Sampel foto jubin bilik mandi

Mandi bilik mandi dengan jubin: gambar reka bentuk yang paling berjaya

Hello, kawan baik awak. Kami tidak akan bertanya kepada anda mengenai cuaca. Mengapa merosakkan diri dan suasana hati anda, lebih baik untuk membicarakan pembaikan apartmen. Tema ini kekal dan sangat kognitif, seperti dalam arah ini selalu ada sesuatu yang perlu dipelajari dan siapa yang harus diajar. Mengambil sekurang-kurangnya seketika seperti menamatkan bilik mandi dengan reka bentuk foto jubin dalaman seperti itu boleh didapati dalam majalah berkilat yang bergaya dan di portal bangunan yang paling banyak dikunjungi, manakala nuansa mewujudkan keindahan semacam itu untuk menemui tiada siapa yang tergesa-gesa. Kami akan cuba menangani tugas ini juga. Dan ternyata atau tidak, lihat sendiri.

Video kecil untuk memanaskan badan, dan kemudian pertimbangkan jenis jubin dan ciri-cirinya.

Jenis jubin untuk hiasan bilik mandi

Sebelum kita meneliti butiran reka bentuk, mari kita lihat apa yang perlu kita bekerjasama. Itulah jenis jubin yang boleh digunakan di bilik mandi dan apa ciri-ciri yang sepatutnya dimiliki.

Mari kita mulakan dengan asas-asas yang kelihatan jelas.

Semua jubin yang digunakan di bilik mandi dibahagikan kepada tiga jenis:

Jubin lantai, iaitu, yang bertujuan untuk meletakkan pada permukaan mendatar, sebagai peraturan, mempunyai seksyen persegi dan rintangan haus yang meningkat.

Parameter terakhir untuk bilik mandi sepatutnya berada dalam kelas kedua atau ketiga. Di atas tidak ada sebab, kerana kelas kelima dikendalikan, contohnya, di lapangan terbang. Yang pertama hanya digunakan untuk penamat dinding.

Ciri lain yang perlu diambil kira apabila membeli jubin lantai adalah pekali geseran jubin basah. Di sini anda perlu memilih produk kelas B. Iaitu, orang bertelanjang kaki di atasnya akan mula meluncur hanya jika sudut kecenderungan permukaan melebihi 18 °.

Juga, apabila memilih bahan, anda perlu memastikan bahawa ia tidak berliang dan tidak menyerap kelembapan. Kedua-dua penunjuk ini harus dikaitkan dengan piawaian kebersihan, kerana ia bergantung pada berapa banyak persekitaran di masa depan akan mewujudkan medium untuk pembangunan kulat dan bakteria.

Sekarang mengikut jenis bahan yang digunakan. Lagipun, jubin lantai bukan hanya jubin.

Salah satu yang paling popular sekarang ialah jubin klinker. Ia direka bentuk sebagai fasad, untuk mensimulasikan kerja keras bata, tetapi produk itu terbukti dengan baik dan ia juga digunakan sebagai lantai. Benar, secara penuh, bahan mahal itu telah menunjukkan dirinya hanya di bilik mandi umum, di mana rintangan haus yang tinggi diperlukan. Dalam kes lain, kos pembelian jubin klinker hanya boleh dibenarkan oleh pelaksanaan niat reka bentuk.

Jenis jubin seramik yang kita sebut jubin tidak mempunyai ciri kekuatan yang cemerlang, tetapi untuk menyelesaikan lantai di rumah persendirian dan mereka cukup mencukupi. Terutama sejak monocoast itu walaupun hidrostable, yang bermaksud bahawa jika sendi dirawat dengan baik, kulat tidak mengancam anda, dan jiran anda mempunyai lantai di bawah hujan. Di samping itu, jubin ini dihasilkan dalam semua variasi warna yang mungkin, serta dengan corak siap sedia. Ringkasnya, pereka mempunyai banyak pilihan.

Intinya adalah batu buatan. Ia mempunyai ciri-ciri teknikal yang tinggi, dan reka bentuk yang mudah. Jika dibandingkan dengan klinker, stoneware porselin kelihatan lebih menarik, kerana ia lebih murah, tetapi ia adalah bahan yang sama sekali berbeza, baik dalam segi teknikal dan estetik, jadi tidak mungkin untuk menggantikan satu sama lain.

Tidak seperti keperluan ketat untuk jubin dinding, dan dengan itu untuk bahan-bahan yang disebutkan di atas, anda boleh dengan mudah menambah beberapa pilihan yang lebih popular.

Jubin berliku-liku berlubang berlubang. Petunjuk kekuatannya meninggalkan banyak yang dikehendaki, tetapi anda tidak berjalan di dinding? Oleh itu, untuk menghadapi permukaan menegak ia agak sesuai.

Cukup jarang di bilik mandi moden anda boleh menemui faience. Dengan jubin ciri-cirinya tidak buruk, tetapi reka bentuk terlalu tua. Walau bagaimanapun, visi reka bentuk keadaan berbeza untuk semua orang. Bagi sesetengah negara, jubin semacam ini hanya mencari.

Porcelain kelihatan lebih moden, tetapi kebenaran dan harganya agak berbeza. Tetapi itulah jubin porselin yang kelihatan di pedalaman.

Salah satu trend terkini dalam reka bentuk seni ialah jubin kaca. Walaupun kebiasaannya masih tidak boleh dipanggil, kerana semua mozek yang diketahui, juga dibuat dari kaca.

Nampaknya jubin untuk lantai, jubin untuk dinding ... apa lagi yang mereka boleh ketinggalan? Tetapi tidak, masih ada jenis khas produk berjubin, yang boleh ditulis dalam satu kumpulan, "Hiasan". Ini termasuk:

 • Piano
 • Piano Frisayz
 • Jalur hiasan
 • Mosaic
 • Dan pelbagai jenis friezes

Semua sisipan ini dapat mempelbagaikan pastoral berjubi yang membosankan ke tahap yang tidak dikenali. Jangan percaya saya? Hakim untuk diri sendiri.

Akhirnya, kami mengetahui apa yang perlu dilakukan oleh pereka ketika membuat bahagian dalam bilik mandi, sekarang kita akan melihat apa yang dibimbingnya dalam pilihannya.

Nah jika anda mempunyai rumah persendirian di tiga tingkat dengan bilik mandi 20-30 segi, ada tempat untuk menyebarkan imaginasi. Ia adalah lebih sukar untuk mencipta reka bentuk yang indah di lama "Khrushchev". Keadaan ini lebih teruk lagi oleh fakta yang menyedihkan bahawa tiada tingkap dalam susun atur apartmen bilik mandi. Iaitu, untuk kerja kita mempunyai ruang dekat gelap, yang tidak boleh dipanggil apa-apa lagi daripada bilik stor. Nah, mari kita lihat bagaimana untuk memilih jubin yang betul untuk bilik mandi kecil.

Untuk memudahkan kami mengenal pasti tugas-tugas yang perlu dilakukan.

 • Kembangkan ruang
 • Cerah
 • Bersorak
 • Mengambil kira geometri bilik
 • Padankan gaya dalaman yang dipilih

Seperti yang anda lihat, penapis agak rumit, jadi kami akan menangani setiap item secara berasingan.

Salah satu masalah yang paling penting yang perlu diselesaikan oleh seorang pereka dalaman ialah meningkatkan bilik mandi yang diperah dan pilihan jubin yang tepat di dalamnya adalah pembantu yang baik.

 • Pertama, anda perlu memilih warna jubin dengan betul. Perlu diingat bahawa cahaya, nada sejuk meluaskan ruang, dan aksen panas, sebaliknya, menggigit sebahagian besar daripadanya. Tetapi di sini adalah perlu untuk berhati-hati dan tidak mengikuti formulasi standard. Di dalam bilik adalah perlu untuk membuat titik rujukan, dalam bentuk lantai gelap atau beberapa dinding, jika tidak, anda akan mendapat vakum yang sangat tidak selesa.

Dan juga ambil perhatian bahawa warna yang paling dalam tidak putih, seperti yang banyak percaya, tetapi biru atau biru. Dalam warna langit atau laut tanpa batas, infiniti benar-benar dirasakan. Di samping itu, warna ini semulajadi dan ia paling sering dijumpai dalam alam semula jadi.

 • Kedua, anda perlu melihat dengan teliti tekstur produk yang dipilih. Adalah lebih baik untuk menolak sempadan jubin cermin, kemudian lakuer. Matt adalah sama, hanya mencuri kotak, walaupun untuk mata ia kelihatan lebih selesa.

 • Dan ketiga, anda juga dapat membantu saiz jubin yang dipilih dengan baik. Ingatlah peribahasa itu: Semuanya diketahui sebagai perbandingan. " Oleh itu, jubin besar dalam tab mandi kecil tidak boleh diterima. Ia hanya menekankan ketegangan bilik. Tetapi dataran 100 × 100 mm akan menjadikan bilik secara visual lebih luas, kerana terdapat banyak daripada mereka dalam satu baris yang boleh muat.

 • Sekiranya tiada cahaya semulajadi di dalam bilik, maka anda mahu atau tidak, dan dinding hanya perlu mempunyai hiasan cahaya. Ini tidak bermakna anda hanya perlu memilih jubin putih. Ia membosankan. Tetapi warna lain mempunyai warna cahaya.

  Bath adalah salah satu bilik pertama yang kita lawati selepas bangun dan di mana kita meletakkan diri kita dalam rangka dan mendapatkan tenaga untuk sepanjang hari. Oleh itu, walau apa pun peraturan, adalah baik untuk meletakkan aksen panas di sana. Di dalam bilik mandi, warna menjerit yang terang akan sangat sesuai. Dan jangan takut bahawa ia akan mendorong anda tertekan. Anda perlu "hidup" dengan dia hanya 15-20 minit sehari.

  Surat-menyurat mengenai geometri bilik

  Di dinding paling kerap berbaring tidak persegi, tetapi hanya jubin segi empat tepat dengan nisbah sisi 3 × 2. Ini bermakna bahawa bahan tersebut akan mempunyai vektornya sendiri. Tetapi bagaimana untuk menggunakannya? Sudah cukup. Jika perlu untuk membuat bilik secara visual lebih luas, jubin diletakkan di satu pihak.

  Jika lebih tinggi, mereka berorientasikan ke atas.

  Ia seolah-olah teknik asas, tetapi kesannya menakjubkan.

  Mencocokkan gaya dalaman

  Kriteria yang baik dan terakhir adalah kesesuaian jubin dengan gaya dalaman. Oleh itu, sukar untuk mewujudkan pedalaman Provence luar bandar, bersenjata dengan alat tenun porselin. Dan sebaliknya, jika anda mempunyai bilik mandi berteknologi tinggi, jubin faien boleh dipersembahkan secara bebas kepada jiran-jiran.

