Wallpaper untuk bilik kanak-kanak untuk budak lelaki

Wallpaper untuk anak lelaki di tapak semaian

Sebelum keluarga, yang membesarkan anak lelaki itu, setiap hari ada soalan mengenai watak pendidikan dan domestik. Lagipun, anak itu dibesarkan bukan sahaja oleh keluarga, tetapi juga oleh alam sekitar. Segala-galanya yang dilihat dan didengar dan dirasakan oleh kanak-kanak adalah anak yang semakin meningkat, dan kemudiannya dapat memberikan pengaruh yang kuat terhadap hidupnya. Bukan peranan akhir dimainkan dengan meletakkan asas-asas rasa estetik yang baik, aktiviti motor bebas dan kemungkinan kreatif. Ia sangat penting untuk pembentukan keperibadian lelaki masa depan yang lengkap reka bentuk yang betul bilik kanak-kanak, termasuk dindingnya.

Seperti setiap bilik di dalam rumah, bilik kanak-kanak dari semasa ke semasa pembaikan. Ia adalah tempat di mana membesar ahli keluarga menghabiskan sebahagian besar daripada hidup, jadi ia mesti menjadi seperti dia, untuk menunjukkan kualiti yang terbaik, berasa bebas dalam pergerakan itu, bukan untuk menyakitkan hati dan menindas pandangan mereka. Dengan pertumbuhan dan perkembangan anaknya, secara beransur-ansur mengubah tabiat-Nya dan pilihan rasa, dan oleh itu perlu dikemas kini dari semasa ke semasa, menurut mereka, melihat rumahnya.

budak bilik berbeza dengan ketara dari bilik untuk gadis-gadis, perbezaan ia boleh menjadi ketara dari pandangan sepintas pertama pada dinding: dinding itu, seks yang sesuai dan gaya hidup kanak-kanak itu. Untuk pembangunan yang sepatutnya dan kematangan kanak-kanak dinasihatkan untuk memilih kertas dinding, dengan mengambil kira jantina, umur, praktikal, minat dan keperluan tertentu.

Terdapat beberapa jenis kertas dinding: kertas, cecair, vinil, bukan tenunan, gabus, kertas dinding.

kertas dinding kertas adalah bersifat sementara, mereka adalah yang paling berpatutan semua wallpapers ini adalah yang paling mesra alam dan selamat untuk kanak-kanak. Di antara mereka ada sampel untuk bertahan satu atau dua cucian lembut dengan span lembap. Jika kanak-kanak dibawa oleh lukisan pada mereka, atau apa-apa kerosakan tidak boleh diperbaiki lain kepada keindahan dan integriti penggantian kertas dinding rosak dengan yang baru dengan kualiti yang sama, tidak akan menyebabkan perbelanjaan keluarga utama.

Sebagai tambahan kepada harga yang berpatutan, ditambah pula dengan struktur dinding kertas kertas yang porous, kerana ia dibuat tanpa kekotoran asing. Struktur sebegini tidak takut penyejatan atau kelembapan. Kualiti ini menjamin perlindungan dinding terhadap acuan dan bakteria. Kertas dinding yang tidak bersahaja dan bekerja dengan mereka: gam apa pun, walaupun dimasak di rumah, tepung tepung terigu.

Wallpaper cecair lebih mahal daripada kertas dinding kertas, tetapi mereka juga mesra alam. Mereka baik untuk kekuatan mereka, mereka dapat menahan beberapa pembersihan. Ini terutama berlaku untuk bilik lelaki, di mana, sebagai tambahan kepada eksperimen artistik, pelbagai jenis permainan luaran dengan rakan dan sukan boleh berlaku.

Di samping itu, kertas dinding cecair lebih praktikal daripada kertas, kerana ia bertujuan untuk pewarna. Sekiranya terdapat kerosakan yang ketara terhadap penampilan, ia tidak perlu menggantikannya dengan yang baru setiap kali. Namun mereka boleh berulang kali - sebahagiannya atau sepenuhnya - untuk cat (sama atau dalam warna lain).

Kertas dinding vinil, walaupun kekuatan dan kemodenannya, tidak mempunyai status tanpa syarat untuk bilik kanak-kanak.

Kesucian ekologi wallpaper kertas vinil bergantung kepada kepercayaan yang baik dari pengilang. Semakin tepat semua nuansa teknologi diperhatikan dalam pengeluaran, semakin kecil kemungkinan terdapat asap formaldehid berbahaya dan sebaliknya. Bahaya adalah bahawa mereka boleh menyebabkan reaksi alahan pada kanak-kanak.

Di samping itu, ketumpatan tinggi wallpaper ini mempengaruhi ketidakupayaan mereka untuk melepasi udara, yang mewujudkan prasyarat untuk pertumbuhan di bawah kulat.

Kertas dinding flizeline lebih mahal daripada kertas dan vinil. Oleh sifat mereka menyerupai kertas, tetapi tebal, kuat dan tahan lama. Mereka boleh dibasuh dan dicat. Kesulitan boleh timbul apabila terpaku, disebabkan lebarnya, yang melebihi lebar biasa kertas dinding gulung. Tetapi tolak ini juga merupakan tambahan, kerana bilangan kimpalan punggung adalah minimum, memberikan ruang penampilan yang lebih kemas.

Kertas dinding gabus adalah semula jadi, tetapi jarang digunakan. Kekurangan sebilangan kecil pilihan warna mereka. Dan kelebihannya ialah penebat bunyi yang baik.

Wallpaper foto mewakili rapat plot tertentu, yang diperoleh di atas kertas menggunakan teknik percetakan foto. Ia melengkapkan kawasan pedalaman dalam gaya tertentu dan menyatakan keperibadian pemilik ruang.

Ahli psikologi sebulat suara berpendapat bahawa perkembangan kanak-kanak lebih cepat di dalam bilik dihiasi dengan corak, perhiasan, gambar atau lukisan. Perlu diingatkan bahawa mood anak lelaki itu bergantung kepada topik yang dipilih.

Kertas dinding bergaris ini akan membantu membetulkan bilik secara visual: bar menegak akan meningkatkan ketinggian siling, dan bar mendatar akan menjadikan bilik lebih luas. Tetapi adalah penting untuk memahami bahawa jalur, seperti lain-lain garis geometri ketat, boleh bertindak sebagai penghalang, mengecewakan kanak-kanak. Oleh itu, kompromi dalam kes ini boleh menjadi kertas dinding dengan jalur penggulungan.

Graffiti adalah pilihan yang baik untuk meletakkan aksen pada reka bentuk dalaman. Pilihan ini membolehkan anda menetapkan nada untuk situasi keseluruhan, dan pada masa yang sama berfungsi sebagai cara untuk mengekspresikan pemilik bilik.

Peminat kesan menarik boleh memilih pilihan kertas dinding yang bersinar. Pada siang hari mereka kelihatan seperti biasa, dan pada waktu malam, dengan cahaya cahaya malam atau dalam kegelapan, mereka dapat melihat berbagai lukisan dan siluet. Kertas dinding sedemikian dibuat dengan bantuan cat pendarfluor khas, mereka tidak berbahaya dan sangat menyukai kanak-kanak lelaki.

Serpihan besar pada kertas dinding boleh mengalihkan perhatian dan mengganggu pemilik bilik. Di tapak semaian adalah lebih baik memilih kertas dinding dalam lukisan kecil, sama ada corak geometrik atau hiasan bunga, adalah wajar bahawa ia berbeza, tetapi tidak mengganggu. Sekiranya penambahan butir-butir yang besar diperlukan, adalah tepat untuk menumpukan kepadanya hanya satu dinding. Banyak contoh yang baik dari corak yang sesuai untuk kertas dinding di bilik lelaki itu akan dijumpai dalam video di bawah.

Untuk hiasan dinding monophonik, anda boleh memilih kertas dinding. Pedalaman, menyokong tema mereka, mengulangi kepentingan individu pemilik, akan membawa kedamaian, keselesaan dan ketenangan ke dalam ruang pribadinya. Sebagai contoh, untuk pencinta alam semula jadi, imej gunung atau hutan sesuai, anda boleh menambah pedalaman seperti itu dengan siling langit dengan bintang bersinar dalam kegelapan.

Warna kertas dinding yang dipilih juga bergantung lebih banyak daripada yang mungkin kelihatan pada pandangan pertama.

Untuk keadaan perang yang lembik dan lamban, bayi akan didekati dengan warna lembut dan hangat. Untuk menghiburkan anak lelaki lengai dengan sifat, wallpaper warna yang kaya atau dihiasi dengan ilustrasi berwarna-warni akan sesuai. Sekiranya budak lelaki itu terlalu emosi - maka baginya kertas dinding sejuk, tetapi tidak berwarna-warni.

Warna kuning menimbulkan keinginan untuk pengetahuan, dan warna lembut atau warna aprikot menghasilkan suasana hangat yang selesa di dalam bilik dengan kekurangan cahaya matahari.

Yang paling biasa untuk bilik lelaki adalah biru, biru, hijau, kuning, ungu, dan coklat.

Hitam biasanya dilihat sebagai menindas jiwa kanak-kanak, tetapi, dalam jumlah yang sangat kecil, warna ini membantu mencegah selesema dan meningkatkan tekanan darah.

Pilihan kertas dinding perlu mengambil kira beberapa parameter. Pertama sekali, ini adalah kualiti kertas dinding. Seterusnya - ciri-ciri bilik. Dan semestinya mengambil kira umur anak lelaki, jenis wataknya, minatnya, hobi dan keinginan citarasa.

Pertama sekali, kertas dinding mesti selamat untuk kesihatan kanak-kanak. Sebaiknya pilih mereka dari bahan semula jadi, mesra alam yang tidak memancarkan bahan yang berbahaya.

Saiz dan bentuk bilik juga penting. Sebagai contoh, sebuah bilik kecil tidak dapat dilepaskan dengan imej dan butiran yang besar, kerana di dalamnya kanak-kanak itu akan menjadi tidak selesa kerana kesesakan dan kesungguhan yang jelas.

Di dalam sebuah bilik besar dengan dinding monophonic atau berdinding cetek, kanak-kanak akan terlalu kosong dan kesepian. Bilik besar, yang diliputi dengan cahaya, kertas dinding monophonik, boleh dikaitkan dengan perwakilan kanak-kanak dengan pejabat kerajaan, contohnya, dengan bilik hospital.

Ciri-ciri seorang budak lelaki ketika memilih kertas dinding untuk biliknya memainkan peranan utama. Kerana selesa dan selesa di dalam biliknya sendiri, ketepatan perkembangannya bergantung kepada hubungan dengan ibu bapanya dan kemungkinan pilihan profesion masa depan.

Keselesaan fizikal dan psikologi dari bilik tanpa disedari bermula sejenis dinding. Dan idea-idea tentang dia pada usia yang berbeza dan kanak-kanak lelaki yang berbeza adalah berbeza. Oleh itu, kanak-kanak alih yang suka bermain sorok-sorok dalam bola, berlari, melompat dan bermain-main, ia akan menjadi sangat sedih dan bosan di dalam bilik di mana anda tidak boleh berbuat demikian, kerana larangan atau takut noda dan merosakkan kertas dinding.

Tidak selesa remaja perasaan dikelilingi oleh Bunnies terang kartun, mishutok, kereta dan kapal-kapal, yang, walaupun dia suka pada awal zaman kanak-kanak, di zaman remaja menyebabkan ketidakselesaan psikologi.

