Teka-teki lantai lembut

Salutan modular lembut untuk kanak-kanak (lantai lembut)

Keselamatan dan kemudahan kanak-kanak adalah kebimbangan pertama ibu bapa. Soalan-soalan yang paling biasa biasanya adalah lantai: yang salutan untuk dipilih, supaya ia hangat, lembut, tetapi pada masa yang sama bahawa habuk tidak dikumpulkan? Walaupun terdapat hanya satu pilihan - lantai lembut untuk bilik kanak-kanak dan EVA polimer berbuih.

Lantai lembut di tapak semaian - selesa dan tidak imajinatif

Membuat lantai lembut untuk bilik kanak-kanak dari kopolimer etil vinil asetat - EVA atau dalam versi Rusia EVA. Buih copolymer ini, ia menghasilkan gelembung kecil, yang memberikan kelembutan, keanjalan dan sifat penebat haba. Tidak begitu pentingnya adalah proses teknologi mendapatkan bahan ini, sebagai ciri-cirinya. Yang paling penting ialah:

 • alam sekitar selamat;
 • mempunyai sifat kusyen yang baik;
 • tidak menyimpan elektrik statik;
 • mudah;
 • sifat kalis bunyi yang dipertingkatkan;
 • mempunyai sifat penebat haba yang tinggi (sama dengan bahan penebat haba yang baik);
 • baik dicuci, detergen boleh digunakan;
 • tidak menyerap kelembapan atau kotoran.

Ciri-ciri teknikal bahan dari mana lantai lembut untuk bilik kanak-kanak dibuat

Ternyata hampir menutup lantai yang ideal untuk bilik kanak-kanak, dan pengalaman menggunakan mengesahkan ini. Jika kita bercakap mengenai anak-anak kecil, adalah penting bagi mereka bahawa permukaan lantai lembut tidak licin. Di atas lantai itu, mereka belajar merangkak tanpa masalah dan kemudian berjalan. Pada kanak-kanak menjalar, tombol tetap hangat, dan di lutut tidak ada tanda merah - permukaannya elastik dan pada masa yang sama ia tidak kaku.

Kanak-kanak di lantai modular tidak sejuk

Keanjalan permukaan melembutkan pukulan dengan baik. Kanak-kanak kecil sering jatuh, yang bimbang ibu bapa mereka. Dengan lantai yang lembut, anda tidak perlu bimbang, kerana sifat redaman melembutkan banyak pukulan. Tahap susut nilai bergantung kepada ketebalan salutan. Ia boleh dari 5 mm hingga 10 mm (lebih tebal, lebih lembut, tetapi masih penting ialah kepadatan).

1

Lantai lembut untuk bilik kanak-kanak dihasilkan dalam bentuk modul pelbagai saiz. Mereka disambungkan dengan satu sama lain dengan bantuan teka-teki seperti kunci. Ciri-ciri reka bentuk memberikan beberapa lagi nama untuk lantai ini meliputi: lantai modular atau teka-teki lantai yang hangat. Semua ini adalah lantai lembut di tapak semaian.

Modul-teka-teki lantai lembut mempunyai saiz yang berbeza:

Juga, ketebalan tikar boleh berbeza-beza: dari 5 mm hingga 10 mm. Terdapat pelbagai warna - monokrom, kayu, batu, dengan angka, imej haiwan, bunga, dengan imej watak kartun, dengan lukisan grafik. Malah ada lapisan pelik yang menyerupai permaidani - warna yang berlainan dengan panjang tidur yang berlainan. Bagi kanak-kanak kecil, ia tidak sesuai, tetapi untuk orang dewasa - dengan mudah. Anda boleh menggunakan penutup yang sama di lorong dan di bilik lain.

Lantai lembut seragam di tapak semaian

Unsur-unsur modular lantai lembut di tapak semaian dihubungkan dengan cara pancingan dan notch - kunci. Menggabungkan tepi kedua-dua modul, masukkan satu ke dalam yang lain, sedikit meregangkan ke luar. Apabila meletakkan penutup, perhatikan bahawa salah satu penjuru adalah seperti anak panah, cuba meletakkan jubin supaya anak panah ini menunjuk ke satu arah. Ini amat penting apabila memasang salutan dengan permukaan bertekstur (terdapat alur, garisan bergelombang, dengan bahagian atas yang kasar).

