Sofa separa bulat di ruang tamu

Sofa erkerny untuk ruang tamu bukan fiksyen pereka

Sofa erger adalah perabot lembut bentuk separa bulat atau arcuate. Untuk menggunakan di pedalaman seperti sofa telah menjadi agak baru-baru ini. Pertama sekali, reka bentuk asal tertarik oleh peminat reka bentuk dalaman yang unik, serta pemilik premis yang mempunyai tata letak yang tidak standard.

Jadi, jika ada tetingkap bay di susun atur sebuah apartmen atau rumah, maka tidak mungkin ia akan diisi dengan indah selain dari tingkap bay.

Kadang-kadang tetingkap tingkap untuk ruang tamu mempunyai keupayaan untuk mengubah - mereka boleh menukar sudut pembukaan atau bertukar menjadi katil pekeliling yang luar biasa dan sangat spektakuler.

Sekiranya tingkap di ruang tamu hadir, bentuk sofa yang sesuai akan menjadi hiasan sebenar di dalam bilik. Bilik tidak standard akan sangat selesa dan selesa, menekankan rasa indah pemilik rumah.

Sofa ergonomik boleh menjadi kombinasi yang berjaya kefungsian dan kecantikan. Turner pada masa yang sama bertukar menjadi kawasan rekreasi, kami mendapat ruang tamu yang luar biasa dengan sofa oleh tingkap.

1

Perabot lembut semacam itu boleh dengan mudah menghampiri tetingkap teluk sedia ada hanya jika ia direka dan dibuat untuk bilik tertentu, mengikut ketatnya dengan parameter dimensinya.

Sofa separa bulat untuk ruang tamu

Untuk maklumat! Tingkap bayar separuh bulat tidak semestinya perabot yang dimaksudkan untuk dipasang di tingkap bay. Sofa radius, yang mempunyai bentuk separa bulat, yang mana dia menerima namanya, boleh digunakan di pedalaman apa pun.

Secara semulajadi, kelebihan menggunakan sofa separa bulat diberikan kepada bilik-bilik yang luas, di mana ia perlu untuk menampung bilangan orang yang agak besar, memfokuskan minat mereka ke pusat atau di dinding sisi bilik.

Ia adalah perabot yang ideal untuk teater rumah besar, untuk bilik perapian, untuk bilik biliard. Di dalam pangsapuri yang agak kecil, sofa separa bulat untuk ruang tamu yang terletak di tengah-tengah ruang tamu, bertentangan dengan TV.

Sofa sedemikian boleh membuat kesan yang luar biasa dalam mana-mana bahagian dalam. Kawasan sofa separuh bulatan tidak terhad kepada ruang tamu rumah apartmen. Ia digunakan di sauna dan bar, di pejabat dan bilik persidangan, di hotel dan restoran.

Sofa jejari biasanya dipangkas dengan kulit atau bahan tekstil yang mahal, memberikan mereka wajah yang kaya dan berprestij. Konfigurasi dan gaya sofa sedemikian boleh sangat berbeza, terutamanya kerana ia biasanya dibuat mengikut pesanan khas, dengan teliti disesuaikan dengan dimensi sebenar.

Benar, perabot buatan sendiri mahal, tetapi sangat cantik.

Tahu! Sofa berbentuk U untuk ruang tamu - ini bukan ciptaan pereka: perabot ini sangat praktikal dan mampu membentuk ruang di dalam bilik secara ekonomi.

Baru-baru ini terdapat pendapat bahawa sofa sedemikian untuk pangsapuri kecil tidak terpakai, tetapi kemunculan perabot yang boleh diubah telah mengubah segala-galanya. Sofa sedemikian telah menjadi sangat luar biasa berfungsi.

Sudut mereka dilengkapi dengan meja, sofa berubah menjadi tempat tidur pada waktu malam, dan pada waktu siang terdapat cukup tempat duduk untuk sejumlah besar tetamu. Terdapat juga model dengan loker terbina dalam, di mana ia mudah untuk menyimpan peralatan teh.

Terima kasih kepada sofa berbentuk U dengan mudah untuk mendekati masalah pengezonan ruang tamu. Walaupun di tengah-tengah bilik, sofa sedemikian boleh menjadi sebuah oasis untuk membaca atau perbualan yang tenang dengan rakan-rakan.

Meletakkan sofa sedemikian di hadapan TV, anda dengan tenang dapat tidur dengan tidur selepas tamat tontonan.

