Reka bentuk rumah dengan sauna – 314167.info

Reka bentuk rumah dengan sauna

Tata letak rumah yang selesa dengan sauna

Draf susun atur rumah dua tingkat asal dengan sauna dan empat bilik di tingkat dua. Projek sebuah pondok persendirian dengan garaj.

Projek rumah dua tingkat dengan sauna dan garaj

Rumah itu dua tingkat. Lantai pertama terdiri daripada dewan pintu masuk (5.93 meter persegi M.), Ruang tamu makan (32.2 meter persegi), Dan dapur (10.65 meter persegi). Dua bilik terakhir tidak dipisahkan oleh pintu, pembukaan keseluruhan bebas dari satu zon ke satu lagi. Ini dicapai dengan memusnahkan salah satu dinding dalaman, serta memasang dua tiang batu di tengah. Inilah susun atur asal.

Ruang tamu dan ruang makan dapur dilengkapi dengan lantai yang hangat. Akibatnya, terdapat penjimatan pada pemanasan, tetapi kos untuk menggunakan tenaga elektrik semakin meningkat. Pada ketika ini diputuskan untuk memasang lantai tersebut kerana kehadiran sistem pengudaraan.

Rancang tingkat 1 rumah dengan sauna dan garaj

Ramai yang tidak memilih opsyen sedemikian sebagai lantai yang hangat. Untuk ini, ia layak tinggal lebih terperinci mengenai meritnya:

 • kos yang berpatutan;
 • penampilan yang menarik;
 • sumber haba tambahan;
 • ketiadaan draf;
 • kemudahan pemasangan;
 • tidak memerlukan penjagaan khas;
 • lama hidup.

Ini adalah sebab-sebab yang menunjukkan bahawa lantai hangat adalah jalan keluar dari keadaan, jika sistem pengudaraan serius diperlukan.

Pemanasan lantai di dalam bilik

Dari ruang tamu, anda boleh pergi ke bilik teknikal, yang boleh digunakan sebagai pejabat, kawasannya adalah 13.9 meter persegi. Penebat bunyi akan dicapai dengan penggunaan bahan khas, contohnya, drywall. Selain sifat kalis bunyi, ia dapat menyimpan haba di dalamnya. Oleh kerana rumah itu akan bertukar wajah ke arah barat laut, maka pejabat itu memerlukan pencahayaan tambahan. Pada sebelah petang, dua tingkap besar, terletak di dinding yang berbeza, akan cukup untuk mencapai kecerahan maksimum di dalam bilik.

Dari lorong anda juga boleh pergi ke bilik persalinan (1 meter persegi) dan bilik mandi (3.2 meter persegi). Berbanding rukun (1.8 m persegi M.) Adalah ruang masuk. Terdapat pancuran dan bilik mandi (3.76 meter persegi). Dan yang terakhir adalah projek sauna, saiznya ialah 2.43 meter persegi. m Rumah ini akan kelihatan hebat. Bukan semua orang mampu sauna mereka sendiri, tetapi ia tidak bergantung kepada kos membina, tetapi pada kerja dan keperluan yang diperlukan untuk pemasangannya. Kira-kira 50 meter persegi. m. dalam pelan ini dikhaskan untuk bilik utiliti.

Apabila membina sauna di dalam rumah, anda perlu memikirkan keperluan keselamatan. Ini adalah perlu agar tidak menghadapi masalah dan masalah yang tidak diingini pada masa akan datang.

 1. Bilik itu harus dilengkapi dengan kehilangan haba minimum. Sesungguhnya, untuk ini perlu untuk memanaskan dinding sekitarnya. Apabila menggunakan bahan-bahan untuk penamat, adalah perlu untuk memahami bahawa mereka tidak boleh melepaskan bahan berbahaya dan toksin pada suhu tinggi. Malah kolam perlu diatur dengan betul.
 2. Pemasangan filem kalis air yang betul adalah penting.
 3. Sistem pengudaraan yang serius. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda perlu berhati-hati mendekati isu ini.
 4. Apabila memasang pemanas itu adalah perlu untuk mengikuti arahan dengan jelas, sejauh mana jarak permukaan kayu akan berada.

Jika anda mematuhi semua keperluan ini, anda boleh menghabiskan masa bukan sahaja menyenangkan, tetapi juga selamat.

Menggunakan tangga, anda boleh naik ke tingkat dua. Dewan ini tidak terlalu luas, saiznya adalah 5.02 meter persegi. Tempat ini sesuai untuk merealisasikan idea reka bentuk. Dari situ, anda boleh masuk ke salah satu daripada lima bilik. Daripada jumlah ini, empat bilik sedang tidur. Saiznya ialah 14.68 meter persegi. m; 10.90 meter persegi. m; 14.04 meter persegi. m; dan 14.04 meter persegi. m masing-masing.

Pelan lantai dua rumah

Dengan salah satu bilik tidur anda boleh masuk ke bilik persalinan seluas 5.3 meter persegi. m dan kawasan bilik mandi yang berasingan sebanyak 4.92 meter persegi. m Juga dewan membawa kepada bilik mandi berkongsi (5,22 meter persegi). Keseluruhan tingkat kedua mempunyai pencahayaan yang baik bukan hanya pada siang hari, tetapi juga di malam hari. Untuk mencapai matlamat ini, bukan sahaja elemen pencahayaan utama, tetapi juga tambahan yang digunakan, sebagai lampu latar.

Di bangunan ini, anda boleh berehat dan bersantai, dan juga dari rumah anda sendiri, anda tidak perlu keluar. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa struktur tersebut mempunyai keperluan tertentu, yang mesti dipatuhi dengan jelas.

Susun atur bangunan 2 tingkat dengan perapian dan sauna

Susun atur ringkas dan ringkas rumah dua tingkat dengan perapian dan sauna digabungkan dengan penyelesaian fasad luaran. Semua ini bersama-sama mewujudkan struktur yang selesa dan rasional, dan berpatutan dan menarik untuk ramai orang. Di suatu tempat, keluarga empat orang boleh hidup sepanjang tahun.

Terdapat dua input:

 1. Yang pertama (utama) bermula dari teras (10.3 meter persegi M.), Kemudian laluan itu menuju ke vestibule, kawasannya adalah 3.2 meter persegi M. dan di bilik dandang (5.6 m²). Dari pintu depan anda boleh pergi ke dewan.
 2. Pintu masuk kedua (ganti) terletak di belakang rumah. Ia bermula dengan teres, kawasannya adalah 17.0 meter persegi. m., dan membawa terus ke ruang tamu.

Saiz dewan adalah 7 meter persegi. Ruang ini adalah teras pengedaran seluruh rumah, kerana ia boleh dihantar ke mana-mana bilik. Ia bermula dengan susun atur dapur sebanyak 15.7 meter persegi. m Untuk pendaftarannya, "segitiga" digunakan. Ia adalah skim khas, yang termasuk: tempat pemotongan, zon memasak, tempat menyimpan makanan, atau tempat makan makanan yang dimasak. Ini adalah bagaimana segitiga ini disusun.

Ia dianggap penyelesaian yang optimum untuk banyak masakan, kawasan yang agak besar, tetapi tidak besar. Pencahayaan akan datang pada siang hari dari dua tingkap, dan selebihnya dari beberapa lampu yang terletak di siling. Tidak baik jika set dapur dilengkapi lampu tambahan.

Ruang tamu yang luas juga terletak di tingkat bawah, kawasannya adalah 20 meter persegi M. Bilik ini adalah luar biasa, kerana ia akan menempatkan perapian. Terdapat pendapat bahawa elemen pedalaman ini adalah pembinaan yang paling kompleks, yang tidak boleh dibina dan dipasang secara bebas.

