Wallpaper dalam reka bentuk foto lorong – 314167.info

Wallpaper dalam reka bentuk foto lorong

Cara memilih kertas dinding untuk anteroom (+60 foto)

 • Roket adalah zon pertengahan antara ruang kediaman dan bukan kediaman. Nampaknya kawasan kecil di dalam bilik, yang biasanya bervariasi dari 2 hingga 4 meter persegi, tidak membenarkan anda mendapat lebih banyak daripada akar umbi dalam reka bentuk dalaman dan membangunkan reka bentuk yang akan segera mewujudkan kesan positif terhadap keseluruhan apartmen. Tetapi ini tidak begitu, ia mungkin untuk merancang ruang ini dengan cara yang bergaya, dan cara terbaik untuk anda melakukan ini adalah menggunakan kertas dinding yang dipilih dengan baik untuk lorong.

  Jenis kertas dinding, kelebihan dan kelemahan mereka

  Di lorong dan koridor, syarat tambahan dikenakan pada kertas dinding, tidak seperti bilik lain. Ruang ini sekurang-kurangnya dilindungi dari kotoran jalan atau habuk, jadi anda harus memberikan keutamaan kepada jenis yang paling tahan lama dan sejagat. Pertimbangkan pilihan apa pun di pasaran moden.

  Jenis kertas dinding tradisional dan paling mudah, yang digunakan secara meluas sehingga rupa varieti baru. Wallpaper kertas adalah mesra alam, bernafas dan sangat mudah untuk gam. Tambahan lain yang menarik adalah kos yang agak rendah, terutamanya berbanding spesies lain.

  Walau bagaimanapun, pilihan ini tidak memberi perkhidmatan lama kepada anda: kertas dinding tidak mempunyai kekuatan dan rintangan yang tinggi terhadap kerosakan mekanikal dan kelembapan, dan kehidupan mereka biasanya terhad kepada 10 tahun. Di samping itu, mereka tidak boleh dibasuh sekiranya berlaku pencemaran.

  Untuk memberi keutamaan kepada kertas dinding kertas di lorong adalah hanya jika anda terhad secara kewangan atau merancang untuk mengubah keadaan di rumah setiap beberapa tahun.

  Jenis kertas dinding ini dianggap lebih dipercayai dan tahan lama daripada kertas, dan lapisan lapisan dua lapisan. Fungsi utama di sini adalah lapisan PVC, yang digunakan untuk substrat (kertas, bukan tenunan atau jenis lain) dan melindunginya daripada kelembapan, ringan dan, sebahagiannya, dari kerosakan mekanikal.

  Kertas dinding vinil moden sering dibuat dengan mikropores khas, yang menjadikannya bernafas dan boleh dibasuh jika perlu. Satu lagi kelebihan boleh dianggap sebagai hayat perkhidmatan yang panjang - dari 10 hingga 20 tahun.

  Walau bagaimanapun, pelbagai ini tidak boleh dipanggil mesra alam dan tidak berbahaya kerana sebatian sintetik yang terdapat dalam komposisi. Tetapi kerana anda memilih kertas dinding untuk lorong, kekurangan ini nampaknya tidak penting, terutamanya di bawah keadaan penyiaran yang kerap. Di samping itu, kertas dinding vinil boleh didapati dengan harga yang berpatutan, yang bersesuaian dengan ciri-ciri sejagat.

  Kertas dinding vinil untuk lorong

  Seperti namanya, jenis ini berdasarkan kain bukan tenunan - bahan berdasarkan serat selulosa, yang juga dikenali sebagai "kertas yang lebih baik". Dan tidak sia-sia: walaupun kain bukan tenunan menyerupai kertas, ia mempunyai ketahanan yang lebih besar terhadap kelembapan dan kerosakan mekanikal, membolehkan udara, dan juga dapat menghalang ketidaknyaman pada dinding.

  Lukisan bukan tenunan sering digunakan untuk lukisan, yang boleh dilakukan lebih dari satu kali. Pelepasan mereka menyediakan peluang yang besar untuk penyelesaian reka bentuk, tetapi ia juga dengan mudah mengumpul habuk dan boleh rosak dengan pengendalian yang cuai.

  Sebagai tambahan kepada harga yang cukup tinggi, anda perlu membelanjakan wang untuk melekat - untuk wallpaper flizeline anda menggunakan gam khas, dan cat "makan" dana tambahan.

  Malah pada zaman klasik, dinding rumah keluarga bangsawan dihiasi dengan fabrik yang dihias dan bertekstur. Sekarang bahan ini juga digunakan untuk melekat, tetapi dalam bentuk tekstil kertas dinding, yang masih dianggap sebagai kesenangan yang tidak murah.

  Jenis ini dicirikan oleh ciri-ciri estetika yang tinggi dan mudah mewujudkan suasana yang selesa dan mulia di pedalaman. Di samping itu, kertas dinding tidak meninggalkan lipatan yang kelihatan dan kelihatan seperti kanvas tunggal.

  Sayangnya, penampilan cantik itu dicemari oleh ketidaksediaan material, yang mengumpul banyak habuk, membakar dan memerlukan pendekatan khas semasa pembersihan. Untuk lorong, kertas dinding semacam ini seolah-olah menjadi kemewahan yang tidak perlu, tetapi harus bermula dari gaya dan keinginan anda.

  Dengan jenis kertas dinding dan ciri-ciri teknikal mereka, kini mari kita bercakap tentang estetika. Sebagai contoh, dalam reka bentuk dalaman rumah anda memilih gaya dan mahu mencipta imej holistik. Dalam kes ini, walaupun kertas dinding mesti sepadan dengan konsep dan membuat imej yang menarik. Pertimbangkan gaya asas yang akan kelihatan hebat di lorong.

  Kertas dinding lorong klasik

  Gaya ini dikaitkan dengan kemewahan, kekangan warna dan penghalusan. Boleh digunakan sebagai monophonik, dan kertas dinding yang dihias dengan mewah dengan motif bunga, heraldik dan lain-lain. Perhatian khusus perlu dibayar kepada bahan dan, dengan itu, jenis kertas dinding.

  Kertas tekstil yang berkaitan dengan era gaya klasik dan, mungkin, di pedalaman ini akan kelihatan paling harmoni. Kertas dinding yang sangat sesuai dan tidak tenunan dengan pelbagai bantuan. Penyelesaian gaya ini akan sesuai dengan sempurna ke dalam lorong yang luas.

  Kertas dinding untuk dewan dalam gaya moden

  Gaya moden adalah konsep yang agak kabur, tetapi ciri utamanya boleh dianggap bertentangan dengan "tradisional". Ini bermakna fungsi, kekangan, kekurangan cerucuk butiran, garis halus dan kesucian warna. Dalam kes ini, cetakan boleh sangat pelbagai - corak geometri, kertas dinding realistik atau monoton.

  Kertas dinding sedemikian untuk lorong tidak hanya perhiasan di pedalaman, tetapi juga dapat mengubah ruang, berikutan tujuan praktikal: jalur lurus mudah akan menaikkan siling rendah, dan corak yang terang di salah satu dinding akan menghasilkan aksen.

  Wallpaper untuk lorong dalam gaya Provence

  Menunjukkan keindahan dan kesenangan desa-desa Perancis, gaya Provence dapat mencipta kesan yang baik bagi mereka yang akan melangkah masuk ambang apartmen. Sangat mudah untuk menyampaikan semangat dan mood ini walaupun dalam bilik kecil dan praktikal seperti lorong, anda boleh dengan mengambil wallpaper yang sesuai.

  Beri keutamaan untuk menghangat nada pastel, yang seolah-olah sedikit "dibakar" di bawah matahari. Tradisional untuk corak gaya - "bunga kecil" atau sel.

  Kertas dinding Halloween dalam gaya Scandinavia

  Minimalistik, luas, ringan dan selesa - gaya Scandinavia memenangi ramai orang, dan juga tidak dihiasi satu rumah moden. Walaupun terkawal, dalam keputusan gaya ini, anda mampu untuk mencuba dan menggabungkan pelbagai jenis kertas dinding.

  Adalah sesuai untuk melihat satu dinding dengan corak pada latar belakang monophonic dan cahaya, atau kertas dinding, meniru bahan yang berbeza. Beri keutamaan kepada warna sejuk dan diredam, hiasan Scandinavia dan tekstur halus.

  Warna kertas dinding untuk lorong, yang mana satu untuk dipilih?

  Tidak peranan paling sedikit di kawasan pedalaman dimainkan oleh gamut warna wallpaper, kerana ia adalah warna yang menciptakan suasana dan suasana di ruang angkasa, dan juga dapat mengubahnya secara visual. Kami mencadangkan untuk memberi perhatian kepada variasi warna berikut.

  Menjadi sejenis "magnet" untuk kotoran dan habuk, warna putih kelihatan sangat tidak praktikal dan tidak tahan lama. Tetapi lihatlah dari sisi lain: kertas dinding putih di lorong akan mewujudkan rasa kesucian, ruang dan kesenangan, dan perabot gelap dan hiasan pada latar belakang ini akan kelihatan lebih cerah dan lebih menarik.

