Tab mandi untuk bayi baru lahir – 314167.info

Tab mandi untuk bayi baru lahir

Tab mandi untuk bayi baru lahir

Tanpa menunggu kelahiran ahli keluarga masa depan, ibu bapa mula aktif merancang pembelian, sehingga dari hari pertama mereka mengelilinginya dengan penjagaan maksimum. Kambing biri-biri tidak selalu masuk dalam senarai perkara yang perlu, tetapi sementara itu ciptaan cerdik ini menjimatkan masa, tenaga dan saraf ibu yang baru. Soalnya ialah sama ada meja menukar lampin yang diperlukan, dengan kelahiran bayi itu tidak lagi dilema apabila anda perlu untuk melaksanakan semua rumah dan pembersih dimanipulasi, berat badan atau bersandar dalam tiga kematian. Jadi mengapa tidak menjaga keselesaan terlebih dahulu?

Kenapa saya perlukan jadual yang berubah-ubah

Seseorang akan mengatakan bahawa kendi adalah pilihan mewah. Sebenarnya, sebenarnya di dalam apartmen mana-mana terdapat banyak permukaan di mana ia mungkin menyembunyikan kanak-kanak itu! Tetapi apabila manipulasi ini perlu pergi sedozen kali sehari, berjalan di sekitar bilik untuk mencari lampin, serbuk dan krim, penjagaan kanak-kanak mula melampaui konsep ibu gembira. Diapering, berpakaian untuk berjalan-jalan, menukar lampin, kotor pakaian apabila makan, urut dan kebersihan, mandi udara - ini bukanlah satu senarai lengkap Pelenators pelantikan.

Yang paling berterusan membuat keputusan tanpa mengubah meja, meletakkan di atas mezbah kesihatan belakang, dan sudah lemah dengan membawa anak. Ibu-ibu yang bijak dengan tegas memasuki perkara sederhana ini di pedalaman bilik kanak-kanak.

Kendi biasanya direka untuk kanak-kanak tahun pertama kehidupan. Tetapi pada hakikatnya, kebanyakan ibu bapa membuat keputusan untuk diri mereka berapa banyak jadual perubahan yang diperlukan, berdasarkan ciri-ciri pertumbuhan dan perkembangan anak mereka. Biasanya, perisai "bertahan hidup 9raquo; sehingga enam bulan, kerana pada zaman ini kanak-kanak mula secara aktif meneroka dunia luar, cuba bergerak secara bebas dan, pada pengawasan yang sedikit, risiko jatuh ke lantai. Oleh itu, perangai bayi diberi keutamaan ke atas cadangan pengeluar.

Ketinggiannya juga penting: panjang buaian biasanya 70-80 cm, dan apabila kanak-kanak itu terlalu besar, penggunaan meja menjadi tidak selesa.

Apa yang boleh saya menggantikan jadual yang berubah-ubah

Enggan untuk membeli meja menukar lampin atas sebab-sebab kewangan, ibu bapa atau disesuaikan dengan melaksanakan segala manipulasi dengan bayi pada lututnya di atas katil beliau, atau menunjukkan imaginasi dan mewujudkan kawasan kerja mereka sendiri di mana-mana permukaan bebas. Kadang-kadang tukang masak berubah menjadi meja biasa, ditutupi dengan kain minyak dan selimut, kadang-kadang tingkap yang lebar menyesuaikan diri dengan perubahan pakaian.

Dalam semua untuk menggantikan kelemahan sedia ada: fungsi rendah (tiada rak berguna dan penganjur dengan alat, serbuk dan lampin), dalam hal sofa - permukaan pepejal tidak cukup, yang sangat perlu untuk kanak-kanak untuk membangunkan koordinasi dan perkhidmatan urut, dan tidak selamat kerana kekurangan kekangan. Oleh itu, syarat-syarat utama alat swaddler alat ini adalah penciptaan sisi, kestabilan dan keanjalannya.

Pelbagai perubahan jadual hari ini amat menggembirakan. Mereka diperbuat daripada plastik, logam dan kayu, tetap dan boleh dilipat, dengan rak dan laci, dan kadang-kadang disediakan dengan dulang - bagaimana tidak untuk mendapatkan ibu muda keliru! Tetapi tidak semuanya sangat rumit. Perkara utama adalah menganalisis keadaan anda dan mempersempit carian anda kepada model yang memenuhi kriteria yang diperlukan.