Kanak-kanak lelaki yang berbeza umur memerlukan pendekatan yang berbeza untuk reka bentuk rumah mereka. Untuk bayi yang baru lahir, dan juga untuk lelaki berusia satu tahun, kertas dinding warna lembut pastel sesuai dengan kebanyakannya. Mereka menyumbang kepada kelonggaran anak, tidur yang lebih santai dan terjaga, jangan merengsakan sistem saraf. Dari segi kualiti, kertas kertas adalah pilihan terbaik, sebagai yang paling selamat dan paling mesra alam.

Vinil harus ditinggalkan, kerana kebersihan alam sekitar dipersoalkan. kertas dinding cecair, juga, tidak boleh dianggap pilihan yang terbaik, terutama dalam bidang lokasi katil, kerana permukaan kasar mereka boleh mencederakan kulit kanak-kanak dalam hubungan dengannya dalam tempoh persekitaran kajian kanak-kanak.

Untuk lelaki berusia 2-5 tahun dengan permulaan umur kognisi aktif, sudah ada keperluan lain. Kanak-kanak zaman ini benar-benar seperti kertas dinding dengan imej besar watak kartun kegemaran anda atau barangan lain yang dikenali.

Untuk peminat yang sangat aktif dan mudah alih, lebih baik memilih warna mengimbangi neutral, dan untuk orang-orang yang tenang yang berwarna terang dan berwarna-warni lebih sesuai. Terdapat kontras tajam penyelesaian warna dalam bentuk gabungan wallpaper warna yang berbeza: merah dengan hijau, biru dan kuning.

Kekasih lukisan akan seperti kertas dinding untuk pewarna. Ini adalah kertas dinding khas dengan lukisan yang dicetak, tanpa warna, dan stencilled yang direka untuk perwujudan kreativiti kanak-kanak.

Memilih kertas dinding untuk bilik prasekolah, adalah penting untuk bergantung pada hobi kegemarannya. Pada usia ini boleh menjadi kertas dinding yang berkaitan dengan topik pengajaran, seperti imej huruf abjad, tumbuhan, haiwan. Wallpaper foto boleh mewakili motif dongeng, komposisi semulajadi atau imej dengan perspektif, menghias dengan sempurna dan melengkapkan bilik.

Anak sekolah muda mengubah cara hidupnya selama 7-8 tahun, jadi dia memerlukan lebih tenang, tidak mengganggu dia dari persekitaran, pendidikan, aktiviti, persekitaran baru. Kertas dinding boleh disimpan dalam satu dengan reka bentuk bilik, tetapi berbeza dalam warna, skema warna disenyapkan. Lukisan pada mereka boleh menjadi tematik, tetapi juga dihalang: sauh, kereta, haiwan.

Di dalam bilik anda boleh zonirovat bilik tidur warna, bilik permainan dan tempat belajar. Digunakan untuk ini adalah warna yang berbeza, sama seperti spektrum, seperti biru dengan hijau, merah dengan oren.

Imej pada kertas dinding mungkin bersifat pendidikan. Contohnya, jejak peta dunia, semula artis terkenal, plot dari buku.

Seorang lelaki berumur 10-11 tahun, memandangkan permulaan remaja, lebih sukar untuk dipermudahkan, jadi perlu untuk menyelaraskan pilihan dengannya.

Selalunya, pada zaman ini, setiap lelaki lebih suka topik berikut: sukan, teknologi, kehidupan laut atau alam semula jadi. Subjek dengan imej yang sesuai adalah sesuai untuk menghiasi biliknya sebaik mungkin.

Untuk seorang remaja berusia 12 tahun, rumahnya adalah salah satu cara untuk mengekspresikan dirinya dan menunjukkan sikapnya kepada dunia. Umur peralihan mempunyai keunikan tersendiri yang berkaitan dengan kesukaran penentuan nasib sendiri, ketidakstabilan dan perubahan hobi yang pesat. Lelaki dewasa dapat bereksperimen, baik dengan penampilannya dalam pakaian dan gaya rambut, tingkah laku, dan dengan bahagian dalam bilik.

Semua ini menunjukkan bahawa apabila mengatur bilik untuk remaja, seseorang mesti memahami kerapuhan reka bentuk yang dipilih, dengan kemungkinan, jika perlu, mengubahnya kepada yang lain. Pada zaman ini, kecerahan dan kemudahan dalam reka bentuk adalah penting, kerana kebodohan dan kelebihannya menekan pada psikologi yang belum seimbang pada zaman ini, menindas atau menjengkelkan remaja.

Kertas dinding boleh pastel atau warna gelap, tidak semestinya bersamaan warna dengan bahagian dalam bilik. Ornamen boleh abstrak atau geometri. Penyelesaian warna boleh berbeza-beza: nada cahaya dan gelap skala yang sama, contohnya, kuning muda dengan coklat, putih dengan kelabu gelap atau biru gelap dengan merah jambu pucat.

Wallpaper yang sesuai, yang menggambarkan realiti moden. Poster dan poster dengan bintang dan band filem, lukisan dalam gaya avant-garde, fenomena semulajadi, rakaman dari filem kegemaran anda. Pilihannya bergantung sepenuhnya kepada kepentingan kanak-kanak tertentu. Adalah sesuai untuk satu di bawah hobi ini salah satu dinding bilik. Ia juga mudah untuk remaja untuk mempunyai dinding di mana seseorang boleh menulis dan membuat nota dengan kapur atau penanda.

Bagi budak lelaki berusia 16 tahun, sudah lebih atau kurang ditentukan dalam kepentingan vitalnya, pilihan yang optimum akan menjadi kertas dinding pepejal, ditambah dengan dinding aksen dalam gaya yang dipilih secara bebas.

Kertas dinding yang sangat baik dan kertas dinding yang sangat selesa di mana anda boleh menulis. Bilik remaja kelihatan spektakuler dan kejam apabila sebahagian daripadanya seperti sebuah pejabat untuk pelajar yang rajin dan seorang lelaki dewasa yang serius, mungkin ahli sains masa depan. Kawasan kerja terdiri daripada meja, kerusi dan papan kertas - kertas untuk nota, pengiraan, yang ditulis di dalamnya dengan kapur.