Modul ini hanya dihubungkan dengan memasukkan penonjolan ke dalam alur

Anda boleh meletakkan lantai modular lembut pada mana-mana permukaan rata. Anda tidak boleh menguatkan apa-apa - hampir tidak tergelincir, tetapi jika dikehendaki, anda boleh membaikinya pada pita pelekat dua sisi. Apabila digunakan di dewan-dewan sukan atau bilik-bilik lain yang lain, modul-modul terpaku pada gam polimer.

Dalam satu set dengan jubin lapisan lembut, terdapat jalur kelebihan yang meliputi pinggir yang tidak rata. Dia hanya meletakkan di tepi. Terdapat satu kelemahan sistem sedemikian: kanak-kanak kecil yang ingin tahu sentiasa mengambil pita ini, pergi ke kunci.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, bahan tidak mengumpul elektrik statik, jadi habuk tidak melekat padanya. Lap lantai lembut untuk bilik kanak-kanak dengan kain lembap, anda boleh menggunakan detergen pencuci pinggan mangkuk. Jika pembersihan itu tidak membantu, permaidani dibongkar dan dibasuh di dalam bilik mandi, air sedang menunggu ia longkang (ia tidak menyerap), kemudian dipasang semula. Ada kemungkinan lain - meletakkan lantai modular di mesin pencuci pinggan dan memulakan mod dengan suhu tidak lebih tinggi daripada 55 ° C.

Warna-warna ini tahan, jangan menumpahkan dan jangan pudar untuk masa yang lama. Jika kita bercakap tentang warna, maka lumpur kuning adalah yang paling kelihatan, tetapi jelas - warna paling ringan.

Bagaimana untuk membasuh lantai lembut di tapak semaian

Satu lagi ciri bagus salutan modular lembut: cecair tertumpah dan minyak di liang-liang tidak diserap, tidak tersebar. Mereka dengan mudah boleh disapu dengan kain kering, dan selepas itu tiada jejak tersisa. Malah, pensel, cat, penanda dan plasticine dikeluarkan tanpa kesan - dan tiada usaha penting diperlukan. Jangan gunakan abrasi (serbuk). Mereka menggaru permukaan, merosakkan sifat salutan.

Ramai ibu bapa bimbang sama ada kanak-kanak kecil boleh menggigit sekeping penutup. Ia tidak dibenarkan untuk memastikan bahawa mereka tidak akan cuba "untuk gigi", tetapi ini adalah sesuatu yang tidak akan menggigit - itu pasti. Anda boleh cuba sendiri. Bahan ini sangat elastik, Jika anda berjaya memecahkannya, maka dengan kesukaran yang besar.

Salah satu kegunaannya

Perlindungan lembut untuk bilik kanak-kanak adalah baik bukan sahaja untuk kanak-kanak. Untuk kanak-kanak sekolah, anda boleh memilih warna neutral - kedua-duanya adalah parket dan permaidani. Keselesaan lantai sedemikian jauh lebih tinggi daripada karpet yang sama. Dan kelebihannya yang tidak diragukan - ia tidak mengumpul habuk dan mudah dibersihkan.

Anda boleh menutup seluruh permukaan bebas

Variasi dengan permukaan yang tidak rata menghasilkan sensasi sentuhan

Di permukaan boleh digunakan gambar dan wira kartun

Ia tidak perlu mengambil modul saiz yang sama, adalah penting bahawa saiz padanan kunci (mesti ada satu pengilang)

Terdapat banyak warna, pilihan susun atur sewenang-wenangnya

Lantai lembut untuk bilik kanak-kanak

Bagi mana-mana ibu bapa, adalah penting bahawa anaknya tumbuh dengan selamat dan selesa. Perhatian khusus diberikan kepada persekitaran di mana kanak-kanak hidup, terutamanya isu ini adalah relevan apabila sangat kecil. Lantai lembut adalah mencari yang sangat baik untuk bapa dan ibu yang menjaga anak-anak mereka.

