Varieti bunga foto dan nama – 314167.info

Varieti bunga foto dan nama

Plot negara

Tapak untuk petani tukang kebun dan trak

Adakah anda ingin menerima artikel baru dalam mel?

Halaman-halaman

Katil Perancis di taman kami.

Kolam hiasan yang paling luar biasa di taman

Semua tentang wigel. Bagaimana untuk menanam, menjaga, membiak, jenis vegel.

Para pemimpin berkongsi pengalaman mereka. Penanaman semua jenis bawang.

Bagaimana dengan betul menjaga currant

Kami menanam bit dan menjaga dengan betul.

5 cara membuktikan pemakanan timun.

Tomato adalah tanaman yang sangat produktif, mereka hanya perlu berkembang dengan baik.

Honeysuckle yang tumbuh boleh dimakan

Cawangan honeysuckle adalah mudah untuk dirasakan.

Bagaimana untuk berkesan menangani rumpai.
Skim paling mudah untuk membiak bawang dari benih kelihatan seperti ini:

Penerangan spesies mawar

Berkongsi dengan artikel rakan:

Adalah sukar untuk mengklasifikasikan bunga mawar, tidak mungkin untuk menggambarkan segala-galanya: terdapat lebih daripada tiga ratus spesies, jenis, bentuk tumbuhan ini. Spesies liar (dogrose) diedarkan dari bulatan kutub ke zon subtropika. Ini adalah pokok renek yang hijau dan hijau dengan ketinggian 30 cm hingga dua meter, lenga dengan pucuk panjang yang panjang, berpaut pada sokongan atau merayap di sepanjang tanah.

Daun kompleks terdiri daripada 3-13 risalah. Pucuk biasanya ditutup dengan duri pelbagai bentuk dan saiz. Bunga biseksual sering dikumpulkan dalam perbungaan - corymbose atau paniculate. Bunga liar mempunyai lima kelopak, dan kelopak kebudayaan boleh mempunyai lebih dari seratus. Buah-buahan tumbuhan tidak boleh dikelirukan: kacang merah atau ungu dengan warna yang tumbuh.

Kebanyakan spesies mekar sekali, manakala dalam beberapa, berbunga berterusan, kerana tunas terbentuk pada pucuk yang tumbuh pada tahun semasa.

Dua abad yang lalu di Eropah roses mawar, mekar sekali. Kemudian, hibridisasi spesies Eropah dengan spesies Asia Timur dibenarkan mendapatkan varieti berbunga berulang kali. Mereka menjadi permulaan kumpulan utama mawar moden. Sekarang terdapat lebih daripada 30 ribu jenis di dunia. Untuk memudahkan untuk mengemudi dalam pelbagai jenis, tumbuhan dibahagikan kepada tiga kumpulan utama:

Ini adalah semak liar, yang kita tahu sebagai mawar anjing. Banyak sekali mekar sekali dengan bunga-bunga yang sederhana. Tetapi mereka tidak mengendahkan keadaan pertumbuhan, penjagaan, ketahanan terhadap penyakit, semak dekoratif, ketabahan musim sejuk yang tinggi mempromosikan penggunaannya yang luas di taman, kebun, dataran. Oleh itu, mereka betul-betul boleh dipanggil bunga mawar.

Spesies termasuk meningkat berkedut (rugosa)

Shrub 1-2 m tinggi dengan daun hijau gelap, bunga yang sangat wangi. Mawar musim bunga pada tahun lepas pucuk, tetapi terus mekar sudah pada pucuk tahun ini. Rugosa sering digunakan dalam hibridisasi, ia berdasarkan banyak bunga mawar taman dengan bunga merah wangi merah, putih, merah jambu dan kuning.

Kompang padat padat sehingga dua meter tinggi dengan bunga krim, putih, merah jambu, tidak marmar dan bunga wangian separa ganda, bersendirian atau dikumpulkan dalam perbungaan.

Rosa vulgaris, kanina, atau anjing

Tumbuh sehingga tiga meter dengan pucuk yang melengkung. Bunga putih-merah jambu yang mudah dikumpul pada 3-5 setiap perbungaan. Varieti mawar ini sering digunakan sebagai punca utama.

Mereka sangat popular pada separuh pertama abad yang lalu. Baru-baru ini minat terhadap mereka telah dihidupkan kembali. Dalam kumpulan ini Gallic, merah delima, tsentifolnye, lumut - semak padat sehingga satu setengah meter tinggi, sekali berbunga merah jambu, merah, bunga ungu (dari tidak sangat terry tuala up).

Yang pertama berbunga semula, diimport ke Eropah dari China. Kaki sehingga setengah meter tinggi ketinggian hampir terus berkembang mekar merah, bunga merah jambu semi dan dua kali ganda - tunggal atau dikumpulkan 2-3 dalam perbungaan yang longgar.

Untuk mawar kuno kepunyaan dan teh meningkat

Semak berbunga lagi berbunga dengan bunga harum yang elegan elegan merah jambu, krim, warna kuning.

Kumpulan yang sama termasuk pembaikan mawar

Muncul dalam 40-an abad XIX akibat banyak salib. Dari Damsyik, Gallic, teh, Bengal dan lain-lain, mereka mewarisi semua yang terbaik: semak tinggi, keupayaan untuk berbunga semula, dekoratif, aroma, rintangan fros, ketahanan terhadap penyakit. Sesetengah jenis ditanam sehingga sekarang.

Penerangan mengenai jenis mawar moden

Dibuat selepas tahun 1867, tahun ini dianggap sebagai tahun kelahiran sejenis mawar teh-hibrid pertama - La France, yang diperoleh hasil daripada menyeberang teh dan mawar remontan.

Mereka mempunyai pandangan yang biasa kepada pencinta bunga moden: tunas memanjang yang dipotong, membuka bunga besar warna tulen atau bercampur, dengan aroma dan tidak berbau. Mawar hibrid teh adalah mawar dalam bentuk klasiknya. Tetapi ia memerlukan keadaan tumbuh yang baik, ia tidak selalu membentuk banyak bunga, jadi tidak semua jenisnya sesuai untuk tumbuh di taman.

Ramai yang berbunga dengan bunga mawar kecil (sering merah jambu dan merah, tetapi boleh putih, oren), dikumpulkan dalam perbungaan besar 20-100 keping atau lebih. Shrubs dalam pelbagai jenis dari 30 hingga 60 cm tinggi, padat. Pembungaan berlimpah dan berkekalan.

Kumpulan ini, yang termasuk tanaman dari kerdil (30 cm) hingga tinggi (120 cm) dengan bunga besar (8-9 cm dan lebih), dikumpul dalam bunga-bunga kecil (5-7) dan pelbagai bunga (130-160) Bunga - dari pelbagai warna: putih, merah, oren, kuning, bicolour, berubah semasa berbunga. Menghasilkan teh - hibrid dalam keanggunan, floribunda melebihi jumlah mereka dengan bunga, tempoh dan hampir berbunga berterusan. Lebih mudah dijaga.

Sekumpulan jenis yang boleh dibandingkan dengan tempoh dan banyaknya bunga dari floribunda, tetapi dalam bentuk dan saiz - dengan hibrida teh. Untuk ketabahan musim sejuk, kekuatan pertumbuhan lebih tinggi daripada kumpulan floribund dan kumpulan teh dan hibrid.

Mereka adalah pokok renek yang padat dengan ketinggian 15-45 cm dengan daun kecil dan bunga kecil (2.5-5.0 cm) - tunggal atau dikumpulkan dalam perbungaan. Miniatur moden berbeza warna, bentuk bunga. Di antaranya ada crocheted, cascading, wangi mini mawar. Mawar kecil digunakan untuk membuat sekatan rendah, ditanam dalam rockeries, ditanam di dalam bilik. Imej bunga cantik yang anda lihat pada foto.

Rumput dengan panjang, oblate, merangkak atau arcuate aromatik dendrit, padat meliputi tanah. Putih, merah jambu atau merah, sederhana, bunga separa dua atau dua saiz sederhana dikumpulkan dalam hal berkembang. Mekar dengan banyak dan berterusan. Tahan hujan, tahan terhadap penyakit.

Mawar memanjat berbeza dari belukar, menghampiri jenis pertumbuhan dan perkembangan ke semak lianate.

Tumbuhan dengan banyak merayap fleksibel atau menumbuk tumbuh-tumbuhan yang berkembang dari tunas bawahan pangkal belukar. Pucuk tiga lima meter, yang tumbuh dalam satu musim, mesti dipelihara, kerana mereka berkembang pada pucuk tahun sebelumnya. Peduncle dengan perbesaran panik yang besar dibentuk sepanjang sepanjang pucuk. Pembungaan tunggal, tetapi sangat banyak. Bunga kecil (diameter 2-3 cm) mengekalkan dekorasi untuk 2-3 minggu. Terdapat pelbagai jenis bunga putih, merah jambu, merah, dan ungu.

Mereka dibezakan oleh bunga-bunga besar, dekat dengan bentuk dan struktur untuk bunga hibrid teh dan floribunda. Dikumpulkan dalam perbungaan yang longgar dalam beberapa keping. Permukaan dalam kebanyakan jenis tidak melebihi dua meter. Banyak berbunga berulang kali.

Penghormatan kepada fesyen yang dipulangkan untuk mawar taman kuno. Mereka diperolehi akibat salib Gallic, Damascus dan Centifolous roses dengan teh-hibrida, floribunda, dan lamellae. Dari varietas lama Inggeris mewarisi watak pertumbuhan, bentuk, wangi dari perbungaan, dan dari moden - pewarna bunga dan keupayaan untuk berbunga semula. Apricot, merah jambu, kuning, bunga terry merah gelap, hampir persegi di tengah, sangat harum.

Pelawat yang dihormati "Kem Musim Panas", tukang kebun yang tidak kenal lelah, petani trak dan penanam bunga. Kami mencadangkan anda mengambil ujian untuk profesionalisme dan mengetahui sama ada anda boleh mempercayai sekop dan membiarkan anda bersamanya di taman.

Berkongsi dengan artikel rakan:

Bagaimana untuk menanam benih tomato di rumah

Bagaimana untuk menyimpan wortel di rumah

Apabila menggali wortel dan menyimpannya untuk simpanan

Bagaimana untuk menyimpan bit di musim sejuk di bilik bawah tanah, pangsapuri, di balkoni dan di dalam peti sejuk

Disebabkan pelbagai jenis mawar, mereka cukup mudah untuk memupuk kedua-dua plot peribadi dan di ruang tertutup, mereka mengamanahkan tajuk bunga hiasan yang paling popular. Mari mengenali keindahan misteri ini, jenis mawar dengan foto dan perihalan.

Jenis mawar dengan foto dan keterangan

 • Selamat petang kepada semua pembaca!

  Rose adalah bunga yang sangat popular dan jenis baru sentiasa muncul. Saya akan cuba memberitahu anda tentang pelbagai jenis bunga mawar dengan gambar dan penerangan dalam artikel hari ini. Bentuk-bentuk bunga bunga ini diperoleh hasil daripada pelbagai salib, pemilihan dan kerja lama penternak. Dari nenek moyang mereka, mereka mengekalkan harta bunga mawar hijau - ketidakupayaan untuk mempersiapkan musim sejuk dan tempoh pertumbuhan yang panjang dan berbunga sehingga musim luruh lewat.

  Mawar - pelbagai spesies dengan penerangan dan gambar

  Kongsi mawar secara bersyarat

  • Hibrid Teh
  • Floribunda
  • Patio
  • Shrubby
  • Park
  • Miniatur
  • Mendaki
  • Pembaikan
  • Polyanthus
  • Groundscove

  Kumpulan ini adalah yang paling popular di florikultur. Ia termasuk beberapa ribu jenis. Biasanya ia adalah pokok renek yang rendah sehingga 80 cm tinggi. Mereka berbunga panjang dan indah. Peduncle adalah bersendirian dan perbungaan. Mewarnai bunga boleh diubah, mereka boleh terry dan kuat terry. Jenis mawar ini digunakan secara meluas untuk memotong dan hiasan berkebun. Berjaga-jaga dalam keadaan pedih dan menuntut syarat-syarat yang semakin meningkat, penyayang panas. Mereka dibezakan dengan berbunga "gelombang" dan mawar berkualiti tinggi.

  Ini adalah jenis mawar yang lebih muda. Mereka sama dengan teh dan multicolor (polyanthus) mawar dan keturunan mereka. Bunga lebih rata daripada orang-hibrida teh dan tidak begitu besar, ia berlaku bahawa mereka tidak mempunyai wangian. Mereka berbeza dalam berbunga panjang dan berlimpah, kurang menuntut keadaan yang semakin meningkat dan kurang terdedah kepada penyakit dan kerosakan serangga. Digunakan secara meluas dalam landskap, banyak jenis yang baik dalam pemotongan, cepat berkembang. Pembungaan dari mereka terbentang dari awal musim panas hingga September.

  Rosettes rendah hingga 50 sm. Mereka boleh dipanggil rumah, kerana mereka tidak musim sejuk di jalan. Mereka lebih baik untuk tumbuh di dalam periuk dan meletakkan di musim sejuk di dalam bilik. Tetapi mereka akan berasa panas di rumah. Perlu suhu kira-kira +10 C - pada loggia atau patio - maka nama itu.

  Mereka adalah warna yang indah sepanjang musim panas sehingga musim gugur yang sangat lewat - sangat cantik.

  Masih jenis ini dipanggil setengah lobed atau shraby. Mereka kagum dengan jumlah mereka. Boleh sehingga 2 meter tinggi dan lebar. Entah bagaimana menyerupai anjing budaya meningkat, tetapi bunga-bunga itu lebih besar dan lebih besar. Terdapat juga jenis kerdil.

  Tumbuh-tumbuhan tidak sangat aneh, sesuai untuk potongan rambut, tetapi untuk musim sejuk ia lebih baik untuk ditutupi. Sangat panjang dan mekar yang banyak.

  Adalah dipercayai bahawa ini adalah pelbagai pinggang budaya. Dan beberapa jenis benar-benar mengingatkan bunga dogrose. Tetapi ini adalah kesilapan. Ini adalah jenis lama dan mereka yang boleh hibernate tanpa tempat tinggal. Hiaskan taman. Boleh selamat membawa musim sejuk yang keras di tempat terbuka. Berlari mekar pada bulan Jun selama sebulan. Digunakan dalam lindung nilai, kumpulan, dan juga dalam penanaman tunggal.

  Ini adalah jenis mawar yang baru. Sekeliling pada ketinggian 20-25 atau 40-50 cm - ia bergantung kepada pelbagai. Belukar malar hijau ditutup dengan daun yang berkilat dan berkilat. Roset kecil boleh menumbuhkan perbungaan atau pada satu warna. Blossom beberapa kali musim sehingga sejuk. Mereka boleh ditanam di dalam periuk atau bekas. Mereka tahan terhadap perosak dan penyakit, rintangan fros.

  Dari namanya jelas bahawa mereka dengan sempurna menghiasi pergola, gerbang, menghiasi dinding dan pagar. Terdapat jenis menjalar dan memanjat. Spesies menjalar hanya berbunga sekali pada musim panas dan memerlukan pemangkasan tahunan. Spesis memanjat beberapa kali dan mereka tidak perlu dipotong, mereka berkembang pada pucuk tahun lepas.

  Bunga-bunga yang sangat cantik: tinggi, dengan bunga berbentuk dua besar. Warna berubah. Belukar boleh sampai ke ketinggian 2 meter. Duri dan daun juga besar. Sepanjang musim panas dua kali, untuk musim sejuk mereka mesti dilindungi.

  Ini adalah semak-semak yang kecil dan kecil dengan tunas kecil yang dikumpulkan dalam hal berkembang besar. Di belukar boleh sampai 100 mawar! Biasanya mereka tidak mempunyai rasa, tetapi berkembang dari Mei hingga akhir musim luruh sepanjang masa. Bunga sehingga diameter 4 cm. Terdapat sederhana dan terry. Musim sejuk yang cantik. Adalah baik untuk menanam mereka dalam sekatan. Boleh tumbuh di rumah.

  Mawar ini tidak tumbuh terbalik. Mereka boleh merangkak satu meter dari akarnya. Pucuk-pucuknya sangat berkerut, daunnya berkilat, mekar panjang dan banyak. Boleh menghiasi mana-mana kawasan. Mawar ini tahan terhadap penyakit dan fros.

  Penerangan setiap spesies diberikan dengan ringkas. Saya ingin menulis lebih lanjut tentang semua jenis bunga ros dalam artikel berasingan.

  Semua jenis mawar dibahagikan dengan agak kondusif. Dan dalam setiap spesies mungkin terdapat miniatur, semak dan jenis lain. Penternak sentiasa berusaha untuk membawa jenis baru, menarik, menyebarkan spesies yang berbeza. Tetapi saya harap artikel ini akan membantu anda memahami dengan lebih baik pelbagai jenis mawar dengan keterangan foto.

  Yang ikhlas, Sophia Guseva.

  5 Sep 2015 | 05:29

  Apa kecantikannya. Rose adalah bunga yang paling biasa dan yang terbaik. Kenapa begitu? Berapa banyak bunga di dunia, dan bunga ros di luar persaingan. Walaupun, pada hakikatnya, terdapat bunga-bunga yang lebih cantik dan paling penting yang luar biasa. Saya suka semua bunga, jadi sedikit menyinggung perasaan yang lain. Tetapi mawar juga elegan dalam kesederhanaannya.)

  6 Sep 2015 | 18:42

  Irina, bagaimanapun, mawar itu adalah ratu dari semua warna. Sesungguhnya, bunga yang paling popular.

  5 Sep 2015 | 18:06

  Rumah lama kami di laman web ini dihiasi dengan memanjat mawar. Saya tidak akan melupakan wangian yang berasal dari mereka - bau sebenar zaman kanak-kanak. Saya selalu bermimpi untuk menanam bunga mawar di tapak saya, dan sekarang saya juga melihat tempat untuk mereka. Saya akan cuba melaksanakan rancangan itu pada tahun hadapan.

  6 Sep 2015 | 18:45

  Olga, nasib baik dalam mawar pembiakan di laman web ini. Namun, mereka agak tidak menentu dalam penjagaan mereka! Kami juga tumbuh mendaki naik, tetapi dibekukan tiga tahun yang lalu - itu adalah kasihan yang besar.

  5 Sep 2015 | 21:25

  Saya benar-benar suka memanjat mawar. Sekitar 5 tahun yang lalu saya menanam merah dan putih. Akibatnya, dua tandan keluar dan segala-galanya di sini))) Ada mawar, tenunan tidak)))

  6 Sep 2015 | 18:53

  Irina, bolehkah anda memotongnya? Atau belum diambil akar lagi. Mungkin bercampur dengan gred?

  12 Sep 2015 | 17:46

  Kemungkinan besar pilihan terakhir)). Saya mengambilnya hanya di pasaran dengan Moldovan). Dia juga menjual anggur sejuk seperti itu (dalam erti kata lain, bukan untuk menanam, tetapi untuk menuai). Anggur adalah setengah meter panjang dan beri hitam, manis. Baik madu, bukan anggur. Tidak ada tempat lain yang boleh saya beli ini. Dan petani ini telah lama keluar dari pasaran kami ((

  5 Sep 2015 | 23:48

  Secara umum, saya cukup "bernafas tenang" untuk mawar kecuali untuk dijahit - itulah yang mereka suka. Tetapi ternyata saya tidak tahu apa kecantikan yang masih ada, Sophia, anda hanya menyerang saya di tempat dengan dua jenis - bunga mawar polyanthus dan, terutama, patio - kra-a-asota- aa

  7 Sep 2015 | 08:07

  Natalia, saya suka mawar dan saya akan meletakkan semua jenis mereka, tetapi setakat ini tidak ada cukup wang untuk semua wanita

  Dan ada sesuatu untuk dipilih!

