Yayasan Penoplex – 314167.info

Yayasan Penoplex

PENOPLEX FOUNDATION - kelebihan dan kekurangan bahan, teknologi penebat struktur

Untuk penebatan struktur bangunan menggunakan pelbagai jenis bahan. Untuk melindungi bahagian bawah bangunan, penebatan moden PENOPLEX FOUNDATION berjaya digunakan. Ia mempunyai beberapa kelebihan yang membolehkan anda menjalankan penebat haba yang sangat berkesan dan jangka panjang di ruang bawah tanah, kawasan buta, socle, kolumnar, reben dan asas slab. Ciri-ciri teknikal bahan adalah tinggi, dan ketumpatannya dan struktur sel tertutup menghalang ketepuan dengan kelembapan, yang bermaksud bahawa tidak ada kerosakan pada suhu sub-sifar.

Ciri-ciri FOUNDATION FOUNDATION

Satu tahap penebatan terma busa polistirena tersemperit adalah salah satu kelebihan pemanas.

Ciri-ciri kualitatif FOUNDATION PENOPLEX menjadikan diri mereka dirasai dalam keadaan tanah yang sukar:

 • dengan sentuhan yang berpanjangan dengan air;
 • apabila berinteraksi dengan tanah tepu dengan alkali atau asid.

Bahan ini mempunyai pekali penyerapan air hampir tidak sifar dan lemah bertindak balas terhadap "agresi" alam semulajadi, jadi tidak ada bahaya di dekat permukaan permukaan lembaran dengan air bawah tanah dan tanah tepu dengan sempadan mikro. Adalah perlu untuk mengetahui bahawa jika asas rumah terlindung dengan penoplex, maka bimbang tentang penampilan cendawan dan acuan boleh dilupakan.

Styrofoam tidak tertakluk kepada biodegradasi dan retak struktur, dan ketumpatannya membantu menahan beban yang ketara, tetapi tidak membongkok, tetapi mampatan. Yang lebih hangat melembutkan tekanan di atas dasar kekuatan menenun beku dan mengelakkan pemeluwapan di dinding ruang bawah tanah, walaupun dengan ketebalan minimum struktur yang melekat.

Semua sifat positif dan negatif dari PENOPLEX FOUNDATION menetapkan ciri-cirinya:

 • penyerapan air harian - kurang daripada 0.4 peratus mengikut jumlah;
 • penyerapan air bulanan - tidak lebih daripada 0.5 peratus;
 • ketumpatan dari segi padu padu - 2 ... 33kg;
 • kekuatan mampatan - 0.27 MPa;
 • kumpulan mudah terbakar - merujuk kepada bahan-bahan yang biasa dan mudah terbakar (G3-G4);
 • pekali kekonduksian terma - dalam 0,03W / (m * ° K);
 • Julat suhu operasi adalah -50 ... + 75 darjah.

Keupayaan untuk melepaskan haba melalui dirinya semasa pergerakan termal zarah dan molekul asas ditentukan oleh kekonduksian terma bahan. Kaedah di sini adalah mudah - semakin rendah penunjuk, lebih baik penebat akan mengekalkan haba. Ini memerlukan lapisan penebat yang lebih tipis.

Penoplex, yang direka untuk asas, mempunyai keluaran haba yang lebih rendah daripada analognya, dan lebih-lebih lagi - bahan binaan yang digunakan dalam pembinaan dinding.

Pekali kekonduksian terma dalam rajah dalam W / (m * ° K).

Dan rajah ini menunjukkan ketebalan pagar dari bahan yang berbeza dengan indeks akhir yang sama dari kekonduksian terma dinding.

Plat penoplex mempunyai berat badan yang rendah, jadi jangan buat usaha tambahan pada asas. Mereka mudah dipotong dan mudah dilekatkan ke permukaan dengan tangan mereka sendiri, tanpa menggunakan alat dan peranti profesional. Kebolehbahan tinggi polistirena tersemperit boleh dikurangkan sebahagiannya dengan menggunakan lapisan plester dan primer ke permukaan penebat.