Kenyataan modern adalah sedemikian rupa sehingga tidak setiap keluarga muda mempunyai rekaman yang mampu menampung semua inovasi yang dirancang untuk menjaga bayi dan perkembangannya. Tidak dinafikan, anda boleh berjaya membesarkan anak-anak dan jika ada hanya katil bayi, periuk dan mandi. Tetapi pengeluar telah menemui cara untuk menjadikan hidup lebih mudah bagi para ibu yang tinggal dalam keadaan yang sempit, setelah mengembangkan banyak alat bergerak bergerak. Ini termasuk:

 • jadual pada kaki lipat;
 • model dinding yang digantung;
 • tilam kain swaddle tekstil dengan papan yang boleh disimpan digulung dan diambil dengan anda di jalan raya;
 • papan papan keras untuk dipasang pada sisi katil bayi dan permukaan lain.

Jika bilik kanak-kanak mempunyai kesukaan percuma atau rak, yang boleh bergerak sehingga Pelenators mudah alih dan membuat keputusan untuk diri mereka sendiri fungsi masalah ini, tidak ada sebab untuk membayar lebih. Dan bagaimana jika anda tidak menyimpan lampin, balang dan tiub? Terputus dari bayi walaupun selama seminit, ibu saya menghadapi risiko menangkapnya di atas lantai dengan semua akibat yang diikuti dari ini. Kehadiran rak, laci atau penganjur adalah kriteria yang sangat penting yang bersempadan dengan keselamatan. Ibu tidak akan kehilangan sentuhan sentuhan dengan kanak-kanak itu dan tidak akan membenarkan trauma jika pilihannya:

varian tersebut mempunyai kelebihan lain: ia boleh digunakan semua tahun-tahun berikutnya kehidupan sebagai batu untuk perkara-perkara atau mainan, kerana Menukar tikar dalam banyak model pegun dilakukan tanggal. Laci dada juga melindungi kandungan dari habuk.

Sebagai jenis yang berasingan, anda perlu menyebutkan pembungkus khas dengan tab mandi terbina dalam yang membolehkan anda menggabungkan mandi dan mengubah prosedur dan tidak menyiksa anak anda dengan perbezaan suhu. Selepas mandi, tab ditutup dengan penutup hinged, yang merupakan permukaan yang berubah-ubah. Sekiranya anda tidak bertukar di dalam bilik mandi dan tanpa buaian, anda boleh menggunakan papan pembalut mudah alih di tempat yang sama, meletakkannya di mesin basuh.

Cara memilih jadual yang berubah untuk bayi baru lahir

Apa pun cadangan pengilang dan ahli pediatrik, apabila mencari pelenot, ibu bapa paling sering ditolak oleh dua faktor: harga dan dimensi.

Jangan berfikir bahawa peluang kewangan adalah kebebasan pilihan yang sangat terhad. Selalunya kos meja swaddling versi paling terkenal dari jenama Eropah yang terkenal adalah sama dengan harga dada penuh pengeluar domestik. Walau bagaimanapun, yang paling mudah diakses adalah model mudah alih.

Anda boleh lihat di sini:

Dalam harga antara 900 hingga 1500 rubel. anda boleh membeli papan Langering kualiti (sebagai contoh, Rusia Polini Classic - 1000 Rubles dan Fairy - 1450 Rubles atau Poland Ber Ber Dino - 1400 sapu ...), dan menambah sedikit lebih - dan meja lipat domestik dengan kaki (contohnya, "Feya9raquo; , dari 1500 Rubles.).

Sekiranya kawasan itu membenarkan, maka perubahan meja adalah lebih baik untuk memilih satu pegun. Papan lantai dan meja rias sangat sesuai di kawasan pedalaman, mereka akan "matang 9raquo; Bersama bayi, hanya mengubah kandungannya. Pelbagai harga pengambilalihan ini adalah dari 3 hingga 7 ribu rubel. untuk produk domestik (dressers "Feya9raquo; rak chipboard venir atau kayu pepejal daripada Angela Bella), dan 8-15.000 Rubles .. untuk model asing (jadual Jerman laconic dari Geuther atau hi-tech Itali cerah dari Brevi). Memilih model loket atau meja yang dilengkapi dengan nampan, anda perlu bersedia untuk menghabiskan sehingga 20 ribu Rubel. dan lebih tinggi.