Kini sudah mustahil untuk mengatakan dengan tepat di mana kesilapan ini mula berkembang, kerana perapian, sebaliknya, adalah versi ringkas dari relau terkenal. Itulah sebabnya penggunaannya tidak begitu rumit dan tidak praktikal kerana ia sepertinya sepintas lalu.

Lantai bawah

Projek kami termasuk penempatan perapian terbina dalam di ruang tamu. Ketersediaannya dikaitkan dengan pelbagai kelebihan:

 • Dia mampu mewujudkan suasana yang selesa dan romantis di rumah;
 • Memeriksa lidah api membantu untuk melonggarkan orang selepas hari yang sukar;
 • Mewujudkan persekitaran yang indah;
 • Berprestij;
 • Tidak boleh memberi kesan negatif terhadap ahli keluarga.

Bagaimanapun, kehadiran perapian di dalam rumah membayangkan persekitaran yang sesuai di sekelilingnya. Pelan yang dicadangkan termasuk perapian batu. Oleh itu, dekat dengannya tidak boleh terletak unsur-unsur mudah terbakar, termasuk produk kayu.

Di tingkat bawah terdapat juga sauna, kawasannya adalah 4.7 meter persegi. Ia adalah sebahagian daripada kompleks bilik mandi, terletak di sebelah kiri bangunan. Di kompleks ini, selain sauna, terdapat bilik mandi, bilik persalinan dan bilik mandi. Jumlah kawasan kompleksnya adalah 12.1 meter persegi. m.

Sebagai tambahan kepada semua ini, tingkat pertama termasuk lokasi bilik tetamu, kawasannya adalah 10.9 meter persegi. Ini adalah bilik sudut dengan pemandangan indah taman. Semua reka bentuk ruang ini bergantung kepada citarasa dan keinginan pemilik rumah.

Lantai dua termasuk dewan besar, kawasannya adalah 9.5 meter persegi. Untuk pengaturan tempat ini, anda boleh menggunakan kabinet kecil dengan permukaan kaca. Di sini anda boleh meletakkan anugerah untuk ahli keluarga, surat, atau gambar. Dari sini anda boleh berjalan ke mana-mana tiga bilik tidur. Saiznya 15.5 meter persegi. m., 15.7 meter persegi. m., 20.2 meter persegi. m masing-masing.

Juga di tingkat adalah bilik mandi berkongsi, kawasannya adalah 9.8 meter persegi. m., dapur (3.8 meter persegi) dan balkoni, berukuran 7.8 m persegi. m.

Lantai pertama rumah

Adalah mengejutkan bahawa sejumlah premis berguna terletak di kawasan kurang daripada 200 meter persegi. m Hakikat ini mempengaruhi praktikal, fungsi dan kemudahan seluruh rumah. Rancangan rumah dua tingkat itu akan menjadi penyelesaian yang sangat baik untuk bangunan di bandar raya dan seterusnya.

Penggunaan fungsian yang sangat baik dari keseluruhan kawasan rumah. Teres besar adalah umumnya impian saya. Dan di sini, walaupun sauna dan kolam renang mampu menampung. Di dalam rumah sedemikian akan sentiasa mahu kembali pulih selepas kerja sehari, dan berehat dengan keluarga dan rakan-rakan.

Susun atur yang sangat baik! Lokasi bilik hanyalah impian saya. Segera memperkenalkan bagaimana, apa dan di mana hendak ditempatkan. Saya maksudkan perabot, pasu dengan bunga di teras ... mimpi mmm ... Anak-anak dan bilik tidur kami di tingkat dua, ruang tamu pada pertama. Telah memperkenalkan cara berenang di kolam renang selepas sauna.

Ini adalah kes apabila anda boleh mengatakan, semata-mata, tetapi dengan rasa. Di atas "dataran" yang sangat sederhana berjaya menempatkan 4 bilik tidur yang luas, bilik tidur, ruang tamu dan juga sauna dengan kolam renang! Satu-satunya kelemahan saya boleh menyebutkan gabungan ruang tamu dan dapur. Dan pada umumnya, idealnya menurut pendapat saya sebuah rumah kecil untuk sebuah keluarga kecil.