Berdasarkan hal di atas, kita dapat menyimpulkan bahawa penebatan busa asas, atau busa polistirena yang diperluas, adalah pilihan yang paling berfaedah dari sudut pandangan yang membina. Orang juga perlu mengambil kira hakikat bahawa anda boleh melakukan kerja sendiri, tanpa melibatkan pakar dalam brigade.

Dimensi standard membolehkan anda berfikir melalui pilihan untuk mengendali elemen individu terlebih dahulu. Untuk menentukan bilangan mereka, kawasan yayasan, yang dilindungi dengan buih, dibahagikan dengan kawasan satu lembar. Lebar satu unit bahan, sebagai peraturan, 600mm, dan panjangnya dua kali lebih besar daripada 1200mm. Ini memudahkan pemilihan kombinasi dan membantu mengendalikan jahitan dok di baris bersebelahan.

Ketebalan penoplex boleh dari 20 hingga 150 mm. Ketumpatan tinggi bahan dan pilihan penebat untuk ketebalan mengandaikan pelaksanaan perlindungan lapisan tunggal. Ia dianggap lebih berkesan daripada penebat haba yang diperbuat daripada lembaran yang ditapis, walaupun terdapat pandangan yang bercanggah.

Di samping itu, buih itu diletakkan di bawah asas cetek dan tebal, ia digunakan secara aktif sebagai:

 • acuan tidak boleh ditanggalkan;
 • lapisan penebat haba purata dalam pembinaan sandwic;
 • penebat untuk permukaan menegak yayasan kolumnar dan reben;
 • Kusyen hangat di bawah lantai tingkat pertama atau ruang bawah tanah yang dipanaskan;
 • lapisan pelindung tambahan semasa buta peranti jika berlaku pemanasan yang tidak memuaskan di bahagian bawah tanah struktur;
 • perlindungan bahagian yang socle dari pengaruh suhu tolak dan pemendakan atmosfera;
 • sistem perparitan elemen.

Ciri-ciri penoplex, yang dihasilkan di bawah pemanasan asas, membenarkan bahan tersebut digunakan walaupun di kawasan yang mempunyai iklim yang teruk dan sejuk. Pemanas memastikan pematuhan dengan keperluan yang semakin meningkat untuk penebat haba bahagian bawah tanah dan ruang bawah tanah bangunan yang dibina di kawasan utara negara ini.

Penebat luaran dan dalaman

Pengancing penoplex kepada yayasan dibenarkan dilakukan dari luar, dari dalam atau dalam pelbagai kombinasi. Sarjana tahu bahawa banyak bergantung pada susunan plat, jadi jika keadaan membenarkan, penebat hanya diletakkan di luar. Tetapi selalunya dinding ruang bawah tanah dan lantai bawah tanah perlu diasingkan dari dalam, terutamanya dalam kes-kes di mana kerja itu dijalankan selepas mendirikan rumah. Tetapi dasar itu sendiri akan kekal terdedah kepada kesan asal-usul yang berlainan.

Apakah kelebihan penebat luaran?

 • Yayasan ini dilindungi dari pengaruh kelembapan, penurunan suhu dan daya beku beku.
 • Badan konkrit, walaupun dalam keadaan retak, tidak mengalami tindakan merosakkan faktor luaran.
 • Kebarangkalian penampilan titik embun di dinding ruang bawah tanah dan ruang bawah tanah hilang.
 • Lapisan kalis air dilindungi dari kerosakan mekanikal.

Untuk asas kolumnar, yang dilindungi dengan buih, hanya sama ada perlindungan luaran atau penebat termal bawah tanah disediakan dengan meletakkan lembaran dengan tangan mereka sendiri dari bahagian dalam panel alas papan bawah tanah.

Teknologi pemasangan asas, terlindung dengan penokleksom,menyediakan tiga jenis penebat:

 • mendatar - untuk kawasan buta, papak dan tali pinggang cetek;
 • menegak - untuk asas kolumnar, dinding sfera dan luaran bawah tanah;
 • digabungkan.

Plat penoplex ditetapkan pada dinding penebat asas dengan gam khas. Sekiranya perlu, bahan itu ditambah dengan dowels. Campuran kering dibuat berdasarkan polimer atau simen. Mereka disiram dengan tangan mereka sendiri, menggunakan pengadun binaan atau gerudi elektrik dengan muncung. Lakukan ini sebaik sahaja memulakan kerja, kerana penyelesaiannya tidak tertakluk kepada batting sekunder.

Kaedah mendatar memasang pemanas mesti memerlukan penoplex di bawah tapak tunggal atau pondasi bawah tanah. Apabila memasang kawasan buta tahan panas, plat PENOPLEX FOUNDATION digunakan sebagai salah satu lapisannya.

Peranti pemanasan menegak

Kaedah ini boleh digunakan dalam proses pembinaan dan semasa operasi rumah. Dalam kes pertama, kerja dilakukan sebelum pengisian semula sinus, dan pada kedua - selepas pembukaan asas di sepanjang perimeter rumah. Sudah tentu, tahap ini tidak berkaitan dengan buasir dan situasi tertentu apabila susunan parit di sekitar rumah tidak mungkin untuk satu sebab atau yang lain.

Dinding yayasan dibersihkan dan, jika perlu, disamakan dengan mortar simen, tetapi tidak pada keadaan ideal. Permukaan dirawat dengan masts kalis air. Komposisi mereka tidak membenarkan kehadiran pelarut.

Seterusnya, gam dibesarkan, dan ketika ia sedang ditimbulkan, penanda tahap pemasangan bawah plat penopleks dibuat. Ia perlu diletakkan secara mendatar. Yayasan melangkah akan memerlukan prosedur markup yang lebih rumit.

Adalah disyorkan untuk meletakkan gam selesai pada plat arah bawah. Pertama, ia lebih cepat, dan kedua - lebih ekonomik. Penebat haba selama beberapa saat ditekan terhadap dinding asas dan sejajar dengan tahap yang dimaksudkan, dengan lembut menggabungkan alur pelekap dengan tebing penokleksa yang telah ditetapkan sebelumnya. Sambungan unsur-unsur dalam setiap baris berturut-turut terhuyung-huyung.

Penebat, yang terletak di bawah tanah bawah tanah memerlukan penekanan tambahan dengan kuku dowel. Untuk melakukan ini, di dalam piring pra-dibor melalui lubang.

Permukaan penoplex membolehkan pelaksanaan finishing hiasan pada mesh bertetulang.

Untuk prestasi kerja, pilih plat dalam ketebalan hingga 10 cm. Penoplex diletakkan di atas asas konkrit, dengan menggabungkan alur dengan berhati-hati agar tiada jurang yang kekal. Selanjutnya pada teknologi:

 • meliputi filem kalis air tebal, kain bertindih bertindih;
 • berhati-hati gam sendi dengan tape scotch berkualiti tinggi;
 • melancarkan acuan;
 • melakukan tetulang dan asas menuang.

Selepas satu set kekuatan konkrit, acuan dikeluarkan, dan di tempatnya, plat penopolix dipasang secara menegak. Orang buta dilindungi dengan cara yang sama.

Apakah "Yayasan Penoplex"

Di pasaran bahan binaan, Yayasan Penoplex digunakan secara meluas. Apakah jenis bahan itu dan bagaimana ia lebih menarik daripada sebatian penebat haba yang lain? Mari kita cuba memahami soalan ini.

Buih polistirena yang disejukkan untuk penebat haba "Yayasan Penoplex" direka khas untuk perlindungan asas yang boleh dipercayai. Jika anda memohon penebatan asas "Penoplex" di kampung, maka pelesapan haba ke atmosfera oleh pembinaan keseluruhan bangunan akan dikurangkan sebanyak 20 peratus.

Bahan ini berjaya digunakan untuk bangunan di kawasan yang dicirikan oleh fros yang teruk dan kelembapan yang tinggi. Ketebalan plat "Penoplex" tersedia dengan nilai 20 hingga 100 mm. "Yayasan Penoplex" dibuat "dengan seperempat" - konfigurasi yang dipilih tepi pinggan membolehkan untuk mengelakkan pembentukan jambatan sejuk. Teknologi pengeluaran ini memastikan penebat haba jangka panjang permukaan.

Buih polistirena yang disejukkan "Penoplex" berjaya menahan sentuhan yang berpanjangan dengan air, ia tidak berinteraksi dengan alkali tanah dan asid dengan hubungan langsung dengan tanah. Bahan ini tidak tertakluk kepada bioavailabiliti, tidak mengubah sifat fizikal dan kimianya apabila terdedah kepada air bawah tanah.

"Yayasan Penoplex": ciri-ciri

 • Ketumpatan adalah 29.0-33.0 kg / m 3.
 • Kekuatan muktamad dalam hal lenturan statik tidak kurang dari 0.4 MPa.
 • Penyerapan air dalam masa 24 jam - tidak lebih daripada 0.4 peratus (mengikut jumlah).
 • Penyerapan air selama 28 hari adalah 0.5% mengikut jumlah.
 • Rintangan api - kumpulan G4 (mengikut F3-123).
 • Koefisien kekonduksian terma (pada 25 ° C) ialah 0.03 W / (m × 9deg; K).
 • Dimensi standard, mm: lebar / panjang - 600х1200.
 • Ketebalan, mm: 7 gradasi dari 20 hingga 100.
 • Julat operasi (suhu) - dari -50 hingga +75 ° C.

Perbandingan dengan bahan lain

Untuk ciri-ciri penebat haba Penoplex lembaran ketebalan 2 cm 3 cm sepadan dengan ketebalan lapisan busa, 3.8 cm - bulu mineral, 25 cm - kayu, 27 cm - buih dan 37 cm - binaan batu. Oleh itu, difahami mengapa penggunaan "Penoplex" bagi penebat haba asas adalah lebih baik daripada penggunaan bahan lain.

"Yayasan Penoplex" mendapati aplikasi dalam bidang berikut:

 • sebagai lapisan tengah dalam pembinaan tiga lapisan dari blok asas;
 • sebagai acuan yang tidak boleh ditanggalkan untuk menuangkan substrat;
 • untuk memanaskan bahagian bawah papak bangunan yang tidak rosak dan permukaan asas cetek yang lebih rendah;
 • untuk penebat dan perlindungan kelembapan bawah tanah bangunan;
 • untuk penebatan permukaan menegak asas;
 • untuk pemanasan kawasan buta di rumah persendirian dengan tahap penebatan asas yang tidak mencukupi;
 • untuk pemanasan bilik bawah tanah bangunan.

Teknologi penebat haba permukaan mendatar

Untuk permohonan ini, kerana ia berhubungan dengan hal daripada pemanasan permukaan bawah plat dan tapak kaki tali pinggang (termasuk lemah mendalam) pangkalan digunakan plat "Penoplex Fundam" 50 mm (atau 100 mm).

 1. Keluarkan lapisan tanah atas kawasan yang ditandakan kedalaman sesuai dengan projek pembinaan. Untuk mencapai kedalaman bawah, bawah 20-30 cm dipilih secara manual. Seluruh kawasan ditutup dengan lapisan pasir dan dilanggar.
 2. Lakukan kerja sementara dan tuangkannya tanpa mengukuhkan lapisan nipis konkrit, mendapatkan asas konkrit.
 3. Selepas pengerasan, kedua-duanya dibentangkan tanpa jurang papak "Yayasan Penoplex", maka lapisan kalis air yang dibuat daripada filem polietilena tebal digunakan, melekat sendi jalur dengan pita pelekat.
 4. Pembuatan dibuat dengan cara yang biasa (dengan tetulang) asas papak, selepas pemejalan yang acuan itu dikeluarkan dan plat "Penoplex" dilindungi oleh dinding sampingannya.

Teknologi penebat haba permukaan menegak

Ia digunakan pada asas-asas. Dan juga untuk penebatan tambahan bangunan yang dibina. Dalam kes yang kedua, asas pertama digali ke kedalaman tempat tidurnya atau kedalaman pembekuan tanah.

