Satu-satunya besi adalah lebih baik

Yang satu-satunya besi adalah lebih baik

Ibu rumah tangga sudah biasa dengan masalah memilih mesin penyeterikaan, banyak pengeluar sentiasa menawarkan unit baru. Ia terkenal: dengan membelai pakaian, anda akan membuat yang kemas, cantik, dipasang di bawah bentuk yang diberikan. Satu besi yang jarang berlaku akan melakukan kerja yang diperlukan dengan cepat, masalah itu mempengaruhi kualiti bahan tunggal. Memahami yang satu-satunya besi adalah lebih baik dengan membaca maklumat di laman web ini. Portal "VashTehnik" akan berkongsi fakta yang diperlukan, selepas kenalan dengan mana anda akan dengan mudah mengambil barangan mengikut keutamaan peribadi.

Hari ini, banyak jenama menggunakan bahan salutan besi. Adalah dicadangkan untuk membuat pilihan.

Besi dilengkapi dengan aluminium, seramik, cermet, sol tahan karat. Ia adalah logik. Bahan terbaik adalah kemampuan untuk lancar, dengan mudah meluncur pada serat pakaian, memberikan penampilan yang paling indah. Bahan akan diminta, menerangkan jenis permukaan seterika.

Bahan sol mesti sesuai dengan permintaan pengguna yang ditentukan. Bahan kain menentukan pilihan. Satu-satunya besi - sepenuhnya sesuai dengan keluarga, semua isi rumah akan menggunakan mesin penyeterikaan. Jawapannya akan datang dari orang yang telah menyelesaikan masalah pilihan. Berpengalaman menasihati pilihan yang layak.

Hari ini, besi yang dilengkapi dengan aluminium meliputi menghadapi tugas menyeterika, kerana mereka boleh dengan mudah meluncur pada permukaan kain, memberikan bentuk yang diingini. Pasaran peralatan rumah menawarkan produk yang sama dengan harga yang rendah.

Aluminium memanaskan dengan cepat, menyejukkan. Akan menghindari menghabiskan masa menunggu, unit akan siap untuk bekerja atau "keluar dari itu" sepenuhnya. Tambahan besar, fakta yang dinamakan memainkan peranan besar dalam pembentukan pilihan orang.

Aluminium mudah cacat, ia tercalar, terdapat kemungkinan kes apabila tisu rosak. Syarikat "Philips" menyediakan penyelesaiannya sendiri: sebuah "Anodilium" yang diolah secara termal, yang merupakan aluminium anodized. Dalam besi moden, salutan jarang merosakkan, menjaga benda dari kerosakan. Teknologi menjadikan tapak besi penyolder, peranti bergerak di permukaan dengan lebih mudah, melicinkan sesuatu.

Bahan tunggal besi Braun dilengkapi dengan beberapa kusyen udara yang menghalangi kehadiran kawasan berkilat. Berguna untuk menyeterika kualiti, keadaan pakaian kain berikutnya.

Kaunter kedai, portal internet mengandungi pelbagai besi, tapak kaki yang diperbuat daripada salutan seramik. Agregat ringan, mudah menguasai permukaan pakaian, menyediakan keadaan kerja yang selesa. Permukaan cermet yang disejukkan dengan mudah dibersihkan dengan span biasa.

1

Jenama, cuba menyelesaikan masalah ini, membanjiri pasaran dengan model yang dilengkapi dengan permukaan dari jalur melintang keluli tahan panas. Format yang ditentukan menentang kerosakan semasa kerja, akan membolehkan untuk mengatasi, melicinkan kain yang overdressed. Bentuk satu-satunya membantu menumpukan pada penjajaran kawasan pakaian yang sukar dijangkau, suhu muncung adalah tinggi.

Mereka yang ingin mengetahui secara terperinci apa yang paling baik dari besi, adalah wajar membaca bahagian permukaan yang paling biasa - keluli tahan karat.

Bahan pelan sedemikian telah mengelakkan masalah ubah bentuk, tidak ada kakisan yang mengerikan. Irons secara beransur-ansur memecah. Bahagian terbesar dari masalah ini disebabkan oleh rawatan yang salah. Bagi keluli tahan karat, risau tentang bimbang: untuk beberapa tahun akan datang permukaan akan tetap murni.

Bahan ini agak murah, tahan lama. Keluli tahan karat untuk masa yang lama memanaskan, sejuk. Pengguna menjimatkan banyak masa, membersihkan seterika, jika terdapat mod khas.