  Ramai yang takut warna hitam, memandangkan ruang suram dan sempit. Sesungguhnya, untuk lorong dengan kawasan kecil seperti penyelesaian warna tidak mungkin berfungsi, tetapi kertas dinding hitam di bilik yang luas dengan perabot yang terpilih akan kelihatan bergaya dan matang, mewujudkan ruang yang selesa.

  Warna yang mendalam dan tidak mengganggu yang akan mengisi bilik dengan kesegaran dan kebersihan. Kertas dinding berwarna biru di lorong adalah pilihan yang serba boleh untuk kawasan kecil dan besar, yang akan menjadi latar belakang yang sangat baik untuk barangan perabot kayu.

  Satu lagi "berbahaya" warna yang dielakkan, takut membuat suasana yang membosankan atau membosankan. Dan sememangnya sia-sia! Lagipun, kertas dinding abu-abu sebaiknya digabungkan dengan warna lain. Memilih nada yang betul dan mempelbagaikan coraknya, anda boleh membuat reka bentuk yang bergaya dan moden.

  Mungkin, salah satu warna yang paling selesa dan hangat, yang sesuai untuk lorong dan segera mencipta kesan yang menyenangkan. Wallpaper beige disarankan untuk digunakan di kawasan pedalaman dengan warna yang sama dan tersusun semula seperti: coklat, kelabu dan putih.

  Pilih kertas dinding untuk lorong kecil

  Malangnya, tidak semua orang mampu reka bentuk yang pelbagai dan berwarna-warni dalam ruang 2-3 meter persegi. Selalunya, pilihan kertas dinding yang salah tidak boleh merosakkan pedalaman tetapi juga memberi tumpuan kepada kelemahan, khususnya saiz kecil.

  Untuk mengelakkan ini, apabila memilih penutup dinding, cuba memberi keutamaan kepada warna pastel cahaya yang secara visual mengembangkan ruang dan jalankan ke dalam cahaya yang hilang itu.

  Untuk lorong kecil adalah permukaan matte yang paling sesuai tanpa pelepasan. Ia juga dinasihatkan untuk mengelakkan kertas dinding dengan perhiasan yang kompleks, tetapi jika anda benar-benar mahukan - lebih baik menghiasi mereka dengan satu atau dua dinding, dan selebihnya berfungsi dengan cara monophonik.

  Untuk memberi inspirasi kepada anda dan menunjukkan pelbagai pilihan, kami membuat pilihan lorong dengan versi kertas dinding yang berbeza yang disebutkan dalam artikel. Tontonan yang menyenangkan!

  Pilih kertas dinding di lorong: foto, reka bentuk dan 4 cadangan

  Wallpaper - pilihan yang praktikal dan murah untuk dinding menghias di lorong Untuk tetamu di rumah dan rumah tangga mempunyai kesan pertama ke atas apartmen, perlu mengambil tanggungjawab untuk reka bentuk lorong atau seperti biasa untuk bercakap dengan koridor. Adalah penting bahawa koridor adalah estetik, berfungsi, ergonomik. Artikel ini akan menangani vestibul yang akan menjadi popular tidak hanya pada tahun 2017, tetapi akan tetap relevan, walaupun terdapat pelbagai bahan finishing. Perlu diingatkan bahawa hari ini dewan dihiasi tidak hanya dengan kertas dinding kertas, masa tidak berhenti, pasaran mewakili banyak bahan penamat, yang berbeza bukan hanya dalam penampilan yang cantik, tetapi juga dalam kualiti operasi yang unik.

  Wallpaper di lorong: reka bentuk, kualiti, kebolehpercayaan

  Jenis penamat koridor harus dipilih dengan berhati-hati dan teliti, hanya dalam kes ini kertas dinding tidak membosankan dan tidak akan merosot selepas beberapa minggu beroperasi. Dengan serta-merta ia perlu menyebut bahawa di lorong itu tidak perlu untuk melekat kertas dinding tekstil, mereka dengan cepat akan mendapat kotor, tetapi mereka tidak dapat dibasuh. Sekiranya anda tidak mahu menjadikan tempat tercemar setiap kali, kertas dinding untuk lukisan juga bukan pilihan.

