Rak untuk TV – 314167.info

Rak untuk TV

Pendirian TV yang panjang adalah penyelesaian yang sangat baik untuk ruang tamu

Benar-benar keterangan sejagat mana-mana ruang tamu boleh menjadi kabinet panjang untuk TV. Ia berjaya menggabungkan komponen fungsional dan estetik, dan dengan reka bentuk yang mahir memainkan peranan objek pusat bilik.

Pukul tempat di bawah TV

Mentaliti kita adalah bahawa TV, sebagai peraturan, adalah bahagian utama ruang tamu. Dalam kebanyakan kes, ini adalah panel padat yang diletakkan di dinding atau di tengah-tengah bilik, di atas pendirian. Dekatnya di kerusi yang selesa atau di sofa adalah ahli keluarga, tetamu, rakan, kenalan, dan menonton TV atau filem disertai dengan pertukaran pandangan yang aktif.

Petua: Dengan pengaturan ini, ruang yang diduduki oleh TV kelihatan harmonis, dan kehadiran bahagian-bahagian dalam perabot membolehkan anda menyimpan cakera dengan filem, muzik, serta barang-barang lain yang mudah untuk selalu ada.

Corak pedalaman ini boleh dipertimbangkan untuk beberapa sebab:

 • penyelesaian reka bentuk asal;
 • penciptaan ilusi visual ruang yang lebih besar;
 • perabot panjang dan sempit sempurna digabungkan dengan panel TV plasma rata dan tiang bunyi yang tinggi;
 • meja tepi katil bergaya yang sangat baik menguntungkan pandangan umum ruang tamu;
 • dipenuhi dengan jabatan dan kotak perkara yang perlu - contoh fungsi.

Walau apa pun, pembelian perabot ini akan sangat meningkatkan penampilan dan kefungsian ruang tamu anda.

Tapak lama yang klasik untuk TV

Versi klasik dari kekaki panjang dengan ketara mempersempit bingkai gaya prestasi. Namun begitu, pereka yang berpengalaman pasti akan dapat menawarkan selusin cara secara organik menambah ruang dalam dewan dengan subjek yang berguna dan indah:

 • digunakan sebagai kompleks perabot modular memerlukan pemasangan petak khas untuk peralatan audio, serta rak tergantung dari atas;
 • peranti varian menegak yang disusun dengan sewajarnya dilaksanakan dengan kehadiran pintu pekak atau telus, di dalam petak-petak tersebut, mungkin untuk menyimpan buku atau hidangan;
 • menggunakan prinsip simetri tegar, pereka yang berpengalaman mencadangkan penggunaan kabinet tersebut untuk menggantikan dada lama, lengkap dengan laci.

Jelas, walaupun beberapa tips ini memberikan makanan yang luas untuk difikirkan. Dan jika anda beralih kepada pakar perabot profesional, maka dalam hal ini anda mungkin akan mempunyai lebih banyak peluang untuk menjadikan dewan sebagai estetika dan fungsional. Mana-mana program komputer yang standard akan memberikan banyak penyelesaian yang berbeza yang sukar untuk memilih yang paling optimum dari mereka.

Long TV berdiri dalam gaya moden

Banyak variasi pembuatan meja tepi katil yang panjang dalam gaya moden membolehkan anda memilih barang yang mempunyai dinding belakang atau tanpanya.

Jika pilihan anda adalah produk untuk hampir seluruh dinding, sebagai sebahagian daripada kompleks dalaman, iaitu dua pilihan untuk melampirkan panel:

 • TV boleh dilekatkan terus ke dinding, terletak di pusat ensemble perabot;
 • Cadangan kedua adalah untuk melengkapkan kabinet dengan pendakap, dalam hal ini anda mempunyai peluang untuk memutar TV, bergantung pada lokasi di mana anda cari berada.

Petua: Dalam kes kedua, terdapat keselesaan tontonan maksimum, dan tidak perlu untuk menggerudi dinding, terutama jika ia konkrit.

