Siling dengan gambar rasuk

Rasuk siling - 70 contoh dengan foto

Siling dengan rasuk menghiasi mana-mana bilik, mewujudkan suasana keramahan dan kehangatan. Rasuk, dikeluarkan di luar atau bertekstur, akan memulihkan kawasan pedalaman yang paling pedas.

Siling dengan balok mempunyai pelbagai aplikasi: pangsapuri, rumah negara, premis pentadbiran. Sebagai tambahan kepada kebanggaan mereka, siling-siling tersebut mewujudkan akustik yang betul di dalam bilik, mewujudkan persekitaran yang kondusif untuk komunikasi.

Variasi dalam penggunaan rasuk di siling di bahagian dalam bilik adalah banyak. Ia semua bergantung kepada saiz bilik dan imaginasi pereka. Rasuk hiasan boleh dicat berbeza atau dalam nada siling, untuk memberikan apa-apa bentuk grafik, lulus bilik kosiness, mood dan gaya khas.

Rasuk siling dan gaya dalaman

Rasuk digunakan dalam bahagian dalam mana-mana gaya dari Victoria klasik hingga ultramodern (berteknologi tinggi).

Sebagai contoh, gaya negara memberi tumpuan kepada penggunaan bahan semulajadi dan bahan binaan semulajadi. Untuk menciptanya, gunakan pokok morain, batu yang diproses, pelbagai bentuk tiruan bahan-bahan ini, serta rasuk poliuretana (mereka dipanggil rasuk "di bawah pokok").

Rasuk siling poliuretana

Rasuk siling sedemikian berbeza dengan murahnya, kesederhanaan dan kemudahan pemasangan. Kelebihan mereka terhadap rasuk dari bahan lain adalah ketahanan terhadap kelembapan, keselamatan kebakaran dan keupayaan untuk tidak menyerap bau. Rasuk yang diperbuat daripada poliuretana mempunyai profil berbentuk U. Pereka menggunakan harta ini untuk menyembunyikan pendawaian elektrik, paip, dan lain-lain

Untuk menyembunyikan sendi-sendi terbentuk apabila menyertai panjang, gunakan tali hiasan.

Rasuk siling dari kayu semula jadi memberi pengaruh positif kepada mikroklimat di dalam bilik dan lebih bermanfaat untuk kesihatan. Mereka biasanya tidak dibuat bersuara penuh, kecuali untuk rasuk beban-beban atau jika rasuk adalah salib kecil.

Dalam amalan, sering menggunakan rasuk palsu bentuk "n", dengan tujuan untuk memudahkan lampiran dan penyembunyian komunikasi. Permukaan balang boleh dibuat secara artifisial, membuat retakan kecil, jejak kumbang kayu, menggosok, memohon patina.

Apakah balok siling yang digunakan?

Siling dengan balok Mereka juga digunakan untuk membezakan zon premis untuk pelbagai tujuan, seperti koridor dan dapur atau zon perapian di ruang tamu. Selalunya, pereka menggunakannya untuk membuat lampu asli. Jadi, lampu boleh dipasang terus ke dalam rasuk atau digantung pada rantai "lama". Langkah ini digunakan untuk meningkatkan paras langit-langit.

Rasuk siling adalah sama sesuai untuk mana-mana bilik, mengikut pereka. Perkara utama ialah membuat keputusan tentang hiasan konstruktif siling ini.

Reka bentuk siling dengan rasuk

Dalam rasuk kayu dalaman, menonjol dari siling, boleh menjadi elemen penting gaya. Dalam sesetengah kes, di langit-langit yang ideal, pereka bentuk membina sinar palsu untuk memberi ruang lebih jelas, mewujudkan suasana yang mulia yang mulia, keselesaan dan kesenangan. Rasuk sedemikian sesuai bukan sahaja di rumah pinggir bandar, tetapi juga di pangsapuri bandar.

Rasuk di pedalaman Kegunaan terutamanya kayu oak, larch, kayu cedar, pain atau rasuk oak digunakan kurang kerap. Juga, balok boleh menjadi logam, plasterboard gypsum atau konkrit bertetulang. Rasuk kayu ditutup dengan noda pelbagai warna atau cat, tiruan yang berumur atau dihiasi dengan ukiran - semuanya bergantung pada gaya di mana bilik itu sendiri dihiasi.

Reka bentuk siling dengan rasuk membolehkan anda memantau bilik besar secara visual, menyembunyikan kesilapan perancangan, mengubah persepsi ruang, menyelaraskannya.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa untuk rasuk di pedalaman kebanyakannya bahan semulajadi digunakan, dalam kebanyakan kes - kayu mesra alam. Ia tidak melepaskan bahan-bahan yang tidak menentu yang berbahaya ke udara, sebaliknya - batu-batu konifer dapat menembus bilik dengan phytoncides, berguna untuk kesihatan. Rasuk kayu di pedalaman akan bertahan selama bertahun-tahun, akhirnya menjadi lebih mulia dan lebih berharga.

Resepsi kegemaran pereka dalam reka bentuk bilik loteng dan loteng adalah hiasan silingnya dengan bantuan rasuk. Reka bentuk siling dengan rasuk boleh bertukar walaupun loteng yang tidak selesa ke ruang tamu yang bergaya.

Sangat luar biasa dan berfaedah adalah balok, diletakkan salib, serupa dengan penampilan ke siling sangkar. Oleh itu, anda boleh mengurangkan seluruh siling, atau anda boleh - serpihan, meletakkan corak rasuk dalam bentuk grid atau pokok Krismas di bahagian siling.

Rasuk di pedalaman boleh menjadi warna siling, tetapi boleh berbeza dengannya untuk memberikan kedalaman dan pelepasan kepada reka bentuk dan mendapatkan kesan aksen. Di atas siling putih, rasuk kayu gelap dan ringan menarik. Mereka boleh dipadankan dengan nada dengan perabot atau lantai.

Reka bentuk siling dengan rasuk Warna gelap kelihatan agak rumit, tidak seperti struktur kayu ringan yang memberikan ringan dan tanpa berat. Warna abu-abu struktur kayu akan memberikan sentuhan kesejukan dan ketenangan, tetapi rasuk hitam menetapkan irama dan memberi penutur walaupun pedalaman yang paling lembab.

Rasuk kayu di pedalaman akan sesuai dengan gaya reka bentuk yang sangat banyak. Sebagai contoh, dalam gaya Provencal mereka akan berumur putih atau kelabu, menambah cahaya tambahan dan menggabungkan dengan perabot.

Di loteng balok boleh digunakan logam atau konkrit bertetulang, jika anda menggunakan kayu, anda boleh catnya dalam warna metalik, atau tutup dengan noda gelap dan sedikit umur.

Menemui typo? Pilih fragmen dan hantar dengan menekan Ctrl + Enter.

45 gambar reka bentuk siling yang paling indah dengan rasuk

Halo, para pembaca laman web kami mengenai dacha ini. Anda semua, kami tidak ragu-ragu, menghargai keindahan dan tidak menentangnya untuk melengkapkan dacha anda dengan pedalaman asal. Bukankah begitu? Itulah yang perlu dilakukan, jika permukaan di atas muka tidak dapat memenuhi tepi, dan untuk bilik kebal bertingkat tidak cukup ruang yang kotor? Sebagai keluar, dalam kajian ini kita akan mempertimbangkan reka bentuk siling dengan rasuk foto contoh yang paling berjaya, seperti sebelum ini, mereka akan menjadi ilustrasi visual yang ditulis.

Jika anda benar-benar mahukan aksen berada di balok siling, bina pedalaman dalam gaya chalet. Hanya, perhatikan: bukan siling, tetapi pedalaman! Unsur-unsur kayu besar gerbang akan kelihatan tidak masuk akal dalam realiti dari sebuah pangsapuri bandar klasik.

Pada dasarnya, anda perlu mendapatkan "gubuk" gunung, di mana bahan kemasan utama adalah batu dan kayu, serta kulit haiwan domestik. Chalet adalah pondok penggembala, bukan pemburu.

Juga, antara ciri-ciri kawasan pedalaman anda boleh menyerlahkan perapian. Hanya tidak elegan dan kaya dengan garis ketat, tetapi sebagai kasar dan kejam sebagai seluruh kehidupan kampung.

Tidak buruk juga akan melihat ruang tamu ekokamin. Api terbuka hanya semangat gaya yang dipersoalkan.

Tetapi kembali ke rasuk kami. Dalam chalet, mereka mestilah besar dan tidak terkena, dan juga berfungsi sebagai sokongan untuk bar lain. Perhatikan gambar-gambar.

Ini adalah yang tidak dibuang, ditiup dari semua sisi sokongan dan merupakan ciri utama siling dalam gaya chalet.

Satu lagi gaya dalaman yang tidak "ditarik" tanpa rasuk kayu adalah Provence. Suasana negara Perancis dicipta berkat kebersihan, kesederhanaan dan ketepatan. Sebagai peraturan, ia tidak kaya dengan susunan rumah dengan lantai kayu. Dan jika anda mempunyai papak konkrit bertetulang di rumah anda, anda perlu menggunakan tiruan rasuk. Untuk pemahaman yang lebih baik tentang topik, lihatlah contoh-contoh ini.

Seperti yang anda dapat lihat, tidak ada persoalan pokok liar di sini. Unsur-unsur siling, sebagai keseluruhannya sendiri, dicat dalam warna pastel atau krim lembut. Vault itu sendiri boleh ditampal atau disemai dengan memukul kayu.

Maksimum yang anda mampu ialah nada kayu berwarna coklat lembut, tetapi sekali lagi, mereka tidak boleh membuat aksen tajam.

Apa yang anda lihat dalam foto-foto ini, satu provensi hanya boleh dipanggil kondisional. Ya, interiornya agak menarik dan ekspresif, tetapi jauh dari kesunyian pastoral.

Untuk mencipta aksen dalam reka bentuk negara Perancis, terdapat bunga dan tiada lagi. Adakah mereka menghadapi tugas mereka untuk menilai anda.

Siling yang dibuat dalam gaya desa agak luar biasa. Seperti dalam chalet, di sini sering menggunakan unjuran besar di dalam rasuk bilik. Hanya di pedesaan mereka bukan sahaja berusia, tetapi juga kurang diproses, dan juga mempunyai kecacatan.

Juga dalam gaya "rusticanscom", jika anda membandingkannya dengan chalet yang lebih terkenal dan popular, penekanannya bukan pada batu tetapi pada pokok itu. Di sini ia diterima walaupun untuk menggunakan cawangan sebagai hiasan, sedangkan di rumah Alpine untuk tujuan ini adalah kulit berpakaian.

Dan Rustic adalah gaya kontras. Jadi di atas meja oak yang kasar mesti ada tempat untuk set makan malam porselin elegan. Sekiranya anda berfikir mengenainya, ia dapat difahami. Brutality kelihatan lebih jelas terhadap latar belakang bangsawan, keanggunan dan perintah.

Jika anda membenarkan ruang, dan anda pasti ingin menghiasi siling anda dengan balok kayu, anda boleh mencuba untuk mencipta semula gaya Gothic di dacha. Ya, jika anda tidak merancang lagi ketika merancang rumah, anda tidak boleh memanggil tugas itu dengan mudah.

Hakikat bahawa siling-siling di Gothic cenderung naik dan membuat kesan sedemikian di ruang rendah agak sukar. Lihat sahaja gambar berikut, dan segalanya akan menjadi jelas.

Dan, pada umumnya, anda perlu menjadi "gourmet" yang besar untuk membina dapur gaya Gothic atau ruang tamu, belum lagi bilik tidur atau bilik kanak-kanak. Siling tinggi, tingkap lancet besar, dan gerbang Gothic dan separa gerbang di mana-mana. Ini agak sesuai untuk restoran yang baik atau bahkan sebuah hotel, tetapi tidak semua orang akan selalu dapat hidup di sebuah istana zaman pertengahan.

Rasuk siling yang baik dan gaya kolonial. Pokok yang tidak diproses secara besar-besaran akan keluar dari sini. Walau bagaimanapun, pedalaman seperti itu jauh dari minimalisme yang kurang sopan. Menggabungkan penghalusan timur dan kesombongan di barat, reka bentuk kolonial dimaksudkan untuk menekankan kekayaan pemiliknya dan membezakannya dari latar belakang wilayah asli.

Walaupun dalam peraturan ini terdapat pengecualian, karena balok masih dapat menunjukkan bukan hanya kemewahan, tetapi juga menekankan eksotikisme pedalaman. Dalam kes ini, mereka boleh dibuat dari mahoni atau bahkan buluh.

Oleh itu, pedalaman dibezakan oleh banyak tumbuhan hidup, kulit haiwan tropika dan khatulistiwa dan tingkap-tingkap besar yang bermula dari lantai yang semestinya keluar ke taman. Ini adalah kemuncak gaya. Kadang-kadang, sukar untuk melihat wajah di mana rumah itu berakhir dan teres bermula, dan itu hampir selalu hilang di antara pokok-pokok di sekelilingnya.

Ia juga sukar untuk membayangkan gaya dalaman Jepun tanpa rasuk siling. Hari ini, bagaimanapun, pokok itu telah hilang sepenuhnya fungsi di sana dan hanya digunakan sebagai hiasan, tetapi ia begitu penting?

Mari lihat lagi di siling klasik Jepun.

Dan sekarang kita akan cuba untuk membentangkan kawasan yang sama, tetapi dengan peti besi kayu berkubah. Tidak terlalu Jepun, huh?

Antara ciri-ciri lain yang perlu ditekankan ialah kekurangan barang-barang mewah, perabot rendah dan kekurangan kerusi. Sebagai hiasan boleh digunakan sakura, batu, baik, dan, tentu saja, kerdil bonsai.

Gaya dalaman Jepun adalah analogi minimalism Eropah, hanya dalam bentuk yang lebih teruk.

Salah satu reka bentuk yang paling ringan ialah gaya Scandinavia dan apabila ia dicipta, ia bukan tanpa siling siling.

Intinya adalah bahawa tanah air pedalaman ini adalah pinggir utara teruk, di mana matahari jarang, walaupun hadiah lama ditunggu-tunggu. Untuk menambah baik keadaan, penduduk Semenanjung menyediakan rumah mereka dengan tingkap yang luas, dan dinding dan siling dicat putih.

Adakah anda memberikan apa yang kelihatan seperti itu? Hospital psikiatri terletak. Sekiranya anda tidak menetapkan sempadan "kubus" putih, anda tidak boleh tersesat di dalamnya, tetapi juga menjadi gila. Ia hanya seperti pelampung buaya dan berfungsi sebagai balok siling. Mereka bukan sahaja menghasilkan aksen semulajadi yang hangat di dalam bilik, tetapi mereka tidak membenarkan ruang terlalu banyak, menyimpannya dalam kerangka yang diunjukan.

Tetapi ini adalah bagaimana ia kelihatan dalam amalan.

Bagi mereka yang ingin melihat rasuk hiasan diperbuat daripada logam di rumah anda, kami menasihatkan anda untuk melihat lebih dekat dengan hi-flow. Gaya ini mudah dan ringkas, tetapi ia tidak mempunyai kismis. Walaupun banyak permukaan yang dibuat dari bahan buatan, mereka agak selesa di kalangan mereka, terutamanya kerana segala-galanya di sekelilingnya menghidupkan kreativiti. Ya, tidak mudah membina pedalaman seperti itu di rumah kayu, tetapi setelah memilih bingkai, kami, seperti itu, menyesuaikan diri dengan suasana rumah pada mulanya.

Dengan hi-tech, keselesaan ini, sayangnya, tidak akan berfungsi, tetapi anda tidak akan bosan sama ada.

Lihatlah beberapa contoh dalaman berteknologi tinggi, perhatikan siling. Jika anda suka, hubungi pereka. Lukiskan gambar dalam gaya ini sendiri, tanpa persiapan khas sekurang-kurangnya sangat sukar.

Nah, yang terakhir kita akan mempertimbangkan siling dengan rasuk dalam gaya loteng. Untuk lebih memahami apa sebenarnya yang akan berlaku, kita ingat bahawa loteng adalah bangunan perindustrian yang ditukarkan untuk kediaman. Hiasan boleh menjadi apa-apa, tetapi unsur-unsur fungsian tidak mengalami keanggunan khusus.

Jika ia adalah pokok, ia akan "bernafas" dengan rawatan, tetapi selalunya terdapat logam atau jambatan konkrit bertetulang, namun bahan semula jadi tidak terlalu tahan lama.

Apa yang diperlukan? Percayalah, untuk hidup dalam keselesaan lengkap, tetapi merasakan bahawa akhbar sedang berdengung sekitar tidak lama dahulu, logam itu mengalir dan kerja sebenar sedang mendidih, tidak begitu buruk. Perkara utama ialah membina reka bentuk satu keping, tetapi tanpa kinks. Ia satu perkara untuk mempunyai ladang terbuka di siling, dan agak lain untuk tidur pada batang logam.

Ingat, loteng adalah gaya yang mahal dan selesa. Ya, ia mesti merasakan kuasa, tetapi bukan pertikaian.

Selain daripada yang disenaraikan di atas untuk siling-siling yang tinggi seperti siling yang tinggi, tingkap-tingkap besar dan dinding yang tidak terpasang. Hanya jangan mengelirukan loteng dengan bandar. Anda tidak sepatutnya mendapat bahagian jalan, tetapi tumbuhan yang sesuai untuk kehidupan.

Ini menyimpulkan ulasan siling kami, tetapi kami tidak mengucapkan selamat tinggal kepada anda. Tetapi katakan saja: "Selamat tinggal! Sehingga mesyuarat lebih awal di halaman blog "Semuanya tentang kampung."

Tapak mengenai dacha Marina Makarova. Hidupkan dacha ke dalam syurga

Siapa yang mencuri kandungannya, akan mengalami kegagalan tanaman, pencerobohan perosak, penceroboh dan berlebihan penuh pemberian rumpai.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =