Tapak MDF untuk lukisan

Bagaimana untuk melukis plinth MDF sendiri?

Langit untuk lantai adalah perincian penting pedalaman. Mereka membuat sentuhan akhir dalam reka bentuk premis apabila mereka direka bentuk, memoles sendi dan mewujudkan peralihan yang licin, indah dari lantai ke dinding. Produk seperti itu diperbuat daripada kayu, plastik dan bahan lain, tetapi yang paling optimum pada masa ini ialah MDF untuk lukisan, kerana ia mempunyai banyak kelebihan.

Sekiranya anda mengetahui keanehan bingkai lantai ini dan belajar bagaimana untuk melukisnya dengan betul, maka persoalan pilihan warna yang sesuai untuk reka bentuk bilik tertentu akan diselesaikan dengan sangat mudah.

Papan skirt lantai MDF untuk cat - sesuatu yang baru dalam pasaran pembinaan. Produk-produk tersebut dijual sepenuhnya untuk pemasangan dan lukisan. Ciri yang kedua adalah kelebihan utama mereka, kerana ia membolehkan untuk memberikan kepada bingkai ini setiap bayangan yang dikehendaki. Dan ini, menjadikannya lebih mudah untuk mewujudkan dalaman individu, kerana dengan cara ini anda boleh membawa semangat dan keaslian anda sendiri.

Dan hiasan mereka dalam warna yang diingini boleh berlaku di mana-mana peringkat kerja pembaikan. Sebagai contoh, ia sering berlaku sepanjang pembaikan, naungan papan bas tidak dipilih, tetapi selepas selesai, idea dalam mana-mana kes "solicits" itu sendiri. Dan itu hanya pembingkaian data yang sama untuk lantai sangat mudah dalam hal ini.

Di samping itu, papan skirt lantai MDF mempunyai kelebihan lain berbanding produk lain yang serupa, hanya dibuat daripada bahan lain. Jadi, sebagai tambahan kepada kos yang murah, mereka cukup:

Di samping itu, adalah penting bahawa bingkai lantai dari MDF mempunyai prestasi alam sekitar yang sangat baik. Mereka diperbuat daripada bahan mentah berkualiti tinggi untuk teknologi yang paling inovatif. Di dalamnya, tiada resin epoksi dan fenol berbahaya bagi tubuh manusia. Oleh itu, tidak ada keraguan bahawa produk MDF memenuhi semua keperluan piawaian E1 Eropah dalam bidang kerja kayu.

Pemasangan papan skirting itu sangat mudah. Pada masa yang sama mereka mudah dipotong dan tidak runtuh. Untuk penampilan lebih estetik, produk ini dilengkapi dengan pengikat tersembunyi, yang membolehkan bukan sahaja pemasangan yang mudah, tetapi juga, jika perlu, sangat mudah untuk mengeluarkan jalur. Itulah MDF plinth boleh digunakan berkali-kali. Plus, terdapat saluran kabel di dalam reka bentuk mereka. Ia membantu untuk menyembunyikan dan meletakkan wayar dengan kos yang paling rendah.

Teknologi lukisan skirting diperbuat daripada MDF

Di bawah lukisan MDF skirting papan dihasilkan sama ada dalam warna putih atau kelabu muda. Walaupun dalam proses memohon mereka untuk melukis tidak ada yang terlalu rumit, namun untuk ini terdapat peraturan dan teknologi tertentu yang terdiri dari langkah-langkah berikut:

1
 1. Lukisan lantai MDF skirting boleh dibuat oleh mana-mana cat di atas kayu dan selepas pemasangannya, dan sebelum itu. Dalam kes pertama, anda perlu melindungi lantai dan dinding dari cat dengan pita molar atau pita bangunan.
 2. Sebelum lukisan bar mesti dirawat dengan primer. Ia akan menyumbang kepada melekat cat yang lebih baik ke permukaan alas, kerana yang menghias akan menjadi lebih jahat dan kualitatif. Juga ia juga akan melindungi produk ini dari kelembapan dan pengaruh luaran negatif yang lain.