Mana-mana salun perabot akan menawarkan pilihan sedozen, jika tidak lebih, item yang mempunyai:

 • warna yang berbeza, panjang, gabungan kotak, butiran dalaman tambahan atau keseluruhan kompleks dua atau tiga komponen konfigurasi yang sangat berbeza;
 • unsur hiasan, yang mewakili kaca berwarna atau lut sinar, mereka dapat membezakan tekstur dan warna sebaliknya;
 • pintu buta di mana terdapat ukiran terbuka dan penutup varnis.

Pakar percaya bahawa daya tarikan luar premis dapat bertambah baik, kedua-dua produk dengan hiasan yang hebat, dan pilihan yang lebih ketat. Ia bergantung kepada gaya yang anda pilih, barang-barang yang membentuk perabot dari ruang tamu dan nisbah harmoni mereka.

Dalam kedua-dua kes ini, peranan meja malam adalah sama penting dengan sofa atau almari kerana beberapa sebab:

 • terima kasih kepada fakta bahawa semua wayar boleh tersembunyi di dalam, estetika maksimum ruang tamu dipelihara;
 • Ketumpatan struktur membolehkan untuk mengeluarkan dinding tiga dimensi dan memenangi visual, sambil mengekalkan fungsi dan praktikal perabot;
 • seperti penyelesaian reka bentuk akan membawa gaya dan ergonomik, pedalaman ini tidak lagi boleh dipanggil membosankan dan cetek;
 • Bahan moden dan perkakasan tahan lama akan menambah ketahanan dan kebolehpercayaan persekitaran rumah anda.

Itulah sebabnya berjuta-juta orang memilih penyelesaian ini untuk pedalaman mereka.

Gaya yang berbeza dan model ibu jari untuk TV

Walaupun sejumlah besar tapak kaki yang berlainan di bawah TV, mereka semua tergolong dalam gaya ini atau itu. Untuk menggunakan masing-masing berikut, meneruskan keputusan reka bentuk umum ruang tamu anda:

 • model reka bentuk klasik tidak boleh dikelirukan dengan tradisional, ia adalah klasik, yang mengandaikan pelaksanaan bahagian-bahagian kayu dan countertop dengan kaca gelap, sangat sesuai untuk teknologi moden, disyorkan kehadiran rak terbuka, tidak terlalu banyak hiasan dan struktur ekspresif pokok;
 • gaya barok - ukiran, appliqu├ęs atau lebih banyak penyelesaian asal, keindahan bukan halangan, warna putih TV dialu-alukan, yang akan mendapat kombinasi yang sempurna dalam masyarakat fasad akrilik putih, gaya ini adalah baik untuk ruang tamu cahaya;

 • untuk gaya moden akan memerlukan produk yang diperbuat daripada logam dan kaca, venir dan kayu pepejal - bukan yang terbaik yang boleh dijemput, tetapi kayu akrilik dan homogen yang sama akan sesuai, serta mungkin;
 • hi-tech dan techno - peluang terbaik untuk memperkenalkan pendirian plastmost ke dalam pedalaman dan pelbagai peralatan maksimum dalam bentuk unsur penggantungan, komoditi dan rak, tetapi dengan konsistensi gaya dan neutraliti mutlak.
 • Saiz dan bentuk yang berbeza dari panel TV moden, bagaimanapun, lebih dekat dengan reka bentuk ke dataran. Sebagai peraturan, ini adalah perincian perabot yang cukup besar di dalam dewan, jadi ia adalah kekaki sempit panjang yang sesuai untuk mengimbangi persepsi umum bilik. Semakin banyak TV anda, semakin lama ia disyorkan untuk memilih elemen tambahan kepadanya.

  Semua jenis produk boleh dibahagikan kepada keadaan berikut:

  1. versi konsol - pegun, dipasang ke dinding, baik untuk semua jenis pedalaman, dan kawasan bebas ke lantai akan memberikan kemudahan bukan sahaja kepada kekaki, tetapi seluruh dinding;
  2. penyelesaian dengan dinding belakang - akan, dengan pengancing yang sama atau tanpa itu, tambahan menggunakan ruang kotak dan petak yang ada.

