Rumah blok hiasan rumah pada foto di luar – 314167.info

Rumah blok hiasan rumah pada foto di luar

Rumah, rumah panel - Foto

Apabila membina sebuah rumah menggunakan bahan binaan asal-usul yang berlainan. Di banyak negara di tempat-tempat kehidupan, orang lebih suka menggunakan produk semulajadi. Mereka telah digunakan sejak zaman purba untuk pembinaan, penamat bangunan, membawa tenaga positif, mewujudkan suasana yang selesa untuk hidup.

Ciri-ciri rumah blok kayu

Di antara bahan semula jadi moden yang digunakan untuk hiasan luaran bangunan, lebih dan lebih kerap anda dapat mencari rumah blok - sejenis lapisan kayu.

Rumah yang indah dan bergaya, dipotong dengan rumah blok, tidak dapat dibezakan dari rumah log semula jadi yang berkualiti. Selain persamaan luaran, hiasan bangunan ini mempunyai sejumlah besar sisi positif yang sama.

Rumah-rumah yang dibina dari kayu semula jadi terkenal dengan panjang umur mereka. Pada zaman kita, sering kali mungkin untuk memenuhi bangunan lebih daripada satu abad yang lama, yang tidak kehilangan kualiti mereka dan sedang digunakan secara aktif. Di rumah-rumah sedemikian mudah untuk bernafas, tidak ada kelembapan yang meningkat, iklim psikologi yang lebih baik dibentuk.

Untuk menggantikan bahan yang popular, industri telah menubuhkan pengeluaran lapisan yang murah. Ini termasuk lembaran berprofil logam dan berpihak (lihat Jenis berpihak untuk sarung rumah), meniru rumah blok semulajadi. Setiap jenis ini mempunyai penampilan yang cantik, kekuatan yang baik, penggunaan yang cukup lama, tetapi tidak sesuai untuk kegunaan dalaman.

Bahagian tepi vinil atau akrilik amat popular untuk mewujudkan pelapis bergaya bangunan. Apabila menentukan corak yang terbaik, rumah berpihak atau blok, harus diingatkan bahawa bahan semula jadi lebih sesuai untuk mengatur tempat tinggal orang kerana kesucian dan kemandulan ekologi mereka.

Pada masa yang sama, menentukan lebih baik untuk menjahit rumah anda, banyak yang memilih untuk memihak, dipandu dengan harga yang berpatutan dan tempoh penggunaan yang panjang, kekurangan keperluan penjagaan yang kompleks dan langkah tambahan untuk mengekalkan penampilan yang sesuai. Walau bagaimanapun, ini hanya terpakai kepada sampel kualiti dari pengeluar yang boleh dipercayai.

  • Rumah itu, dipotong dengan rumah blok yang terbuat dari kayu, menggabungkan banyak kelebihan yang membezakan antara bahan-bahan lain:
  • Ciri-ciri ekologi yang tinggi.
  • Ketiadaan penghisapan yang membahayakan membolehkan ia memohon untuk menamatkan bukan sahaja di luar, tetapi juga di dalam bangunan, di bangunan kediaman persendirian, kediaman musim panas, pembinaan musim panas, sauna, mandian, premis ekonomi.

  • Hygroscopicity yang baik dan kebolehtelapan wap air menyumbang kepada penyerapan kelembapan berlebihan yang ada di dalam bilik, dan pemindahannya ke luar, yang membawa kepada penurunan tahap kelembapan.

  • Oleh kerana penyerapan bunyi yang baik dan kekonduksian terma yang rendah, rumah blok adalah lapisan penebat dan kedap bunyi tambahan.

  • Kesederhanaan pemasangan (lihat Pemasangan rumah rumah dengan tangan sendiri), yang tidak memerlukan peralatan dan peralatan khas, membuat panel rumah blok rumah mudah operasi, membolehkan pemilik yang kemas untuk membuat kemasan indah kemudahan kediaman dan domestiknya sendiri.

  • Penampilan yang indah ini membolehkan untuk merealisasikan projek reka bentuk moden pada tahap yang tinggi, contohnya, dalam gaya desa yang popular, untuk membina rumah-rumah yang indah, boleh dipercayai, tahan lama.

Kemunculan rumah blok boleh dibandingkan dengan lapisan kayu, yang mempunyai bahagian hadapan cembung, dengan berhati-hati selesai dengan balak bulat. Terdapat pelbagai dengan bahagian cembung dipotong. Rumah blok itu mempunyai permukaan menyerupai bar.