 • Selepas kerja persediaan, anda boleh meneruskan lukisan langsung alas kaki. Untuk melakukan ini, pertama sekali bekas kecil, yang mudah dipindahkan, dicurahkan cat.
 • Seterusnya, berus (ia tidak sepatutnya terlalu tebal berkenaan dengan papan skirting) dicelupkan ke dalamnya, dan selepas itu, supaya tidak ada coretan, cat berlebihan dikeluarkan dari itu.
 • Kemudian, bermula pada hujungnya, tangan dengan berus seragam dan lancar bergerak mengikut prinsip "kemudian ke kanan, kemudian ke kiri" sejajar dengan lantai di sepanjang papan skirting supaya tidak ada tempat yang tidak dicat di atasnya. Sebaliknya, anda perlu memindahkan spatula yang luas di belakang berus di sepanjang bahagian bawah bar, yang akan melindungi lantai dari pencemaran. Ia mesti dibersihkan secara berkala dengan kain bersih.
 • Jika, selepas memohon satu lapisan cat, skirting tidak kelihatan begitu cantik dan permukaan asas muncul di atasnya, maka ia perlu dicat sekali lagi. Biasanya terdapat 2 lapisan yang cukup, tetapi bergantung kepada jenis cat, kadang kala bar perlu ditutup dengan sebatian pigmen dan buat kali ketiga. Sebelum memohon setiap lapisan berturut-turut, papan skirting hendaklah dibenarkan kering dengan teliti.
 • Pita lukisan dikeluarkan dari lantai dan dinding apabila cat kering.
 • Ia menggambarkan teknologi pewarnaan MDF lantai dengan berus. Tetapi ia juga tidak dilarang untuk menghiasi dengan cat, yang terdapat dalam tin. Ia adalah unik, dalam keadaan ini ia perlu bekerja di luar atau di dalam bilik yang mempunyai pengudaraan yang baik. Dalam kes ini, bar tidak perlu dipasang.

  Bagaimana untuk membetulkan dan melukis lantai lantai MDF: kelas induk langkah demi langkah

  Di bawah warna dan struktur lantai, anda boleh memilih MDF yang sesuai, ditutup dengan filem berlapis yang meniru bahan semula jadi. Kebanyakan syarikat yang menghasilkan laminat, menawarkan pengguna sebagai tambahan kepada koleksi produk mereka yang khas dari plinths, yang hampir sepadan dengan hiasan setiap lantai. Pada masa yang sama, anda tidak perlu membuang masa untuk memilih papan skirting warna yang dikehendaki. Anda juga boleh menggunakan warna yang berbeza untuk memberi ruang keasliannya. Walau bagaimanapun, pereka menasihatkan supaya tidak membenarkan percanggahan antara warna papan dan lantai meliputi lebih daripada satu nada. Juga, pengeluar menghasilkan produk yang direka untuk lukisan dalam mana-mana warna yang termasuk dalam jadual RAL. Menggunakan lantai MDF dengan permukaan melengkung atau sempurna rata, anda boleh memberikan ruang dalaman yang lengkap dan sempurna.

  MDF plinth adalah bahan ekologi, di mana tidak ada fenol dan resin epoksi. Produk ini dibuat menggunakan kaedah vakum yang menekan, sementara kertas digunakan pada substrat MDF, diresapi dengan pewarna, yang kemudian dilapisi dengan lapisan melamin.

  Lapisan yang terakhir tidak membenarkan tayar untuk memudar, dan juga melindungi ia dari debu. Ini benar terutamanya jika MDF putih oak papan digunakan untuk penamat, serta bahan lain warna cahaya bergaya, di mana pencemaran sangat ketara. Perlu diingatkan bahawa produk ini dicuci dengan baik dan tidak memerlukan penjagaan khusus khas.

  Cara mengetatkan papan skirting ini

  Persoalan dengan betul menetapkan papan basuh ke lantai selalu mengganggu tuan, terutama yang pertama kali bertemu dengan produk MDF. Kami akan cuba menjawab soalan ini dalam rangka artikel ini. Secara selari, kita mempertimbangkan algoritma untuk lukisan plinths, pematuhan ketat yang akan memastikan kualiti salutan yang digunakan. Pemasangan MDF-plinth dilakukan selepas selesai kerja-kerja penamat. Terdapat beberapa cara untuk menetapkan tiang ke dinding.

  Terdapat klip musim bunga khas, selak, rel pemasangan, yang memudahkan proses pemasangan. Anda boleh merapikan tiang ke dinding dengan gam penyebaran. Sehingga kini, terpakai dan skru, manakala mata skru perlu disembunyikan dengan lilin khas. Pilihan kaedah penetapan bergantung kepada ketersediaan dan jenis saluran pengikat pada bahagian belakang tiang. Inilah cara untuk membetulkan klip:

  • Dinding yang disediakan diikat dengan skru atau sekrup dengan cara klip musim bunga, menjaga jarak antara elemen bersebelahan dengan 60 cm. Sebaliknya klip, pemasangan rel boleh digunakan.
  • Seterusnya, wayar diletakkan dekat dinding untuk menyembunyikannya di belakang papan skirting.
  • Selepas meneruskan dengan pemasangan tali pada klip musim bunga. Untuk melakukan ini, gunakan alas kaki di dinding dengan cara sedemikian sehingga saluran pengikat idealnya sesuai dengan bahagian-bahagian klip atau rel yang menonjol. Tekanan mudah membolehkan untuk memperbaiki struktur pada pengikat dengan selamat. Jika dikehendaki, tali juga mudah dikeluarkan.

