Siling siling dengan gambar gambar

Meluruskan siling dengan corak: jenis dan kelebihan

Siling terbengkalai dengan corak - perkembangan baru pereka, yang menikmati populariti yang hebat Percetakan warna yang luas membolehkan anda membuat siling regangan dengan corak. Ini adalah cara yang asal untuk menghias bilik, untuk memberikan gaya yang unik dan unik. Siling regangan sangat berfungsi, mereka dengan sempurna melindungi bilik daripada penembusan kelembapan di dalamnya, menghiasi kecacatan siling, dan juga melaksanakan fungsi hiasan yang penting. Itulah sebabnya siling regangan dengan corak dan corak membolehkan anda melengkapkan bilik dan harmoni melengkapkan dalaman keseluruhan.

Lukisan pada siling regangan: bahan dan kaedah percetakan

Kaedah percetakan foto membolehkan anda menggunakan apa-apa corak atau foto ke siling regangan.

Bahan yang paling sesuai untuk lukisan adalah kain matte atau satin. Apabila melukis gambar pada permukaan berkilat, terdapat kemungkinan gangguan dan imej yang kurang berkualiti.

Firma yang berurusan dengan percetakan foto pada siling regangan menyediakan contoh kerja siap, serta memberikan peluang untuk memilih gambar atau foto. Oleh itu, kanvas boleh digambarkan semua: dari langit berbintang, planet dan komet untuk karya-karya artis-artis hebat.

Percetakan foto membolehkan anda membuat lukisan berkualiti tinggi yang akan melepasi ujian masa, jangan kehilangan penampilan mereka apabila berinteraksi dengan kelembapan dan cahaya matahari.

Sebagai peraturan, lukisan dibuat hanya pada matte dan siling regangan satin, kerana pada permukaan berkilat corak tidak akan kualitatif dan terdistorsi

Kelebihan lukisan dengan lukisan

 • Warna siling regangan kelihatan hebat di mana-mana tahap pencahayaan. Kain dengan lukisan tidak tertakluk kepada cahaya matahari.
 • Menembusi jauh ke kanvas cat, menyediakan fungsi kanvas. Ia boleh dibasuh dengan air, tanpa rasa takut merosakkan kualiti lukisan itu.
 • Keupayaan untuk memasang siling regangan dengan gambar di bilik mandi. Malah di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi, gambar tidak akan pudar dan mengekalkan warna asal.

Penjagaan produk semacam ini tidak sukar. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada pembersihan kering, kadang-kadang pembersihan basah, tidak pernah menggunakan bahan kimia, agen pembersihan yang agresif.

Bagaimana untuk membuat lukisan pada siling regangan (video)

Meluruskan siling dengan corak: bagaimana untuk membuat pilihan yang tepat

Dalam katalog syarikat yang terlibat dalam percetakan foto, anda boleh menemui pelbagai corak, yang, terima kasih kepada teknik percetakan foto, dipindahkan ke kanvas. Angka tersebut dipilih bergantung pada pilihan rasa, semestinya dengan mempertimbangkan ciri-ciri pedalaman di dalam bilik.

Terima kasih kepada corak dan tekstur kanvas yang dipilih dengan betul, anda boleh membuat bilik secara visual lebih luas dan lebih tinggi. Permainan dengan ruang dan kesan visual akan membantu untuk mengubah dan membesarkan bilik secara maksimal.

Corak untuk siling regangan boleh dipilih berdasarkan tujuan fungsi bilik.

Corak pada siling regangan boleh mengubah bilik anda secara visual

Cara memilih corak di bilik yang berbeza:

 • Ruang tamu. Di sini semuanya bergantung pada reka bentuk pedalaman utama. Jika gaya minimalis ini akan sesuai dengan siling dengan corak abstrak, gaya Greek corak sesuai klasik untuk memberikan bilik ini suasana kesegaran dan keselesaan - bunga corak.
 • Bilik tidur. Untuk bilik tidur adalah corak lembut sesuai gaya bunga dan haiwan. Bergantung pada gaya, anda boleh menggunakan motif abstrak.
 • Dapur. Corak daun dan bunga sesuai dengan gaya umum.
 • Bilik mandi. Corak dengan motif laut akan dilakukan.

