Templat 3D templat gambar kertas – 314167.info

Templat 3D templat gambar kertas

Aplikasi volumetrik kertas: corak, corak, corak

Baru-baru ini saya membeli banyak buku untuk anak perempuan saya dengan aplikasi volumetrik - untuk merampas pendudukan mereka yang sangat menarik. Semua angka adalah cembung. Terdapat buku-buku mengenai aplikasi kertas besar, di mana semua butirannya terpaku pada lembaran berasingan, dan terdapat artifak tiga dimensi, yang mewakili pembinaan kertas yang berasingan.

Di bawah saya memetik gambar dari buku yang saya beli, mungkin seseorang akan berguna. Saya tersebar dengan tujuan kenalan, pada dasarnya, semua buku adalah murah dan di sana adalah perlu, sebenarnya, hanya untuk memotong dan gam segala-galanya. Oleh itu, saya lebih menguntungkan untuk membeli buku daripada mengganggu dengan kertas berwarna. Nah, dalam buku semua gambar yang sama semuanya dibuat daripada poligrafi yang baik.

Permohonan volumetrik untuk pembangunan kanak-kanak

Dalam pembuatan aplikasi besar-besaran, kanak-kanak itu kemudiannya meneruskan dari gambaran yang datar ke yang besar, yang memajukan pemikiran spasialnya. Nah, komponen kreatif membolehkan kanak-kanak mempelbagaikan dan melakukan perkara-perkara yang benar-benar indah, yang memberi keyakinan kepada anak.

Aplikasi volumetri dalam bahan ini diambil dari beberapa buku siri ini "Aplikasi 3D 3D". Saya membawa gambar untuk rujukan, mungkin seseorang akan berguna. Ia bernilai setiap buku di rantau ini sebanyak 36 Rubles dan termasuk 4 aplikasi besar.

Oleh itu, di bawah ilustrasi pustaka Volumetric buku "Anak anjing nakal", dibeli di sini.

Di sini, gambar ini dengan saranan teratur adalah sama untuk semua buku siri ini, saya tidak akan menduplikatnya dalam aplikasi lain yang banyak.

Inilah latar belakang di mana kami menyisipkan butir-butir tersebut.

Di sini ia perlu dipotong.

Dan ini adalah bahagian belakang butiran terperinci dengan tanda, di mana untuk memohon gam.

Permohonan volumetrik "Puppy nakal"

Latar belakang untuk aplikasi gluing.

Bahagian pemotongan.

Bahagian belakang terperinci dengan tanda, di mana untuk memohon gam.

Di sini dan kemudian segala-galanya adalah sama, seperti dalam dua contoh pertama aplikasi tebal.

Dan ini adalah kerja-kerja siap sedia, yang perlu dilakukan.

Saya tidak mempunyai masa untuk mengimbas litar ikan, kerana anak perempuan saya dan saya dengan cepat melekatkannya - kanak-kanak itu sangat menyukainya. Dan, yang paling penting - semuanya dilakukan dengan mudah dan cepat. Terutamanya menyenangkan ialah hakikat bahawa jumlah gambar itu dibuat secara terima kasih kepada apa yang dipanggil. "recesses9quot; di atas kertas.

Di sini kita mempunyai ikan sedemikian dengan payung.

Berikut adalah ilustrasi dari aplikasi Volume buku "Beruang teddy", dibeli untuk 36 Rubles di sini.

Permohonan volumetrik "Maki Flowers"

Permohonan volumetrik "Teddy Bear"

Contoh aplikasi yang banyak digunakan dari buku ini.

Dan kini sebuah buku kecil. "Roket ruang", dibeli untuk 36 Rubles di sini.

Dan inilah contoh-contoh aplikasi pukal sedia untuk buku ini.

Beritahu rakan anda

Terima kasih banyak. Segala-galanya cantik dan jelas. >> "class = smiles" >> "class = smiles" >> "class = smiles" >> "class = smiles>

Terima kasih, hebat. Anak perempuan gembira! >> "class = smiles>

Permohonan kertas volumetrik

Siapa di zaman kanak-kanak tidak bermimpi untuk terbang ke langit? Beritahu kami tentang impian anda dengan bantuan kertas berwarna: menghias bilik anda dengan aplikasi kertas yang "mendung" atau kad hadiah.

Kami membuat aplikasi tiga dimensi dari kertas

Terdapat 2 cara untuk melakukan aplikasi pukal dengan tangan anda sendiri, dan saya dengan senang hati akan memberitahu Anda tentang mereka.

Templat cetak awan dan belon untuk aplikasi, kami melipat kertas dengan akordion dan memotongnya.

Letakkan kosong pukal kami di latar belakang. Ia sepatutnya kelihatan seperti ini (hanya belon yang kita miliki akan menjadi pepejal):

Lukis dan potong awan dan belon, seolah-olah kita akan melakukan perkara biasa permohonan kertas. Dan sekarang kita memberikan butiran kepada jumlah: kita mengambil dua bola atau awan yang sama, bengkokkannya di tengah dan menjahit. Di sini:

Awan dan belon - ini bukan semua kraf yang diperbuat daripada kertas, yang akan saya ceritakan tentang hari ini. Seterusnya - pesawat.

Gunakan templat untuk menyediakan butiran untuk aplikasi kertas.

Dan sekarang kita akan meletakkan semuanya bersama!

Dan anda boleh membuat burung dari kertas! Anda boleh menggunakan templat ini.

Potong burung pada kontur. Kami membengkokkan betul-betul separuh dan gam, meninggalkan sayap. Sekarang berhati-hati membengkokkan sayap di sepanjang garis putus-putusnya. Kami mengikat rentetan, dan semuanya - burung itu bersedia untuk penerbangan!

Fantasize, menggabungkan tiga dimensi kraf kertas dalam aplikasi unik atau hiasan dalaman. Di sini, sebagai contoh, anda boleh menambah awan bukan belon atau kapal terbang, tetapi hanya pelangi berwarna-warni:

Atau, sebagai contoh, berikut adalah burung:

Nasib baik dalam kerja anda! Dan jika anda ingin membuat lebih banyak aplikasi kertas dari templat, Anda berada di sini:

Permohonan kertas volumetrik

Untuk meninggalkan komen, sila log masuk

© 2010-2018, "The Pustunchik". Maklumat dan hiburan kebangsaan

portal kanak-kanak. Segala-galanya untuk pembangunan, latihan dan rekreasi kanak-kanak.

Menggunakan bahan portal "Pustunchik" dibenarkan sahaja

dengan izin terdahulu kakitangan editorial dan dengan pautan yang aktif

Permohonan kertas volumetrik. Kaedah pengeluaran dan templat untuk kraf

Kerajinan kertas adalah cara yang indah untuk menghabiskan masa bersama anak-anak dan ibu bapa mereka. Untuk bekerja dengan aplikasi tidak lebih sukar daripada melipat kertas origami: cukup untuk menggariskan kontur angka masa depan dan memotongnya, jika ia datang kepada pilihan rata. Dan produk yang tebal menjadikannya mungkin untuk menyusun mereka keseluruhan gambar yang menarik tepat untuk melegakan mereka. Dan, tentu saja, dengan mereka, anda boleh membuat banyak aksesori menarik untuk rumah itu.

Permohonan volumetrik bunga dari kertas: kelas tuan

Daripada semua templat mungkin untuk aplikasi yang paling menarik dan pelbagai fungsi boleh dianggap sebagai bunga. Sebagai tambahan kepada fakta bahawa spesies mereka pelbagai, hampir semuanya boleh dihiasi dengan bunga: dari poskad ke panel besar, butiran dalaman kecil, dll. Oleh itu, elemen ini perlu dikuasai oleh semua orang yang mula terlibat dalam kraf kertas. Bergantung pada bunga yang anda pilih, tahap kerumitan ditentukan.

Sebagai contoh, untuk membuat daisy klasik, ia akan mengambil masa tidak lebih daripada setengah jam. Untuk melakukan ini, pada kertas putih bujur-kelopak ditandakan, yang boleh dimajamkan sedikit di sisi untuk mendapatkan unsur-unsur sempit. Jika anda mengingati struktur chamomile ini, ia menjadi jelas bahawa kelopaknya disusun dalam beberapa baris: yang sama akan dipaparkan dalam permohonan itu. Di samping itu, anda akan memerlukan kertas hijau sebagai latar belakang, serta sekeping kecil kertas kuning, dari mana teras bunga akan dipotong.

Kelopak dipotong dalam kuantiti 16 kepingan. saiz terbesar, dan kemudian 12 keping lagi, dikurangkan panjangnya 3 mm, dan lebarnya - 2 mm. Dengan pangkalan mereka, mereka disisipkan ke latar belakang yang dipilih, membentuk bulatan: yang lebih rendah dari kelopak besar, yang lebih tinggi dari mereka yang lebih kecil. Dan langkah terakhir ialah penambahan teras bulatan kuning. Ia boleh menjadi lebih menarik jika daun kuning dua belah kecil dirobohkan ke bahagian-bahagian kecil, melancarkan tempat yang sepatutnya pada inti pada chamomile dengan gam, dan, memerhatikan bentuk bulatan, tuangkan serpihan kuning di sana. Kemudian pusat bunga akan berubah menjadi berbulu.

Tetapi tidak dengan semua bunga semudah dengan chamomile. Sebagai contoh, bola pion volumetrik dicipta oleh teknologi lain: kertas lembut, longgar, tekstur yang paling berotot atau serupa dalam tekstur dengan tuala kertas. Ia dipotong menjadi segi empat, panjang sisi yang dipilih secara sewenang-wenangnya, tetapi bulatan bunga masa depan mesti memasuki alun-alun. Lapisan kertas (8-10 keping) ditapis di antara satu sama lain, di tengahnya mereka diikat dengan benang, yang terikat pada simpul di sebelah yang salah.

Pada kadbod tebal corak peony ditarik, selepas itu ia dipindahkan oleh strok ke lapisan atas kertas berwarna. Semua lapisan terpotong sekaligus pada kontur yang ditarik, maka transformasi mereka menjadi kelopak bermula. Oleh kerana peony adalah berbulu dan tebal, algoritma berfungsi seperti berikut. Bulatan kertas atas meningkat, memegang pusat benang, tepinya bersama-sama, dan anda perlu memecahkan kertas sedikit. Lapisan ini harus kekal dalam kedudukan tegak ini.

Di belakangnya, lembaran kertas seterusnya juga naik, tetapi tidak begitu ketat, dan sekali lagi sedikit kusut. Ke atasnya diperlukan untuk mengangkat setiap lapisan, setiap kali mengurangi derajat pengurangan hujungnya: yang paling rendah harus bergerak sedikit dari permukaan di mana peony terletak.

Aplikasi Tahun Baru dari kertas berwarna: model tiga dimensi

Sebelum Tahun Baru, semua skema kraf kertas menjadi sangat relevan: sangat bagus untuk menerima hadiah yang dibuat dengan tangan anda sendiri. Dan tidak akan ada keperluan untuk menghiasi rumah anda sendiri. Melalui aplikasi kertas tebal, anda boleh membuat poskad atau gambar yang indah yang akan digantung di ruang tamu semasa cuti. Objek utama pada mana-mana produk ini akan menjadi pokok Krismas.

Cara paling mudah untuk menciptanya adalah aplikasi pukal sebahagian besarnya. Untuk tujuan ini, kontur tulang herang masa depan ditarik pada kertas latar belakang kertas yang dipenuhi dengan gam di dalamnya. Adalah lebih baik menggunakan PVA, kerana gam di dalam tong tidak membaiki unsur-unsur yang diperlukan dengan cukup ketat, kecuali jika ia ditekan. Dan ini tidak boleh dilakukan dalam kes ini.

Sekarang dari kertas hijau dua segi kecil atau segi tiga dipotong, yang berkedut oleh tangan dan dalam keadaan cacat mereka bangun dengan angka yang telah ditetapkan. Mereka sedikit ditekan terhadap permukaan ketulan, dan, jika perlu, dipaksa mengikut kontur.

Jika tidak, anda boleh mengisi templat tersebut, jika dari setiap kertas berwarna anda memutarkan bola ketat, yang juga melekat seluruh siluet pokok Krismas yang ditarik. Tetapi dalam keadaan ini, anda perlu bekerja dengan lebih berhati-hati, dengan berhati-hati melampirkan setiap elemen. Tetapi di sini lebih mudah untuk segera "menghiasi 9raquo; pokok, jika beberapa bola keluar daripada kertas yang berbeza dari hijau dan susunnya dalam baris secara menyerong, membentuk kalungan. Dengan cara yang sama, anda boleh membuat tiruan bola Krismas, yang akan menjadi lebih menarik jika ia berdasarkan foil dan bukan kertas berwarna.

Dan anda boleh membuat poskad dengan kejutan: dari kertas hijau memotong 3 bulatan, masing-masing diameter lebih besar daripada yang lain dengan 2-3 cm Oleh itu, diameter anggaran mereka akan sama dengan 5, 8 dan 11 cm. Bilangan bulatan boleh ditingkatkan menjadi 5- ti, masing-masing menambahkan dimensi: mereka perlahan-lahan akan meningkat. Pada setiap mereka garis radius ditarik ke pusat, dan hirisan dibuat bersama dengan gunting.

Kemudian anda perlu mengumpul setiap bulatan dengan peminat. Buka kad itu, letakkan asas bulatan kecil ke titik teratas di dalam lipat kad pos, gam di sisi fan9raquo; kepada bahagiannya. Yang sama untuk seluruh "fans9raquo;, meletakkan mereka supaya yang paling besar adalah di bahagian bawah: anda akan mendapat tulang tiga dimensi yang akan muncul apabila setiap kad pos dibuka.

Hakikat bahawa gambar anda akan kelihatan tidak bergantung kepada kerumitan aplikasi tertentu, tetapi pada idea awal dan tata letak semua elemen di latar belakang umum. Sebagai contoh, beberapa ilustrator fesyen menambah gambar mereka dengan aplikasi tebal bukan sahaja dari kertas, tetapi juga dari elemen kecil lain: kelopak bunga, manik, manik, dll. Dalam karya mereka, seseorang dapat mencari inspirasi untuk kerajinan mereka sendiri: contohnya, bukan keseluruhan gambar boleh dilakukan dengan aplikasi yang banyak, tetapi hanya sebahagian daripadanya.

Menarik bayang penari, cat mereka, dan skirt memberi kegemilangan kerana permohonan: kertas warna bermuka dua koyak menjadi kepingan kecil dan memakai gam, tidak menekan dengan kukuh kepada latar belakang, supaya tidak membunuh kelantangan. Lebih susah payah akan berfungsi jika kertas dipotong menjadi jalur panjang yang digulung dengan "ulitki9raquo; dan bahagian-bahagian ini mengisi ruang keseluruhan tutus itu.

A tangkai Mimosa, yang mana template kelihatan sangat mudah, boleh menjadi menarik, jika pihak-pihak bujur daun bertukar menjadi lebih halus dan pinggir panjang. Untuk tujuan ini, sayap meningkat dan melebarkan ke pusat menegak, tidak mencapai 1-2 mm. Dan bukan sahaja daun tetapi juga bunga telah menjadi lebih hidup, kepingan kertas tidak dipotong persegi dan, dalam apa jua bentuk, maka berhati-hati dirawat dengan gam dan saling dalam gebu, tetapi kecil bola.

Yang lebih kacau anda akan bertindak, melekatkan "petals9raquo;, tidak mengawal urutan sambungan mereka, lebih semulanya bunga akan kelihatan. Sebagai tangkai, di mana daun dan bunga akan menetap, anda boleh menggunakan kawat lembut, disisipkan dengan kertas beludru warna hijau gelap.

Yang paling menarik adalah aplikasi tiga dimensi di mana tekstur bergantian: sebagai contoh, bahagian rata boleh dibuat dari kadbod tebal dengan permukaan velor. Lembut dan besar - dari kertas yang lebih nipis: beralun, dengan perhiasannya, sepenuhnya matte. Jika artifak yang ditetapkan masa untuk bercuti, tiada apa yang akan menghalang peringkat akhir menghiasi ia dicincang hujan, confetti, dan lain-lain. Perkara E kertas halus, yang ditetapkan pada pelekat telus.

Sebaik sahaja anda mampu untuk menguasai dicadangkan aplikasi berjumlah pilihan artikel kertas, anda boleh cuba menggunakan template yang sama dalam teknologi produk "kvilling9raquo;, ia juga adalah sejenis jumlah permohonan, tetapi tahap kerumitan yang lebih tinggi.

Pembaca yang dihormati, kami akan senang menerima terima kasih, serta kritikan dan sebarang komen. Kami bersama-sama membuat laman web ini lebih baik.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 32