  Gaya bilik mandi yang popular

  Kami hanya memandang reka bentuk gambar jubin mandi bilik mandi kecil. Mengenai pilihan gaya gaya dan gaya dalaman boleh dikatakan kecuali dengan lulus. Semua Wikileaks ditindas oleh realiti ruang terhad, tetapi jika kuadratur membenarkan, keadaan berubah secara drastik dan gaya dalaman dan kombinasi warna yang berjaya keluar di tempat pertama.

  Salah satu koleksi warna yang paling popular ialah tata letak hitam dan putih klasik. Ketangkasannya sangat sesuai untuk gaya seperti minimalism atau hi-tech.

  A mencipta imej tragis untuk boudoir, Gothic atau neo-Baroque.

  Dan jangan takut bahawa pedalaman akan menjadi terlalu suram, dalam kontras hitam dan putih ada kesenangan.

  Jika anda mencari di mana untuk menyesuaikan jubin ke bata, cuba buat bilik mandi di gaya loteng. Ini boleh dengan mandi atau mandi, tidak begitu penting. Perkara utama ialah jubin mahal yang elegan di sini berselang-seli dengan permukaan kasar bangunan perindustrian. Tidak percaya bahawa kejiranan ini boleh menjadi menarik? Lihat foto berikut.

  Dan yang paling membakar adalah mengenali bilik mandi dengan gaya avant garde. Terdapat benar-benar laut tenaga dan warna-warna yang menyala. Orang hanya perlu melihat bahawa suasana tidak hanya menghasilkan jubin, tetapi juga tinju, dan tenggelam, dan bahkan mangkuk tandas.

  Seperti yang dapat anda lihat, untuk membuat pedalaman boleh digunakan sebagai jubin besar, dan mozek warna-warni yang indah. Tiada peraturan khas dan pilihan susun atur, perkara utama dalam gaya ini adalah untuk merasakan permainan warna dan keharmonian bentuk dan bermain pada kontras mereka.

  Ini sudah tentu bukan semua jenis gaya reka bentuk yang boleh digunakan untuk menghias bilik mandi dan tandas. Pada senarai penuh mereka tidak perlu artikel, tetapi buku keseluruhan. Tetapi kami berharap maklumat yang kami melabur dalam kajian ini akan cukup untuk membolehkan anda "cat" bilik mandi impian anda.

  Video: Rahsia memilih jubin seramik untuk bilik mandi dan tandas

  Selamat tinggal dan berjumpa dengan anda pada halaman laman web mengenai rumah negara.

  Saya melihat semua foto-foto ini - ia hanya mimpi, saya tidak tahu sama ada saya boleh membelinya, sekurang-kurangnya suatu hari nanti. sangat cantik.

  Tatiana, jika tidak, tetapi beberapa butiran dalaman bilik mandi boleh disesuaikan walaupun di bilik mandi kecil kami.

  Tapak mengenai dacha Marina Makarova. Hidupkan dacha ke dalam syurga

  Siapa yang mencuri kandungannya, akan mengalami kegagalan tanaman, pencerobohan perosak, penceroboh dan berlebihan penuh pemberian rumpai.

  Bilik mandi - tempat istimewa di dalam rumah. Setiap hari setiap orang bermula dari lawatannya. Selepas seharian bekerja, kami semua ingin mandi secepat mungkin, atau mandi mandi hangat, berehat, melegakan keletihan dan melupakan kebimbangan setiap hari.

  Ia adalah untuk sebab-sebab ini bahawa reka bentuk bilik mandi harus diberikan perhatian khusus. Pasaran moden bahan binaan menawarkan pilihan bahan penamat yang luar biasa untuk premis tersebut. Di antara pelbagai ini ada satu kegemaran yang tidak biasa - ini adalah jubin seramik. Mengapa begitu popular? Mari lihat ini lebih terperinci!

  Salah satu kelebihan utama bahan penamat ini ialah rintangan kelembapan. Ini sangat sesuai dengan jubin, yang ditutup dengan glaze. Harta jubin yang sama ini akan melindungi bilik mandi dari kulat dan pendaraban mikroorganisma berbahaya.

  Jubin seramik tidak menyerap bau. Ia tahan kepada kesan pelbagai bahan kimia. Oleh itu, jubin boleh dibasuh dengan selamat dengan hampir semua agen pembersih.

  Jubin seramik - bahan tahan lama, yang boleh bertahan beberapa dekad dan kekal dalam keadaan yang hebat. Terutama jika jubin terdedah kepada dua kali tembakan.

  Ini adalah salah satu bahan penamat yang paling selamat. Clay, dari mana jubin seramik dibuat, adalah bahan semulajadi. Tidak ada bahan toksik di dalamnya. Semua toksin mungkin menguap di bawah pengaruh suhu tinggi semasa menembak.

  Jubin seramik tidak tahan api, kerana ia tahan api dan tidak menjalankan arus elektrik. Di dalam bilik mandi moden, di mana terdapat mesin basuh, pengering rambut, pencukur elektrik dan keajaiban teknologi yang lain, tanpa sifat-sifat bahan semulajadi, ia sememangnya berbahaya.

  Pelbagai warna, tekstur, saiz, dan yang paling penting - harga! Semua ini boleh dikaitkan dengan kelebihan jubin seramik. Pelbagai ini membolehkan anda untuk membuat apa-apa bahagian dalaman di dalam bilik mandi.

  Sekarang anda boleh memilih jubin seramik yang mudah, lebih klasik, yang tidak akan memukul bajet keluarga. Dan anda boleh membuat karya sebenar dari bilik mandi: menggunakan mozek, jubin seramik untuk marmar atau batu, pelbagai elemen hiasan. Mana-mana fantasi akan menjadi realiti dengan jubin pilihan!