  Penyelesaian yang sangat baik untuk menyelesaikan lorong adalah kertas dinding:

  Steklooboi - penyelesaian terbaik untuk hiasan lorong. Mereka sangat cantik, selesa untuk membersihkan, tidak takut kerosakan mekanikal

  Jenis bahan penamat ini boleh dibasuh, mereka tahan kelembapan, praktikal, tahan lama. Jenis kertas dinding ini boleh dibersihkan dengan deterjen, kain atau span. Oleh kerana di dalam lorong penampilan kotoran tidak dapat dielakkan, maka lebih baik untuk menempelkan varian bahan wallpaper di ruangan ini.

  Kertas dinding yang bergaya untuk lorong 2017: gambar dan warna

  Setiap orang mempunyai rasa dan keistimewaan masing-masing. Oleh itu, bercakap tentang warna, yang lebih baik untuk dibekalkan. Seperti yang mereka katakan warna yang paling sesuai, yang pemiliknya suka apartmen.

  Tetapi, pereka masih memberikan sejumlah cadangan:

  1. Warna hangat kertas dinding akan memberikan rasa keselesaan, ketenangan;
  2. Kertas dinding yang terang, gabungan menekankan kejelasan dan ekspresi garis-garis bilik;
  3. Kertas dinding terang akan mengembangkan ruang secara visual, bagaimanapun, adalah masalah untuk menjaga mereka;
  4. Kertas dinding gelap akan menyempitkan ruang, tetapi memerlukan lampu tambahan.

  Walaupun tidak praktikal lapisan cahaya di koridor, wallpaper seperti itu akan mengisi bilik dengan cahaya dan meningkatkan visual ruang lorong kecil

  Pilihannya, tentu saja, tetap kekal dengan pemilik rumah, tetapi memilih, seseorang harus memperhatikan nasihat pereka. Sekiranya koridor kecil, warna-warna gelap harus dielakkan, jika silingnya rendah, lebih baik memilih bahan dengan corak menegak. Tetapi jika lorong itu luas, maka anda boleh mencuba.

  Reka bentuk foto ruang depan 2017: idea-idea moden, kertas dinding di koridor

  Apa tampal kertas dinding lebih lorong, bagaimana untuk mewujudkan sebuah bilik yang bergaya dan menarik, mereka tidak keliru perhitungan dengan rekabentuk, soalan-soalan ini berminat untuk sesiapa sahaja yang akan membuat pembaikan di lorong. Adalah berfaedah untuk bercakap lebih lanjut mengenai reka bentuk. Kertas dinding dengan gambar adalah klasik genre itu. Walaupun hari ini pasaran menawarkan pelbagai bahan bertekstur dengan stuko simulasi, menarik perhatian selepas semua kertas dinding dengan corak.

  Dinding kertas dinding dengan corak orientasi menegak kecil - cara paling mudah untuk meningkatkan siling rendah di lorong

  Sekiranya pilihan itu cenderung ke arah angka itu, maka ia haruslah memberi perhatian kepada cadangan berikut:

  1. Lukisan menegak, seperti yang telah disebutkan, secara visual menghulurkan ruang, jadi apabila siling rendah, anda harus memilih pilihan ini. Ia mungkin bukan sekadar jalur, anda juga boleh mengambil gambar lain yang sebahagiannya mengingatkan jalur.
  2. Jika silingnya tinggi, dan bilik itu sempit, maka untuk menstabilkan perkadaran di dalam bilik yang anda perlukan untuk menampal kertas dinding dengan corak mendatar.
  3. Lorong sempit disyorkan untuk menampung kertas dinding warna cahaya. Dinding akhir harus dibuat di jalur mendatar, terima kasih kepada kaedah ini, lorong kecil menjadi lebih luas.
  4. Pilihan yang sangat baik untuk menampal pelbagai jenis kertas dinding, untuk menggabungkan bahan monophonik dan kertas dinding dengan gambar. Terima kasih kepada kesan ini, anda boleh memberi tumpuan kepada beberapa elemen hiasan atau zonate bilik.
  5. Merancang pembaikan, anda boleh mengingati pilihan yang paling praktis untuk penamat - panel. Bahagian bawah dinding boleh dibuat gelap, praktikal dari segi pembersihan bahan cemar. Bahagian atas adalah lebih baik untuk membuat cahaya, ini adalah untuk menambah ringan dan kelapangan.

  Betapa betul dinding di lorong akan dipangkas memainkan peranan penting. Ia berada di dalam bilik ini bahawa trend fesyen harus berselubung dengan kepraktisan.

  Idea moden akan membantu mewujudkan ruang dalaman yang unik, dan para tetamu rumah akan mempunyai kesan yang tepat bukan sahaja tentang rumah, tetapi juga mengenai identiti pemilik kediaman itu.