  Terdapat juga model-model yang mengandaikan penyelesaian objek yang dibina ke dalam kompleks yang sedia ada, serta pengubahsuaian menggunakan roda dan peranti lain yang membolehkan lebih banyak mengubah lokasi perabot di dalam bilik. Dalam beberapa kes, ini akan membantu pemasangan ibu jari di tengah-tengah bilik. Dalam kes ini, bahagian atas sepatutnya memasang peranti untuk memutar TV.

  Pilihan yang paling optimum adalah dibuat khas. Sejak beberapa tahun kebelakangan, peralatan untuk pengeluaran perabot telah meningkat dengan ketara, dengan adanya program reka bentuk komputer untuk memenuhi sebarang imaginasi klien tidak kelihatan sebagai tugas yang sukar. Begitu juga dengan bahan yang telah menjadi lebih tahan lama, ringan dan estetik jauh lebih menarik. Pilihan ini akan lebih mahal, tetapi dewan akan menjadi perwujudan keanggunan dan daya tarik.

  Tiada ulasan lagi, tetapi anda boleh menulis pendapat anda atau bertanya soalan.

  Cara membuat rak di bawah TV di dinding dengan tangan anda sendiri

  Di setiap apartmen, anda boleh menemui pelbagai rak, bertujuan untuk meletakkan peralatan dan pelbagai aksesori: buku, gambar, cenderahati. Lebih disukai mempunyai rak-rak sedemikian di ruang tamu. Mereka kelihatan bagus, membolehkan anda menghias bilik. Di bilik lain, rak juga dapat digunakan: di bilik kanak-kanak - untuk mainan, di balkoni - untuk bunga, atau di koridor - untuk menyimpan produk penjagaan kasut. Rak di dinding adalah penyelesaian moden yang menguntungkan, yang sesuai untuk menyimpan apa-apa perkara, termasuk untuk TV. Ia mudah dilakukan dengan sendirinya. Ini akan dibincangkan dalam artikel ini.

  Lebih disukai mempunyai rak-rak sedemikian di ruang tamu.

  Tentukan terlebih dahulu di mana struktur akan terletak.

  Rak untuk TV di dinding: jenis

  Untuk TV, rak jenis berikut sering digunakan.

  Rak di dinding adalah penyelesaian moden yang menguntungkan, yang sesuai untuk menyimpan apa-apa perkara, termasuk untuk TV.

  Sebaik sahaja anda telah memutuskan butiran, mula membuat rak di bawah TV di ruang tamu.

  Terdapat rak untuk pelbagai TV, digabungkan, dengan dinding sisi, dinding belakang. Mereka boleh diikat dengan bantuan sudut, kurungan, atau pengikat berengsel. Secara ringkas, rak di bawah TV di dinding kelihatan baik di mana-mana bilik, sama ada ruang tamu, bilik tidur atau dapur. Jika anda membuat keputusan untuk membuat sendiri, anda perlu mengkaji semua butir-butir dan nuansa pembuatan rak untuk satu set TV, dan juga untuk menentukan terlebih dahulu jenisnya.

  Ia mudah dilakukan dengan sendirinya.

  Apabila anda memutuskan bagaimana rejimen anda akan kelihatan, mula membuat lakaran.

  Dinding yang dipasang untuk TV boleh berbeza. Semua orang bermula dari pilihan mereka sendiri, kemungkinan kewangan. Apabila memilih faktor-faktor berikut perlu diambil kira.

  • Bahan. Lebih baik membuat rak kayu. Ia adalah bahan yang mesra alam dan tahan lama yang kelihatan bergaya dan menarik. Di pedalaman ada perabot kayu (atau elemen), jadi rak kayu akan sesuai dengan yang paling harmonis.
  • Jenis pembinaan. Perabot untuk TV di dinding berbeza, tetapi lebih mudah untuk membina versi dipasang pada dinding.
  • Saiznya. Peranan utama dimainkan oleh saiz TV. Ukur dimensi, dan kemudian buat pengiraan berkenaan dengan rak.
  • Penginapan. Tentukan terlebih dahulu di mana struktur akan terletak. Tempat yang berjaya - di hadapan sofa, kerusi-kerusi.

  Pilihan ini di dinding adalah eksekusi dalaman atau luaran.

  Untuk teknologi moden, pembinaan dinding sesuai.