  6 Sep 2015 | 11:34

  Bagaimana dengan bunga mawar? Atau mereka dipanggil dengan cara lain? Ini adalah ketika mawar tumbuh seperti pokok sebenar. Di taman-taman di Eropah ada banyak pendaratan seperti itu. Tetapi sebenarnya saya suka semak mawar ros ...

  7 Sep 2015 | 08:10

  Nicholas, ya - jenis belukar, Mereka dibentuk dengan satu laras. Sangat bagus, tetapi bukan untuk iklim kita. Sukar untuk menutupi mereka dan mereka boleh membekukan semasa musim sejuk kami.

  7 Sep 2015 | 08:04

  Mawar sangat menyukai pelbagai jenis dan spesies, tetapi selagi tangan saya tidak sampai kepada mereka, sayangnya.

  7 Sep 2015 | 18:06

  Sophia, terima kasih banyak untuk keindahan itu! Dan saya juga akan menanam mawar ini, tetapi iklimnya tidak sama - berapa banyak daripada mereka yang dibeli! Setakat ini, teh-hibrida dan polianthus bertahan, dan musim panas ini mereka ditiup dari hujan berterusan ...

  9 Sep 2015 | 08:29

  Lada, kami juga dibanjiri musim panas ini. Dan ia sejuk.

  12 Sep 2015 | 08:24

  Di dacha, jenis bunga mawar yang kecil adalah mantap. Pada mereka, pada umumnya, dan membuat pertaruhan.

  12 Sep 2015 | 08:25

  Bunga yang paling saya suka! Tetapi, malangnya, dengan mawar iklim kita perlu digali untuk musim sejuk dan disimpan di bawah tanah setiap musim sejuk.

  15 Sep 2015 | 02:49

  Bunga yang sangat cantik! Tiada kata-kata.

  16 Sep 2015 | 12:16

  Mawar Saya suka Kami baru-baru ini ke Petrodvorets, apa jenis mawar semak di sana, rosari hanya penglihatan. Tidak hairanlah mereka dicintai dan dibesarkan oleh orang yang berkepentingan).

  17 Sep, 2015 | 16:18

  Bunga kegemaran saya)

  Saya sangat menyukai mawar pembaikan. Saya tidak pernah bertemu sesiapa pun seperti itu sebelum ini.

  22 Sep 2015 | 18:30

  Saya sangat suka bau mawar. Ini adalah bunga yang menakjubkan. Kembang hibrid teh indah.

  28 Mei 2016 | 10:20

  Terima kasih kerana syarahan ringkas dan bermaklumat.

  28 Mei 2016 | 21:07

  4 Ogos 2016 | 22:55

  Dengan bunga mawar yang berpaut, anda mempunyai kekeliruan yang lengkap. Tidak ada mawar yang memanjat dan menjalar. Terdapat penampal dan penampan liat. Ramblers mekar sekali pada pucuk tahun lepas. Pendaki memanjat beberapa kali musim pada pucuk tahun semasa. Selepas berbunga, pucuk sisi dipotong menjadi 2-3 tunas.

  5 Ogos 2016 | 00:05

  Ludmila, maaf atas kekeliruan) Terima kasih kerana menjelaskannya)))

  Jenis mawar dengan foto dan nama

  Rose adalah bunga yang paling popular dan cantik untuk ramai wanita. Pelbagai jenis, warna dan bentuk, aroma tidak meninggalkan banyak acuh tak acuh. Kedai bunga bersedia menggunakan bunga ros untuk membuat bunga. Portal perkahwinan DreamBride Saya tidak dapat mengabaikan bunga megah ini dan memutuskan untuk meletakkan jenis mawar dengan nama, mengambil gambar, contoh jenis. Jawatan ini akan menjadi yang pertama sekali berguna bagi para kedai bunga untuk menavigasi dalam pelbagai jenis, dan juga kepada semua orang yang mencari nama bunga yang anda suka dan tidak peduli pada keindahan mawar itu. Anda boleh menulis panduan keseluruhan untuk jenis dan jenis mawar. Bilangan varieti mencapai seribu dan bentuk baru muncul. Kami akan cuba untuk melindungi spesies utama dan beberapa jenis yang sepatutnya mendapat perhatian.

