Ulasan Melamine Sponge

Melamine span: ulasan, bahaya dan faedah, arahan untuk digunakan

Baru-baru ini, kami belum mendengar apa-apa mengenai span melamin, dan hari ini mereka telah menjadi alat kegemaran suri rumah untuk memerangi kesan degil. Dan, mengapa membeli puluhan cara yang berbeza ketika dia sendiri dapat dengan mudah mengatasi semua masalah! Cuba wanita spons mencadangkannya kepada kawan-kawannya sebagai pembantu dapur yang terbaik. Walau bagaimanapun, jangan jumpa kesimpulan. Hari ini kita mahu memahami apa yang melamine span. Ulasan, kemudaratan dan faedah, yang diharapkan daripada dia di dapur, serta fakta yang boleh dipercayai - dalam artikel hari ini.

Ini bukan keajaiban kejuruteraan genetik, tetapi hanya bahan sintetik yang digunakan dalam pengeluaran plastik. Ia menghasilkan span yang sangat selesa. Mereka agak padat, lemak dan kekotoran lain tidak melekat pada mereka, seperti yang sering berlaku dengan rakan-rakan getah busa mereka. Detergen pada mereka buih lebih lama daripada biasa, tetapi walaupun tanpa penggunaan yang kedua, anda boleh berjaya dengan jayanya dengan kotoran. Sekarang kita akan memberitahu dengan lebih terperinci apa yang dikatakan mengenai apa yang melancarkan spons melamina, ulasan. Harm atau faedah datang dari produk ini juga untuk mengetahui.

Pertama sekali, ini adalah harga. Di kedai anda boleh dengan mudah melihat bahawa span melamin lebih mahal. Ulasan (bahaya dan manfaat di dalamnya dibincangkan secara terperinci) mencadangkan bahawa, walaupun keberkesanannya yang paling tinggi dalam memerangi tempat yang kompleks, ia hampir tidak dapat digunakan lagi. Iaitu, dapur adalah yang terbaik untuk mempunyai beberapa salinan sekaligus: satu buih biasa, untuk kekotoran mudah, dan satu kumpulan melamin.

Seperti yang telah kita katakan, bahagian depannya adalah yang paling sukar. Oleh itu, sekiranya tiada apa yang membantu, span melamin digunakan. Ulasan (bahaya dan manfaat digambarkan di dalamnya pada masa-masa terlalu berat sebelah) memberitahu kita bahawa ia adalah segi empat tepat padat kecil. Dalam hubungan dengan air, ia segera mengubah sifat fizikalnya, menjadi lembut dan lembut.

Ia cukup untuk menggosok span dengan pencemaran - dan segala-galanya, bersedia, anda tidak lagi perlu membeli kimia, yang boleh membahayakan kesihatan anda. Selalunya ia digunakan untuk membersihkan bilik mandi dan dapur, pelbagai permukaan yang tercemar di dalam rumah. Ini cara yang baik untuk menghapuskan kesenian kanak-kanak anda dari permukaan yang berbeza tanpa sebarang usaha.

Apa yang menyediakan hartanah sedemikian

Mengapa span melamin begitu istimewa? Ulasan, kemudaratan dan faedah, harga - semua ini selalunya maklumat subjektif. Adalah bernilai susunan magnitud yang lebih mahal daripada span konvensional. Tetapi hasilnya betul-betul berbaloi. Terima kasih kepada struktur pemprosesan halus yang istimewa, span menggenggam semua kotoran dan sempurna mengekalkannya. Ini adalah ketara apabila ada tempat lemak melekit di permukaan, yang buih getah sama ada hanya pas tanpa mengaitkan, atau terperangkap di dalamnya. Akibatnya, seluruh permukaan ditutup dengan filem melekit, dan ia tetap hanya untuk membuang span di sampah.

Melamin berinteraksi dengan pencemaran dengan cara yang lain. Selepas tindak balas dengan air, ia menjadi sejenis agen pembersih dan sebagai magnet menyerap semua kotoran. Ia adalah harta benda ini yang menjadikan spons sebagai bantuan yang sangat diperlukan untuk menghilangkan kesan yang sukar ditanggalkan.

