong itu sebahagian besarnya bergantung kepada bahan-bahan dari mana ia dibuat:

 • Sesungguhnya unik, mewah dan elegan adalah elegan model palsu. Sebagai peraturan, barang-barang dalaman ini dihiasi dengan keriting besi yang unik dan garis bergelombang. Pouf palsu dengan bahagian atas lembut akan menarik perhatian utama dan menetapkan nada dan gaya persekitaran koridor. Ramai pengguna memilih produk ini kerana mereka adalah yang paling tahan lama dan tahan haus. Walaupun selepas bertahun-tahun produk palsu ini tidak akan hilang penampilan menarik dan tidak berubah selepas operasi biasa. Peminat barangan perabot yang benar-benar unik dan mewah akan merasakan varian palsu yang rumit dengan kelainan hiasan, daun besi dan penambahan hebat lainnya.

Satu-satunya kelemahan model sedemikian adalah kos mereka yang tinggi. Tetapi kehidupan perkhidmatan dan reka bentuk unik produk palsu sepenuhnya membenarkan harga.

 • Jangan keluar dari bergaya bergaya kulit. Beg galas yang lembut dan cantik seperti itu boleh memulihkan kawasan pedalaman dan memberikan nota terang aristocratisme. Kulit boleh dipenuhi dengan keseluruhan pouf atau hanya bahagian atasnya (kerusi). Yang paling mahal dan berkekalan adalah pilihan dengan penamat kulit asal semula jadi. Bahan tersebut akan mengekalkan persembahannya untuk masa yang lama dan tidak cacat. Kulit semulajadi sangat menyukai sentuhan dan elastik, jadi tidak begitu mudah merosakkannya.
 • Sedikit lebih murah pengguna akan menguruskan yang cantik ottoman dengan kulit dari kozhzama. Bahan sintetik buatan ini kelihatan sangat mirip dengan kulit semula jadi, tetapi kurang tahan lama dan tahan haus. Sebagai contoh, perabot dengan pelapis sedemikian mungkin kehilangan daya tarikannya dalam keadaan suhu yang tidak stabil (kulit boleh retak). Ia juga perlu diperhatikan bahawa pengganti kulit lebih kasar dan kasar apabila disentuh.
 • Bahan berteknologi tinggi dan cantik adalah kulit eko. Hari ini, ia digunakan secara meluas dalam pelbagai industri. Kotoran empuk dengan kemasan serupa tidak kelihatan lebih buruk daripada model yang dibuat daripada kulit tulen, tetapi kos kurang. Sesetengah pembeli menasihatkan untuk merawat bahan mesra alam ini dengan lebih berhati-hati, kerana ia mudah meninggalkan tercalar dan sedutan dari bahagian pakaian yang tajam. Ia juga perlu diperhatikan bahawa kulit yang mesra alam adalah warna yang mudah, jadi di kedai-kedai anda boleh mencari warna kulit yang berlainan warna - dari klasik yang abadi dan ketat ke pilihan berwarna-warni dan menarik.

 • Kedudukan utama dari segi prestasi dan rupa diduduki oleh ottomans kayu. Bahan semula jadi semulajadi ini boleh dipercayai dan mesra alam. Jangan fikir model sedemikian hanya boleh dibeli untuk bahagian dalaman klasik. Pengeluar moden menghasilkan sejumlah besar pilihan yang berbeza, jadi produk yang sesuai akan dipilih bukan hanya untuk klasik, tetapi juga untuk ensemble yang lebih moden.

Banyak model kayu dilengkapi dengan pelbagai butiran fungsi. Sebagai contoh, ia boleh menjadi rak kayu lapang atau lapang.

 • Terutamanya popular sekarang adalah fesyen jerami yang terbuat dari rotan. Secara luar, pilihan tersebut mungkin kelihatan rapuh dan tidak dapat diandalkan, tetapi pada hakikatnya mereka selalu kuat, tahan pakai dan tahan lama.
 • Yang paling mahal dan kuat adalah model dari oak, walnut, alder, hevea atau wenge. Mereka kelihatan sangat mewah dan berkhidmat dalam masa yang sangat lama. Jika salinan tersebut terlalu mahal untuk anda, dan anda benar-benar ingin membeli model dari kayu semula jadi, anda boleh beralih kepada pembinaan lebih murah yang diperbuat daripada pain atau birch.
 • Yang paling murah adalah ketuhar dari papan seramik berlapis dan MDF. Bahan-bahan ini terdiri daripada sisa kayu (dari bahan kayu). Produk dari bahan mentah tersebut boleh bertahan lama, tetapi ia harus dilindungi daripada kelembapan dan kelembapan. Jangan letakkan perabot sedemikian di dalam bilik dengan peratusan tinggi kelembapan. Ia juga perlu diperhatikan bahawa produk tersebut sering mempunyai penampilan yang mudah dan berpola. Cari yang benar-benar asli, cerah dan indah ottoman dari chipboard atau MDF agak sukar.