Kekuatan, kebolehpercayaan dan ketahanan permukaan disediakan dengan menyertai alur-sikat (tulang belakang, lidah). Untuk ini, alur dihiasi pada setiap sisi di satu sisi dan lidah dibuat pada yang lain. Jenis bergabung dengan jalur rumah blok ini mewujudkan sambungan kualitatif dan perlindungan terhadap penembusan kelembapan dan sejuk.

Untuk pembuatan rumah blok yang digunakan dalam hiasan luar, spesies konifer paling kerap digunakan: pain, larch. Oleh kerana tar yang terkandung di dalamnya, yang merupakan antiseptik semulajadi, dan teknologi pengeluaran, bahan yang diperoleh adalah tahan lama, tahan terhadap kemerosotan, kesan acuan, kulat, memperoleh sifat penghalau air.

Blok rumah rempah mempunyai sifat kekuatan yang tidak mencukupi untuk kegunaan luaran, tetapi ia boleh berjaya diterapkan untuk hiasan dalaman.

Dari alwood kayu keras, oak, birch, ternyata bahan tahan lama, indah dan mesra alam. Saiz penggunaannya terhad oleh harga yang cukup tinggi. Jenis-jenis rumah blok boleh digunakan untuk hiasan dalaman bergaya kotej, mandi, sauna.

Premis selesai dengan rumah blok kayu sangat cantik, mempunyai warna keemasan yang menyenangkan, permukaan hangat. Di dalam bilik sedemikian, persekitaran yang selesa dicipta untuk orang itu, tidak menimbulkan kemudaratan kepada kesihatan, tetapi sebaliknya, mempunyai sifat penyembuhan kerana komponen komponen semula jadi. Pokok ini mampu menghilangkan keletihan, memaksimumkan daya, memulihkan keseimbangan mental.

Rumah itu, selesai dengan sebuah rumah blok, bukan hanya kelihatan cantik dan bergaya. Dengan penamat ini, anda boleh mendapatkan dinding yang tahan lama yang dapat melindungi dari cuaca, mewujudkan ruang tamu yang selesa dan hangat.

Pilihan gambar untuk menamatkan rumah blok rumah

Adalah sukar untuk memandang tinggi kemungkinan kemungkinan bahan tersebut sebagai rumah blok. Kelebihan utamanya ialah keselamatan ekologi, bahan semula jadi, kayu yang diproses khas. Dan semua orang tahu tentang ciri-ciri dan ciri-ciri kayu. Berikut adalah cara anda boleh memohon rumah blok, gambar bilik dan rumah, di hiasan rumah blok yang digunakan, pilihan untuk bilik-bilik yang menghias dan bilik-bilik lain, dan akan ada ulasan yang sebenar.

Rumah blok - bukan biasa, semua papan biasa dengan permukaan halus. Ia mempunyai beberapa jenis, berbeza dalam penampilan. Bahagian depan boleh mempunyai permukaan silinder (kayu tiruan), dan boleh rata, biasanya rumah blok disebut tiruan balok. Apakah blok rumah seperti, gambar di bawah ini membolehkan anda mempertimbangkan di semua butiran untuk kedua-dua pilihan.

Sekat rumah di bawah log

Sekat rumah di bawah bar

Seperti yang dapat difahami dari data yang dibentangkan, pelbagai bentuk rumah blok tidak berbeza. Secara visual, tiruan rasuk dan papan asrama agak sama, rumah blok - foto tiruan balok dibentangkan di atas, dan gambar papan kayu lebih rendah, dan mereka boleh dibandingkan secara berasingan.

Lapisan kayu

Walau bagaimanapun, ini adalah bahan yang berbeza, walaupun masing-masing berfungsi untuk menamatkan permukaan. Panel kini digunakan terutamanya untuk hiasan dalaman (dalaman), tetapi rumah blok, sebagai tambahan kepada pedalaman, juga digunakan untuk pelapis fasad.