Seperti yang anda tahu, ahli kimia cemerlang Mendeleev melihat jadual kimianya dalam mimpi. Sesetengah orang yang berbakat dari zaman kanak-kanak mempunyai impian yang bermakna dan kreatif. Bagi jenius-jenius muda yang sedia untuk dibuka pada bila-bila masa, terdapat juga satu idea. Peletakan kertas dinding ini untuk rakaman di sebelah katil.

Bagi seorang lelaki yang bermimpi perjalanan, pengembaraan dan penemuan, anda boleh mengaturkan bilik dalam gaya perarakan. Pilih kertas dinding yang menyerupai kerja keras, tirai Yunani, khemah dan perabot ringan.

Impian remaja di laut, suka sukan dan gaya hidup sihat, menangkap gelombang nasib? Terdapat idea untuknya. Hiasan dinding dengan kertas dinding dengan imej berselancar.

Budak lelaki itu suka muzik, mendengar penghibur kegemarannya, belajar bermain gitar dan impian tentang pentas? Seperti bilik yang dia suka, dia bijak dan bijak. Tempat tidur yang dihubungkan dengan kawasan rehat dan gambar gitar di seluruh dinding.

Kanak-kanak bermain dalam peperangan, mimpi untuk membesar dan menjadi pelindung Tanah Air? Untuk seorang patriot kecil, anda boleh menghiasi bilik dengan gaya tentera. Kertas dinding adalah warna pelindung dan seluruh alam sekitar, yang menggema warna khaki, dia pasti suka. Pelanjutan boleh menjadi poster tematik di dinding.

Dua saudara mimpi kemenangan sukan, berminat dengan bola keranjang, pergi ke bahagian ini? Bagi mereka, bilik yang dihiasi dengan gaya ini akan menjadi hadiah sebenar. Kertas dinding berjalur, dengan meterai pemain bola keranjang yang terkenal, akan menjadi motivator yang sangat baik untuk pencapaian masa depan.

Adakah lelaki itu jelas ke laut? Dia membaca buku-buku tentang lanun dan pengembaraan, tahu segala-galanya tentang penduduk laut, ingin menjadi kapten kapal? Untuk tempat kegemaran ini akan menjadi bilik yang dihiasi dengan gaya laut. Kertas dinding berjalur, corak yang serupa dengan jaket dan kapal yang tergantung di dinding, roda stereng, lukisan dengan tema marin. Semua ini dilengkapi dengan perabot menyerupai sebuah kapal yang sebenar. Bilik sedemikian - bot akan menggembirakan dan sentiasa memberi inspirasi kepada kanak-kanak itu.

Impian lelaki langit, impian terbang, mahu menjadi juruterbang? Bilik dalam gaya musim panas hanya untuknya. Langit biru dari kertas dinding di dinding dan siling, model kapal terbang dan salah satu dinding dengan gambar aerobatik juruterbang yang berpengalaman. Tambah kompas, pelayar, tirai bertema, karpet - dan juruterbang kecil hampir bersedia untuk terbang.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Wallpaper bayi untuk budak lelaki itu: bagaimana membuat pilihan

Apabila memilih reka bentuk bilik kanak-kanak, adalah perlu untuk meneruskan bukan sahaja dari kehendak dan kehendak anak itu sendiri. Sudah tentu, mereka mesti diambil kira. Bagaimanapun, ibu bapa yang peduli memberi perhatian kepada perkara lain. Sebagai contoh, seperti keselesaan, kebersihan alam sekitar dan kepraktisan penutup dinding. Terutama berkaitan, ia menjadi apabila ia datang kepada kertas dinding kanak-kanak untuk budak lelaki itu. Malah: jika untuk gadis-gadis di tempat pertama adalah dan tetap kecantikan dan daya tarikan luar, maka bagi budak lelaki itu lebih penting memperoleh kebolehmampuan dan kefungsian.

Sebagai langkah reka bentuk yang menarik, anda boleh menggunakan jalur

Dalam artikel hari ini kita akan melihat jenis kertas dinding kanak-kanak yang paling popular yang digunakan di bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki.

Kertas dinding kanak-kanak vinil di dalam bilik untuk seorang budak lelaki

Bagi sesiapa, tidak rahsia lagi bahawa minat anak lelaki itu dapat berubah seiring dengan usia. Oleh itu, apabila mereka bentuk bilik kanak-kanak untuk anak anda, anda perlu mengambil kira beberapa nuansa.

Kelebihan utama kertas dinding kanak-kanak vinyl:

 1. Meliputi dinding harus mudah dibersihkan, karena anak itu selalu menjadi kotor, bermain dengan warna dan pensil.
 2. Mereka mesti tahan kerosakan mekanikal.
 3. Kos lukisan tidak seharusnya tinggi.
 4. Keaslian salutan juga memainkan peranan penting. Seorang penyelidik kecil suka tinggal di sebuah bilik bertema yang asal.

Berdasarkan fakta-fakta di atas, kita dapat menyimpulkan bahawa liputan yang optimum untuk dinding di tapak semaian akan menjadi kertas dinding vinil.