  Sebaik sahaja anda telah memutuskan butiran, mula membuat rak di bawah TV di ruang tamu.

  Rak ini untuk TV jarang digunakan, walaupun kelihatan agak menarik.

  Bahagian yang sama, disediakan terlebih dahulu, mesti diikat menggunakan sudut.

  Sediakan alat yang berguna untuk membuat rak: kayu, gerudi, pemutar skru, jig saw, pensil, pengikat, ukuran pita, pisau, gerudi. Apabila anda memutuskan bagaimana rejimen anda akan kelihatan, mula membuat lakaran.

  Ukur dimensi, dan kemudian buat pengiraan berkenaan dengan rak.

  Seterusnya di dinding adalah markup. Kemudian lubang untuk dowels digerudi.

  Melakukan sesuatu dengan tangan anda sendiri, anda meletakkan jiwa anda ke dalam produk dan membuat sumbangan kepada suasana keluarga yang baik.

  Kontur semua butiran mesti diletakkan di atas lembaran besar. Sketch yang dihasilkan dipindahkan ke kayu untuk rak di bawah TV di dinding. Untuk mempermudahkan tugas, adalah perlu untuk menetapkan klem apabila "memotong" bahagian yang sama, yang akan membantu memotong segala-galanya sepanjang kontur. Seterusnya, bahagian siap pakai untuk rak di dinding mesti ditutup dengan varnis, cat, dan kemudian memberikan kualitatif kering. Untuk teknologi moden, pembinaan dinding sesuai. Pengilangannya terdiri daripada tiga peringkat.

  1. Bahagian yang sama, disediakan terlebih dahulu, mesti diikat menggunakan sudut.
  2. Seterusnya di dinding adalah markup. Kemudian lubang untuk dowels digerudi.
  3. Selepas permukaan dipasang pada dinding dengan kurungan atau sudut.

  Perabot untuk TV di dinding berbeza, tetapi lebih mudah untuk membina versi dipasang pada dinding.

  Selepas permukaan dipasang pada dinding dengan kurungan atau sudut.

  Seperti yang anda dapat lihat, ini mudah dilakukan, jadi ramai yang suka rak seperti itu ke TV. Sebagai contoh, rak sudut untuk TV di kawasan pedalaman kelihatan lebih halus, tetapi lebih sukar untuk memasangnya. Untuk melakukan ini, anda perlu menggerudi lubang-lubang di sudut, kemudian kumpulkan pembinaan, buat tanda di dinding. Kemudian segala-galanya ditetapkan dengan selamat dan digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan.

  Lebih baik membuat rak kayu.

  Kemudian segala-galanya ditetapkan dengan selamat dan digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan.

  Perkara utama adalah untuk mendekati pelaksanaan idea tersebut secara bertanggungjawab.

  Di manakah penempatan rak untuk TV tidak sesuai?

  Terdapat tempat-tempat di apartmen di mana permukaan untuk TV di dinding tidak boleh diletakkan.

  • Letakkan di atas dapur. Jelas sekali, tidak dianjurkan untuk memasang peranti mahal berbanding gas dan jelaga, kerana penampilan yang rapi akan hilang dengan cepat.
  • Ruang di bawah perapian. Di kawasan ini jangan letak peralatan kerana bahaya terlalu panas, yang akan membawa kepada pecahan secara tiba-tiba.
  • dalam niche kecil. Di sana, teknologi juga akan menjadi panas, merosot. Sekiranya perlu, keluar dari TV akan sangat sukar.
  • Tempat di mana udara tidak masuk. Dalam kes ini, tubuh akan mengumpul habuk, terlalu panas dan, akibatnya, cepat haus. Adalah penting untuk memilih tempat di mana terdapat akses ke udara.

  Jika anda membuat keputusan untuk membuat sendiri, anda perlu mengkaji semua butir-butir dan nuansa pembuatan rak untuk satu set TV, dan juga untuk menentukan terlebih dahulu jenisnya.

  Terdapat tempat-tempat di apartmen di mana permukaan untuk TV di dinding tidak boleh diletakkan.