Sofa separuh bulat

Ramai penduduk bandar, yang cuba untuk mempelbagaikan bahagian dalam rumah mereka, kerap berfikir bagaimana menjadikannya unik, berbeza dari bentuk yang biasa. Bentuk klasik perabot, tentu saja, lebih akrab, tetapi hari ini ramai pereka menawarkan pemilik penyelesaian yang tidak dijangka - sofa separa bulat atau jejari. Bentuk melengkung mereka tidak akan meninggalkan mana-mana kecantikan kecantikan.

Ciri-ciri sofa separuh bulat

Perabot bentuk yang tidak standard, separa bulatan, lembut, ramping dan elegan, muncul pada abad ke-XIX, dan sejak itu permintaan untuk itu tidak sekali-kali berkurangan. Sebaliknya, banyak mod cuba memberikan semangat dan kehormatan kepada reka bentuk dalaman dalam bentuk yang lancar.

Model sedemikian sangat popular di kalangan orang yang kreatif, kerana perabot bentuk yang luar biasa bukan hanya kemudahan, tetapi juga objek seni. Tidak biasa dengan bentuk reka bentuk yang membolehkan tuannya menyesuaikan diri untuk berehat, melupakan masalah sehari-hari.

Jika anda memutuskan untuk bereksperimen dengan pilihan perabot, bentuk separuh bulatan adalah pilihan yang ideal: bergaya, selesa, tidak ada sudut tajam dan ada peluang untuk cemerlang. Bagaimana untuk memilih dan meletakkan sofa untuk ruang tamu di separuh bulatan, model besar di tingkap bay untuk perabot tidur atau radium di ruang tamu?

Varieti sofa bukan standard

Hari ini, setiap kita boleh memilih tiga jenis sofa berseri: monolitik, modular dan transformer.

Bentuk sofa yang melengkung tidak menghalangnya daripada menjadi padat, monolitik, sempurna masuk ke pedalaman. Model sedemikian mempunyai saiz tetap dari segi jejari.

Perabot modular terdiri daripada sektor - modul. Ini sangat mudah jika "mengisi" bilik tidak sesuai dengan anda - anda boleh mengeluarkan atau sebaliknya, tambah "kubus", mencapai hasil yang diinginkan. Bentuk sofa sedemikian boleh menjadi cembung atau cekung.

Pilihan ketiga adalah transformator yang dipanggil, dalam kes yang anda boleh mendapatkan hasil "dua dalam satu": pada waktu petang sofa anda akan menggembirakan tetamu di meja bulat, dan pada waktu petang ia akan menjadi katil yang selesa untuk mereka tidur. Ini dicapai melalui tiga jenis mekanisme:

 • Mekanisme yang dikeluarkan adalah salah satu yang paling mudah. Anda boleh melancarkan asas sofa dari bawah bahagian pegunnya, tanpa membelanjakan sebarang usaha fizikal khas;
 • mekanisme separuh jalan - keupayaan untuk menyambung bahagian mudah alih untuk mendapatkan tempat tidur;
 • mekanisme lipatan - terima kasih kepada backrest yang berbaring, tidur adalah yang paling selesa, sendi hampir tidak dapat dilihat.

Jika anda membeli, jika perlu, pelbagai modul tambahan, seperti ottomans, armrests, anda boleh mengubah suai keseluruhan perabot bilik.

Tema khas: apa yang diperbuat daripada sofa separuh bulatan. Untuk melihat kualiti bingkai model, logam atau kayu, pada masa pembelian adalah sukar. Ia adalah di bawah kulit. Oleh itu, adalah disyorkan untuk mempertimbangkan bahagian-bahagian yang menonjol sofa dan kaki.

Biasanya bingkai perabot itu diperbuat daripada kayu, papan lapis dan logam. Pilihan optimum dan berkualiti tinggi adalah bingkai besi keluli. Ia bersifat kualitatif dan tahan lama.

Peringkat seterusnya adalah pengisi. Di pasaran perabot hari ini, buih poliuretana, sintepon, hullfiber, mata air ditawarkan.

 • Buih poliuretana berbentuk gelembung adalah salah satu yang paling popular. Ia tahan lama, boleh dipercayai, tidak mengumpul habuk, dan tidak menyebabkan alahan.
 • Synthepone - pengisi yang paling murah, kelembapan-bukti, tetapi boleh terjebak dalam benjolan.
 • Hollofayber - tahan lama, anjal, tidak menyebabkan alahan, tidak menyerap bau dan tidak tergelincir.
 • Springs adalah salah satu pengisi yang paling tahan lama. Menghadapi beban yang tinggi, jangan membuat ketidaksamaan di permukaan. Menurut doktor, pilihan ini sangat berguna untuk kesihatan.

