Rak tuala untuk bilik mandi – 314167.info

Rak tuala untuk bilik mandi

Rumah & Taman

Interior, Reka Bentuk, Hiasan Rumah, Kotej dan Lanskap

Rak tuala di bilik mandi: reka bentuk mungkin (23 foto)

Adakah tuala sering di lantai bilik mandi atau masih basah untuk masa yang lama? Jelas sekali, pemegangnya salah ditangkap. Beberapa tip untuk memilih dan memasang akan membantu untuk mengambil kira nuansa dan bukan hanya untuk mewujudkan keadaan yang selesa di bilik mandi, tetapi juga untuk mendapatkan aksesori yang bergaya.

Salah satu ciri utama bilik mandi, tanpa pesanan dan keselesaan di dalamnya tidak dapat difikirkan, adalah pemegang tuala. Terdapat banyak pilihan untuk aksesori ini: kayu atau gangsa, krom atau keluli tahan karat. Aksesori berbeza mengikut jenis, jenis dan bentuk, jadi ia tidak mudah untuk dipilih.

Mungkin perkara pertama yang dicari apabila mencari pemegang tuala mandi ialah skala bilik itu sendiri, lokasi dan saiz objek di dalamnya. Berdasarkan lokasi aksesori, jenisnya dibezakan:

Setiap jenis ini mempunyai kelebihannya. Sebagai contoh, pemegang lantai dapat dengan mudah disesuaikan dengan keperluannya, kerana ia mudah alih, mudah dipindahkan. Ia dibuat secara kerap dalam bentuk rak dengan cangkuk atau selat (berputar atau seperti yang dilanjutkan).

Desktop alat tuala berguna untuk menggunakan bilik mandi yang besar di mana sink dengan pemegang tuala akan kelihatan organik dan pada permukaan yang besar aksesori seperti itu tidak akan menjadi penghalang kepada prosedur kebersihan, dan oleh itu akan sentiasa berada di tangan kering dengan tuala bersih atau tuala.

Pemegang tuala yang dipasang di dinding adalah mudah digunakan di kawasan kecil. Terdapat banyak jenis atribut ini untuk bilik mandi yang dijual. Apabila ia dibuat, pelbagai bahan digunakan. struktur yang berkenaan apa-apa: .. tuala bergerak dipanjangkan, pelbagai jalur, misalnya, empat kali ganda, dan lain-lain pilihan jenis Model bergantung kepada objektif dan faktor-faktor subjektif:

 • Keperluan estetik pengguna;
 • Faedah praktikal aksesori;
 • Kawasan bilik mandi;
 • Lain-lain.

Di kedai khusus, anda boleh memilih mengikut citarasa dan keupayaan model anda.

Cincin itu? Palang atau rak? Hook!

Setiap pemegang tuala mempunyai kelebihan tersendiri. Banyak yang tidak hanya praktikal, tetapi juga daya tarikan estetik. Berbagai bentuk sering dicirikan oleh pemegang tuala dinding yang dipasang. Ia boleh dalam bentuk:

Variasi di atas mempunyai merit, yang perlu dibincangkan dengan lebih terperinci.

Mungkin, salah satu spesies yang paling biasa adalah cangkuk. Ini adalah pemegang yang paling murah, mudah dan berfungsi. Ia boleh diletakkan di atas dinding, di pintu, walaupun pada cermin kaca. Cangkuk boleh menjadi satu, beberapa diletakkan berturut-turut atau sewenang-wenangnya. Selalunya terdapat pemegang tuala dengan cangkuk dalam bentuk bar. The minus jenis ini: tuala tidak menyebarkan dan akan tetap basah untuk waktu yang lama.

Crossbar sebagai pemegang adalah lebih serba boleh. Aksesori sedemikian boleh bergerak atau mudah alih, diletakkan di atas lantai atau dipasang ke dinding. Pemegang tuala putar adalah mudah kerana ia membolehkan anda untuk meletakkan beberapa tuala atau tuala terry secara bebas. Boleh diperbuat daripada kayu, logam, misalnya gangsa atau keluli tahan karat.

Anda boleh memilih pada permintaan anda berputar dua kali ganda, tiga kali ganda atau pemegang palang silang. Pemegang tuala swivel seperti itu dengan beberapa bilah adalah mudah untuk digunakan sebagai keluarga kecil, dan orang yang sunyi.