  Seperti yang kita ketahui, membuat permukaan untuk set TV bukanlah tugas yang paling sukar. Siapa yang tahu bagaimana untuk bekerja dengan kayu, akan menghadapi tugas ini. Memandangkan semua nuansa, bertindak dengan cara yang konsisten, anda boleh membina reka bentuk yang bagus yang akan memberi manfaat untuk melengkapkan kawasan pedalaman. Jika anda mahu, anda boleh membelinya, kerana pilihan di pasaran adalah besar.

  Secara ringkas, rak di bawah TV di dinding kelihatan baik di mana-mana bilik, sama ada ruang tamu, bilik tidur atau dapur.

  Jadikan ia permukaan anda sendiri untuk TV - tugas itu bukan yang paling sukar.

  Jika anda mahu, anda boleh membelinya, kerana pilihan di pasaran adalah besar.

  Barang-barang dalaman yang dibuat oleh diri mereka sendiri, seperti kraf tangan, adalah dalam elemen mewah. Perkara utama adalah untuk mendekati pelaksanaan idea tersebut secara bertanggungjawab. Bercakap terus terang, ini bukanlah cara terbaik untuk menjimatkan wang. Sentiasa di kedai-kedai atau papan mesej di Internet anda boleh mencari pilihan yang berpatutan. Melakukan sesuatu dengan tangan anda sendiri, anda meletakkan jiwa anda ke dalam produk dan membuat sumbangan kepada suasana keluarga yang baik. Setiap kali menonton TV, ahli keluarga anda akan berfikir: "Apa yang suami saya (bapa, datuk, abang) dilakukan dengan baik!".

  Terdapat rak untuk pelbagai TV, digabungkan, dengan dinding sisi, dinding belakang.

  Siapa yang tahu bagaimana untuk bekerja dengan kayu, akan menghadapi tugas ini.

  VIDEO: Rak buatan sendiri untuk TV

  Semua tentang barangan dalaman untuk rumah dan pejabat

  Rak TV di dinding: bagaimana untuk membuat pilihan yang betul dan 70 pelaksanaan moden

  Rak rak untuk TV di pedalaman ruang tamu

  Rak TV di dinding adalah penyelesaian yang unik untuk meletakkan sebarang plasma atau LCD. TV adalah elemen penting dalam banyak ruang apartmen dan rumah, dan sekiranya lebih awal, semasa kewujudan raksasa yang besar, terpaksa menunjukkan maksimum kepintaran entah bagaimana memuatkannya di dalam bilik tidur, ruang tamu, dapur, hari ini tidak ada keperluan untuk mereka cipta sesuatu yang baru , selepas semua TV bersaiz besar digantikan dengan barang kecil yang unik. Walaupun perubahan yang signifikan dalam reka bentuk dan dalam bentuk, serta dalam ciri-ciri dimensi, setiap TV memerlukan reka bentuk dan penempatan yang kompeten. Penyelesaian terbaik ialah menggantung rak di dinding, kerana ia mempunyai banyak kelebihan.

  Rak dinding untuk TV - penyelesaian bagi mereka yang suka laconisme dan penahan di kawasan pedalaman

  Rak untuk TV dalam gaya minimalis

  Bilik luas dengan minimum butiran: rak dengan TV, tingkap besar, sofa, meja kopi

  Kelebihan meletakkan rak untuk TV di dinding

  1. Keupayaan untuk menjimatkan ruang.
  2. Tidak memerlukan kos kewangan.
  3. Keupayaan untuk menjadikan produk itu sendiri.
  4. Pelbagai penyelesaian reka bentuk untuk anda.
  5. Kekuatan, kebolehpercayaan dan daya tahan rak.

  Jika tangan manusia tumbuh dari tempat yang betul, maka dia dapat dengan mudah mengatasi tugas secara bebas untuk mengeluarkan rak untuk TV.

