Tirai haba perindustrian

Langsir haba industri untuk gudang

Tirai haba adalah agregat yang memanaskan udara dan menyampaikannya dengan kecepatan tinggi. Di gudang, peranti ini diletakkan di dalam rumah di bahagian atas atau sisi pintu masuk. Udara dibekalkan selari dengan pintu gerbang atau pada sudut 45 °, yang membolehkan suhu di dalam bilik dibuka dengan pintu terbuka.

Oleh kerana halaju udara yang tinggi dan perbezaan suhu, pertukaran haba melalui pintu terbuka dikurangkan kepada minimum. Tidak seperti banyak cara lain untuk mengehadkan pertukaran haba, tirai tidak menimbulkan halangan kepada pergerakan lalu lintas dan orang ramai. Seperti pembinaan padu, tirai tidak membenarkan pencemar dan serangga memasuki bilik.

Tirai haba air untuk gudang

Langsir haba industri untuk pintu mempunyai pengawal suhu, yang memungkinkan untuk menyesuaikan mod operasi peranti bergantung kepada keadaan luaran. Pada peranti kuasa kecil, kawalannya mudah dan terdiri daripada beberapa butang di perumahan. Model dengan kuasa tinggi dilengkapi dengan kawalan jauh.

Kebanyakan tirai udara perindustrian yang digunakan di gudang mempunyai struktur gelongsor, mereka terdiri daripada unsur-unsur berikut:

 • Saluran udara, di mana udara akan memasuki peranti.
 • Kipas angin.
 • Elemen pemanasan.
 • Saluran udara, yang menyediakan bekalan udara seragam.
 • Muncung sasaran.

Kurang efisien ialah tirai terma bagi gudang jenis pengadun. Di dalamnya, jisim udara berasal dari luar dan diarahkan selari dengan pintu gerbang atau pada sudut kepada mereka. Unit-unit ini digunakan pada kemudahan tambahan yang bersebelahan dengan gudang.

Tirai haba tidak membiarkan pas udara sejuk

Gudang langsir boleh dibahagikan kepada kumpulan mengikut ciri-ciri berikut:

 • Cara tindakan. Ciri ini adalah yang paling penting dalam klasifikasi. Peranti tindakan berkala dan berterusan diperuntukkan. Pandangan pertama hanya berfungsi apabila pintu gudang dibuka. Peranti tindakan berterusan bekerja sepanjang masa, memanaskan udara di dalam bilik.
 • Arah jet udara. Tirai boleh memberi aliran udara dari bawah, dari atas dan dari sisi pintu masuk. Penghantaran rendah jet digunakan sekali-sekala disebabkan oleh kesukaran operasi: pembukaan melalui udara yang dibekalkan sentiasa tersumbat. Sebaliknya, langsir ini adalah yang paling berkesan, kerana udara sejuk menembusi bilik dari bawah, bergerak di sepanjang lantai, di mana kuasa jet yang menarik dari bawah adalah maksimum. Yang paling popular di gudang adalah tirai sisi, yang boleh diletakkan pada satu atau kedua belah pintu.
 • Lokasi pengambilan udara. Udara boleh memasukkan peranti dari luar atau dari dalam bilik. Pagar dari bahagian dalam adalah disyorkan untuk gudang di mana permintaan tinggi diletakkan pada kebersihan persekitaran udara.
 • Kaedah pemanasan. Di sesetengah gudang di mana suhu udara yang tinggi tidak diperlukan, tudung tanpa pemanasan digunakan. Terdapat juga model tirai udara yang boleh melakukan pemanasan aliran udara dan penyejukan. Pemanasan dengan unsur pemanasan air dan elektrik. Jenis pertama menggunakan penukar haba dua arah untuk pemanasan, yang terdiri daripada paip tembaga dan plat aluminium. Kelebihan utama elemen ini adalah penggunaan tenaga yang sangat rendah. Langsir air boleh mengendalikan bukaan sehingga tinggi 5 m. Kelemahan adalah pemasangan yang rumit dan bahaya fros. Langsir elektrik disediakan dengan elemen pemanasan, yang boleh mempunyai struktur tiub, lingkaran atau jarum. Unsur-unsur seramik menunjukkan kecekapan terbesar, mereka mempunyai daya tahan yang besar dan penggunaan tenaga ekonomi.

Pengeluaran tirai udara dilakukan oleh sejumlah besar syarikat, namun kebanyakan perusahaan menghasilkan peralatan rumah tangga. Tirai udara di pintu gerbang yang boleh digunakan di gudang itu dihasilkan di Rusia oleh tiga syarikat: Teplomash, Ballu dan Tropic. Syarikat terakhir ini mempunyai pangsa pasar terkecil. Dalam beberapa kes, peralatan rumah boleh digunakan untuk gudang kecil.

Tirai haba Teplomash dengan sumber air panas

Untuk menentukan model langsir udara yang diperlukan, pengiraan mudah dibuat. Untuk melaksanakannya, anda memerlukan parameter berikut:

 • Saiz pintu.
 • Kelajuan pergerakan udara melalui pembukaan.
 • Suhu luaran dan dalaman.

Jumlah udara yang memasuki kawasan pedalaman melalui pembukaan ditentukan oleh formula berikut:

di mana V∙ - kelajuan pergerakan udara; H ∙ B - ketinggian dan lebar pintu, masing-masing.

Selepas ini, diperlukan untuk mengira berapa banyak udara diperlukan untuk menghalang sepenuhnya laluan udara luaran melalui pintu terbuka dengan formula berikut:

di mana J - pekali kecekapan tirai pada jarak jauh, diambil dalam jarak 0.4-0.5; b - lebar jurang di mana udara memasuki tudung.

Berdasarkan penunjuk yang diterima, model dengan prestasi yang memuaskan dipilih.

Juga perlu untuk dibimbing oleh saiz peranti - aliran udara harus menutup pembukaan dengan margin kecil. Ia tidak perlu untuk menyelamatkan saiz tudung, kerana kecekapan perlindungan tidak lengkap akan menjadi rendah.

Dalam kes ini, satu tirai boleh menyekat kawasan pembukaan hingga 12 m 2, jadi bukaan dengan lebar yang besar mesti dilindungi oleh beberapa peranti, memasangnya dengan teliti.

Automasi kerja tirai haba

Agar tirai haba berfungsi dengan kecekapan maksimum, ia mesti berinteraksi dengan peranti lain.

Pintu automatik dengan tirai haba Teplomash 500 siri

Untuk automasi lengkap diperlukan untuk menyelesaikan masalah tersebut:

 • Hidupkan dan hentikan peminat tirai udara untuk membuka dan menutup pintu gudang;
 • Peraturan kuasa kerja bergantung pada suhu luaran dan dalaman;
 • Peraturan suhu udara, yang jatuh ke dalam tabir;
 • Menghidupkan dan menghentikan unit selepas mencapai suhu tertentu di ruang berhampiran pintu pagar. Kebanyakan langsir haba mula berfungsi dalam mod pemanasan, apabila suhu ambien menurun di bawah 10 ° C.

Pada masa yang sama, tirai termal dengan sistem automasi beroperasi pada 40-50% daripada kuasa maksimumnya. Ini membolehkan anda mengurangkan kos elektrik dengan ketara.

Penjimatan yang lebih besar dapat dicapai dengan memasang winches gudang automatik. Peranti sedemikian memungkinkan untuk meminimumkan minimum waktu di mana pintu tetap terbuka.

Ia juga disyorkan untuk melengkapkan langsir haba dengan perkakas yang secara automatik menyesuaikan jumlah udara yang digunakan.

Tirai haba perindustrian

Tirai udara KEV-P4131A

Tirai udara KEV-P4134A

Tirai haba КВВ-9П4031E

Tirai haba КВВ-12П4031E

Skrin haba KEV-18P4031E

Tirai haba КВВ-12П4034E

Skrin haba KEV-18P4034E

Tirai udara KEV-P4141A

Tirai haba KEV-27P4034E

Tirai udara KEV-P4121A

Skrin haba KEV-44P4131W

Tirai haba KEV-50P4134W

Tirai haba КВВ-12П4041E

Tirai udara KEV-P4144A

Tirai udara KEV-P4124A

Tirai haba KEV-18P4041E

Tirai terma KEV-18P4021E

Skrin haba KEV-24P4041E

Kualiti, ketahanan dan kebolehpercayaan

tirai gelap terus industri - adalah cara yang paling berkesan dan menjimatkan untuk melindungi premis terhadap penembusan udara sejuk melalui pintu dan bukaan pintu. tirai gelap terus industri udara digunakan dalam bangunan perindustrian, hangar pesawat, garaj, depot, pusat logistik, gudang dan kemudahan industri lain, memberikan perlindungan penuh terhadap penembusan udara sejuk ke dalam bilik.

Beli langsir haba perindustrian pada harga yang kompetitif yang anda boleh dalam syarikat JSC "NPO" Teplomash9raquo;. Kami telah menghasilkan peralatan iklim selama lebih daripada 20 tahun. Produk kami mematuhi piawaian kualiti domestik dan asing.

Langsir haba industri JSC "NPO" Teplomash9raquo; adalah popular bukan sahaja di Rusia, tetapi juga di luar negara. Daya saing mereka yang tinggi adalah kerana kelebihan berikut:

 • Ekonomi. Oleh kerana kecekapan yang tinggi, tirai haba menggunakan kuasa yang sedikit.
 • Kebolehpercayaan. Produk kami dibuat menggunakan peralatan moden menggunakan teknologi inovatif. Haba tirai "Teplomash9raquo; memenuhi semua piawaian yang diperlukan dan mempunyai ciri prestasi tinggi.
 • Kecekapan tinggi. Tirai terma memberikan perlindungan daripada serangga sejuk, debu, dan membantu mewujudkan iklim mikro dalaman yang selesa.
 • Kemudahan pemasangan dan operasi. Panel kawalan mudah dan semua elemen pelekap yang diperlukan datang lengkap dengan setiap tirai.
 • Ketersediaan. Kos langsir udara perindustrian haba rendah dan boleh diterima untuk organisasi dengan apa-apa jenis aktiviti.

Kami terus berusaha untuk meningkatkan kualiti produk kami dan berusaha sebaik mungkin untuk memenuhi kehendak pelanggan.

Pembelian tirai haba perindustrian di syarikat "Teplomash9raquo; - ia menguntungkan, cepat dan mudah

Jika anda ingin membeli langsir haba perindustrian dari pengeluar pada terma yang lebih baik, sila hubungi JSC "NPO Teplomash9raquo;. Pelanggan kami menghargai:

 • Tahap perkhidmatan yang tinggi. Kami menawarkan konsultasi pakar yang cekap dan berpengalaman, serta membantu dalam memilih model yang paling sesuai untuk premis anda. Jabatan reka bentuk sendiri JSC "NPO" Teplomash9raquo; akan membantu menawarkan penyelesaian terbaik untuk projek anda dari segi teknikal dan ekonomi. Kami juga menyediakan sokongan teknikal yang berterusan untuk peralatan yang kami beli.
 • Pelbagai macam. Kami menghasilkan langsir industri udara pelbagai reka bentuk: tirai pejabat (Optima, Comfort, Brilliant kapasiti siling daripada 1.5 kW kepada 36), dalaman (elips Colonna, kapasiti Brilliant siling 12-48 kW) dan perindustrian ( kuasa dari 9 hingga 140 kW).
 • Pelbagai siri tirai udara perindustrian haba dan sebilangan besar reka bentuk akan membolehkan anda memilih penyelesaian terbaik untuk kecekapan dan harga.
 • Ketepatan waktu dan paksaan. Anda menerima barang-barang yang diperintahkan tepat pada masa yang telah dipersetujui.
 • Kecekapan. Aplikasi anda diproses secepat mungkin.
 • Keterbukaan. Semua maklumat yang diperlukan boleh didapati di lokasi, dari harga langsir industri dan berakhir dengan syarat-syarat penghantaran, termasuk penghantaran dan data teknikal. Jika perlu, kakitangan kami akan menjelaskan semua butiran dan menjawab soalan yang menarik minat anda.

Produk JSC "NPO" Teplomash9raquo; layak mendapat markah tertinggi pakar dan pengguna. Sekiranya anda perlu memesan langsir udara perindustrian terma atau lain-lain peralatan cuaca, hantar permohonan atau hubungi kami!

1992-2017 JSC "NPO" Teplomash "- pengeluar peralatan pemanasan

Panggilan dalam Rusia adalah percuma

perundingan pakar, program pemilihan

dokumentasi untuk peralatan.

Tahun Baru 2018!

St Petersburg, st. Tambasova, 12, daripada. 29

Tel. (812) 703-10-74, 572-86-61

St Petersburg, st. Tambasova, 12, daripada. 29

Tel. (812) 703-10-74, 572-86-61

St Petersburg, st. Tambasova, 12, daripada. 29

Tel. (812) 703-10-74, 572-86-61

St Petersburg, st. Tambasova, 12, daripada. 29

Tel. (812) 703-10-74, 572-86-61

"Langsir panas baru" Teplomash "musim 2017-2018.

Melindungi bilik-bilik berhawa dingin dan sejuk dengan langsir. »

Perindustrian

Langsir direka untuk melindungi pintu dan pintu dari 3m sehingga 12m di pasaran, gudang, stadium, hangar, depot, bangunan perindustrian dan pusat membeli-belah.

Kuasa haba siri tirai ini dengan sumber haba elektrik dari 9 kW sehingga 36 kW.

Tirai industri mempunyai produk siri mereka dengan sumber air panas , dilambangkan oleh surat itu "W" dan tudung tanpa pemanasan , dilambangkan oleh surat itu "A", Terdapat juga model yang berfungsi gas "G".

Pengedar Rasmi

Syarikat itu Teplomash mengesyorkan penggunaan peralatan tambahan untuk meningkatkan kecekapan tenaga!

Kami memberi perhatian anda: peralatan khas ditawarkan untuk peralatan tambahan!

\ U0410 \ u0434 \ u0440 \ u0435 \ u0441 \ u043d \ u0430 \ u0448 \ u0435 \ u0433 \ u043e \ u043e \ u0444 \ u0438 \ u0441 \ u0430 \ r \ n

\ U041c \ u043e \ u0441 \ u043a \ u043e \ u0432 \ u0441 \ u043a \ u0430 \ u044f \ u043e \ u0431 \ u043b \ u0430 \ u0441 \ u0442 \ u044c. \ r \ n

\ U0433. \ U041c \ u044b \ u0442 \ u0438 \ u0449 \ u0438, \ u041e \ u043b \ u0438 \ u043c \ u043f \ u0438 \ u0439 \ u0441 \ u043a \ u0438 \ u0439 \ u043f \ u0440 \ u043e \ u0441 \ u043f \ u0435 \ u043a \ u0442 \ u043438 \ u043a5 \ r \ n

+7.495.228 17 23 "," mainIcon ":"-dot biru "," gaya ":" default "," lebar ": 230," height ": 230," MapTypeId ":" peta jalan "," zoom ": 13 , "mapCtrl": 0, "typeCtrl": 0, "arah": 0, "unitSystem": 0, "clusterMarker": 0, "styler_invert_lightness": 0, "zoomWhl": 1, "styler_hue": "", "styler_saturation": 0, "styler_lightness": 0, "styler_gamma": 0, "miliar alamat": []> '>

* Pengedar rasmi JSC NPO Teplomash. OOO "OTK" Kawasan Moscow. Mytischi. Olimpik Avenue, d. 38 k.5. +7 495 228-17-23. 8 800 333-09-44

Maklumat yang dipaparkan di laman web ini diperolehi daripada sumber terbuka. Dibuat dalam HTML5 dan CSS3

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 84 =