Hari ini, mana-mana pembeli boleh memberikan budi kepada fantasinya mengenai upholsteri perabot radius. Anda boleh memilih tekstil, kulit dan kulit tiruan dari sebarang warna dan tekstur. Tetapi, dalam apa jua keadaan, anda perlu mengira semua butirannya.

Sekiranya sofa separa pekeliling anda terletak di kawasan dapur, lebih baik memilih kain pelapis dari kain berkuda - pengawalan khasnya akan menjimatkan perabot anda dari kesan. Bagi pemilik haiwan kesayangan, ini adalah pilihan ideal, kerana kain berkuda tergolong dalam kategori kain anti-vandal. Terdapat juga pilihan pengudusan Teflon: cairan secara tidak sengaja menumpahkan pada sofa sedemikian akan hanya mengalirkan perabot, dan tidak masuk ke dalam.

Kulit semula jadi sebagai upholsteri adalah pilihan yang mahal, menekankan status tertentu pemilik perabot. Sofa separa bulat kulit akan menjadi tempat paling terang untuk sebarang reka bentuk.

Jika model dengan kulit tidak sesuai dengan anda, anda boleh menggantikannya dengan kulit kulit, kerana hari ini pengeluar menawarkan pilihan yang sangat baik yang tidak dapat dibezakan secara visual dari kulit semula jadi dan warna-warna yang unik: hijau, oren dan biru.

Memilih sofa separa bulat, anda mesti mengambil kira semua parameter perumahan anda dan bilangan orang yang akan berada di sana. Ia adalah dari angka-angka ini bahawa bilangan modul perabot anda bergantung. Jika ruang di mana sofa jejari terletak kurang dari 25 meter persegi, lebih baik tidak membeli barang perabot keseluruhan. Di dalam bilik kecil, ia akan kelihatan rumit dan menyekat kebebasan bergerak.

Sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli sofa separa berputar bergaya dengan saiz yang besar, anda perlu memahami bahawa ia menjadi aksen utama ruang tamu yang luas atau bilik yang agak besar. Bilangan tempat duduk dalam kes ini hendaklah sekurang-kurangnya 5 - 6. Sofa tidak boleh menyekat akses ke kabinet atau laluan ke bilik lain, supaya tidak membuat kesan kekacauan.

Pilihan yang ideal untuk menempatkan sofa di dalam separuh bulatan adalah bilik-bilik dengan tingkap teluk atau dengan bahagian menonjol bangunan. Ruang tetingkap di tingkap bay secara visual memperluaskan bilik, ke mana perabot radius sesuai dengan sempurna. Tidak kira sama ada ruang tamu, bilik tidur atau ruang dapur.

Memilih sofa separa bulat di tingkap bay, anda tidak boleh bimbang tentang fakta bahawa perabot itu akan mengecilkannya. Sebaliknya, dengan kain kulit atau bahan tekstil yang mahal, dengan kusyen yang luar biasa sebagai reka bentuk tambahan, sofa besar lebih daripada 3 meter tinggi akan menekankan tujuan bilik ini. Model - transformer saiz besar akan dapat dijelmakan semula dalam bilik tidur eksklusif jika perlu.

Sofa kecil di tingkap tebal adalah tidak berfungsi dan tidak semestinya sepenuhnya menekankan ciri-cirinya. Adakah saiz bahagian yang paling menonjol dari bilik itu kecil. Kemudian, jika anda perlu meningkatkan bilangan tempat duduk, anda boleh menggunakan kotoran berlapis atau "kubus" modul.

Sesetengah pembeli percaya bahawa memilih sofa dengan kebetulan tepat radial di bawah tingkap separa bulat tidak mudah, tetapi dengan kemungkinan reka bentuk dan teknologi hari ini pengeluaran perabot semuanya hanya bergantung pada kehendak anda.

Selalunya, pembeli yang memilih untuk model separa bulat menghadapi masalah dengan harmoni "menggariskan "nya ke pedalaman rumah mereka. Sudah jelas bahawa bentuk sofa radial yang luar biasa memerlukan pendekatan yang tidak konvensional untuk penempatannya. Pereka yang berpengalaman memberikan dalam kes ini beberapa cadangan yang perlu didengar.

sofa separuh bulat untuk muat harmoni ke dalam latar belakang umum, adalah wajar bahawa bentuk licin yang berulang-ulang di kawasan pedalaman sekitar: contohnya, bujur digantung siling akan melengkapkan dengan sempurna mengandung. Pilihan yang sesuai akan dimasukkan ke dalam pedalaman pelbagai aksesori dengan bentuk bulat. Lampu kandil atau bujur hanya akan menekankan keanggunan pilihan anda.