Ibu bapa yang berhati-hati perlu memberi perhatian kepada beberapa faktor apabila memilih kertas dinding untuk reka bentuk dalaman untuk kanak-kanak:

 • Keselamatan anak anda adalah di atas semua. Wallpaper terbaik adalah dari bahan semula jadi, mesra alam. Anda boleh menilai kualiti produk dengan pelabelan mereka. Sebagai contoh, pengeluar kertas vinil berkualiti tinggi Eropah meletakkan penentuan ketiadaan bahan berbahaya dan berbahaya dalam komposisi mereka. Di samping itu, terdapat tanda khas pada kehadiran mikropores dalam produk, yang membolehkannya "bernafas".
 • Saiz kanak-kanak memainkan peranan penting. Mereka mesti diambil kira apabila memilih reka bentuk untuk dinding, kerana kertas dinding dengan corak besar akan mengurangkan bilik, dan imej dengan jalur mendatar atau lukisan akan secara visual menjadikan bilik kanak-kanak itu lebih luas dan lebih luas. Warna gelap di pedalaman bilik anak anda tidak diingini, kerana mereka dapat "makan" ruang.
 • Reka bentuk warna nurseri harus dipikirkan dengan baik. Kertas dinding vinil hitam, burgundy, bunga kelabu dan ungu tidak boleh digunakan untuk merekatkan dinding pembibitan. Kuning dan hijau akan menyumbang kepada pembangunan kreativiti. Kelimpahan cahaya kelabu, biru atau putih boleh mempunyai kesan menyedihkan. Pink, begitu disayangi oleh kanak-kanak perempuan berumur antara 5 dan 13 tahun, tidak boleh terlalu agresif, kerana warna ini boleh mengganggu ketenangan dan kelonggaran. Orange - merangsang aktiviti, ia harus digunakan di kawasan bermain di dalam bilik.

Di sini juga mesti memberi penghormatan kepada lukisan vinil. Bukan sahaja pelbagai spesies mereka tidak berhenti mengejutkan, mereka juga merupakan latar belakang yang sangat baik untuk melekat pelbagai aplikasi, poster, dan elemen hiasan lain.

Sekiranya budak lelaki anda berumur lebih daripada 5 tahun, dia akan memilih kertas dinding bertemakan dengan kereta, kapal terbang, ruang atau kapal. Perkara utama adalah dengan betul menggariskan bulatan kepentingan anak anda, atau lebih baik membawa bersama dengan anda ke kedai. Biarkan bayi juga turut serta dalam proses pemilihan.

Di mana-mana kedai bahan penamat anda boleh mencari kertas dinding pelbagai jenis: kertas, bukan tenunan, percetakan skrin sutera, cecair dan lain-lain. Setiap daripada mereka mempunyai ciri-ciri khas, yang mana ia patut menunjuk perhatian anda:

 1. Kertas - boleh dipanggil dengan selamat sebagai klasik, kerana ia telah digunakan untuk menghiasi dinding selama beberapa abad. Oleh kerana mereka terdiri daripada kertas, mereka agak selamat dari sudut pandangan alam sekitar. Mereka juga mempunyai struktur berliang, yang bermaksud bahawa bahan "bernafas", tidak termasuk pembentukan dan pengumpulan kondensat, dan, sebagai akibatnya, pembangunan pada dinding bakteria dan kulat. Lap untuk pelapis tersebut boleh dibeli di kedai, dan dibuat sendiri. Bagi kos mereka, ia sangat menarik, jadi jika anda perlu menukar kertas dinding, keluarga tidak akan mengalami beban kewangan yang meningkat. Antara kekurangan yang jelas boleh dipanggil hanya kerapuhan, yang, secara kebetulan, di bilik kanak-kanak tidak begitu penting.
 2. Vinyl - sebagai kertas penggunaan atau bulu asas, dan bahagian atasnya diperbuat daripada PVC (vinil). Sehingga kini, perbincangan mengenai keselamatan kertas dinding ini belum selesai. Jika teknologi tidak terganggu semasa pengeluaran, maka jumlah wasap fumigdehida dapat dikurangkan. Jika tidak, anak anda mungkin dihadapkan dengan kesan negatif akibat wap kimia. Nah, kerana kertas dinding ini tidak membolehkan udara lulus, pemeluwapan boleh berkumpul di bawahnya dan kulat boleh terbentuk. Sudah tentu, lukisan dan momen positif mereka sendiri, seperti ketahanan terhadap kelembapan, supaya mereka boleh disapu dengan span lembab, tanpa rasa takut merosakkan gambar, dan pada umumnya permukaannya.
 3. Bukan tenunan - salutan ini adalah bahan bukan tenunan, dekat dengan komposisi pada kertas. Tetapi mereka sendiri mempunyai beberapa kelebihan di atas kertas. Mereka lebih tahan air, tahan lama dan tahan terhadap kesan mekanikal, dan juga dapat menyembunyikan sejumlah kecacatan dan kecacatan dinding. Tetapi untuk harga, ia lebih tinggi daripada vinil atau lapisan kertas. Oleh kerana lebar yang besar untuk mengatasi pelekat kertas dinding pada asas bukan tenunan tidak boleh semua, jadi untuk melekat permukaan anda perlu menjemput pakar.

Photo: kombinasi klasik dengan putih di pedalaman

Warna kertas dinding berdasarkan kain bukan tenunan

Membuat pilihan yang memihak kepada kertas dinding pada bukan tenunan, anda perlu menentukan warna mereka. Warna bilik kanak-kanak, corak dan hiasan harus disukai oleh budak lelaki itu. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa penyelesaian warna hanya mempunyai kesan positif pada jiwa beliau.

Tahu! Sekiranya budak anda hiperaktif, anda harus memilih skim warna yang lebih tenang di dalam bilik kanak-kanak. Nah, kanak-kanak yang lebih tenang akan berasa hebat di dalam bilik dengan lukisan yang terang dan kaya.

Kertas dinding di dalam bilik kanak-kanak boleh digabungkan, terutamanya dalam kes bilik kanak-kanak yang luas, di mana anda boleh membezakan zon permainan dan tempat untuk berehat. Dalam kes ini, di zon tidur, anda perlu mengambil kanvas yang lebih tenang yang akan berada di waktu tidur, mengurangkan aktiviti kanak-kanak, yang sering di malam hari meningkat ke tahap maksimum. Zon permainan, sebaliknya, dilekatkan dengan kanvas yang lebih jelas yang mempromosikan aktiviti dan permainan (contohnya, kanvas dengan serpihan dari kartun kegemaran anda).