Permohonan untuk menyelesaikan fasad rumah blok

Sebelum ini, kami menggunakan pelapisan untuk pelapisan dinding luaran, tetapi kebelakangan ini rumah itu dilekatkan dengan rumah blok, gambar rumah seperti itu diberikan di bawah

Rumah itu dilekatkan dengan sebatang blok oleh rumah di bawah balak

Perubahan material sedemikian untuk pelapisan fasad disebabkan oleh perbezaan dalam sifatnya. Rumah blok tertumpu kepada pengeringan yang mendalam di dalam bilik, dengan itu mendapat kekuatan tambahan dan penentangan terhadap kesan kulat. Dan dari segi ketebalan, ia melampaui lapisan dan lebih baik menentang pengaruh luaran. Sebuah rumah, rumah bersekat blok, gambar yang boleh dilihat di bawah, mengambil bentuk log dari log.

Walau bagaimanapun, penggunaan papan sedemikian untuk menamatkan permukaan luar mempunyai kelebihan lain, selain mengubah rupa rumah. Apabila memasang muka bangunan rumah dari rumah blok, foto, seperti yang dilakukan, diberikan di bawah, penebat dijalankan, yang memberikan keselesaan tambahan.

Jangan lupa tentang salah satu tujuan utama rumah blok - perlindungan dinding rumah. Ia adalah keupayaan untuk mencapai beberapa matlamat pada masa yang sama apabila menggunakan bahan ini, ia menyediakan aplikasi yang luas.

Rumah itu dipangkas dengan blok rumah di bawah rasuk rumah blok rumah panel

Ya, dan kita mesti dengan jujur ​​mencatat bahawa kesan yang ditinggalkan oleh rumah, untuk hiasan dinding luaran yang rumah blok digunakan, agak berbeza dari rumah biasa. Ia sudah cukup untuk melihat bagaimana rupa rumah blok berubah, rumah contoh misalnya diberikan di bawah:

Panel rumah dengan rumah blok, foto - tiruan log

Blockhouse, gambar tiruan di bawah log dalam warna yang berbeza

Block House, Photo Budget

Rumah blok di hiasan dalaman premis

Sebenarnya, lembaga itu berfungsi sebagai bahan sejagat, sama-sama berjaya digunakan untuk semua jenis kemasan (dalaman dan luaran). Bagaimana saya boleh menggunakan rumah blok untuk hiasan premis, gambar pedalaman, contohnya, diberikan di bawah.

Menamatkan bilik dengan rumah pangsa, foto dalaman

Perlu diingat bahawa rumah blok itu sendiri adalah bahan yang sangat ekspresif, tetapi di samping itu, ia digabungkan sepenuhnya dengan lain - batu, kaca, serta produk siap - lampu atau butiran terperinci hiasan. Sebagai contoh bagaimana satu blok rumah di kawasan pedalaman digunakan - gambar kemungkinan pilihan untuk diberikan di bawah.

Pilihan dalaman dari rumah blok

Penggunaan panel panel Hausa ini membantu merealisasikan pelbagai kemasan gaya. Akibatnya, bahagian dalam rumah blok boleh menyerupai keadaan rumah seorang bangsawan atau pedagang, dan boleh membantu menghasilkan semula suasana pondok berburu atau gabungan organik dengan reka bentuk dalam gaya berteknologi tinggi.

Lebih-lebih lagi, hiasan seperti itu boleh dibuat bukan sahaja di tempat tinggal, tetapi di mana-mana sahaja. Inilah caranya untuk menghiasi rumah blok bilik, permainan foto untuk kanak-kanak yang ditunjukkan di bawah.

Bilik dari rumah blok, foto bilik kanak-kanak

Penggunaan panel blok rumah untuk hiasan dalaman bilik kelihatan penyelesaian yang paling tepat, jika selesai luaran telah dibuat dari bahan tersebut. Dalam kes ini, ia mungkin dapat menahan gaya seragam menghias rumah, yang akan dilihat lebih organik daripada penamat bahagian-bahagian bangunan yang berbeza. Sebagai contoh hiasan sedemikian, anda dapat melihat apa ruang rumah kosong, gambar yang ditunjukkan di bawah.

Menamatkan rumah blok dewan rumah negara

Lebih terperinci mengenai proses kemasan dinyatakan dalam artikel rumah blok untuk hiasan dalaman.

Pilihan lain untuk menggunakan rumah blok

Selain menggunakan papan untuk hiasan luaran dan menghias ruang tamu rumah, ia juga digunakan untuk reka bentuk kemudahan sampingan. Salah satu objek yang mungkin adalah mandi atau sauna, lihat bagaimana pedalaman selesai dengan blok rumah, gambar di bawah akan membolehkan dengan terperinci maksimum.