  Satu contoh rak kayu mudah yang anda boleh buat sendiri. Kekuatan disediakan oleh dinding dinding dan ketebalan papan. Para rak dicat putih, yang sesuai dengan keseluruhan ruang di dalam bilik

  Saiz rak untuk TV sepatutnya tidak kurang daripada kaki. Beberapa pereka sengaja memilih rak panjang untuk menyimpan barang konsol dan barang-barang dalaman yang comel

  Rak untuk TV di pedalaman bilik kanak-kanak

  Di mana pemasangan struktur yang sesuai

  Anda boleh meletakkan rak di mana-mana, bagaimanapun - di mana-mana di mana TV sebenarnya:

  Rak sudut untuk TV sesuai untuk bilik kanak-kanak kecil

  TV di ruang tamu kecil

  Sebuah TV kecil akan membuat dapur menjadi homelike

  Bilik tidur mempunyai kemungkinan meletakkan rak pereka. Pada masa yang sama, kepada mereka semua disokong dan estetik, anda boleh menggunakan pen saiz yang tidak penting untuk mereka bentuk idea reka bentuk. Jika anda mahu, anda boleh memberi perhatian tidak kepada rak televisyen sendiri, tetapi kepada produk yang mengandung untuk penempatan di sekitar TV, yang mesti digantung melalui kurungan khas. Dalam kes ini, segala-galanya akan kelihatan seolah-olah anda mempunyai ceruk berasingan di bawah TV, dan butiran hiasan dalaman akan terletak di sekelilingnya.

  Hiasan niche bukan standard untuk TV: rak dinding dengan barangan dalaman, diletakkan di sekeliling TV

  Penyelesaian reka bentuk untuk ruang rumah negara: rak TV diletakkan di dalam pembangkang untuk rak buku pepenjuru

  Rak, yang terletak di kawasan di bawah TV, adalah masalah penting, kerana ia mempunyai senjata untuk penyelesaian kepada masalah berfungsi - untuk mewujudkan keselesaan dan melengkapkan pemilik dengan keselamatan. Oleh itu, semasa menyelesaikan masalah, perlu mengambil kira ciri-ciri fisiologi manusia.

  Pemisahan permukaan berfungsi di dalam bilik: dinding putih dengan rak hitam panjang untuk TV

  Rak TV di rumah dalam gaya Art Nouveau

  Rak untuk TV boleh menjadi penerusan yang sangat baik bagi barang-barang dalaman lain, sebagai contoh, perapian

  Semasa menonton TV, jarak dari skrin ke penonton harus sama dengan 4 pepenjuru skrin, hanya dalam kes ini, mungkin untuk mencapai kekurangan penglihatan. Jika anda mempunyai plasma, mengekalkan jarak ini akan menjadi sangat penting.

  Lokasi TV dari kedudukan tontonan secara langsung bergantung kepada saiznya

  Di bilik biliard TV boleh diletakkan di bawah siling, kerana penonton hampir selalu berdiri, tidak duduk

  Sudut di mana anda mahu diletakkan dari TV hendaklah 30 darjah. Oleh itu, jika keputusan dibuat untuk membina struktur rak sendiri, adalah penting untuk memberi perhatian khusus kepada setiap nuansa ini.

  Penempatan TV di ruang tamu dapur: sudut tontonan maksimum dari setiap zon bilik

  Ketinggian penempatan struktur juga memainkan peranan penting, kerana untuk melihat filem, berita dan transmisi yang optimum, parameter ketinggian dalam pertumbuhan seseorang atau dalam 1 m dari lantai akan menjadi parameter optimum. Ia mengambil kira penunjuk ketinggian yang berkaitan dengan dimensi kerusi, sofa, kerana penting untuk menolak dari meletakkan paras mata dan elemen lain bahkan sebelum struktur penuh struktur.

  TV dan sofa terletak pada paksi yang sama, supaya mata tidak bosan menonton siaran

  TV di rak di teater rumah hanya di atas mata manusia

  Nasihat! Posisi rak yang terlalu tinggi adalah sesuai sekiranya TV jarang digunakan dan jika ada ciri gaya yang membolehkan penempatan tersebut.

  Menentukan tahap penempatan rak

  Sekiranya anda membuat keputusan untuk memasang TV di dinding dengan rak, anda perlu menentukan tahap penempatan mereka secara cekap.

  Penempatan TV harus didasarkan bukan sahaja pada komponen estetik. Anda perlu melakukan manipulasi mudah untuk menentukan tempat untuk TV

  • Duduk di sofa dan tutup mata anda.
  • Buka mata anda dan lihat di lokasi penempatan yang dikatakan TV.
  • Zum masuk ke kawasan yang disentuh oleh pandangan: ini akan menjadi bahagian atas skrin.

