Tenggelam ke tandas – 314167.info

Tenggelam ke tandas

Kecil tenggelam ke tandas

Pemilik bilik mandi gabungan mengalami banyak kesulitan, tetapi tata letak ini juga mempunyai kelebihan tertentu. Sebagai contoh, anda boleh menjalankan semua prosedur kebersihan di satu tempat, bukannya tergesa-gesa antara tandas dan bilik mandi.

Keupayaan untuk membasuh tangan dengan segera selepas tandas, tanpa menyentuh pemegang pintu dan suis, adalah kelebihan yang hebat. Bilik mandi berasingan sering kekurangan ruang untuk memasang sinki penuh, tetapi pengeluar paip mempunyai penyelesaian yang elegan dan praktikal untuk masalah ini - singki kecil direka khusus untuk tandas.

Mengenai ciri-ciri dan jenis perlawanan paip ini, kami akan memberitahu anda secara terperinci dalam artikel hari ini.

Ciri utama cengkerang itu adalah dimensi kecil, yang membolehkan mereka diletakkan walaupun di bilik-bilik yang paling kecil. Terima kasih kepada reka bentuk yang bijak dan reka bentuk laconic, basuh mini boleh dipasang hampir di mana saja, tanpa melanggar reka bentuk ergonomik bilik mandi.

Tenggelam kecil untuk tandas dibezakan oleh beberapa parameter utama: saiz, bentuk, kaedah pemasangan, bahan pembuatan. Pembeli mempunyai pilihan di kalangan beratus-ratus model, jadi sesiapa sahaja yang membuat teka-teki dengan membeli shell tersebut semestinya akan mencari pilihan yang betul.

Terutama untuk basuh kecil di dalam tandas, peralatan sanitari sedang dibangunkan - kren, pengadun, dan lain-lain, yang lebih padat daripada yang konvensional.

Memilih tenggelam kecil untuk tandas, pertama sekali anda perlu membuat keputusan mengenai saiznya. Ia perlu untuk meneruskan dari kawasan bilik mandi dan ketersediaannya di ruang bebas. Terdapat garis saiz untuk cengkerang itu, tetapi ada juga model reka bentuk yang mempunyai dimensi tidak standard.

Biasanya saiz peralatan paip ditentukan oleh tiga parameter: panjang, lebar dan ketinggian.

Panjang basuh untuk tandas sangat kecil, kerana ia hanya bertujuan untuk membasuh tangan, jadi dalam mangkuk besar tidak diperlukan. Yang paling lama mini-mangkuk - 45 cm panjang, dan tidak lama lagi mempunyai panjang kira-kira 20 cm model kecil, sebagai peraturan, adalah lebih popular, paling kerap pelanggan membeli panjang shell 23 cm ..

Lebar, atau kedalaman cangkerang - ini adalah salah satu kriteria yang paling penting, kerana ia bergantung pada bagaimana selesa anda akan menggunakan perlawanan paip ini. Model terbesar tidak dapat dipanggil padat, kerana lebarnya 65 cm dan baskom sempit hanya 18 cm lebar.

Ketinggian kerap biasanya tidak begitu penting bagi pembeli, kerana praktikalnya tidak mempengaruhi ruang yang berguna untuk peralatan ini. Ketinggian model di pasaran berkisar antara 7 hingga 62 cm, dan biasanya ketinggian alas di mana mangkuk dipasang diambil kira. Permintaan yang paling besar adalah untuk ketinggian standard - 18 cm.

Sinki tandas paling kecil tidak begitu berfungsi - mereka hanya boleh mencuci tangan mereka dan bilas span untuk pembersihan, tetapi apa yang lebih diperlukan, kerana bagi yang lain tidak besar, sinki penuh di bilik mandi. Oleh itu, antara kemudahan dan kecekapan, kebanyakan pembeli memilih yang terakhir.

Tempat paling rendah diduduki oleh sampah buatan, serta model bentuk yang tidak standard - bulat, bujur, dan lain-lain. Kerana kenyataan bahawa cengkerang ini tidak mempunyai sudut, mereka dapat didekati dari kedua belah pihak, sehingga lebih mudah memilih tempat untuk dipasang.

Berikut adalah beberapa pilihan untuk basuh kecil:

 • sinki sudut Melana MLN-8010A, 23x23x13 cm;
 • Cakera pusingan Scarabeo IN-OUT 25 8019, 24.5x24.5x14 cm;
 • segi empat sinki Hidra LOFT LO20, 32x20x12 cm;
 • sinki separa bulat Melana MLN-7947A, 40.5x22.5x13 cm.

Oleh kerana dalam keadaan kekurangan ruang bebas setiap sentimeter ruang adalah penting, reka bentuk basuh kecil untuk tandas menyediakan pemasangan seperti itu, yang "dimakan" sesedikit mungkin. Oleh itu, model suspensi yang paling popular, untuk pemasangan yang tidak memerlukan kekaki atau kekaki.

Basuh mini yang ditangguhkan dipasang ke dinding dengan menggunakan kurungan logam. Bagaimanapun, dengan kaedah pemasangan ini, semua paip dan hos yang dibawa ke sinki tetap kelihatan, jadi jika anda tidak menyembunyikan komunikasi di belakang dinding palsu, reka bentuk seperti itu tidak akan kelihatan sangat estetik. Kelebihan kerang tergantung adalah bahawa mereka tidak mengganggu pembersihan di tandas.

Pemilik bilik mandi terdekat, sebagai peraturan, memilih sinki sudut. Model sedemikian juga sesuai untuk bilik bukan standard, contohnya, tandas yang sangat panjang atau sempit. Cangkerang segi tiga juga bagus untuk bilik mandi, di mana ada niche dan jeti.

Apabila membeli baskom mini sudut, anda perlu mengambil kira banyak butiran. Jadi, dia tidak sepatutnya mengganggu pembukaan dan penutup pintu tandas dan, dengan itu, pintu keluar dari bilik. Pengadun itu hendaklah sebagai padat dan rendah yang mungkin, jika tidak, jet air akan disembur di seluruh bilik.

Yang paling "berlari" saiz penyejukan sudut kecil untuk tandas adalah 25x25 cm Namun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, model dengan dimensi 23x23 cm semakin meningkat dalam permintaan.

Jika kawasan tandas anda membolehkan anda menggunakan ruang di bawah sink, lihatlah basuh mini, yang boleh dipasang di jalan pintas khas. Batu karang tidak hanya melaksanakan peranan untuk mangkuk, tetapi juga menyembunyikan komunikasi yang disambungkan ke sinki, tetapi ia juga merupakan tempat penyimpanan bahan kimia rumah tangga dan pembersihan pembersihan. Beberapa almari dilengkapi dengan kotak di mana anda boleh menyimpan produk tuala dan kebersihan.

Cengkerang kecil dengan batu karang datang dalam beberapa jenis:

 • Model overhead;
 • model dengan kekaki (juga jenis kekaki, tetapi tanpa pintu dan laci);
 • Model mortise;
 • model dengan countertop terbina dalam.

Untuk pembuatan sinki kecil yang dimaksudkan untuk dipasang di tandas, gunakan jenis bahan berikut:

 1. Porcelain - kerang seramik dihasilkan oleh tembakan panjang, sehingga sangat tahan lama dan cukup mahal.
 2. Faience adalah bahan yang paling popular dan boleh diakses di mana sebahagian besar barang kebersihan dibuat.
 3. Batu semulajadi - ia kelihatan sangat mengagumkan, tetapi ia mahal dan tidak sangat praktikal.
 4. Batu buatan - alternatif yang sangat baik untuk bahan mentah semulajadi, ia tidak kelihatan lebih buruk, tetapi bahan ini lebih murah dan lebih mudah digunakan.
 5. Logam - lebih kerap digunakan dalam pembuatan sinki dapur daripada pengeluaran kerang kecil "tandas", tetapi untuk bilik mandi dengan gaya hi-tech pilihan terbaik tidak dijumpai.
 6. Kayu adalah satu lagi bahan yang jarang dan mahal; cengkerang tersebut sukar dicari kerana dijual kerana ia dibuat terutamanya atas pesanan.

Penyelesaian menarik yang membolehkan penggunaan ruang yang ketat adalah pemasangan tenggelam ke atas tandas. Baskom kecil yang diletakkan di atas tangki longkang tidak menduduki kawasan yang berguna, jadi idea ini pasti akan menarik kepada pemilik tandas terkecil. Jika anda tidak terlalu terhad dalam dana, maka lihatlah model paip gabungan moden yang menggabungkan fungsi mangkuk dan mangkuk tandas.

Setelah memutuskan untuk memasang sinki kecil di dalam tandas, fikirkan sambungan sambungan mandi higienis - bidet analog yang lebih padat dan berpatutan. Hos mandi dengan penyiraman boleh disambungkan terus ke basuh, menggunakan mixer khas dengan lubang tambahan untuk ini.

Ketahui lebih lanjut mengenai kerang kecil di bilik mandi dan bagaimana untuk memilih perlawanan paip ini dalam video berikut.

Sink kaca: kelebihan dan kriteria pemilihan

Siphons untuk tenggelam: jenis, ciri pilihan dan pemasangan

Sink-tulip - tenggelam pada kekaki di bilik mandi

Double sink untuk bilik mandi

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Mini tenggelam untuk tandas

Jika anda sudah menggunakan seorang tetamu, bilik hotel atau mana-mana pejabat sinki mini dipasang di tandas, dan anda suka idea, maka jangan tergesa-gesa keluar dan membeli tersedia sink kecil pertama.

Lagipun, anda perlu terlebih dahulu mengukur kemudahan tandas anda, mengambil kira gaya dan reka bentuknya, dan juga memilih model dan jenis sinki untuk keinginan khusus anda.

Jenis model cangkerang berbeza bukan sahaja dalam bentuk mereka, tetapi juga cara mereka dipasang, jadi semua isu-isu ini perlu dipertimbangkan dengan teliti, supaya sink yang dipilih oleh anda akan membawa anda hanya keselesaan dan kemudahan.

Pertama sekali, ia adalah bernilai mengingati dalam beberapa kes premis yang sama atau set shell saiz yang kecil, yang mana pengeluar paip moden menjadi hasil mereka dalam apa-apa pelbagai besar, dan akhirnya, bagaimana semua sink kecil mudah untuk digunakan.

Selalunya, saiz ini dipasang di bilik air di bilik tandas yang sangat kecil.

Dimensi mereka tidak membenarkan memasang, sebagai contoh, sinki tulip luar atau mana-mana tenggelam saiz biasa. Sink kecil adalah penyelesaian terbaik untuk masalah ruang bebas di tandas.

Kebanyakan bangunan jenis pangsapuri lama tidak menyediakan kehadiran basuh di dalam tandas, atau tandas digabungkan dengan bilik mandi, di mana terdapat satu baskom berukuran bersaiz.

Walau bagaimanapun, ramai pembeli telah menyedari keperluan kebersihan untuk tandas di dalam tandas mereka, jadi mereka membeli cangkerang saiz kecil. Ia adalah estetika yang menyenangkan, cantik, bergaya dan praktikal.

Jenis basuh ini sangat popular di tempat awam, di mana ia adalah sangat penting untuk menyimpan ruang yang besar, menggunakan tandas ramai orang.

Dan orang-orang yang suka menjaga anak-anak kecil mereka, naik tenggelam kecil untuk tandas di bawah ketinggian yang biasa, direka untuk orang dewasa. Oleh itu, kanak-kanak dengan keseronokan terbiasa dengan kebersihan diri.

 • Sebelum membeli tenggelam kecil untuk tandas, anda perlu mengukur dengan tepat ruang yang akan ditampungnya. Ini penting untuk dilakukan, walaupun mana-mana tenggelam kecil, untuk tandas terlalu kecil, ia mungkin tidak sesuai saiznya;
 • untuk bilik tandas bentuk segi empat tepat, lebih baik memilih tenggelam sudut yang akan ditempatkan sama ada di sebelah tandas, atau di belakangnya, tandas boleh sedikit berpindah ke salah satu dinding;
 • anda perlu membuat keputusan seketika jenis shell yang hendak dipasang di tandas anda: sudut atau dinding, dengan kabinet atau tanpa, jalan pintas, terbina dalam atau berengsel;
 • hati-hati pilih jenis shell kecil untuk tandas anda;
 • mixer untuk cuci air kecil selalu dipilih tidak tinggi, seperti pengadun mandi.

Tidak terlalu rendah, tetapi begitu mudah untuk mencuci tangan anda. Ini perlu supaya apabila mencuci tangan, percikan air tidak terbang ke dinding dan lantai.

 • Apabila memilih model tertentu peralatan kebersihan mini untuk tandas, perhatikan kualiti bahan dari mana ia dibuat. Tidak sepatutnya tiada cip, retak, noda dan kecacatan lain dalam barang;
 • jika anda ingin memunggah tenggelam berhampiran alat tersebut sebagai tandas kebersihan untuk tandas, kemudian pilih model dengan aksesori yang sesuai yang membolehkan anda menyambungkan semua komunikasi yang diperlukan.

Photo: mini sink

Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat sinki kecil untuk bilik tandas paling kerap digunakan:

 • seramik;
 • faience;
 • komposit kuarza;
 • batu buatan dan semula jadi;
 • kaca toughened;
 • logam bukan ferus.

Tenggelam seramik dan fizikal adalah yang paling popular dan banyak dalam lingkungan. Di samping itu, harga mereka tersedia untuk hampir mana-mana pembeli.

Pelbagai bentuk, jenis dan konfigurasi mereka sangat luas sehingga dapat memenuhi permintaan setiap pembeli.

Foto: sinki mini seramik

Untuk seramik dan faien, penjagaan diperlukan, tetapi ia tidak sama seperti, sebagai contoh, batu buatan. Ia sudah cukup untuk menghapus paip itu dengan bahan pencuci biasa.

Cangkang kecil diperbuat daripada komposit kuarza kelihatan seperti granit, dan dengan itu memberikan gaya bergaya ke seluruh ruang tandas. Bahan ini sangat praktikal, kerana ia tahan terhadap calar dan kakisan.

Foto: peluru kecil yang diperbuat daripada komposit kuarza

Batu buatan atau semulajadi - bahan sangat mahal, tetapi tahan haus. Memelihara cengkerang tersebut perlu dengan bantuan alat khas, kerana, misalnya, bahan marmer sangat cepat menyerap kotoran dan mikropartikel dari air.

Photo: tenggelam terbuat dari batu buatan

Tenggelam kaca saiz kecil untuk tandas juga kelihatan agak mahal. Mereka diperbuat daripada kaca berusia keras, dan oleh itu lekapan paip tersebut tahan retak, cip dan praktikal tidak pecah.

Foto: sinki mini kaca

Penjagaan bagi mereka diperlukan lebih teliti daripada jenis cengkerang lain, kerana pada kaca seringkali terdapat titisan air atau coretan, maka cengkerang ini harus disapu sangat kering.

Kerang mini dari logam bukan ferus pastinya, kesenangan yang mahal. Tembaga, tembaga, tembaga dan logam lain, dari mana tandas membersihkannya dibuat, juga memerlukan penjagaan khas.

Foto: baskom mini gangsa

Jangan gunakan bahan kimia pencuci, yang mengandungi komponen yang boleh menjejaskan sinki semasa bersentuhan dengan bahan tertentu.

Penting! Oleh itu, terlebih dahulu, pilih khas dibersihkan dan detergen untuk sinki sedemikian.

Jelas sekali, sinki kecil untuk tandas mempunyai dimensi kecil. Walau bagaimanapun, secara purata, basuh mini untuk tandas mempunyai lebar dari 30 hingga 55 cm, dan panjang - dari 25-55 cm.

Model yang paling popular seperti mencuci basuh adalah tenggelam dengan panjang 45 sentimeter, dan lebar yang paling pelbagai - ada juga yang sangat sempit 18 sentimeter.

Seperti dimensi lekapan bilik mandi untuk tandas dianggap paling optimum dan paling sering mempunyai permintaan pengguna untuk pembuatannya.

Tenggelam mini sangat memudahkan penggunaan dan pembersihan bilik tandas kecil. Dan juga merupakan penyelesaian yang paling berfaedah dan terbaik untuk disesuaikan secara organik ke dalam kawasan mana pun.

Di samping itu, saiz kecil kerang ini membolehkan anda memasang di bawahnya kabinet atau rak, di mana seluruh ruang dari paip ke lantai boleh digunakan untuk pelbagai keperluan rumah tangga.

Ciri-ciri sisi sinki pusingan di kaunter meja, lihat di sini.

Segala macam pilihan untuk memasang cengkerang kecil di kemudahan tandas kecil membolehkan anda untuk menyelesaikan kebanyakan tugas reka bentuk dalaman atau penggunaan fungsi tandas.

Ini mengenai cengkerang dipasang sedemikian rupa sehingga penggunaannya dan penampilan keseluruhan bilik menjadi optimum dan ergonomik.

Ini adalah cara memasang dan memasang di dalam basuh mini tandas:

 • digantung;
 • lantai;
 • terbina dalam atau tenggelam overhed dengan batu karang.

Bertemu di pasaran moden menawarkan lebih kerap daripada, katakan, 30 tahun yang lalu.

Ini adalah salah satu trend moden dan bergaya dari reka bentuk terkini dan perkembangan teknologi, yang membolehkan anda melengkapkan bilik mandi yang paling selesa di rumah, pejabat atau tempat lain.

Foto: sinki mini loket

Penampilan estetik mereka akan sentiasa menarik pembeli kerana semua komunikasi (paip, hos, dll) tersembunyi dan tidak merosakkan rupa.

Di sekeliling dan di bawah tenggelam itu sangat mudah untuk membersihkan, kerana ia tidak menyekat ruang di atas lantai.

Cokelat lantai berdiri di batang

Cengkerang tersebut dipasang dengan cara yang klasik dengan bantuan alas di lantai yang menyokong mangkuk shell. Seringkali, model sedemikian dipasang berhampiran dengan dinding semasa pemasangan.

Photo: outdoor mini washbasin

Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai kaki di mana shell ini. Keselesaannya terdiri daripada hakikat bahawa kaki kecil dan kecil itu tidak mengganggu mendekati sinki, dan boleh dibersihkan dengan bebas di dekatnya.

Satu-satunya perkara yang perlu dipertimbangkan semasa memasang dan mengendalikan apa-apa cangkang adalah bahawa kaki kakinya agak sempit dalam diameter, yang bermaksud bahawa apabila ia menyerang dan beratnya ia dapat pecah.

Penting! Oleh itu, seseorang tidak boleh bersandar terhadap kulit seperti itu atau memukulnya dalam apa cara sekalipun.

Mini tenggelam untuk tandas dengan batu karang

Kaedah pemasangan ini dianggap paling berfungsi dan praktikal untuk hari ini.

Dan semua kerana curbstone di bawah wastafel mengandungi rak atau hanya ruang bebas yang boleh digunakan untuk menyimpan barangan isi rumah: gulung kertas tandas, aerosol deodorizing, kain, deterjen, span, dan juga mop lipat.

Photo: mini rakovmna dengan batu karang

Konfigurasi, saiz, penyelesaian warna tapak kaki di pasar paip ada dalam pelbagai jenis.

Jadi kesukaran dalam memilih yang paling sesuai untuk kabinet permintaan anda untuk baskom mini tidak akan.

Cara lain untuk memasang peluru kecil di ruang tandas kecil ialah memasang model sudut.

Photo: corner mini washbasin

Pilihan ini menjimatkan lebih banyak ruang, tidak menghalang laluan dan kelihatan hebat di dalam ruang umum bilik tandas.

Sangat penting untuk memilih pencampur yang sesuai untuk sinki sedemikian. Jenis pengadun untuk sinki sudut tidak boleh besar atau tinggi.

Ia cukup untuk membeli pendek, tetapi tidak terlalu banyak, pengadun. Tenggelam sudut dipasang hampir tanpa masalah kerana sink dan bekalan air adalah bersebelahan dengan komunikasi sisa masa depan.

Pada bekas plastik untuk kumbahan, baca artikel tersebut.

Peralatan apa yang diperlukan untuk pemasangan paip polipropilena, ketahui di sini.

Penjagaan cengkerang kecil ↑

Menjaga kebersihan basuh kecil di dalam tandas akan membolehkan anda mengekalkan kecemerlangan, kebaruan dan integriti asalnya untuk masa yang lama:

 • kerana ini tidak disyorkan bahawa apa-apa yang berat dan menunjuk sengaja dibuang ke dalam cengkerang itu, tidak membuat beban mekanikal di atasnya;

Lagipun, serbuk seperti itu tidak dapat menyokong sokongannya dan retak.

 • Jangan buang rambut ke dalam sinki mini, kepingan selofan atau polietilena kerana ia cepat menyumbat dan perlu memanggil paip untuk membersihkan paip dan tenggelam;
 • menjaga sinki mini anda, pastikan anda mempertimbangkan bahan dari mana ia dibuat. Jika, katakan, cangkerang anda adalah kaca, maka ia perlu sentiasa disapu kering, untuk mengelakkan pengeringan di atasnya jejak-jejak air dan benda-benda lain;
 • Permukaan kaca tidak boleh dibersihkan dengan agen yang kasar, kerana ia akan selalu menggaru permukaan ini;
 • Kerang seramik praktikal bersahaja dalam operasi dan penyelenggaraan. Ia cukup untuk mencuci mereka seminggu sekali dengan pencuci biasa atau berasid.

Penting! Dan, bagaimanapun, tidak boleh dibawa dengan soda kaustik atau mana-mana agen pembersih lain yang boleh merosakkan permukaan berlapis seramik.

 • jika sinki diperbuat daripada marmar semulajadi atau dari sebarang logam bukan ferus (tembaga, tembaga, tembaga), kemudian gunakan alat khas, tuala dan spons untuk membersihkannya. Jangan gunakan garam, pasir dan bahan pengelas lain untuk pembersihan. Untuk memastikan bahawa komposisi kimia, digabungkan dengan permukaan cangkang, tidak merosakkan penampilannya;
 • jika anda membeli sink yang diperbuat daripada batu buatan atau bahan komposit, segera beli produk pembersihan khas untuknya. Batu buatan matte dari kotoran dibasuh dengan sabun biasa dan kain atau detergen lembut berdasarkan ammonia;
 • sukar untuk menghilangkan kesan pada permukaan matte batu tiruan yang dikeluarkan dengan bahan pengelas;
 • bahan yang separa berkilat dapat dihapuskan dan dibasuh dengan pes khas, tetapi, dalam keadaan tidak kasar;
 • bintik-bintik bernoda - penyelesaian peluntur dan span lembut;
 • di belakang permukaan yang mengkilap batu tiruan dipenuhi dengan helium atau agen pembersihan khas yang pastelike.

Memilih shell kecil ke bahagian dalam bilik mandi anda, anda perlu membuat pengukuran yang berhati-hati dari tempat yang akan dipasang basuh sinki itu.

Kemudian tentukan konfigurasi, jenis pemasangan, warna dan bahan dari mana kelengkapan paip dibuat.

Penting! Pastikan anda mempertimbangkan semua cadangan untuk menjaga bahan, supaya operasi shell anda selama mungkin.

Mahu mandi dengan fungsi penyedutan dan aromaterapi? Tolong. Sebaliknya mandi dan kesan sauna? Maafkan saya. Solarium? Tiada masalah. Sing bersama [...]

Ia berlaku begitu dalam hidup, apabila tidak ada yang benar-benar ada untuk meminta bantuan untuk memasang tenggelam di bilik mandi. Atau tidak [...]

Tidak banyak lekapan paip boleh membanggakan kebolehpercayaan mutlak dalam operasi. Dan lebih rumit reka bentuk, lebih kerap ia digunakan - [...]

Beritahu rakan anda! Beritahu artikel ini kepada rakan anda di rangkaian sosial kegemaran anda menggunakan butang di panel di sebelah kiri. Terima kasih!

Tambah komen Balas balasan

Sebarang penyalinan bahan tapak adalah dilarang!

Untuk kerjasama sila hubungi melalui e-mel

Baskom kecil di kawasan kecil tandas

Sering kali tetamu, hotel atau pejabat boleh menggunakan sink kecil di tandas. Sekiranya anda mempunyai idea sedemikian, jangan tergesa-gesa untuk pergi terus ke kedai dan membeli model pertama yang anda dapat. Pertama sekali, sinki di tandas sepadan dengan dimensi, gaya dan reka bentuk bilik anda.

Ia juga penting untuk mempertimbangkan jenis sinki yang sesuai untuk kehendak tertentu pemilik.

Tenggelam kecil untuk tandas jenis yang berlainan

Hari ini, tugas kami adalah untuk menyelesaikan isu-isu yang berkaitan bukan sahaja dengan cara memajukan produk, tetapi juga untuk bentuknya. Matlamat utama - cengkerang yang dipilih harus membawa keselesaan dan kemudahan.

Mari kita fikirkan dan cari jawapan kepada soalan-soalan seperti itu:

 1. Basuh jenis ini sangat popular di tempat awam. Terutama di mana terdapat keperluan untuk mengekalkan ruang bebas yang besar, ramai orang boleh menggunakan tandas pada masa yang sama.
 2. Jaga anak kecil anda? Kenapa tidak memasang cangkang kecil untuk mereka pada ketinggian kecil, mudah untuk mereka? Jadi, anda boleh mengajar mereka untuk kebersihan diri dari usia dini.

Baskom kecil dengan batu karang untuk tandas kawasan kecil

Baca cadangan pakar:

 1. Ukur ruang tandas secepat mungkin sebelum anda pergi ke kedai atau pasaran untuk sinki. Jadi anda boleh membeli model yang sesuai dengan semua parameter.
 1. Pilih untuk sudut sudut bilik peranti, meletakkan mereka di sebelah tandas atau di belakangnya, telah memindahkan peralatan kebersihan ke salah satu dinding.

Kecil tenggelam sempit untuk tandas

 1. Kenal pasti secara langsung jenis shell masa hadapan:
 • berdinding;
 • sudut;
 • dengan batu karang;
 • invois;
 • berengsel;
 • terbina dalam.
 1. Pengadun untuk basuh air kecil perlu rendah, ia berbeza daripada pilihan biasa. Pada masa yang sama dan tidak terlalu rendah, perkara utama - selesa, dan digunakan, supaya percikan air tidak terbang ke lantai dan dinding.

Dalam foto - diameter mangkuk adalah 270 mm, mungkin ini adalah sinki terkecil untuk tandas

 1. Kualiti bahan untuk paip kecil adalah parameter penting. Oleh itu, semasa memilih, perhatikan fakta ini, serta hakikat bahawa tidak ada cip, retak, noda dan kecacatan lain dalam peranti itu.

Petua: apabila memasang basuh di dekat pancuran kebersihan untuk tandas, pilih model dengan aksesori yang sesuai yang membolehkan anda menyambung komunikasi yang diperlukan.

Yang paling biasa digunakan:

 1. Seramik dan sanitari - yang paling popular dan dibentangkan dalam pelbagai bidang. Harga mereka agak berpatutan kepada mana-mana pengguna. Penjagaan bahan adalah perlu, tetapi tidak sekadar yang lain. Tukang paip harus dibersihkan dengan deterjen biasa.

Baskom padat untuk tandas seramik

 1. Komposit kuarza - ia menawarkan model miniatur yang kelihatan seperti granit dalam penampilan. Kerana ini, seluruh pedalaman kelihatan mahal dan bergaya. Bahan ini praktikal, tahan kakisan dan calar.
 1. Batu semulajadi atau buatan - bahan yang sangat mahal, tetapi tahan haus. Arahan itu memerlukan penjagaan kulit dengan bantuan alat khas. Ini disebabkan oleh fakta bahawa marmar dengan cepat menyerap mikrofon kotoran dan air.
 1. Logam bukan ferus - Kerang kecil agak mahal. Di samping itu, tembaga, gangsa, tembaga, logam lain - memerlukan penjagaan khas.

Nasihat: bahan pencuci kimia tidak boleh digunakan semasa penjagaan pencuci logam bukan ferus, komponen yang boleh menjejaskan produk semasa bersentuhan dengannya.

Tenggelam untuk tandas kecil dengan curbstone di belakang tandas

 1. Kaca terbaja - barang-barang seperti tandas kelihatan agak mahal. Mereka tahan cip, retak dan hampir tidak pecah. Perhatikan mereka yang anda perlukan lebih berhati-hati daripada jenis basuh lain. Di kaca itu sering terdapat kesan air dan titisan air, jadi mereka sering perlu disapu kering.

Nasihat: terlebih dahulu, pilih bahan pencuci dan pembersih khas untuk tenggelam.

Kami bercakap mengenai paip kecil, tetapi belum diberitahu apa saiz tenggelam dalam tandas adalah: lebar purata adalah 300-550 mm, panjangnya 250-550 mm.

Tata letak tandas dengan tenggelam di sudut

Model yang paling popular adalah longsor 450 mm panjang, dengan lebar mereka boleh menjadi apa-apa, walaupun 180 mm. Dimensi di atas peranti kebersihan untuk tandas dianggap oleh kebanyakan pengeluar menjadi yang paling optimum, dengan permintaan pengguna yang terbesar untuk mereka.

Pemasangan basuh mini di dalam tandas boleh memudahkan penggunaan dan pembersihan bilik-bilik kecil. Mereka menguntungkan dan secara organik sesuai ke dalam kawasan mana pun.

Petua: anda boleh memasang di bawah rak peranti atau kabinet untuk menggunakan seluruh ruang ke lantai untuk keperluan rumah tangga.

Terdapat banyak cara untuk memasang basuh kecil di kawasan tandas kawasan kecil, membantu menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan reka bentuk dalaman atau penggunaan fungsi tandas. Kerang mesti dipasang supaya penggunaan dan penampilan bilik itu optimum dan ergonomik.

Kaedah pemasangan boleh dilakukan:

 1. Hari ini terdapat model seperti biasa.
 2. Ini adalah trend fesyen perkembangan teknologi dan reka bentuk terkini.
 3. Dengan bantuan mereka, anda boleh melengkapkan bilik mandi yang selesa di rumah, pejabat atau tempat lain.
 4. Penampilan estetik peranti akan sentiasa menarik pengguna kerana mungkin menyembunyikan semua komunikasi kejuruteraan.
 5. Di bawah sinki adalah mudah untuk melakukan pembersihan, ia tidak menyekat kawasan di lantai.

Mangkuk tandas dan basuh di tandas dengan pancuran yang bersih

 1. Pemasangan berlaku dengan cara yang klasik dengan bantuan kedudukan kaki di atas lantai dan menyokong sokongan untuk mangkuk shell.
 2. Sering kali, model sedemikian dipasang berhampiran dengan dinding.
 3. Kaki yang sempit tidak mengganggu menghampiri basuh, menjadikannya mudah dibersihkan di dekatnya.

Petua: Jangan bersandar pada peranti dan jangan tekan di atasnya, jika tidak kaki akan pecah.

Pilihan pemasangan dianggap paling praktikal dan berfungsi untuk hari ini. Ia dihubungkan dengan batu karang di bawah wastafel, di mana terdapat ruang atau rak percuma, di mana ia adalah mungkin untuk meletakkan barangan isi rumah.

Duduk untuk tandas dengan kabinet untuk aksesori isi rumah

Terdapat cukup konfigurasi, penyelesaian warna dan saiz tapak kaki sedemikian di pasaran. Oleh itu, tidak sukar untuk memilih pilihan yang paling sesuai untuk basuh mini.

Kaedah pemasangan dalam ruang kecil:

 • menjimatkan banyak ruang;
 • membebaskan laluan;
 • kelihatan hebat di pedalaman.

Sangat penting untuk memilih pengadun yang sesuai untuk produk ini. Ia tidak sepatutnya tinggi atau besar.

Terbaik bukan pilihan yang sangat pendek. Perhimpunan diri dari sinki sudut tanpa kesulitan jika sinki dan bekalan air diletakkan berdekatan.

Kami mengambil keputusan untuk memasang basuh di tandas, tetapi tidak ada ruang yang cukup? Jadi, anda perlu membeli sinki mini. Ia boleh menjadi bentuk yang berbeza dan diperbuat daripada bahan yang berbeza.

Anda boleh memasangnya di tandas sendiri, menggunakan cadangan kami. Video dalam artikel ini akan memberi peluang untuk mencari maklumat tambahan mengenai topik di atas.

Masih ada soalan? Tanya mereka dalam vkontakte kumpulan kami

Apakah bilik mandi di rumah anda?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3