Sisi positif dan negatif

Pertimbangkan kebaikan dan keburukan ciptaan sedemikian. Momen positif:

 • Hypoallergenic dan antitoxic. Bahan dari mana produk tersebut dibuat, tidak mengandungi bahan berbahaya dan benar-benar selamat untuk kanak-kanak. Juga, ia tidak menarik habuk dan statik. Disyorkan untuk digunakan di institusi kanak-kanak.
 • Sangat lembut. Walaupun anak anda tersandung atau hanya jatuh ke lantai seperti itu, ia tidak akan menyerang sama sekali.
 • Sifat penebat haba yang sangat baik. Produk ini mengekalkan haba walaupun lantai sejuk.
 • Rintangan kepada kelembapan. Cecair tumpah tidak akan membawa kebimbangan khusus - salutan yang lembut tidak menyerap kelembapan dan ia boleh dibasuh dengan damai.
 • Rintangan kepada cahaya matahari. Palet warna produk ini tidak akan pudar, walaupun dalam cahaya matahari langsung.
 • Penebat bunyi yang baik. Kejatuhan pelbagai objek pada penutup lembut akan hampir tidak dapat didengar.
 • Mudah untuk beroperasi. Lantainya sememangnya mudah dibongkar dan dikumpulkan, dan jika mana-mana bahagian rosak, mudah diganti tanpa membongkar seluruh permukaan lembut.
 • Rintangan memakai. Bahan lantai boleh menahan bukan sahaja tenaga fizikal yang kekal, tetapi juga kesan kimia, contohnya, bahan kimia rumah tangga.
 • Kemudahan untuk pengangkutan. Di mana sahaja anda pergi: ke kampung atau berkelah, lantai boleh diambil dengan anda. Ia tidak mengambil banyak ruang, dan kanak-kanak akan gembira bahawa perkara yang perlu akan diikuti dengan mereka.
 • Tidak meresap dengan pelbagai bau. Semua orang tahu bahawa bau api, sebagai contoh, sangat diserap oleh pakaian. Tetapi untuk ciptaan ini, bau api unggun bukanlah penghalang.
 • Permukaan anti slip. Kanak-kanak yang terlalu aktif akan selamat sepenuhnya dengan hadiah sedemikian.
 • Palet warna yang pelbagai dan reka bentuk yang unik. Warna-warni dan warna-warna terang lantai akan mengejutkan walaupun pembeli terkecil.
 • Pembangunan kanak-kanak. Terima kasih kepada reka bentuk yang menarik, meliputi lantai membantu kanak-kanak mengembangkan kemahiran motor, pemikiran, ingatan visual dan kenderaan bermotor. Lagipun lantai lembut dibuat dalam bentuk teka-teki. Mereka dikumpulkan dalam mana-mana urutan, dan unsur-unsur dalam bentuk huruf, nombor dan pelbagai angka akan membantu kanak-kanak memahami dunia sekeliling dengan betul.
 • Pelbagai reka bentuk. Dari teka-teki seks lembut, mungkin untuk membina pelbagai variasi permainan: rumah kecil, kiub dan lain-lain perkara yang kurang menarik.
 • Asas ortopedik. Oleh kerana modul hartanah ini boleh dibengkokkan dengan berani - dari ini mereka tidak akan mempunyai apa-apa.
 • Memperbaiki kesihatan bayi. Oleh kerana teksturnya, teka-teki permaidani meningkatkan peredaran darah, kaki dipijat, yang meningkatkan sensitiviti sentuhan, dan pencegahan rata kaki berlaku.

Terdapat beberapa kualiti negatif:

 • Berjalan dalam kasut adalah dilarang.
 • Indeks harga tinggi.
 • Kehadiran elemen-elemen kecil, yang harus memberi amaran kepada ibu bapa terhadap penggunaan karpet sedemikian untuk kanak-kanak sehingga tiga tahun.

Ethylene vinyl acetate atau EVAPLAST - ia adalah dari bahan ini adalah produk ini - setiap hari semakin banyak mendapat populariti. Jika anda meletakkannya dalam bahasa biasa, maka evaplast atau hanya eva-polimer adalah getah buih. Ciri atau ciri ciri seperti itu mempunyai sifat ortopedik yang luar biasa. Eva-polimer yang digunakan untuk tujuan perubatan (kasut ortopedik) dan arah sukan (barangan untuk sukan).