Di sebelah sofa seperti itu, anda boleh meletakkan meja kopi, juga mengulang bentuk separa bulat. Menyelamatkan kedudukan dan cermin separa bulat atau permaidani luaran yang sama, baik, pilihan mereka kini besar di pasaran. Malangnya, di apartmen persegi yang sederhana, sofa separa bulat hanya dapat dilihat secara visual "tetapi dalam keadaan ini, pereka mahir akan datang untuk menyelamatkan anda.

Satu penyelesaian yang menarik adalah untuk membahagikan premis anda ke zon tertentu. Ia boleh menjadi kawasan rehat yang sama - dua sofa separuh bulatan eksklusif yang menghadap satu sama lain, yang terletak di perapian atau bersebelahan dengan gambar yang besar. Dengan sofa yang diselaraskan, anda boleh dengan mudah memisahkan dapur dari ruang tamu.

bujur perabot, disusun dalam separuh bulatan, orang itu kelihatan sangat harmoni di dapur, bilik anak-anak besar, di sebuah apartmen kecil - studio dan juga di pejabat - ia bergantung kepada apa jenis di atas yang anda pilih.

Kesimpulannya, ia harus diperhatikan bahawa memilih bentuk separuh bulat sofa, anda akan menyedari rumah impian anda, menjadi pemilik perabot yang bergaya dan selesa, yang akan memukau semua orang dan akan menunjukkan rasa asal anda.

Foto-foto cantik sofa di pedalaman

Gambar-gambar semacam itu boleh dikagumi dengan mudah tanpa komen.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Sofa separa bulat

Bentuk perabot yang tidak standard sentiasa menarik perhatian kami, sama ada di salon perabot atau komponen pedalaman di ruang tamu. Jadi, baru-baru ini trend sebenar di pedalaman yang bergaya adalah sofa separa bulat, menghiasi ruang tamu.

Menambah perabot baru di kawasan pedalaman yang bukan tradisional, sukar untuk tidak memecah keharmonian keseluruhan keadaan di dalam ruangan. Ia memerlukan pendekatan kreatif dan keupayaan untuk menyelesaikan masalah dengan betul meletakkan garis luar biasa.

Dengan itu, mudah untuk mengendalikan hanya pereka dengan banyak pengalaman, jadi anda perlu mendengar beberapa cadangan mereka. Mengikuti mereka, anda bukan sahaja dapat meletakkan perabot separa bulat dengan betul, tetapi juga untuk mengubah seluruh bilik - ia akan kelihatan bergaya dan tidak dapat dipertahankan.

Jika keseluruhan bilik yang dilengkapi hanya dengan garis lurus dan sudut, walaupun modul tunggal mempunyai peralihan yang lancar dalam baris tidak akan dapat untuk dimuatkan ke dalam keharmonian keseluruhan dan menjadi tempat yang cerah pada latar belakang umum.

Tetapi masalah seperti itu tidak timbul jika pedalaman itu dilengkapi dengan beberapa aksesori yang mempunyai kontur radial.

Contohnya penyelamatan, contohnya, contohnya, meja kecil untuk kopi bentuk bulat atau bujur, bersamaan dengan bentuk sofa.

Aksen dalam kes ini juga boleh menjadi gambar yang tergantung di dinding, cermin berbentuk oval dan juga lampu. Sebagai contoh, cantik akan dapat dimuatkan ke pedalaman plafonds bulat yang indah di kandil.

Bantu dalam situasi ini boleh mempunyai perabot yang mudah tetapi disusun dengan baik, sebagai contoh, sepasang kerusi berlengan. Bersama-sama dengan sofa separuh bulatan mereka boleh menjadi satu kawasan rekreasi jika mereka ditempatkan pada kedua sisi sofa, sehingga mengalahkan pusat komposisi di dalam ruangan.

Menggunakan sofa separa bulat di ruang tamu, anda boleh merancang sejenis unsur pemisahan yang memisahkan kawasan rehat dari seluruh bilik.

Pusat komposisi dalam kes ini tetap bertentangan dan jauh dari sofa. Jika ini adalah interior retro klasik, tempat sofa separa bulat pasti akan berada di dekat perapian, dan untuk gaya bandar, zon dengan TV akan menjadi pilihan yang tepat.

