Rumah memburu – 314167.info

Rumah memburu

Pembinaan rumah memburu

Rumah negara, taman dan pondok perburuan menjadi lebih biasa dalam pembinaan hari ini. Sebuah pondok memburu berasingan di dalam hutan akan menyediakan penginapan yang selesa untuk syarikat orang-orang yang suka berfikiran seperti ini, berminat untuk memancing seperti ini. Selepas melelahkan berjalan melalui hutan mencari mangsa, berehat di rumah yang selesa akan menjadi dua kali ganda menyeronokkan.

Lokasi struktur sedemikian harus semudah mungkin dan dekat dengan alasan memburu. Menurut perundangan Rusia, pembinaan di kawasan yang dilindungi dan kawasan hutan memerlukan izin istimewa, penerimaan yang melibatkan banyak kondisi. Jika anda ingin membina sebuah pondok memburu, yang diwakili dalam video, pastikan anda berada di taiga pekak - bersiap sedia untuk beberapa minggu pada keadaan istimewa.

Adalah lebih mudah untuk membeli tapak di sebuah kampung yang terletak di sekitar kawasan hutan.

Untuk membina rumah dalam gaya memburu akan memerlukan permit untuk pembinaan individu. Prosedur untuk mengeluarkan dokumen ini ditentukan oleh Kod Perancangan Bandar dan Peraturan Pentadbiran. Kebenaran boleh diperolehi secara bebas di jabatan pengawasan seni bina, dan mempercayakan perkara ini kepada pakar syarikat kontraktor. Pilihan kedua lebih baik terutama untuk orang sibuk.

Reka bentuk rumah yang siap dibina atau individu dalam gaya memburu

Untuk pemilihan kontraktor perlu didekati dengan penjagaan khusus, pembinaan rumah negara

Di peringkat awal, rundingan awal dan perundingan dengan pakar biro seni bina diadakan. Dalam syarikat-syarikat yang serius, setiap pelanggan berusaha untuk mencari pendekatan individu dan cuba menarik minatnya dengan tawaran yang berfaedah. Untuk melaksanakan projek, anda perlu menentukan tugasan teknikal, yang konsisten dengan pelanggan. Seseorang yang tidak mempunyai pengalaman dalam bidang ini, sukar untuk segera merumuskan keperluan untuk struktur.

Dalam hal ini, pakar-pakar datang untuk membantunya. Perjumpaan berturut-turut dengan beberapa projek akan membolehkan anda membuat idea anda sendiri tentang subjek itu. Bantuan yang baik dalam kes ini, program khusus yang membentuk imej ruang objek. Sekiranya mana-mana cadangan yang dicadangkan tidak disukai, maka satu projek perumahan memburu dibangunkan mengikut keinginan dan keupayaan pelanggan.

Rumah memburu asal, dibina atas projek individu Kembali ke jadual kandungan

Terma rujukan dan kerja reka bentuk

Bangunan jenis ini biasanya dibina daripada kayu, yang kelihatan di dalam hutan atau di tepi dengan cara yang paling semula jadi. Bahan binaan untuk dinding dan sekatan boleh menjadi balok yang solid atau terpaku, balok bulat atau dengan pemesinan yang minimum. Setiap pilihan yang dicadangkan mempunyai ciri-ciri tersendiri.

Kata terakhir dalam pemilihan bahan khusus ialah pelanggan. Cara paling mudah untuk bekerja dengan set alat siap pakai untuk rumah dari bar. Di perusahaan kerja kayu, biasanya mungkin untuk mencapai ketepatan yang dapat diterima dalam pembuatan bahagian mengawan, yang mengurangkan kos buruh untuk menyesuaikan elemen di antara mereka. Rumah sedemikian pada asas yang telah disediakan akan secara harfiah dalam beberapa hari.