Apabila corak percetakan, adalah penting untuk memantau kualiti cat. Cetakan dan cat berkualiti tinggi akan menyediakan siling panjang siling perkhidmatan tanpa mengubah tekstur dan warna kanvas.

Pelekat pada siling yang digantung: penyelesaian sejagat

Pelekat pada siling yang digantung memberikan kebebasan penuh untuk pereka dan amatur. Mereka membolehkan anda membuat gaya unik dan unik anda sendiri.

Siling regangan adalah asas yang sesuai untuk pelekat. Terdapat banyak pilihan reka bentuk: dari pelekat mudah ke pelekat bercahaya dengan reka bentuk eksklusif.

Pelekat vinil memungkinkan untuk merealisasikan imaginasi yang terang dan berani.

Jika anda telah memasang siling regangan tanpa corak, tetapi ingin melihat dengan corak atau gambar, kemudian pelekat untuk siling regangan - ini yang anda perlukan

Kelebihan pelekat vinil

 • Keterlaluan. Label tersebut akan kelihatan hebat pada permukaan dan tekstur apa pun.
 • Ekonomi. Peluang untuk memberi kesegaran kepada pedalaman tanpa kerja pembaikan berskala besar.
 • Kebolehubahsuaian. Pelbagai bentuk dan reka bentuk bergaya.
 • Luar biasa. Keupayaan untuk mereka bentuk dan melaksanakannya.

Untuk memohon pelekat vinil ke siling sangat mudah. Ia adalah perlu untuk mengupas pelekat dari permukaan pelindung, meletakkannya di tempat yang betul ke siling, licin corak dan mengeluarkan buih yang telah muncul.

Siling siling dengan bunga: variasi pada tema

Menghiasi siling regangan boleh menjadi pelbagai warna. Hiasan ini sesuai untuk mana-mana bilik, sama ada ruang tamu, bilik tidur atau bilik mandi.

Siling regang dengan bunga akan memberikan kesegaran bilik, secara visual mengembangkan ruang. Satu-satunya nuansa dalam reka bentuk ini adalah surat-menyurat yang ketat dari siling kepada hiasan asas pedalaman.

Kain regal boleh dicat seberapa banyak yang mungkin, juga mungkin untuk mengatur bunga di bahagian tertentu siling.

Variasi tema bunga adalah banyak. Kriteria utama di sini adalah keutamaan peribadi dan kombinasi warna harmoni di pedalaman.

Siling yang diregangkan dengan bunga - akan mewujudkan pemandangan yang sangat baik dan estetik yang menarik di dalam bilik anda

Sampel siling regangan dengan bunga:

Pilihan gambar dan foto bunga hanya bergantung pada pilihan peribadi. Adalah penting bahawa penampilan warna dan keseluruhan karangan bunga digabungkan dengan gaya keseluruhan dan melengkapkannya.

Siling regangan seni: penyelesaian unik untuk pedalaman

Siling regangan artistik yang indah adalah kain kain atau kain PVC, di mana gambar yang indah dicetak menggunakan percetakan besar-format. Ia mungkin picture, gambar, tumbuh-tumbuhan imej, haiwan (dengan kucing, anjing, kuda, ikan lumba-lumba), objek-objek angkasa (bintang, komet, planet, buruj), fenomena semula jadi.

Adalah penting untuk memastikan bahawa apabila mencetak imej, gambar itu sepadan dengan saiz kanvas, jika tidak, kualiti tidak akan menjadi yang terbaik.

Anda juga perlu memantau pemilihan warna dengan teliti. Mereka tidak boleh menjadi toksik, tidak boleh mengandungi unsur kimia utama dan berbahaya.

Siling regangan seni - penyelesaian asal untuk mencipta gaya unik di dalam bilik

Ciri unik siling artistik:

Siling regangan seni bukan sahaja merupakan penyelesaian praktikal yang sangat baik untuk hiasan siling. Ini adalah peluang yang unik untuk menjadikan dalaman anda bergaya, mewah, tidak seperti yang lain.