Diingati dengan persoalan tentang berapa banyak kos meja yang berubah-ubah, ramai ibu bapa terlepas pandang masa yang sama penting:

 • bahan dari mana ia dibuat mestilah ekologi dan hypoallergenic;
 • salutan perlu kalis air, tetapi tidak licin;
 • semua bahagian struktur harus mudah dibersihkan;
 • Adalah layak memilih kambing yang panjang maksimum supaya bayi itu tidak mengalir pada bulan pertama kehidupan;
 • ergonomik pintar - pembukaan kotak, kestabilan, kaki tidak mudah - akan menjadi kelebihan yang tidak dapat dipertikaikan.

"Entah bagaimana kita sendiri telah ditanam tanpa Pelenators" - dianggap ramai ibu-ibu, menarik peranti ini daripada senarai pembelian wajib untuk bayi yang baru lahir. Dan kemudian mereka mengingati wajah-wajah ibu yang lelah dan memahami: ya, anda boleh menguruskan, tetapi dengan kos kesihatan dan keselesaan anda sendiri. Namun keibuan bukan pengorbanan, tetapi masa paling bahagia bagi seorang wanita yang memenuhi takdirnya adalah meneruskan manusia.

Berkongsi dengan rakan-rakan anda:

 • Memilih perabot pertama untuk kanak-kanak
 • Interior bilik untuk anak yang baru lahir
 • Bilik yang idul Fitri untuk bayi baru lahir
 • Apa yang perlu saya beli di bilik bayi?
 • Bilik anak yang baru lahir. Perabot
 • Menukar meja dengan mandi
 • Air untuk bayi, atau sesuatu yang tidak boleh dilupakan
 • Memilih perabot pertama untuk kanak-kanak
 • Interior bilik untuk anak yang baru lahir
 • Bilik yang idul Fitri untuk bayi baru lahir
 • Apa yang perlu saya beli di bilik bayi?
 • Bilik anak yang baru lahir. Perabot
 • Menukar meja dengan mandi
 • Air untuk bayi, atau sesuatu yang tidak boleh dilupakan
 • Penjagaan betul mesin basuh
 • Rahsia pakaian kanak-kanak
 • Katil kayu dengan katil tarik keluar
 • Anting-anting bayi - hiasan pertama dalam kehidupan seorang gadis
 • 10 perkara yang boleh mengambil masa kanak-kanak untuk masa yang lama hingga satu tahun

Pencetakan semula bahan hanya dibenarkan dengan kebenaran bertulis daripada kakitangan editorial!

Menukar jadual: 5 model popular untuk bayi baru lahir

Apabila bayi di rumah muncul, jadual yang berubah-ubah akan menyelamatkan kekuatan dan masa ibu bapa. Adalah sukar untuk memandang tinggi fungsi fungsinya dan mudah digunakan. Ibu tidak akan mempunyai masalah dengan belakang dari banyak kecenderungan dan manipulasi dengan kanak-kanak. Segala-galanya yang anda perlukan selalu ada, dan bayi itu di bawah pengawasan. Tinjauan spesies dan 5 model perubahan meja yang selesa membantu ibu bapa apabila memilih item ini untuk bayi baru lahir.

Jenis-jenis jadual swaddling: kebaikan dan keburukan pelbagai jenis jadual perubahan di dalam jadual

Di kedai-kedai anda boleh menemui 2 jenis peluncur: mudah alih dan pegun.

Untuk jadual swaddle mudah alih adalah:

Pembinaan mudah alih Baik untuk pangsapuri kecil , di mana tidak ada ruang tambahan untuk perabot keseluruhan. Jadual seperti itu boleh dipanggil berbaris: mereka mudah melipat, dan dengan mereka anda boleh membuat perjalanan ke tetamu atau ke negara.

Model pegun adalah pelenator yang paling selesa. Tidak seperti reka bentuk mudah alih, model tersebut merupakan sebahagian daripada pedalaman rumah. Mereka berfungsi, selamat untuk kanak-kanak dan mudah untuk pelbagai manipulasi. Lampin dipilih dengan mengambil kira pertumbuhan dewasa, yang memudahkan penjagaan bayi, tanpa membebani tulang belakang ibu. Ia mudah untuk membuat semua perubahan.

Fungsi dan mobiliti.

Ia mudah untuk lipat dan bergerak dari satu tempat ke tempat.

Anda boleh mengambilnya dengan anda jika anda perlu pergi melawat atau membuat sortie ke negara ini.