  Ketinggian peletakan TV secara langsung bergantung pada lokasi mata seseorang dalam posisi duduk di sofa

  Jika TV dirancang untuk penempatan di bilik tidur, anda perlu melakukan manipulasi yang sama, hanya pada masa ini anda perlu berbaring di atas katil.

  Tempat dilarang untuk rak

  Daripada rak, kurungan boleh digunakan secara meluas, di mana TV akan sesuai dengan kemas. Tetapi terdapat kawasan di dalam rumah atau di apartmen, di mana ia tidak disyorkan untuk meletakkan sifat hiburan ini. Sebagai contoh, pakar tidak menasihati meletakkan TV di kawasan ruang di atas dapur dan di dekat dinding di atas perapian. Ia tidak disyorkan untuk mempunyai rak dan TV itu sendiri di kawasan ceruk kecil dan ruang tertutup. Berbahaya adalah lokasi khusus untuk struktur plasma jenis yang direka untuk memanaskan dengan sangat cepat. Jika anda meletakkan TV di dalam bilik di mana pengudaraan terlalu lemah, ini boleh menyebabkan peralatan gagal.

  Letakkan TV di atas perapian tidak digalakkan. Banyak pereka mengabaikan peraturan ini untuk mewujudkan persekitaran yang indah di dalam rumah

  TV di rak di ruang tamu dengan tingkap besar dan bio-fireplace

  Nasihat! Ia tidak perlu untuk pergi pada kesempatan hanya pada visi estetik jika ia bertentangan dengan peraturan keselamatan. Jika anda ingin meletakkan peranti itu dalam niche, anda perlu menyediakannya dengan dimensi besar dan jarak 20 cm di antara niche dan TV.

  Tidak perlu menggantung rak di dinding yang dibuat dari bahan tertentu yang mempunyai parameter berat besar. Sekiranya ia benar-benar diperlukan untuk mencipta penambahbaikan reka bentuk, dinding tersebut diperkuat dengan cara papan lapis.

  Mana-mana dinding boleh menjadi tempat untuk meletakkan TV - cukup untuk menguatkannya dengan bantuan papan lapis. Menyembunyikan tempat itu akan membantu menamatkan dinding dalam bentuk papan kayu

  Rak TV di dinding: bahan

  Semua orang memilih apa yang perlu dilakukan dan apa jenis rak TV akan sesuai di dinding. Beli tidak sukar, tetapi anda boleh menjadi asal dan menyediakan penyelesaian reka bentuk individu. Bahan yang paling praktikal dan boleh dipercayai adalah unsur seperti kaca, kayu, logam, MDF. Untuk rak kaca, bahan tebal diambil, kerana struktur terlalu nipis tidak dapat menahan beban, yang akan menjejaskan kehidupan perkhidmatan keseluruhan.

  Kayu - bahan yang paling boleh dipercayai untuk pembuatan rak

  Rak untuk TV, dicat putih, di ruang tamu gaya Provence

  Rak dua peringkat kayu untuk TV

  Untuk proses yang melibatkan pemenuhan sendiri rak dengan tangan anda sendiri, anda memerlukan beberapa alat:

  Papan perabot paling mudah digunakan, dengan mengambil kira putaran susun atur skrin, rak tambahan untuk konsol dan aksesori lain. Peranan penting dimainkan oleh organisasi pendawaian tersembunyi untuk kabel. Untuk memberikan penampilan estetik dan sempurna, perlu untuk menutup rak dengan varnis atau cat, jika ia diperbuat daripada kayu.

  Adalah perlu untuk menyediakan pemasangan wayar yang diperlukan, yang penting untuk disembunyikan daripada kanak-kanak dan tatapan orang asing. Dalam kes ini, manifestasi fantasi peribadi berguna. Saluran kabel boleh dibuat daripada plastik, dan struktur rak boleh diambil kira. Akibatnya, anda boleh mendapatkan peluang untuk membuat zon televisyen asal.

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  60 − 59 =