  Semi-semak mawar renek adalah tebal, boleh mencapai ketinggian dan lebar 2 meter. Mengingatkan anjing itu naik, tetapi bunga-bunga itu besar dan terry. Terdapat juga jenis kerdil.

  Antara jenis bunga mawar yang paling indah

  Rose variety Abraham Darby (Abraham Darby)

  Ini rose bahasa Inggeris dari David Austin mempunyai bunga besar sehingga diameter 15 cm, terry, warna peach dengan warna merah jambu.

  Rose pelbagai Warisan (Warisan)

  Salah satu mawar Bahasa Inggeris yang paling popular. Mempunyai warna merah jambu pastel yang cantik.

  Mawar baru, semak kecil dengan mawar kecil, sesuai untuk rumah yang tumbuh di dalam periuk.

  Gred yang paling indah dalam mawar kecil

  Rose pelbagai Zwergkonigin (Zwergkonigin)

  Velvet, mawar merah adalah bentuk yang menarik.

  Rose Garnet Gelang

  Variasi itu muncul di Crimea, warna merah dan putih, tunas besar hingga 7 cm, mawar tetap setengah terbuka.

  Rose pelbagai Lavender Meillandina (Lavender Meillandina)

  Varieti yang sangat luar biasa, warna - lavender. Kuncup mawar besar 4-6 cm.

  Mawar ini menyerupai pinggul meningkat. Belukar boleh mencapai 1.5 meter.

  Antara jenis bunga ros yang paling indah

  Rose Canadian Park John Davis

  Bunga besar warna merah jambu yang terang

  Mawar sedikit lebih besar daripada yang kecil, biasanya sehingga 50 cm. Tumbuh dalam periuk, musim sejuk di dalam bilik sejuk.

  Gred teratas rose patio

  Mawar Roses dari pelbagai Mimi Eden (Mimi Eden)

  Pewarna yang sangat luar biasa dan indah - di dalamnya berwarna merah jambu terang, di luar warna krim.

  Mawar jenis ini digunakan untuk menghiasi gerbang, pagar dan dinding.

  Semak kecil dengan sejumlah besar tunas, yang dikumpulkan dalam perbungaan besar. Bunga sehingga diameter 4 cm, biasanya tidak berbau.

  Jenis bunga ros semulajadi yang paling indah

  Mawar pelbagai Triumph Orange (Orange Triumph)

  Bud mempunyai warna merah jingga.

  Mawar pelbagai Pet Little White (Little White Pet)

  A putih salji yang cantik dengan floret volumetrik kecil dan aroma ringan.

  Mawar ini adalah luar biasa kerana mereka tumbuh ke sisi, mereka merayap di sepanjang tanah. Boleh mencapai panjang 1 meter.

  Mereka berbeza dalam bunga besar, dua, dan wangi dengan daun besar. Belukar boleh mencapai ketinggian 2 meter.

  Jenis-jenis bunga ros yang paling indah

  Mawar pelbagai Ulrich Brunner (Ulrich Brunner)

  Bunga megah, sangat besar, ceri atau merah jambu, terry, seperti peonies.

  Salah satu jenis mawar muda. Mereka sama dengan mawar teh dan saudara-mara mereka. Cukup stabil selepas memotong.

  Jenis floribunda yang paling indah

  Rose of Comte de Segur (Rose Comtesse de Segur)

  Bunga merah jambu yang besar, seperti peonies, wangian yang luar biasa.

  Rose daripada jenis Madame Figaro (Madame Figaro)

  Bunga bunga subur merah yang sangat halus dengan bau yang menyenangkan.

  Jenis yang paling popular. Ia termasuk lebih daripada seribu jenis. Palet warna adalah pelbagai. Mawar adalah berkualiti tinggi, sesuai untuk pemotongan.

  Antara jenis bunga ros teh yang paling cantik

  Variety Virginia (Virginia)

  Tompok bunga mawar hijau-putih, boleh mempunyai semburan merah jambu kecil, bentuk piala.

  Rose of Voodoo variety (Voodoo)

  Warna oren cerah, tunas tinggi, besar.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  5 + 1 =