Tidak ada ruang untuk produk kebersihan.

Ketidakstabilan kaki lipat di atas permukaan yang tidak rata.

Tidak menduduki kawasan yang berguna di apartmen.

Dilekatkan pada ketinggian yang selesa untuk ibu.

Ia dilengkapi dengan rak-rak kecil untuk kebersihan diri bayi.

Dalam sesetengah model, pemegang untuk lampin disediakan.

Rak yang sangat kecil yang tidak mengandungi semua perkara yang diperlukan untuk penjagaan.

Versi mudah alih mudah alih yang berubah-ubah.

Papan boleh digunakan di atas meja, sofa atau membetulkannya di atas katil bayi.

Sesuai untuk pangsapuri kecil.

Fungsian terhad: kekurangan aksesori untuk penjagaan kanak-kanak, kebersihan dan pakaian.

Rug adalah sangat penting pada pesta, ketika pergi ke doktor dan dalam perjalanan.

Ia padat, mudah dilipat dan dicuci.

Terdapat model dengan headrests, sisi, beg dan poket untuk lampin.

Keperluan untuk mencuci yang kerap memendekkan jangka hayat buaian.

Kanak-kanak tidak boleh ditinggalkan di atas tikar tanpa pengawasan.

Berpakaian di bilik mandi selepas rawatan air adalah mudah untuk ibu dan bayi.

Kanak-kanak tidak perlu mengalami perbezaan suhu yang tajam.

Pelennikov dengan mandi tidak praktikal: dari mandi kecil yang kanak-kanak tumbuh dengan cepat.

Kaku ke kaki tidak rata, sering dilengkapi dengan roda untuk bergerak di sekitar apartmen.

Banyak ruang untuk pelbagai aksesori kanak-kanak: dari penjagaan peribadi hingga pakaian dan mainan.

Sesuai untuk bilik dengan ruang kosong yang cukup.

Pelbagai fungsi, kemudahan penggunaan.

Apabila bayi bertumbuh lebih lama, kain kuyup dilipat, membuat rak lain.

Seterusnya, laci dada berfungsi sebagai perabot biasa untuk menyimpan pakaian.

Model ini mengambil banyak ruang dan hanya relevan untuk pangsapuri besar dengan bilik yang berasingan untuk bayi baru lahir.

5 jadual perubahan paling selesa - model dan pengeluar popular

Jadual berubah adalah hadiah praktikal untuk ibu bapa muda untuk kelahiran bayi. Sekiranya anda juga merancang membuat orang yang tersayang seperti hadiah untuk kelahiran seorang kanak-kanak, maka berorientasikan kepada kebaikan dan keburukan dari 5 model popular akan membantu kajian kami.

Jadual berubah mana yang lebih mudah dan apabila ia tidak diperlukan sama sekali - nasihat daripada ibu untuk pilihan dan pembelian

Pengilang meja berliku telah cuba melakukan segala-galanya untuk memudahkan penjagaan ibu muda untuk kanak-kanak itu. Apa pilihan untuk dibuat bergantung pada pilihan ibu bapa, harga yang mereka sanggup bayar dan dimensi apartmen. Tetapi sangat sukar untuk memahami pelbagai jenis barangan yang ditawarkan kepada mereka yang membuat pembelian sedemikian untuk kali pertama. Untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan, kami akan mendengar nasihat ibu-ibu berpengalaman yang menunjukkan beberapa keperluan untuk pemerolehan masa depan.

Apakah yang perlu saya cari apabila memilih jadual yang berubah?

 • Ketinggian meja. Parameter yang sangat penting. Dari itu akan bergantung pada kesihatan tulang belakang ibu muda dan keselesaannya. Angkat meja untuk melolong pertumbuhan.
 • Mobiliti meja. Meja pada roda lebih mudah kerana mereka mudah bergerak di sekitar apartmen, dan kunci pada roda menjamin peranti dalam kedudukan apa pun.
 • Kesihatan Bayi . Pilih model dari bahan semula jadi, yang terbaik dari kayu.
 • Jaga masa depan. Jika anda membenarkan kawasan perumahan anda, lebih baik membeli dada yang berubah. Ia berfungsi, lapang dan akan berkhidmat kepada anak anda selama bertahun-tahun selepas dia meninggalkan lampin.

Sesetengah mumia gembira menukar bayi mereka ke dalam buaian. Tetapi ibu-ibu yang lain tidak selesa memakai anak, membongkok tikar yang berubah. Selalunya mereka lebih suka katil dewasa biasa. Peratusan tertentu ibu bapa lebih suka menghabiskan semua manipulasi dengan ahli waris mereka yang duduk di permukaan yang luas dan lembut. Dan di sini terdapat kelebihan. Duduk lebih selesa daripada berdiri. Tidak ada ketakutan bahawa kanak-kanak yang, beberapa bulan selepas kelahiran, menjadi sangat lincah dan matang, akan jatuh dari meja, sebaik sahaja anda berpaling.

Jika anda masih membuat keputusan untuk membeli meja yang berubah-ubah, kami berharap maklumat dalam artikel itu akan membantu anda memilih pilihan terbaik untuk bayi anda.

Tambah komen Balas balasan

untuk memenuhi keadaan khusus kesihatan anda, dan bukanlah suatu cadangan perubatan.

© 2014-2016 Bahan tapak dilindungi oleh undang-undang Persekutuan Rusia mengenai hak cipta dan hak-hak yang berkaitan.

Apabila menggunakan dan mencetak semula bahan, pautan yang aktif dan diindeks ke laman web diperlukan!

Tab mandi untuk bayi baru lahir

Selepas kelahiran bayi, ibu bapa mula berfikir tentang apa elemen perabot yang sangat diperlukan untuknya dan apa yang perlu diperhatikan. Baru-baru ini, ibu bapa muda sering mempunyai soalan sama ada mereka perlu membeli meja yang berubah-ubah atau cuba untuk mendapatkan dengan cara lain, seperti meja atau dada laci. Dan jika anda masih membuat pembelian sedemikian, maka apa yang lebih baik untuk dipilih? Model mana yang memberi keutamaan?

Kebanyakan ibu bapa pada masa ini tidak memahami dengan jelas apa sebenarnya jadual perubahan dan mengapa, sebenarnya, ia diperlukan. Lagipun, sebenarnya, anda boleh menggunakan "sarana improvisasi" dan tidak membelanjakan wang tambahan. Tetapi jika anda pergi ke kedai khusus atau menyemak imbas pelbagai artikel di Internet, anda dapat melihat berapa banyak model yang berbeza yang boleh ditawarkan oleh pasaran moden. Mari lihat lebih dekat.

 • Jadual perubahan klasik. Ia adalah meja kayu pada kaki yang agak tinggi, dengan tempat berubah khas yang dikelilingi oleh benjolan khas. Selain itu, di bawah meja, terdapat rak kecil. Sekiranya mereka berada, maka meja menjadi lebih mirip dengan seorang penjual kiub, di mana anda boleh dengan mudah meletakkan lampin, lampin dan pelbagai bekalan kebersihan.
 • Menukar pengubah meja. Nama jadual bercakap untuk dirinya sendiri. Meja pelbagai fungsi, ketinggian meja atas boleh laras, rak bukan sahaja boleh diubah, tetapi juga dikeluarkan sepenuhnya. Bergantung pada mod yang dipilih, jadual yang berubah ini boleh menjadi pendirian, meja untuk permainan dan kreativiti, dan sebagainya. Secara semulajadi, untuk perkhidmatan jangka panjang dan kualiti luar biasa meja-meja tersebut akan memberikan banyak wang, jadi terserah kepada anda untuk menentukan sama ada ia berbaloi.
 • Menukar meja untuk bilik mandi. Dalam penampilannya, ia adalah sama dalam banyak aspek ke rak biasa. Memandangkan fakta bahawa ia sepatutnya digunakan di bilik mandi di mana kelembapan hampir selalu tinggi, membuat meja seperti itu dari bahan yang tidak takut kelembapan - plastik dan logam. Jadual swaddle sedemikian adalah padat dan ringan. Banyak meja swaddling dilengkapi dengan mandian terbina dalam khas, yang sangat memudahkan proses mandi bayi. Mandi terletak pada ketinggian yang paling sesuai untuk anda, jadi anda tidak perlu membungkuk rendah kepadanya.
 • Jadual berubah yang digantung. Jadual sedemikian dipasang dengan selamat di dinding pada ketinggian yang dipilih oleh anda dan ia hanya boleh dibentangkan apabila anda memerlukannya. Sepanjang masa dia bersandar, tidak mengambil ruang yang berlebihan dan tidak mengganggu sesiapa pun. Kendi plastik memiliki poket yang luas, sehingga semua hal yang perlu selalu di tangan, dan untuk keselamatan anak di tepi yang dilekatkan ke sempadan.
 • Laci dada yang berayun. Berbeza dengan dada yang biasa mempunyai sisi khas, berpagar, tempat untuk berpasir dengan sampah lembut kalis air. Meletakkan laci dada seperti ini selama bertahun-tahun, dipercayai dan sangat stabil. Harus diingat bahawa ia mempunyai dimensi yang agak besar, jadi jika apartmen anda tidak mempunyai ruang yang diperlukan, memberi keutamaan kepada sesuatu yang lain. Sudah tentu, laci dada yang luas adalah lebih mudah digunakan, kerana dalam kes ini lebih banyak ruang disediakan untuk kedua-dua anak dan ibu. Bayi akan menjadi sangat luas, kerana terdapat ruang tambahan untuk mengecas, mengurut dan pertumbuhan serbuk.
 • Menukar papan. Pilihan yang popular dan sangat praktikal bagi mereka yang tidak bersedia untuk menyediakan banyak bilik di bilik mandi. Kerana asas yang tegar, papan ini boleh digunakan di mana-mana: di atas meja, di meja rias, di mesin basuh, di sebelah bilik mandi. Untuk menguruskan dengan selamat papan mempunyai alur khas, yang mana ia boleh dipasang pada katil atau perabot lain. Selepas digunakan, anda boleh mengeluarkan papan pelongsor dalam kabinet atau menggantungnya di dinding.