Tempoh perkhidmatan dan kesan kesihatan

Berapa lamakah span melamin boleh bertahan lama? Memudaratkan kesihatan atau manfaat daripadanya? Soalan-soalan ini menjadi perhatian kepada wanita yang bimbang tentang keluarga mereka. Malah, ini adalah plastik buih biasa. Ia digunakan secara meluas dalam pengeluaran perabot. Apabila berbuih, struktur unik dibentuk, yang terdiri daripada serat resin keras. Apabila span meluncur ke permukaan, serat ini merosakkan kotoran. Secara umum, prinsip operasinya, sebaliknya, adalah setanding dengan yang ditunjukkan oleh penghapus sekolah. Berdasarkan ini, anda juga boleh menjawab soalan mengenai panjang perkhidmatannya. Ia dipadamkan, dan cukup cepat. Oleh itu, pembersihan permukaan yang besar memerlukan beberapa keping.

Setiap suri rumah tanpa petunjuk akan meneka bagaimana span melamin digunakan. Ulasan (penggunaan, yang tidak membahayakan terbukti, hari ini menjadi lebih popular) menekankan bahawa ia sangat mudah. Ia cukup untuk menyerapnya ke dalam air dan memerah dengan ringan. Tetapi anda tidak boleh memutarnya, kerana anda boleh memecahkan produk. Lap permukaan pertama dengan satu sudut, jadi ia akan bertahan lebih lama. Pencemaran, melamin menjadi rapuh. Oleh itu, jika anda menggosoknya dengan sudut, ia akan bertahan lebih lama. Dan menggunakan seluruh permukaan, tidak mempunyai masa untuk melihat ke belakang, kerana span runtuh.

By the way, suri rumah yang berpengalaman mengesyorkan memakai sarung tangan sebelum bekerja. Tidak, span adalah selamat untuk kulit anda, tetapi geseran yang berlebihan boleh memberi kesan buruk kepada keadaan manicure.

Setakat ini kita telah bercakap mengenai sifat positif melamin. Kenapa beberapa perempuan simpanan terus meraguinya dan membeli getah busa yang diuji masa? Penggunaan dan kerosakan span melamin telah dikaji untuk jangka masa yang lama. Berdasarkan eksperimen yang dijalankan, kita boleh membuat kesimpulan berikut: ia bukan toksik, tidak menyebabkan reaksi alergi dan tidak mengganggu kulit. Walau bagaimanapun, arahan dalam hitam dan putih ditulis: jangan gunakan untuk membasuh perkara yang akan bersentuhan dengan makanan.

Walaupun tidak jelas, tetapi mari kita faham. Dengan sendirinya melamin tidak berbahaya, ia dapat dibandingkan dengan soda atau garam. Walau bagaimanapun, masuk ke dalam badan, ia boleh menetap di buah pinggang, menyebabkan urolithiasis. Properti bahan ini dijumpai secara kebetulan, tetapi sekarang pengeluar diinsuranskan. Malah, untuk mempunyai sedikit ancaman terhadap kehidupan manusia dan kesihatan, anda perlu makan sedozen sebatian seperti itu. Zarah kecil yang boleh kekal di atas pinggan tidak akan dapat dilihat oleh badan anda. Walau bagaimanapun, tugas pengeluar adalah untuk memberi amaran kepada anda.

Apa rahsia lain yang melamine sponge store? Ulasan (bahaya dan arahan manfaat membuka sepenuhnya, yang bermaksud mencari pengilang untuk menjadi jujur ​​dengan pelanggan mereka) mengatakan bahawa dapur harus menjadi kain biasa, yang mengendalikan mana melamine tidak boleh digunakan. Ini terpakai terutamanya membasuh piring, kerana sebab air panas untuk melamin adalah kontraindikasi. Adalah lebih baik untuk menggunakan sejuk atau sedikit panas, seperti apabila dipanaskan seperti spons menjadi lebih toksik. Ini terpakai pada hidangan yang dibuat daripada melamin.

Titik penting kedua ialah penggunaan detergen. Dalam kes span melamin, ini tidak contraindicated, tetapi tidak digalakkan. Dia sempurna dibasuh dan tanpa tambahan cara istimewa. Tetapi bahan kimia yang mengandungi klorin, apabila digabungkan dengan melamin, membentuk sebatian toksik, jadi bawa mereka. Seperti yang dapat anda lihat, terdapat beberapa hal yang menonjol, dan ia mesti diambil kira.