  Sekiranya anda ingin menjadikan bilik dan lorong selesa adalah semulajadi, tidak terkecuali.

  Warna hangat dari kertas dinding: kuning, merah jambu dan kuning air tidak hanya akan mewujudkan suasana yang selesa di lorong, tetapi juga akan menjadikan bilik lebih luas

  Reka bentuk lorong kecil dan sempit harus dipikirkan melalui butiran terkecil. Adalah penting untuk memahami bahawa warna gelap, lukisan yang besar akan membuat bilik lebih sempit dan tidak selesa. Tidak sesuai untuk koridor sempit dan corak mendatar, mendatar.

  Dalam lorong yang sempit dan kurang terang, pereka mencadangkan meletakkan kertas dinding nada hangat, contohnya:

  Dinding di pintu boleh dibuat lebih gelap, sebagai kertas dinding ringan di kawasan ini dengan cepat akan menjadi kotor. Terdapat beberapa pilihan untuk menggabungkan, dan kami akan membincangkannya di bawah.

  Reka bentuk kertas dinding untuk lorong: bahan gabungan

  Cantik dan cekap menghiasi bilik boleh dengan menggabungkan kertas dinding. Ini adalah cara yang paling mudah dan luar biasa untuk menghiasi dinding.

  Wallpaper dengan corak bantuan - sesuai untuk menghiasi dinding yang tidak rata di lorong

  Apabila memilih kaedah penamat ini, peraturan dan prinsip berikut perlu diambil kira:

  1. Kertas dinding yang sangat cerah akan dilihat oleh tetamu tidak benar. Mereka tidak akan menahan diri untuk masa yang lama, dan ternyata kuasa dan masa itu terbuang. Hanya sisipan kecil di pintu perlu dibuat dengan kertas dinding terang.
  2. Ketepuan warna yang berlebihan hendaklah dicairkan dengan lembut, nada neutral.
  3. Warna bahan yang dipilih tidak sepadan dengan warna barang-barang dalaman dan gaya umum bilik.
  4. Anda tidak boleh menggabungkan kertas dinding yang mahal dan murah, kerana sesetengah perbezaan kualiti menjadi jelas.
  5. Mesti menjadi elemen biasa, ia boleh menjadi satu corak atau corak.

  Untuk koridor moden, cara menegak menegak adalah ideal. Gabungan mendatar akan berguna untuk melindungi bahagian bawah dinding daripada kotoran. Di beberapa lorong, sisipan hiasan daripada paparan kertas kelihatan harmoni. Baru-baru ini, menggabungkan dengan penggunaan wallpaper foto adalah sebenarnya.

  Dengan bantuan bahan ini, anda dapat mengembangkan ruang secara visual, menekankan.

  Ia tidak perlu menggunakan mana-mana satu teknik, gabungan beberapa kaedah dibenarkan. Segala-galanya bergantung kepada imaginasi dan kehendak pemilik rumah. Adalah penting untuk tidak keterlaluan dan mematuhi semua ciri-ciri bilik dan bahan yang dipilih.

  Apabila menggabungkan, kita mesti ingat bahawa kertas dinding mesti mempunyai ketebalan yang sama, dan gam dengan lancar. Dengan cara itu, untuk menyembunyikan ketidaksamaan dinding akan membantu kertas dinding bantuan. Selepas menghabiskan sedikit masa, mendengar nasihat pereka hasilnya, anda boleh mendapatkan lorong yang cantik dan praktikal.

  Reka bentuk kertas dinding di lorong (gambar di pedalaman)

  Perhatian, hanya HARI INI!

  © 2017, Vseobalkone.ru. Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

  Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

  Wallpaper untuk lorong dan koridor. Foto idea-idea terbaik, petua untuk memilih warna dan corak

  Perkara pertama yang dilihat oleh seseorang apabila memasuki sebuah apartmen adalah lorong, dari mana, sebagai peraturan, koridor memimpin ke bilik-bilik. Susun atur dan saiz premis ini seringkali meninggalkan banyak yang dikehendaki, dan tidak banyak cara untuk menyembunyikan kekurangan mereka. Yang paling praktikal dan murah adalah untuk memilih kertas dinding yang betul untuk lorong dan koridor. Satu foto idea yang mudah tetapi menarik dalam artikel akan mendorong anda bagaimana untuk melakukannya.

