Tenggelam dalam tandas

Kecil tenggelam ke tandas

Pemilik bilik mandi gabungan mengalami banyak kesulitan, tetapi tata letak ini juga mempunyai kelebihan tertentu. Sebagai contoh, anda boleh menjalankan semua prosedur kebersihan di satu tempat, bukannya tergesa-gesa antara tandas dan bilik mandi.

Keupayaan untuk membasuh tangan dengan segera selepas tandas, tanpa menyentuh pemegang pintu dan suis, adalah kelebihan yang hebat. Bilik mandi berasingan sering kekurangan ruang untuk memasang sinki penuh, tetapi pengeluar paip mempunyai penyelesaian yang elegan dan praktikal untuk masalah ini - singki kecil direka khusus untuk tandas.

Mengenai ciri-ciri dan jenis perlawanan paip ini, kami akan memberitahu anda secara terperinci dalam artikel hari ini.

Ciri utama cengkerang tersebut adalah saiz kecil, yang membolehkan mereka diletakkan walaupun di dalam bilik terkecil. Terima kasih kepada reka bentuk yang bijak dan reka bentuk laconic, basuh mini boleh dipasang hampir di mana saja, tanpa melanggar reka bentuk ergonomik bilik mandi.

Tenggelam kecil untuk tandas dibezakan oleh beberapa parameter utama: saiz, bentuk, kaedah pemasangan, bahan pembuatan. Pembeli mempunyai pilihan di kalangan beratus-ratus model, jadi sesiapa sahaja yang membuat teka-teki dengan membeli shell tersebut semestinya akan mencari pilihan yang betul.

Terutama untuk basuh kecil di dalam tandas, peralatan sanitari sedang dibangunkan - kren, pengadun, dan lain-lain, yang lebih padat daripada yang konvensional.

Memilih tenggelam kecil untuk tandas, pertama sekali anda perlu membuat keputusan mengenai saiznya. Ia perlu untuk meneruskan dari kawasan bilik mandi dan ketersediaannya di ruang bebas. Terdapat garis saiz untuk cengkerang itu, tetapi ada juga model reka bentuk yang mempunyai dimensi tidak standard.

Biasanya saiz peralatan paip ditentukan oleh tiga parameter: panjang, lebar dan ketinggian.

Panjang basuh untuk tandas sangat kecil, kerana ia hanya bertujuan untuk membasuh tangan, jadi dalam mangkuk besar tidak diperlukan. Jauh mini terpanjang adalah 45 sentimeter panjang, dan yang paling pendek panjangnya kira-kira 20 sentimeter. Model miniatur cenderung lebih popular: kebanyakan pembeli membeli kerangka panjang 23 sentimeter.

Lebar, atau kedalaman shell - ini adalah salah satu kriteria yang paling penting, kerana ia bergantung padanya, betapa selesa anda akan menggunakan perlawanan paip ini. Model terbesar tidak dapat dipanggil padat, kerana lebarnya 65 cm dan baskom sempit hanya 18 cm lebar.

Ketinggian kerap biasanya tidak begitu penting bagi pembeli, kerana praktikalnya tidak mempengaruhi ruang yang berguna untuk peralatan ini. Ketinggian model di pasaran berkisar antara 7 hingga 62 cm, dan biasanya ketinggian alas di mana mangkuk dipasang diambil kira. Permintaan yang paling besar adalah untuk ketinggian standard - 18 cm.

Tenggelam tandas terkecil tidak berfungsi dengan baik - mereka hanya boleh mencuci tangan dan membilas span anda untuk pembersihan, tetapi lebih banyak tidak diperlukan, kerana untuk segala-galanya terdapat tenggelam yang besar di bilik mandi. Oleh itu, antara kemudahan dan kecekapan, kebanyakan pembeli memilih yang terakhir.

Tempat paling rendah diduduki oleh sampah buatan, serta model bentuk yang tidak standard - bulat, bujur, dan lain-lain. Kerana kenyataan bahawa cengkerang ini tidak mempunyai sudut, mereka dapat didekati dari kedua belah pihak, sehingga lebih mudah memilih tempat untuk dipasang.

Berikut adalah beberapa pilihan untuk basuh kecil:

 • sinki sudut Melana MLN-8010A, 23x23x13 cm;
 • Cakera pusingan Scarabeo IN-OUT 25 8019, 24.5x24.5x14 cm;
 • segi empat sinki Hidra LOFT LO20, 32x20x12 cm;
 • sinki separa bulat Melana MLN-7947A, 40.5x22.5x13 cm.

Oleh kerana dalam keadaan kekurangan ruang bebas setiap sentimeter ruang adalah penting, reka bentuk basuh kecil untuk tandas menyediakan pemasangan seperti itu, di mana "dimakan" akan sesedikit mungkin. Oleh itu, model suspensi yang paling popular, untuk pemasangan yang tidak memerlukan kekaki atau kekaki.

Basuh mini yang ditangguhkan dipasang ke dinding dengan menggunakan kurungan logam. Bagaimanapun, dengan kaedah pemasangan ini, semua paip dan hos yang dibawa ke sinki tetap kelihatan, jadi jika anda tidak menyembunyikan komunikasi di belakang dinding palsu, reka bentuk seperti itu tidak akan kelihatan sangat estetik. Kelebihan kerang gantung adalah bahawa mereka tidak mengganggu pembersihan di tandas.

Pemilik bilik mandi terdekat, sebagai peraturan, memilih sinki sudut. Model sedemikian juga sesuai untuk bilik bukan standard, contohnya, tandas yang sangat panjang atau sempit. Cangkerang segi tiga juga bagus untuk bilik mandi, di mana ada niche dan jeti.

Apabila membeli baskom mini sudut, anda perlu mengambil kira banyak butiran. Jadi, dia tidak sepatutnya mengganggu pembukaan dan penutup pintu tandas dan, dengan itu, pintu keluar dari bilik. Pengadun itu hendaklah sebagai padat dan rendah yang mungkin, jika tidak, jet air akan disembur di seluruh bilik.

Yang paling "berlari" saiz penyejukan sudut kecil untuk tandas adalah 25x25 cm Namun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, model dengan dimensi 23x23 cm semakin meningkat dalam permintaan.

Jika kawasan tandas anda membolehkan anda menggunakan ruang di bawah sink, lihatlah basuh mini, yang boleh dipasang di jalan pintas khas. Batu karang tidak hanya melaksanakan peranan untuk mangkuk, tetapi juga menyembunyikan komunikasi yang disambungkan ke sinki, tetapi ia juga merupakan tempat penyimpanan bahan kimia rumah tangga dan pembersihan pembersihan. Beberapa almari dilengkapi dengan kotak di mana anda boleh menyimpan produk tuala dan kebersihan.

Cengkerang kecil dengan batu karang datang dalam beberapa jenis:

 • Model overhead;
 • model dengan kekaki (juga jenis kekaki, tetapi tanpa pintu dan laci);
 • Model mortise;
 • model dengan countertop terbina dalam.

Untuk pembuatan sinki kecil yang dimaksudkan untuk dipasang di tandas, gunakan jenis bahan berikut:

 1. Porcelain - kerang seramik dihasilkan oleh tembakan panjang, sehingga sangat tahan lama dan cukup mahal.
 2. Faience adalah bahan yang paling popular dan boleh diakses di mana sebahagian besar barang kebersihan dibuat.
 3. Batu semulajadi - kelihatan sangat mengagumkan, tetapi ia adalah bahan mahal dan tidak sangat praktikal.
 4. Batu buatan - alternatif yang sangat baik untuk bahan mentah semulajadi, ia tidak kelihatan lebih buruk, tetapi bahan ini lebih murah dan lebih mudah digunakan.
 5. Logam - lebih kerap digunakan dalam pembuatan sinki dapur daripada pengeluaran kerang kecil "tandas", tetapi untuk bilik mandi dengan gaya hi-tech pilihan terbaik tidak dijumpai.
 6. Kayu adalah satu lagi bahan yang jarang dan mahal; cengkerang tersebut sukar dicari kerana dijual kerana ia dibuat terutamanya atas pesanan.

Penyelesaian menarik yang membolehkan penggunaan ruang yang ketat adalah pemasangan tenggelam ke atas tandas. Baskom mini yang diletakkan di atas tangki longkang tidak menduduki kawasan yang berguna, jadi idea ini pastinya akan menyenangkan pemilik tandas terkecil. Jika anda tidak terlalu terhad dalam dana, maka lihatlah model paip gabungan moden yang menggabungkan fungsi mangkuk dan mangkuk tandas.

Setelah memutuskan untuk memasang sinki kecil di dalam tandas, fikirkan sambungan sambungan mandi higienis - bidet analog yang lebih padat dan berpatutan. Hos mandi dengan penyiraman boleh disambungkan terus ke basuh, menggunakan mixer khas dengan lubang tambahan untuk ini.

Ketahui lebih lanjut mengenai kerang kecil di bilik mandi dan bagaimana untuk memilih perlawanan paip ini dalam video berikut.

Sink kaca: kelebihan dan kriteria pemilihan

Siphons untuk tenggelam: jenis, ciri pilihan dan pemasangan

Sink-tulip - tenggelam pada kekaki di bilik mandi

Double sink untuk bilik mandi

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Tandas dengan sinki

Baskom dalam tandas tidak diragukan lagi adalah satu perkara yang mudah, tetapi untuk pemasangannya, kawasan bilik hendaklah sekurang-kurangnya 1.5 sq.m. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan sinki kecil, atau versi mini, maka ada kemungkinan. Lihat dalam foto kami melaporkan contoh nyata sinki yang dipasang dalam tandas pelbagai bidang dan gaya.

Gambar tandas dengan cangkang pada contoh sebenar.

Reka bentuk tandas gabungan di Khrushchevka 1,5x1,5 m. Dengan pintu masuk dari dapur

Perancangan rapat bukan penghalang. Di bilik mandi ada pancuran, basuh, dandang dan tandas. Butiran menarik adalah pintu masuk ke bilik mandi dari dapur.

Reka bentuk toilette 2 sq.m. dengan sinki dan pancuran mandian yang bersih, siling palsu dan mesin basuh

Tandas dalam gaya minimalis. Hampir sepenuhnya putih, dengan sinki dan pancuran mandian yang bersih. Terdapat tempat untuk mesin basuh.

Reka bentuk hijau digabungkan dengan tandas bilik mandi, di mana tidak ada keperluan

Dindingnya berjubin dengan warna hijau yang ceria. Terdapat pancuran tertutup, sinki dengan tandas gantung. Elemen minimum, anda boleh katakan, minimalism.

Reka bentuk tandas ringan 1.6 meter persegi dengan tandas gantung, tenggelam dan alas untuk menempah (10 foto)

Bilik mandi dilengkapi dengan semua kemudahan: dengan pancuran mandian yang bersih, pemanas air, sinki. Dinding dan lantai berjubin. Benar, seperti yang diakui oleh tuan rumah, kawasan pedalaman belum diingati.

Varian yang luar biasa menggabungkan tandas dan almari dengan siling lath

Laporan foto mengenai kombinasi almari dan tandas dengan siling lath.

Tenggelam terkecil untuk tandas: dimensi. Reka bentuk tandas kecil dengan tenggelam

Memandangkan fakta bahawa banyak penduduk di dunia kita, malangnya, perlu menguburkan beberapa meter persegi, ergonomi adalah kriteria yang sangat penting dalam pemilihan perabot dan perkakas kebersihan. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan tentang tenggelam kecil untuk tandas, yang membolehkan anda untuk memberikan bilik ini dengan indah dan pada masa yang sama meninggalkan sentimeter persegi yang didambakan secara percuma. Nah, mari kita perhatikan detail ini pedalaman dengan lebih terperinci dan tentukan saiznya.

Apabila anda memerlukan sinki kecil

Kebanyakan bangunan jenis lama tidak direka untuk fakta bahawa basuh basuh-standard boleh dipasang di bilik mandi. Dalam sesetengah kes, kehadiran elemen paip ini, pada dasarnya, dikecualikan. Oleh itu, untuk menjadikan hidup anda lebih selesa selepas pembaikan dan, yang paling penting, lebih bersih, dan cucian kecil untuk tandas dicipta. Juga terperinci yang serupa sering dijumpai di tandas awam. Di mana pun terdapat sejumlah besar orang, sangat penting untuk menjaga sebanyak mungkin ruang bebas. Dalam kes yang jarang berlaku, basuh kecil untuk tandas dipasang di keluarga dengan anak-anak. Jika parameter tandas membenarkan, kemudian di sebelah baskom standard mereka meletakkan aksesori9raquo sedemikian; di mana ia adalah selesa untuk percikan kanak-kanak.

Seperti mana-mana perkakas kebersihan lain, baskom yang sama boleh kedua-duanya mempunyai saiz standard, dan dihasilkan mengikut lakaran anda. Oleh itu, untuk memulakan, kita akan mempertimbangkan perkara pertama, kerana ia lebih banyak daripada belanjawan. Oleh itu, lebar, sebagai peraturan, berkisar antara 30 hingga 55 sentimeter, kedalaman - dari 25 hingga 55. "Golden9raquo; standardnya pada masa sekarang adalah mesin basuh dengan lebar tepat 23 sentimeter, yang dipasang di banyak tandas awam.

Sekarang mari kita bincangkan sudut pembersih kecil untuk tandas. Dimensi struktur tersebut sedemikian rupa sehingga mereka boleh kelihatan lebih rumit: lebarnya adalah kira-kira 40 sentimeter, kedalaman adalah sama. Walau bagaimanapun, kelebihan struktur ini hanya 28 cm. Juga, kita mengambil kira bahawa ia adalah di sudut, oleh itu ia akan menempati ruang yang sangat sedikit.

Sekarang kita akan membincangkan bagaimana untuk mengambil ukuran, agar betul dan baik memasang sinki kecil di dalam tandas. Dimensi, pertama sekali, dikeluarkan dari seluruh bilik. Ini adalah panjang dan lebar ruang tandas anda, kehadiran sudut-sudut menonjol atau dinding-dinding cerobong di dalamnya. Selepas itu, tentukan di mana tempat basuh akan kelihatan cantik dan selesa. Bahagian depannya tidak boleh dibayangi, tetapi dari sisi anda boleh meletakkan apa-apa. Kita juga perlu mengukur parameter mangkuk tandas, mandi dan barangan lain yang ada di dalam bilik. Perkara utama adalah bahawa mereka semua terletak di ruang bebas.

Selepas anda memutuskan saiz, pergi ke kualiti. Apabila membeli, tentu saja, ia patut memberi perhatian kepada integriti dan reka bentuk yang tidak disengajakan. Enamel ini, kehadiran retak, kerepek, dan lain-lain. Selepas anda perlu mengambil mixer ke meja basuh seperti itu. Taraf di sini tidak sesuai, jadi anda perlu mencari yang tinggi dan pada masa yang sama kecil, supaya anda tidak perlu menggugurkan tangan anda. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa bekas basuh yang sangat kecil dipasang dengan tandas kebersihan untuk tandas. Sekiranya rancangan mempunyai sesuatu yang serupa, maka basuh dibeli segera dengan semua komponen yang berkaitan.

Ciri-ciri bahan dan pembuatan

Mana-mana, walaupun terkecil, tenggelam untuk tandas, serta tulip besar-tulip, boleh dibuat dari apa-apa. Ia boleh menjadi faien, seramik, kaca terbaja, logam bukan ferus, batu semula jadi atau tiruan, komposit kuarza ... Dari senarai ini dapat dicatat bahawa dua bahan pertama adalah yang paling biasa. Mereka bertemu di institusi awam dan di pangsapuri. Namun, selebihnya adalah lebih hebat, kerana mereka lebih mahal dan ditubuhkan sama ada di kelab dan restoran mahal, atau di tempat tinggal yang bergaya. Perhatikan bahawa jika anda ingin mengaturkan pangsapuri anda dengan indah, tetapi tidak membelanjakan terlalu banyak, maka berhenti memilihnya di kaca yang keras. Ia kelihatan mewah dan pada masa yang sama bersahaja, stabil dan tahan lama (tidak seperti batu yang memerlukan penjagaan yang berterusan).

Jenis dan variasi bentuk dan saiz

Seperti yang dinyatakan di atas, adalah penting bahawa tenggelam sesuai dengan saiz tandas anda. Ia juga bergantung pada ini, ia akan menjadi dinding atau sudut anda. Adalah lebih baik menggunakan sinki sudut kecil untuk tandas jika bilik mempunyai bentuk segi empat tepat, panjang. Di dalam basuh pinggan persegi, basuh basuh boleh dipasang di belakang tandas, menggantikan kedua di sepanjang dinding. Kami memberi perhatian kepada hakikat bahawa di antara pelbagai bentuk dan saiz aksesori ini terdapat juga pelbagai jenis pemasangan. Di antara mereka, anda boleh memilih cermin, lantai atau terbina dalam, yang dipasang bersama kabinet.

Jenis cangkang ini adalah yang paling mudah dan umum. Semua tiub dan hos tersembunyi di dalamnya, jadi penampilan di tandas sentiasa kekal estetik dan menarik. Mereka sangat kecil dalam saiz (yang terkecil boleh hanya 18 sentimeter lebar), kerana mereka tidak "makan" ruang sama sekali. Di bawah basuh itu, ia mudah dibersihkan, kerana ia kelihatan seperti rak gantung untuk buku. Sudah tentu, mereka boleh mempunyai pelbagai bentuk - bujur, segi empat, rombus, dan sebagainya.

Jenis ini mempunyai banyak persamaan dengan standard "tulip9raquo;. Ia dipasang pada batang seramik, yang paling kerap dekat dengan dinding. Untuk membersihkan di bawah sinki seperti itu juga sangat mudah, dan juga menghampirinya, tetapi ia patut dipertimbangkan hakikat bahawa kakinya sangat rapuh. Titik di sini tidak dalam bahan dan kualitinya, tetapi pada hakikatnya produk mempunyai parameter kecil. Oleh itu, elakkan daripada melakukan senaman fizikal yang berat di atas basuh itu, dan kemudian ia akan berkhidmat untuk anda selama bertahun-tahun.

Tenggelam kecil untuk tandas kini dianggap paling ergonomik dan ekonomi dari segi ruang bebas. Di kabinet, yang berada di bawah sinki mini, semua yang anda perlukan dalam tandas boleh dimuatkan, jadi anda tidak perlu meletakkan rak tambahan, laci dan bakul di dalam bilik. Satu-satunya perkara yang tidak mudah dibersihkan di bawah batu karang, oleh itu adalah dinasihatkan untuk membuat pra-memerintahkan model pada kakinya yang lebih tinggi supaya mop berjalan di bawahnya.

Bagaimana untuk membuat sebuah bilik kecil

Reka bentuk tandas kecil dengan tenggelam saiz miniatur mudah dan mudah dibuat. Sebenarnya, perbezaan di sini hanya bersaiz, dan imaginasi anda boleh bekerja dengan sama seperti keadaan wilayah besar. Adalah penting untuk memilih bahan yang paling sesuai untuk perlawanan paip ini. Pertimbangkan bahawa di Khrushchev, di mana semua "nalepleno9raquo; pada satu sama lain, marmar bergaya, yang diliputi dalam baskom sinki 18 sentimeter, akan kelihatan tidak masuk akal. Ia akan menguntungkan untuk menggunakan kaca - ia akan mewujudkan rasa ketelusan, memudahkan di dalam bilik, dan pada masa yang sama menjadi keputusan reka bentuk bukan standard. Logam itu juga akan kelihatan asli, tetapi dalam hal itu, barang-barang lain dari bilik persalinan anda sepadan dengannya.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 83