Pengeluar mengesyorkan menggunakan superbowl untuk mencuci seluruh rumah, bagaimanapun, terdapat momen yang perlu diketahui oleh setiap ibu rumah tangga. Ia tidak digalakkan menggunakan span melamin untuk membersihkan produk yang ditutup dengan enamel, varnis atau cat. Sangat berhati-hati mengelap kaca, kerana serat kasar boleh mencalarkannya. Ini terpakai kepada plastik. Sekiranya keraguan, kemudian uji span di kawasan yang tidak mencolok, dan kemudian hanya pergi ke permukaan utama.

Menyimpulkan, kita boleh mengatakan bahawa tidak sepatutnya bercakap tentang span melamin sebagai ubat untuk semua jenis pencemaran. Walau bagaimanapun, ia dapat membantu pelayan wanita dalam kerja kerasnya, terutamanya jika anda menggunakannya semata-mata untuk tujuan itu.

Perbincangan

0 catatan

Pendapat saya - kekurangan, pemadaman itu boleh dikatakan dengan cepat (berkadar terus dengan kotoran yang dibasuh), tetapi manfaatnya lebih besar:

Saya membasuh dengan noda berminyak (sawit) di kaca dengan sandblasting, noda ini saya tidak dapat mengambil selama bertahun-tahun dengan pembersihan atau detergen; juga saya suka membasuh jala dari hud; keluli tahan karat yang sangat bersih, pemegang yang terkontaminasi castrolls, bawah, dan ini tanpa banyak usaha; Juga, saya bilik mandi saya dengan mudah, ia menjadi bersih dan putih; jubin, jahitan antara jubin; sabunnya terlalu mudah sebelum saya melakukannya dengan serbuk pembersih dan ia lebih sukar untuk mencuci mereka; membersihkan cerek plastik, yang kemudiannya mengembangkan lapisan kuning yang tidak dibersihkan oleh para penyewa; Dia juga membasuh plastik dengan baik, seperti kata rakannya, saya memberikan percubaan ini, bahawa dia tidak pernah menyingkirkan tingkap yang bersih, dan sebagainya.

Perkara pertama yang datang ke tangan, ia di dalam peti sejuk adalah trek lama dari pen terasa, dia berusia lebih dari 10 tahun, dia tidak memberikan apa-apa kimia, dia tidak menggunakan pelarut kerana di panel depan dan tidak mahu tempat.

Spong yang mudah ditangani, tidak ada jejak tersisa.

Ujian kedua subjek menjadi surih tertua kasut pada linoleum, span juga dikendalikan dengan mudah, ia adalah sink lagi (tidak lama lagi untuk membaiki, jadi jangan takut untuk merosakkan), isterinya cuba untuk membersihkan dapur gas memasak, ia diperbuat daripada keluli tahan karat. Hasil yang sama adalah positif.

Perkara yang sangat keren!) Gadis yang belum mencuba, tidak faham! SPAN ini HARUS SETIAP perempuan simpanan!) Ini sihir)

Spong yang mudah ditangani, tidak ada jejak tersisa.

Ujian kedua subjek menjadi surih tertua kasut pada linoleum, span juga dikendalikan dengan mudah, ia adalah sink lagi (tidak lama lagi untuk membaiki, jadi jangan takut untuk merosakkan), isterinya cuba untuk membersihkan dapur gas memasak, ia diperbuat daripada keluli tahan karat. Hasil yang sama adalah positif.

Sudah tentu, saya tidak mengajar kanak-kanak itu untuk mengambil sesuatu yang lain daripada perkara-perkara yang dicipta khas untuk tujuan ini, tetapi kita mempunyai masalah untuk memahami isu ini dalam 1.5 tahun, kita ada Apabila kanak-kanak mencipta, ia sangat sukar baginya untuk mengurung dirinya ke ruang daun kecil.

Spam melamin menyapu segala-galanya, kecuali untuk kertas ((apa-apa pena, tanda, pen, pensil - semuanya), dan tiada usaha khas diperlukan.

Melamine span: ulasan, bahaya dan faedah, bagaimana untuk menggunakannya?

Buih busa tidak lagi dalam fesyen. Sekarang span melamine menjadi popular. Mereka muncul lama dahulu, tetapi malangnya, tidak semua dari mereka masih menyedari sifat-sifat menakjubkan mereka.

Ia adalah produk tiruan tahan lama dan tahan lama. Ia adalah sejenis salutan yang tidak takut kelembapan dan pengaruh mekanikal. Kadang-kadang bahan ini juga disebut veneer tiruan.

Salutan melamin sangat mirip dengan kayu. Selalunya ia digunakan dalam pembuatan perabot. Mereka ditutup dengan kepingan padat perabot.

Oleh kerana harta itu sangat popular di pelbagai industri. Ia digunakan dalam banyak barangan isi rumah.

Bahan ini diperolehi oleh Liebig pada tahun 1834 apabila ia menyerang kalium thiocyanate dengan amonium klorida. Kemudian dia dapat menghasilkan dengan cara yang berbeza. Sudah selepas dunia kedua mula aktif mengembangkan teknologi untuk mendapatkan produk dari urea. Ia hanya pada awal 1940-an bahawa sintesis melamin dari urea dilakukan buat kali pertama. Dan pada tahun 60-an, industri itu telah memandangnya.

Populariti penghasilan melamin dari carambides entah bagaimana bertepatan dengan fakta yang sering digunakan dalam baja kualitatif.

Pada akhir 1950-an, adalah mungkin untuk membangunkan satu kaedah untuk penghasilan melamin yang berterusan daripada dicyandiamide, yang terakhir menjadi bahan permulaan yang digunakan dalam hampir semua proses perindustrian pada masa itu.

Pada masa yang sama di Kirovakan dicipta dari melancarkan pemasangan perindustrian. Dia bekerja lebih dari dua puluh tahun. Tekanannya ialah 6 ribu tan setahun.

Walaupun dia diunjurkan, penyelidikan berterusan, untuk membangunkan proses untuk mendapatkan melamin dari urea pada tekanan tinggi. Berdasarkan data penyelidikan, loji perindustrian khas juga dibina di Dzerzhinsk.

Dan perkembangan dalam arah dan penyelidikan ini telah berlaku untuk masa yang sangat lama. Oleh itu, pada tahun 1985, pemasangan baru telah ditugaskan di Kirovkon, yang mempunyai parameter yang unik.

Bagaimana cara mendapatkan melamin dari karbida

Dalam penampilan itu adalah kain lap biasa, sama dengan buih, hanya putih.

Tetapi inilah satu-satunya kesamaan. Secara luarnya lembut, tetapi mempunyai struktur mikro yang kukuh dan tegar. Kualiti yang melampau bersamaan dengan kertas pasir. Tetapi kenapa lembut dan lembut? Rahsia itu mudah. Ini semua tentang teknologi yang menghasilkan buih.

Pori dibahagikan kepada terbuka dan tertutup. Jadi mereka yang terbuka dikelilingi oleh antena, mereka yang menyebabkan kekasaran span. Orang yang tertutup menjadikan ia lebih sengit dan lebih kenyal, memberikan sifat pembersih yang ia terkenal.

Dalam span ada melamin tulen, tanpa kotoran dan aditif. Dalam penampilan - buih, sama dengan plastik. Bahan semacam itu dibuat di makmal khas, mencampurkan ammonia dan sianuric chloride pada titik mendidih air.

Prinsip operasi adalah serupa dengan parut pensil biasa. Dan dia kelihatan seperti. Ia perlu menggosok bahan pencemar dan mereka akan dikeluarkan.

SPAN perlu dicelup dalam air suam. Di sana, dalam masa beberapa saat, tindak balas akan berlaku dan buih akan menonjol. Busa ini membantu membersihkan. Ia kelihatan seperti bahan seperti spons biasa, tetapi menyerupai namdack dalam sifat, luar biasa, betul?

Sebelum digunakan, pakai sarung tangan dan bersabar. Tidak semua kotoran boleh dikeluarkan dengan cepat dan tanpa masalah. Di mana ia perlu dan untuk menggerogoti, gosokkan dengan betul. Tetapi hasil akhirnya akan mengejutkan, ia berbaloi.

Dengan cara ini, tidak akan ada mudarat kepada permukaan. Sponge melakukan segala-galanya dengan kemas dan tanpa menggaru. Keluarkan kotoran dan rendam.

Bidang aplikasi adalah luas. Dia akan menghadapi apa-apa pencemaran, di mana-mana permukaan. Oleh itu tidak akan ada kerosakan dan perceraian.

 • Ruang tamu, bilik kanak-kanak, bilik tidur:
 • Pencemaran parket atau linoleum apa-apa kerumitan
 • Tinta, cat, penanda dari semua permukaan
 • Membersihkan perabot pelapis, sama ada kulit tulen atau kulit kulit
 • Dapur dan Bath:
 • Liming plak dan kesan sabun
 • Soot, gris dari perabot atau jubin
 • Bersihkan setiap hidangan untuk bersinar. Tetapi adalah penting untuk diingat bahawa span bukan untuk membasuh pinggan, dan digunakan hanya untuk kencang berat. Hidangan selepas pembasmian kuman dan bilas dengan baik.
 • Kotoran pada peralatan rumah tangga: peti sejuk, microwave, ketuhar dan lain-lain
 • Barang dalaman, pakaian, peralatan
 • Boleh membersihkan papan kekunci dan teknik lain yang serupa
 • Kain, barang kulit

Sebelum pembersihan umum, beli beberapa span melamin, mereka akan berguna kepada anda.

Mereka akan membantu memadam semuanya secara harfiah: lukisan di dinding, noda, dakwat dari meja, lemak, noda di peti sejuk dan cermin. Senarai itu besar, anda boleh mengatakan tidak berkesudahan.

Mari kita lihat langkah demi langkah cara menggunakannya:

 1. Ambil mangkuk dan isi dengan air suam
 2. Sebaliknya ada span, mesti ada buih
 3. Mula membersihkan permukaan kotor dengan pergerakan cahaya
 4. Jika lumpur banyak dimakan, anda perlu menekan sedikit lebih keras

Ia berlaku bahawa anda perlu membersihkan beberapa kali, kerana yang pertama tidak keluar cukup bersih. Inilah kesalahanmu, mereka akan membeli spons ini lebih awal, dan mereka tidak membenarkan pencemaran itu. Untuk masuk ke tempat yang sukar dicapai, bahagikan span ke beberapa bahagian.

Pencemaran menggosok sudut, maka hayat perkhidmatannya akan lebih lama. Dan keberkesanannya akan bertambah banyak kali.

Jika ia sudah terlalu kotor, rapuh dan berkurangan - satu tanda bahawa sudah tiba masanya untuk membeli yang baru.

Selepas pembersihan, keluarkan melanin yang masih tinggal dari permukaan, supaya ia tidak masuk ke dalam makanan atau di tempat lain.

Kelebihan dan keburukan span

 • Perkara pertama yang menarik ialah kesederhanaan. Tiada apa yang perlu dilakukan tidak perlu: basah dan sapu. Dan tiada kimia dan usaha tambahan.
 • Buih busa mempunyai sifat yang sangat baik, ia menembusi kotoran dan melepaskannya dari permukaan. Kemudian span menyerapnya.
 • Spong tidak mencalar. Ya, dia boleh menggosok apa-apa dan dia tidak akan meninggalkan jejak. Bukankah itu indah?
 • Satu span cukup untuk menjaga bersih 10 meter persegi permukaan
 • Sekali tidak cukup untuk menghilangkan noda degil
 • Boleh kehilangan bentuknya, jadi bahagikan satu span ke beberapa keping

Kontra digunakan untuk digunakan

 1. Spongnya sangat tegar, walaupun ia mempunyai struktur lembap. Untuk memproses permukaannya, perkara yang sama menggosoknya dengan botak. Daripada ini ia mengikuti bahawa seseorang mesti berhati-hati. Pengilang, pengiklanan dan banyak sumber menyatakan bahawa ia tidak meninggalkan sebarang calar. Tetapi mereka yang menggunakannya berkata sebaliknya. Permukaan rapuh boleh dan merosakkan.

Kemungkinan kerosakan pada span melamin

 • Dalam kuantiti yang banyak, melanin sangat toksik. Mendapatkan dia ke dalam badan akan menyebabkan cirit-birit, muntah, keracunan. Tetapi ini bukan yang paling berbahaya. Ia menetap di buah pinggang, dengan itu membangun urolithiasis. Dan terkumpul di buah pinggang, ia boleh mengeras, berinteraksi dengan asid. Sangat sukar untuk mengeluarkannya dari badan.
 • Semasa penggunaan dari span terdapat banyak zarah halus, mereka menetap di mana-mana permukaan. Oleh itu, tidak disyorkan menggunakannya untuk hidangan.
 • Sembunyikannya dari kanak-kanak, mereka suka menarik segala-galanya di dalam mulut. Dan haiwan peliharaan juga lebih baik untuk tidak menghubunginya. Mereka mungkin mahu mencubanya.

Dalam semua aspek lain, ia cantik. Pembantu yang sangat baik dan berkesan dalam membersihkan rumah.

Di mana untuk membeli dan apakah harga span?

Beli keajaiban ini boleh berada di pasaran yang mudah atau di kedai-kedai dengan barangan untuk rumah. Anda juga boleh membeli di kedai dalam talian, di mana harga akan tidak melebihi 10 rubel. untuk satu bahagian.

Soalan dan jawapan yang kerap ditanya kepada mereka

 • Adalah normal bahawa span berkurangan dengan masa dan cuba?

Jawapan: Ya, baiklah. Inilah ciri-ciri itu.

Jawapan: Dalam keadaan tidak. Kotoran dikeluarkan secara mekanikal. Tiada kimia digunakan.

 • Adakah dibenarkan untuk menggunakan mana-mana komponen kimia bersama-sama dengan span untuk kecekapan yang lebih tinggi?

Jawapan: Ya, tetapi ini tidak perlu. Ini adalah kelebihan utamanya, bahawa apabila membersihkan anda tidak akan memerlukan bahan semacam ini.

 • Saya dapati seperti span, hanya kelabu dan buatan Jerman, apa perbezaannya?

Jawapan: Bahan yang sama warna ini telah dibangunkan untuk tujuan pembinaan. Ia digunakan sebagai haba atau penebat bunyi. Dalam komposisinya terdapat abu, yang memberikan warna yang sama. Untuk pembersihan yang sama, bahan putih digunakan.

 • Sekiranya anda membasuh pinggan mangkuk, spons akan cepat tersumbat dengan lemak dan untuk masa yang lama ia tidak akan mencukupi, adakah ia normal?

Jawapan: Tidak, jika hanya kerana ia tidak bertujuan untuk membasuh pinggan. Ia bahkan boleh dikatakan berbahaya untuk ini. Adalah lebih mustahak untuk menggunakannya untuk membersihkan peralatan makan, yang diperbuat daripada bahan yang berbeza.

Dia akan menghadapi masalah dengan teh pada musim panas di atas pinggan. Anda boleh menyimpannya di mana sahaja. Ia akan kering dengan cepat dan tidak akan menyerap sebarang bau.

 • Adakah kaca atau permukaan berkilat tercalar?

Jawapan: Pengalaman menunjukkan bahawa untuk mendapatkan apa-apa kerosakan yang ketara pada permukaan tersebut, ia akan mengambil masa yang sangat lama dan banyak untuk menggosok.

Pada masa yang sama menggunakan usaha yang besar. Malah menggunakannya di permukaan yang sama selama beberapa tahun tidak menyebabkan kerosakan yang serius.

Tetapi jika anda mengambilnya untuk penyingkiran tar dari salutan varnis kereta terdapat kebarangkalian yang tinggi bahawa terdapat jejak yang boleh dikeluarkan hanya dengan menggilap. Adalah lebih baik untuk memeriksa terlebih dahulu kawasan kurang jelas.

 • Bolehkah saya menggunakan span untuk membersihkan kasut suede atau baju domba kulit?

Jawapan: Sponge boleh menyebabkan perubahan warna pada permukaan tersebut.

Walaupun ramai yang melakukan dan pada dasarnya gembira dengan hasilnya. Tetapi jaminan seratus peratus tidak mungkin untuk diberikan. Adalah lebih baik untuk memeriksa span kering pada kawasan yang tidak mencolok dan kemudian memutuskan sama ada anda akan menggunakannya untuk ini atau tidak.

Rating Anastasia Moscow: 4

Plus: sempurna membersihkan, menyerap kelembapan, mempunyai struktur berbuih.

Sempurna menghilangkan jejak penanda, dakwat dan pensel. Secara umum, ia dapat membersihkan sebarang permukaan yang tidak anda ambil. Membantu saya membersihkan plak sabun di bilik mandi. Saya dengan yakin boleh mengatakan bahawa ia melancarkan segala-galanya.

Dan jika anda tidak menggunakannya, anda harus bermula, pendapat anda tentangnya akan segera berubah menjadi lebih baik. Bekerja dengannya bagus dan cepat, senang. Sesuatu dibersihkan walaupun dalam masa kurang dari satu minit.

Maria Krasnoyarsk Penarafan: 4.5

Plus: Mudah mengatasi noda yang dibakar dalam kuali

Saya akan berfikir tentang membelinya untuk masa yang lama. Apabila tiada dana membantu membersihkan satu set kuali, saya masih membelinya.

Saya mendapatnya di sebuah kedai kecil berhampiran rumah saya. Memahami pembungkusan pengeluar tidak mungkin, kerana semuanya ditulis dalam bahasa yang tidak dapat difahami. Ia tidak boleh dibezakan dari sebatang getah buih. Tetapi sentuhan itu sangat sukar. Strukturnya berliang, mengingatkan saya tentang kasar.

Seluruh span tidak sesuai untuk saya, kerana ia sangat besar. Saya memotongnya ke beberapa bahagian seperti di mana-mana dan mencadangkannya. Kemudian saya membasahkannya dan meremasnya dengan betul, di antara jari saya. Jika tidak, ia akan merosot. Seterusnya, saya mula membersihkan lemak dan hasilnya luar biasa, dia membersihkan segala-galanya. Jadi saya gembira dengannya dan saya mencadangkannya kepada semua orang.

Natalia Ekaterinburg Penarafan: 5

Plus: Anda boleh dengan cepat mengeluarkan sebarang permukaan

Kali pertama saya mengetahui tentang dia, dari ibu saya. Dia memberikannya kepada saya. Saya tidak boleh percaya bahawa span kecil itu dapat menampung semua kotoran di dalam rumah. Malah tanpa detergen.

Tetapi dalam beberapa minit pendapat saya berubah. Dia membersihkan lemaknya, teko chrome mula bersinar seperti baru. Walaupun tanpa usaha, dia dibasahi dan disapu, siap.

Saya membersihkan semuanya: semua perkakas rumah, set dapur, jubin, cermin.

Alat ini universal. Tetapi pertimbangkan bahawa ia boleh guna. Lebih tepat lagi, ia akan mencukupi beberapa kali, tetapi tidak lama. Ia akan runtuh dan padam. Tetapi pembersihan dengannya akan lebih mudah.

Plus: Murah, mengatasi semua pencemaran, tidak memerlukan kimia

Kelemahan: Tidak semuanya boleh dibersihkan dengan sempurna, usaha diperlukan

Saya membeli span pemadam biasa. Pembungkusan kos 50 rubel. Pengeluar Belarus.

Saya memutuskan untuk mencuba sesuatu untuk dibersihkan. Kerana semua kawan sudah melakukan ini dan sekarang mereka menasihati saya.

Saya mahukan lebih banyak, tetapi tidak ada masa, dan pembersihan dan begitu banyak yang diperlukan.

Secara umum, hasilnya sangat berpuas hati. Sponge mengatasi tugasnya.

Galina Belarus Penilaian 4

Plus: mengatasi kotoran dengan bang

Kelemahan: dipadamkan dengan cepat

Apabila saya membaca tentang bibir ini untuk masa yang lama, tetapi kemudian saya baca dan terlupa. Tetapi saya perhatikan di kedai dan memutuskan untuk membelinya, cuba seperti itu.

Pembungkusan di mana dua keping kos kira-kira satu dolar. Untuk menggunakan hanya: telah dibasahi, telah menghilangkan kotoran.

Mencuba hari yang sama dan gembira. Membersihkan dapur gas, mengendalikan, suis, pintu.

Terdapat tolak - ia dengan cepat dihapuskan. Pada mulanya, saya membasahi seluruh span dan menggosoknya dengan permukaan. Sekarang saya hanya merobek satu bahagian dan menggosoknya. Susu ini sesuai untuk penghidap alergi, tetapi berbahaya. Jangan gosok dari bahagian dalam.

Seperti yang anda dapat lihat perempuan simpanan hanya memberikan ciri-ciri yang menyanjungnya. Tetapi ada ulasan buruk. Tetapi kecederaan itu menakutkan pembeli hanya melalui kejahilan, walaupun semua sifat positifnya.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4