  Wallpaper - pilihan praktikal dan ekonomi untuk menghiasi dinding lorong

  Kertas dinding yang mana untuk lorong dan koridor? Sorotan

  Biasanya lorong dan koridor tidak dirancang dengan teliti. Betul meletakkan mereka di perabot adalah sukar, kerana ruang dinding diduduki oleh pintu. Dalam keadaan ini di dalam kertas dinding dalaman di lorong (gambar mudah dicari dalam majalah reka bentuk) mula memainkan peranan yang sangat penting. Mereka mengubah bilik dalam apartmen: kertas dinding koridor Khrushchev (foto dalam Majalah ditunjukkan) juga boleh membuat asal ruang kecil dan bergaya seperti dalam apartmen pelan terbuka yang luas.

  Kertas hitam asli dan putih dalam hiasan koridor

  Satu lagi ciri penting koridor dan lorong adalah kekurangan cahaya semulajadi. Ini mesti diingati apabila memilih warna kertas dinding.

  Di lorong mereka mengeluarkan pakaian luar mereka, meninggalkan payung basah, bersandar di dinding untuk memakai kasut. Wallpaper untuk lorong di apartmen mesti tahan lama, tahan pencemaran dan kelembapan dan tidak perlu takut pembersihan tetap.

  Contoh penggunaan kertas dinding yang berbeza secara terang-terangan dalam reka bentuk lorong

  Buat pilihan yang betul tidak mudah, memandangkan keperluan yang jelas, yang mesti sepadan dengan bahan penamat untuk lorong. Adalah penting untuk tidak tersesat dalam pelbagai spesies, warna dan tekstur yang dibentangkan di kedai-kedai pembinaan. Jadi bagaimana untuk memilih kertas dinding untuk lorong dan koridor?

  Kertas dinding terang dengan corak bunga halus

  Wallpaper untuk lorong dan koridor. Foto, jenis, kelebihan dan kekurangan

  Pemilihan kertas dinding moden sangat pelbagai. Mana antara mereka yang sesuai untuk menampal dinding di koridor dan di lorong?

  Wallpaper untuk lorong dan koridor (gambar boleh didapati di Internet) secara berkala perlu dibersihkan kotoran, debu, kotoran. Oleh itu, lebih praktikal untuk membeli lapisan salutan kalis air, boleh dibasuh.

  Dinding koridor disisipkan dengan kertas dinding kertas

  Nasihat berguna! Untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan, ia patut memberi perhatian kepada tanda tersebut. Kertas dinding boleh dibasuh ditunjukkan oleh piktogram dua gelombang. Mereka boleh disapu dengan kain lembap. Dengan bantuan tiga gelombang, wallpaper superwashing ditandakan. Anda boleh mencuci mereka dengan agen pembersih biasa. Jika, di bawah ombak, ikon berus selesai, maka salutan jenis ini juga tahan terhadap geseran.

  Bahagian dalam dewan dihiasi dengan warna pastel

  Pada pandangan pertama, kertas dinding kertas untuk koridor di apartmen (gambar contoh yang sesuai di Internet) adalah yang paling kurang sesuai. Mereka cepat pudar, menyerap bau asing, takut kelembapan, tidak berbeza kekuatan.

  Pasaran bahan kemasan menawarkan pelbagai pilihan kertas dinding kertas

  Semua kelemahan di atas, di atas semua, terpakai pada kertas dinding kertas tunggal. Bagi kertas dua lapisan (dupleks), mereka cukup sesuai untuk lorong. Mereka dibezakan oleh ketahanan air yang baik dan penentangan terhadap cahaya matahari, dan kertas dinding dupleks yang timbul dapat menutup permukaan dinding yang tidak rata.

  Contoh reka bentuk tangga menggunakan kertas dinding

  Kelebihan utama kertas dinding kertas untuk koridor (gambar dan senarai harga di tapak khusus disahkan) - kos rendah. Ini menerangkan popularitinya. Mereka mesra alam dan tidak memerlukan kemahiran istimewa apabila menyisipkannya.

  Dinding koridor disisipkan dengan hiasan dinding dengan hiasan bunga

  Kertas dinding flizeline, yang berikut dari nama, dibuat berdasarkan bahan bukan tenunan, seperti kertas - bukan tenunan. Selalunya ia juga diliputi dengan lapisan perlindungan vinil, tetapi dijual anda boleh mencari dan sampel yang dibuat hanya dari bukan tenunan.

  Contoh kertas dinding reka bentuk yang terang untuk dinding lorong

  Kertas dinding dari nonwoven adalah salutan licin, dengan corak yang dicetak di atasnya. Mereka lebih mahal daripada versi berlapis vinil, tetapi mereka mempunyai beberapa kelebihan - keselamatan, kebolehtelapan udara, keramahan alam sekitar.