  Penting! Jika perlu, papan skirting dari MDF pada sudut tertentu menggunakan alat khas yang dipanggil kerusi. Peranti ini membolehkan anda dengan cepat memotong gergaji tajam tajam di bahagian kayu skirting, yang diperlukan untuk hiasan yang tepat di sudut dalaman dan luaran bilik.

  Sebelum memasang papan skirting untuk lukisan, anda perlu membiasakan diri dengan teknologi lukisan. Untuk melukis lapisan cat dengan indah dan merata pada permukaan skirting, perlu untuk menutupnya dengan primer khas terlebih dahulu. Selepas memohon lapisan primer, papan skirting adalah tanah untuk mengeluarkan longgokan yang dibangkitkan.

  Kemudian, dua kali lagi, primer meratakan diterapkan, sambil melakukan pengampunan pertengahan. Hanya selepas prosedur ini, komposisi pencelupan boleh digunakan untuk permukaan MDF skirting, memberikan produk kesan hiasan khas.

  Pemilihan cat pada skala RAL membolehkan tuan untuk melukis tayar di bawah naungan, digabungkan dengan warna dominan ruang dalaman. Jika keutamaan diberi untuk mengecat tiang dalam warna yang berbeza, maka bentuk produk yang luar biasa dipilih. Lagipun, elemen pedalaman ini akan menarik perhatian kepada dirinya sendiri.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

  dan dapatkan jawapan

  Menyalin dan menggunakan bahan-bahan adalah dilarang!

  MDF plinth - kemasan dalaman bergaya

  Langit lantai adalah elemen terakhir dari hiasan, tanpa mana pedalaman akan kelihatan tidak lengkap. Elemen hiasan ini berfungsi bukan sahaja untuk menghiasi bilik, tetapi juga untuk menyembunyikan sendi antara lantai dan dinding. Untuk pembuatan MDF alas kaki digunakan agak kerap. Bahan ini mempunyai kelebihan tertentu, menjadikannya popular di kalangan pengguna.

  Peranti produk dan kelebihannya

  Oleh itu, papan papan yang diperbuat daripada MDF diperbuat daripada pecahan kayu halus. Sememangnya, bahan mentah utama untuk pengeluaran adalah semulajadi, mesra alam. Di dalam alas juga ada komponen yang tidak benar-benar selamat: resin epoksi, fenol. Dalam proses operasi, mereka tidak menimbulkan bahaya kesihatan.

  Kaedah penekan vakum digunakan untuk pembuatan produk. Seterusnya, kertas bertekstur khas dengan corak disisipkan ke bahan kerja. Ia menyediakan kemasan hiasan. Kertas ini diregregasikan dengan pewarna. Semasa penggunaan produk, anda tidak boleh takut mengupas lapisan atas.

  Salutan melamina pelindung digunakan di atas kertas. Plinth berlamina mempunyai penampilan yang cantik, tidak meminjamkan dirinya kepada pengaruh negatif faktor luaran, tidak pudar. Dan anda boleh membeli alas kaki, dan kemudian lukis sendiri.

  Laminate flooring mempunyai kelebihan berikut:

  • Kos yang berpatutan.
  • Kualiti hiasan yang sangat baik.
  • Rintangan kepada kesan negatif cahaya matahari.
  • Kemungkinan memasang kabel dan kabel di dalam papan bas.
  • Rintangan kepada kotoran dan kemudahan penjagaan.

  Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan: kerapuhan relatif, rintangan yang mencukupi untuk menggaru, kerosakan mekanikal.

  Agar dalamannya menjadi lengkap dan harmoni, anda perlu membuat pilihan yang sesuai untuk skirting. Untuk ini, pertimbangkan faktor-faktor berikut:

  1. Bentuk dan warna. Tapak MDF boleh lurus atau keriting. Di sini pilihan bergantung pada gaya reka bentuk keseluruhan. Bagi warna, elemen boleh putih atau mempunyai warna yang berbeza. Bahan berlaminasi dengan corak kayu sangat popular. Walau bagaimanapun, warna putih dapat memberikan ruang yang lebih megah dan kelihatan kaya. Di sini, seseorang juga perlu mengambil kira hakikat bahawa warna bingkai hiasan harus digabungkan dengan lapisan atau berbeza dari satu nada. Warna putih menjadikan bilik lebih terang dan lebih besar;
  2. Saiznya. MDF alas kaki boleh lebar dan sempit. Ketinggian produk bervariasi antara 4-12 cm, dan panjang - sehingga 3 m. Sila ambil perhatian bahawa elemen luas hanya digunakan jika rumah mempunyai siling yang tinggi.