  Malangnya, tidak ada cita-cita di dunia ini! Dan bahkan jubin seramik mempunyai kelemahan kecil mereka sendiri. Salah seorang daripada mereka ketekunan kerja. Letakkan jubin di permukaan yang sama rata.

  Dalam kes ini, anda perlu mempunyai bola mata yang sangat baik, keupayaan untuk melihat perbezaan garis-garis walaupun dengan satu milimeter. Jika sekurang-kurangnya satu baris jubin tidak dibentangkan dengan tepat, maka semua kerja perlu dibuat semula.

  Semasa pengangkutan dan meletakkan jubin, anda perlu ingat bahawa, walaupun kekerasannya, ia boleh memecahkan tangan yang tidak berpengalaman!

  Lantai selesai dengan jubin seramik, sangat sejuk dan licin. Selesaikan masalah ini. Jubin mesti dipilih dengan salutan anti-slip. Untuk meletakkannya adalah perlu pada coupler konkrit dengan lapisan penebat haba, atau menggunakan sistem "lantai panas".

  Lapisan interlacing adalah satu lagi kelemahan kecil dari jenis penamat ini. Tidak seperti jubin, jahitan boleh menggelapkan, mengumpul kotoran. Mereka terdedah kepada kulat dan bakteria. Mereka perlu dipantau dengan teliti dan diproses dengan cara khas beberapa kali setahun.

  Kekurangan bahan binaan ini termasuk harga. Sudah tentu, jubin itu boleh dipilih tidak mahal. Tetapi berapa banyak terdapat pelbagai nuansa dan perkara yang perlu anda bayar: gam, bahan binaan untuk grouting, penyediaan khas dinding dan lantai. Jangan lupa tentang harga perkhidmatan tiler.

  Apabila memilih warna jubin seramik, ingat bahawa pembaikan di bilik mandi lebih berat daripada di bahagian lain dari apartmen atau rumah. Ini bermakna, bahawa anda tidak boleh membuat kesilapan dengan warna.

  Cuba untuk mengelakkan warna yang terlalu terang - mereka dapat dengan cepat bosan. Bilik mandi berwarna-warni juga bukan pilihan terbaik. Suasana di dalamnya boleh menjadi terlalu membosankan dari masa ke masa. Jadi apa warna jubin untuk dipilih? Mari kita perhatikan varian yang mungkin.

  Warna jubin ini adalah simbol kemurnian sejati. Ia telah lama ditakrifkan sebagai warna klasik untuk reka bentuk bilik mandi. Di mana-mana negara dan masa ia berada dan akan menjadi fesyen. Walau bagaimanapun, jika keseluruhan bilik mandi selesai dengan ubin putih - ia akan menjadi terlalu terang dan menarik.

  Adalah lebih baik untuk mencairkan warna putih dengan elit hiasan kecil dari warna lain. Warna ini boleh digabungkan dengan mana-mana yang lain. Pilih semua yang dikehendaki oleh hati anda - anda tidak akan tersilap.

  Apabila memilih jubin seramik berwarna putih, ingat: jahitan pengikatan kotor pada latar belakang putih akan sangat menonjol. Dalam kes ini, terdapat dua pilihan untuk menyelesaikan masalah ini: menggunakan grout untuk lipit warna yang berbeza atau setiap keluaran mencuci bilik mandi ke keadaan ideal.

  Tidak setiap orang memutuskan untuk menyelesaikan bilik mandi dengan warna hitam. Walau bagaimanapun, bilik mandi ini kelihatan bergaya, elegan, laconic. Terutamanya jika anda memilih jubin dengan permukaan berkilat.

  Dengan pilihan ini, anda perlu mengingati pencahayaan. Satu lampu di sini jelas tidak akan cukup! Penyelesaian terbaik: tambah beberapa mentol terbina dalam sepanjang perimeter siling.

  Apabila memilih jubin hitam yang mudah tanpa pelepasan dan lukisan, lebih baik untuk meninggalkan mentol cahaya konvensional sama sekali, menggantikannya dengan daylight saving energy. Jadi, anda boleh menyimpan kontras dalaman dan hitam di dalam rumah. Mentol cahaya biasa boleh memesongkan warna jubin. Cairkan hitam hanya boleh putih. Semua warna lain akan hilang pada latar belakangnya.

  Warna ini lebih disukai oleh sifat ghairah, pemimpin yang yakin, bersedia untuk membuat keputusan dalam detik terpencil. Orang yang mempunyai bahan letupan, seperti warna untuk reka bentuk bilik mandi adalah lebih baik untuk tidak memilih, kerana warna merah serius merangsang sistem saraf dan akan bertindak sebagai "kain merah untuk lembu jantan" dalam makna literal dan kiasan ungkapan ini.

  Warna merah sangat mempengaruhi pengaruh bawah sedar seseorang, menyerang pencerobohan di dalam dirinya. Sangat mudah untuk diperbaiki: menggabungkan warna putih dan merah di bahagian dalam bilik mandi. Ia akan kelihatan harmonis, estetik dan tidak begitu mencolok.

  Warna cahaya biru mempersonifikasikan kebersihan dan kesegaran, kesejukan yang menyenangkan. Jubin warna biru gelap lebih baik dicairkan dengan unsur hiasan putih. Dengan warna ini, anda perlu berhati-hati. Ia merujuk kepada skema warna yang sejuk dan boleh mewujudkan rasa kesejukan yang berlebihan di dalam bilik mandi.