Lukisan artistik pada siling regangan (video)

Melangkah siling dengan corak - ini adalah cara yang baik untuk menyegarkan semula bilik, untuk memberikan warna dalaman dalaman dan bentuk yang luar biasa. Terima kasih kepada pelbagai pilihan lukisan, corak dan gambar, siling regangan akan memberikan gaya keunikan. Apabila memilih gambar untuk mencetak adalah penting untuk mengambil kira kualitinya, memantau bahan-bahan untuk mencetak dengan teliti, adalah mengenai perkhidmatan lama dan kemunculan siling regangan bergantung.

Siling regang dengan corak: apakah pilihannya?

Siling terbengkalai adalah jenis penutup moden dan praktikal yang membolehkan anda mengubah sepenuhnya ruang. Ciri-cirinya adalah bahawa pada permukaannya anda boleh meletakkan imej kerumitan apa-apa.

Seterusnya, dalam gambar di atas, kita akan mempertimbangkan secara terperinci bagaimana siling regangan dengan corak, lihat dalam pelbagai bahagian dalaman. Setiap daripada mereka mempunyai butir-butir tersendiri, yang sesuai dengan sempurna ke dalam bilik dengan pelbagai tujuan dan penyelesaian gaya.

Siling regangan datang dalam beberapa jenis:

 • Tisu. Ciri tersendiri mereka adalah bangsawan dan kemewahan yang luar biasa yang mereka isi di mana-mana bilik. Dan tekstur mereka menarik dengan kelembutan dan ringan,
 • Siling PVC. Salutan filem sedemikian mempunyai kecemerlangan yang sangat hipnosis. Mereka mencerminkan cahaya yang datang dari lekapan lampu, mengembangkan ruang secara visual, menaikkan siling.

Ia juga perlu diperhatikan bahawa siling boleh berkilat dan kemas.

Jenis salutan pertama mempunyai permukaan seperti cermin, iaitu, semua elemen di dalam ruangan dicerminkan di dalamnya. Tetapi pilihan kedua agak lembut dan tenang. Ia sesuai untuk bahagian dalaman klasik, yang tidak bertolak ansur dengan butiran yang jelas.

Di samping itu, nuansa penting dapat dipertimbangkan dan hakikat bahawa linen berkilat semestinya digunakan di bilik-bilik kecil. Oleh kerana mereka membolehkan anda meningkatkan ruang langit dan membuat bilik lebih luas.

Pelapik matte sangat diperlukan di dalam bilik besar. Mereka akan mengelakkan kesan dewan konsert, dan akan menjadikan pedalaman jauh lebih menarik dan licin.

Kualiti imej pada sebarang jenis kanvas masih tinggi, iaitu, gambar kelihatan segar, terperinci dan berwarna-warni. Walau bagaimanapun, persepsi mereka adalah sama sekali berbeza, dan dengan itu pilihan mereka lebih bergantung kepada keutamaan peribadi anda.

Kami memilih siling regangan untuk dewan atau ruang lukisan

Bilik ini sepatutnya mempunyai perbualan yang mesra. Oleh itu, biasanya untuknya hiasan laconic yang tenang dipilih, yang hanya menekankan gaya umum.

Senarai 5 idea universal untuk dewan termasuk:

 • Corak bunga. Populariti mereka dipastikan oleh fakta bahawa mereka melihat secara organik dalam kebanyakan kawasan. Isi ruang dengan suasana romantik dan keluarkan kehadiran perabot keseluruhan dan bahagian besar lain. Mereka digabungkan dengan aksesori lain, contohnya, permaidani, kusyen tekstil, langsir, mencipta imej tunggal bilik anda.

Perkara utama yang perlu diingat adalah bahawa siling regangan dengan lukisan untuk dewan harus didekati dalam arah gaya, supaya tidak membuat percanggahan dan menjaga bilik kemas dan berpengalaman.

Gambar yang akan menjadi tambahan asal kepada reka bentuk bilik tidur?

Untuk mengekalkan suasana yang menenangkan di dalam bilik tidur, tidak perlu memilih lukisan yang terlalu berwarna-warni dan menarik, yang akan menarik perhatian. Di dalam bilik semacam itu, lebih baik untuk mengurung diri anda dengan detail kecil atau pola besar dalam warna hangat.