Jenama "Rowenta" telah menghasilkan satu sistem sol yang unik, dilengkapi dengan alur, membentuk kusyen udara dalam gerakan. Pengguna akan melihat slip yang lebih baik, tiada kerosakan tisu. Firma "Braun" menggunakan serbuk nilam: ia dapat memberikan kekuatan permukaan yang lebih tinggi untuk menyetrika. Bahan-bahan tersebut tidak boleh tercalar dengan kuku, pembeli dilindungi daripada kerosakan yang tidak diduga.

"Samsung" menggunakan bahan bersalut krom, enamel khusus, yang menahan kerosakan mekanikal, memberikan satu-satunya glamor sebagai perlindungan untuk permukaan: pengguna tidak takut merosakkan kain blaus dan seluar kegemarannya.

Betul besi yang lebih baik untuk dipilih? Polimer itu. Ia adalah masa untuk lapisan Teflon. Lapisan permukaan ini tidak termasuk pematuhan tisu, moxibustion, kerosakan benda. Kelebihan utama yang ada dalam pilihan yang dituntut.

Kami menganggap ketidakstabilan Teflon sebagai minus bahan, dengan cepat haus. Pengguna menyelipkan geseran di sepanjang butang, butang itu meningkatkan kemungkinan goresan besi, cara langsung merosakkan kain pakaian.

Teflon sol sinonim dengan nilam, marmar - kata-kata iklan yang menyembunyikan latar belakang sebenar salutan. Polimer!

Apakah satu-satunya besi yang terbaik? Soalan mengganggu kesedaran seseorang, meringkaskan keputusan, membuat kesimpulan.

Masalah pilihan ditentukan oleh kriteria:

Pilihan utama diberikan oleh pemahaman tentang keperluan peribadi. Ingin menyelamatkan, perkara iron "rata-rata poshiba", ambil cermet. Produk berkualiti dengan harga yang hebat akan memaksa untuk mengetahui kualiti terperinci lapisan berjenama. Sol adalah lebih kerap keluli, aluminium.

Yang tunggal untuk besi adalah lebih baik

Di Rusia pada setiap masa, kesucian dan ketepatan dalam penampilan luar manusia dihargai. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa salah satu perkakas rumah pertama, hanyalah besi. Nenek moyang kami menggunakan bar logam merah untuk menghaluskan pakaian mereka. Kemudian, nenek moyang pertama instrumen moden muncul, seperti besi tuang besi, di mana rongga dibakar arang. Peranti sedemikian sudah dapat mengatasi lipatan pada kain kasar, dari mana hampir semua pakaian dibuat.

Masa telah berubah, bahan-bahan yang lebih halus telah menggantikan flaks. Dan peranti itu sendiri kini dibawa ke dalam keadaan kerja, bukan oleh selang panas, tetapi melalui elektrik. Sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup setiap pelayan wanita terpaksa menghadapi pilihan apabila membeli besi baru. Tugas ini tidak semudah yang kelihatan pada pandangan pertama. Setiap tahun, pengeluar mengisi pasaran dengan sejumlah besar model moden. Adalah penting untuk tidak tersesat, dan dengan berhati-hati mempertimbangkan kebaikan dan keburukan semua pilihan yang mungkin untuk memilih yang betul.

Perkara yang pertama dan paling penting untuk dipertimbangkan ketika memilih besi adalah bahan dari mana satu-satunya dibuat. Ia adalah bahagian yang secara langsung mempengaruhi pakaian. Dan, tidak kira bagaimana fungsi moden peranti dilengkapi, jika satu-satunya tidak memenuhi keperluan yang diperlukan, proses penyetrikaan akan dimanjakan. Untuk menentukan apa yang lebih baik dari besi adalah lebih baik, anda perlu mengetahui apa sifat yang harus dimilikinya.

Keperluan asas untuk mutu tunggal:

 • Ketahanan - sebarang kerosakan pada permukaan akan mengakibatkan kerosakan tisu. Bahan mesti tahan terhadap goresan dan cip.
 • Delicacy - satu-satunya tidak boleh ubah bentuk kain, tetapi perlahan-lahan dan mudah meluncur ke atasnya.
 • Pengedaran suhu yang betul - anda perlu memilih permukaan yang memanaskan sama rata dari semua pihak.
 • Kemudahan penjagaan - pencemaran perlu dengan mudah dan dikeluarkan sepenuhnya. Debu sedikit pun akan dipindahkan ke pakaian dan merosakkannya.

