Rajah 1 dengan tangan anda sendiri

Bagaimana untuk membuat angka 1 setahun dari tuala?

Bagaimana untuk membuat angka 1 setahun dari tuala wanita (kelas induk terperinci dengan gambar dan video)?

Bayi anda sudah berusia 1 tahun dan hari jadi pertama harus diingati. Berikan ruang untuk bercuti dan menembak foto. Penyelesaian yang sangat baik adalah untuk membuat serbet serbet pintar.

Jika anda cuba, anda boleh membuat selendang serbet dengan tangan anda sendiri. Untuk melakukan ini, anda memerlukan kadbod, gam, beberapa pek tuala warna yang berbeza, pita cat.

Dari kadbod kami membuat kosong untuk unit kami. Dimensinya mungkin berbeza-beza, bergantung kepada kesan yang anda ingin capai.

Anda boleh, tentu saja, membuat angka rata dan melampirkan ke dinding, untuk menembak foto ia akan lakukan.

Tetapi angka kelantangan kelihatan lebih mengesankan. Tetapi untuk tujuan ini adalah perlu untuk memberikan jumlah unit kami, melekatkannya bersama gam pita cat. Akibatnya, anda harus mendapat sesuatu seperti ini.

Sekarang mari kita buat bunga dari tuala. Ia perlu melipat serbet beberapa kali dan ruji di tengah dengan stapler. Seterusnya, kami memotong bulatan dari serbet yang dilipat. Setiap lapisan bunga kami dari serbet, anda perlu memotong sedikit di pinggir, tidak lebih daripada 3 milimeter. Sekarang setiap lapisan serbet perlu dinaikkan dan tambah sedikit, meninggalkan lapisan terendah rata untuk gluing.

Seterusnya, anda perlu cat lapisan supaya bunga berubah. Sekarang ia hanya perlu untuk menyisipkan bunga pada bingkai kita tunggal, sepanjang seluruh perimeter, kecuali untuk bahagian bawah, sudah tentu. Angka itu sudah siap. Odinichka ternyata ringan, besar dan sangat cantik.

Cara membuat angka 1 setahun dari serbet - langkah demi langkah arahan

 • kadbod (sebaik-baiknya kotak besar dari bawah peralatan rumah);
 • pita scotch biasa;
 • kain lap kertas yang dikehendaki;
 • stapler;
 • pelekat.
 1. Pertama, lukiskan unit pada kadbod dan potong. Pada helaian kedua kadbod kami melukis angka dan juga memotongnya.

Sebagai permulaan, anda perlu membuat korden kuat dari angka 1 dari kadbod. Anda boleh membuat angka yang volumetrik atau rata.

Dalam mana-mana versi, angka itu akan kelihatan sungguh-sungguh.

Kemudian, kami membuat bunga kecil dari tuala, yang kemudiannya akan terpaku pada kadbod dengan teras.

Untuk membuat bunga, anda perlu melipat serbet beberapa kali untuk membuat persegi. Selanjutnya, di tengah dengan bantuan stapler, kami mengikatkan serbet. Potong bulatan supaya sambungan ruji berada di tengah. Pisahkan kelopak dan tampal nombor pada kadbod kosong.

Anda juga boleh mencuba sedikit dengan serbet berwarna untuk membuat angka lebih berwarna.

Angka 1 dari tuala tangan dilakukan dengan mudah, tetapi untuk waktu yang lama. Anda boleh membuat unit asas rata kadbod dan tutup dengan bunga dari serbet, dan anda boleh membuat tebal dan tampal pada semua sisi.

Pada hari lahir pertama kanak-kanak, suami saya dan saya membuat angka besar untuk sesi foto dan menghias bar gula-gula.

Asas dibuat dari kadbod bergelombang. Untuk kestabilan di pangkalan, beberapa lapisan kadbod telah ditambahkan, ditambah dengan pengikis silinder di dalam sehingga angka itu tidak meremukkan apabila ditekan. Untuk kemudahan membawa lubang kecil dipotong dari belakang.