Antara jenis hiasan yang paling biasa terdapat:

 • Hieroglyphs. Mereka boleh ditempatkan di sepanjang salah satu dinding. Saiz mereka bergantung pada kawasan bilik. Penyelesaian warna boleh sama ada tradisional, iaitu hitam, dan warna. Sebagai contoh, watak-watak ini sangat menarik dalam wain atau naungan plum.
 • Krake. Kesan ini sangat mirip dengan mozek. Ia adalah imej tunggal yang terdiri daripada banyak bahagian yang tidak sekata atau corak retakan halus pada permukaan seramik produk seramik. Sesuai untuk bilik tidur vintaj dan oriental dengan banyak bantal lembut, kanopi dan tirai berat.

Siling ketegangan dengan gambar untuk bilik tidur mencerminkan idea-idea yang paling dalam permintaan dan popular, seperti dalam gambar-gambar yang indah ini.

Tetapi anda juga boleh datang dengan beberapa langkah tak terduga dan mendapatkan reka bentuk yang unik. Ia akan menjadikan bilik ini istimewa dan unik.

Imej yang paling "lazat" untuk dapur anda

Dapur memberikan ruang yang cukup untuk merealisasikan penyelesaian yang paling berair dan berwarna-warni. Di dalam bilik ini, anda boleh dengan selamat meletakkan gambar dengan keseronokan gastronomi, sehingga mereka menyebabkan selera makan untuk anda dan tetamu anda:

 • Buah dan buah beri. Bayangkan sekumpulan anggur atau sebilangan oren pada linen putih yang kosong. Penyelesaian sedemikian, mudah pada pandangan pertama, dengan serta-merta mengubah ruang, dan anda seolah-olah sudah merasakan sitrus yang menyenangkan atau rasa manis.

Penyelesaian reka bentuk yang terang dan menarik untuk bilik mandi

Untuk menghias bilik mandi adalah lebih rumit dan tidak biasa, anda boleh memohon pilihan menghias seperti:

 • Turun air. Mereka boleh berada dalam keadaan penerbangan atau digambarkan pada masa jatuh ke dalam air. Terima kasih kepada teknologi moden, mereka kelihatan seperti sebenar dan mengisi bilik dengan kesegaran.

Gambar apa yang harus saya pilih untuk kanak-kanak?

Bilik kanak-kanak adalah ruang ajaib di mana suasana yang hebat harus selalu memerintah. Untuk tujuan ini, anda boleh memilih gambar yang tidak standard yang akan mencerminkan minat dan cita rasa bayi anda.

Antara pilihan reka bentuk sebenar ialah:

 • Imej langit: malam atau siang. Satu hiasan tambahan dalam kes pertama adalah penampar bintang keemasan, dan di kedua - cahaya matahari yang mempesonakan dengan awan. Kisah-kisah seperti ini membolehkan anda membuat tanggapan bahawa anda sentiasa bersikap seperti ini, mereka membuat bilik lapang dan tidak berminat.

 • . Penyebaran bunga api berwarna-warni juga akan menggembirakan anak-anak anda. Mereka bersekutu dengan peristiwa yang paling gembira dan cerah. Dan untuk menjadikan mereka kelihatan lebih kaya, anda harus menjaga pencahayaan yang betul dalam bentuk bintik-bintik bulat.

  Sarung regangan di koridor dan lorong

  Perhatikan rama-rama kecil. Serangga yang menggeletar ini menyebabkan semua orang mempunyai emosi yang sangat menarik. Mereka tidak akan membebani ruang kecil koridor, tetapi, sebaliknya, akan memberi kemudahan.

  • Butiran kecil. Ia boleh menjadi siluet atau gambar berwarna. Lebih baik mengaturnya di salah satu sudut kanvas. Ia kelihatan tidak menggembirakan, dan dengan sengaja melengkapi idea umum pedalaman.
  • Memadamkan sempadan. Oleh kerana koridor biasanya ruang sempit, ia boleh sedikit berubah. Pilih gambar dengan peti besi oval untuk melicinkan garis tajam dan mengembangkan ruang secara visual.

  Kelebihan menggunakan kain sedemikian

  Terdapat beberapa kelebihan utama menggunakan salutan ketegangan:

  • mereka membenarkan untuk membuat siling itu benar-benar lancar dan menyembunyikan semua penyelewengan;
  • Di permukaan mereka adalah mungkin untuk meletakkan lukisan mana-mana warna, saiz dan kerumitan;
  • mereka bertahan dengan perubahan tekanan dan suhu yang kuat tanpa akibat;
  • mempunyai kesan antistatik;
  • diperbuat daripada bahan-bahan mesra alam;
  • dipasang dengan cepat, tanpa memerlukan kerja persediaan khusus.

