Tenggelam di dalam bilik mandi dengan meja atas – 314167.info

Tenggelam di dalam bilik mandi dengan meja atas

Apa jenis tenggelam di bawah meja untuk memilih untuk bilik mandi?

Bilik mandi moden adalah bilik di mana pemilik bukan sahaja melakukan prosedur yang bersih, tetapi juga berehat, berehat di bilik mandi panas dalam suasana yang menyenangkan. Untuk memastikan ini, anda perlu membuat ruang dalaman yang indah di dalam bilik ini, sambil tidak melupakan fungsinya.

Antara unsur-unsur, terima kasih kepada bilik mandi yang berfungsi, perlu menonjolkan meja di bawah sink. Terima kasih kepadanya, anda boleh meletakkan di bawah unsur ini pelbagai item yang paling sering digunakan oleh pemiliknya.

Biasanya di bawah meja atas loker dipasang, Laci yang menyediakan peluang untuk penggunaan ruang yang rasional dan masih mempunyai fungsi praktikal - menyembunyikan paip, paip paip.

Dalam kebanyakan kes, countertop di bawah sink mempunyai lubang khas di mana salur dipasang. Kebanyakan model shell menyediakan meja yang mewakili unit tunggal.

Ia berlaku basuh dalam elemen fungsi bilik mandi. Di bilik mandi di kawasan yang besar, sink dan meja telah dipasang secara berasingan, kerana di dalam bilik besar tidak perlu menyimpan ruang kosong.

Kelebihan sink dengan meja atas

Tenggelam dengan alas meja adalah kebaharuan dalam pasaran barang kebersihan, yang melepasi basuh tradisional kerana beberapa kelebihan:

Produk sedemikian dimeterai, kerana tidak ada sendi di dalamnya.

Ciri khas shell ini adalah kemudahan penjagaan. Oleh itu, permukaan produk tersebut adalah satu keping tercemar baskom seperti kurang, yang menjadikannya lebih mudah untuk merawatnya.

Tenggelam dengan bahagian atas tidak mengambil ruang ruang, tetapi, sebaliknya, menjadikannya lebih berfungsi. Di bawah meja dapur anda boleh meletakkan loker, Rak, yang boleh diambil untuk menyimpan barangan yang paling sering digunakan oleh pemiliknya.

Tenggelam dengan bahagian atasnya mudah dipasang. Tidak perlu melihat tenggelam untuk sinki, yang merupakan keperluan mandatori untuk pemasangan tenggelam overhead. Piping artikel itu juga bukan masalah besar.

Kerang dengan top meja berbeza dalam pelbagai pilihan. Jika bilik mandi anda bersaiz kecil, anda boleh meletakkan produk di dalamnya dengan lebar sehingga 50 cm.

Jika bilik itu cukup luas, anda boleh membeli produk yang besar, di mana lebar bermula dari 90 cm. Kedai-kedai menawarkan produk pelbagai bentuk: segi empat tepat, bujur, sudut.

Di samping itu, anda boleh mencari bukan sahaja satu, tetapi juga dua dan tiga kerang. Yang kedua adalah sangat mudah untuk keluarga yang besar. Sekiranya anda terhad untuk membeli basuh seperti ini, anda boleh membeli model bajet, yang diperbuat daripada peralatan kebersihan tradisional. Di samping itu, untuk pembuatan produk ini menggunakan bahan lain: batu, kaca, akrilik, logam.

Pelbagai countertop untuk bilik mandi

Pada masa ini, terdapat pelbagai pilihan produk yang boleh dipasang di bilik mandi. Countertop moden dengan basuh boleh dibahagikan kepada tiga kumpulan mengikut ciri teknikalnya:

 • saiz;
 • bentuk countertop;
 • bahan pembuatan.

Dengan kaedah penetapan shell dengan countertop boleh dikenalpasti dalam kumpulan berasingan. Sebagai contoh, di bilik mandi, meja di bawah sinki boleh dipasang dengan tiga cara yang berbeza:

 • versi menggantung - apabila tudung adalah ke dinding menggunakan kurungan khas;
 • separuh digantung - dengan versi pemasangan produk, kurungan digunakan sebagai pengikat. Di luar, bahagian atas meja dilampirkan pada kaki tambahan. Pilihan ini digunakan sekiranya konsol dengan basuh dibuat dari batu semula jadi, kerana produk tersebut mempunyai berat badan yang tinggi;
 • cara lampiran - ia digunakan dalam kes-kes di mana unsur-unsur perabot berfungsi sebagai asas untuk membaiki basuh.

Pelbagai pilihan untuk menetapkan meja untuk sinki membolehkan setiap pemilik memilih yang tepat untuk dirinya sendiri. Banyak model shell di pasaran boleh dipasang di mana-mana cara berikut.

Perlu diingat bahawa sinki dengan bahagian atas untuk bilik mandi boleh berbeza dalam reka bentuknya. Pada masa ini, kedai-kedai menawarkan tiga pilihan utama:

 • semua produk - keanehan mereka terdiri daripada hakikat bahawa basuh dan meja adalah satu keseluruhan;
 • sinki terbina dalam - dalam produk tersebut, baskom hendaklah dipasang secara berasingan, di dalam lubang khas yang dibuat di atas meja;
 • cone shell - baskom seperti itu dipasang pada produk desktop. Tidak perlu memotong lubang besar. Pengecualian adalah kes di mana lubang diperlukan untuk meletakkan komunikasi.

Di antara pilihan yang disenaraikan, topi pepejal yang kukuh mempunyai kelebihan yang serius. Ia kelihatan elegan di pedalaman apa pun. Di samping itu, lebih mudah untuk mengurusnya daripada untuk pengubahsuaian produk lain.

Baskom ini juga mempunyai ciri-ciri kebersihan yang lebih baik. Selalunya dalam pengeluaran bahan utama digunakan batu semula jadi atau tiruan. Akrilik kekuatan tinggi yang kurang biasa digunakan dengan pengisian hiasan.

Selalunya, pendirian di bawah sinks digunakan sebagai produk berengsel, di mana mesin basuh dipasang. Di bilik mandi di kawasan kecil, pilihan ini sangat mudah, kerana ia membolehkan anda secara rasional menggunakan ruang bebas di dalam bilik.

Bahan-bahan untuk pembuatan countertop di bawah sink

Terima kasih kepada kemunculan teknologi baru, pengeluar peralatan kebersihan dapat menggunakannya dalam pembuatan countertop. Pada masa ini, bahan berikut digunakan untuk produk tersebut:

 • batu semulajadi - granit yang paling sering digunakan, marmar, oniks. Cakera pelindung yang padu diperbuat daripada batu semulajadi. Mereka mempunyai basuh terbina dalam;
 • kaca - ia juga merupakan bahan yang agak biasa, yang digunakan kerana keupayaannya untuk hampir sama dengan mana-mana bahagian dalam;
 • batu tiruan - Juga digunakan untuk membuat kerang dengan countertop agak kerap. Dari produk yang diperbuat daripada batu semula jadi, mereka mempunyai ciri-ciri kekuatan tinggi. Tenggelam yang diperbuat daripada batu buatan boleh sama ada pepejal atau berasingan dari sink.

Sekiranya kita bercakap tentang pilihan terbaik semua bahan yang disenaraikan, maka ini boleh dianggap sebagai countertop yang diperbuat daripada batu semula jadi. Bahan ini dicirikan oleh beberapa kelebihan, yang harus anda ketahui tentang:

 • kekuatan tinggi;
 • rintangan kepada kelembapan;
 • kemudahan dan penjagaan;
 • dengan penggunaan yang berpanjangan, warna produk tidak pudar.

Salah satu ciri model yang diperbuat daripada bahan semula jadi adalah kos yang tinggi. Walau bagaimanapun, dengan membayar banyak wang, anda mendapatkan produk yang boleh digunakan selama-lamanya.

Baru-baru ini, puncak meja dari kaca di bawah sink telah menjadi popular. Kelebihan produk tersebut adalah bahawa mereka boleh dengan mudah ditulis dalam mana-mana gaya pedalaman. Satu lagi kelebihan adalah kesederhanaan menjaga mereka.

Kelemahan utama bahan ini ialah kerapuhannya. Sudah tentu, kaca dipadamkan dalam pembuatan produk, yang memberikan keupayaan untuk menahan beban biasa.

Walau bagaimanapun, dengan tindakan mekanikal yang kuat, ia akan runtuh dan akan ada keperluan untuk menggantikan produk dengan yang baru. Di dalam bilik kecil, conchs kaca dengan bahagian atas paling sering digunakan. Mereka memilih mereka kerana mereka mencerminkan cahaya dengan baik dan mewujudkan suasana ringan di dalam bilik.

Dari produk yang diperbuat daripada batu semula jadi, kerang yang terbuat dari bahan buatan berbeza dalam ciri pembuatannya.

Batu buatan adalah batu remah, yang merupakan pemborosan penghasil countertop yang terbuat dari batu alam. Komponen ini ditambah kepada campuran akrilik cecair. Di samping itu, pewarna dan komponen lain ditambah. Selepas ini, komposisi dicurahkan ke dalam acuan yang disediakan dan tertakluk kepada rawatan suhu.

Hasilnya adalah pembinaan satu keping. Jika produk buatan batu tiruan dibuat secara kualitatif, maka ciri-ciri dan penampilan mereka, mereka tidak akan berbeza dari konsol batu alam.

Sekiranya anda memerlukan bilik mandi dengan meja di bilik mandi, maka anda perlu pergi ke kedai khusus untuk membelinya. Sebelum membeli produk, anda perlu mengetahui dengan jelas jenis lampiran yang akan anda gunakan semasa memasang produk di dalam rumah.

Apabila memilih sesuatu produk, adalah perlu untuk mempertimbangkan model kerang dengan meja atas pengeluar terkenal, yang telah membuktikan kualiti mereka dan pelbagai besar. Nelishnim akan meminta sijil untuk produk tersebut. Berikutan cadangan mudah seperti ini, anda boleh memilih produk yang sesuai yang akan bertahan lama.

Ciri utama ialah sinki dengan countertop adalah produk keseluruhan yang mencukupi. Oleh itu, adalah perlu untuk memperuntukkan ruang yang cukup untuk pemasangan mereka. Satu lagi ciri konsol ini adalah berat badan yang besar. Oleh itu, semasa pemasangan, lampiran yang boleh dipercayai harus digunakan.

Ramai melampirkan tenggelam dengan bahagian atas meja ke kurungan. Tetapi bahawa sinki dengan bahagian atas meja dengan mudah dapat menahan beban dan dipasang dengan selamat, perlu gunakan pengikat kuat. Yang lebih baik memohon sinki yang dipilih dengan meja atas - lebih baik untuk meminta pakar di kedai. Di samping pengancing, dinding bilik mandi juga mesti dipercayai dan mudah untuk menahan beban dalam bentuk sink dengan meja.

Pilihan yang paling mudah ialah membeli perabot bilik mandi siap pakai, di mana sinki sudah dibina. Jika pilihan sedemikian tidak sesuai untuk anda, maka dalam hal ini anda boleh membuat perabot kita sendiri untuk bilik ini dengan pemasangan sinki seterusnya.

Jika anda ingin menggunakan pilihan perabot untuk meletakkan basuh di bilik mandi, maka sudah cukup untuk membeli loker atau meja sisi katil yang sesuai, dan kemudian memotong sinki ke meja. Semua yang diperlukan untuk ini adalah usaha kecil dan memotong lubang di lantai produk yang akan dipasang. Melakukan pengedap yang berkualiti tinggi pada lubang, anda boleh mengecualikan kelembapan semasa menggunakan sink.

Jika anda tidak mahu membeli perabot siap pakai, anda boleh membuat kotak kayu atau eternit. Apabila siap, bahagian atas dengan sinki terbina dalam dipasang di atas. Pelbagai kaedah boleh digunakan untuk menghiasi artikel semacam itu. Selain jubin anda boleh menggunakan jubin mozek.

Ada banyak bahan lain yang boleh digunakan untuk merekabentuk reka bentuk ini. Dalam kes ini, ia akan menjadi bukan sahaja hiasan utama bilik mandi, tetapi juga elemen berfungsi. Setelah diatur di dalam reka bentuk rak, anda boleh meletakkan barang-barang dan perkara-perkara yang sering anda gunakan di bilik mandi.

Tenggelam moden dengan meja atas adalah produk yang cantik dan asli. Oleh itu, pengilang sering memberi perhatian besar terhadap reka bentuk mereka. Pemasangan produk sedemikian di dalam bilik mandi membolehkan anda membuat ruang dalaman yang bergaya di dalam bilik ini dan membuat penerimaan prosedur kebersihan pengalaman yang menyenangkan.

Tenggelam di bilik mandi dengan meja atas: keterangan, jenis, ciri, faedah dan ulasan

Baskom sinki di bilik mandi dengan topi meja paling sesuai untuk bilik-bilik kecil di mana perlu menggunakan ruang bebas maksimum yang mungkin. Elemen hiasan ini membolehkan anda menempah banyak perkara yang diperlukan untuk pelaksanaan prosedur kebersihan, dan semuanya akan dapat diakses sepenuhnya. Terdapat juga peluang untuk meningkatkan reka bentuk bilik dengan ketara dan menyembunyikan semua komunikasi yang kelihatan.

Tenggelam di bilik mandi dengan bahagian atas adalah pendekatan yang inovatif dalam organisasi pedalaman. Walaupun produk ini agak besar, ia boleh digunakan untuk kedua-dua bilik kecil dan luas. Apabila memilih perkara utama - untuk menentukan sama saiz dan tidak memasang terlalu lebar dan panjang meja-atas yang akan kekacauan ruang.

Elemen perabot ini adalah jenis rak, digabungkan dengan sink, atau sinki boleh dibenamkan, overhead. Bahagian atas meja dipasang pada dinding, dan di bawahnya adalah mungkin untuk melengkapkan rak atau laci. Oleh itu, tidak hanya ruang tambahan berhampiran sink, tetapi juga peluang untuk mengatur penyimpanan kosmetik, produk kebersihan dan pelbagai perkara penting.

Pertama sekali, sinki di bilik mandi dengan bahagian atasnya sangat mudah. Daripada cuci tradisional, di sisi mana anda boleh meletakkan tempat terbaik untuk sabun atau kaca dengan sikat berus, kompleks penuh dengan permukaan dan rak tambahan untuk semua yang anda perlukan adalah pada pelupusan anda. Oleh itu, prosedur kebersihan dijalankan dengan keselesaan maksimum. Segala-galanya yang anda perlukan boleh diletakkan di atas meja secara langsung di tangan.

Juga, terima kasih kepada pendekatan ini, reka bentuk bilik itu bertambah baik. Ia cukup untuk menambah meja dengan rak yang lebih rendah dengan pintu, dan bilik mandi akan memperoleh penampilan yang sama sekali berbeza. Selanjutnya ia perlu diperhatikan penggunaan ruang sebelum ini tidak dianggap berguna. Hal ini memungkinkan untuk tidak membebani premis dengan rak tambahan, batu karat dan perabot lain, yang diperlukan untuk menyimpan pelbagai perkara.

Tenggelam di bilik mandi dengan bahagian atas boleh mempunyai parameter yang berbeza, dari yang paling kecil, yang dimaksudkan untuk ruang kecil, yang agak besar, direka untuk bilik yang luas. Sebagai tambahan kepada jualan standard, model sudut, serta dua kali ganda dan tiga kali ganda, sangat selesa untuk keluarga besar.

Yang paling praktikal dianggap sebagai struktur keseluruhan. Dalam kes ini tiada jahitan di antara sink dan meja, yang memastikan ketat mutlak, dan juga memudahkan penjagaan produk.

Cawangan overhed atau tertanam kurang praktikal, tetapi mereka kelihatan hebat di kawasan pedalaman dan tidak bocor kerana menyegel sendi dengan bahan moden. Baskom sinki dengan bahagian atas bilik mandi akan menjadi tambahan yang sangat baik kepada reka bentuk bilik tidak kira model mana yang digunakan.

Membezakan produk ini terutamanya dengan kaedah pemasangan, dan juga bergantung kepada saiznya.

 • Model yang dipasang pada dinding. Seperti yang anda faham dari namanya, puncak meja diikat ke dinding dengan menggunakan jangkar khas. Biasanya, produk ini mempunyai berat dan dimensi yang kecil, kerana tidak mungkin untuk memasang pemasangan perabot seperti ini dengan jisim yang besar.
 • Lantai dengan sinki terbina dalam untuk bilik mandi. Dalam kes ini, pemasangan produk sangat mudah. Ia cukup untuk meletakkannya di tempat yang betul dan menyambung semua komunikasi yang diperlukan. Bahagian atas meja disiapkan dengan bingkai dengan kaki, di mana semua beban diperlukan, jadi model boleh mempunyai kedua-dua dimensi penting dan berat yang besar. Oleh itu, di bahagian bawah terdapat ruang bebas yang penting, di mana anda boleh meletakkan bukan sahaja rak dan laci, tetapi juga bakul dobi.

Memilih perabot itu, anda perlu menumpukan pada saiz bilik. Jika bilik mandi kecil, maka ia adalah bernilai memilih produk, panjangnya tidak lebih daripada 50 cm. Dalam kes ini, terdapat peluang untuk meningkatkan fungsi bilik mandi dengan ketara, tanpa banyak ruang kosong. Untuk tujuan ini, model dengan pelekap dinding sangat sesuai. Sekiranya bilik mempunyai niche, pilihan yang paling rasional adalah memasang meja dengan sinki di sana.

Untuk bilik mandi yang besar, anda perlu menggunakan basuh terbina dalam untuk bilik mandi dengan panjang tablet 90 cm. Ia boleh menjadi model dengan satu atau dua basuh, semuanya bergantung kepada bilangan orang yang tinggal di rumah. Produk boleh mempunyai pemasangan dinding dan lantai. Ia bergantung kepada berat atas meja, dan juga pada lebarnya.

Ia perlu memberi perhatian kepada reka bentuk. Semua unsur bilik mandi perlu digabungkan dalam gaya dan warna.

 • MDF. Pilihan belanjawan, yang tidak praktikal dan mempunyai hayat perkhidmatan yang tidak terlalu lama. Satu-satunya kelebihan adalah kos rendah.
 • Pokoknya. Kerja-kerja kayu lebih baik daripada model MDF, tetapi mereka juga tidak terlalu tahan terhadap kelembapan dan cacat di bawah pengaruhnya, walaupun semua jenis impregnations dan kaedah perlindungan yang lain.
 • Kaca. Harga untuk produk tersebut tersedia secara meluas, mereka mempunyai pelbagai bentuk dan hiasan yang besar. Model kaca adalah bersih, mudah dijaga dan satu-satunya kelemahan adalah kerapuhan mereka.
 • Batu semulajadi. Sebagai bahan, marmar yang dipoles digunakan dalam kebanyakan kes. Seperti sinki bilik mandi dengan pewarna atas mempunyai yang berikut: kemudahan penyelenggaraan, ketahanan terhadap pelbagai kesan kimia dan fizikal, dan hayat perkhidmatan yang panjang. Kelemahan berat dan kos yang tinggi.
 • Batu buatan. Sebagai kelemahan, kita boleh perhatikan berat badan yang signifikan, yang membayangkan beberapa batasan dalam pemasangan. Tetapi ini sepenuhnya dibayar oleh hayat perkhidmatan yang panjang, penampilan yang sangat baik dan penentangan terhadap kerosakan.

Bahagian atas bilik mandi boleh mempunyai jenis yang berbeza, tetapi, seperti yang dinyatakan sebelum ini, berbeza dengan cara mereka dipasang. Selain lantai standard dan pemasangan dinding, terdapat juga pilihan gabungan.

Produk separa digantung dilekatkan pada dinding, tetapi juga mempunyai dua kaki tambahan, yang merangkumi beban utama. Dengan cara ini, lebih baik memasang model dengan berat dan lebar yang ketara.

Countertops overhead. Dalam kes ini, bahagian atas kabinet berfungsi sebagai elemen sokongan. Pilihan ini agak mudah, kerana pembeli menerima kompleks perabot siap pakai yang mempunyai pengisian internal yang diperlukan dan tidak memerlukan pembangunan tambahan.

Manfaat sinki bilik mandi dengan kaunter atas dituturkan oleh banyak maklum balas positif dari pembeli yang telah memperoleh produk dalaman seperti itu. Sebagai kelebihan utama, mereka mendapati keselesaan yang lebih besar dalam pelaksanaan prosedur kebersihan, kerana semuanya sudah siap, dan kemungkinan penggunaan ruang tambahan yang rasional. Juga, pelbagai reka bentuk tidak disedari, yang memungkinkan untuk menambah hampir semua pedalaman dengan basuh, penyelenggaraan mudah, kebersihan dan hayat perkhidmatan yang panjang, jika produk dibeli dari bahan dengan ciri-ciri yang sesuai, tahan kelembapan.

Pilih meja di bawah sink di bilik mandi

Bilik mandi moden bukan sahaja bilik untuk prosedur kebersihan harian, tetapi juga rehat fizikal semasa mandi atau mandi panas. Oleh sebab itu, bilik mandi bukan sahaja cantik, tetapi juga berfungsi. Salah satu elemen menyediakan fungsi adalah meja di bawah sink di dalam bilik mandi, yang membolehkan anda meletakkan barang keperluan asas di atasnya, dan di bawahnya memasang laci atau laci yang tidak hanya akan menyembunyikan susunan paip, tetapi juga membolehkan ruang rasional digunakan.

Jadual atas dibuat daripada batu buatan

Dalam kebanyakan kes, produk sedemikian digunakan sebagai meja di bawah sink dan mempunyai lubang khas untuk memasang sink. Pilihan ini adalah yang paling rasional dari segi penjimatan ruang, ergonomi dan fungsi. Hanya di premis yang luas bilik mandi, yang terdapat di pangsapuri elit atau rumah persendirian, meja atas dengan sinki dipasang secara berasingan, kerana tidak perlu untuk menjimatkan ruang.

Pelbagai countertop untuk bilik mandi

Industri perabot moden menawarkan sejumlah besar varian produk yang berbeza, berkat penggunaan peralatan terkini dan pembangunan bahan-bahan baru. Meja moden untuk sinki, untuk kemudahan pilihan, dibahagikan kepada tiga kumpulan utama mengikut parameter teknis:

 • dimensi;
 • bentuk countertop;
 • bahan yang produknya dibuat.

Untuk maklumat. Sesetengah tenggelam dengan pengganti boleh mempunyai 2-3 basuh, jumlah yang bergantung pada tujuan yang mereka inginkan atau pilihan pemiliknya. Sebagai contoh, di negara-negara Eropah, anda sering dapat mencari countertop, yang menetapkan jumlah basuh, sama dengan bilangan ahli keluarga. Reka bentuk yang sama boleh didapati di tempat awam.

Produk ini masih boleh dibahagikan kepada subkumpulan mengikut kaedah lampiran mereka di dalam bilik. Sebagai contoh, meja di bawah sinki di bilik mandi boleh dipasang dengan tiga cara:

 • Varian penggantungan, di mana tudung dilakukan melalui kurungan khas ke permukaan dinding;
 • separuh digantung, di mana satu bahagian produk dipasang pada kurungan, dan bahagian luar dipasang pada kaki tambahan. Pilihan ini digunakan jika konsol anda dengan wastafel yang diperbuat daripada batu semula jadi, kerana ia mempunyai berat yang mengagumkan;
 • pilihan tindanan, dalam kes ini, asas digunakan unsur perabot, biasanya kabinet dengan pintu atau laci.

Pilihan sedemikian untuk menetapkan meja untuk sinki di bilik mandi membolehkan anda memilih pilihan terbaik untuk anda. Banyak model di pasaran adalah universal dan boleh dipasang di mana-mana cara di atas budi bicara anda.

Atas meja akrilik padat

Mencuci di bilik mandi dengan meja countertop juga boleh berbeza dalam reka bentuknya. Setakat ini, terdapat tiga pilihan utama:

 • produk sekeping penuh, di mana basuh dan meja adalah unit tunggal;
 • Sinki terbina dalam, tempat basuh dipasang secara berasingan di lubang khas di atas meja;
 • tenggelam overhead, dalam kes sedemikian, tenggelam untuk bilik mandi di bawah meja masuk dibuat dalam bentuk produk tabletop, yang tidak memerlukan memotong lubang besar, kecuali lubang komunikasi.

Untuk maklumat. Satu bahagian atas sinki untuk bilik mandi mempunyai kelebihan yang ketara. Dia kelihatan sangat elegan di pedalaman mana pun dan mudah dijaga. Produk sedemikian dianggap model dengan peningkatan ciri-ciri kebersihan. Dalam kebanyakan kes, model-model ini dibuat daripada batu semula jadi atau tiruan, kurang daripada akrilik kekuatan tinggi dengan pengisi hiasan.

Berdiri di bawah tenggelam di bilik mandi sering digunakan sebagai produk berengsel, di mana mesin basuh dipasang. Ini adalah pilihan yang sangat mudah untuk bilik-bilik saiz kecil, di mana penggunaan ruang rasional memainkan peranan penting.

Bahan untuk pembuatan countertop untuk tenggelam

Terima kasih kepada perkembangan teknologi dan penciptaan bahan-bahan baru, industri perabot memasarkan produk dari pelbagai bahan. Sebagai contoh, meja basuh sinki boleh dibuat daripada bahan-bahan seperti:

 • Batu semulajadi, termasuk granit, marmar atau onyx. Batu semulajadi biasanya diperbuat daripada worktops padat untuk bilik mandi, yang sudah mempunyai sinki terbina dalam;
 • kaca, juga dianggap sebagai bahan biasa, yang sangat popular kerana keharmonian dengan mana-mana jenis pedalaman;
 • Batu buatan yang sempurna meniru batu semulajadi dan mempunyai ciri kekuatan tinggi. Kaunter countertop untuk basuh boleh dibuat dalam satu pemutus dan dalam versi berasingan;
 • MDF, kayu atau eternit juga sering digunakan untuk membuat tablet dengan tangan mereka sendiri. Bahan-bahan ini tidak bertolak ansur dengan kelembapan dengan baik melainkan jika mereka telah dirawat atau dilindungi. Tab mandi untuk bilik mandi di bawah meja atas pilihan buatan sendiri dipilih secara berasingan.

Model loket dari kayu semula jadi

Sudah tentu, pilihan terbaik untuk bilik mandi adalah meja yang diperbuat daripada batu semulajadi, kerana bahan ini mempunyai ciri-ciri seperti:

 • kekuatan tinggi untuk kerosakan mekanikal;
 • ketahanan terhadap kelembapan dan detergen kimia;
 • sinki bilik mandi dengan batu atas mudah dibersihkan dan dianggap bersih;
 • bahan mesra alam;
 • dari masa ke masa, konsol sedemikian dengan basuh tidak pudar dan tidak hilang penampilan asalnya jika ia dijaga dengan baik.

Untuk maklumat. Sudah tentu, model bahan semula jadi sangat mahal berbanding dengan analog, tetapi anda perlu ingat bahawa pelaburan ini wajar, kerana produk itu boleh dianggap kekal dan dibeli sekali dan seumur hidup.

Permukaan kerja yang dibuat dari batu tiruan dibezakan oleh kekuatannya yang tinggi

Di bawah tenggelam di bilik mandi kaca mula memperoleh populariti baru-baru ini. Produk ini dengan mudah boleh dimasukkan ke dalam mana-mana gaya pedalaman dan ia sangat mudah untuk dijaga. Kelemahan bahan adalah kerapuhannya. Sudah tentu ia cukup kuat untuk menahan beban yang biasa tanpa masalah, tetapi jika berlaku kesan mekanikal yang kuat, konsol di bawah tenggelam di bilik mandi akan segera pecah. Model sedemikian sering digunakan di bilik-bilik kecil, kerana mereka tidak membuang bayang-bayang dan mewujudkan rasa mudah.

Berdiri untuk sinki yang diperbuat daripada batu buatan pada dasarnya adalah batu yang sama, hanya ia tidak digunakan secara keseluruhannya, tetapi dalam bentuk remah batu. Serbuk batu adalah produk buangan yang dibuat dari batu alam. Serbuk batu, pewarna dan komponen lain ditambah kepada campuran akrilik cecair, maka campuran ini dicurahkan ke dalam bentuk yang disediakan dan tertakluk kepada rawatan suhu, yang mengakibatkan gabungan menjadi keseluruhan. Akibatnya, kami mendapat konsol di bawah sink, yang, dengan pembuatan berkualiti tinggi, tidak berbeza dari tanda-tanda visual.

Untuk maklumat. Hari ini, terdapat campuran khas yang memungkinkan untuk membuat basuh basuh dengan meja di tempat sendiri di rumah.

Countertop basuh diperbuat daripada bahan-bahan seperti MDF praktikal tidak digunakan. Walaupun produk ini rendah, hayat perkhidmatan mereka sangat singkat dan persekitaran lembap dengan cepat memusnahkan bahan tersebut.

Apabila memilih basuh di kedai khusus di bilik mandi dengan meja, anda perlu mengetahui dengan tepat pilihan pemasangan yang akan anda gunakan di bilik mandi anda. Apabila memilih, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada pengeluar yang terbukti dan terbukti yang memberikan jaminan untuk produk mereka dan mempunyai sijil yang berkualiti. Hanya dalam kes ini, bahagian atas sink anda akan bertahan lama tanpa sebarang aduan.

Bahan menyalin adalah hanya mungkin dengan petunjuk aktif, tidak ditutup daripada pautan pengindeksan, kepada sumber.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 9 =