Tali yang dipasang di dinding mempunyai bentuk yang lebih pelbagai dan bilangan bar yang berlainan. Mereka menghasilkan pemegang tuala dua kali, variasi tuala seperti tuala empat kali ganda. Dalam salah satu daripada mereka, adalah penting bahawa lebar palang itu sepadan dengan lebar tuala, maka ia akan kering dengan baik.

Jika anda boleh mengukur bilik mandi, anda boleh memasang pemegang tuala di bawah sink. Ia boleh digabungkan, terdiri daripada rel, cangkuk dan / atau rak (kaca, kayu atau logam) atau dengan mana-mana unsur.

Sering kali di bilik mandi terdapat cincin tuala. Pilihan ini lebih menarik dari segi estetik, bukannya dari segi praktikal. Oleh fungsinya yang serupa dengan cangkuk, mempunyai kelemahan yang sama - ventilasi yang lemah dan, akibatnya, tuala bertahan lebih lama tetap basah. Boleh dilampirkan sebagai pemegang tuala di bawah sink atau di dinding.

Angkat pemegang dengan kekayaan pilihan tidak mudah. Perlu mengambil kira beberapa faktor:

 • Saiz dan reka bentuk bilik mandi;
 • Bilangan orang yang menggunakan mandi sentiasa;
 • Pertubuhan ruang di bilik kebersihan;
 • Lain-lain.

Di dalam bilik kecil adalah lebih baik untuk menggunakan cangkuk, cincin, tetapi tuala dinding dengan bar, serta reka bentuk luar berputar, akan mengambil ruang yang terlalu banyak, mereka adalah yang terbaik digunakan di bilik mandi yang luas. Untuk bilik mandi bersaiz sederhana, produk gabungan - basuh dengan pemegang tuala - sesuai.

Semakin ramai orang menggunakan bilik kebersihan, lebih banyak tuala mesti digantung. Tidak buruk membuktikan rentetan konfigurasi yang berlainan dan kaedah penempatan. Penggunaan ruang yang berkesan akan membolehkan pemegang tuala di bawah sink, tetapi rak akan menjadi tempat kekacauan kecil, terutamanya jika bilik mandi digunakan oleh kanak-kanak.

Menghentikan pilihan produk yang anda suka, fikirkan bagaimana ia akan berkelakuan dalam keadaan kelembapan tinggi bilik mandi. Walaupun bilik pengudaraan yang baik di dalam bilik mandi masih mikroiklim sendiri, jadi membeli aksesori dengan rawatan khas atau persenyawaan, atau pemegang tuala logam boleh berkarat dan kayu sekurang-kurangnya bentuk kehilangan.

Apabila memilih pemegang, pertimbangkan ciri pemasangannya. Dengan lantai dan jenis desktop tiada masalah - di mana saya meletakkannya, ada di sana. Apabila memasang dinding, anda perlu mengambil kira bahan dari dinding yang dibuat. Untuk memastikan strukturnya tegas dan menahan berat tuala, ia perlu memastikan ia selamat.

Terdapat dua pilihan:

Dalam kes pertama, dengan bantuan skru mengetuk sendiri, pemegang dipasang di tempat yang dipilih. Titik pengikat boleh dilihat. Dalam kes kedua, skru diri yang sama ditutup dengan bahagian struktur khas. Anda boleh menggunakan gam, Velcro atau penyedut, walaupun kaedah lampiran ini tidak boleh dipercayai, kerana ia dapat menahan beban yang rendah.

Dalam satu perkataan, pilih pemegang tuala dengan pemahaman intipati tujuan, ciri reka bentuk dan, yang paling penting, dengan keseronokan. Pengeluar moden akan memberi peluang untuk mengambil apa yang anda perlukan.

Merakam rak tuala di bilik mandi: reka bentuk mungkin (23 gambar) pertama kali muncul.

Cari laman web ini

Di laman web ini kami mengumpul bahan menarik mengenai reka bentuk dalaman, hiasan dan aksesori untuk reka bentuk rumah, pembinaan dan landskap.

Jika anda mempunyai sebarang cadangan untuk kerja tapak atau soalan mengenai bahan yang diposkan, tulis kepada kami melalui borang hubungan.

Pemegang tuala untuk memilih di dalam bilik mandi?

Pemegang tuala yang betul di dalam bilik mandi adalah perlu bukan sahaja dari segi praktikal, tetapi juga dari sudut pandang estetik. Aksesori yang diperlukan akan menjadikannya mudah untuk meletakkan tuala dan akan menjadi tambahan yang baik untuk bilik mandi dalaman. Perkara utama adalah membiasakan diri terlebih dahulu dengan model pemegang tuala yang berbeza untuk memilih dengan betul.

1 Reka bentuk pilihan untuk pemegang tuala

Untuk memastikan bilik mandi sentiasa teratur, anda perlu memilih pemegang tuala untuk membuat reka bentuk dengan betul. Apabila melaksanakan pilihan ini, anda mesti mengambil kira, pertama sekali, parameter bilik mandi dan lokasi pemegangnya.

Sekarang di pembeli kedai perkakasan ditawarkan banyak pemegang tuala dan aksesori lain untuk bilik mandi. Oleh itu, setiap suri rumah mempunyai peluang untuk memilih aksesori terbaik untuk reka bentuk, kaedah lampiran, penampilan.

Dengan reka bentuk, produk dibahagikan kepada:

Dalam bentuk, pemegang boleh:

 • cincin;
 • separuh bulatan;
 • persegi atau segiempat;
 • palang;
 • rak;
 • Cangkuk dan penyangkut pelbagai reka bentuk.

Walaupun pelbagai alat untuk menggantung tuala di bilik mandi, cangkuk logam, plastik atau kayu masih popular. Cangkuk boleh dilampirkan secara berasingan atau di bar umum. Pemegang tuala jenis ini sangat mudah di dalam bilik mandi kecil. Lagipun, ia tidak mengambil banyak ruang di dinding dan boleh diperbaiki jika perlu dari bahagian dalam pintu. Untuk tuala kecil, anda boleh menggantung cangkuk pada jambuk pintu.

Papan, diperkukuhkan di dinding atau pintu, juga mudah untuk bilik-bilik kebersihan yang kecil. Sejak bar ini anda boleh menggantung hanya satu tuala untuk keluarga beberapa orang boleh membeli quad tuala berbilah, triple atau dua kali ganda setiap tuala adalah tempat yang istimewa.

Butiran dalaman yang menarik di dalam bilik mandi akan menjadi pemegang rak. Rak seperti ini boleh dipilih bukan sahaja dalam saiz, tetapi juga bentuk untuk menyokong garis reka bentuk keseluruhan di dalam bilik. Oleh kerana tuala dibasuh di rak, lebih baik untuk membeli tuala jika terdapat tuala di dalam bilik mandi.

Mandi Nouveau dilaksanakan atau berteknologi tinggi, pemegang boleh diletakkan, yang dibuat dalam bentuk yang berbeza geometri bentuk, bingkai, tanduk atau tali dilampirkan ke dinding pada satu hujung. Jalinan seperti itu boleh menjadi pemegang tuala berpusing ganda atau tiga kali lipat, yang sangat mudah di dalam bilik kecil. Apabila memilih produk seperti ini, anda perlu memberi perhatian kepada kaedah dinding pemasangan dan bahan dari mana jalur dibuat. Lagipun, apabila memunggah beban pemegang sedemikian boleh pecah.

Pilihan lain untuk bilik mandi kecil - pemegang bersudut dengan cangkuk, selat atau rak-sel. Anda juga boleh menggunakan pemegang tuil tubular yang mempunyai beberapa bar, yang ditetapkan dengan tudung pada dua arka, yang terletak di dinding. Perkara-perkara reka bentuk sedemikian mudah ditempatkan dalam bentuk yang diluruskan. Oleh itu, pilihan ini boleh digunakan bukan sahaja untuk penyimpanan, tetapi juga untuk pengeringan tuala selepas digunakan.

3 pemegang tuala lantai

Jenis ini diperbuat daripada kayu atau logam. Untuk menghias model kayu, ukiran seni digunakan. Pemegang tuala logam dihiasi dengan bahagian palsu dan penyaduran krom. Untuk bilik yang tidak begitu besar, anda boleh memilih pemegang tuala lantai lipatan untuk bilik mandi. Satu lagi kelebihan yang tidak disenangi dari reka bentuk sedemikian ialah kekurangan keperluan untuk mengikatnya pada permukaan menegak, sebagai contoh, pada dinding. Mobiliti aksesori lantai akan memudahkannya bergerak seperti yang diperlukan.

4 Rel tuala meja

Bagi pembuatan pemegang tuala desktop bahan yang sama dan kaedah penamat digunakan untuk model lantai. Pemegang sedemikian adalah untuk menyimpan tuala kering dan roll-roll. Untuk meletakkan pemegang tersebut adalah mudah pada barangan perabot atau di rak khusus yang direka untuk tujuan ini. Pemegang tuala meja dengan beberapa sel akan dengan mudah menampung beberapa tuala di kawasan kecil. Pada pemegang sedemikian, mudah untuk memasang penggantungan boleh tanggal atau cangkuk untuk tuala kecil.

Untuk menjimatkan ruang di bilik mandi boleh dilampirkan kepada rak tuala yang dipasang di dinding, yang selesa boleh memuatkan tuala kering dan aksesori linen lain yang digunakan semasa kebersihan: tuala, cadar mandi, topi mandi, dan lain-lain ..

5 Cara memilih lokasi untuk pemasangan

Pemegang tudung yang diletakkan dengan selesa bukan sahaja berjaya dimuatkan ke dalam bilik mandi dalaman, tetapi juga mewujudkan syarat-syarat untuk prosedur kebersihan yang selesa. Oleh itu, pilihan lokasi aksesori ini harus didekati dengan berhati-hati. Terutama jika tetapan bilik mandi kecil, tetapi beberapa orang menggunakannya. Lagipun, setiap ahli keluarga harus mempunyai tuala individu.

Bagi bilik mandi kecil, lebih baik memilih rel memasangkan dinding yang padat, meletakkannya secara berperingkat jika perlu: ini akan menjimatkan ruang. Pemegang tudung kecil dengan rak di bilik mandi yang sempit akan membolehkan bukan sahaja untuk menggantung tuala, tetapi juga untuk menyebarkan di rak yang kurang biasa digunakan item.

Pilihan yang baik untuk bilik mandi kecil adalah sekeping lipat atau gelongsor. Di atasnya akan dapat meletakkan semua perkara yang perlu. Sekiranya pemegang tuala itu dilipat, ia akan mudah walaupun di dalam bilik mandi kecil.

Dimensi besar bilik mandi memungkinkan untuk menggunakan beberapa pemegang tuala yang berbeza, membuat reka bentuk menarik dari mereka. Perkara utama ialah mereka semua dipadankan dalam gaya yang sama antara satu sama lain dan berjaya memasuki garis am dalaman bilik mandi.

Sesuai untuk bilik mandi yang luas akan menjadi tuala, digabungkan dengan rak untuk peralatan mandian dan penyangkut jubah mandi. Satu lagi perkara penting penempatan yang betul adalah ketinggian susunan. Lagipun, setiap anggota keluarga harus dapat menghapus dan menggantungkan penggunaan peribadi ini secara bebas.

Reka bentuk individu cangkuk dinding atau pemegang tuala meja akan menjadi elemen tambahan reka bentuk bilik mandi.

6 Pemasangan untuk pemegang tuala

Jenis lampiran pemegang yang paling biasa ke permukaan sokongan adalah lubang untuk skru, diskrukan ke dalam memasukkan plastik. Kemasukan terletak di dalam lubang, kedalaman dan diameter yang ditentukan oleh parameter memasukkan ini (dowel).

Dalam sesetengah kes, lubang terbuka untuk memasang pemegang tuala boleh disembunyikan oleh penyisipan penyekat atau penyerapan hiasan. Jenis lampiran ini boleh dikaitkan dengan yang tersembunyi.

Model mudah pemegang tuala boleh dilengkapi dengan cawan sedutan khas untuk melampirkan peranti ke jubin atau dengan pelekap Velcro plastik ke permukaan galas dinding. Velcro atau penyedut tidak memberikan kekuatan dan kebolehpercayaan yang mencukupi dan mempunyai kapasiti beban rendah.

Pemegang tuala untuk bilik mandi: hiasan atau keperluan: video, 46 ​​foto

Rel tuala untuk bilik mandi sebagai perincian tambahan pedalaman mempunyai aplikasi pelbagai fungsi. Aksesori ini bukan sahaja mempunyai penggunaan standard sebagai penyangkut dan pengering yang mudah, tetapi juga menekankan gaya asas hiasan bilik mandi, yang dalam keadaan moden telah berhenti menjadi premis domestik sahaja. Bilik mandi sekarang adalah ruang berskala berasingan, kawasan pedalaman yang dicipta oleh pereka, dan juga butiran yang tidak munasabah kecil boleh memusnahkan kesan keseluruhannya. Bahagian yang berbeza memerlukan kehadiran jenis aksesori tertentu, termasuk pemegang tuala, jika tidak, reka bentuk yang diolah tidak akan sepenuhnya direalisasikan.

Pemegang tudung moden dibentangkan dalam pelbagai jenis. Anda boleh memilih untuk setiap selera dan dompet. Perlu diingatkan bahawa pemegang tuala tidak boleh hanya mendekati pedalaman, tetapi menjadi ergonomik supaya tuala dapat digantung dengan nyaman dan dikeringkan. Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan pelbagai sifat ini dari bilik mandi untuk mempunyai idea tentang apa yang mereka dan membuat pilihan yang tepat.

Oleh itu, mengikut bahan pembuatan, pemegang tuala adalah:

Untuk tujuan fungsian:

 • pemegang mudah atau penggantung;
 • rel tuala yang dipanaskan: air dan elektrik.

Bergantung pada pemasangan:

 • dengan pengancing terbuka;
 • dengan pengancing tertutup;
 • dengan lampiran menggunakan cawan sedutan.

Dalam bentuk dan ciri reka bentuk:

 • lantai;
 • pemegang dalam bentuk cangkuk atau penyangkut dengan cangkuk;
 • tiub;
 • dengan mekanisme swivel;
 • dalam bentuk cincin, cincin separuh atau bingkai segi empat;
 • pendakap dengan rak.

Pemegang tuala plastik adalah yang paling murah dengan kos, mempunyai pelbagai bentuk dan warna, ringan. Pada masa yang sama, kerana bahan mereka mempunyai kerapuhan, maka tempoh penggunaannya dapat menjadi kecil. Jangan berpura-pura menjadi elegan, sesuai untuk bahagian dalaman yang mudah. Pada masa yang sama, mereka mudah dipasang dan tidak memerlukan penyelenggaraan yang berterusan.

Jika bahagian dalam bilik mandi mengandungi banyak butir-butir kayu (contohnya, countertop kayu di bilik mandi atau bilik mandi itu sendiri), pemegang tuala kayu dengan sempurna melengkapkan keadaan ini. Pemegang yang diperbuat daripada kayu boleh dipercayai, estetik. Baru-baru ini, versi popular pemegang kayu lantai dalam bentuk tangga yang bergaya. Mereka dianggap produk mesra alam, tetapi memerlukan penjagaan yang tetap, dengan kelembapan yang berlebihan dapat menyerap air dan membengkak.

Pemegang tuala logam lebih tahan lama dan praktikal, yang menentukan harga yang lebih tinggi. Kebanyakannya diperbuat daripada keluli tahan karat, tembaga, tiruan popular tembaga, tembaga atau emas. Pemegang tuala logam sempurna melengkapkan pelbagai penyelesaian gaya. Jadi, ke dalam bilik mandi moden dalam gaya hi-tech adalah pemegang tuala keluli yang sesuai dengan penyaduran krom perak. reka bentuk Sweden atau Belanda sejuk boleh didapati di pemegang logam menolak, tab mandi dalam pemegang gaya vintaj dengan gangsa warna yang baik, antik dalaman pelengkap tuala dari logam buatan tua.

Pengering tuala, sebagai tambahan kepada aplikasi standard sebagai gantungan, memanaskan dan dengan itu memastikan pengeringan cepat tuala basah. Pengering tuala boleh air dan elektrik.

Pemanas tuala air standard disambungkan ke bekalan air pusat, mempunyai pelepasan haba yang tinggi dan cukup ekonomik. Air driers moden mempunyai penampilan yang menarik. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai satu kesulitan: mereka sukar untuk memindahkan, kerana ia perlu melakukan perpipaan ke lokasi baru.

Pemanas tuala elektrik disambungkan ke elektrik melalui saluran keluar yang direka khas. Pengeringan ini adalah autonomi, boleh dipindah ke mana-mana tempat yang mudah, walaupun ada kenaikan kos elektrik akibat penggunaannya. Apabila memilih pengering elektrik, kami mengesyorkan agar anda memberi perhatian kepada bahan pembuatan. model mudah untuk keluli tahan karat juga menahan karat dan skala, tetapi dalam hal banyak kelainan dan bar dalam reka bentuk meningkatkan kemungkinan ruang lemah dan noda. pembinaan rumit dalam bentuk tangga adalah lebih baik untuk memilih tembaga lembut mempunyai ketebalan dinding lebih besar daripada 3 mm, kerana ia mempunyai lipit sambungan lebih kuat, yang menghapuskan kotor, walaupun tuala kehidupan tembaga adalah lebih kecil berbanding dengan keluli.

Pemegang tuala lantai membolehkan anda menggantung tuala di sepanjang keseluruhan panjang, yang menjadikannya lebih mudah untuk mengalihkan dan mengeringkan, walaupun untuk bilik mandi yang sangat ketat - ini bukanlah pilihan yang paling sesuai.

Rel tuala dalam bentuk penyangkut dengan cangkuk adalah penyelesaian murah yang sangat baik untuk bilik mandi dengan saiz kecil dengan pengudaraan yang baik. Pilihan ini adalah kos efektif, walaupun tuala di cangkuk hang agak renyuk, yang membuatnya sukar untuk mengalihkan dan mengeringkan. Cangkuk, lebih-lebih lagi, tidak begitu mudah apabila mengeluarkan tuala.

Pemegang tiub melekat pada dinding dalam bentuk beberapa bar. Ia kelihatan seperti tangga. Reka bentuk ini memberikan pengeringan yang baik. Walau bagaimanapun, reka bentuk mengambil banyak ruang dan tidak sesuai untuk bilik mandi sempit.

Pembawa tuala dengan mekanisme berputar mirip dengan meja putar dengan pancaran bergerak. Pilihan yang bagus untuk bilik kecil! Apabila anda tidak perlu mengeringkan tuala, reka bentuk boleh dihidupkan ke dinding, dengan itu meningkatkan ruang bilik mandi. Antara lain, reka bentuk mudah alih bar memberikan lebih banyak kecekapan penggunaan pemegang.

Pemegang tuala dalam bentuk cincin logam kelihatan sangat bergaya, moden. Geometri mudah yang ketat reka bentuk akan sesuai dengan banyak bilik mandi dalaman. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa jenis pembinaan ini boleh memuatkan lebih daripada satu tuala, tetapi besar di kawasan.

Model pemegang dengan rak terdiri daripada rel di mana ia mungkin untuk menggantung tuala basah, dan rak di mana anda boleh meletakkan timbunan dobi, tuala kering atau aksesori lain untuk bilik mandi.

Di mana hendak meletakkan pemegang tuala

Apabila memilih tempat untuk rak tuala, perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ialah bilangan dan kegunaannya yang mencukupi.

Dalam bilik mandi yang luas akan menampung beberapa pemegang orientasi gaya yang sama atau hanya model yang sama. Untuk bilik kecil, anda boleh memilih lantai lipat atau struktur dinding, yang dalam bentuk yang dilipat tidak akan menyebabkan kesulitan. Juga penyelesaian yang baik untuk bilik mandi kecil boleh menjadi lokasi penyangkut di pintu bilik atau pilihan model pemegang tuala tersangkut.

Cangkuk untuk aksesori tuala dan mandi boleh menjadi besar atau elegan, bergantung pada rasa dan keinginan. Perkara utama adalah bahawa mereka tidak sepatutnya licin dan harus menahan berat tuala basah. Ketinggian untuk pemegang tuala ditentukan oleh pertumbuhan semua ahli keluarga, supaya semua orang dapat dengan mudah mendapatkan atau menggantung tuala. Untuk kanak-kanak kecil, anda boleh mencari pemegang dengan hiasan berwarna ceria atau dalam bentuk gambar lucu.

Tambah komen Balas balasan

Dapatkan maklumat terkini mengenai reka bentuk dan pembaikan bilik mandi terus ke e-mel anda

kami menghormati privasi anda dan menjaga keselamatannya

VKSplus.ru - semua mengenai pembaikan dan reka bentuk bilik mandi.

Pilih gaya baru untuk bilik mandi, cari idea asal, soalan timbul mengenai pembaikan. Artikel kami akan membantu anda, pakar akan menjawab soalan yang menarik, dan aplikasi yang mudah akan cepat mengira kos dan kuantiti bahan yang diperlukan. Memotivasi dan memberi inspirasi!

Menemui ralat dalam teks? Pilihnya dan tekan Ctrl + Enter

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 44