  Tips untuk pereka untuk memilih dekorasi untuk siling regangan

  Pereka utama domestik dan asing berpendapat bahawa untuk ruang tamu komposisi simetri adalah pilihan terbaik.

  Di kawasan itu, cukup banyak elemen besar dan besar digunakan, serta butiran tiga dimensi, contohnya, lukisan dengan stuko, gerbang tempa dan lengkungan bulat.

  Untuk bilik kanak-kanak, mereka mengesyorkan corak variegated. Ini boleh dijadikan tangan, burung, gajah berwarna-warni. Di samping itu, siling boleh diubah menjadi pewarna besar dengan watak-watak dongeng atau haiwan kecil kegemaran anda.

  Untuk menghiasi dapur atau ruang makan, para tuan reka bentuk ini dinasihatkan untuk tidak menggunakan sebarang warna biru. Adalah dipercayai bahawa ia membosankan selera dan menghilangkan sebidang warna.

  Dan, akhirnya, untuk bilik mandi pada tahun-tahun kebelakangan ini, lebih sering mula menggunakan gambar dengan imej tingkap. Terima kasih kepada bilik standard ini bertukar menjadi loteng, dan anda boleh mandi, menikmati pemandangan musim panas yang menawan atau landskap musim bunga.

  Siling regang dengan corak - ini adalah penyelesaian reka bentuk yang sangat asli, yang, seperti yang dilihat dalam gambar, mampu mengubah mana-mana bahagian dalam. Mereka memukau pengguna yang paling berpengalaman kerana pelbagai tekstur dan penyelesaian warna.

  Pilih sesuatu yang anda suka. Dan mana-mana bilik di rumah anda akan menjadi lebih selesa, menarik dan cerah.

  Kami memberi puluhan contoh reka bentuk siling regangan di ruang tamu dapur.

  Tidak tahu bagaimana untuk menghiasi siling di bilik tidur dengan lebih baik? Pastikan untuk menyemak pemilihan foto kami.

  Kami memberi contoh reka bentuk siling regangan di bilik kanak-kanak.

  Siling ketegangan dengan corak

  Siling regangan kukuh di dalam senarai jenis hiasan yang paling popular, dan ini mudah dijelaskan: senarai kelebihan mereka cukup besar, dan pelbagai bahan sangat besar. Bersama dengan kanvas monofonik, pereka dan pemakai menggunakan siling regangan dengan corak. Kaedah ini membolehkan anda membuat hiasan yang unik dan unik, serta mengubah secara visual perkadaran bilik dan memberikan ruang yang selesa.

  Siling ketegangan dengan corak

  Siling siling dengan imej

  Jenis siling regangan dengan corak

  Lukisan pada siling regangan boleh terdiri daripada beberapa jenis:

  • Tekstur, paling kerap monophonic atau sedikit berbeza daripada naungan asas;
  • percetakan foto satu dimensi, boleh dalam bentuk perhiasan atau lukisan tunggal yang besar;
  • Percetakan 3D, memberikan jumlah dan kedalaman siling.

  Corak tekstur dicapai dengan memberi kanvas permukaan pelepasan semasa pembuatan. Seperti siling dalam penampilan kelihatan seperti siling kain, tetapi ia dibuat berdasarkan filem PVC dan mempunyai semua kelebihannya. Warna-warna tekstil biasanya tidak terang, dan tekstur boleh menjadi matte atau satin. Harga kanvas seperti itu tidak jauh lebih tinggi daripada yang monokrom biasa, sementara siling memperoleh pandangan bergaya yang mulia.

  Percetakan foto - melukis gambar pada kanvas monophonik menggunakan pencetak atau plotter. Dengan bantuan percetakan foto, anda boleh menggunakan hampir apa-apa hiasan atau corak, termasuk pengarang itu. Warna-warna gambar itu cerah dan berair kerana penggunaan teknologi dan bahan moden, sambil mengekalkan semua sifat lembar asas.

  Langit terbentang dengan percetakan foto

  Percetakan foto pada siling regangan

  Sesetengah pengeluar siling regangan menghasilkan kanvas dengan pencetakan fotografi yang sudah digunakan. Biasanya ini adalah lukisan yang popular: langit siang atau malam, corak bunga atau geometri, titisan air. Kanvas ini kelihatan baik dalam struktur pelbagai peringkat dalam kombinasi dengan kanvas monophonik. Lukisan yang lebih kompleks dan tunggal boleh dipesan dari katalog syarikat-syarikat yang terlibat dalam memasang siling regangan.

  Kain selesai dengan percetakan foto

  Motif paling popular lukisan:

  • langit dengan matahari, awan, pelangi;
  • ruang, bintang dan buruj;
  • seni bina;
  • tiruan dinding dan tingkap kaca berwarna;
  • peta kuno, lukisan, mosaik;
  • buah-buahan, bunga, serangga dan rama-rama;
  • haiwan, tumbuhan dan dunia bawah air;
  • corak abstrak dan perhiasan.

  Siling terbentang dengan tikar percetakan foto (ruang)

  Percetakan foto dalaman membolehkan anda menghiasi siling regangan dengan hampir mana-mana imej

  Matt stretch ceiling dengan corak

  Siling siling dalam bunga

  Kos siling dengan photoprinting terdiri daripada harga lembar asas dan kos percetakan, yang bergantung kepada kawasan yang diduduki oleh lukisan itu. Rata-rata, percetakan foto meningkatkan kos siling regangan dengan faktor 1.5-2, tetapi dengan kawasan cetak yang besar ia dapat meningkatkan kosnya dengan ketara.

  Siling regang dengan kesan 3D boleh menjadi satu lapisan dan pelbagai warna. Dalam kes pertama, kesan tiga dimensi dicapai kerana pemilihan angka, yang dengan sendirinya dilihat sebagai tiga dimensi. Cetakan sedemikian merangkumi imej titisan air, buah-buahan, bunga. Oleh kerana realisme tinggi dan warna-warna terang, lukisan-lukisan ini menjadi hidup dan mendalam. Harga siling 3D lapisan tunggal tidak jauh berbeza dengan percetakan foto konvensional.

  Siling dengan kesan 3D

  Siling 3D yang bermodel terdiri daripada beberapa kain tetap pada jarak dekat antara satu sama lain. Lembaran paling tinggi adalah legap, dengan corak yang digunakan padanya. Web yang lebih rendah terbuat dari bahan yang telus, dengan corak yang digunakan untuk setiap lapisan sehingga memberikan imej terakhir kedalaman dan kelantangan maksimum. Siling tersebut jauh menurunkan paras siling, tetapi imejnya sangat realistik. Juga tidak murah.

  Mendatar siling 3D

  3D siling regangan dua hujung

  Siling regangan berlubang

  Teknologi percetakan foto

  Untuk percetakan foto, peralatan khas digunakan: pencetak roll format besar atau pencetak flatbed. Dalam pencetak, web dimuatkan dalam bentuk roll hingga 5 meter lebar, panjang lukisan itu hampir tidak terhad. Dalam plotter tetap kanvas saiz tertentu, manakala lebar angka itu lebih kurang.

  Pengeluaran siling regangan dengan percetakan foto pada plotter Mimaki SWJ-320

  Teknologi menerapkan cetakan foto bergantung pada pewarna yang digunakan. Pada masa ini, pelarut, ultraviolet dan cat lateks digunakan, dan proses permohonan dan kesan yang diperolehi mungkin berbeza sedikit.

  Percetakan foto pelarut dan ekosol

  Percetakan foto pelarut menggunakan cat berdasarkan pelarut pelarut yang diperolehi daripada produk petroleum. Ia mempunyai bau yang tidak menyenangkan, terutamanya terasa di dalam bilik, jadi lebih sering pewarna ini digunakan untuk reka bentuk jalanan.