  Hitung jumlah bahan yang diperlukan tidak sukar. Anda hanya perlu mengukur ruang sekitar perimeter dan tolak daripada jumlah pintu. Rancangan bilik siap sedia dapat memudahkan tugas ini.

  Walau apa jua MDF alas papan itu berwarna putih, berlapis atau direka bentuk untuk lukisan, ia mesti dipasang supaya kualiti hiasannya tidak dilanggar. Bingkai lantai boleh diperbaiki dengan kaedah berikut:

  • Dengan bantuan kuku cecair. Kaedah ini boleh digunakan untuk menetapkan skirting lantai seperti itu, yang tidak dilengkapi dengan saluran pengikat. Untuk menggunakan kuku cecair, dinding haruslah sempurna. Oleh itu, gam digunakan dengan jalur berterusan di atas alas. Selanjutnya, bingkai digunakan pada dinding, supaya komposisi itu dihiasi di atas permukaan pesawat bersebelahan. Selepas itu, tegas tekan bahan berlamina terhadap dinding dan penutup lantai. Sila ambil perhatian bahawa substrat perlu degreased sebelum ini. Mula bekerja lebih baik dari sudut.
  • Menggunakan staples. Skuasy putih lebih baik untuk memperbaiki cara ini. Ini akan mengekalkan integriti dan penampilan produk yang boleh dilihat. Dalam kes ini, cangkuk, di mana bahagian atas bingkai akan dipakai kemudian, diskru ke dinding dengan skru. Kemudian hanya snap bar atas. Sekiranya pembaikan berulang, produk itu mudah dikeluarkan dan dipasang tanpa kerosakan.
  • Dengan bantuan skru mengetuk diri. Produk berlapis dan elemen yang direka untuk lukisan, anda boleh membetulkan cara ini. Dalam kes ini papan skirting dengan MDF digunakan pada dinding dan lubang dibor dalam langkah-langkah 30 cm. Selanjutnya, dowels dimasukkan ke dalam pangkalan, dan tali diskru dengan skru.

  Plinth berlapis adalah unsur hiasan yang sangat cantik dan praktikal, yang boleh dipasang secara berasingan. Jika anda memilih produk untuk lukisan, maka anda mempunyai peluang untuk menyediakan diri anda dengan naungan bingkai yang diperlukan. Walau bagaimanapun, tiang itu perlu dipotong untuk menghubungkannya dengan betul ke sudut.

  Untuk ini, kerusi digunakan, di mana terdapat slot di sudut tertentu. Anda boleh mengikat peranti pada bangku atau meja. Selanjutnya, jalur itu sesuai ke dalam bangku, ditekan dan dipotong pada sudut tertentu.

  Bahan kerja hendaklah terlebih dahulu ditekan ke dinding dan periksa sama ada sudutnya bertumpu dengan baik. Jika terdapat sebarang kelemahan, ia akan ditetapkan secara manual.

  Sebelum mengecat produk, ia mestilah disusun dan disandarkan. Ini akan membantu menghilangkan longgokan dan memberikan permukaan bingkai sempurna dengan lancar. Selepas buku asas telah dikeringkan, lukisan dilakukan.

  Langit dengan MDF akan bertahan selagi mungkin, jika anda dengan teliti menjaganya. Semasa pembersihan, cuba ikuti peraturan seperti berikut:

  1. Lap produk yang lebih baik daripada basah, bukan kain basah, terutamanya kerana sukar mencemarkan tirahan seperti itu;
  2. Jangan biarkan produk melembapkan terlalu banyak;
  3. Adalah lebih baik untuk tidak menggunakan agen pembersih yang kasar atau agresif untuk membersihkan bingkai tersebut. Adalah lebih baik memilih bahan yang direka khas untuk bahan ini.

  Seperti yang anda dapat lihat, produk yang dibentangkan itu tidak tanpa kelemahan. Tetapi pada akhirnya, dengan pemasangan yang betul dan menggunakannya boleh bertahan lama. Selain itu, kualiti hiasan bingkai kekal pada paras yang tinggi.

  Tinggalkan komen pada artikel jika anda mempunyai sesuatu untuk mengatakan atau berkongsi pengalaman anda.

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 32 = 41