Apa yang perlu dicari ketika memilih?

Apabila memilih jadual berubah, anda perlu memberi perhatian kepada yang berikut:

 • Bahan semulajadi. Penting adalah hakikat bahawa jadual yang berubah-ubah mestilah dibuat daripada bahan semula jadi yang selamat untuk kesihatan bayi. Misalnya, lateks, kayu, dll. Tilam itu hendaklah dibuat daripada penghalau air dan bahan mudah dibersihkan.
 • Kemudahan meja. Ia boleh dilengkapi dengan roda dan brek.
 • Kestabilan. Adalah penting bahawa tikar berubah tetap stabil
 • Lapang. Cuba pilih meja yang paling luas, kerana kanak-kanak akan tumbuh dengan cepat, dan pada penutup bantal kecil, ia akan menjadi sempit
 • Kehadiran rak, saku, gantungan, dll. Semua ini bukan dalam setiap kambing, tetapi ini adalah tambahan tambahan dalam memilih meja. Mereka dengan mudah boleh meletakkan semua keperluan sedemikian rupa sehingga perkara-perkara yang diperlukan sentiasa ada.
 • Rintangan kelembapan. Jika jadual yang dipilih oleh anda dibuat daripada kayu, maka tanyakan bagaimana kelembapan-bukti bahan tersebut dan apakah tempoh jaminannya.

Berapakah kos jadual perubahan?

Bagi harga untuk jadual swaddling, pelbagai di sini berbeza dalam pelbagai yang sama dengan pilihan perabot yang diberikan. Cara paling murah adalah, secara semulajadi, papan pembongkaran, anda boleh membelinya dari 630 sehingga 3 500 rubles. Agak anggaran peruntukan dana yang sama, anda akan bersetuju. Meja lipat untuk bilik mandi akan dikenakan biaya 3600 sehingga 7,950 rubel, tetapi jangan lupa bahawa model ini tidak sesuai untuk setiap apartmen. Pelbagai pilihan untuk menukar dada, serta pelbagai harga untuk mereka. Dari 3 790 sehingga 69,000 rubles, semuanya bergantung kepada pengilang, saiz, bahan dan faktor lain. Meja ganti digantung boleh dibeli dengan harga 3 299 sehingga 24 385 rubles. Sekali lagi, semuanya bergantung kepada pengilang. Lagipun, jadual domestik yang sama akan lebih murah daripada Itali. Tetapi di sini anda sudah memutuskan apa yang lebih baik untuk poket dan keinginan anda.

Kami membeli sendiri meja yang diperbuat daripada kayu dengan meja dan sisi yang lebar. Dia kemudian membeli kasur fleksibel untuknya. Jadual itu berdiri di tapak semaian di sebelah katil bayi dan kami menggunakannya sejak lahir hingga 1 tahun. Baru-baru ini, mereka secara harfiah membongkar dan mengambilnya kepada ibu bapa mereka untuk disimpan sehingga penambahan seterusnya dalam keluarga. Dan saya masih mempunyai tilam di mesin basuh di bilik mandi. Sentiasa padanya saya menghapuskan bayi saya

Sebelum kelahiran bayi itu jelas menetapkan matlamat untuk membeli meja berubah, kerana saya tahu betapa mudahnya itu. Dari awal lagi saya memutuskan bahawa ia sepatutnya padat, tetapi pada masa yang sama luas, supaya ia dapat dengan mudah disassembled dan disusun semula. Akibatnya, bersama suaminya memutuskan untuk membeli meja yang berubah dengan mandi, kini kami tidak menyesal pilihan kami. Dia sempurna memasuki diri sendiri semua keperluan yang kita set semula. Pada masa yang sama, yang sangat mudah, mudah untuk mencurahkan air daripadanya, ia ditempatkan dengan kami di mana-mana dan ia mempunyai dua rak tambahan. Di sana, dan semua aksesori yang diperlukan untuk mengangkut bayi diletakkan.

Kami dilahirkan kepada kawan-kawan memberikan meja dengan 4 laci dan rak lipat. Saya menukar bayi saya semasa di atasnya, kerana belakang tidak menyakitkan sama sekali dengan penggunaannya. Pretty berguna, semua perkara asas seperti slider, bodikov dan sebagainya di dalam pembohongan tangan, dan di kotak bawah tumpukan rattle untuk malam.

Sebelum kemunculan anak pertama, mereka membeli meja yang berubah-ubah digabungkan dengan laci dada. Malah, ia hanya berguna untuk menyimpan perkara kanak-kanak untuk sementara waktu dan kursus urut lain. Selanjutnya pada pendapat saya, perkara tidak sesuai, dengan sendirinya dada laci terlalu kecil untuk ini. Lebih mudah untuk mengambil rak khas di dalam almari ini. Kursus pertama urut kami mempunyai 3-4 bulan dan segala-galanya baik-baik saja, dan 6 bulan kedua lebih buruk, kerana kanak-kanak itu berhenti sepenuhnya di sana. Oleh itu, untuk tujuan-tujuan ini anda boleh menggunakan jadual biasa (dan juga untuk pembongkaran) - semua sama untuk seketika semua ini. Anda juga boleh meletakkan bayi di atas katil. Sekarang masih ada tikar yang berubah - rak di arena tempat tidur, yang dibeli khusus untuk anak kedua. Entah bagaimana saya lebih menyukainya, kerana ia duduk sebelah, jika anda tidak perlu menggunakannya, dan sering kali meletakkan anak tidur, terutama untuk kali pertama. Ia mudah untuk meletakkan bayi di sana, sesuatu seperti buaian ternyata. Bukan perkara yang paling perlu di dalam rumah, sudah tentu, tetapi tidak buruk dan boleh menjadi sangat berguna.

Saya tidak pernah mempunyai meja swaddling, dan saya fikir ia adalah pembaziran wang. Pakaian bayi berada di rak di dalam almari besar. Beberapa kosmetik yang sangat diperlukan - di tempat yang sama, di mana semua kosmetik lain (dalam kes saya, di mana-mana sahaja). Pampers - pek besar - bersandar terhadap apa sahaja. Saya menukar bayi di atas katil saya. Urutan yang saya lakukan di mesin basuh atau di sana dan kemudian di atas katil. Saya juga pernah mendengar di mana kanak-kanak jatuh dari kendi ini.

Sekiranya anda sedang mencari jadual yang berubah-ubah atau pengalaman dalam memilihnya, kongsi dengan kami! Sangat penting bagi kita untuk mengetahui pendapat anda!

Dihantar pada 17 September 2012 di Kanak-kanak, Keluarga

Adakah kanak-kanak jatuh dari jadual yang berubah-ubah? Nah, jangan tinggalkan mereka di sana tanpa pengawasan! Dia dan katil anda boleh jatuh jika anda meletakkannya di sana sahaja. Dan dengan mesin basuh anda. Saya tidak fikir anda meninggalkan tab mandi ketika kanak-kanak itu "berbohong dan mengering" di sana. Secara umum, saya mempunyai laci dada dan papan. Ia gembira - seram! Saya tidak di lampin, tetapi di lampin sejak lahir, saya tidak tahu bagaimana saya akan mengatasi jika ada satu perkara. Terutamanya dengan bayi yang baru lahir, ketika mereka 25 kali sehari kencing. Di atas meja rias menyediakan lampin bersih dan kain kasa yang bersih. Dan di atas katil meletakkan papan kosong dan menunggu jam X. Ketika Ratu saya bangun, saya menyebarkannya di atas papan, semua lampin yang kotor ada berbaring, dengan dia mandi, dan dari mandi-kain kering bersih pada penutup lampin. Tidur - saya kotor di dalam basuh, dan pada pad yang berubah-ubah, batch baru masak yang kerap. Secara umum, ia adalah mungkin untuk menguruskan satu, tetapi ia mengambil sedikit masa. Dan ia berlaku bahawa kami membeli satu, dan yang kedua kami diberikan. Saya sendiri tidak akan memikirkan dua perkara untuk dibeli. Tetapi ternyata - sangat sejuk! ))))

Secara teori, semua penyesuaian ini hanya diperlukan untuk tahun pertama. 10 bulan saya, saya sudah mahu membeli baju rias, tk membuat bilik persalinan - terdapat juga rak untuk perkara anak perempuan. Dan biarkan papan itu - ia tidak menduduki ruang sama sekali (saya tidak suka gambar itu, tetapi secara umum rata dan dalam bentuk ketiak kelebihannya adalah cm 3).

Namun demikian, saya menasihati semua orang - sekurang-kurangnya sebuah papan, sekurang-kurangnya sebuah laci dada, walaupun .... secara umum apa-apa, hanya untuk menjaga bengkok belakang anda - ia sangat mudah untuk pecah! Dan adalah tidak benar untuk memulihkan dengan seorang kanak-kanak di tangannya. Hanya apabila dia sudah cukup bebas, dan anda tidak perlu secara sistematik membawanya ke tangan anda.

P.S .: papan pada kami berharga 800 rbl. Ia diletakkan di atas katil, tidak menduduki ruang sama sekali. Tiada lubang di dinding. Dipasang di atas katil, dia tidak mengganggu. Sebaik sahaja anda menendang kaki dan menendang - mula bersih. Tetapi pada masa ini dan kerusi mereka kurang, dan lembaga itu tidak berat.

Saya tidak melihat apa-apa perkara dalam jadual yang berubah-ubah. Pengeluaran wang yang berlebihan dan menyekat bilik. Sudah tentu, jika anda mempunyai wang tambahan, anda boleh membeli apa-apa.

Membeli dada laci Carlo M12, sangat mirip dengan Duet 11, hanya dada tanpa tikar berubah, dan juga sebuah kilang perabot "Olympus-furniture". Perabot berbau seperti bau pedas selama dua minggu, seram, saya tidak mengesyorkan bayi.

Jika anda membuka semua kotak pada masa yang sama, ia akan runtuh ke hadapan, jadi anda perlu melampirkannya ke dinding.

Perabotnya adalah comel, tetapi tipis, apabila dipasang sedikit lebih kuat jari ditekan ke dinding - terdapat penyok seperti plastik. * murah-marah *

BabyDesk universal - untuk seluruh keluarga!

"Untuk masa yang lama saya ragu-ragu sama ada kita juga perlu jadual yang berubah-ubah sebagai sebuah apartmen kecil dengan tiga kanak-kanak, setiap meter pada schetu.Sovershenno peluang di internet untuk melihat jadual dinding yang berubah-ubah, berminat, untuk mengkaji isu ini. Ternyata bahawa jadual menjimatkan ruang, sangat selamat dilampirkan ke dinding pada ketinggian yang dipilih dan dipaparkan hanya apabila ia diperlukan. Lebih-lebih lagi dia adalah 4-1, ia pelenalnik adalah permainan meja dan kreativiti, papan -markernaya magnet ini dan kuda-kuda. Analogu belum dipenuhi, mereka gembira dengan pilihan mereka "

Jumlah di laman web ini 2168 artikel.

Akhirnya, datang hari yang lama ditunggu-tunggu apabila anda akan berhenti.

Semasa mengandung, bukan sahaja penampilan dan citarasa wanita.

Tidak mustahil untuk menaksir kepentingan penjagaan rongga yang betul.

Setiap ibu bapa percaya dengan yakin dengan anaknya.

Siapa yang tidak bermimpi bekerja di televisyen? Mungkin semua orang.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 87