 1. Yayasan dibersihkan dari kotoran dan debu, dan permukaannya disamakan dengan mortar simen. Kalis air dengan mikroskop polimer atau bitumen pada dasar air (tanpa pelarut - mereka memusnahkan "Penoplex").
 2. Cairkan, campurkan dan biarkan untuk gam matang untuk polistirena yang diperluaskan. Dengan bantuan tahap, batas bawah plat menyusun ditandakan di atas asas.
 3. Dengan bantuan gam, diterapkan pada plat "Penoplex" dengan blots di beberapa tempat, memasangnya di atas asas, menekannya selama beberapa saat. Plat berikut diikat, menggabungkan alur pelekap. Pemasangan beberapa lapisan dijalankan dengan anjakan secara menegak dan melintang dengan cara yang sama.
 4. Bagi bahagian bawah tanah asas, tidak ada keperluan untuk penetapan yang lebih kukuh dari Penoplex - selepas pengisiannya akan ditekan dengan tegas oleh tanah. Untuk penebat haba bahagian atas tanah daripada topi "Penoplex" mesti tambahan tetap dengan cara yang dikenali sebagai anchor-kuku dengan topi lebar plastik berlubang, yang membolehkan penebat ketat ditekan ke dinding. Untuk melakukan ini, melalui lubang gerudi plat di bahan asas hingga kedalaman 30-40 mm. Panjang gerudi dipilih berdasarkan ketebalan penebat.
 5. Kemasan hiasan dari socle dilakukan secara langsung di atas plat penebat. Selepas mengukuhkan jaringan mereka dan memproses buku asas. Dalam kes ini, anda boleh menggunakan plaster hiasan atau jubin (batu) dengan pelekat jubin.

Penebat haba tanah digunakan untuk mengurangkan kedalaman anggaran asas dan mengurangkan kos pendiriannya.

 1. Untuk ini, selepas saliran asas dan penebat haba luaran menegak selesai, ia dilindungi (menggunakan pasir dan batu) 10-15 cm di bawah paras tanah.
 2. Lakukan acuan dari papan dalam 1 meter dari dinding pada ketinggian kira-kira 25 lihat.
 3. Asas kawasan buta disamakan, dibongkar dan disusun dengan plat "Penoplex".
 4. Tutup "Penoplex" dengan filem plastik dengan ketinggian sedikit pada alas, kemudian isi acuan dengan konkrit, meratakannya dengan cerun sedikit dari dinding bangunan.
 5. Selepas mengukuhkan konkrit, keluarkan acuan dan menghiasi buta dengan membuka batu atau batu.

Oleh itu, kami telah menjelaskan perkara-perkara utama mengenai sifat-sifat dan penggunaan bahan binaan "Yayasan Penoplex." Harganya sekitar 4200 rubel / m 3. Ini agak mahal, tetapi bahan itu membenarkan harganya dengan prestasi tinggi.

Plat penoplex untuk penebatan asas

Penoplex adalah penebat sejagat dengan struktur tebal pada asas polistena. Prestasinya jauh melebihi busa, bahan praktikal tidak menyerap kelembapan dan tahan terhadap pengaruh biologi. Praktik yang diiktiraf adalah penggunaan Penoplex untuk memanaskan asas, yang optimum adalah versi berasingan yang dibangunkan untuk struktur beban yang sentiasa dihubungkan dengan tanah. Ini adalah asas bagi apa-apa jenis, bilik bawah tanah dan socles, kawasan buta. Teknologi pelekap plat adalah mudah, ringan dan dimensi mudah menjadikannya mudah untuk menanggung penebat haba asas itu sendiri.