Semua bahagian kadbod terpaku bersama-sama dengan thermo-gun. Kemudian mereka menyebarkan serbet sehingga karton tidak bersinar di antara bunga. Bunga dari serbet menjadikan cara yang paling mudah, seperti dalam video ini:

Membuat angka 1 dibahagikan kepada dua peringkat.

Tahap satu, yang paling sukar: dari helaian besar kadbod kami memotong dan gamkan angka volumetrik 1. Anda boleh menggunakan stensil yang dilampirkan di bawah. Hanya jangan lupa untuk menambah 2-3 cm (bergantung kepada saiz angka) pada lipatan.

Peringkat dua. Kami memerlukan serbet warna yang berbeza, kontras yang lebih baik:

Potong kain lap "skirt 9quot; (lihat angka):

Kini gamkan kami dengan serbet dipotong dari semua pihak. Ia sepatutnya kelihatan seperti ini:

Untuk lelaki, warna putih-biru, putih-hijau akan sesuai, putih-merah jambu, putih-kuning dan kombinasi terang yang lain akan kelihatan cantik untuk kanak-kanak perempuan.

Angka isipadu selain kadbod dapat dibuat dari busa. Polyfoam adalah tahan lama, ia lebih mudah untuk memotongnya, tidak perlu melekat bahagian-bahagian untuk masa yang lama, ia tidak akan gagal.

Anda memerlukan 2 keping tebal polistirena 5 cm. Pertama, pada sekeping kertas, lukis nombor rata yang indah 1. Ini akan menjadi stensil anda. Kemudian pindahkan imej ke setiap helai busa. Potong nombor dengan pisau dan gam bersama dengan gam PVA. Pada bahan kerja, gam banyak bunga kertas, supaya tiada jurang.

Anda memerlukan banyak bunga, jadi anda harus memilih cara untuk melakukannya, yang memerlukan sedikit masa. Bunga yang paling popular untuk ini adalah tuala wanita dalam bentuk carnations, roses dan peonies.

 1. Fikirkan saiz bunga yang anda perlukan. Diameter bunga = sebelah petak, yang perlu dipotong dari tuala. Mereka memerlukan 15-20 keping setiap bunga.
 2. Lipat kotak dengan longgokan dan menembusi stapler dua kali melintang di tengah kotak.
 3. Potong lingkaran walaupun, potong pinggir sepanjang tepi.
 4. Naikkan setiap lapisan serbet ke tengah, kemudian lapisan kedua dan sebagainya. Bulatan terakhir akan menjadi dasar bunga.

 1. Ambil serbet dan pensil. Skru tepi serbet ke pensil untuk 2-3 putaran.
 2. Jari memindahkan serbet ke pusat dari hujung pensil. Ternyata "accordion9quot;.
 3. Keluarkan pensil. Menangguhkan billet-petal pertama.
 4. Buat 6-8 lagi kelopak yang sama.
 5. Mula mengumpul bunga mawar, membuat inti pada mulanya, kemudian tambahkan kelopak di belakang kelopak.
 6. Bawah membetulkan kelopak dengan pita, memotong serbet yang berlebihan. Mawar sudah siap. Buat bunga ros sedemikian banyak. Bunga-bunga itu mudah dilekatkan ke pangkal angka dari busa.

 1. Lipatkan serbet empat kali, anda mendapat persegi. Potong ombak di sepanjang dua sisi bersebelahan persegi.
 2. Luruskan serbet itu. Lipat dengan akordion dan padanya di pusat dengan wayar.
 3. Secara bergantian, angkat setiap lapisan serbet ke tengah, baik di sebelah kanan dan kiri. Akibatnya, bunga megah akan berubah.

Hari lahir pertama dalam hidup adalah peristiwa yang sangat penting, terutamanya untuk ibu dan ayah.

Dan kek itu ingin menjadi cantik kepada bayinya, dan menghiasi meja dengan bilik, dan juga menghiasi anak lelaki hari jadi dengan indah, supaya segala-galanya akan diingati dan semua rakaman itu menjadi berjaya.

Salah satu elemen yang paling popular untuk hiasan untuk ulang tahun pertama adalah jumlah satu.

Ia mudah dilakukan di rumah dari cara yang diperbaiki.

Untuk membuat jumlah satu untuk satu tahun ternyata cantik, kami hanya perlu kotak kadbod, serbet berwarna, bahan stapler perabot, gunting, pita pita.

Mula-mula kita akan membuat dari kadbod rangka unit.

Untuk melakukan ini, kita perlu menarik dan memotong 2 unit, kemudian sambungkannya dengan jalur kadbod, yang akan memberikan ketebalan, mengikat semuanya dengan pita pelekat.

Untuk hiasan odinichki perlu membuat sejumlah besar pomponchikov tuala.

Untuk menjadikannya mudah pada skema foto yang lebih rendah.

Pompon seterusnya dilampirkan dengan bantuan stapler perabot kepada reka bentuk unit.

Segala-galanya, satu untuk setahun, terang dan indah, siap!

Untuk membuat angka 1 tuala wanita pada hari nama anak perempuan atau anak lelaki, anda mesti terlebih dahulu memotong bingkai dari kadbod. Saya menasihati anda untuk menggunakan beberapa warna tuala - jadi ia akan menjadi lebih cantik.

Apabila anda memotong bingkai itu, gosokkan serbet ke dalam kepingan kecil, tandakan di dalam kotak di mana warna untuk gam dan dengan bantuan PVA (atau lebih baik - menggunakan pistol cecair), gamkan tuala ke kadbod. Jadi, anda boleh mencipta keindahan seperti:

Buat banyak perkara yang menarik untuk ulang tahun kanak-kanak. Jadi, sebagai contoh, anda boleh membuat gambar yang sangat cantik, tebal dan elegan dengan menggunakan serbet biasa dengan warna yang berbeza sebagai hiasan.

Pertama, buat template seperti ini dari kadbod:

Seterusnya, teruskan membuat bunga dari tuala yang paling biasa:

Dan sekarang, gunakan gam, pasangkan bunga ke angka seperti ini:

Lebih baik memilih warna kuning cerah, ia sesuai dengan kedua-dua lelaki dan perempuan.

Pertama sekali, kami memotong bingkai dari kadbod 60x35, maka dari serbet, ia perlu membuat kepingan 200 warna seperti yang ditunjukkan di bawah, dan melekatkannya dengan senjata gam cecair.

Angka pada hari lahir tangan mereka sendiri: kelas master terperinci dengan foto

Untuk Buat satu digit pada ulang tahun anda dengan tangan anda sendiri, Mula-mula anda perlu mula membuat asas, dan kemudian menghiasinya mengikut budi bicara anda - dengan kertas, kertas bergelombang, tuala, reben atau organza. Untuk menghasilkan asas tiga dimensi mudah, anda biasanya menggunakan kadbod, dalam kes ini anda memerlukan sekeping besar kadbod, anda boleh menggunakan kotak kadbod dari peralatan rumah: peti sejuk, mesin basuh, TV. Kotak itu harus dibongkar ke dalam kepingan dan diatur di permukaan kerja, kemungkinan besar, anda harus dengan mudah duduk di atas lantai, sehingga anda memiliki ruang untuk melakukan tindakan tersebut.

Pada kadbod anda perlu menggambar garis angka yang dipilih, kerana ia akan menjadi besar, tidak mungkin anda dapat mencetak templat pada pencetak. Jika anda menarik nombor pada komputer dalam resolusi tinggi, anda boleh mencetaknya pada beberapa helaian kertas, dan kemudian gam dan memotong kontur. Dapatkan template yang dilampirkan pada kadbod dan juga bulatan. Anda perlu mendapatkan dua kekosongan yang sama, mereka mesti dipotong dengan berhati-hati agar tepinya menjadi lebih tebal. Sebagai tambahan kepada dua kosong dalam bentuk nombor, kita juga akan memerlukan jalur kadbod, dari mana dinding sisi akan dibuat. Saiz nombor boleh menjadi apa-apa yang anda mahukan, bergantung pada lembaran kadbod yang ada pada pelupusan anda. Bar sisi akan menentukan lebar dail volumetrik anda.