Kolam renang boleh terletak di dalam bilik rekreasi, mengeluarkan sofa dari sana

Saya membaca perihalan susun atur ini, dan, secara kiasan bercakap, drooled! Bersinar, bukan susun atur. Saya telah membentangkan diri saya dalam keadaan ini, dengan segelas wain, sudah tentu. Dan saya sudah tahu, di bawah apa yang saya akan gunakan ruang bebas. Baik fikirkan pilihan ini. Terutama saya suka ruang tamu yang luas. Di sinilah ruang untuk fantasi reka bentuk.

Saya tidak akan menyembunyikan, saya gembira dengan tata letak ini. Kami sering berkumpul bersama rakan-rakan di rumah saya untuk bermain poker, saya minta maaf atas tata letak rumah saya "lebih sederhana" daripada yang dibentangkan dalam imej ini. Tidak banyak tempat di dalam rumah, dalam hal ini ia boleh digunakan untuk mengeksploitasi sesuatu. Sebagai contoh, saya membentangkan di sana sebuah dewan pawagam kecil.

Bagi saya, yang paling "cip" susun atur ini adalah dewan besar. Saya sudah dapat membayangkan bagaimana dua anak saya sedang bermain-main di situ, ketika saya sedang berehat di ruang tamu, berbaring di sofa, minum oren segar dan bermimpi besok. Dan yang paling penting, kanak-kanak tidak mendapat saya, kerana kita mempunyai "wilayah" kita sendiri, di mana kita tidak mengganggu satu sama lain.

Projek-projek sauna di dalam rumah di tingkat bawah, harga jualan

Semua orang tahu tentang sifat kesihatan yang memperbaiki sauna. Dengan mengambil kira keunikan iklim Rusia, bilik wap diperlukan di setiap rumah. Ia akan menjadi pencegahan terbaik limpa dan selsema pada musim gugur dan musim sejuk. Pada masa kini, reka bentuk rumah dengan sauna dianggap paling bergaya, dan harga mereka juga menyenangkan. Setelah menemui bilik stim di dalam bangunan, anda boleh memberikan akses kepadanya pada bila-bila masa, tanpa mengira cuaca.

Sebelum memilih rumah dengan sauna yang selesa Tentukan lokasi bilik stim dan berkenalan dengan gambar model yang menarik. Untuk reka bentuk bilik stim, mana-mana premis yang sesuai untuk pengudaraan yang berkualiti tinggi dan ketersediaan semua jenis komunikasi adalah sesuai.

Jika anda telah membuat keputusan mengenai kawasan tersebut, anda harus menentukan berapa ramai orang yang boleh tinggal di sana. Bagi pasangan akan cukup bilik saiz kecil, tetapi untuk penerimaan tetamu perlu memberi, sebagai tambahan kepada therma, ruang tambahan untuk berehat.

Bilik wap jenis ini memerlukan sedikit ruang di dalam rumah. Ia mudah untuk tidak pergi ke suatu tempat, kerana ia berada di tingkat pertama bangunan. Reka bentuk mandi terbina dalam padat dan harganya murah. Sistem pemanasan adalah berdasarkan pemanas, dapur atau gas. Keadaan wajib untuk model tertanam adalah penebat haba yang baik dan pengudaraan. Dalam ciri-ciri lain, pemilik diberi kebebasan memilih.

Penyelesaian yang sangat mudah untuk mengatur lantai pertama bangunan. Reka bentuk ini mudah alih dan mudah dipasang. Ini adalah kualiti yang sangat baik bagi mereka yang lebih suka menukar susun atur rumah dengan kerap. Jenis pembinaan yang sama boleh:

 1. Shitovym - menganggap pemasangan panel untuk dinding dan siling.
 2. Bruskovym - membayangkan perhimpunan balak khas, jadi mandi bertukar menjadi hijau. Perhimpunan bahan kayu murah, dan harga boleh menjimatkan belanjawan.