Lantai lembut telah digunakan secara meluas tidak lama dahulu. Pengeluarannya dilakukan dengan membentuk cetakan yang disediakan di bawah tekanan tinggi.

Dengan bantuan percetakan haba, setiap elemen lantai lembut dibezakan dengan corak warna dan uniknya. Di samping itu, semua modul mempunyai filem tahan haus di permukaannya.

Perlindungan lembut untuk kanak-kanak boleh dibahagikan kepada jenis berikut.

 • Bagi kanak-kanak dari 2 hingga 5 tahun.
 • Untuk kanak-kanak dari 6 tahun.
 • Untuk kanak-kanak sekolah.
 • Untuk remaja.

lantai lembut sering dihasilkan dalam bentuk persegi dengan sisi dimensi :. 25, 30, 33, 50, 60 dan 100 cm tepi setiap komponen tingkat mempunyai kedudukan istimewa kerana teka-teki, dan dengan yang lekatan berlaku papan.

Ketebalan lantai lembut biasanya ditunjukkan dalam julat berikut: 5-10 mm.

Pelbagai penyelesaian warna membolehkan ibu bapa memilih pilihan yang akan merayu bukan sahaja kepada diri mereka sendiri, tetapi juga kepada anak.

Pengilang lantai lembut hanya menginginkan barang-barang mereka disebarkan dari rak kedai. Oleh itu, di pasar raya anda boleh mencari pelbagai warna dan seni yang menarik. Oleh itu, dijual terdapat salinan yang monoton dan pelbagai karpet dengan tema kanak-kanak. Terutama popular adalah tingkat lembut dengan bidang-bidang berikut: digital, grafik, di bawah batu atau kayu, dengan angka haiwan, bunga, watak kartun, watak-watak dari SDA, dengan gentian berbulu, dan banyak pilihan lain.

Untuk pemilihan produk yang betul, anda harus memberi perhatian kepada petua berikut:

 • Pematuhan dengan standard kualiti Rusia. Tanya kedai untuk sijil kebersihan untuk produk tersebut.
 • Tiada bau yang tidak menyenangkan.
 • Pertimbangkan julat umur kanak-kanak. Adalah dinasihatkan untuk tidak membeli lantai lembut dengan butir-butir kecil untuk kanak-kanak di bawah umur tiga tahun, kerana mereka semua menarik ke dalam mulut. Dan ini boleh membahayakan kesihatan bayi.

Bagaimanakah saya memasang produk ini? Dan semuanya agak mudah. Perhimpunan produk sedemikian secara praktikal tidak berbeza daripada pemasangan teka-teki biasa, Walau bagaimanapun, terdapat beberapa nuansa. Setiap plat mempunyai sudut, yang harus berorientasikan semasa pemasangan. Salah satu sudut setiap elemen menyerupai anak panah dalam bentuknya - ini adalah arahan yang harus diikuti ketika memasang.

Satu lagi perkara: untuk mat lembut untuk kelihatan sempurna, permukaan lantai harus rata. Untuk penjajaran, adalah mungkin untuk menggunakan pelbagai campuran yang khusus untuk proses penjajaran. Selanjutnya pada screed meletakkan papan lapis berlapis dan lapisan penebat terma. Hanya selepas itu mereka mula memasang lantai kanak-kanak.

Jangan gunakan papan serpihan dan bukan papan lapis, kerana bahan ini tidak mesra alam.

Terdapat dua cara untuk meletakkan teka-teki permadani kanak-kanak:

Cara mudah meletakkan dengan klac konvensional adalah kerana kunci. Apabila menggabungkan pinggir plat, anda perlu sedikit menolaknya dan masukkannya ke dalam satu sama lain. Pendekatan ini menjadikannya mudah untuk menggantikan unsur-unsur individu dalam kes kerosakan, dan kekuatan lampiran teka-teki dapat diperbaiki dengan menggunakan pita pelekat dua sisi, melampirkannya dari belakang karpet.

Selepas permaidani dipasang, anda perlu membetulkannya dengan papan skirting, sambil menyesuaikan jarak ke dinding. Ia harus sekurang-kurangnya dua sentimeter.

Meletakkan permaidani dengan pelekat adalah perlu untuk memperbaikinya sepenuhnya di atas lantai. Adalah lebih baik menggunakan gam daripada pelepasan polimer - ini biasanya digunakan untuk linoleum.