  Warna warna gelap ini agak berat untuk persepsi. Oleh itu, itu tidak akan membebankan bilik, selalunya menjadikan aksen ungu berwarna gelap di dalam bilik mandi dalaman, warna utama dibuat cahaya, contohnya, cahaya yang sama - ungu atau cahaya merah jambu.

  Pilihan yang baik untuk bilik mandi akan menjadi dinding cahaya, dengan hiasan hiasan mendatar dan lantai warna ungu gelap.

  Hijau adalah warna pemimpi dan pengembara dalam satu orang. Jubin berwarna hijau terang warna ini akan menjadikan bilik mandi lapang, "cahaya", mengingatkan pada musim bunga pagi. Perasaan ini akan semakin meningkat apabila bilik mandi mengandungi unsur-unsur warna kuning.

  Jubin hijau gelap akan menjadikan bilik mandi mewah, tetapi sejuk. Adalah lebih baik untuk menggabungkan warna ini dengan putih atau menggunakannya bukan aksen di dalam bilik hijau muda.

  Warna ini akan memberi semua orang kehangatan dan keselesaan, kerana kuning - warna matahari. Pilihan dalaman dengan penggunaan warna ini - pelbagai besar. Kuning terang sempurna sepadan dengan warna putih, memberikan rasa kelincahan.

  Pasir pasir sesuai dengan elemen hiasan berwarna coklat, memberikan bilik mandi suasana yang nyaman dan hangat. Cahaya kuning (tidak terang) dikombinasikan dengan sempurna dengan warna hijau terang, mengisi bilik dengan ringan, kelembutan, kesegaran.

  Fesyen dan keaslian dalam reka bentuk bilik mandi

  Gabungan warna yang berbeza - ini bukan semua trend fesyen moden dalam reka bentuk dalaman bilik mandi. Pengilang jubin seramik moden menawarkan pelanggan mereka untuk membuat bilik mandi mereka unik dan unik dengan bantuan pelbagai unsur hiasan.

  Jubin seramik meniru marmar

  Jubin seperti ini akan menghiasi bilik mandi yang lain. Ubin untuk marmar putih adalah salah satu yang paling popular di Eropah. Beliau menekankan status pemilik rumah yang tinggi, memberikan bilik mandi suasana yang mewah, banyak.

  Jubin seramik meniru batu

  Jenis jubin ini jauh lebih murah daripada batu semula jadi, tetapi kesannya adalah sama. Jubin seperti itu akan memberi bilik mandi perasaan yang selesa, selesa. Bilik mandi dengannya akan kelihatan seperti sudut alam yang berasingan, tersembunyi dari mata orang lain.

  Elemen hiasan ini membuka ufuk baru dalam reka bentuk bilik mandi untuk mana-mana orang yang ingin mencipta bilik mandi eksklusif dan unik. Mosaic telah diketahui sejak zaman purba, tetapi ia tidak kehilangan popularitinya.

  Sekarang anda boleh mencari mozek dengan pelbagai kemasukan, perceraian berwarna, retak dan bukan sahaja. Ia boleh menjadi hiasan untuk setiap bilik mandi. Sangat asli kelihatan di lantai mozek dan kerangka cermin. Hanya mozek, anda boleh memilih podium atau meja di sekitar sink. Mana-mana fantasi dengan mozek akan menjadi sesuai.

  Bagaimana untuk memilih jubin seramik untuk bilik mandi

  1. Beri keutamaan kepada jubin berkualiti. Bahan penamat ini akan menghiasi dinding bilik mandi anda selama lebih dari satu tahun, oleh itu: lebih baik untuk membayar lebih banyak dan memilih jubin yang tahan lama, baik daripada menyimpan dan menyesalinya pada masa akan datang.

  2. Beri perhatian khusus kepada saiz jubin. Jubin kecil akan membuat banyak jahitan, tetapi lebih mudah untuk meletakkan dinding dengan kelemahan, serta pada tiang. Untuk bilik mandi yang luas anda boleh membeli jubin besar. Sebelum memilih jubin dengan betul menilai kemungkinan bilik mandi anda.

  3. Untuk menentukan bilangan jubin yang diperlukan, lebih baik untuk berunding dengan pakar. Dia akan membuat pengiraan yang diperlukan, mengira kebarangkalian pemecahan jubin semasa meletakkan dan memberitahu berapa banyak yang anda perlukan untuk membeli jubin "prozas".

  4. Apa warna yang patut menjadi bilik mandi anda hanya diputuskan oleh anda. Tetapi masih: cuba untuk mengelakkan warna yang terlalu cerah, gelap dan sejuk. Sama ada belajar untuk menggabungkan mereka, tetapi jangan gunakan lebih daripada tiga warna di pedalaman. Nada cahaya secara visual meningkatkan jumlah bilik, dan elemen menegak akan menjadikannya lebih tinggi sedikit. Jangan lupa tentang aksen dan elemen hiasan. Imajinasi anda tidak terhad di sini.

  5. Beri perhatian kepada rintangan jubin untuk menyala, memakai rintangan, penentangan terhadap bahan kimia. Lebih baik membandingkan corak jubin pameran dengan yang sama di dalam kotak. Jangan teragak-agak untuk bertanya kepada para perunding tentang istilah yang ditulis di atasnya.

  Isu harga adalah kebimbangan kepada ramai. Harga untuk bahan penamat ini mempunyai ruang lingkup yang besar: dari beberapa ratus rubel hingga beberapa puluhan ribu rubles bagi satu meter persegi. Tetapi jubin bukanlah semua yang anda perlukan untuk membeli untuk pembaikan. Ia adalah perlu untuk membeli gam, grout, dan dalam kebanyakan kes juga bahan binaan untuk meratakan dinding dan lantai.

  Hampir semua jenis jubin seramik tahan terhadap detergen. Jelaskan maklumat ini apabila anda membeli jubin. Rawat jahitan sarikata dengan agen antikulat khusus setiap 3 bulan dan pastikan ia bersih.

  Jubin sebaiknya dibasuh dengan kain lembut dan berus yang lembut. Untuk mencerahkan jubin seramik, penyelesaian ammonia sering digunakan (3 sudu alkohol setiap 1 liter air suam).

  Petua untuk menghias bilik mandi. Gabungan warna dan foto sebenar. . Satu contoh yang baik adalah koleksi elit dari jubin Rosa Portugal dari Ibero.

  4 Mosaic untuk foto sebenar bilik mandi. Kelebihan mozek sebagai bahan penamat. Hiasan jubin kecil - yang paling mozek.

  Apron untuk dapur (70+ foto). Apron dipanggil kawasan dinding, iaitu. Banyak pilihan reka bentuk boleh menyediakan jubin seramik.

  Dapur di Khreshchyovka: 150+ foto dalaman yang terbaik! Warna yang mana? . popular adalah pewarna di bawah pokok, yang dibentangkan dengan jubin atau lamina.

  Kertas dinding dapur (90 + foto sebenar). Apabila anda berfikir tentang seluruh pedalaman. banyak variasi dekorasi mereka: dinding gluing, lukisan, ubin dan sebagainya.

  Artikel berkaitan

  Petua untuk menghias bilik mandi. Gabungan warna dan foto sebenar. . Satu contoh yang baik adalah koleksi elit dari jubin Rosa Portugal dari Ibero.

  4 Mosaic untuk foto sebenar bilik mandi. Kelebihan mozek sebagai bahan penamat. Hiasan jubin kecil - yang paling mozek.

  Apron untuk dapur (70+ foto). Apron dipanggil kawasan dinding, iaitu. Banyak pilihan reka bentuk boleh menyediakan jubin seramik.

  Dapur di Khreshchyovka: 150+ foto dalaman yang terbaik! Warna yang mana? . popular adalah pewarna di bawah pokok, yang dibentangkan dengan jubin atau lamina.

  Kertas dinding dapur (90 + foto sebenar). Apabila anda berfikir tentang seluruh pedalaman. banyak variasi dekorasi mereka: dinding gluing, lukisan, ubin dan sebagainya.

  Di dapur, yang terbaik adalah meletakkan jubin. . Untuk sepenuhnya melengkapi gambar, lihatlah gambar-gambar dalaman sebenar di mana dapur sudah dihiasi ruang tamu di semua.

  5.2 Linoleum. 5.3 jubin. 6 Pemilihan pengeluar. . Penyertaan segar. Reka bentuk ruang tamu coklat (70 + foto sebenar).

  11 Reka bentuk ruang tamu (foto sebenar). Peraturan asas pendaftaran. . Di lantai adalah yang terbaik untuk meletakkan lamina atau meletakkan jubin.

  100+ ubin foto untuk bilik mandi: projek reka bentuk terbaik

  Bilik mandi tidak hanya berfungsi, tetapi juga sebuah premis yang indah dan bergaya dari sebuah pangsapuri moden. Ia adalah tempat berehat dan berehat selepas hari kerja yang sibuk. Itulah sebabnya reka bentuk bilik mandi sepatutnya tidak mengganggu, harmoni, selesa. Sebagai peraturan, jubin atau stoneware porselin digunakan untuk menghiasi bilik mandi moden. Dan pilihan bahan penamat ini bergantung kepada apa bilik mandi anda pada akhirnya.

  Jika anda tidak tahu di mana gaya untuk menghiasi bilik mandi anda, apa jubin untuk memilih untuk ini, bagaimana untuk berfikir tentang gabungan warna, kemudian baca artikel ini. Di dalamnya, kita melihat trend terkini dalam reka bentuk bilik mandi, warna semasa dan penyelesaian gaya, bahan kemasan yang popular 2017-2018.

  Ubin hiasan bilik mandi: trend terkini dan barang baru reka bentuk 2017 - 2018

  Baru-baru ini, reka bentuk Skandinavia cahaya bandar minimalis dan bergaya semakin popular. Kedua-dua trend dalam reka bentuk dalaman telah memenangi hati ramai pemilik rumah moden. Loft secara beransur-ansur bergerak dari kawasan kafe ke rumah kami, dan gaya Skandinavia yang dipelihara, yang dikenakan oleh katalog IKEA, semakin dipilih oleh pereka bagi reka bentuk dapur dan bilik mandi moden. Kedua-dua arahan dibezakan dengan kesimpulan dan kepraktisan mereka.

  Sekiranya anda mempunyai bilik mandi yang kecil, lebih baik menggunakan reka bentuknya dalam gaya Scandinavia yang ringan. Untuk ini, anda memerlukan jubin putih atau sangat ringan. Lantai boleh dihiasi dengan skema warna hitam dan putih. Untuk melakukan ini, pilih jubin mozek, heksagon atau jubin yang cantik dengan hiasan hitam dan putih yang menarik. Selalunya dalam reka bentuk bilik mandi dalam gaya Scandinavia, jubin putih segi empat tepat digunakan, meniru kerja keras, dan di kawasan kering ia tidak dipasang di dinding, tetapi berakhir di tengah-tengah tembok, sehingga berakhirnya jalan pintas yang indah. Dinding baki boleh dicat dengan warna biru, ungu, kelabu, biru atau warna lain yang anda suka.

  Jubin bilik mandi dengan jubin putih dalam gaya Scandinavia

  Sekiranya anda mempunyai bilik mandi yang besar, anda boleh menghiasnya dengan gaya bandar. Biasanya, penciptaan pedalaman seperti itu memerlukan dinding yang meniru konkrit "terdedah", tetapi anda boleh menyelesaikan dan jubin bertekstur warna gelap, dan lebih baik menggunakan batu semulajadi atau stoneware porselin. Baru-baru ini, jubin matte yang cukup besar dengan tekstur batu alam atau kayu semakin popular. Contohnya, foto bilik mandi dengan jubin warna gelap dipaparkan di bawah.

  Interior gelap bilik mandi dalam gaya bandar

  Bentuk dan reka bentuk sebenar jubin seramik

  Kegemaran di antara bahan-bahan untuk menamatkan bilik mandi masih jubin. Hanya bentuk, warna, perhiasan dan tekstur jubin yang berubah. Baru-baru ini, untuk membersihkan bilik mandi menggunakan saiz jubin segi empat tepat 60 x 30 cm. Dalam fesyen, terdapat juga batu semulajadi dan granit, yang mempunyai bentuk yang berbeza, tetapi plat itu sendiri agak besar. Bahan-bahan sedemikian baik untuk reka bentuk bilik-bilik besar dan luas. Trend terakhir dalam reka bentuk bilik mandi - penggunaan slab marmar, contoh-contoh dalaman seperti melihat foto.

  Dalam fesyen, jubin marmar

  Hiasan bilik mandi dengan warna hangat

  Jika anda mempunyai bilik mandi yang kecil, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada jubin ringan atau putih dengan saiz yang kecil atau bahkan menggunakan mozek yang halus untuk penamat. Sekarang jubin kecil meniru bata menjadi bergaya. Juga dalam trend adalah mozek kaca, ia digunakan untuk menghiasi kawasan berhampiran sink atau dinding pancuran mandian. Jika anda menghiasi bahagian dalam bilik mandi, digabungkan dengan tandas, dalam gaya Scandinavia atau dengan motif art deco, lantai boleh dibentangkan dengan jubin piksel yang bergaya dengan perhiasan hitam dan putih geometri. Ia kelihatan pada pandangan pertama agak seperti mozek, tetapi reka bentuk jubin ini kelihatan lebih menarik. Jubin Pixel boleh didapati di katalog kedai dalam talian yang menjual seramik Itali.

  Jubin bilik mandi, meniru kerja keras bata

  Interior bilik mandi dengan mozek

  Novel bergaya - jubin piksel relief

  Sekarang para pereka sedang bereksperimen bukan sahaja dengan kombinasi warna dan tekstur, tetapi juga mencari pencarian yang berterusan untuk idea dan bentuk baru. Oleh itu, sekarang, membangunkan reka bentuk bilik mandi, semakin menggunakan jubin bentuk dan warna yang tidak standard. Juga bereksperimen dengan pilihan untuk meletakkan jubin seramik. Ia dibentangkan dengan herringbone, plat segiempat sempit, menggabungkan di dalam bentuk yang sama dalam pelbagai jubin dan mosaik. Jubin dalam bentuk heksagon kembali ke fesyen lagi.

  Gambar dalaman bilik mandi dengan jubin: melihat baru pada jubin heksagon klasik

  Pembentukan kawasan basah dengan mozek kaca

  Pilihan yang menarik untuk jubin untuk bilik mandi

  Warna bergaya jubin untuk bilik mandi

  Pada tahun 2017 - 2018, reka bentuk dengan aplikasi untuk alam semulajadi dan semula jadi akan terus popular. Dalam fesyen ini akan menjadi bahan hiasan "semulajadi", seperti kayu, batu, tanah liat, dll. Oleh itu, untuk hiasan bilik mandi moden, jubin matte berwarna kuning muda, coklat, warna kelabu dengan tekstur kayu atau batu akan digunakan. Jika dana membenarkan, anda boleh menyelesaikan bilik mandi dengan batu semulajadi, sambil meletakkan lantai dan dinding dengan slab dalam satu skema warna. Reka bentuk single-tone kini sangat popular.

  Lapisan dinding dan siling dengan jubin batu semula jadi atau granit seramik dalam satu julat warna

  Tidak kurang bilik mandi yang kelihatan bergaya, dihiasi dengan skema warna hitam dan putih. Untuk bilik mandi yang besar, adalah penting untuk menggunakan jubin bentuk dan warna yang berbeza untuk membuat pemisahan visual antara kawasan basah dan kering di bilik mandi.

  Bilik mandi hitam dan putih

  Dalam katalog dengan jubin Itali, terdapat variasi jubin yang semakin kerap dengan perhiasan dalam gaya Scandinavia. Memilih jubin warna yang sama boleh menjadi sangat mudah untuk membuat dalaman yang menarik dan mudah. Hanya membahagikan ruang ke zon, meletakkan satu bahagian dinding dengan jubin berwarna dengan hiasan, dan baki dinding dengan jubin putih klasik. Satu contoh reka bentuk jubin di dalam bilik mandi adalah dalam foto.

  Jubin dalam gaya Scandinavia

  Jubin bilik mandi jenis apa yang hendak dipilih?

  Seperti yang telah ditunjukkan di atas, apabila memilih jubin dan biasanya menamatkan bahan-bahan, anda harus bermula terlebih dahulu pada saiz bilik. Dinding bilik mandi kecil akan menjadi lebih mudah untuk jubin dengan jubin kecil, dan hiasan bilik besar akan menjadi kurang susah payah jika anda memilih jubin segi empat tepat atau persegi besar.

  Reka bentuk bergaya bilik mandi

  Warna jubin akan bergantung kepada konsep umum yang akan digunakan dalam menghias dan menghias bilik. Jika kita bercakap tentang kombinasi perabot dan warna jubin, lebih baik memilih nada yang sangat serupa, atau sebaliknya, sangat berbeza.

  Pilihan jubin untuk bilik mandi: penyelesaian warna

  Warna yang paling bergaya pada musim ini, tidak syak lagi, akan menjadi kelabu. Tetapi jangan berfikir bahawa pedalaman dengan jubin abu-abu akan membosankan. Menggunakan pelbagai jenis warna dan tekstur bahan penamat ini, anda boleh membuat dan dalam bilik air kelabu suasana mewah dan bersantai. Memandangkan trend penggunaan bahan semula jadi, jubin batu akan sangat relevan pada tahun ini. Berikut adalah contoh reka bentuk foto jubin di bilik mandi, di mana anda dapat melihat bagaimana bangsawan batu yang digabungkan dengan minimalism dan bahan semula jadi lain mencipta suasana yang benar-benar bergaya dan moden.

  Jubin abu-abu bergaya di bilik mandi

  Selalunya, untuk mewujudkan suasana harmoni tunggal untuk penamat, jubin seramik dipilih yang mendua tekstur perabot bilik mandi, iaitu. jika perabotnya mempunyai fasad berkilat, maka jubin harus berkilat, dan jika anda bercadang untuk membeli perabot dari kayu semula jadi, jubin juga harus mengulangi teksturnya.

  Layfak: bagaimana untuk meletakkan jubin itu sendiri?

  Jika anda membuat keputusan untuk melakukan pembaikan dan reka bentuk bilik mandi sendiri, maka anda boleh membantu pelajaran video yang ditujukan untuk meletakkan jubin untuk bilik mandi dan helah kecil reka bentuk bilik mandi.

  Mengajar video: menjilat bilik mandi dengan jubin

  Mengajar video: bagaimana membuat lubang di jubin

  Jubin bilik mandi yang cantik: gambar dengan idea reka bentuk

  Mewujudkan kawasan bilik mandi yang cantik dan bijaksana, di mana segala-galanya dirancang dengan teliti, anda boleh dan sendiri. Diilhami oleh koleksi foto dengan reka bentuk jubin yang menarik di bilik mandi dan tampil dengan penyelesaian dalaman anda. Lagipun, bergaya dan cantik, anda boleh menghiasi bilik mandi sama sekali, tidak kira di Khrushchev ia terletak di rumah panel atau pondok.

  Jubin bergaya

  Penyelesaian dalaman untuk bilik mandi

  Cara yang tidak standard untuk meletakkan jubin di bilik mandi

  Bilik mandi moden

  Jubin Mandi Heksagon

  Interior luar biasa dengan mosaik

  Pelbagai lapisan bilik mandi

  Dalam pengekangan sederhana dan minimalism

  Interior bilik mandi dengan jubin heksagon

  Interior dengan jubin biru

  Interior bilik mandi dengan jubin heksagon yang bergaya

  Pilihan warna untuk jubin bilik mandi

  Jubin biru di bilik mandi

  Jubin biru di bilik mandi

  Blue Bathroom Interior

  Bilik Mandi Merah

  Jubin hijau di bilik mandi

  Jubin kuning di bilik mandi

  Bilik mandi berwarna kuning terang

  Jubin oren di bilik mandi

  Bilik mandi oren berjubin

  Moosa ungu di bilik mandi

  Interior bilik air ungu dengan jubin

  Bilik Mandi Coklat

  Jubin hitam di bilik mandi

  Dekorasi bilik mandi dengan jubin berwarna merah jambu

  Galeri foto seramik dari koleksi pengilang Rusia dan Eropah

  Dalam bahagian ini, anda akan dapati koleksi menarik seramik jubin dari pengeluar Rusia dan asing.

  Jubin untuk bilik mandi Alcor, gambar reka bentuk dalaman

  Gerbang bilik Kerama Marazzi, foto reka bentuk dalaman

  Gerbang bilik Kerama Marazzi, foto reka bentuk dalaman

  Ubin bilik mandi Europa Ceramica, gambar reka bentuk dalaman

  Jubin untuk bilik mandi Cersanit, foto reka bentuk dalaman

  Jubin untuk bilik mandi Cersanit, foto reka bentuk dalaman

  Jubin untuk bilik mandi Cersanit, foto reka bentuk dalaman

  Jubin untuk bilik mandi Cersanit, foto reka bentuk dalaman

  Jubin bilik mandi Ceradim, foto reka bentuk dalaman

  Jubin bilik mandi Ceradim, foto reka bentuk dalaman

  Jubin untuk bilik mandi Uralkeramika, gambar reka bentuk dalaman

  Jubin untuk bilik mandi Uralkeramika, gambar reka bentuk dalaman

  Harga jubin seramik boleh didapati di laman web pengeluar rasmi. Jika anda ingin menjimatkan wang, anda boleh membuat bilik mandi selesai dengan panel plastik dengan gambar meniru jubin.

  Lebih sedikit video dengan bahagian dalaman bilik mandi berjubin dengan jubin

  Tambah ke dinding anda, yang tidak akan dilupakan

  Post Popular

  Reka bentuk bilik mandi © 2011 - 2017 Anda boleh menukar teks ini dalam tetapan templat

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 25 = 31