Apabila anda telah bersedia semua kosong kadbod, anda boleh meneruskan untuk merekabentuk angka tiga dimensi, melekatkan tepi dengan pita cat. Untuk menjadikannya lebih tahan lama, anda boleh melekat seluruh permukaan dengan pita cat, dan di atas lapisan kertas nipis. Kadang-kadang dalam lubang kosong meninggalkan lubang dari bawah atau dari atas, dan kemudian isi dengan jumbai, seperti piƱata Mexico.

Nombor 1 untuk Hari Lahir dengan tangan sendiri

Apabila anda tahu bagaimana ia berfungsi 1 digit untuk Hari Lahir dengan tangan sendiri, Ia hanya untuk memilih bahan dan cara menghiasnya. Bahan yang paling popular untuk hiasan adalah kertas bergelombang, hanya cara menggunakannya berbeza. Satu lagi bahan yang anda pasti perlu dalam proses kerja adalah gam. Sekiranya anda menghiasi kertas dengan kertas, gam PVA akan memberikan penstabilan yang boleh dipercayai, tetapi jika anda memutuskan untuk menggunakan reben satin, sisal, organza atau butang, maka anda boleh menggunakan pelekat silikon.

Nombor 2 pada hari lahir tangan mereka sendiri

Cara mudah boleh dilakukan dan cantik, tiga dimensi digit 2 untuk Hari Lahir dengan tangan sendiri. Teknik ini menyerupai wajah yang terkenal kepada semua kanak-kanak, dan juga dengan bantuannya melakukan hadiah buatan tangan asli untuk Hari Valentine.

Anda boleh menggunakan kerut dengan warna yang sama atau lebih, mewujudkan corak berjalur. Pertama, lembaran perlu dipotong menjadi jalur 5 cm lebar, dan kemudian semua band ini meletakkan longgokan dan dipotong menjadi kuasa dua sisi 5 cm. Oleh itu, untuk hiasan jumlah yang besar, kami akan menggunakan corrugations persegi 5 oleh 5 sentimeter, tetapi untuk asas-asas yang lebih kecil boleh dikurangkan dan saiz dataran : 4 hingga 4 cm atau 3 hingga 3 cm.

Sekarang kita mempunyai semua kertas persegi siap, kita boleh mula menghias. Kami hanya memerlukan satu alat - pensil atau pena mudah. Anda boleh menggunakan piring atau tudung, di mana anda perlu tuangkan gam PVA.

Ciri utama pemangkasan adalah untuk membuat hiasan yang lembut, jadi petak-petak itu harus diletakkan sangat dekat antara satu sama lain sehingga petua-petanya kertas itu melekat. Secara beransur-ansur, anda zadekoriruete semua asas korelasi satu warna atau berbeza, anda boleh membuat jalur - lurus atau serong. Dalam satu perkataan, dalam teknik ini, anda boleh menghiasi asas kadbod, mewujudkan pelbagai corak.

Gambar 3 pada hari lahir anda sendiri

Angka volumetrik untuk hari lahir tangan mereka sendiri akan menjadi hiasan sebenar hiasan perayaan jika mereka dihiasi dengan bunga atau pompon yang diperbuat daripada kertas beralun. Kami telah membuat bunga dari kertas beralun apabila kami menganjurkan asal pada 8 Mac. Untuk rakan, anda boleh menyediakan sejambak kertas dengan gula-gula atau menghiasi dewan, kerana dalam teknik ini anda boleh membuat tsiferki bukan sahaja untuk Ulang Tahun, tetapi untuk lapan untuk musim bunga bulan Mac.

Strip ini sedia untuk berpusing: memutarnya dengan ketat, dan kemudian benangnya untuk membaiki bunga siap. Apabila anda memutarkan jalur, anda juga boleh membuat kedutan untuk membuat bunga kelihatan halus dan lembut. Anda akan melihat bahawa di satu pihak bunga akan mempunyai kelopak bergelombang, dan di sisi lain - lingkaran padat. Bergantung pada apa jenis korutan yang anda akan gunakan: lembut atau keras, anda akan mendapat kesan yang sama sekali berbeza. Thread, yang anda akan membungkus bunga, adalah wajar untuk memilih warna kertas, kerana di beberapa tempat ia dapat melihat melalui hiasan.

Orang tidak boleh mengatakan berapa banyak bunga siap sedia yang anda perlukan untuk menghiasi kadbod kosong, tetapi anda boleh dengan mudah menentukan sendiri apabila anda mendapat bunga pertama dan mengukur saiznya. Walau apa pun, anda boleh menyelesaikan bunga sekiranya ia tidak mencukupi. Kami yakin itu angka 3 dengan tangan anda sendiri untuk Hari Lahir, bunga zadekorirovannaya beralun, akan menjadi perhiasan percutian mana-mana kanak-kanak.

Digit 4 dengan tangan anda sendiri untuk Hari Lahir

Banyak pilihan yang berbeza, yang boleh berubah angka untuk hari jadi dengan tangan mereka sendiri, foto kelas induk akan diminta, serta idea lain untuk inspirasi, anda boleh mengintip di laman web kami. Anda sentiasa boleh mengubah skema warna, seperti di kedai-kedai untuk penciptaan bergelombang yang anda dapat mencari warna yang meninggalkan ruang yang besar untuk imaginasi. Angka-angka boleh dilaksanakan dalam warna di mana sisa hiasan percutian akan dipikirkan.

Digit 4 dengan tangan anda sendiri untuk Hari Lahir Ia akan berubah subur dan terang, jika kita menggunakan pom-poms beralun untuk hiasannya. Mereka dilakukan dengan teknik yang sama seperti bunga pompon kertas yang besar, yang sering digunakan untuk menghiasi dewan, di mana acara yang penuh akan diadakan. Oleh itu, angka anda dapat disesuaikan dengan sempurna ke dalam hiasan perayaan, kerana semuanya akan dihiasi dalam satu gaya.

Gambar 5 pada hari lahir anda dengan tangan anda sendiri

Kehendak yang unik angka 5 untuk Hari Lahir oleh tangan sendiri, jika anda menghiasinya dengan bunga dari reben satin. Pilihan ini boleh digunakan jika nombor anda membuat persediaan untuk percutian yang dewasa, sebagai contoh, pada ulang tahun ke-50. Menghiasi kosong boleh menjadi mawar satin cantik, untuk ini, ia adalah perlu untuk mengurangkan kuasa dua reben satin luas dan lilin di singe petua mereka telah bertukar kelopak bulat. Gelekan seperti kelopak mawar putik yang kemudian berpegang teguh kepada substrat pada gam panas.

Dengan mencipta angka untuk hari lahir anak lelaki itu dengan tangannya sendiri, lebih baik menggunakan warna putih, biru atau hijau, bukannya warna beralun untuk dekorasi, anda boleh menggunakan pompons atau pinggir. Pada ulang tahun kelahiran paus, anda boleh membuat hiasan yang sama, tetapi di hadapan angka meletakkan foto, dan menghiasi kertas kertas di sisi.

Komen (0)

Pelawat dalam kumpulan Tetamu, tidak dapat mengulas mengenai penerbitan ini.

Pengeluaran digit dan huruf volumetrik dengan tangan sendiri

 • Krim untuk Kulat Eksotik Kaki
 • Kapsul dari parasit
 • Kompleks Sustalife untuk pemulihan bersama

Jika anda tahu bagaimana membuat angka jumlah, maka sesi foto untuk menghormati hari lahir anak itu tidak dapat dilupakan. Nombor tersebut juga boleh digunakan dalam reka bentuk syarikat, ketika ulang tahun perusahaan dirayakan. Perlengkapan yang tidak terjejas mereka akan berada pada ulang tahun perkahwinan, jika pesta ulang tahun mempunyai tarikh bulat.

Bagaimana untuk menghidupkan kadbod berdasarkan huruf dan nombor volumetrik?

Angka isipadu dibuat dengan pelbagai bahan, menggunakan kertas beralur, benang, tuala untuk tujuan ini. Tetapi asasnya dibuat dari kadbod. Jika anda ingin membuat angka 1, maka dengan tangan anda sendiri anda perlu terlebih dahulu membuat bahan kerja untuknya.

Rajah menunjukkan saiz yang disyorkan untuk nombor ini. Anda memerlukan 2 butir-butir tersebut - satu untuk bahagian hadapan, yang lain untuk bahagian belakang, memotong mereka keluar dari kadbod. Tentukan betapa tebal angka itu, lebar ini anda perlu memotong jalur kadbod.

Selepas anda mengikatkan jalur kadbod di bahagian depan angka, anda juga perlu memasukkannya ke sisi kedua nombor yang diberikan, yang akan menjadi sebaliknya.

Ia akan perlu untuk melekatkan satu hujung jalur ke kedua, selepas itu anda boleh memberitahu diri anda bahawa anda dapat membuat nombor 1 dengan tangan anda sendiri.

Mari lihat cara untuk menjadikan asas untuk nombor seterusnya. Untuk membuat nombor 2 dari kadbod, dengan tangan anda sendiri, pindahkan templat yang diajukan kepadanya. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan kertas dalam kotak untuk kemudian menarik lebih banyak sel pada templat, dengan itu memindahkan corak.

Anda boleh menggambarkannya dan dengan tangan, mengulangi garisan dan selekoh angka ini. Seperti dalam kes pertama, anda perlu:

Potong dua kosong nombor 2, gam mereka bersama-sama dengan pita bangunan, menggunakan jalur kadbod. Dalam kes ini, lebarnya ialah 7 cm.

Sekarang letakkan separuh kedua digit.

Seperti yang anda dapat lihat, untuk ini, tidak perlu untuk merapikan pita pelekat di seluruh permukaan, anda boleh melekatkannya dalam kepingan kecil, membetulkannya dengan tegak lurus ke permukaan.

Bagaimana cara membuat pinggiran untuk menghiasi huruf dan nombor?

 • kertas dalam diam dalam pelbagai warna;

Tanggalkan kertas dari bungkusan, potong ke jalur lebar 4 cm.

Tepi panjang kosong ini dengan gunting perlu dipotong dengan pinggir. Untuk mempercepatkan proses ini, lipatkan beberapa jalur sekali gus atau gulung setiap satu untuk membuat lapisan 4-5.

Masukkan bahagian bawah angka dari PVA kadbod, gam di sini jalur kertas yang disediakan. Oleh kerana ia sangat nipis, lebih baik untuk menggelapkan dua band sekaligus. Jika anda menggunakan kertas berwarna atau kertas beralun sebaliknya, kemudian pasangkannya ke satu lapisan. Yang kedua pergi sedikit lebih tinggi, menetap lebih awal.

Menggabungkan warna untuk membuat angka yang paling menakjubkan.

Selepas anda menghiasi sepenuhnya, nada yang sama menghiasi sudut apartmen.

Kertas untuk huruf dan nombor volumetrik

Untuk melaksanakan karya itu, ambil:

 1. Menggunakan corak bulat atau bulat, lukis bulatan di bahagian belakang kertas berwarna.

Jika anda membuat bunga pukal dari kertas, maka anda boleh menggunakan angka rata sebagai asas.

 1. Untuk ini, anda perlu memotong hanya satu keping kadbod, kemudian menghiasinya. Untuk melakukan ini, potong kertas menjadi jalur lebar 5-6 cm, gam mereka dengan tepi digit untuk menghiasi bahagian depan dan belakang secara serentak.

Lihat bagaimana membuat mawar dari kertas, kelas induk akan membantu anda dengan ini. Bunga semacam itu boleh dibuat bukan sahaja untuk menghiasi angka-angka kelantangan, ia sesuai untuk masa-masa lain. Tetapi anda perlu membuat batang tambahan.

Dari kertas beralun, potong jalur dengan saiz 19x58 cm Lipat beberapa kali supaya lebar bahan kerja yang dihasilkan adalah 7.5 cm. Ubah semula templat skema yang dibentangkan ke atas kadbod, potong terlebih dahulu.

Meluruskan bahagian yang diterima, bermula dengan kelebihan kiri, angin pada tusuk gigi dengan ujung tajam. Dalam kes ini, wayar digunakan untuk tujuan ini, mengambil idea ini ke dalam perkhidmatan apabila anda membuat bunga dari kertas dengan batang. Di bahagian bawah, ikat dengan rentetan.

Selepas membuat beberapa kekosongan itu, menghiasi angka kadbod dengan bunga.

Buat mawar lain kelas induk kertas beralun juga akan membantu anda.

 1. Potong jalur lebar 6 cm dari kertas. Lipat dengan akordion.

Untuk membuat bunga terbuka, ambil:

Lihatlah cara membuat angka 3D untuk ulang tahun menggunakan bahan-bahan ini. Dari kertas, anda perlu memotong jalur, menghiasinya dengan cara tertentu. Pertama bengkok sudut kecil berhampiran tepi kecil pita ini, kemudian lipat lagi.

Oleh itu, menghiasi keseluruhan pinggir jalur, pelindung ini adalah sama dengan yang anda buat pada vareniki, mengikat sisi mereka.

Kini memutarkan reben ini, memberikan bentuk putik yang ditiup. Ikat benang untuk penekanan.

Berikut adalah pilihan lain, ia sangat mudah untuk dilakukan.

Idea berikut akan memerlukan bahan dan kelengkapan sampingan seperti berikut:

 • Baca semakan ubat komprehensif untuk buasir Proctolol
 • Bagaimana untuk menurunkan berat badan sebanyak 20 kg - ulasan sebenar mengenai Guarchibao

Arahan mengenai pembuatan:

 1. Potong jalur kertas yang dilucutkan merentasi beberapa kali untuk memotong sebilangan kelopak serupa dengan serta-merta.

Kelas tuan terakhir dalam siri ini akan memberitahu anda bagaimana untuk membuat nombor 1 menggunakan kertas berwarna.

 1. Cara membuat templat, anda sudah tahu. Kini gam karton dengan kertas berwarna. Dari kertas, anda perlu memotong jalur, lebarnya akan sama dengan jejari bunga.

Sudah tiba masanya untuk beralih ke bahan lain, mungkin anda baru berfikir bagaimana membuat nombor 2 menggunakan benang?

Merajut benang untuk menghias huruf dan nombor

 • penyediaan angka dari kadbod;

Bermula dari pinggir atas atau bawah angka, sapatkan gam di sini dengan berus, kemudian angin benang. Oleh itu, asas karton tidak melihatnya, ia perlu untuk menggulung ke arah yang berbeza, contohnya, pertama sekali, kemudian menyeberang, menyerong.

Apabila anda selesai dengan benang warna tunggal, gam tip percuma ke kadbod. Seterusnya, pasangkan tepi benang gegelung kedua. Formatkan jumlah kelantangan dalam warna yang berbeza. Apabila nombor tersebut ditutup dengan benang, anda boleh mengagumi hasil kerja yang sangat baik.

Dengan tangan yang mahir, benang mengait dengan cepat akan berubah menjadi pom-poms. Anda boleh membuat mereka dengan garpu, separuh bulatan kadbod, atau beberapa kaedah lain.

 1. Seperti yang anda dapat lihat, anda perlu memotong dua cincin serupa dari kadbod. Masukkan benang di dalamnya.

Anda akan mendapat di sini angka yang indah 1, yang boleh dibuat volumetrik atau rata.

Hiasan huruf dan nombor tiga dimensi dengan reben

Untuk membuat nombor 2 dengan cara ini, ambil:

 • reben satin warna merah;

Semuanya sangat mudah. Bermula dari satu tepi kecil, bungkus angka dengan pita. Gelung perlu disalin sehingga kandungan dalaman nombor tidak muncul melalui mereka. Letakkan di sisi yang bertentangan nombor kadbod sedikit gam, dengan mana ia akan lebih mudah untuk melampirkan jalur.

 • mengasah lebar yang sama, tetapi berbeda warna;

Potong potongan saiz yang sama dari kancing, masing-masing mengikat pusat simpulan. Letakkan busur yang terhasil pada pangkalan karton, ketatkan kedudukannya dengan satu sama lain.

Jika anda mempunyai masa lapang yang cukup, anda mempunyai kesabaran, maka anda boleh membuat mawar dari reben satin, menghiasi mereka dengan angka keseluruhan atau hanya serpihan individu.

Jika anda mahu, gunakan kelas induk yang sudah diketahui untuk membuat bunga sedemikian atau buatnya dengan prinsip yang berbeza.

Seperti yang dapat anda lihat, anda perlu membengkokkan sudut pita secara berkala, membetulkannya dengan jahitan. Apabila ia dibingkai dengan cara ini, putarkannya, memberikan rupa mawar. Betulkan bahan kerja dengan benang dan jarum.

Ia adalah mungkin untuk tidak membuat satu siri bulat seperti giliran, tetapi beberapa. Setiap seterusnya akan sedikit lebih kecil daripada diameter sebelumnya. Di pusat, menjahit butang dan anda boleh menjahit atau gam bunga ke nombor.

Ia boleh bukan sahaja rata, tetapi juga banyak. Untuk melakukan ini, anda akan memerlukan semua kancing bergelombang yang sama. Potong dari dua jalur. Padankan mereka, seperti yang dilakukan dalam foto, jahitan bersama untuk dihubungkan. Kini anda akan memutar reben ini supaya ia menjadi bunga bulat. Bagaimana menggabungkan dua jalur ini, boleh dilihat pada gambar seterusnya.

Mawar dan bunga serbet lain dengan tangan mereka sendiri

Letakkan serbet beberapa, tanpa membuka mereka, satu di atas yang lain. Atas bulatan. Potong serbet atas corak ini.

Di tengah-tengah, kosong ini perlu dipasang dengan stapler. Naikkan lapisan pertama, lipatkan dalam bentuk rosebud tanpa lengan dalaman. Barisan kedua kelopak akan lebih bebas. Oleh itu, menghiasi keseluruhan mawar.

Untuk membuat nombor 1, anda perlu menampal bunga ros di seluruh permukaan. Lihatlah betapa cantiknya bunga-bunga dalam pelbagai saiz dan warna.

 1. Teknik pemotongan juga akan membolehkan penciptaan kosong bagi reka bentuk nombor. Untuk melakukan ini, anda perlu memotong kertas ke dalam kotak, meletakkan di tengah setiap pensil, memutar.

Daripada lem, anda boleh menggunakan tanah liat. Anda perlu melincirkan permukaan kardus kadbod atau menggulung bola kecil keluar dari plasticine, dan balut setiap akhir dengan separuh tusuk gigi, masukkan bilet tersebut ke dalam bola plastik. Kemudian, pasangkan pada asas kadbod.

Pertama anda perlu membuat keping kadbod. Lihat contoh huruf M, bagaimana membuatnya. Dari kadbod, potong dua kosong utama huruf ini.

Tentukan sejauh mana surat itu akan berlaku. Lebar ini memotong cincin dari tiub tuala kertas.

Keluarkannya pada separuh huruf, kemudian gam itu di atas kedua, dengan menekan sedikit.

Potong kepingan kertas putih ke dalam jalur, gam mereka di dinding sisi surat, dan kemudian keseluruhannya.

Anda boleh melukis huruf sedemikian dengan cat akrilik atau bunga gam dari kertas atau tuala, atau menghiasi mereka dengan reben atau benang satin. Lihatlah cara membuat huruf pada kadbod, mengisytiharkan mereka dengan kain. Bagaimana untuk membuat asas yang kukuh, anda sudah tahu. Di atasnya, gam dengan jalur kain PVA, dan di sudut luar - mengikat jari.

Dari surat ini, anda boleh menambah perkataan untuk mengatur sesi foto pada hari perkahwinan.

Anda boleh menampal huruf dengan kertas atau kertas dinding, yang dibiarkan diperbaiki.

Suatu asal, pada masa yang sama menyentuh hiasan akan menjadi reka bentuk foto keluarga seperti itu.

Jika anak lelaki hari jadi suka hutan atau anda ingin menghiasi bilik pada topik ini, kemudian gam di atas pokok kayu birch dan lumut atau daun maple.

Sekiranya anda ingin membuat huruf dengan cepat, kemudian balut karton volumetrik kosong dengan benang tebal atau tali jute.

Anda boleh membuat asas dawai, bungkusnya dengan benang.

Video akhir akan membantu anda memahami dengan lebih baik bagaimana membuat nombor dan huruf volumetrik.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 74