  Contoh percetakan pelarut (bas bandar)

  Cat yang resah - analog yang lebih moden tanpa bau yang tajam, ia boleh digunakan di dalam rumah dengan pengudaraan yang mencukupi. Percetakan foto dengan penggunaan pelarut eko mempunyai warna-warna cerah dan berair, memberikan imej sebahagian besarnya. Sapukan jenis pewarna ini terutamanya kepada siling kain cahaya, pada kanvas gelap cat yang bersinar, f gambar itu diputarbelitkan. Siling dengan cetak eko pelarut tidak pudar dengan masa dan tidak terbakar, corak kekal segar dan hidup.

  Perhatikan! Pada kanvas dengan tekstur kain pelepasan, menggunakan percetakan eko pelarut, anda boleh membuat tiruan kanvas yang dicat dengan minyak, atau permaidani.

  Perbandingan pelarut eko-pelarut dan UV pada siling regangan

  Photoprinting ultraviolet membayangkan penggunaan dakwat mesra alam khas, yang mana anda mendapat gambaran yang benar-benar jelas. Atas sebab ini, percetakan UV sering digunakan untuk membuat lukisan pada kanvas gelap. Cat tetap dalam struktur kain, jadi lukisan itu tidak retak di bawah ketegangan.

  Fujifilm Uvistar II - pencetak UV format besar, direka untuk pengiklanan luaran berkelajuan tinggi dan, tentu saja, siling regangan

  Cat itu mengeringkan dengan cepat, supaya kain dapat dibuat dengan cepat. Malangnya, lebarnya tidak boleh melebihi 2.2 meter kerana ciri-ciri peralatan percetakan.

  Perhatikan! Pewarna ultraviolet tidak mempunyai kilauan yang kuat, jadi walaupun pada kanvas berkilat gambar adalah matte - apabila memesan kain dan memilih corak, seseorang perlu mengambil kira ciri ini.

  Percetakan pada kanvas dengan penggunaan cat lateks dilakukan pada penggelek format besar, jadi kaedah ini membolehkan untuk mendapatkan siling mulus panjang dan lebar yang besar. Cat lateks benar-benar tidak berbahaya, mempunyai permukaan legap berkilat dan boleh digunakan pada mana-mana kanvas.

  Percetakan jenis ini lebih mahal daripada yang sebelumnya, tetapi lukisan itu ternyata berair dan cerah, dengan pengecil tinggi dan glossy glossy, sehingga percetakan lateks sering digunakan untuk motif tumbuhan dan haiwan, gambar langit dan air.

  Percetakan lateks. Pelbagai ini tidak mempunyai had lebar. Kualiti cetak sangat tinggi, dakwat tidak membenarkan melihat struktur struktur kanvas, jadi imej sangat realistik. Cat lateks tidak berbahaya, oleh itu siling-siling tersebut dibuat sebagai bilik tidur dan dewan, dan bilik untuk kanak-kanak.

  Perhatikan! Cat lateks adalah pilihan terbaik untuk bilik kanak-kanak. Mereka mesra alam dan membolehkan anda untuk mendapatkan gambar yang cerah dan ceria yang tidak kehilangan kesegarannya walaupun dengan basuh biasa.

  Memilih gambar untuk bilik yang berbeza

  Imej pada siling adalah sesuai di hampir mana-mana ruang, yang paling penting - pemilihan corak dan warna lembaran asas yang betul. Apabila memesan kanvas, anda akan ditawarkan katalog dengan sampel yang besar, dan untuk mengelakkan kekeliruan, kami mencadangkan untuk mendengar petua di bawah.

  1. Semakin rendah siling, semakin ringan teduhan latar belakang. Adalah disyorkan untuk menggunakan kain berkilat atau satin dengan kesan reflektif, serta lukisan dalam warna biru atau merah jambu yang terang - mereka mengangkat siling secara visual. Pilihan yang ideal ialah langit biru dengan awan cahaya udara.

  Corak bunga di sudut

  Siling siling di tapak semaian

  Langit terbentang dengan imej peta geografi

  Langit terbentang dengan gambar buah di dapur

  Siling terbentang dengan fotoprinting di bilik mandi

  Teknologi pembuatan dan pemasangan siling dengan gambar

  Pembuatan dan pemasangan siling dengan gambar adalah proses yang panjang, tetapi, memandangkan kehidupan perkhidmatan mereka, ia patut menghampiri secara bertanggungjawab. Menggambar gambar agak banyak meningkatkan kos kanvas itu sendiri, tetapi ia tidak menjejaskan kerumitan pemasangan. Tidak mustahil untuk melakukan percetakan foto sendiri - ini memerlukan peralatan mahal. Tetapi anda boleh menyimpan pada penyuntingan kanvas siap, untuk ini anda hanya memerlukan kemahiran kerja pembaikan dan keinginan.

  Skim pemasangan siling regangan

  Varian pengikat siling regangan

  Profil untuk aluminium siling regangan

  Anda juga memerlukan alat yang boleh disewa dan pembantu.

  Penerangan terperinci tentang semua peringkat kerja diberikan dalam Jadual 1.

  Jadual 1. Peringkat dan teknologi pembuatan dan pemasangan siling regangan dengan corak.

  Biasanya, pereka membuat keperluan berikut untuk fail imej:

  - resolusi dari 72 dpi;

  - warna dalam palet CMYK;

  - format fail adalah * .tif.

  Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk memperjelaskan sesuatu firma tertentu keperluan ini - mereka bergantung pada tetapan peralatan percetakan dan digunakan untuk membuat susunan program.

  Lukisan dan pengeringan

  Pembuatan fabrik mengikut saiz bilik

  Menanda peringkat untuk meraih panduan

  Pengancing baguettes ke dinding

  Pemasangan linen PVC

  Langkah 2. Hemaskan udara dan letakkan kanvas di tengah-tengah ruangan dengan lukisan.

  Langkah 3. Pertama sekali, sudut-sudut ini ditetapkan untuk buaya sementara-buaya. Daun akan hang di tengah-tengah bilik.

  Langkah 4. Mulailah mengikat pelit dalam baguettes dari salah satu sudut, mengisi kanvas dengan sekop. Ia mesti diadakan sekurang-kurangnya beberapa baguettes di kedua-dua belah sudut klik ke tempat.

  Langkah 5. Gunung sudut yang bertentangan, terletak bersebelahan, kemudian juga - dua sudut yang tersisa.

  Langkah 6. Akhir sekali, dinding tetap - kanvas di sepanjang mereka akan diselaraskan dan sedikit diregangkan, jadi tidak sukar untuk melakukan ini.

  Langkah 7. Matikan pemanasan dan menyejukkan bilik, selepas itu fabrik kuat diregangkan dan mengambil dimensi siling.

  Pemasangan siling dari kain

  Langkah 2. Mempunyai kanvas pada hamparan sementara di sudut-sudut bilik, cuba mengelakkan lipatan dan gangguan.

  Langkah 3. Kencangkan bilah dalam panduan. Untuk melakukan ini, membuat kain dengan sekop atau spatula bulat di baguette, di mana klip khas mengapitnya. Pemasangan bermula dari tengah-tengah dinding panjang, secara beransur-ansur bergerak ke sudut. Ia adalah perlu untuk mengikuti ketegangan kain sepanjang masa - ia tidak harus condong.

  Langkah 4. Selepas dinding panjang, kanvas dipasang di sisi pendek bilik, juga bermula dari pusat dan bergerak ke sudut. Yang terakhir memperbaiki sudut.

  Langkah 5. Bilah tajam prun kanvas lebihan. Agar tidak merosakkan siling, lebih baik memotong kain pada spatula yang luas.

  Pemasangan plag hiasan

  Profil sudut aluminium untuk siling regangan

  Contoh sudut luar menggunakan profil plastik

  Pemegang kain (pengapit)

  Pemanasan dengan pistol haba

  Pengisian semula kain dalam beguette

  Lebihan tanaman dipotong apabila memasang siling kain kain

  Bagaimana siling regangan

  Apa yang anda perlu tahu mengenai pembuatan dan pemasangan siling regangan, anda boleh mencari dalam artikel ini! Kami juga mengesyorkan membaca mengenai siling dua peringkat yang digantung dengan pencahayaan.

  Video - Pemasangan siling daripada kain

  Siling regangan yang cantik dan praktikal, ini menerangkan popularitinya. Mereka tidak memerlukan penjagaan yang kompleks dan mengekalkan penampilan mereka untuk masa yang lama. Setelah memasang siling regangan dengan gambar di rumah anda, anda akan memberikan gaya dalaman yang unik dan mewujudkan mood yang baik untuk keluarga dan tetamu.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 24 = 26