Bahan yang digunakan di tapak kaki

Perkara pertama yang perlu diperhatikan untuk memilih kualiti tunggal adalah bahan dari mana ia dibuat. Hampir semua produk diperbuat daripada keluli atau aluminium dan hanya berbeza dengan lapisan. Sehingga kini, terdapat beberapa pilihan asas untuk meliputi satu-satunya:

 1. Salutan aluminium;
 2. Salutan seramik;
 3. Salutan Teflon;
 4. Salutan keluli tahan karat.

Setiap bahan mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Adalah berfaedah untuk mempertimbangkan secara terperinci setiap pilihan untuk memilih yang tepat untuk diri sendiri.

Kebanyakan besi di pasaran moden mempunyai satu-satunya aluminium. Unit-unit sedemikian agak kecil, yang menjadikannya paling mudah untuk digunakan sehari-hari. Besi semacam itu boleh dengan cepat memanaskan keadaan kerja dan juga menyejukkan dengan cepat selepas digunakan. Di samping itu, mereka lebih murah daripada banyak rakan mereka, yang menggalakkan pembeli untuk memilih pilihan ini.

Kekurangan salutan aluminium utama adalah kekuatan yang tidak mencukupi. Permukaan boleh rosak oleh kelengkapan logam, ini akan menyebabkan calar. Walaupun kerosakan tidak dapat dilihat, ia akan membawa kepada kemunculan jerawat. Jika satu-satunya mendapat kotor, ia akan sukar dibersihkan tanpa merosakkan salutan. Di samping itu, pada bulu dan beberapa kain lain dari aluminium panas, trek berkilat hambar dapat kekal. Itulah sebabnya pengeluar bahan utama sering memakai sputtering yang berbeza.

Lapisan seramik mempunyai penampilan yang paling menarik. Mereka mudah dibersihkan dan mudah dibersihkan dengan span lembap yang mudah. Satu-satunya semacam itu dapat memberikan besi dengan peluncuran terbaik pada kain. Ini menjadikan proses menyeterika selesa dan pantas. Waktu pemanasan bahan semacam itu tidak begitu cepat, tetapi ia tetap panas dengan sempurna. Ini membolehkan anda menjimatkan elektrik dengan ketara. Terdapat pendekatan baru untuk pelapis tersebut - enamel seramik digunakan oleh jalur melintang secara bergantian dengan logam. Tekstur rusuk tunggal ini akan membolehkan anda mengatasi walaupun seluar dalam yang kering.

Kekurangan seramik yang paling global adalah kerapuhannya. Walaupun dengan sikap yang paling berhati-hati, cip dan calar tidak dapat dielakkan muncul di permukaan. Selanjutnya, ini boleh menyebabkan pengelupasan enamel dan penampilan karbon keras-ekstrak.

Teflon mendapat kemasyhurannya selepas ia digunakan untuk menampung hidangan. Sebagai salutan untuk seterika, ia tidak digunakan dengan kerap, tetapi terdapat juga model seperti itu. Kelebihan utama lapisan Teflon adalah pengecualian kes melekat pada tisu. Ironi sememangnya mustahil untuk menghangatkan dan merosakkan sesuatu.

Semua plus varian ini menggariskan kerentanannya dengan rupa calar. Pakaian kasual biasa dengan kehadiran butang dan kilat kadangkala hampir mustahil. Scratching akan muncul walaupun dari sentuhan yang sedikit. Itulah sebabnya pelapis Teflon hampir tidak lagi digunakan dalam pengeluaran besi.

Sol tapak haba keluli tahan karat sedikit lebih perlahan daripada yang lain. Walau bagaimanapun, permukaan yang sempurna licin membolehkan besi meluncur dengan mudah ke atas cucian. Di rumah, penampilan calar dan jurang pada bahan keluli hampir mustahil. Produk ini boleh dengan mudah dibersihkan daripada deposit karbon dan tidak meninggalkan tanda berkilat pada kain. Oleh kerana ketersediaan dan ketahanannya, ia adalah salutan yang kebanyakan pelanggan memilih untuk dipilih. Oleh keburukan boleh dikaitkan dengan hanya beberapa berat berat, yang boleh menyusahkan apabila perlu untuk menahan sejumlah besar cucian.

Sampul terburuk tunggal pada pendapat suri rumah adalah Teflon. Dia memerlukan penjagaan yang sangat besar, kerana walaupun dengan goresan kecil, besi dengan salutan seperti ini mula terbakar.

Apa lagi yang perlu dicari

Apabila pilihan bahan dibuat, perlu menentukan bentuknya. Pilihan yang tepat bergantung pada perkara-perkara yang akan digunakan unit lebih kerap. Sekiranya almari pakaian adalah pelbagai pakaian dengan ruffles, kerah dan butang, anda harus memilih satu versi dengan satu lengan panjang dan hidung yang tajam. Jika lebih kerap diperlukan untuk menjahit sprei, varian yang luas dengan hidung bulat akan dilakukan. Ia juga memberi keutamaan kepada sol dengan kawasan yang besar. Ini akan memastikan kekonduksian haba yang lebih baik dan penjimatan tenaga.

Untuk menentukan yang mana satu-satunya besi lebih baik, anda perlu menilai dengan teliti keperluan dan keadaan kewangan anda. Sekarang, apabila kebaikan dan keburukan pelbagai pilihan jelas, akan menjadi lebih mudah untuk menentukan pilihan model yang dikehendaki.

Anda mungkin berminat

Kami mengesyorkan artikel yang sama mengikut topik

Anda boleh meninggalkan komen pertama

Kemas kini di laman web ini

© 2015-2018 - Hak Cipta Terpelihara

Apabila menyalin bahan, pautan yang aktif dan diindeks ke tapak sumber diperlukan.

Satu-satunya besi yang lebih baik? Jenis tapak besi dan peraturan pemilihan

Apabila memilih besi baru, anda perlu mempertimbangkan jenis semacam itu. Parameter ini mempengaruhi harga dan fungsi pembantu rumah.

Ia adalah satu-satunya keperluan untuk slaid besi di atas kain, tanpa membuat apa-apa cangkuk.

Kriteria utama yang akan membantu memilih secara maksimum adalah bentuk dan bahannya.

Sebagai elemen utama, tunggal untuk besi dipilih berdasarkan syarat-syarat seperti:

 1. Pengaruh lembut pada fabrik.
 2. Geseran minimum.
 3. Perlindungan terhadap kerosakan.
 4. Kekuatan.
 5. Pemanasan dan penyejukan seragam.

Bentuk satu-satunya besi dipilih dengan mengambil kira hakikat bahawa lebih kerap perlu besi. Jika menyeterika terutamanya untuk pakaian kanak-kanak, pakaian wanita dengan pakaian lebih banyak, baju lelaki, maka besi dengan muncung akut dan bentuk panjang yang diperlukan.

Untuk kain linen yang menyeterika, seterika dengan satu-satunya yang luas dan muncung yang membosankan lebih sesuai.

Walau apa pun, baiklah, jika outsole mempunyai kawasan yang besar, maka tenaga elektrik akan dibelanjakan kurang dan benda akan disetrika lebih cepat.

Tetapi persoalan yang plat tapak plat lebih baik dari segi penggunaan bahan, katakan sebentar tidak berfungsi.

Pertimbangkan ciri-ciri yang mereka suka, dan kelemahan jejaring besi berikut:

Besi dengan tapak aluminium adalah baik dalam:

(!) Tetapi aluminium tergolong dalam kategori logam lembut, jadi kanvas mudah tercalar.

Jika menyeterika dengan satu-satunya barang bulu aluminium, mereka akan terus bersinar bersinar. Atas sebab ini, bulu disetrika melalui kertas atau kain nipis yang lembap.

Untuk mengurangkan sifat negatif aluminium, anodisasi dijalankan. Tunggal menjadi matte, dengan mekar emas.

Satu besi dengan keluli tahan karat tunggal lebih mahal, tetapi tidak banyak.

Keluli tahan karat tunggal mempunyai kelebihan seperti:

 • kekuatan;
 • rintangan kepada calar;
 • pemanasan yang cepat dan seragam;
 • meluncur indah di kain itu.

(!) Tetapi satu-satunya keluli tahan karat adalah lebih berat daripada aluminium.

Untuk kekuatan dan ketahanan, satu-satunya keluli dianggap terbaik jika anda membandingkan harga dengan kualiti.

Terdapat banyak model besi, dalam reka bentuk bahan gabungan yang digunakan.

Untuk meningkatkan kualiti dan menjimatkan kos yang kecil, pengeluar memohon keluli untuk asas aluminium.

Sekiranya bahan plat tapak besi adalah keluli, di mana nikel digunakan, maka akan terdapat warna emas. Pada hakim sejuk kebencian tentang penyaduran kromium.

Separuh banyak besi sering ditutup dengan enamel.

Kelebihan salutan sedemikian:

 1. Pembersihan yang mudah dengan sekeping kain.
 2. Rintangan kepada pembentukan kerepek dan keretakan.
 3. Ciri gelongsor tinggi.

(!) Antara "minus" sol enamel memancarkan kelembutan, oleh itu masa akan lulus dan terkelupas dan mengelupas salutan akan berlaku.

Separuh besi mahal ditutup dengan titanium. Bahan ini sangat tahan lama dan tahan haus, tetapi mempunyai kekonduksian terma yang rendah. Oleh itu, untuk menyeterika anda memerlukan sejumlah besar elektrik. Dan ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk memanaskan badan.

(!) Ternyata orang-orang yang membeli besi yang berat dan perlahan dipanaskan dari titanium, membayar lebih.

Braun paten lapisan nilam untuk tapak seterika dengan harga purata. Ia bukan mengenai batu permata. Sapphire adalah sejenis korundum, yang digunakan sebagai pelelas.

Ini sangat mengejutkan dan besi tahan calar, yang sangat mudah untuk melewati pelbagai jenis kain.

Walaupun berada di pasaran yang agak singkat, besi bersalut nilam telah memenangi tempat mereka di antara lapisan terbaik pada harga yang mencukupi.

Salutan Teflon sangat mirip dengan aluminium.

Antara kualiti positif Teflon:

 • tergelincir dengan mudah;
 • menyeterika kain yang baik;
 • terdapat fungsi tidak melekat;
 • mudah dibersihkan.

(!) Tetapi Teflon takut pada calar, ia memerlukan pengendalian yang teliti.

Sangat popular pada tahun-tahun kebelakangan ini adalah lapisan besi plat dari keramik, kerana:

 • mempunyai penampilan yang indah;
 • meluncur dengan baik pada kain;
 • cepat dan sama rata.

(!) Kekurangan utama salutan ini adalah kerapuhan. Walaupun anda sangat berhati-hati dengan besi itu, tetapi cip akan tetap muncul.

Namun lapisan salutan logam seramik dari plat besi dianggap paling berlari.

Model murah mengandungi asas tunggal aluminium, dan model mahal - keluli. Apabila memilih seramik atau lapisan lain, pengguna memilih yang pertama apabila mereka mahu pemanasan maksimum besi dan reka bentuk yang menarik.

Besi Tefal mempunyai satu-satunya Autoclean Catalys - tunggal logam seramik dengan lapisan palladium. Logam ini tidak membenarkan apa-apa untuk melekat pada permukaan yang dipanaskan tunggal.

Jika induk semang ingin membeli besi dengan fungsi yang tinggi, anda boleh mencadangkan model dengan sol berganda.

Besi semacam itu dilengkapi dengan muncung khas, yang mudah dipakai pada satu-satunya dan kemudian menenangkan tisu lembut.

Gambaran keseluruhan video ringkas tapak kaki besi paling popular:

Jawapan yang tepat jelas kepada persoalan mana yang lebih baik untuk mengambil besi, supaya tahan lama, dan juga tahan haus, tidak wujud. Keutamaan individu, kualiti keadaan tunggal dan keadaan operasi adalah penting di sini.

Banyak ulasan pemilik besi dengan Teflon, seramik dan lapisan cermet menunjukkan bahawa sol ini adalah yang paling popular di kalangan pembeli.

Tetapi ada dua faktor yang perlu anda perhatikan apabila membeli besi baru, sama ada dengan lapisan seramik atau keluli:

 1. Outsole yang betul harus dilengkapi dengan kelebihan nipis - "alur". "Alur" ini akan membolehkan anda melicinkan kain dan di bawah butang pada pakaian.
 2. Lapisan semua model moden besi mempunyai lubang di mana stim diberikan kepada kain. Saiz lubang ini berbeza. Mereka juga terletak dalam pelbagai cara. Jika pembeli memilih yang terbaik untuk dibeli - dengan lubang besar atau kecil, maka dia harus tahu bahawa lubang kecil menghasilkan kusyen udara, jadi slaid besi menjadi halus. Melalui lubang-lubang yang lebih besar, lebih banyak perangkap wap, yang membantu meluruskan lipatan kompleks dan membungkuk pada kekakuan yang berbeza dari kain.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 80