Nah dan di dalam bilik kanak-kanak kecil, perlu memilih skala warna seragam, dan semua aksen yang terang untuk melaksanakan dengan aksesori yang berasingan, setelah memperuntukkannya di setiap zon (permaidani, bingkai foto, lampu malam, dan lain-lain).

Antara pengeluar utama kertas dinding bukan tenunan untuk bilik kanak-kanak boleh dipanggil syarikat-syarikat dari negara-negara seperti Jerman, Perancis, Itali.

Ia dianggap sebagai. bahawa kertas dinding untuk kanak-kanak lelaki membayangkan cerita tertentu. Antara yang paling biasa, anda boleh menyenaraikan yang berikut:

 • Dengan kereta.
 • Dengan pesawat.
 • Dengan dinosaur.
 • Dengan bot.
 • Dengan lanun (tema bahari).

Mari kita lihat dengan lebih dekat pada kanvas dengan kapal lanun dan khazanah yang hebat yang menyatukan tema marin yang biasa.

Kertas dinding laut untuk bilik kanak-kanak lelaki itu

Apa yang lebih penting untuk ibu bapa penyayang dan penyayang daripada keselesaan dan ketenangan anak-anak mereka. Ia bukan rahsia bagi sesiapa sahaja yang memerlukan kanak-kanak dari ruang awalnya. Dan ruang ini bukan sahaja mudah dan berfungsi, tetapi juga memenuhi kepentingan bayi yang sedang berkembang.

Pewarnaan yang popular dengan lukisan kapal lanun

Dengan apa yang anda boleh menggabungkan kertas dinding dengan tema dalam gaya nautika

Baru-baru ini, lebih dan lebih popular adalah reka bentuk kanak-kanak dalam gaya laut. Lagipun, siapa di antara kita tidak bermimpi merasa seperti kapten muda kapal frigat besar atau lanun berani.

Minat dalam tema marin sentiasa didorong oleh filem dan buku tentang laut, perjalanan untuk berehat, majalah dan program mengenai penduduk kedalaman laut.

Membuat bilik dalam gaya ini, anda bukan sahaja membuat pedalaman, anda menyumbang kepada pembangunan anak kerana:

 1. Imej-imej kehidupan laut pada kertas dinding.
 2. Contoh pelbagai nod di dinding.
 3. Unsur-unsur hiasan meniru bahagian-bahagian kapal.

Varieti dengan tema dalam gaya nautika

Menggunakan kertas dinding laut kanak-kanak untuk ruang zon

Kertas dinding bertema laut juga baik untuk berkongsi ruang di bilik berkongsi, kerana mereka sangat sesuai dengan hiasan dinding dalam warna pastel dan akan membantu membuat sudut individu yang berasingan untuk bayi anda.

Foto: gambar dengan ikan sesuai dengan lelaki dan perempuan

Tetapi di sini perkara utama adalah tidak terlalu jauh dengan unsur-unsur laut yang lain, jika anda memilih kertas dinding yang berbeza-beza, maka perabot harus dibeli lebih banyak warna yang tenang dan, sebaik-baiknya tanpa berlebihan hiasan yang berbeza.

Kehidupan kanak-kanak kebanyakannya berlaku di dalam bilik kanak-kanak, dan, dengan pasti, semua orang bersetuju bahawa di dalam ruang ini bayi harus merasa paling selesa dan selamat. Warna ini secara tradisinya dianggap paling sesuai untuk lelaki. Dalam kes ini, budak lelaki itu akan berasa lebih yakin. Melihat ruang peribadi anda, kanak-kanak itu bermula secara harfiah sejak kecil, dan perkara pertama yang menyentuh hidupnya adalah warna-warna yang terdapat di dalam biliknya.

Yang mana warna pilih untuk kanak-kanak

Perkara pertama yang dihadapi oleh ibu bapa ketika mengatur pembibitan adalah warna. Mereka perlu memutuskan apa yang akan berlaku dengan tepu, lebih dekat dengan nada cerah atau neutral. Dalam persekitaran warna yang tidak sepatutnya, anak anda akan mengalami "kelaparan warna" yang kuat, dan dia akan kekurangan warna tepu yang cerah. Di samping itu, kebanyakan mainan datang dari kabinet dan dada hanya untuk tempoh permainan, dan sekali lagi menyembunyikan di tempat mereka.

Warna terang, seperti biru, membolehkan anda merangsang perkembangan mental, dan oleh itu di pedalaman kanak-kanak yang anda perlukan, selain menenangkan nada, menggunakan kertas dinding kanak-kanak yang terang, menggabungkan dan menggabungkannya dengan betul.

Bagi pelbagai kombinasi dengan warna biru di bilik tidur kanak-kanak. Sekiranya budak lelaki itu masih muda, atau sama sekali, bayi baru lahir, gabungan kain kuning muda dan kain biru muda di dalam bilik bayi adalah sempurna. Pakar psikologi percaya bahawa gabungan warna ini memberi kesan keselamatan dan kesenangan untuk kanak-kanak. Nah, untuk mencapai pembangunan psikologi, sebagai warna tambah berwarna anda boleh menggunakan rama-rama terang, haiwan kecil, bunga. Objek-objek berbeza adalah yang terbaik terpencil dengan nada yang lebih tulen dan tepu (hijau, biru, merah).

Apabila kanak-kanak berkembang, anda perlu memikirkan menukar skema warna. Untuk aktif mengembangkan imaginasi, kegembiraan dalam kehidupan dan rasa ingin tahu, seseorang harus menggunakan nada asas yang lebih tulen. Warna biru, merah dan kuning akan menghasilkan suasana yang bergerak, akan mempromosikan permainan dan manifestasi tenaga. Lebih-lebih lagi, ia adalah yang terbaik untuk digunakan apabila anda membuat hidup, warna asli (warna buah-buahan, sayur-sayuran laut, dan lain-lain), yang, walaupun kekayaannya tidak akan dipengaruhi secara negatif oleh muatan yang berlebihan jiwa bayi anda.