Jenis dipasang sauna mengikut projek itu, gambar yang dibentangkan di Internet, mencerminkan kesederhanaan dan keindahan ruang stim Rusia. Jenis mandi ini sesuai untuk rumah dengan kawasan kecil, di mana setiap meter persegi dihargai.

Untuk reka bentuk rumah, tanpa mengira lantai, dan bagi pangsapuri adalah projek yang sesuai dengan sauna inframerah. Kabin kecil ini direka untuk beberapa orang, dan harganya sesuai untuk orang yang mempunyai pendapatan purata. Dalam parilochke rumah tangga ini tidak ada suhu tinggi, dan badan dipanaskan dengan cara radiasi inframerah. Oleh itu, kulit dipanaskan oleh 5 cm, dan bukannya 1 cm, seperti dalam sauna konvensional.

Projek sebuah rumah dengan sauna inframerah menganggap peletakannya di mana-mana lantai, kerana ia tidak mengambil banyak ruang dan tidak memerlukan syarat teknikal khas.

Model ini tidak memberi kesan pada pernafasan dan penglihatan, kerana ia tidak mempunyai stim. Di samping itu, ketiadaan pancang tekanan mempunyai kesan yang baik ke atas badan. Untuk satu sesi adalah nyata kehilangan sehingga satu kilogram berat badan. Jika prosedur dijalankan secara teratur, wanita boleh menyingkirkan selulit dan mengetatkan kulit.

Projek rumah dengan sauna inframerah boleh dilihat di Internet, di mana anda dapat melihat dengan jelas keselesaan dan keindahan pedalaman dengan bantuan foto. Terdapat dibentangkan pilihan tunggal dan berbilang orang. Dalam kes pertama, bilik stim boleh diletakkan di atas lantai di bilik mandi yang luas atau di balkoni kaca.

Sauna inframerah, harga yang tersedia, boleh menjadi mudah alih atau terbina dalam. Mereka tidak memerlukan penjagaan khas dan pengudaraan paksa.

Peraturan keselamatan di kampung dengan thermae

Jika anda ingin membangun semula salah satu premis domestik di bilik stim, anda perlu tegas untuk memantau pematuhan peraturan kebakaran:

 1. Ia memerlukan pertukaran udara sekali dengan kaedah bekalan dan pengudaraan ekzos.
 2. Sekiranya bilik stim dengan 1, 2 dan 3 jenis rintangan api akan diwujudkan, ia perlu untuk memisahkan bilik dengan sekatan tahan api bagi rintangan api yang tinggi.
 3. Jangan memasang di bangunan dan terma di mana terdapat lebih daripada 10 orang.
 4. Jarak minimum dari dinding ke ketuhar elektrik adalah 20 cm.
 5. Ketuhar untuk memanaskan bilik wap mesti dilengkapi dengan penutupan automatik.

Projek ekonomi sauna di rumah

Pendirian rumah dengan terma memerlukan pendekatan yang sangat berhati-hati terhadap isu ini. Faktor utama dalam memilih projek rumah ialah harganya. Sudah tentu, kerja akan lebih murah jika mereka lakukan dengan kekuatan sendiri. Untuk menjimatkan harga, adalah perlu untuk memilih projek standard sebuah rumah dengan satu atau beberapa tingkat.

Versi termurah projek ini adalah sauna mini, yang dibina di dalam bilik mandi. Untuk tujuan ini, dinding-dinding telah dipisahkan dengan bulu kaca mengikut reka bentuk. Untuk memastikan pemanasan sauna yang cepat dan penggunaan tenaga yang lebih rendah, ketebalan optimum pemanas adalah 50-100 mm. Untuk tujuan yang sama, ketinggian bilik sauna di rumah mengikut projek tidak boleh melebihi 2 meter. Dari bahagian dalamnya, bilik wap ditutup dengan filem tahan panas, tahan panas.

Lapisan kayu di dalam bilik stim di dalam rumah mengikut projek boleh diperbuat daripada lapisan. Untuk mengekalkan keindahannya dia ditutup dengan lapisan khas tahan panas. Bingkai luar ruang stim harus gipsum eternit, jubin, jubin seramik atau panel plastik.

Projek rumah satu tingkat dengan sauna

Projek-projek yang paling popular adalah bangunan dengan satu lantai dan terma, kerana mereka dapat dengan cepat membina sebuah desa desa. Mereka mudah untuk menghabiskan hujung minggu dengan keluarga dan rakan-rakan atau hidup secara kekal. Reka bentuk bangunan tersebut adalah berdasarkan kepada warna semula jadi.

Kelebihan rumah tersebut dengan satu tingkat dianggap sebagai memerlukan kawasan kecil. Projek yang cekap berjaya menempatkan sejumlah bilik dan sauna yang mencukupi. Therae rumah boleh terletak secara langsung bersebelahan ruang tamu atau teres, untuk mendapatkannya, anda boleh mencelup ke dalam kolam.

Tidak kurang popular adalah tata letak bangunan Finland dengan terma. Struktur ini adalah besar dalam pelan yang membina, dan dengan itu menampung tambahan tambahan rumah, termasuk rumah mandian.

Projek rumah dengan sauna, garaj dan kolam renang

Mereka yang memiliki sebuah rumah kecil, anda perlu memberi perhatian kepada projek-projek dengan kolam renang dan hak elektrik di dalam bangunan. Setuju, tidak ada yang lebih menyenangkan daripada mencelup ke kolam sejuk selepas bilik stim. Bahagian dalaman rumah mandi dilakukan dalam gaya yang sama dengan penutup lantai.

Tata letak yang menarik bangunan dengan terma dan kolam mengambil kira keperluan setiap ahli keluarga dan mewujudkan rumah yang selesa di bawah satu bumbung. Di dalam rumah ini akan ada segalanya - bilik lukisan, bilik tidur, zon penerimaan makanan, bilik wap, dan akses mudah ke kolam renang dan garaj.

Apabila tidak ada ruang besar di bawah kolam, tata letak rumah dengan terma dan garaj adalah sesuai. Ia akan mudah kerana anda tidak perlu mendirikan premis tambahan yang dipisahkan dari bangunan utama, dan ini menjimatkan wang.

Idea mengatur bilik stim di kediaman adalah menarik. Pertubuhan ruang yang kompeten dan kelengkapan yang boleh dipercayai akan membolehkan untuk membina mandi selamat. Anda boleh memilih daripada susun atur siap atau pesanan dari pereka penyelesaian asli individu.

Soalan-soalan yang dijawab

Untuk kerjasama sila hubungi melalui e-mel:

#&400; 2018g. Semua hak terpelihara.

Menyalin bahan tapak adalah mungkin tanpa perjanjian terlebih dahulu sekiranya memasang pautan terindeks yang aktif ke laman web kami.

Merancang rumah satu tingkat dengan sauna

Trend dalam pembangunan industri pembinaan di negara kita menentukan penolakan pangsapuri yang memihak kepada rumah individu. Sebarang pembinaan bermula dengan projek itu. Terdapat dua cara untuk mendapatkannya:

 • Muat turun secara percuma dari salah satu daripada banyak sumber di Internet. Kaedah ini sesuai untuk orang yang mempunyai konsep asas mengenai pembinaan.
 • Perintah dalam organisasi projek. Kaedah ini sesuai untuk orang yang tidak mempunyai pengetahuan dalam pembinaan.

Projek ini merupakan bangunan kediaman satu tingkat yang siap dibina daripada konkrit berudara.

Rumah satu tingkat kediaman dengan keluasan 147.3 m 2. Saiz dalam paksi ialah 15080 × 15240 mm. Ia mempunyai dua pintu masuk, salah satunya dilengkapi dengan teres luaran - 20.41 m 2. Rumah ini mempunyai 3 ruang tamu dengan keluasan 10.8, 14.06 dan 15.96 m 2. Terdapat bilik rehat - 5,29 m 2, bilik mandi - 6.5 m 2, bilik mandi - 5,06 m 2, almari pakaian - 4,41 m 2. Ruang tamu digabungkan dengan koridor laluan. Jumlah kawasan mereka ialah 37.89 m 2.

Sauna - 5.06 m 2 digabungkan dengan bilik rehat. Masuk ke sana dari teres. Terdapat ruang teknikal yang berasingan untuk dandang pemanasan dan tangki air pemanasan - 5.98 m 2.

Reka bentuk mana-mana struktur bangunan bermula dengan asas. Untuk struktur ini, asas konkrit bertetulang dengan kedalaman 1400 mm digunakan. Untuk penebat, buih poliuretana digunakan, dan untuk kalis air luar, rubemast.

Tiang dibuat dari bata seramik. Dinding berfaedah konkrit berudara tanda D500. Ketebalannya ialah 300 mm. Ketinggian batu ialah 3500 mm. Setiap dua baris diperkukuh dengan mesh logam.

Contoh batu daripada blok aerocrete

Ia dilindungi dengan lapisan bulu mineral. Batu bata seramik, tepi logam atau plester buatan digunakan sebagai bahan yang menghadap.

Untuk menyekat pondok konkrit berudara, papak konkrit bertetulang ribut dengan panjang 6000 mm digunakan.

Bumbung empat berjubin ditutup dengan jubin logam. Kaki terbuat dari kayu balok persegi dan bulat. Pemanas - polistirena yang diperluaskan. Menyediakan lapisan penghalang wap.

Lantai - sarung kasar simen kasar. Dapur dan ruang tamu mempunyai lantai air hangat. Dindingnya selesai plaster dan dempul dengan campuran plester. Di lantai lantai mansard dipenuhi dengan timbunan simen pasir kasar.

Untuk menutup bukaan tetingkap, pembinaan empat ruang pam plastik digunakan. Pintu masuk logam juga tambahan terlindung. Tiada pintu dalaman.

Teres terbuka, dipenuhi dengan lapisan. Kesemua elemen beban-bearing teres dibuat daripada kayu persegi persegi.

Di seluruh perimeter rumah, trak konkrit asfalt dengan lebar 500 mm dibuat.

Ini adalah bilik dengan kelembapan yang tinggi dan haba berlebihan yang ketara. Ia mempunyai sistem pemanasan gas. Dinding sauna terlindung dengan lapisan plastik buih. Juga menyediakan kalis air tambahan. Sistem pengalihudaraan terpaksa dipasang. Dinding dalaman dan lantai dipenuhi dengan rel limau.

Bahagian luar sauna

Semua elemen struktur dan teknologi pembinaan tetap sama. Kemunculan varian di atas terletak pada ciri geometri dan lokasi tempat tinggal.

Sebuah pondok satu tingkat kecil dengan sauna. Ruang tamu adalah 32.76 m 2. Rumah ini mempunyai satu ruang tamu - 6 m 2, ruang tamu - 8 m 2. Masuk ke bilik mandi dari ruang tamu. Bilik mandi digabungkan dengan sauna. Jumlah keseluruhannya ialah 8 m 2. Rumah ini mempunyai landasan yang besar, diperbuat daripada kayu semula jadi.

Sebuah pondok satu tingkat dengan keluasan 55.37 m 2. Kumpulan masuk terdiri daripada teres tertutup dan balai runcit. Rumah ini mempunyai dua bilik tidur - 6,16 dan 7,28 m 2. Ruang tamu yang besar digabungkan dengan dapur dan ruang makan. Di sebelah kiri pintu masuk adalah kawasan sauna sebanyak 6.16 m2 dan bilik mandi kecil.

Projek rumah pangsapuri satu tingkat dengan sauna direka untuk keluarga 3-4 orang. Susun atur yang mudah, berkualiti dan bahan bangunan tidak berbahaya - semua ini membolehkan untuk membina perumahan individu dengan kualiti tertinggi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 11 =