Permohonan rumah blok di dalam bilik mandi

Pilihan menarik timbul apabila blok rumah digunakan untuk menghiasi landskap yang mengelilingi rumah dalam gaya yang betul. Adalah sesuai untuk menggunakan blok rumah untuk membina gazebos atau pagar, contohnya seperti dalam gambar di bawah.

Arbor ditutup dengan rumah blok Pagar dipotong dengan rumah blok

Semua contoh yang dipertimbangkan tidak meliputi penggunaan kemungkinan blok Hausa. Sifat-sifat bahan ini, seperti kayu asli, memungkinkan untuk merealisasikan rancangan yang paling bercita-cita tinggi dalam menyelesaikan rumah itu, untuk memberikan rupa yang baru, moden dan bergaya.

Anda mesti log masuk untuk menghantar komen.

Ciri-ciri papan kayu di luar blok oleh sebuah rumah

Rumah-rumah mesra alam yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi dalam beberapa dekad kebelakangan ini telah menjadi sangat memerlukan. Salah satu yang paling biasa ialah bangunan kayu tradisional. Struktur sedemikian sesuai untuk kedua-dua sebagai kampung musim panas atau pondok modal untuk hidup sepanjang tahun, dan untuk bangunan pejabat kecil.

Dan peminat mengatakan bahawa untuk penyaduran rumah kayu di luar, ia patut menggunakan blok rumah praktikal.

Kenapa rumah kayu sering memerlukan pelapisan

Rumah dari mana-mana bahan bangunan kayu telah menjadi keutamaan di kalangan rakyat. Pemimpin jualan dalam segmen ini tetap berprofil atau dilekatkan balok, log bulat. Bahan-bahan sedemikian sudah kering, dilengkapi dengan luka, menyambung unsur-unsur, sebanyak mungkin untuk pembinaan dinding yang boleh dipercayai.

Penyokong semulajadi lebih suka menggunakan log tradisional, dengan mengambil masa pengecutan struktur yang panjang, - dengan kaedah ini, kecacatan kosong akan sentiasa dilihat. Dalam kes ini, pelapisan rumah blok oleh rumah disyorkan tidak lebih awal daripada setahun atau dua selepas selesai pembinaan.

Dinding rumah yang didirikan oleh tangan mereka sendiri sering mengalami kecacatan yang kelihatan atau memerlukan penebat tambahan, kerana iklim kebanyakan kawasan di negara ini sangat tidak stabil. Ia adalah langkah yang agak munasabah akan menghadapi struktur kayu dari luar, tidak mengurangkan ruang berguna premis dan memberi bangunan pesona istimewa. Ia perlu untuk menyelesaikan dinding luar untuk rumah bingkai - dengan cara ini akan mewujudkan suasana selesa di dalam bangunan dan memperbaiki penampilannya dari luar.

Kategori yang berasingan adalah bangunan lama ibu negara, yang kehilangan daya tarikan luarnya dan menjadi kurang selesa. Perlindungan dinding yang boleh disesuaikan tambahan akan memanjangkan hayat perkhidmatan rumah: melindungi terhadap hujan, kerosakan mekanikal. Penebat haba diletakkan di luar dan digabungkan dengan hidrobarier, dan permukaan kayu lama dibersihkan cat, varnis, ditutup dengan sebatian antiseptik. Semua kerja boleh dilakukan oleh pemilik dengan tangan mereka sendiri.

Blok rumah: kelebihan, kepelbagaian spesies dan peraturan pemilihan

Rumah blok dianggap jenis lapisan yang paling berjaya dan kelihatan. Keramahan alam sekitarnya tidak dapat dinafikan. Selalunya bahan permulaan untuk panel adalah kayu konifer. Ramai pengguna tertarik dengan keupayaan lamela selama bertahun-tahun untuk mengasingkan phytoncides, yang menyekat perkembangan bakteria.

Kekuatan, sifat penebat yang sangat baik dalam kombinasi dengan penyelenggaraan pertukaran udara semulajadi - hujah-hujah yang boleh menentukan apabila memilih bahan yang menghadap. Ia juga penting untuk memudahkan pemasangan struktur - ia boleh dilakukan oleh tangan sendiri - dan kekurangan kerja "basah".

Profesional ambil perhatian bahawa blok pain di rumah sangat diperlukan untuk menghadap ke luar dinding rumah apartmen, tetapi untuk sauna dan sauna, panel tebal kayu keras akan menjadi pilihan rasional. Untuk memilih pelbagai yang terbaik dan tidak kecewa dengan bahan, anda perlu menentukan kategori harga sebelum permulaan perolehan:

  • Kelas A adalah blok elit rumah yang berkualiti tinggi tanpa sedikit ketidaktepatan. Ia kekal yang paling mahal dan sangat rapi.
  • Kelas B - membayangkan kehadiran simpul kecil - sehingga 3 cm - di bahagian depan, yang, dengan tata letak yang pandai, dapat menghiasi muka depan. Dan di bahagian belakang dibenarkan cip kecil.
  • Kelas B - tidak mengawal bilangan knot dan konfigurasi mereka.

Pelbagai bahan untuk dinding dipilih bergantung pada tujuan bangunan dan keistimewaan estetik masing-masing. Jika anda bercadang untuk mendirikan rumah dengan tangan anda sendiri, jika anda memilih lamellae sendiri, anda perlu memeriksa dengan teliti setiap segmen dan mengetepikan spesimen dengan retak, deposit berjerawat.

Sarjana menarik perhatian pendatang baru dengan nuansa khas: semakin dekat dengan garis cincin tahunan, kayu yang lebih kuat dan padat. Pelaksanaan penyaduran oleh blok rumah bangunan dari luar menunjukkan pengubahsuaian yang lebih luas di papan - kira-kira 150 mm.

Algoritma pemasangan: cadangan profesional

Pengikatan blok rumah blok dibuat pada bingkai yang disediakan, yang dengan mudah boleh dibina dengan tangan dari rak atau papan biasa. Kot ini terletak di sepanjang dinding dengan langkah-langkah 500-700 mm. Dan jurang yang dihasilkan sangat baik untuk meletakkan bahan-bahan penebat. Ketebalan lapisan dikira bergantung kepada rantau ini. Sebagai contoh: pada musim sejuk termometer menunjukkan dari -8 hingga -12 o, yang bermaksud ketebalan bahannya cukup lima sentimeter.

Jika anda bercadang untuk menggunakan bulu mineral, langkah itu dipilih mengikut kadar pada papak yang sedia ada. Dan sebelum panel rumah blok adalah lapisan perlindungan angin. Mana-mana jenis kalis air akan memanjangkan hayat bahan utama.

Untuk melaksanakan kerja itu sendiri, anda perlu pemutar obeng, yang dapat diganti dengan gerudi konvensional. Juga, gon, gergaji atau Bulgarian dengan satu set cakera akan berguna.

Apabila membina bingkai, plumb dan aras digunakan - bilah mesti dipasang dengan tegak secara menegak. Hanya dalam kes ini, wajah akan mempunyai bentuk geometri yang betul. Jika terdapat sampel kelas B atau C, maka sebelum kerja anda perlu memeriksa dengan teliti dan merancang susun atur panel. Kecacatan harus dilekatkan dengan dempul istimewa. Sebarang blok rumah dirawat dengan impregnasi.

Adalah penting untuk memotong bahan dengan betul dengan mengukur dengan teliti semua parameter dinding dengan tangan anda sendiri, dengan mengambil kira kehadiran pintu dan bukaan tingkap.

Untuk pelapisan dinding luaran struktur kayu, blok rumah diletakkan mendatar. Pancang harus terletak di atas: oleh itu mereka melindungi alur dari kemasukan air hujan. Sambungan yang dimeteraikan - "spike-groove" memastikan ketegangan struktur.

Sarjana yang berpengalaman lebih suka membina sudut dengan memotong lamela yang sempurna pada sudut 45 °. Dan bagi mereka yang melakukan kerja tangan mereka buat pertama kalinya, ia patut menggunakan sudut hiasan luar. Untuk merapatkan sendi berhampiran tingkap atau pintu, anda perlu membeli pengumpul wang tunai.

Untuk memasang bingkai blok yang luas, gunakan kleymers dan skru: di dalam panel, berhati-hati menggerudi lubang-lubang, kemudian bertopeng dengan dempul terpilih atau ditutup dengan palam khas.

Tahap penamat adalah penerapan pernis atau cat ke rumah blok. Perlindungan terkini perlu dibuat setiap 5-7 tahun.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 44