Terdapat arahan langkah demi langkah mengenai kejadian ini:

 • Kami membahagikan lantai menjadi empat bahagian menggunakan tanda dinding.
 • Peletakan dilakukan bermula dari pusat, dari salah satu bahagian dan bergerak secara merata ke semua arah.
 • Anda boleh melekatkan setiap elemen teka-teki secara individu dan memohonnya ke lantai atau menghalau lantai dan kemudian meletakkan modul - yang anda suka. Seterusnya - masukkan elemen seterusnya ke dalam teka-teki yang disisipkan dan tekannya dengan ketat.
 • Setelah memasang struktur keseluruhan, perlu mengetuk semua sambungan dengan tukul getah dan berjalan roller getah untuk penetapan yang selamat.
 • Sebaik sahaja gam kering, kami menetapkan sekatan.

Penjagaan produk sedemikian agak mudah. Ia cukup 2-3 kali seminggu untuk mengelapnya dengan kain lembap. Jika lantai lembut sangat kotor, maka anda boleh menggunakan detergen pencuci pinggan mangkuk atau membuang kain karpet dan membasuhnya di dalam bilik mandi. Juga untuk pembersihan, anda boleh menggunakan pembersih vakum.

Jangan gunakan objek tajam di atas karpet - ini boleh menyebabkan kerosakan pada permukaan eva.

Kami mencadangkan anda untuk menonton video pemotongan 45 idea yang menarik di lantai lembut di bilik kanak-kanak.

Semua ulasan mengenai produk ini sangat positif. Tambahan yang paling biasa teka-teki permaidani adalah kedudukan berikut:

 • Tiada bau asing;
 • Sangat lembut;
 • Warna terang;
 • Keupayaan untuk fantasize dan menunjukkan kecerdasan;
 • Tidak ubah bentuk;
 • Bermain hangat, walaupun bilik itu adalah lantai sejuk;
 • Meringkaskan semua perkara di atas, kita dapat dengan selamat meletakkan ciptaan ini "sangat baik".

Variasi permadani lembut dengan perhiasan berwarna-warni.

Satu versi teka-teki permaidani yang terang untuk semua bilik kanak-kanak.

Versi teka-teki permaidani dengan abjad untuk bilik kanak-kanak.

Mengenai apa yang harus anda perhatikan ketika memilih tikar teka-teki yang lembut, lihat video berikut.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Lantai lembut untuk bilik kanak-kanak: bagus, selesa dan selamat

Cuba memberi ruang kanak-kanak itu tahap keselesaan dan keselamatan maksimum, jangan lupa melupakan kecantikan dan kepraktisan. Perwujudan semua kualiti ini dalam teknologi moden telah menjadi lantai lembut untuk bilik kanak-kanak. Di samping empat aspek penting di atas, anda boleh menambah ciri-cirinya beberapa lagi: hangat, ekologi, kebersihan dan ortopedik. Lantai lembut adalah salah satu penyelesaian yang paling optimum untuk ibu bapa yang menjaga mereka.

Membangunkan teka-teki di bilik kanak-kanak mempelbagaikan masa kanak-kanak

Eva-plast - perkataan baru dalam dunia teknologi

Untuk menghargai semua kelebihan dan kekurangan lantai lembut untuk bilik kanak-kanak, anda perlu terlebih dahulu memahami apa itu. Satu perkataan baru dalam industri adalah penciptaan bahan evaplast itu. Ini adalah bahan komposit, yang memerlukan busa busa. Eva-polimer dinilai sebagai bahan ortopedik yang sangat tinggi. Ia adalah elastik, elastik dan fleksibel. Ini memberi dia peluang untuk tidak berubah bentuk, menjalani kehidupan yang panjang dan mengekalkan rupa yang menarik untuk masa yang lama.

Polimer microporous ini sangat ringan, tidak lulus arus elektrik, yang menyifatkan ia sebagai penebat. Ia digunakan secara meluas dalam bidang perubatan, dalam pembuatan kasut ortopedik, barangan untuk sukan. Kemudahan menggunakan bahan roll ini menjadikannya lebih popular setiap hari.

Lantai eva-lapisan adalah elastik, lembut dan hangat

Bahan moden untuk membuat lantai lembut untuk kanak-kanak

Pengeluaran lantai lembut untuk bilik kanak-kanak mula memperoleh ruang luas yang agak baru-baru ini. Bahan yang sudah digunakan dalam industri lain telah menjadi penemuan sebenar bagi pengeluar penutup lantai. Struktur pelapis tersebut mempunyai sistem dailan. Set jubin modular dihasilkan dengan menghantar peralatan khusus di bawah tekanan tinggi. Dos yang diukur dengan jelas bahan cair dituangkan ke dalam bentuk khas. Selepas penyejukan, acuan terbuka dan produk siap, tahan radiasi ultraviolet, diperolehi. Suhu yang dapat bertahan berada dalam jarak yang luas. Kedua-dua bahan mentah itu sendiri dan produk yang diperolehi mempunyai ciri-ciri fizikal yang diperlukan.

Serangkaian jubin-teka-teki modular memudahkan proses meletakkan penutup dan membolehkan anda menukar lokasi mereka setiap hari

Set jubin dengan kelebihan bergerigi sangat bermanfaat apabila memasang lantai teka-teki lembut.

Penting! Setiap jubin sering mempunyai saiz 30x30 cm, dan ketebalannya boleh 9, 10 dan 12 cm. Pilihan saiz bergantung pada keutamaan pengguna.

Apabila mencipta teka-teki lantai yang lembut untuk bilik kanak-kanak, satu bahagian penting dari kerja itu jatuh bukan sahaja kepada ahli teknologi, tetapi juga pada pereka. Menggunakan kaedah lukisan sebagai percetakan haba untuk setiap elemen, corak digunakan. Ia boleh menjadi satu warna variasi pelbagai warna dan warna atau mana-mana gambar lain. Permukaan diliputi dengan filem khas untuk rintangan haus yang lebih baik daripada elemen modular.

Dengan bantuan percetakan haba pada tikar lembut, anda boleh meletakkan imej haiwan, huruf, nombor dan lukisan lain

Jenis lantai lembut untuk bilik kanak-kanak

Unsur-unsur mat lantai lembut adalah teka-teki yang telah lama disukai kanak-kanak. Mana-mana mozek membawa sendiri bukan sahaja tujuan untuk menarik dan menggembirakan kanak-kanak itu. Selalunya ia adalah salah satu permainan yang membangun dan pembelajaran untuk bayi.

Ini difasilitasi dengan menggunakan angka, huruf, dan angka geometri warna yang berbeza untuk tikar modular teka-teki untuk kanak-kanak. Siri khas direka untuk kategori umur kanak-kanak dari 2 hingga 5 tahun, dari 6 tahun, kanak-kanak sekolah dan remaja.

Ubin dari eva-lapisan boleh vystelit sebahagian dari bilik atau sepenuhnya meliputi seluruh lantai

Kanak-kanak menganggapnya sebagai satu cara gerakan lembut. Kanak-kanak yang lebih tua akan dapat mengembangkan pemikiran dan aktiviti aktif mereka dengan selesa, bermain. Dengan bantuan teka-teki yang lembut untuk kanak-kanak di atas lantai, anda dapat mempelajari haiwan dari zoo, hewan peliharaan, nama bandar, pengangkutan dan banyak lagi.

Modul individu adalah mudah untuk rumah lipat, kotak, kiub dari mereka. Keupayaan untuk menukar teka-teki dengan mudah di tempat membuat lantai lembut setiap hari baru. Kanak-kanak sentiasa belajar dan menguasainya, dengan berkesan membangun dan belajar.

Untuk kanak-kanak usia sekolah, anda boleh memilih penutup lembut dengan tanda jalan dan tanda yang digunakan

Satu set yang menarik dengan gambar dalam bentuk tanda jalan dan tanda, infrastruktur bandar, peta dunia, ilustrasi kartun, watak-watak dongeng akan menjadi subjek permainan luar untuk kanak-kanak berumur 6 tahun. Permaidani - teka-teki dalam bentuk bulatan atau diketahui oleh banyak generasi permainan dalam klasik akan memberi ciri tersendiri khas di dalam bilik kanak-kanak.

Lantai vinil: tambah dan minus, ciri struktur, nasihat mengenai menyusun dan meninggalkan. Struktur dan teknologi pembuatan. Peletakan penutup lantai. Penjagaan lantai vinil.

Kadang-kadang penyelesaian yang cantik dan praktikal akan menjadi penggunaan permaidani lembut berwarna - teka-teki, dengan beberapa gambar tematik terbina dalam. Mereka mempunyai makna yang berbeza dan membuat variasi dalam permainan dan aktiviti kanak-kanak. Pelajar yang lebih tua biasanya memilih jenis nada tunggal, dibuat dalam skema warna yang sama atau dipadankan dengan tekstur pokok, papan catur, parket. Para remaja pilihan juga berhenti di lantai lembut dengan sektor hiasan atau monokrom yang nipis, tidak jelas dengan permukaan pelepasan.

Seks di bilik remaja boleh dihiasi dengan teka-teki dengan corak meniru pokok atau lamina

Penting! Apabila memilih lantai teka-teki yang lembut, umur anak mesti diambil kira. Beberapa jenis lantai lembut untuk kanak-kanak mempunyai bahagian kecil yang boleh dimasukkan ke dalam lubang kosong. Semua tanpa pengecualian, kanak-kanak dikenali sebagai pencinta yang hebat untuk merasai segala-galanya. Sekiranya terdapat butiran kecil, maka ini boleh menjadi bahaya kesihatan.

Oleh kerana kelebihan mereka, produk jenis ini semakin banyak digunakan bukan sahaja untuk bilik kanak-kanak, tetapi juga untuk gim dan pejabat.

Eva-layer - bahan hypoallergenic, mudah ditanggung pembersihan basah, tidak mempunyai bau yang tidak menyenangkan

Pemasangan lantai teka-teki lembut lembut

Lantai lembut untuk bilik kanak-kanak dipasang dengan mudah. Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada beberapa perkara. Sangat penting untuk mengukur permukaan. Agar lantai kanak-kanak yang lembut (teka-teki, tikar) untuk melihat sebatian meratakan khas yang sempurna digunakan untuk meratakan. Dari atas di atas plat timbunan pengganding dari tempat lapis laminated. Jangan gunakan pakar EAF, kerana mereka bukan bahan mesra alam. Kemudian letakkan lapisan filem penebat panas. Di satu sudut modul sentiasa ada anak panah. Semua elemen lantai lembut eko-polimer dilampirkan mengikut anak panah ini dalam satu arah.

Peringkat seterusnya pemasangan - meletakkan jubin lantai lembut secara langsung, yang boleh dilakukan dengan dua cara: pemasangan pada gam dan pemasangan "kering".

Mat lembut mudah disassembled, kanak-kanak di akan akan dapat membuat dari pelbagai elemen permainan

Pemasangan pada pelekat menambah peratusan kekuatan yang ketara. Pelekat untuk digunakan adalah sama seperti meletakkan linoleum. Pertama, susun atur lengkap bilik dibuat mengikut saiz elemen teka-teki. Pemasangan bermula dari bahagian tengah, bergerak secara beransur-ansur dalam semua empat arah. Modul itu dihiasi di belakang dengan gam dan diletakkan di atas lantai, mengikut alur menandakan dan menghubungkannya. Komponen yang dipasang disusun dengan tukul getah untuk pengecutan yang lebih baik. Selepas melengkapkan pemasangan di seluruh kawasan, perlu berjalan dengan roller getah. Prosedur sedemikian akhirnya akan membetulkan semua titik penyambung dan memastikan kesesuaian modul sepenuhnya.

Perlindungan lembut akan memastikan keselamatan kanak-kanak semasa permainan di atas lantai

Pemasangan lantai lembut teka-teki "kering" membolehkan penggantian mudah modul yang berasingan. Selain itu, pita pelekat dua sisi, terpaku pada permukaan dalaman unsur-unsur, akan menguatkan teka-teki. Kelebihan bergigi disambungkan ke hujung, komponen komponen disusun dengan kemas dan sudah disambung dengan mudah.

Penting! Apabila memasang kaedah "kering", perlu menggunakan papan untuk memperbaiki unsur-unsur.

Permukaan salutan salutan akan mengelakkan tergelincir dan jatuh dari bayi

Ciri khas lantai lembut sejagat

Kualiti positif tikar lantai lembut untuk kanak-kanak:

 • keselamatan untuk kanak-kanak. Ia selalu datang dahulu di banyak ibu bapa. Walaupun kanak-kanak jatuh, kerosakan akan lebih rendah daripada menggunakan jenis salutan yang berlainan. Ini benar terutamanya jika bilik mempunyai slaid kanak-kanak;
 • Mat lantai lembut yang bersih untuk kanak-kanak tidak ragu-ragu. Penjagaannya mudah dan ringkas, menggunakan air sabun dan berus lantai lembut, atau hanya span kering;
 • haba penebat haba - polimer tidak lulus haba, menyimpannya di tempat yang betul;

Polimer, dari mana pad dibuat, mempunyai kualiti penebat haba

 • hypoallergenic - adalah mustahil untuk mengumpul habuk dan mikroorganisma berbahaya, yang sering bertindak sebagai alergen kepada banyak kanak-kanak;
 • lapisan sedemikian mempunyai kesan kalis bunyi yang sangat baik;
 • tidak lulus penyejatan, mempunyai kesan penebat wap;
 • rintangan kelembapan salutan memastikan kekeringan yang berterusan, pembersihan basah tidak akan merosakkannya;
 • tiada bau yang tidak menyenangkan;
 • disebabkan oleh ciri ortopedik evapolymer, walaupun sebarang lipatan tidak merosakkan struktur modul;

Saiz umum jubin lantai lembut adalah 30x30 cm dengan ketebalan 9, 10 atau 12 cm

 • warna boleh sama sekali berbeza: dari motif kanak-kanak kartun ke permukaan yang dihiasi untuk kayu, parket, dll. Ini menjadikannya sesuai untuk apa-apa jenis dalaman;
 • Jangan tergelincir;
 • bukan bahan toksik;
 • Jangan menjalankan arus elektrik, yang menambah peratusan keselamatan kepada kanak-kanak;
 • jika anda menggunakannya dalam bentuk yang tidak bercagar, seperti karpet, anda boleh dengan mudah mengangkutnya, bawa ia berjalan-jalan atau dacha;
 • penukaran komponen-komponen menjadikannya mudah mengubah elemen modular yang rosak.

Salah satu kelebihan teka-teki permaidani ialah ia boleh disassembled dan dibawa bersama anda ke jalan atau untuk melakukan perjalanan

Kualiti negatif dari permaidani lembut di atas lantai:

 • tidak bertujuan untuk latihan fizikal aktif;
 • Anda tidak boleh berjalan di atas kasut di atas tapak tebal;
 • Jangan gunakan bahan kimia untuk membersihkannya, kerana warna akan pudar, dan akhirnya boleh dipadamkan sepenuhnya.

Apabila memilih, anda perlu memberi perhatian kepada pengilang, dan hanya mempercayai jenama terbukti. Produk itu semestinya mempunyai persijilan, jika tidak, sebagai karpet teka-teki untuk kanak-kanak (seks lembut) boleh diragui. Pembongkaran harus berlaku di rumah pelanggan, tidak boleh diterima untuk membeli barangan dengan pembungkusan yang rosak.

Lantai lembut di ruang permainan dihiasi dengan jubin dengan saiz yang berbeza

Ciri-ciri di atas adalah fleksibiliti lantai hangat yang lembut. Menurut ulasan, lantai lembut mempunyai kelebihan yang jelas untuk bilik kanak-kanak berbanding dengan jenis lapisan lain. Ramai ibu bapa telah menghargai pendekatan kreatif seperti reka bentuk nurseri, dan menggunakan teka-teki karpet sebagai unsur praktikal, membangun, berfungsi dan hiasan di dalam bilik.

Tutup untuk taman permainan di negara ini: permainan luaran yang selamat

Laminate di bahagian dalam apartmen: gambar contoh terang hiasan bilik

Siling yang ditangguhkan dari plasterboard: foto, reka bentuk bilik yang berbeza

Reka bentuk bilik mandi, digabungkan dengan tandas: foto dalaman dan penyelesaian yang menarik

Arbor: gambar-gambar astaka asal yang ringkas dan cantik

Kabin mandi: saiz dan harga, reka bentuk foto bilik mandi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =