Tikar pintu untuk lorong

Permaidani di dalam dewan: reka bentuk yang menarik di pintu masuk

Permaidani di lorong boleh menjadi bukan sahaja praktikal, tetapi juga bertindak sebagai hiasan bilik Absolutely setiap wanita akan berhujah bahawa keselesaan di rumah bergantung kepada walaupun trivia yang paling gelap, dan dia akan segera. Ia akan kelihatan seolah-olah boleh memberi mat biasa di dalam dewan, ia benar-benar sifat tdk yang mengumpul habuk dan kotoran merebak ke dalam apartmen. Semua ini tidak berlaku, mat boleh menjadi satu perkara yang penting di lorong, tetapi hanya jika anda memilih ia mengambil kira semua nuansa.

Tikus di dewan kaki getah: kriteria pemilihan

Pertama anda perlu tahu bahawa mesti ada beberapa permaidani. Orang mesti berada di luar, yang lain di dalamnya. Ia adalah tikar di luar yang meninggalkan semua kotoran terkumpul di jalan raya, jadi ia mesti dibuat dengan bahan mudah dibersihkan.

Tikar berasaskan getah harus dibuat dari bahan yang mudah dibersihkan

Untuk melakukan ini, lebih baik memilih karpet dengan berus getah, mereka akan membantu menembusi jauh ke dalam tapak kaki dan meninggalkan semua kotoran pada diri anda. Permaidani getah seperti itu mempunyai tolaknya, ia perlu dibersihkan dari kotoran terkumpul. Tidak mengganggu adalah tikar dengan sel, mereka juga diperbuat daripada getah, tetapi tidak dapat membersihkan kotoran kecil. Dan bagi pembersihannya, ia cukup untuk menggegarkannya dan ia sudah bersedia untuk membersihkan kotoran dari kasut lagi.

Apabila membeli karpet itu, beri perhatian kepada kehadiran Velcro khas yang akan membaikinya ke lantai.

Tikar pintu untuk dewan: kemudahan yang digabungkan dengan kecantikan

Pilihan karpet untuk lorong sendiri dilakukan dengan cara yang berbeza. Tugas karpet di koridor adalah pembersihan yang lebih mendalam dari satu-satunya pada kasut.

Bahan yang paling umum termasuk:

Tikar yang terbuat dari tidur semulajadi digunakan paling kerap sebagai unsur hiasan, seperti lumpur bahan ini tidak dapat ditangani. Pile kering sangat panjang, di samping itu, permaidani sedemikian sangat sukar untuk dibersihkan dari bahan cemar. Walau bagaimanapun, terdapat karpet yang berasingan, ditutup dengan longgokan yang dibuat daripada microfiber. Mengikut pengeluar permaidani seperti ini dapat dengan mudah mengatasi kotoran pada kasut, di samping itu, asas getahnya meningkatkan hayat perkhidmatannya. Permaidani jenis ini boleh dibasuh dan dibasuh, kerana ia cukup kuat.

Untuk pengeluaran tikar pintu, pelbagai jenis bahan boleh digunakan

Menggantikan karpet dari tidur boleh menjadi serat kelapa. Ia mempunyai rupa yang sama menarik, di samping bahan ini tidak takut kelembapan dan mudah dibersihkan.

1

Tilam tilam untuk lorong dengan sintetik

Rugs diperbuat daripada poliamida dan polipropilena adalah sintetik.

Bahan-bahan semacam itu tidak mempunyai kecenderungan untuk ubah bentuk, perubahan warna, ia adalah penyerapan kelembapan kerana salutan khas, ciri-cirinya sangat baik.

Mereka tidak perlu dibasuh, jika perlu, hanya menyumbatnya. Sisi negatif yang besar adalah bahawa mereka tidak rumit dalam reka bentuk mereka dan tidak sesuai di setiap lorong, kerana mereka tidak akan membuat pedalaman yang harmoni.

Tudung perlindungan lumpur dengan sempurna melawan kelembapan dan memegang dengan sempurna

Positif bercakap tentang karpet getah. Produk sedemikian juga dibuat berasaskan getah. Ciri utama bahan ini ialah ia segera menyerap kelembapan dan mengekalkan kotoran dengan sendirinya. Di samping itu, tikar ini mudah dijaga, mereka boleh dibuang, dibasuh dan dibasuh.

Perlu diingat bahawa apabila memilih permaidani di lorong, anda perlu mempertimbangkan bukan sahaja ciri-cirinya, tetapi juga warna. Nada gelap dianggap paling lembut untuk perarakan, sedangkan pada warna-warna pockmarked, kotoran hampir tidak kelihatan.

Syarikat "Hoff" akan dapat membantu dalam memilih permaidani untuk lorong, yang tidak hanya menangani peralatan perabot lorong, tetapi juga dengan aksesori.

Mats untuk lorong dengan tangan mereka sendiri

Oleh kerana pendapat tentang rumah terbentuk dari ambang pintu, permaidani pintu hanya perlu bersesuaian dengan reka bentuk keseluruhan. Membantu memilih karpet boleh kedai-kedai seperti "Ikea" dan "Leroy Merlin". Jualan aksesori ini adalah hobi mereka. Ia adalah seorang yang tahu lebih banyak daripada orang lain tentang produk yang diperlukan. Dalam pelbagai mereka, anda dapat melihat saiz besar dan kecil, ia boleh menjadi permaidani biasa untuk lorong, dan permaidani yang indah di dapur.

Sekiranya tidak ada keinginan untuk membeli produk siap, anda boleh mengasah karya dengan tangan anda sendiri. Untuk melakukan ini, anda memerlukan jumlah kord, atau kain, kesabaran dan masa yang mencukupi. Gambar skema untuk mengait boleh didapati di Internet. Sedikit kegigihan dan permaidani bujur atau bulat akan menghiasi tepi pintu depan anda.

Mats untuk lorong boleh dibuat sendiri

Perhatikan pemilihan bahan untuk mengait, kerana tidak setiap karpet boleh dibasuh.

Permaidani rajutan akan membantu untuk mengejutkan bukan sahaja ahli isi rumah, tetapi tetamu. Terutama dengan pemilihan bahan yang betul, ciri-cirinya tidak akan menghasilkan karpet yang dibeli.

Bagaimana untuk memilih tikar asli untuk lorong

Cara paling mudah untuk harmoni sesuai dengan permaidani di pedalaman adalah memilih warna yang tepat. Adalah wajar bahawa ia sepadan dengan perabot yang dipasang.

Tikar asli untuk lorong boleh dengan tulisan yang menarik atau dengan gambar asal

Di kedai-kedai anda boleh menemui sejumlah besar karpet, yang, tentu saja, akan menjadi hiasan mana-mana lorong. Sebagai contoh, pada masa ini, permaidani dengan tulisan "Selamat Datang" sangat popular. Pengilang sangat sering menggunakan inskripsi yang menarik untuk menarik perhatian pembeli.

Juga popular adalah permaidani dengan gambar yang digambarkan, ia boleh menjadi barcode, cetakan kasut atau kaki, wang kertas dan lain-lain imej yang menarik. Tikar sedemikian mampu bukan sahaja menjalankan tugas langsung mereka, tetapi juga menghiburkan semua tetamu.

Tikar cantik seluar jeans di lorong (video)

Sebagai kesimpulan, saya ingin menambah beberapa cadangan dari feng shui. Menurut pengajaran, tikar perlu dilengkapi dengan hanya satu tulisan yang positif, ia akan membawa kepada kejayaan di rumah. Tetapi haiwan lebih baik tidak digambarkan pada mereka, kerana menyeka kakinya ke atasnya, anda boleh mencemarkan penaung rumah anda. Walaupun semua takhayul, pilih permaidani yang anda perlukan dengan tepat yang akan merayu kepada anda dan sesuai dengan reka bentuknya.

Pilih tikar untuk jalan dan lorong

Setiap suri rumah tahu bahawa keselesaan di rumah membuat perkara-perkara kecil. Nampaknya ia lebih mudah daripada tikar pintu? Walau bagaimanapun, sifat yang biasa dan tidak rumit itu sebenarnya berfungsi sebagai fungsi penting: ia menghalang penyebaran kotoran jalan dan habuk di apartmen. Dan supaya matlamat sepenuhnya mengatasi tugasnya, apabila memilihnya, anda perlu mengambil kira banyak nuansa yang berbeza. Hari ini, "House of Dreams" menceritakan tentang karpet yang digunakan di luar apartmen atau rumah, serta pilihan untuk tikar pintu dan laluan untuk lorong.

Sebaiknya, terdapat dua permaidani: di luar dan di dalam rumah. Permaidani luar mengambil kerja yang paling kotor, jadi ia harus tahan lama dan mudah dibersihkan.

Lebih baik menggunakan tikar getah untuk tujuan ini, yang tidak menyerap kotoran dan mudah dibersihkan. Walau bagaimanapun, antara lain, sangat penting bahawa tikar membolehkan anda dengan mudah membersihkan kotoran dari satu-satunya kasut. Untuk melakukan ini, permukaannya hendaklah ditutup dengan lapisan yang berkilat. Bulu getah menembusi selekoh tunggal, menghilangkan kotoran yang sukar dijangkau. Tetapi terdapat sedikit karpet dengan permukaan yang bristly - ia perlu dibersihkan dengan kerap. Dan jika bulu tidak diperbuat daripada getah, tetapi, misalnya, dari longgokan, maka ini lebih sukar.

Tikar yang lebih cuai dengan permukaan selular. Produk sebegini juga diperbuat daripada getah, bagaimanapun, bukannya bulu, permukaannya dilindungi oleh struktur sarang lebah. Sudah tentu, karpet seperti ini tidak menghilangkan kotoran kecil, tetapi untuk membersihkannya, anda hanya perlu menggoncang produk dengan baik.

Di samping itu, sangat penting bahawa tikar pintu tahan kotat dipasang dengan tegas ke permukaan lantai. Sebagai peraturan, bahagian belakang aksesori getah dilengkapi dengan Velcro khas yang membetulkan produk dengan selamat.

Pristan pintu karpet pada asas getah

Bagaimana untuk memilih tikar

Gambar tikar padlock

Pintu pembersihan tikar pintu

Pintu pintu di hadapan pintu masuk

Tikar yang kemas

Selamat Datang

Tikar pintu untuk lorong

Pemilihan tikar pintu untuk bahagian dalam rumah adalah tertakluk kepada prinsip-prinsip yang sedikit berbeza. Tugas produk ini adalah untuk terus membersihkan kasut tunggal dari habuk dan kotoran. Bahan yang paling biasa untuk membuat tikar pintu di dalam dewan adalah: longgokan, poliamida, polipropilena, bahan berbuih, getah, dan lain-lain.

Tikar yang dibuat dari tidur semulajadi boleh dianggap hanya sebagai elemen hiasan. Produk sedemikian tidak dapat menampung tugas utamanya untuk alasan mudah yang tidur semulajadi kering sangat lama dan, lebih-lebih lagi, agak sukar untuk menghilangkan kotoran dari permukaannya. Walau bagaimanapun, terdapat kategori tikar pintu berasingan yang diperbuat daripada microfiber dengan tidur yang panjang. Menurut pengeluar, bahan ini mampu menyerap tanah secara langsung, membersihkan sepatu kasut. Jika permaidani itu juga mempunyai asas getah, ia dicirikan oleh kekuatan tinggi dan ketahanan. Di samping itu, permaidani dengan microfiber boleh dibasuh dan dibasuh.

Alternatif hebat untuk tikar tidur semulajadi adalah produk yang diperbuat daripada serat kelapa. Bahan ini kelihatan menarik seperti longgokan, tetapi ia tidak takut kelembapan dan mudah dibersihkan.

Tikar dari bahan sintetik, yang termasuk poliamida dan polipropilena, mempunyai sifat menyerap kelembapan. Produk dari bahan-bahan ini tidak menjadi gelap dan tidak berubah dengan masa dan, lebih-lebih lagi, dengan kehadiran lapisan khas, mencegah penyebaran bakteria. Sekiranya perlu, produk tersebut boleh diasingkan atau dicuci di dalam air. Tetapi tolak tikar tiruan sintetik adalah reka bentuk mudah mereka, yang tidak memungkinkan mereka untuk menjadi pelengkap harmoni ke kawasan pedalaman.

Pintu tikar pintu

Tikar pintu pada asas getah

Hartanah yang baik adalah tikar getah. Produk sedemikian, sebagai peraturan, juga dilengkapi dengan asas getah, yang meningkatkan rintangan haus mereka. Keanehan getah ialah bahan ini dapat mengekalkan kelembapan dan kotoran, sehingga bakteri tidak menyebar melalui apartemen. Di samping itu, tikar getah mudah dijaga. Produk dari bahan ini boleh dibasuh, dibasuh dan dibuang.

Tudung penutup lumpur

Bagaimana untuk memilih tikar

Sebagai tambahan kepada bahan, apabila memilih tikar pintu, pertimbangkan pewarnaannya. Warna gelap dan cahaya dianggap paling tenteram, manakala pada pockmarked dan melange menyelesaikan kotoran hampir tidak kelihatan.

Foto tikar perlindungan lumpur

Mat pintu sebagai perincian pedalaman

Oleh kerana pendapat tentang rumah terbentuk dari ambang, tikar itu hanya perlu dipadankan dengan reka bentuk lorong. Cara paling mudah untuk membuat permaidani unsur harmoni dalam hiasan adalah dalam pewarnaan yang dipilih dengan betul. Sebagai contoh, warna permaidani boleh memadankan warna perabot di lorong, aksesori, hiasan pada kertas dinding, dan sebagainya.

Di samping itu, kini dijual anda boleh mencari tikar pintu, yang boleh menjadi hiasan utama di pedalaman. Sebagai contoh, karpet yang sangat popular dengan inskripsi. Selain tradisional "Selamat Datang" dan "Rumah manis rumah", pengeluar sering menghiasi barang-barang dengan kata-kata dan ungkapan ceria yang sempurna mencirikan mood dan humor tuan rumah. Di samping itu, jika dikehendaki, permaidani dengan prasasti yang diperlukan boleh dibuat untuk memerintahkan.

Juga sangat luar biasa dan melihat karpet dengan lukisan. Contohnya, imej wang kertas, kod bar, anak panah skala, peringatan grafik, haiwan mengalu-alukan, dan lain-lain boleh diletakkan di permukaan karpet. Tilam kasut yang menyeronokkan bukan sahaja akan menghiburkan para tetamu anda, tetapi juga akan menjadi tambahan yang menarik di kawasan pedalaman.

Walau bagaimanapun, memilih tikar pintu asal, mengambil kira cadangan feng shui. Menurut pengajaran ini, tulisan mengenai karpet mesti semestinya optimistik dan bertujuan untuk berjaya, jika tidak, anda akan mengusir tenaga positif dari ambang rumah anda. Selain itu, jika anda ingin membeli permaidani di bawah pintu dengan corak, berikan produk di permukaan yang digambarkan burung, malaikat dan kucing. Dipercayai bahawa menyeberang melalui imej sedemikian, dan bahkan lebih menyeka kakinya ke atasnya, anda boleh mencemarkan para pengunjung rumah. Sebaik-baiknya, imej pada karpet harus logik untuk berjalan. Sebagai contoh, pada aksesori boleh disediakan pantai berpasir, rumput atau jalan taman.

Tikar pintu dengan tulisan dan gambar

Tikar pintu yang menyeronokkan

Tikar pintu asal

Pintu pintu untuk pelancong

Permaidani pintu dengan corak kasut

Permaidani pintu dengan corak landak

Hiasan permaidani yang sangat baik akan menjadi corak dan perhiasan - bunga, kacang, bentuk geometri.

Tikar getah dengan permaidani

Mat dihiasi dengan titik polka

Permaidani pintu dengan perhiasan

Laluan untuk titik polka

Tikar pintu untuk rumah di dalamnya

Tikar pintu untuk rumah di dalamnya

Sangat bergaya kelihatan di lorong, bermula dari pintu jalur permaidani panjang.

Pintu permaidani panjang

Mana-mana tikar pintu yang anda pilih, berhati-hati memantau kebersihannya. Oleh kerana aksesori ini sentiasa bersentuhan dengan kotoran, untuk mengelakkan penyebaran bakteria, membersihkannya sesering mungkin.

Bagaimana untuk menjaga tikar

Apabila memilih permaidani di bawah pintu masuk atau di dalam bilik - ke koridor, lorong, memberi perhatian kepada kualiti dan reka bentuknya, dan kemudian anda akan berpuas hati dengan pembelian.

Mat pintu: pilih mat dan pedati yang sesuai

Teater bermula dengan gantungan, dan wajah rumah atau apartmen sering menjadi tikar pintu

Tikar pada asas getah diperlukan untuk mengelakkan kotoran daripada memasuki bilik dari jalan. Ternyata semua lumpur, debu dan kelembapan yang dibawa dari halaman, tetap di atasnya, dan tidak ada yang masuk ke dalam rumah. Jika anda meletakkan permaidani sedemikian di koridor, sebahagian besar mikrob kekal di sampah. Perkara-perkara semacam itu sangat penting, terutamanya apabila musim musim luruh musim bunga, ketika jalan basah dan kotor. Penggunaan karpet yang betul akan menjadikan ruang rumah anda bersih dan, di samping itu, melengkapi gambar dalaman.

Permaidani pintu direka untuk menyimpan kotoran dan habuk di ambang pintu mana-mana bilik

Tikar pintu sangat diperlukan di luar musim

Gaya Scandinavia di pedalaman lorong

Mat pintu warna kelabu sempurna sesuai dengan reka bentuk lorong klasik

Nuansa untuk memilih produk yang baik

Ia perlu menunjukkan kecerdasan dan memilih produk yang boleh berbaring bukan sahaja di koridor, tetapi juga di pintu masuk. Produk mesti kuat, kuat, dan berkualiti tinggi. Adalah dinasihatkan untuk memilih produk dengan gentian dari gentian PVC atau kelapa, supaya bahan menyerap unsur kotoran, kelembapan dan salji dengan baik. Produk getah popular. Pada masa ini, pasaran barangan isi rumah diwakili oleh pelbagai jenis dan gred produk - dari saiz minimum hingga penutup untuk semua lorong. Pengguna tidak akan sukar untuk memilih sendiri penyelesaian yang ideal.

Permaidani pintu boleh mempunyai bentuk yang berbeza

Dewan masuk dalam gaya moden, dihiasi dengan nada neutral

Jika mat kualiti dan asal, ia adalah berbeza bukan sahaja dalam keupayaan untuk melindungi rumah daripada zarah jalan kotoran - ia akan menjadi sebahagian yang menakjubkan dan tidak dapat dilupakan di pedalaman, kerana mat di pintu bertemu dan melihat daripada penghuni rumah / pangsapuri dan tetamu mereka. ciri-ciri khusus produk-produk ini menjamin kualiti halangan mereka dan tikar yang mudah untuk mencuci bawah air yang mengalir, mudah untuk menjaga. Oleh kerana semua jenis perbezaan, yang telah memberikan mereka pengeluar, anda tidak akan sukar untuk memilih produk yang melebihi semua kehendak anda.

Produk yang ditawarkan di pasaran hari ini dibahagikan kepada beberapa jenis.

 1. Permaidani Fleecy membolehkan anda membawa nota gaya dan keindahan ke bilik. Tikar sedemikian menyumbang kepada perlindungan dari zarah kotoran dari jalan, dan oleh parameter luaran mereka mendapat manfaat daripada produk getah standard. Vorsinki mudah menahan zarah dan lumpur zarah, dan panjang tidur dipilih berdasarkan pilihan peribadi. Untuk kerja penuaian adalah sesuai untuk produk longgokan pendek. Kerana kekurangan produk dapat dikenal pasti kesulitan dalam menghapuskan kotoran dan keperluan pengeringan biasa.

Fleecy karpet, tersembunyi di atas lantai

Tikar getah biru di anjung rumah persendirian

Karpet yang diperbuat daripada buih mempunyai banyak kelebihan

Permaidani pintu Pristan pada asas getah telah mendapat populariti yang tinggi kerana praktikalnya

Di antara semua model dan pilihan yang ditawarkan, tikar tahan kot pada asas getah paling popular, dan ini disebabkan oleh kekuatan dan fungsinya yang tinggi. Pengilang dalam usaha untuk memudahkan pelanggan membuat palet warna penyelesaian yang semakin pelbagai dan asli.

Jika di dalam lorong untuk meletakkan tikar pintu, kotoran, habuk dan mikrob yang terkandung di dalamnya tidak akan masuk ke dalam bilik

Mengenai masalah membeli produk tersebut di koridor dalam apa jua keadaan, anda boleh memberikan jawapan positif yang tidak jelas. Persoalannya ialah model mana yang perlu diambil kira apabila membuat pembelian. Di samping kemudahan, produk itu harus baik untuk mata, kerana ia adalah perkara pertama yang pemilik dan tetamu pangsapuri melihat yang melintasi ambang. Terima kasih kepada pembelian tikar yang terang dan besar, mungkin untuk menyediakan ruang dengan penampilan yang ideal yang akan menggembirakan anda dan dikenang oleh tetamu anda untuk waktu yang lama.

Untuk pilihan yang rasional bagi produk yang berkualiti dan sesuai, anda harus mengambil kira beberapa nuansa:

 • adalah penting untuk mengambil kira ciri-ciri pemerolehan: rintangan untuk memakai, kebolehpercayaan, reka bentuk asal;
 • peranan penting dimainkan oleh sensasi sentuhan: untuk menyentuh produk harus menyenangkan - lembut dan lembut;
 • kemudahan penjagaan adalah kunci. Keindahan tidak bernilai jam yang dibelanjakan untuk membersihkan produk dari kotoran;

Mudah untuk dijaga - nuansa penting ketika memilih tikar

 • keupayaan untuk cepat dan mudah menolak kotoran dan menyerap kelembapan akan membolehkan produk menjadi praktikal dan mudah mungkin.

Memutuskan untuk membeli tikar lumpur pada asas getah, anda boleh membuat pilihan rasional dan membawa ke lorong atau di bilik lain nota keselesaan dan kesenangan.

Adalah penting untuk mengetahui! Reka bentuk produk yang dipilih harus selaras dengan perabot dan item hiasan koridor yang mengelilinginya. Iaitu, mempunyai warna yang sama dan sesuai dengan gaya keseluruhan pedalaman.

Apabila memilih permaidani di lorong, anda perlu berhati-hati bahawa ia sesuai dengan harmoni ke pedalaman

Pintu permaidani pintu di pedalaman klasik

Mat pintu dipadankan dengan warna pintu depan

Apabila memilih produk, pemilik mesti mengambil kira peranan yang akan dimainkan oleh karpet di pedalaman. Sekiranya gaya itu klasik, reka bentuk harus dihalang dan ringkas. Jika ia mengandungi sebilangan besar butir-butir terang, anda perlu menyediakan kombinasi pewarna permaidani dengan perabot dan hiasan. Matlamat utama mana-mana karpet adalah kemungkinan mewujudkan suasana yang selesa. Anda boleh membeli produk siap di kedai-kedai, dan anda boleh melakukan pembuatannya sendiri, tetapi keadaan utama - permaidani harus bergaya, praktikal dan harmoni dengan penampilan keseluruhan premis.

Mat pintu pada asas getah: pelbagai produk

Tikar di jalur terang akan berfungsi sebagai unsur yang sangat baik dari hiasan teras anda

Jenis penutup lantai ini telah mendapat populariti kerana pelbagai substrat dan gaya. Keperluan untuk bahan utama ialah ia mesti menyerap kelembapan dan tahan terhadap perubahan suhu. Terdapat beberapa sebab untuk memilih tikar pintu untuk lorong berasaskan getah:

 • bahan tersebut tidak memancarkan bahan berbahaya dan berbahaya untuk kehidupan dan kesihatan, yang menjadikannya mesra alam;
 • fleksibilitas produk membolehkan mereka digunakan di mana saja - di pangsapuri, rumah, pejabat, dewan perbelanjaan, kemudahan pengeluaran, institusi pendidikan dan pendidikan;

Permaidani pintu mesti tahan-tahan dan menahan perubahan suhu

Di koridor, anda boleh meletakkan sebagai tikar pintu kecil, dan penutup yang dengan mudah akan menutup separuh lorong

 • produk boleh mempunyai bentuk apa pun. Tetapi anda secara bebas boleh memberikan garis besar yang diperlukan, memotong kepada konfigurasi yang dikehendaki;
 • produk dicirikan oleh rintangan indeks yang tinggi dan boleh dipercayai terhadap kelembapan, yang bermaksud mereka akan memastikan kebersihan di dalam rumah;

Permaidani yang paling penting tidak berada di lorong, tetapi di pintu depan

 • adalah mungkin untuk perhatikan kualiti penebat bunyi dan penebat haba yang sangat baik, kerana mereka melengkapkan bilik dengan keselesaan dan membuat lebih banyak keselesaan di dalamnya;
 • produk mudah dibersihkan, mereka boleh dibasuh tanpa bahan kimia dan bahan khas.

Dengan memilih liputan jenis ini, anda boleh bergantung kepada penyelesaian yang agak murah dan berkekalan untuk melindungi rumah anda dari kotoran dan untuk membuat keselesaan maksimum di dalamnya. Permaidani yang dipilih secara optimum boleh bertahan selama 4-5 tahun.

Jadi apa jenis permaidani yang patut saya pilih untuk lorong?

Tikar besar pada asas getah

Setiap suri rumah akan senang untuk memastikan bahawa permaidani sentiasa bersih. Dalam hal ini, tidak perlu menyimpan dalam memilih produk ini. Di premis yang paling kerap digunakan produk berdasarkan tidur, serta elemen rotan. variasi Pile dalam memerangi kotoran tradisional menang, walaupun kurang daripada produk-produk lain dalam penampilan. Peranan penting dimainkan oleh kepadatan longgokan, kerana kehidupan produk bergantung kepadanya. Memilih permaidani untuk pintu mana-mana bentuk getah berasaskan, memberi perhatian kepada ciri-ciri warna - model cahaya mudah mendapatkan kotor, tetapi yang berbintik-bintiklah boleh kotoran baik menyamar.

Atribut hiasan dan fungsi ini boleh terdiri daripada beberapa elemen:

 • Serat semulajadi yang tidak gelap, tidak terdedah kepada kelembapan dan pembersihan;
 • bahan sintetik, sesuai untuk pembersihan dengan pembersih vakum dan basuh dengan air sejuk;
 • unsur poliamida - dengan mengesan dengan penyerapan kelembapan dan kotoran, boleh mengekalkan warna untuk masa yang lama.

Dewan masuk rumah peribadi dalam gaya laut

Permaidani pintu mestilah bukan sahaja cantik dan bergaya, tetapi juga praktikal

Pendekatan rasional untuk memilih penutup akan memastikan anda berada di dalam bilik maksimum keselesaan dan kesenangan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 79