Lorong ini mempunyai banyak perbezaan dari bilik-bilik lain di apartmen atau rumah. Pertama sekali, adalah perlu untuk memerhatikan rakaman kecil premis tersebut, oleh itu perabot untuk mereka perlu dipilih dengan berhati-hati dan berhati-hati.

Kebanyakan ottoman untuk koridor mempunyai ketinggian kecil. Penunjuk ini jarang melebihi 40-45 cm. Walau bagaimanapun, kedalaman dan lebar barang-barang dalaman ini boleh berbeza-beza. Sebagai contoh, untuk lorong, anda boleh membeli pouf dengan kedalaman hanya 30-40 cm dan lebar 50-60 cm. Di kedai perabot moden, sering terdapat model kecil dan sederhana. Jadi, salah satu yang paling biasa ialah varian sempit 30x30 atau 25 cm.

Juga di banyak kedai, anda boleh menempah pouff saiz yang anda perlukan. Ia boleh menjadi tidak standard, misalnya, panjang atau melengkung - pilihannya adalah milik anda. Produk sedemikian akan lebih mahal, tetapi ia akan sesuai dengan lorong anda dan akan menyenangkan mata dengan reka bentuk yang unik.

Warna pengkol harus sesuai dengan warna lain yang ada di lorong. Hari ini, untuk mewujudkan ensemble yang harmoni dan cantik, anda boleh memilih model mana-mana warna. Yang paling popular adalah, tentu saja, pilihan klasik.

Klasik termasuk warna hitam, putih dan coklat. Perabot dalam reka bentuk ini kelihatan hebat dalam banyak kumpulan dan jarang keluar dari pedalaman, menarik terlalu banyak perhatian. Walau bagaimanapun, ia patut dikatakan bahawa ottoman salji putih di lorong tidak mungkin kekal bersih selama bertahun-tahun.

Model cahaya sangat menarik dan elegan, tetapi mereka terlalu kotor, oleh itu ia perlu untuk merawat sedutan sedemikian di koridor dengan penjagaan dan penjagaan yang sangat baik.

Warna-warna seperti ungu, biru tua, kelabu, hijau gelap atau burgundy kurang ketara dan praktikal digunakan. Pilihan ini akan kelihatan sangat bergaya dan menarik dalam persekitaran yang sesuai.

Puffs pastel nada lembut dan romantik. Unsur tersebut dapat melembutkan pedalaman.

Berhati-hati semasa memilih produk warna yang terang dan terang. Model-model ini sepatutnya diletakkan hanya di bilik-bilik dengan kemasan neutral dan tenang, jika tidak ensemble akan berubah menjadi terlalu menarik dan bahkan menjengkelkan.

Hari ini, pouf yang sesuai boleh dipilih untuk pedalaman dalam sebarang reka bentuk gaya. Mari kita pertimbangkan beberapa ciri ciri, yang diberikan kepada bangku empuk gaya berbeza:

 • Klasik. Puffs cantik dalam gaya klasik kekal kelihatan harmonis di hampir mana-mana lorong. Biasanya, model dalam urat ini diperbuat daripada kayu semula jadi dan dibezakan oleh reka bentuk yang baik dan mulia.
 • Berteknologi tinggi. Gaya moden ini kini sangat popular. Ramai pereka rumah dalaman dipanggil berteknologi tinggi "klasik pemuda moden." Nenek yang moden dan futuristik ke arah ini dibezakan oleh kesederhanaan dan kesempurnaan bentuk. Sebagai hiasan model-model ini boleh bertindak bahagian krom atau kaki logam yang kuat.
 • Eco. Nama gaya ini bercakap untuk dirinya sendiri. Arah eko melibatkan penggunaan di bahagian dalam perabot yang diperbuat daripada bahan semula jadi dan mesra alam. Untuk lorong dengan cara ini, pouffe yang menarik dan berkualiti tinggi yang diperbuat daripada buluh, hevei atau rotan sesuai.
 • Etnik. Uthmaniyah dalam gaya etnos yang paling sering dihiasi dengan cetakan geometrik dan unsur-unsur cerita rakyat yang luar biasa. Pilihan pemandangan yang sangat menarik dan elegan dengan permukaan tiruan. Perincian ini dapat memberikan pedalaman unik dari chalet Alpine.

Lorong adalah perkara pertama yang kita boleh perhatikan semasa memasuki rumah atau apartmen. Bilik ini, tanpa keraguan, sentiasa menarik perhatian khusus. Jika anda mahukan koridor itu menjadi menarik dan berfungsi, maka anda harus membekalkannya dengan ottoman yang mudah dengan rak untuk kasut, laci tambahan (atau beberapa laci) atau model dengan kabinet yang luas. Spesimen sedemikian tidak hanya akan menyelesaikan bahagian dalam lorong, tetapi juga melakukan banyak fungsi berguna.

Sekiranya koridor membenarkan yardage, maka ia boleh dipasang di dalam struktur yang terdiri daripada sedutan dan penyangkut yang dilekatkan pada dinding. Selalunya perabot itu dilengkapi dengan rak, laci dan kabinet di bahagian bawah. Untuk pengembangan ruang visual, disyorkan untuk membeli kotoran nada yang padat. Walau bagaimanapun, dengan perabot sedemikian adalah berbaloi untuk menjadi kemas, kerana ia dengan mudah dan cepat mendapat kotor. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada pilihan dari kulit, ekozhozhi atau kozhzama. Dari permukaan tersebut, kotoran dan habuk dipadamkan dengan mudah, terutamanya jika dilakukan dengan cepat.

Apabila memilih puak yang sesuai, pastikan anda mempertimbangkan susun atur koridor. Oleh itu, untuk lorong kecil dan intim, penyelesaian terbaik adalah varian separa bulat atau bulat. Sekiranya kawasan itu membenarkan, maka di dalam bilik anda boleh mengatur spesimen silinder triangular atau besar-besaran yang bergaya.

Pastikan untuk memeriksa perabot sebelum membeli. Upholsteri, struktur dan mekanisme (jika ada) sepatutnya dalam keadaan sempurna. Produk tidak boleh tercalar dan tercalar.

Uthmaniyyah mudah dan berfungsi boleh dibuat sendiri. Untuk pembuatan perabot itu dengan tangan mereka sendiri, kesabaran dan keinginan akan diperlukan, serta tayar lama (untuk memberikan model bentuk bulat), papan lapis, kotak kayu dan tayar yang tidak sesuai. Daripada semua butiran ini, kami membuat reka bentuk tunggal dan meliputi kain atau kulit.

Kelas induk membuat puffin unik dengan tangan anda sendiri, lihat di bawah.

Uthmaniyyah yang sesuai boleh dipilih untuk dewan masuk yang dibuat dalam gaya dan warna apa pun. Sebagai contoh, dengan latar belakang dinding hijau yang tenang dan lamina berwarna coklat, sudut pouf putih dengan tempat duduk lembut pucat lembut dan struktur sudut digantung dengan cangkuk (untuk pakaian) dan rak untuk buku, majalah dan pelbagai aksesori akan kelihatan secara organik.

Pouffe tidak rumit berbentuk segi empat, tidak tertimbang dengan memasukkan hiasan, kelihatan hebat dalam interior minimalis dan moden. Sebagai contoh, di dalam lorong putih yang besar dengan lantai jubin tenusu dan pintu hitam yang berkilat, sebuah ottoman kecil dan persegi hijau dengan kelegaan geometri di upholsteri akan kelihatan.

Model nada terang dan berair disyorkan untuk diletakkan di koridor, dibuat dengan warna yang tenang. Sebagai contoh, puff bulat yang lembut dengan warna lemon padat akan melengkapkan koridor dengan dinding kopi, lantai cahaya yang siap dengan lamina, dan unsur-unsur warna biru gelap (pintu masuk dan karpet lantai).

Jika lorong anda dibuat dengan cara yang mewah dan bangsawan, maka ia adalah lebih baik untuk melihat pouf mahal dengan trim kulit asli. Sebagai contoh, di ruang bangsawan dengan dinding kuning air dan lantai coklat pucat, anda boleh meletakkan kulit persegi susu Uthmaniyyah kecil, menggantung cermin di atasnya dengan baguette-frame, dan sedikit lagi untuk meletakkan rak dengan penyangkut baju, dihiasi dinding belakang kulit berwarna krim quilted.

Di dalam lorong yang sempit, tidak berantakan dengan banyak rak dan kabinet, anda boleh meletakkan warna kecil yang berbeza. Contohnya, di dalam bilik dengan dinding oren yang setengah dihiasi dengan batu hiasan, anda boleh meletakkan puff hitam dengan punggung bulat yang menarik perhatian dan menghiasi keadaan dengan lukisan dinding dengan bingkai hitam. Ia tidak disyorkan untuk meletakkan perabot tambahan dalam keadaan seperti itu, kerana mereka boleh membuat susun atur lebih sukar.

Uthmaniyyah yang berbeza akan kelihatan hebat di koridor putih salji. Jadi, terhadap latar belakang dinding putih dan lantai hitam dan putih dengan cetakan berbentuk berlian, perlu meletakkan versi palsu atau logam dengan kaki hitam dan kerusi merah segi empat tepat tanpa sandaran.

Di dalam lorong, yang dibuat dalam gaya loteng dan dipotong dengan bata putih hiasan, sebuah ottoman putih keras kecil akan kelihatan seperti bangku putih. Ia boleh ditambah dengan cermin tinggi dengan bingkai kayu dan lukisan ringan dengan bingkai hitam di dinding.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 90