Warna bilik kanak-kanak mesti memilih secara bebas, tanpa nasihat ibu bapa. Sekiranya dia merasa sukar untuk menyatakan pilihannya, maka anda boleh melihat apa yang dia suka bermain dengan mainan warna apa.

Foto: pilihan dengan beberapa gradasi biru, dari gelap hingga biru muda

Warnanya harus dipilih secara peribadi oleh kanak-kanak itu, sehingga suasana membuat inspirasi. Ia boleh menjadi gabungan warna kuning, hijau, cahaya hijau, biru dan kuning dan lain-lain. Sebagai peraturan, bagi kanak-kanak dewasa yang berumur 10-12 tahun, kertas dinding atau kertas dinding yang sama tidak akan berfungsi, yang sesuai untuk bayi yang baru lahir atau untuk anak lelaki berusia 3-4 atau 5 tahun.

Mengenai perkara itu sendiri, setiap umur menganggap pelbagai subjek dan tema menghiasi dinding. Apa yang baik untuk lelaki berusia 6, 7, 8 atau 9 tahun adalah yang terbaik untuk tidak digunakan di pedalaman bayi untuk anak berusia 3 atau 4 tahun - pertimbangkan ini.

Jadi, hari ini anda belajar tentang apa yang perlu diambil kira dan cara bertindak dengan betul apabila anda memilih kertas dinding kanak-kanak untuk bilik budak lelaki itu. ingin pembaikan berjaya!

pakar Cari

Gedung Wallpaper Kalkulator

Kertas dinding yang menarik di dalam bilik kanak-kanak untuk lelaki itu: 5 variasi

Penyelesaian yang ideal bagi pilihan kertas dinding di tapak semaian akan meliputi bahan-bahan mesra alam Latar memainkan peranan penting di kawasan pedalaman, untuk bilik kanak-kanak kanak-kanak itu untuk mengambil bahan-bahan kemasan boleh menjadi sukar, kerana pada masa ini pengeluar kertas dinding menawarkan pelbagai besar bahan-bahan yang berbeza. Reka bentuk, corak, tekstur dan warna, kerana mereka, dan bagaimana untuk tidak hilang di kalangan pelbagai kertas dinding untuk nurseri - lihat di bawah.

Kertas dinding kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: jenis

Terdapat pelbagai jenis kertas dinding, untuk bilik lelaki itu.

Antaranya adalah berikut:

Kertas dinding yang terang akan menggembirakan kanak-kanak dengan gambar-gambar yang menarik, akan mewujudkan suasana yang selesa dan ceria di dalam bilik kanak-kanak

Kertas dinding flizeline boleh digunakan untuk lukisan, ia diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam, ia boleh dipasang dengan selamat di bilik kanak-kanak. Kertas dinding flizeline boleh dibasuh, mereka tidak terbakar, mereka kelihatan cantik dan bergaya. Biasa untuk kertas dinding kertas kami adalah pilihan belanjawan yang paling untuk hiasan dinding. Mereka berpanjangan, memudar di bawah pengaruh cahaya matahari. Kertas dinding jenis ini sesuai untuk orang yang suka menukar kawasan pedalaman, anda boleh menggunakan kertas dinding kertas untuk bilik budak kecil, supaya apabila anda semakin tua, tukar penamat.

Kertas dinding cecair adalah bahan yang moden dan luar biasa. Mereka tidak pudar, mereka kelihatan luar biasa dan bergaya, mereka tidak memerlukan penjagaan khas, mereka membenarkan kelancaran dinding tidak seimbang.

Untuk bilik kanak-kanak adalah ideal dan kertas dinding. Lebih baik menghiasi mereka dengan satu dinding, sebagai contoh, di atas katil. Untuk bilik lelaki, anda boleh memilih imej dari kartun kegemaran anda, sebagai contoh, Kereta atau Toy Story. Kertas dinding kain yang dihormati adalah lebih baik untuk disisipkan di dalam bilik lelaki dewasa, supaya tidak bimbang bahawa kanak-kanak akan merosakkan mereka. Kertas tekstil mempunyai pelbagai warna, kelihatan mahal, mudah dijaga.

Wallpaper untuk budak lelaki: bagaimana memilih warna

Sekarang bahawa anda telah memilih kertas dinding yang betul, anda perlu memilih warna.

 • Biru;
 • Hijau;
 • Putih;
 • Ungu;
 • Kuning;
 • Beige;
 • Biru.

Hiasan dinding dalam nada biru tradisional menghasilkan kesan menenangkan pada jiwa kanak-kanak, membantu menumpukan perhatian, merangsang proses pemikiran

Blue adalah salah satu yang paling biasa untuk reka bentuk bilik remaja dan bilik kanak-kanak. Tulisan biru pepejal digunakan untuk mencipta gaya laut. Selalunya corak biru dapat dilihat pada dinding warna cahaya. Corak boleh berbeza, kedua-duanya kecil dalam bentuk sebarang angka, dan besar dan abstrak. Selalunya gam kertas dinding dengan kereta, sauh, bola.

Warna hijau menenangkan dan sempurna untuk bilik tidur, ia juga digunakan untuk mewujudkan suasana hutan. Kertas dinding dengan gambar buluh, pelbagai tumbuh-tumbuhan dan bahan-bahan monofonik mudah lem kedua di dalam bilik kanak-kanak lelaki di bawah umur 6 tahun, dan di dalam bilik remaja. Warna tenang (krem, putih, kelabu) sesuai untuk bilik lelaki dewasa. Kertas dinding semacam itu digabungkan dengan perabot yang cerah.

Wallpaper warna sedemikian boleh digabungkan dengan wallpaper foto atau unsur-unsur terang yang lain.

Kuning, biru, ungu dan kertas dinding lain yang berwarna succulent harus digunakan di dalam bilik dengan perabot monochrome nada yang tenang. Adalah lebih baik untuk mencipta bilik kanak-kanak yang terang untuk seorang lelaki di bawah umur 12 tahun.

Untuk bilik remaja anda boleh memilih pada dasarnya sebarang kertas dinding. Walau bagaimanapun, untuk meningkatkan prestasi seorang remaja, lebih baik menggunakan kertas dinding nada tenang, biru dan hijau gelap juga dibenarkan. Adalah lebih baik untuk mengabaikan kertas dinding yang terang jika bagi kanak-kanak kecil yang mereka raih dan memperbaiki mood mereka, maka kertas dinding remaja itu dapat merengsakan dan memburukkan lagi tidur. Untuk remaja kertas dinding berusia 14-17 tahun dengan gambar dalam bentuk kereta, mainan, kertas dinding foto dengan bingkai dari kartun tidak sesuai. Jika anda ingin membeli kertas dinding dengan corak, maka lebih baik untuk berhenti pada jalur atau corak abstrak.

Wallpaper dengan corak geometri atau abstraksi neutral adalah baik untuk dinding menghias di dalam bilik lelaki remaja

Di bilik remaja, anda boleh membuat reka bentuk berikut:

 • Hiaskan salah satu dinding dengan dinding dengan corak, dan selebihnya selesai dengan bahan monophonik;
 • Anda boleh membeli dan menampal kertas dinding putih mudah kertas dan cat mereka atau tampal pelbagai poster yang sangat disukai remaja;
 • Bagi budak lelaki, anda boleh memilih wallpaper dengan wira filem kegemaran anda atau dengan landskap yang indah.

Sudah tentu, anda perlu bertanya kepada kanak-kanak mengenai keinginannya, apa yang dia mahu lihat di dalam biliknya, kerana remaja sendiri boleh membuat gambarajah bilik mereka dan mewujudkan pedalaman di mana mereka sendiri akan selesa.

Kertas dinding yang menarik di dalam bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki berumur 10 tahun

Seorang budak lelaki berusia 10 tahun sudah dapat memilih kertas dinding yang dikehendaki di kedai bahan penamat. Bagaimanapun, anda boleh menghiasi bilik dengan gaya berikut dan menjemput kanak-kanak memilih salah satu daripada beberapa varian kertas dinding yang sepatutnya digunakan untuk reka bentuk.

 • Tema sukan, kertas dinding dengan bola sepak, poket hoki;
 • Laut, kertas dinding dengan kapal, sauh, roda stereng;
 • Pengangkutan, sebagai contoh, kapal terbang, kereta api, peluru berpandu;
 • Alam, kertas dinding dengan tumbuh-tumbuhan, kertas dinding dengan landskap.

Untuk memulihkan bilik kanak-kanak dengan wallpaper dengan tema sukan adalah pilihan ideal untuk kanak-kanak yang ketagih dengan bola sepak, bola keranjang atau perlumbaan motor

Sudah tentu, perabot harus digabungkan dengan kertas dinding, jika ruangan itu kecil, maka lebih baik untuk tinggal di dinding warna cahaya untuk mengembangkan ruang secara visual. Anda juga boleh menggabungkan kertas dinding untuk membuat reka bentuk asal. Ia adalah mungkin untuk menampal kertas dinding di dalam bilik dengan warna yang sama, tetapi tekstur yang berbeza, teknik seperti itu akan menambah kemuncak ke pedalaman.

Menggunakan kertas dinding cecair, anda boleh membuat peralihan yang indah dari pelbagai warna, yang juga akan kelihatan luar biasa dan moden.

Kami memilih kertas dinding untuk budak lelaki berusia 7 tahun

Untuk bilik kanak-kanak lelaki yang baru saja pergi ke sekolah, yang terbaik adalah untuk mengambil wallpaper sejuk. Jangan memilih bahan dengan abstraksi, corak sedemikian akan mengalih perhatian pelajar sekolah muda, menghentikannya daripada menumpukan perhatian.

Anda boleh memberi perhatian kepada pilihan berikut:

 • Kertas dinding kuning atau kelabu pepejal;
 • Cahaya hijau atau biru;
 • Kertas dinding terang dengan corak kecil.

Langit warna pastel warna tunggal akan berfungsi sebagai latar belakang yang sangat baik di dalam bilik kanak-kanak dan tidak akan mengalih perhatian pelajar sekolah muda dari melakukan kerja rumah

Kertas dinding terang masih boleh terpaku di dalam bilik, tetapi mereka juga boleh mengalihkan perhatian kanak-kanak dari sekolah. Adalah lebih baik untuk memilih kertas dinding dengan corak yang terang, dan bukannya bahan terang monokrom terang. Sekiranya anda benar-benar ingin membuat ruangan berwarna, maka anda perlu meletakkan warna pastel kertas dinding, ia berwarna kuning lembut, hijau muda, warna syurga, warna sampanye. Ia sangat popular baru-baru ini untuk mewujudkan di dalam bilik kanak-kanak suasana luar biasa, sebagai contoh, ruang. Wallpaper dengan unsur-unsur bercahaya di dalam gelap boleh digabungkan dengan siling regangan "Starry Sky", serta lampu asal dalam bentuk roket atau planet.

Anda juga boleh membungkus kertas dinding dengan bintang berkilat atau corak dalam bentuk planet.

Wallpaper untuk kanak-kanak: tip berguna (video)

Kesimpulannya, kita tidak mengatakan bahawa memilih kertas dinding untuk kanak-kanak itu tidak sukar, perkara utama untuk menangani isu ini secara holistik, untuk bertanya tentang keutamaan anak, membuat perancangan, memilih perabot dan memilih jenis dan warna kertas dinding. Kemudian anda boleh membuat persekitaran yang selesa yang akan menggembirakan anda dan anak anda untuk masa yang lama, menyumbang kepada suasana yang baik dan bersantai.

Reka bentuk kertas dinding untuk bilik kanak-kanak untuk seorang lelaki (gambar di pedalaman)

Perhatian, hanya HARI INI!

© 2017, Vseobalkone.ru. Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 32