Untuk sofa sudut ruang tamu adalah perabot tradisional. Pangsapuri moden sering tidak teratur dan mempunyai dinding melengkung. Di dalam bilik-bilik itu, bentuk perabot yang tidak konvensional akan menjadi berguna.

Tetapi atas susunannya, perlu dipikirkan dengan hati-hati, karena mungkin terdapat beberapa pilihan. Dinding melengkung di mana perabot melengkung diletakkan adalah perkara pertama yang datang ke minda. Jelas sekali, pilihan ini mempunyai hak untuk wujud.

Tetapi anda boleh memasang sofa separa bulat dari sudut yang bertentangan, dan kemudian garis ruangan tersebut secara visual menjadi bujur. Dan sudut tertutup kosong dalam kes ini akan menjadi tempat, contohnya, untuk lampu lantai atau pendirian tinggi dengan tumbuh-tumbuhan dalaman.

Di samping itu, bahawa sofa separuh bulatan boleh berbeza dengan ketara dalam dimensi mereka, mereka juga berbeza-beza mengikut reka bentuk - terdiri daripada modul atau tidak dilipat.

Biasanya reka bentuk sembarangan - produk yang besar dan berat. Begitu, sebagai peraturan, ditetapkan di dalam bilik dengan luas besar. Sofa separa bulat yang tidak dipilih paling sering dilakukan dalam gaya Victoria, gaya Empayar, klasik, dalam gaya Art Nouveau atau Provence.

Perabot sedemikian milik golongan elit. Dalam bahan pembuatannya yang berkualiti tinggi digunakan, oleh itu, perabot ini sangat mahal dan memasuki pedalaman, yang tidak dirancang untuk sering berubah menjadi yang baru.

Jika kita bercakap tentang sofa separa berpusing modular, maka ia mempunyai beberapa kelebihan sebelum sofa tidak dapat dipisahkan. Perabot sedemikian boleh dibeli di bahagian-bahagian, pada satu masa tanpa membuat terlalu banyak untuk kos belanjawan keluarga. Oleh itu, lebih baik bertindak jika anda ingin membeli perabot yang benar-benar berkualiti tinggi, tanpa menyangkal diri anda ini kerana kosnya yang tinggi.

Oleh kerana variasi yang tinggi dalam penyelesaian reka bentuk sofa, penempatan objek di sekeliling bilik boleh dirancang secara bebas. Sekiranya ini diperlukan, anda boleh membeli beberapa modul tambahan, misalnya, sandaran tangan atau ottomans, dan kemudian perabot itu akan kelihatan benar-benar baru.

Walaupun sofa atau sofa di dapur dan dipanggil kecil, tetapi untuk ini, sebagai peraturan, sebuah bilik kecil, mereka adalah sama bersaiz penuh sebagai produk untuk ruang tamu atau bilik tidur. Terutama ia melibatkan sofa separa bulat di dapur - ia akan mengambil terlalu banyak ruang. Tetapi untuk bilik-bilik lain seperti sofa boleh menjadi yang paling sesuai dengan semua jenis perabot bilik tidur.

Di pangsapuri moden hari ini, anda sering boleh menemui sebuah tingkap bay yang dipanggil, iaitu, jalan keluar yang dibuang ke loggia atau balkoni.

Di mana lebih baik daripada gudang khusus teknologi di mana anda boleh menyimpan produk, memasang sofa separa bulat jenis yang tidak boleh dilepaskan. Di bawah tempat duduk seperti sofa, terdapat banyak ruang untuk menyimpan peralatan memasak atau hidangan yang jarang digunakan.

Mekanisme yang mana pembinaan segiempat tepat dibentangkan, untuk satu separuh bulatan, tidak sesuai atau tidak boleh digunakan sama sekali. Atas sebab ini, transformasi dari tempat duduk ke bilik tidur untuk sofa bentuk separa bulat berlaku mengikut kaedah ciri bentuk ini. Sebagai kaedah yang paling biasa menggunakan struktur keluar, yang menggunakan tilam lipat atau mengangkat.

Teknik transformasi adalah satu rolling dari pangkal permukaan sokongan, yang mana penggelek getah dan panduan khas digunakan. Selepas itu, sofa duduk, yang merupakan tilam ortopedik, boleh dibuka dalam bentuk buku dan diletakkan di permukaan ini.

Sebagai salah satu daripada variasi transformasi, hanya satu katil boleh dikemukakan, di mana seseorang boleh berehat dengan selesa. Jika anda memerlukan pilihan berganda, anda boleh meletakkan pouffes di kedua-dua belah pihak dalam bentuk unsur-unsur lembut yang dimasukkan ke dalam kit.

Kelemahan reka bentuk ini termasuk:

 • permukaan tidur terlalu rendah;
 • terdapat bahaya bahawa penutup lantai mungkin rosak;
 • tidak ada ruang untuk petak linen.

Kaedah lain untuk mengubah sofa separa bulat adalah dengan melibatkan backrest dalam proses ini. Dalam kes ini juga berlaku melancarkan catwalk, dan kemudian sepanjang sofa, mampu menjatuhkan menggunakan engsel yang melekat pada tepi arka diletakkan di atasnya.

Permukaan tidur dalam kes ini adalah bahagian belakang tempat duduk belakang dan tempat duduk. Kelebihan mekanisme ini ialah dalam lukisan terdapat kotak untuk linen tempat tidur.

Kelemahan di sini adalah bahawa engsel berputar yang menghubungkan tempat duduk dengan sandaran tidak cukup dipercayai. Apabila mengubah sofa, beban pada mereka akan cukup besar, dan oleh itu mekanisme dengan cepat boleh haus.

Yang paling mudah dan paling boleh dipercayai adalah struktur modular. Dalam kes ini, hubungkan dua bahagian segi tiga atau pouf bulat, jejari yang sepadan dengan kelengkungan dalaman separuh bulatan sofa.

Kaedah ini juga menyediakan untuk transformasi backrest - ia diletakkan di belakang bahagian tepi, menerima cincin. Kebolehpercayaan kaedah ini disertai dengan beberapa kelemahan:

 • Ia perlu menyeret modul yang cukup banyak yang mengancam dengan kerosakan serius penutup lantai. Di samping itu, usaha yang besar perlu dibuat untuk ini;
 • jika perubahan sofa berlaku tanpa penyertaan backrest, memampatkan unsur-unsur dalam cincin dan membetulkannya, maka sisi depan mesti dilengkapi dengan gelang penetapan;
 • walaupun engsel diliputi dalam bentuk unsur hiasan, maka dengan penggunaan tetap, permukaannya akan tercalar dan gloss awal dalam bentuk umum sofa tidak akan lagi.

Setakat ini, pemaju tidak dapat membuat kaedah yang mudah, boleh dipercayai dan mudah digunakan, dengan mana anda boleh menukar sofa separa bulat menjadi tidur penuh.

Tetapi keinginan untuk berusaha untuk keunikan reka bentuk, tetapi dengan syarat bahawa pangsapuri mempunyai kawasan kecil membuat anda melupakan banyak kesulitan. Selalunya, objek seperti perabot digunakan oleh golongan muda yang paling eksentrik. Bilik sedemikian akan kelihatan seperti studio ruang tamu, tetapi tidak akan kehilangan fungsi bilik tidur.

Para pemaju sofa separa berputar telah mengkaji kehendak pelanggan, akibatnya pengeluaran perabot dengan pelapis tidak standard yang standard telah ditubuhkan. Yang paling popular adalah tema "bestial" - dengan harimau, macan tutul dan zebra berwarna. Tidak kalah populer juga bunga cerah, kain sintetik moden, dan juga kulit kulit.

Jika kita bercakap tentang kekurangan sofa dengan kontur bulat, ia adalah, pertama sekali, kepompong produk dibusuk. Jika kawasan bilik kecil atau biliknya sempit, perabot tersebut tidak sesuai dengannya. Tidak mudah untuk mengambil sprei tidur untuk tidur, jadi kemungkinan besar, bentuk aksesori bulat harus dijahit oleh pesanan individu.

Tempat tidur bentuk bulat adalah tempat tidur yang ideal, menurut ahli psikologi dan pengikut amalan feng shui. Tetapi tilam ortopedik bulat adalah masalah. Ia juga perlu dijahit pada susunan individu, dan kemudian menyelesaikan masalah dengan simpanannya.

Sekiranya sofa separa bulat dibeli untuk kegunaan kekal sebagai katil, jangan simpan saiznya.

Di samping penampilan estetik, perhatikan juga kefungsiannya. Jika ini tidak dilakukan, perabot yang indah itu hanya boleh menjadi pameran yang tidak berguna dan mahal.

Bagaimana untuk membuat ottoman separa bulat dengan tangan anda sendiri, lihat video seterusnya.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 65