Bahan mentah untuk pengeluaran adalah polistirena yang dicairkan dan dibuyarkan dengan karbon dioksida, penebat terdiri dari sel-sel pekeliling yang sepenuhnya tertutup dengan seksyen salib hingga 200 mikron. Komposisi Penoplex tidak termasuk resin fenolik dan zarah asing, tidak takut penguraian organik dan tidak mengeluarkan toksin. Struktur berliang, tetapi tertutup melindungi struktur ceruk dengan pembekuan dan hubungan secara langsung dengan air bawah tanah, apabila asas-asas penebat sederhana dan bawah tanah Penoplex kerugian melalui asas bangunan itu dikurangkan kepada 20%. Ia diwakili oleh papak dengan saiz yang sama (120 × 60 cm), dengan ketebalan 20 hingga 150 mm. Disyorkan untuk penebat asas adalah lembaran 50 mm, lebih nipis dibeli dengan lapisan berbilang lapisan. Anggapan ketahanan adalah 50 tahun.

Spesifikasi yang dikemukakan pengeluar Penoplex:

1. Kekuatan: untuk pemampatan - 0.27 MPa, untuk lenturan statistik - 0.4.

2. Kekondalan terma - 0.03 W / (m · K).

3. Keselamatan kebakaran - G4 (bahan kuat). Suhu pemusnahan ialah 200 ° C.

4. Kepadatan - 30 kg / m3.

5. Penyerapan air - tidak melebihi 0.4% sehari.

6. Julat suhu: -100 hingga +75 ° C

Kajian dan analisis maklum balas pelanggan mengesahkan kekuatan dan ciri penebat yang dituntut, Penoplex tidak mengubah sifat, walaupun di bawah tekanan air bawah tanah. Berat anggaran kepingan 50 mm ialah 1.015 kg.

Pelbagai variasi Penoplex ini adalah optimum untuk pemanasan struktur galas beban yang tidak sesuai untuk keselamatan kebakaran. Ini termasuk: asas apa-apa jenis, lantai, dinding bawah tanah dan ruang bawah tanah, laluan taman. Bahan dasar boleh menjadi konkrit, batu bata, silikat gas, blok buih dan permukaan kerja lancar yang lain. Papan PENOPLEX disyorkan terutamanya untuk kegunaan luar, mereka menentang pembekuan fros tanah dan merupakan sebahagian daripada sistem saliran untuk mengeluarkan kelembapan dari asas. Tetapi tidak ada sekatan untuk pemasangan dalaman, jika perlu penebat dibeli untuk penebat haba yang cepat di tingkat bawah tanah.

Mengesyorkan untuk membeli Penoplex jenama ini untuk:

1. asas pemanasan luaran menegak. Plat diletakkan tanpa penetapan tambahan dengan ukiran langsung ke lapisan bitumen atau roll kalis air dan ditutup dengan campuran pasir dan bumi, bahagian atas Penoplex berdiri 40-50 cm di atas paras tanah.

2. penebat asas lemah mendalam: bahan dipotong, diletakkan di atas sebelum dipadatkan asas pasir-batu (lebih longkang) 30-40 cm di bawah kawasan buta masa depan, separuh kedua terpaku menegak untuk dinding. Dengan analogi dengan varian tradisional yang pertama, bahagian atas plat menonjol sekurang-kurangnya 40 cm.

3. objek yang jarang dilawati: disyorkan untuk membeli Penoplex untuk meletakkan di bawah asas (perlindungan struktur dari bawah). Satu lagi kepingan nipis diperbetulkan dari luar.

4. Bangunan yang tidak panas. Untuk meningkatkan hayat perkhidmatan struktur dan saliran lembapan, mereka dilindungi oleh Penoplex dari bawah. Plat dengan ketebalan 50 hingga 100 mm dibeli (mengikut tanah tanah dan paras air bawah tanah).

5. Asas landasan asas dan sokongan individu. Penoplex dipotong menjadi bahagian-bahagian yang lebih besar di kawasan daripada struktur silang di atas dan diletakkan di atas pasir dan saliran batu.

6. Penebat haba asas jalur - sama dengan skema di atas, pemanas dipotong menjadi jalur dan melindungi substrat dari kelembapan masuk dari bawah.

7. Pemanasan dan meletakkan kawasan buta.

Masalah dengan pemilihan saiz dan sesuai untuk penebat tidak berlaku, untuk pemasangan Penoplex tiada alat khas diperlukan. Tetapi ini membayangkan pendekatan komprehensif untuk penebat haba struktur asas: disyorkan untuk mengira ketebalan yang diperlukan Penoplex, untuk mengecualikan kemungkinan pengumpulan kelembapan dan jambatan sejuk. Gunakan jadual khas untuk pemilihan plat dengan parameter yang diperlukan, dan lebih baik mengambil stok ke arah yang lebih besar. Dengan penebat luar menegak asas Penokplexom tidak boleh menggunakan dowel untuk penetapan tambahan, penembusan membentuk zon kehilangan haba. Peraturan penting ini berlaku untuk semua sistem di bawah paras tanah. Kecekapan tenaga meningkat apabila penebat dalam dua lapisan, lembaran dengan ketebalan 50 mm, terletak dengan pergeseran, mendapat manfaat daripada 100 mm dalam sifat penebat haba.

Apabila melindungi struktur asas dari air saliran, anda tidak dapat menumpukan Penoplex hanya di atas tanah, bantal pasir batu pasir dipenuhi dengan pra-dibungkus dan tanah, yang idealnya diliputi dengan senarai beton nipis. Juga, pemasangan menegak tidak dibenarkan pada permukaan yang tidak ditemui, iaitu, penebat dijalankan secara eksklusif selepas kerja kalis air. Selanjutnya pada plat digunakan gam titik dan ia ketat ditekan ke pangkalan, lebih banyak bahkan, lebih ekonomik adalah penggunaan komposisi dan lebih dipercayai penetapan Penoplex. Selalunya perataan satah itu dilakukan walaupun sebelum permulaan kalis air, sisihan yang dibenarkan di peringkat ialah 1-2 cm.

Yang penting penebat ialah pilihan gam untuk Penoplex. Ia sangat tahan untuk dihubungi dengan media menghakis dan pelarut organik, tetapi sensitif terhadap toluena, propana, butana dan benzenes lain. Ini harus diambil kira apabila memilih kalis air pelincir dan gam, arahan dan komposisi untuk kehadiran struktur polistirena buih yang merosakkan diperiksa. Begitu juga dengan bahan binaan untuk pelapisan atau melapisi pinggan dari luar. Penetapan dengan ukiran dibenarkan hanya pada plot atas tanah (socle) - tidak lebih dari 4 keping setiap lembar 50 mm tebal.

Kelebihan teknologi ini adalah perlindungan dari landasan menentang fros dan kehilangan haba. Parameter prestasi Penoplex tidak berubah selama 50 tahun, satu-satunya ancaman kepadanya adalah beberapa bahan kimia, tetapi apabila memilih bahan binaan yang betul, ia tidak dikecualikan. Maklum balas daripada pengguna mengesahkan penebatan sifatnya, kekuatan dan ketahanan terhadap kelembapan, kemudahan pemasangan.

Harga dianggap berpatutan, tetapi untuk mencapai kesan yang diinginkan dengan penebat haba luaran, adalah wajar untuk meletakkan penebat dalam 2 lapisan (ketebalan jumlahnya adalah 100 mm). Anggaran kos akhir dipengaruhi oleh penggunaan gam, kos garisan penamat. Untuk minus Penoplex merujuk kepada mudah terbakar dan lekatan yang rendah (khas untuk polistirena yang diperluas), untuk melepa luaran adalah perlu untuk membeli mesh pengukuhan.

Penebat terma membolehkan anda mengekalkan suasana yang baik di dalam rumah, menjimatkan pembinaan.

Salah satu tugas utama yang perlu diselesaikan dalam merekabentuk ialah pengurangan kehilangan haba.

Polistirena yang diperluas - salah satu jenis busa - bahan yang terbentuk oleh bengkak.

Gambaran keseluruhan pemanas air Thermex

Lantai air yang dipanaskan oleh tangan sendiri

Pemanas Basalt

Gambaran keseluruhan jenama penebat haba Techno-Nicole

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =