Ubin babi hutan pada apron

"Kabanchik9quot; - ubin yang paling bergaya untuk apron?

Baru-baru ini, jenis jubin untuk apron ini telah menjadi lebih dan lebih popular sebagai "babi" (di "metro" Barat), secara luaran menyerupai bata hiasan.

Ini adalah jubin seramik bentuk kecil, dalam bentuknya menyerupai batu bata, yang ditutupi dengan sayu. Dalam mayoritasnya, ia telah menjalar tepi sepanjang perimeter, memberikan permukaan berbaris tekstur dan kelantangan khas.

Jika anda mahu, anda boleh mencari model jualan dengan chamfers yang minimum atau tanpa mereka.

Nama "metro" datang kepada kami dari barat, kerana banyak stesen di bawah tanah di New York, London, Paris dihiasi dengan jubin yang sama. Tetapi di negara kita, nama yang lebih asli menjadi kenyataan.

Anda akan bertanya: "Kenapa" babi "? Kerana bilet untuk pengeluarannya telah di akhir pesawat dua melalui lubang, jadi pandangan sisinya agak serupa dengan patch babi.

Apakah saiz jubin yang boleh didapati?

Panjang jubin tersebut adalah dua atau tiga kali lebarnya. Pengeluar yang berbeza menghasilkan produk yang berbeza-beza mengikut saiz: panjangnya antara 12 hingga 30 cm, dan lebar - dari 6 hingga 10 cm.

1

Saiz yang paling popular ialah 7.5 oleh 15 cm, tetapi format seperti 7.5x30, 10x20 dan 15x30 cm juga agak popular.

Apabila mengira jumlah bahan yang diperlukan, jangan lupa tentang stok wajib 10%, kerana dalam proses meletakkannya akan sukar untuk menghindari sisa yang tidak berhasil.

Gaya dalaman, yang sesuai "babi"

Hari ini jubin ini telah menemui populariti dan permintaan khusus dalam gaya seperti Scandinavia, Provence, loteng, negara, perindustrian.

Jika anda mengambil "babi" jubin sebagai asas apabila meletakkan apron, anda boleh membuat komposisi yang sangat asli. Ini boleh membantu penggunaan warna, tekstur dan saiz ubin yang berbeza.

Untuk gaya yang melibatkan penggunaan "antik" dalam reka bentuk reka bentuk, jubin dengan sayap retak, memberikan permukaan retak kecil.

Arah reka bentuk lain akan harmoni dengan dilengkapi dengan "babi" dengan kemasan matte. Penyelesaian warna universal apron semacam itu adalah putih, krim, krim atau kelabu.

"Babi" hitam kelihatan sangat moden. Terutama berbeza dengan set dapur.

Warna hijau lebih sesuai untuk gaya kampung.

Warna biru yang berbeza menarik perhatian semua pada apron.

Apron merah tetap popular di kalangan suri rumah.

Apabila menyusun "babi" tidak begitu sukar hanya untuk tukang-tukang yang berpengalaman. Mereka yang tidak mempunyai pengalaman yang mencukupi mungkin mengalami kesulitan. Ini terutama terpakai untuk meletakkan sudut luar yang ideal.

Simulasi kerja keras brick melibatkan diri dalam pelarian. Ia dibenarkan untuk beralih atau jahitan "jahitan dalam jahitan".

Sekiranya anda memilih pilihan yang terakhir untuk diri sendiri, maka penekanan khusus perlu dibuat pada lipatan. Ini boleh dicapai dengan menggunakan grout kontras, tetapi perhatikan bahawa dalam kes ini, kualiti meletakkan dan pengedap harus sempurna.

Tidak mahu mengambil peluang? Kemudian pilih lebih banyak grout daripada palet warna standard: putih, krim, kelabu, krim, hitam, iaitu nada "metro".

Beri perhatian khusus terhadap kualiti campuran, serta perlindungan terhadap kelembapan, penentangan terhadap pembersihan yang kerap dan perubahan suhu.

Kelebihan grout yang sangat cepat menjadi gelap dan hilang estetika mereka. Pilihan terbaik adalah membeli serbuk berdasarkan resin epoksi.

Percayalah, ia tidak akan menjadi lebih gelap dari waktu ke semasa, berbeza dengan kelembapan kelembapan dan penolakan kotoran. Hanya bekerja dengannya sepatutnya cepat, kerana ia sangat cepat jatuh.

Ramai orang mempersoalkan penggunaan penutup dinding putih di dapur mereka sendiri, walaupun fakta bahawa bahan penamat itu sendiri adalah salah satu yang paling praktikal.

Ketakutan semacam itu tidak berasas, kerana glazur yang menutup permukaan jubin menjadikannya sangat licin dan tahan terhadap penetapan habuk dan kotoran.

Sekiranya terdapat kotoran kecil, anda boleh dengan mudah mengeluarkannya dengan sapukan basah.

Oleh itu, dalam praktiknya, masalah dengan penutup dinding salju putih tidak akan lebih daripada dengan apron warna lain. Di samping itu, habuk, kotoran, gris dan tumpahan dari span lembap tidak dapat dilihat di kawasan kerja ringan berbanding warna gelap.

Dalam hadiah akan ada juga estetika, selepas semua dalam kes ini ruang sekitarnya akan kelihatan lebih tepat dan lebih kemas.

"Kabanchik" akan menjadi penyelesaian terbaik untuk bilik kecil. Warna berkilat cahaya dikurniakan keupayaan untuk optik mengembangkan ruang sekeliling.

Satu-satunya kelemahan adalah kehadiran lekukan di simpang, di mana pelbagai bahan cemar boleh tersumbat. Ia tidak selalu mudah untuk membuangnya, tetapi ini bukan alasan untuk menolak hiasan seperti dinding, jika idea itu sesuai dengan anda.

Hari ini, warna lain dari "metro", termasuk warna hitam, juga dijual, tetapi dalam proses meninggalkan mereka tidak akan lebih mudah daripada produk warna cahaya.

Apron terbuat dari ubin jubin di pedalaman dapur

Apa itu babi jubin? Dalam bahagian dalamannya nampak baik, bagaimana praktikal dan mudah? Tidakkah reka bentuk menjadi usang dalam beberapa tahun? Apa yang perlu saya lakukan untuk memastikan bahawa sudut-sudutnya licin dan cantik apabila mengapit jubin?

Apa itu babi jubin, dan mengapa ia disebut demikian

Jubin segi empat tepat dengan nisbah sisi 1x3 atau 1x2 pada orang-orang disebut "babi" kerana hakikat bahawa dalam acuan di mana ia dibuang, terdapat dua lubang teknologi sisi, sama dengan stigma babi.

Di katalog barat ia dipanggil "metro". Hal ini disebabkan oleh fakta bahawa stesen metro bawah tanah sering dihiasi dengan serpihan segi empat meniru tiruan.

Jubin dalam versi klasik di sepanjang perimeter mempunyai aspek, iaitu. bevelled edge. Disebabkan ini, jahitan ternyata menjadi lebih menonjol dan jelas diucapkan. Oleh itu, apabila memilih babi, anda perlu memberi perhatian kepada kualiti setiap unit. Untuk melakukan ini, minta perunding untuk meletakkan jubin meter persegi. Sekiranya jahitan kelihatan cantik, maka lot ini boleh diambil. Sekiranya terdapat sebarang penyelewengan, lebih baik mencari koleksi yang lebih baik.

Sesetengah pengeluar, dengan mengambil kira trend baru dalam reka bentuk, mula menghasilkan jubin tanpa hancur. Ini memudahkan peletakan, terutamanya di sudut dalaman dan luaran dinding. Dengan serpihan itu lebih mudah untuk berfungsi.

Saiz berbeza bergantung kepada koleksi. Panjang "metro" adalah dari 12 hingga 30 cm, dan lebarnya bervariasi dari 6 hingga 10 cm.

Panjang yang paling biasa:

 • pada lebar 7.5 cm - 15 dan 30 cm;
 • pada lebar 10 cm - 20 dan 30 cm;
 • pada lebar 15 cm - 30 cm.

Saiz jubin dipilih dengan mengambil kira kawasan dapur. Untuk bilik yang luas, anda boleh menggunakan sebarang serpihan. Dan untuk bilik padat 6 m2 atau kurang, lebih baik memilih babi 6x12 atau 7.5x15 cm.

Untuk gaya reka bentuk yang sesuai

Arahan teknologi reka bentuk, di mana kekasaran yang disengaja dialu-alukan dan tekstur semula jadi dinding dinilai, berjaya menggunakan babi untuk meniru kerja keras di dapur dan di bilik mandi.

Loteng dengan sikap tradisi yang berhati-hati terhadap sejarah membolehkan memasuki "metro" menjadi satu konsep tunggal projek.

Gaya Scandinavia tanpa babi hutan adalah sukar untuk dibayangkan. Ia berfungsi sebagai kad lawatan ke pedalaman Sweden.

Provence dengan keanggunan mudahnya juga akan mengambil "metro" sebagai apron dapur.

Jubin Convex akan sangat sesuai dengan tiruan dalaman abad kedua puluh awal. Terutama jika ia disokong oleh bentuk peralatan rumah tangga dalam semangat tahun 1920-an dan facades panel.

Bandar boleh menggunakan "metro" tanpa chamfer. Di sini tugas jubin adalah untuk mensimulasikan kerja keras yang licin. Letakkan lampu di atasnya dalam bentuk lampu jalan, dan babi akan mendapat makna baru dalam projek anda.

Pada mulanya, "Metro" dihasilkan dalam hitam dan putih dan kuning air. Sekarang kulir yang sama di Leroy Merlin dibentangkan dalam pelbagai warna dan warna, dengan dan tanpa cetakan, dengan kemasan glaze dan matte. Singkatnya, untuk setiap rasa.

Oleh itu, apabila memilih warna dan naungan, dipandu oleh skim warna keseluruhan projek anda. Adalah dinasihatkan bahawa apron dapur mempunyai warna sama ada dengan langsir, atau dengan kumpulan bilik makan, atau dengan penutup lantai.

Jika jubin tidak sempurna, jangan gunakan pes pewarna yang licin. Ia hanya menekankan kekurangan yang sedia ada. Dalam kes ini, pilih naungan yang hampir dengan warna sayu.

Jika anda telah membeli babi yang berkualiti, anda boleh menekankan keindahan lapisan dengan warna yang berbeza. Hanya ingat bahawa naungan ini adalah wajar untuk diulangi dalam mana-mana unsur pedalaman.

Babi ubin putih secara tradisional meniru kerja keras. Walau bagaimanapun, bata di dinding boleh berbaring dengan cara yang berbeza. Oleh itu pelbagai pilihan susun atur untuk serpihan di apron dapur.

Bagaimana untuk mengatasi kesukaran dalam meletakkan

Kesukaran terletak pada fakta bahawa apabila babi itu berlabuh di sudut, chamfer dihalang daripada membuat jahitan yang indah. Dalam kes ini, teknologi memproses sudut dalaman dan luaran adalah berbeza.

Apabila memotong jubin, adalah perlu untuk zausovyvat setiap serpihan. Untuk ini, templat kertas dibuat. Perlu diingat bahawa babi mempunyai ketebalan yang besar. Oleh itu, adalah perlu untuk membuat luka dengan Bulgarian atau mesin khas dengan pisau air, supaya bahagian depan terkelupas.

Pemotongan adalah perlu supaya bahagian bawah jubin lebih panjang daripada bahagian depan. Sudut potong dipilih di bawah dinding. Tidak selalu dinding membentuk sudut 90 darjah. Pemisahan dalaman boleh berkumpul di bawah 120. Oleh itu, keping dikira berdasarkan geometri bilik tertentu.

Oleh kerana di sudut luar, kepingan akan kelihatan jelek, maka tata letak menggunakan serpihan persegi yang tersedia dalam koleksi. Jika tidak ada, maka seluruh tepi anak sungai bergabung bersama. Potongan dipandu ke dalam.

Bagaimana jika panjang dinding secara harfiah 3 cm lebih besar atau lebih kecil daripada yang diperlukan?

Sebelum anda mula, pastikan untuk menandakan lokasi setiap jubin. Gam ini membolehkan anda sedikit menyesuaikan panjang apron. Melantun dari sudut luar, jika ada. Sudut dalaman akan menyembunyikan kekurangan yang ada.

Jika panjang baris sedikit lebih kecil, secara literal 1-2 cm diperlukan, anda boleh membawa garisan dinding sisi ke tempat yang betul supaya barisan disertai dengan jubin keseluruhan atau serpihan yang indah.

Oleh kerana babi mempunyai berat badan yang baik, adalah wajar untuk mengikat sudut logam ke baris pertama. Dia tidak akan membiarkan permaidani seramik terapung di bawah beratnya sendiri sehingga gam membeku.

Untuk mengelakkan lipit tebal, membeli produk berkualiti daripada pengeluar terbukti. Sebagai contoh, jubin Keramma Marazzi tidak runtuh di bawah pemotong dan menyediakan jahitan berkualiti dengan jurang 2 mm antara jubin.

Walau bagaimanapun, adalah wajar untuk mempercayakan kerja dengan profesional "metro", tk. untuk pemula tugas ini mungkin kelihatan terlalu rumit.

Adakah babi itu menjadi bergaya dalam 5 tahun akan datang, atau perlu mengubah reka bentuk dapur dalam 3 tahun?

"Metro" telah berjaya mencapai hari-hari kami sepanjang abad kedua puluh, setelah membuat kawan-kawan dalam perjalanan dengan gaya moden pedalaman. Dengan reka bentuk yang kompeten, babi akan tetap relevan selama lebih daripada satu dekad.

Jika anda bosan dengan reka bentuk dapur yang sedia ada, jubin bata akan sesuai dengan projek yang akan datang, walaupun anda memutuskan untuk mengubah keadaan secara drastik, katakanlah, dari loteng hingga provensi. Apabila anda mengganti alat dengar, apron akan tetap tidak berubah, meneruskan perkhidmatannya.

Apron dari babi jubin: contoh foto, pilihan susun atur, kebaikan dan keburukan

Bahagian dalam setiap bilik terdiri daripada banyak butiran, yang mesti saling melengkapi antara satu sama lain. Termasuk di dapur salah satu unsur penting ialah apron. Ia bukan sahaja direka untuk menghiasi tempat kerja dengan cantik, tetapi juga melindungi dinding dari pencemaran dan pengaruh lain.

Semakin banyak, apron menggunakan kedai untuk apron. Apa itu, dan bahagian dalaman yang sesuai, kita dapati nanti.

Jubin ini adalah sejenis seramik jubin segi empat kecil kecil. Peletakannya dilakukan mengikut jenis bata. Asalnya ia dimaksudkan sebagai fasad bangunan dan dipanggil klinker.

Kemudian perjalanannya melalui laluan bawah tanah, terutamanya di metro. Itulah sebabnya di Amerika Syarikat dan Britain, di mana ia mula-mula digunakan untuk tujuan ini, ia dipanggil jubin "kereta bawah tanah". Tetapi maklumat tentang kapan dan siapa mula menggunakannya di rumah, tidak dipelihara.

Kumbang babi cepat mendapat populariti kerana kualiti yang baik dan kesamaan yang mengejutkan kepada bata asli. Walau bagaimanapun, ia tetap menjadi misteri mengapa di Rusia ia mendapat nama sedemikian? Semua kerana persamaan dengan piglet babi. Punggung, walaupun segi empat tepat, tetapi mempunyai dua lubang. Di tapak pembinaan, ia secara tidak rasmi dipanggil babi hutan. Jadi klinker nama baru telah menjadi akar di dalam masyarakat dan terus wujud.

Hawk elang sesuai untuk apron dapur serta mungkin. Ini adalah banyak kelebihan bahan:

 • Kualiti sanitari dan kebersihan yang sangat baik. Tidak ada pengumpulan dan perkembangan mikroorganisma, dan terima kasih kepada struktur padat tanpa liang, jubin tidak mengumpul kotoran, yang menjadikannya mudah dibersihkan.
 • Berbagai pilihan warna, tekstur gambar. Di samping itu, ia boleh dibuat untuk membuat pesanan, membuat lukisan individu atau gambar. Oleh itu, babi sesuai untuk kebanyakan gaya pedalaman.
 • Rintangan yang tinggi terhadap suhu. Apabila ia dihasilkan, tembakan digunakan pada kira-kira 1000 ° C, jadi jubin tidak takut suhu yang dibangkitkan dari papak.
 • Teknologi penggayaan mudah, tidak memerlukan alat mahal.
 • Bahan ini tidak berbahaya dan mesra alam., tidak mengeluarkan gas dan tidak menyebabkan alahan.

Babi ubi hampir tidak mempunyai kelemahan. Adalah mungkin untuk perhatikan hanya harga yang agak tinggi dan rintangan rendah terhadap kejutan.

Di bawah apa gaya adalah apron apron dari serban babi

Jubin semacam ini sesuai untuk kebanyakan gaya, terutamanya jika ia berwarna putih atau krim. Ideal ia akan menjadi negara, provensi dan klasik. Dua gaya pertama adalah luar bandar, mereka mudah dan semula jadi. Sebuah bata kecil hanya akan memberikan keaslian kepada reka bentuk dan melengkapi dengan penampilan apron yang berkesan.

Klasik adalah di hadapan perabot kayu besar. Seluruh kawasan diisi dengan bangsawan, dengan garis dan imej yang jelas. Babi hanya akan memberikan aristokrasi yang lebih besar, terutamanya apabila memilih nada cahaya.

Ubin akan menjadi penyelesaian ideal untuk gaya Scandinavia atau loteng. Ia juga sering digunakan dalam art deco. Susun atur luar biasa adalah relevan di sini, kontras dibenarkan. Termasuk batu-bata boleh hitam dan putih dan diletakkan dalam susunan kotak papan.

Perlu dipertimbangkan semua ciri gaya yang dipilih. Permukaan berkilat tidak selalunya sesuai. Paling sering digunakan ialah matte, yang lebih sesuai dengan bahagian dalam arah reka bentuk di atas.

Nasihat! Jika anda ingin membuat apron cerah, maka anda perlu melihat dengan lebih dekat pengeluar Sepanyol, yang mempamerkan warna yang paling pelbagai yang kaya di pasaran.

 1. Horizontally dalam keturunan. Ini adalah susun atur tradisional yang menyerupai batu bata. Ia adalah yang paling serba boleh dan mudah dilakukan. Tugas utama di sini ialah lokasi garis melintang yang rata.
 2. Mendatar mendatar. Yang utama di sini adalah jahitan menegak, yang semestinya bertepatan dengan satu sama lain. Untuk gaya Scandinavia, ini adalah tawaran yang ideal. Dan grout boleh memilih warna yang berbeza dari jubin.
 3. Herringbone. Susunan ini berada pada sudut 45 atau 90 darjah. Ia kelihatan asli, dan tidak akan mempunyai rasa cetek.
 4. Diagonal. Pilihan ini juga agak luar biasa dan sesuai untuk dapur kecil. Adalah penting untuk memilih grout dalam nada jubin.
 5. Offset menegak. Pilihan ini sesuai untuk bilik yang luas. Ubin perlu memilih saiz yang kecil.
 6. Menegak menegak. Dalam hal ini, peletakan harus dilakukan secepat mungkin, maka pandangannya akan sangat bergaya dan asli.

Babi bukan sahaja dari pelbagai warna, tetapi juga saiznya. Panjang produk boleh dari 12 hingga 30 cm, dan lebarnya bervariasi dari 6 hingga 15 cm. Perlu diingatkan bahawa saiz yang paling sejagat dan popular ialah 7,5 x 15 cm. Juga sering digunakan seperti 10 × 20 cm, 7 , 5 × 30 cm, 15 × 30. Anda dapat melihat panjangnya sama dengan dua lebar jubin.

Seperti jubin, pelbagai warna grout memberikan kesempatan untuk mencerminkan. Ia boleh dipilih putih, hitam, kelabu, kuning air, dan boleh dipilih dalam nada jubin itu sendiri. Dalam apa jua keadaan, perkara yang paling penting adalah bahawa ia harus berkualiti tinggi, jika tidak, ia akan segera menjadi gelap.

Rintangan air bahan adalah penting, kerana apron sering terkontaminasi dan perlu dibasuh, dan penentangan terhadap perubahan suhu diperlukan.

Nasihat! Untuk mengelakkan masalah gelap, disarankan untuk membeli campuran berdasarkan resin epoksi. Ia tidak menyerap air dan kotoran, tetapi sangat cepat membeku. Oleh itu, dalam hal ini, peletakan harus dilakukan oleh seorang profesional yang akan melakukan ini secepat mungkin.

Trowel hob dipasang mengikut prinsip jubin seramik konvensional. Untuk melakukan ini, anda memerlukan alat dan bahan berikut:

 • Bor dengan pisau pencampur dan bekas;
 • Spatula getah atau plastik, sebaiknya fleksibel;
 • Palet getah;
 • Grater pembinaan kecil;
 • Spatula dengan dentikel;
 • Sponges dan kain lembut lembut;
 • Mesin pengisaran, mesin pemotong jubin;
 • Menanda alat;
 • Skru untuk menetapkan profil;
 • Profil logam atau kayu;
 • Pelekat berjubin, grout, air.

Sebelum anda mula memasang jubin, anda mesti menyediakan permukaan dengan berhati-hati supaya ia adalah tanpa sebarang kelemahan. Pertama sekali, anda perlu menyingkirkan permukaan lama, seperti kertas dinding, cat, mengeluarkan semua kotoran. Seterusnya, sapukan dempul dan tingkat dinding dengannya. Ia mesti kering, dan selepas itu digunakan primer.

Langkah seterusnya adalah markup. Di sini, penanda, kord upholsteri, garis plumbum, tahap pembinaan akan datang untuk menyelamatkan. Pertama, garisan mendatar yang lebih rendah digunakan, ketinggiannya bergantung pada ketinggian perabot. Bergantung pada kaedah meletakkan, garisan yang tinggal digunakan secara mendatar, menegak atau di sudut. Pada akhirnya, profil dilampirkan ke dinding.

Kerja pemasangan bermula dengan menguli gam untuk jubin. Ini dilakukan sebelum batu itu sendiri. Jumlah gam haruslah sedemikian sehingga dapat digunakan tidak lebih dari 40-50 menit. Ia digunakan untuk dinding dan jubin sendiri dengan spatula.

Seterusnya, anda perlu membuat jalur dengan kancing sekat. Jangan gunakan semua gam ke dinding. Kuantiti yang cukup untuk 2-3 piring, supaya ia tidak mula kering.

Sejurus selepas permohonan, kes itu bergerak ke baris pertama. Ia bermula dari sudut jauh dengan pintu masuk ke dapur. Hujung bawah jubin harus beristirahat terhadap profil. Ia mesti ditekan ke dinding. Antara elemen meletakkan salib yang berfungsi sebagai pemisah dan memberikan jarak yang sama antara setiap babi. Sisa gam dikeluarkan tidak lebih awal daripada satu jam. Ini juga terpakai untuk salib.

Gamnya mesti kering sepenuhnya dan hanya pada hari berikutnya sendi ditutup. Sapukan dengan spatula lembut yang diperbuat daripada plastik. Getah hitam dalam keadaan ini tidak akan berfungsi, kerana ia meninggalkan jejak di hujung.

Bahan lebihan boleh dikeluarkan selepas 30-40 minit. Untuk melakukan ini, gunakan span. Setelah kering sepenuhnya, apron dibasuh dan digilap sepenuhnya, dan profil yang dimaksudkan untuk menyokong, dikeluarkan.

Jubin mesti dibeli dengan margin. Ia adalah kira-kira 10%. Ia sentiasa memerlukan pemotongan, sebagai akibat dari mana sebahagian daripadanya rosak. Sebelum meletakkannya adalah sangat penting untuk mengukur dinding, jika tidak, ia akan sukar untuk meletakkan jubin tanpa cacat kerana ketidaksamaan.

Di samping itu, kehidupan babi itu bergantung terus kepada penyediaan ini. Jahitan harus sempurna, jadi lebih baik untuk mempercayai profesional, terutama jika tata letak dipilih tidak biasa.

Perlu diingat bahawa jubin cembung tebal, dan oleh itu lebih berat. Oleh itu, ia perlu diperkuat dengan lebih berhati-hati, memohon lapisan gam lebih banyak, untuk bahan piawai. Jahitannya hendaklah 2 hingga 5 mm tebal. Sudah tentu, semakin tebal, kelihatan lebih baik, tetapi dalam keadaan ini kerumitan kerja meningkat.

Oleh itu, babi ubin telah memenangi tempat yang layak di pedalaman dapur. Apron yang diperbuat daripada bahan tersebut dibezakan oleh penampilan yang menarik, keasliannya bergantung kepada batu bata ini.

Di samping itu, bahan ini sangat mudah dibasuh. Adalah menarik bahawa ia kelihatan bahawa warna putih pudar dalam kes ini akan menjadi berfaedah. Ini kerana pada jubin seperti itu tidak ada perceraian, kemungkinan jalur dan titisan air. Mereka sangat mudah untuk lap dengan kain lembap yang biasa.

Mengenai reka bentuk, adalah penting bahawa untuk apa-apa gaya ada peluang untuk memilih babi yang sesuai, yang akan melengkapinya, akan memberikan suasana yang tepat. Pengilang menyediakan pelbagai pilihan warna dan reka bentuk yang pasti sesuai dengan mana-mana dapur.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 68