  Kertas dinding bukan tenunan selamat, mesra alam dan mempunyai keupayaan untuk melepaskan udara

  Mereka tidak menyusut, menguatkan retakan kecil di dinding, menyembunyikan penyelewengan kecil. Lapisan ini dicirikan oleh peningkatan rintangan haus dan tidak takut kelembapan. Walaupun ia mendapat air, ia tidak berubah.

  Interior lorong moden dengan kertas dinding bukan tenunan

  Dijual ada kertas dinding bukan tenunan untuk lukisan. Untuk secara dramatik mengubah reka bentuk seluruh bilik, sudah cukup untuk mengecat mereka, dan anda boleh melakukan ini sehingga sepuluh kali tanpa kehilangan penampilan asalnya.

  Untuk lorong adalah lebih baik untuk memilih kertas dinding yang boleh dibasuh kelembapan tahan

  Oleh itu, anda boleh selamat melekit kertas dinding bukan tenunan di lorong di apartmen (gambar di dalam artikel menggambarkan contoh yang paling menarik).

  Salah satu pilihan terbaik untuk lorong dan koridor adalah wallpaper vinil. Apabila ia dihasilkan secara bukan tenunan atau kertas, lapisan vinil digunakan. Kerana struktur ini mereka dibezakan oleh kekuatan cemerlang mereka dan memakai rintangan, mereka tidak pudar, mereka tidak takut calar, air atau matahari.

  Kertas dinding vinil sangat tahan lama dan tahan haus, mereka tidak takut calar, air dan cahaya matahari

  Kertas dinding vinil membolehkan anda menyembunyikan kecacatan kecil di dinding dan menghalang pembentukan keretakan. Kelebihan mereka termasuk kos rendah dan pemilihan warna dan tekstur yang besar. Terdapat pelbagai lapisan vinil, simulasi batu, kain atau plester. Pelbagai jenis direka untuk lukisan. Anda boleh cat mereka berkali-kali.

  Dalam hiasan lorong, kertas dinding hitam dengan corak emas

  Yang paling hiasan dan estetik yang menarik ialah percetakan sutera-skrin (sejenis kertas dinding vinil khas di atas kertas). Ia boleh membawa unsur penghalusan dan kemewahan kepada reka bentuk mana-mana apartmen, tetapi disyorkan untuk melekat pada permukaan yang rata rata.

  Wallpaper silkscreen kelihatan pintar dan mahal

  Satu-satunya kelemahan jenis kemasan ini adalah kedap udara. Tetapi jika ia menjadi halangan yang tidak dapat diatasi untuk bilik kanak-kanak, ia tidak memainkan peranan untuk lorong dan koridor.

  Contoh-contoh reka bentuk koridor itu dihiasi dengan corak etnik

  Kertas dinding tenunan kaca mempunyai kekuatan yang menakjubkan, melindungi dinding dari retak dan tidak takut air. Hayat perkhidmatan mereka adalah 30 tahun. Kelebihan mereka termasuk hipokallenisiti, keramahan alam sekitar dan ketahanan terhadap kebakaran.

  Kaca berwarna di bawah lukisan. Foto di pedalaman, penyelesaian yang indah. Ciri teknikal utama, kelebihan dan kelemahan mereka. Kaedah untuk melekat dan melukis kertas dinding gentian kaca.

  Satu-satunya kelemahan adalah pelbagai bertekstur kecil. Secara tradisinya, kerja kaca dengan menganyam "pokok Krismas", "matting", "parket", "jacquard" dan "rhombus" dihasilkan.

  Nasihat berguna! Untuk lukisan lukisan gentian kaca, lebih baik menggunakan cat pada air atau lateks. Kertas dinding kaca boleh dicat kira-kira lima belas kali. Dalam kes ini, lapisan lama boleh dengan mudah dikeluarkan dengan berus dan pelarut tanpa menjejaskan penampilan.

  Dinding di koridor disisipkan dengan kertas dinding gentian kaca dan dicat dengan terracotta

  Kelas kertas dinding ini menyerupai plaster hiasan, baik dengan rupa dan cara ia digunakan. Perbezaannya adalah dalam komposisi: pasir di sini diganti dengan selulosa dan serat sutera. Campuran kering dicairkan dengan air dan digunakan pada permukaan dengan spatula.

  Lukisan di dinding telah dibuat menggunakan kertas dinding cecair

  Jelas dan kelebihan menggunakan kertas dinding cecair lorong. Interior foto membolehkan anda untuk menghargainya sepenuhnya. Mereka tidak membentuk sendi, membantu menaikkan dinding, yang menjimatkan masa dan wang ketika menyelesaikan apartmen. Mereka tidak takut cahaya matahari, mengusir debu, selamat dari alam sekitar dan boleh berkhidmat selama beberapa dekad. Mereka juga menyediakan bunyi yang baik dan penebat haba, dan diwakili oleh sejumlah besar warna dan warna.

  Contoh penggunaan di bahagian dalam kertas dinding dengan corak bunga

  Di lorong, pencemaran yang serius tidak boleh dielakkan. Wallpaper cair menyediakan peluang yang baik untuk menyelesaikan masalah ini tanpa kesulitan khas dan kos kewangan. Kawasan yang tercemar harus ditanggalkan dengan spatula dan lapisan baru yang digunakan. Selepas ia kering, perbezaan antara salutan baru dan lama tidak akan kelihatan.

  Latar belakang dengan perhiasan besar dalam hiasan dinding lorong

  Warna dan corak kertas dinding dalam reka bentuk lorong (gambar idea menarik)

  Banyak kekurangan premis boleh disembunyikan dengan betul memilih warna kertas dinding, corak atau tekstur dengan betul, atau menggunakan kertas dinding gabungan.

  Jangan gam dinding lorong dan koridor dengan kertas dinding monofonik gelap. Oleh kerana terdapat sedikit cahaya, mereka akan mewujudkan suasana yang menyedihkan. Pilihan yang paling jelas adalah untuk melekat kertas dinding cahaya di lorong. Foto di Internet memberi banyak contoh penyelesaian reka bentuk seperti itu. Walaubagaimanapun, dalam gambar yang sama terlihat bahawa warna putih yang sangat ringan digunakan jarang sekali. Mereka terlalu marmar, jadi ia digabungkan dengan kertas dinding warna yang lebih gelap dan diletakkan di atas kawasan yang paling mudah dicemari.

  Contoh menggunakan kertas dinding dengan corak geometri

  Wallpaper untuk koridor sempit di apartmen (gambar dalam jumlah yang besar dijumpai di Internet) adalah wajar memilih warna sejuk (biru, putih, kuning muda, hijau). Mereka membantu untuk mengembangkan ruang secara visual dan pada masa yang sama menyerlahkan semua penyelewengan, jadi dinding di bawahnya harus disamakan.

  Gabungan panel plastik dan kertas dinding dalam hiasan dinding lorong rumah peribadi

  Nasihat berguna! Secara visual meningkatkan ruang boleh dan dengan bantuan wallpaper foto panorama, sambil membuat reka bentuk yang asli dan terang. Menarik dan kaedah ini: dinding koridor sempit panjang dibahagikan secara visual menjadi dua bahagian dengan warna kertas dinding yang berbeza.

  Wallpaper foto untuk lorong kecil di apartmen menunjukkan bagaimana kelihatan bergaya di sini kertas dinding dengan gambar kecil.

  Gambar besar pada kertas dinding sesuai untuk koridor dan lorong yang lebih luas

  Sangat berubah ruang terima kasih kepada kertas dinding gabungan untuk koridor. Foto reka bentuk memberi idea tentang perkara ini. Anda boleh merapikan bahagian bawah dinding dengan warna yang lebih gelap, dengan tekstur yang indah, jalur menegak atau cetakan besar, dan di atas gam yang terang, kertas dinding monophonik.

  Salah satu dinding lorong ditutup dengan kertas kertas dinding, selebihnya - dicat dengan cat akrilik

  Ia bernilai bereksperimen dengan warna-warna hangat. Mereka tidak disyorkan untuk digunakan dalam apartmen di dinding untuk koridor kecil. Namun, gambar-gambar di Internet memberi contoh yang berlawanan. Untuk membuat paparan dalaman seperti harmoni, ia patut menambah permukaan cermin yang berbeza warna dan tekstur masukkan, atau memasang lampu sorot.

  Ubin di lantai untuk koridor dan dapur: foto, petua untuk memilih dan menyemai

  Apron untuk dapur jubin: foto idea dan nasihat asal mengenai pilihan

  Menghiasi lorong dengan batu hiasan dan kertas dinding. Gambar kerja siap

  Kertas dinding yang boleh dibasuh untuk dapur: katalog idea-idea foto untuk reka bentuk dalaman

  Dapur Wallpaper: foto idea moden 2017-2018

  Reka bentuk lorong di apartmen: foto dalaman moden

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  15 − 8 =