Rumah memburu diperbuat daripada kayu

Dalam proses membentuk tugasan teknikal untuk merekabentuk rumah, ciri-ciri berikut ditentukan:

  • bilangan lantai, ruang kediaman dan pejabat serta dimensi geometri mereka;
  • gaya seni bina dan penyelesaian spatial-ruang;
  • bahan binaan asas;
  • jenis dan parameter asas struktur sokongan - asas;
  • peralatan rumah: bekalan kuasa, bekalan air, pembetungan, pertukaran udara dan sebagainya.

Terutama menyatakan ketersediaan bilik khas untuk bilik mandi, bilik mandi, bilik mandi atau sauna, serta dapur dan garaj terbina dalam.

Penyelesaian seni bina dan spatial umum

Gaya pondok berburu menentukan keperluan yang agak pasti untuk struktur yang didirikan. Rupa dan reka bentuk dalaman harus dibincangkan mengenai tujuan berfungsi. Apabila menghiasi muka depan rumah, akan ada butiran seperti bumbung yang terbalik, yang mana tukang kayu profesional memanggil "anak ayam". Adalah baik untuk menyediakan dalam projek teres terbuka di tingkat tingkat pertama atau kedua jika ada.

Rumah memburu dua tingkat dengan teres terbuka di tingkat dua

Bahagian dalam pondok memburu direka sesuai dengan citarasa pemiliknya. Satu set atribut yang diperlukan gaya ini:

  • Kehadiran dewan utama dengan perapian, dindingnya dapat dihiasi dengan trofi berburu pemilik rumah;
  • kehadiran sauna atau sauna;
  • satu atau lebih bilik tidur.

Satu contoh reka bentuk dalaman sebuah rumah memburu

Biasanya, rumah ini juga tetamu sambilan, masing-masing, anda memerlukan bilik untuk penduduk sementara.

Logam bulat atau rasuk mempunyai kelebihan yang signifikan terhadap bahan binaan lain. Bilik-bilik dalaman tidak memerlukan penambahan tambahan. Malah sebaliknya, kayu terbuka sekali lagi menekankan gaya bangunan dan tujuan fungsinya. Dalam menentukan bilangan tingkat, keutamaan biasanya diberikan kepada struktur dua peringkat, yang agak rumit dalam reka bentuk, tetapi lebih berkesan dari segi memelihara tenaga terma.

Susun atur biasa sebuah pondok memburu dua tingkat Kembali ke jadual kandungan

Penyediaan kerja pembinaan

Di peringkat reka bentuk, kumpulan kerja dari biro seni bina datang ke laman web ini dan menjalankan beberapa kajian. Pakar mempelajari pelepasan tapak, komposisi tanah, keadaan hidrogeologi, jalan masuk dan sebagainya. Oleh kerana dokumentasi projek siap, pekerja kontraktor terus merancang tapak. Laman ini dipagari dengan pagar sementara atau kekal.

Di tapak yang disediakan lubang asas ditandakan. Penggalian boleh dilakukan dengan menggunakan peralatan pembinaan berat - jengkaut, dan secara manual. Semasa kerja-kerja tanah diperlukan untuk menjalankan keseluruhan kompleks langkah-langkah teknikal dan organisasi untuk mengecualikan kemungkinan scree dan tergelincir tanah ke dalam lubang.

Biasanya bekerja di tapak pembinaan untuk meletakkan asas bermula dengan bermulanya tempoh panas yang stabil. Jenis struktur sokongan ditentukan apabila merancang rumah. Untuk bangunan bertingkat rendah dari kayu, asas reben penebalan cetek digunakan terutamanya. Asas ini diperkuat dengan rod atau batang komposit dalam proses kerja.

Teknologi meletakkan asas reben asas cetek yang mudah Kembali ke jadual kandungan

Menyusun pondok berburu dari set siap

Teknologi bangunan bangunan dari balok atau balak silinder mengakibatkan pengeluaran satu set butir-butir yang diperlukan pada perusahaan kayu. Kit dihantar ke tempat ia dipasang di atas asas yang disediakan. Kerja ini dijalankan oleh pakar yang berkelayakan tinggi pada kadar yang cukup tinggi. Dalam proses pembuatan unsur-unsur, ketepatan yang diperlukan disediakan, yang menghilangkan keperluan pemasangan bahagian-bahagian.

Sambungan Pazogrebnevye memberikan ketegangan dinding yang cukup tinggi. Penebat haba sendi dijalankan dengan menggunakan jute atau bahan polimer khas.

Pada bingkai siap, sistem gantungan dipasang dan bumbung dipasang. Pilihan bahan untuk salutan bumbung besar, terbukti dengan baik: ondulin dan tenunan bituminus lembut.

Rumah memburu kayu terbuat dari rasuk terpaku

Kayu mempunyai kelebihan yang tidak boleh dinafikan. Bahan ini tidak memerlukan lapisan di luar dan di dalamnya. Tekstur yang menyenangkan dan keplastikan yang luar biasa bahan membolehkan anda membuat karya seni bina sebenar. Pada pendekatan kreatif bangunan yang dibuat mengikut rancangan anda, boleh mengambil di antara mereka tempat yang mulia.

Pondok memburu diperbuat daripada kayu bulat, dibuat oleh tangan sendiri

Dan pada video ini, anda boleh melihat satu lagi teknologi membina sebuah rumah memburu. Di sini untuk mendirikan rumah beberapa bahan bangunan digunakan serentak.

Memburu adalah pendudukan untuk seorang lelaki yang sebenar, tetapi dalam keadaan moden, dia juga cukup baik. Kehadiran struktur khas akan menjadikan hobi memancing seperti ini sedap mungkin. Sebaliknya, sebuah pondok perburuan yang baik di lokasi yang mudah adalah hartanah status. Kehadiran harta sedemikian di dalam hartanah akan meningkatkan kredibiliti pemilik dengan nyata di mata rakan niaga dan rakan-rakan.

Hunting Lodge

Di lokasi

Bahaya

Hunting Lodge - salah satu tempat yang boleh dilawati di lokasi Kereta Api Tasik Misterius. Ia adalah bangunan dua tingkat yang besar dengan ruang bawah tanah. Di dalam rumah terdapat tempat perapian, oven, katil, meja kerja dan pelbagai barangan untuk analisis.

Di sekitar rumah ini, anda boleh menemui anjing yang meningkat, cendawan Reishi, lumut tergantung lama, pokok maple hijau, bangkai rusa dan dua tumpukan batu. Berhampiran rumah, anda boleh berjumpa dua atau tiga serigala dan arnab.

Kereta dan trak pikap diletakkan di rumah.

Tidak jauh dari rumah ada gua (untuk mencarinya buat kali pertama, paling mudah untuk menyeberangi pohon yang jatuh), di dalamnya anda sering dapat menemukan mayat. Di dekat gua terdapat populasi arnab. Di sekitar gua ini, anda boleh mencari lumut tergantung lama, cendawan Reishi, pokok maple hijau, bangkai rusa, dua timbunan batu dan laluan yang membawa kepada jambatan pejalan kaki yang goyah.

Jika anda mendapati pokok-pokok dengan kulit yang rosak di pangkalannya, itu bermakna rusa boleh hidup di sini.

Sekiranya anda meninggalkan rumah di halaman belakang, kemudian lulus 50 meter di sebelah kanan, anda akan melihat sebuah batu, yang mana anda boleh melampirkan tali pendakian (tetapi kabel itu sendiri tidak boleh berada di landasan kereta api). Melangkah tali, anda boleh dengan cepat mendapati diri anda berdekatan dengan tempahan Memburu di tasik. Tetapi perlu diingat bahawa gua beruang itu dekat di bawah, jadi disarankan untuk mempunyai pistol isyarat untuk melindungi diri anda sebanyak mungkin.

Lut Edit

Dalam mod survival Edit

Di dalam rumah dengan kebarangkalian yang tinggi mungkin:

Gaya memburu dalam hiasan kediaman

Gaya memburu dalaman dan luaran rumah adalah arah yang sangat khusus dalam seni reka bentuk. Ia disukai oleh orang-orang yang memberi perhatian khusus kepada bahan-bahan semula jadi, tekstur semula jadi dan gaya umum gaya ini. Ia mungkin untuk menghasilkan semula arah memburu dalam reka bentuk di apartmen, tetapi sebuah rumah kecil akan kelihatan sangat menarik.

Luaran yang diperlukan dapat dicapai dengan menggunakan bingkai atau konstruksi dari bar sebagai teknik. Rumah sedemikian dari log semulajadi akan kelihatan terutamanya secara organik terhadap latar belakang lanskap hutan.

Semua unsur reka bentuk kelihatan sangat kejam dan kasar. Ini adalah perbezaan antara pembinaan dan lain-lain. Kayu yang tidak diolah dan kelengkapan palsu menjadi bahagian penting rumah ini. Pintu dan bidai besar menggabungkan fungsi hiasan dan praktikal.

Salah satu ciri rumah dalam gaya memburu adalah siling tinggi dengan balok log terbuka. Di ruang ini, lampu-lampu kecil hanya akan hilang. Oleh itu, adalah perlu untuk memilih candelier logam besar, serta bahan semula jadi.

Keadaan rumah memburu kecil

Elemen utama rumah ini akan menjadi perapian. Dalam ruang memburu bilik ini dibina perapian yang sebenar, yang memberikan ruang kehangatan dan cahaya yang selesa. Untuk apartmen lebih baik menggunakan analog tiruan dengan simulasi kebakaran.

Ruang besar bilik mengimbangi perabot besar warna cerah. Terhadap latar belakang kayu coklat, upholsteri kulit merah kelihatan sangat mengagumkan. Keadaan ini wujud dalam beberapa pencerobohan, jadi objek warna merah dan hitam sangat sesuai secara organik di pedalaman.

Permaidani di atas lantai direka untuk meningkatkan rasa keselesaan rumah. Semua bahan digariskan semulajadi:

Menggunakan logam palsu untuk menutup topeng pengikat perabot menambah warna.

Di dalam bilik tidur, selimut selimut dalam gaya tampalan kelihatan organik. Barang-barang yang dibuat dengan tangan atau orang-orang yang meniru itu adalah aksesori terbaik untuk menghias rumah memburu. Lampu meja dibuat berdasarkan tulang, yang pernah menjadi tanduk binatang besar. Meja sisi katil kelihatan seolah-olah mereka tergesa-gesa dipasang dari cawangan pokok yang baru dipotong. Semua agak kasar dan besar-besaran. Gambar-gambar di dinding menggambarkan landskap hutan yang tenang, menggantikan pemandangan dari tingkap.

Dapur pondok memburu dilengkapi dengan segala yang diperlukan dan agak moden. Pada masa yang sama, fasad yang sengaja berupaya membenarkan perabot sedemikian sesuai dengan suasana keseluruhan. Jika di sini dan terdapat peralatan rumah moden, maka ia tersembunyi dengan selamat di kedalaman kabinet. Reka bentuk yang luar biasa dari peti sejuk dan tudung periuk telah menjadi penyelesaian reka bentuk yang berjaya. Hiasan saduran emas menambah bergaya dan bangsawan ke kawasan pedalaman. Lantai di dapur juga ditutup dengan permaidani yang berlainan, yang telah menjadi sifat yang sangat diperlukan dalam bilik yang selesa.

Rumah dalam gaya memburu ini bertujuan untuk berehat di kejauhan dari kesombongan bandar. Kehidupan yang berterusan dalam persekitaran seperti ini dari masa ke masa akan membawa kepada fakta bahawa tepu elemen dan warna akan menjengkelkan. Penganut gaya masih akan menjadi pemburu yang dekat dengan semangat.

Pada masa yang sama, mana-mana penduduk bandar tidak akan menolak dari semasa ke semasa untuk menghabiskan waktu petang di dekat perapian pembakaran yang selesa untuk buku yang baik. Cuti semacam itu akan mewarna rutin kelabu dan mengalihkan perhatian dari kebimbangan setiap hari.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 70